Dodaj do ulubionych

Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska.

16.06.15, 23:01
"Dołączamy do miast wprowadzających nowe standardy"

Tresowanie zwierząt budzi wątpliwości Urzędu Miejskiego co do przestrzegania praw zwierząt i ich dobrostanu, dlatego też dołączamy do grupy miast wprowadzających nowe standardy w tej kwestii – poinformowała Karolina Chalecka ze słupskiego magistratu. Który odmówił wjazdu do miasta znanemu Cyrkowi Arena.

Bezpośrednią decyzję w sprawie zamknięcia Słupska na tanią rozrywkę kosztem zwierząt podjął dyrektor Słupskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji Grzegorz Juszczyński, który odmówił szefostwu Cyrku Arena udostępnienia terenów tamtejszego Parku Kultury i Wypoczynku. W Słupsku nie ukrywają jedna, że wcześniej decyzja w tej sprawie zapadła w gabinecie prezydenta miasta Roberta Biedronia.

natemat.pl/145825,robert-biedron-nie-wpuscil-cyrku-do-slupska-dolaczamy-do-miast-wprowadzajacych-nowe-standardy
Dr Dudajka niech za dużo gratów nie zwozi. Drugiej kadencji nie będzie.
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 16.06.15, 23:03
      chory człowiek ten Biedroń...na pewno dzieciaki się ucieszą ,daj gejowi władze to cyrku nie wpuści :-)))
      • inocom Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 16.06.15, 23:08
        13kisiel napisał:

> chory człowiek ten Biedroń...na pewno dzieciaki się ucieszą ,daj gejowi władze
        > to cyrku nie wpuści :-)))

Biedne Twoje dzieciaki, z jedyną "rozrywką" cyrkiem.

Pewnie się cieszą na kobietę z brodą.
        • snajper55 Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 00:18
          inocom napisał:

> Biedne Twoje dzieciaki, z jedyną "rozrywką" cyrkiem.
          >
          > Pewnie się cieszą na kobietę z brodą.

Może tatuś by poskakał przez płonące kółko zamiast pieska?

S.
          • inocom Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 08:39
            snajper55 napisał:

> inocom napisał:
            >
            > > Biedne Twoje dzieciaki, z jedyną "rozrywką" cyrkiem.
            > >
            > > Pewnie się cieszą na kobietę z brodą.
            >
            > Może tatuś by poskakał przez płonące kółko zamiast pieska?

Tatuś może sobie skakać przez co chce. Ma wybór.
            Zwierzaki w cyrku tego wyboru nie mają.

Jak ktoś chce pokazać dziecku egzotyczne zwierzę to jedzie do Dvůr Králové

www.czasatrakcji.pl/pl/atrakcja/zoo-safari-czechy.html
            www.zoodvurkralove.cz/cs/o-zoo/polski/
            Cena biletu rodzinnego 660 Kč

Przykładowa fotka ale nie kobiety z brodą
            www.zoodvurkralove.cz/content/image.php?uid=51b5909b6fb0f&size=full
            • snajper55 Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 09:23
              inocom napisał:

> Jak ktoś chce pokazać dziecku egzotyczne zwierzę to jedzie do Dvůr Králové

A po co jechać za granicę? W Polsce też mamy kilka zoosafari. Na przykład

www.zoo-safari.com.pl/
              lub

zoosafari.com.pl/

lub

www.skimazury.pl/galeria/zoo-safari/

S.
              • inocom Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 12:03
                snajper55 napisał:

> inocom napisał:
                >
                > > Jak ktoś chce pokazać dziecku egzotyczne zwierzę to jedzie do Dvůr Králov
                > é
                >
                > A po co jechać za granicę? W Polsce też mamy kilka zoosafari. Na przykład
                >
                > www.zoo-safari.com.pl/
                > lub
                >
                > zoosafari.com.pl/
                >
                > lub
                >
                > www.skimazury.pl/galeria/zoo-safari/

Dla piwa.
                A poza poza tym odległość. 100 km a 300 to jest różnica. (Daleko jeszcze?)

No i wielkość. Obecnie 71 ha.
            • qqazz Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 18:22
              inocom napisał:
              > Zwierzaki w cyrku tego wyboru nie mają.

Ale zawsze można z nich zrobic karmę dla psów, jak juz nie beda potrzebne w cyrku.

pozdrawiam
              • inocom Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 20:12
                qqazz napisał:

> inocom napisał:
                > > Zwierzaki w cyrku tego wyboru nie mają.
                >
                > Ale zawsze można z nich zrobic karmę dla psów, jak juz nie beda potrzebne w cyr
                > ku.

Ta, szczególnie z gatunków prawnie chronionych.
    • inocom Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 16.06.15, 23:09
      I słusznie.

Jakoś dziś, żaden prezydent nie popiera walk gladiatorów.

A kiedyś to był dopiero cyrk.
      • 13kisiel Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 16.06.15, 23:20
        to żaden Prezydent nie chodzi na walki MMA ,ciekawe :-)))
        • nachlany_wolak Nie za późno na wPiSywanie bzdur ? 16.06.15, 23:26
          • 13kisiel Za to chorych ludzi udejące małpy 16.06.15, 23:30
            ze swoją paradą na pewno wpuści :-)))
            • nachlany_wolak Litery ci latają pewno od nadmiaru alkoholu 16.06.15, 23:31
    • haen2010 Podobno ten homoś 17.06.15, 07:51
      Wielkim demokratą jest. Może by zapytał się mieszkańców co sądzą o jego fanaberiach - chociażby na portalu miasta.

Następny krok - zakaz tresury psów. Niech sobie dziczeją.
      • ayran Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 08:46
        haen2010 napisał:

> Następny krok - zakaz tresury psów. Niech sobie dziczeją.

Psy się szkoli, a nie tresuje. Tak samo - psy umierają, a nie zdychają, oraz jedzą, a nie żrą.
        • tw_wielgus Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 12:43
          Doskonałe! Zwierzęta w cyrku się szkoli, a nie trasuje.
          Szkoli je się w celu nauczenia i wykonywania określonych czynności, za które otrzymują wynagrodzenie w postaci posiłku.
          • kotek.filemon Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 14:01
            tw_wielgus napisał:

> Doskonałe! Zwierzęta w cyrku się szkoli, a nie trasuje.
            > Szkoli je się w celu nauczenia i wykonywania określonych czynności, za które ot
            > rzymują wynagrodzenie w postaci posiłku.

To za twój wysiłek na FK już ci tylko bonami żywnościowymi płacą?
            • tw_wielgus Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 14:14
              A ty zawsze żądasz zapłaty? Nie odczuwasz niekiedy potrzeby misyjnego spełnienia?
          • ayran Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 15:28
            Być może nie zauważyłeś, ale ja napisałem, że szkoli (a nie tresuje, czy też trasuje) się psy, a nie zwierzęta w cyrku, w odpowiedzi na post niejakiego haen2010, wzywający do rezygnacji z tresury psów, w wyniku czego te ostatnie miałyby zdziczeć.
            Z twojego wpisu wnoszę, że nie bardzo rozumiesz różnicę pomiędzy tresurą a szkoleniem (psów, na ten przykład), natomiast na podstawie wcześniejszych wpisów wydaje mi się mało celowe, by ci tę różnicę wyjaśniać.
            • tw_wielgus Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 15:36
              Ależ mylisz się. Jak najbardziej rozróżniam. Tyle że uważam iż powinniśmy pójść dalej zdecydowanie dalej bo nie chcemy przecież żyć w zakłamaniu. W dusznym polskim kołtuństwie.
              ZOO. Należy zlikwidować zoologi bo tam męczą zwierzęta okrutnie trzymając je w nieludzkich- warunkach.
              Sklepy mięsne, kuszą świeżą chabaniną. Moim zdaniem powinny zostać -w imię normalności zlikwidowane, gdyż zaopatrzenie ich w mięso generuje niepotrzebne cierpienia zwierząt.
              Nie wiem czy słuszne jest moje postrzeżenie ale chyba jesteś właścicielem psa. Tak wnioskuję po tym co piszesz.
              Nie ma bardziej zakłamanych miłośników zwierząt niż właściciele psów karmiący swoje pupilki mięsną karmą.
              Wyrażam nadzieję, że Twój pupil wpieprza ( przepraszam - je) marchewki.
      • haen2010 Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 18:30
        Raczej ze swoim Krzysiem dzieci nie spłodzą.

Po prostu - ten homoś nie wie, jak świetną zabawą dla normalnej, tzn hetero, rodziny jest zabranie dzieci do cyrku.
        • pies_na_czarnych Re: Podobno ten homoś 17.06.15, 19:11
          Taaak.
          Będąc dzieckiem poszedłem z rodzicami do cyrku. Przedstawienie było OK. Niestety gdy podczas przerwy poszliśmy oglądać zwierzęta zamknięte w malutkich klatkach, brudne i wcale nie wyglądające na szczęśliwe cały czar prysł.
    • mariner4 I miał rację! 17.06.15, 08:25
      Pomijając tresurę, to warunki życia zwierząt w cyrku są tragiczne. I tylko po to ,aby gawiedź miała radochę.
      Brawo, Panie Biedroń.
      M.
    • bogucjusz Z innej beczki - muszą być zwierzęta w cyrku? 17.06.15, 09:09
      Mało to jest innych atrakcji do pokazywania? Akrobaci, żonglerzy, iluzjoniści, clowni, etc, itp? Nie da się?
      • ayran Re: Z innej beczki - muszą być zwierzęta w cyrku? 17.06.15, 09:18
        To najpewniej zależy od indywidualnych preferencji widzów. Kiedy jako dziecko chodziłem do cyrku, najbardziej lubiłem klaunów. Dziś odbierałbym je zapewne jako żałosne.
        Jeśli chodzi o pokazy zwierząt, to - w zależności od upodobań - jednym imponują sztuczki obrazujące odwagę "treserów" (np. wkładanie głowy do paszczy lwa, czy "poskramianie" kilkutonowego słonia indyjskiego), innym - zręczność psów czy koni w wykonywaniu trudnych i nienaturalnych ze względu na ich cechy anatomiczne ewolucji czy sztuczek.
        • bogucjusz Re: Z innej beczki - muszą być zwierzęta w cyrku? 17.06.15, 09:39
          ayran napisał:

> To najpewniej zależy od indywidualnych preferencji widzów. Kiedy jako dziecko c
          > hodziłem do cyrku, najbardziej lubiłem klaunów. Dziś odbierałbym je zapewne jak
          > o żałosne.

Miałem tak samo. Szalałem za klaunami. Koledzy z podwórka chcieli zostać - jak dorosną oczywiście :-) - strażakami, kosmonautami, pilotami, a ja - klaunem. Natomiast tresura zwierząt mnie nudziła, poza jednym wyjątkiem - mecz piłki między drużynami psów, to był czad absolutny, psiaki grały balonikiem, który się odbijał w górę, psy skakały, szczekały, baloniki często pękały, psy się rozbiegały, działo się.
          A tak poważnie to IMHO w cyrku konie mogłyby zostać, gdyby ktoś się nimi sensownie zajmował, czyścił, doglądał, ujeżdżał, na łąkę wyprowadzał. Pokazy woltyżerki to nie żadna nieludzka tresura dla konia ani Wielka Pardubicka.
      • uu1 Re: Z innej beczki - muszą być zwierzęta w cyrku? 17.06.15, 10:24
        bogucjusz napisał:

> Mało to jest innych atrakcji do pokazywania? Akrobaci, żonglerzy, iluzjoniści,
        > clowni, etc, itp?
        Politycy, dyżurni ekonomiści, wszechwiedzący dziennikarze, "zawodowi" forumowicze?

-----------------------------
      • pies_na_czarnych Re: Z innej beczki - muszą być zwierzęta w cyrku? 17.06.15, 10:39
        Ebogucjusz napisał:

> Mało to jest innych atrakcji do pokazywania? Akrobaci, żonglerzy, iluzjoniści,
        > clowni, etc, itp? Nie da się?
        >

Oczywiście, że można bez zwierząt.
        www.cirquedusoleil.com/en/home/shows.aspx
        U mnie już od kilku lat jest ten zakaz wprowadzony w całym kraju.
      • tw_wielgus Re: Z innej beczki - muszą być zwierzęta w cyrku? 17.06.15, 12:45
        Oczywiście nie muszą. Nie należy również spożywać zwłok bestialsko mordowanych zwierząt, szczególnie tych mordowanych w sposób rytualny.
        Przecież jest tyle innych pokarmów na ziemi.
    • tw_wielgus Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrznych 17.06.15, 12:39
      ograniczeń człowieka wpuścić do ratusza! I jeszcze Wyborcza promuje tę personę!
      O takiej zoofobii to ja nie słyszałem od czasu nieudanej próby zniewolenia tygrysa w wyniku, której zginął weterynarz.

Co za człowiek! Jak on ma czelność narzucać innym to, co im wolno, a co nie? Niedługo zmusi wszystkich Słupczan do chodzenia w bardzo obcisłych spodniach, o ile nie w leginsach.
      • damakier1 Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 17.06.15, 13:04
        A ja dawno nie czytałam takiego bełkotu, jaki tu zaprezentowałeś. O takiej zoofobii słyszeć nie mogłeś, bo to w ogóle z zoofobią nic wspólnego nie ma. Linka do objaśnienia terminu "zoofobia" nie podaję, bo po pierwsze wszyscy na FK, oprócz Ciebie, z pewnością doskonale wiedzą, co to jest, a po drugie - dobrze nam wszystkim zrobi, jak trochę z tego czasu, w którym wypisujesz bzdurne posty, poświęcisz na guglowanie w poszukiwaniu definicji "zoofobii".

A co takiego jest z Tobą, Wielgusie, że o czym by nie była rozmowa - o zwierzętach, o cyrku, czy o czymkolwiek innym - koniec końców Tobie i tak na myśl przyjdą faceci w bardzo obcisłych spodniach, o ile nie w leginsach?
        • indeed4 Kliniczna zoofobia, proszę łaskawej pani. 17.06.15, 13:54
          pl.wikipedia.org/wiki/Zoofobia

Niczym innym awersji prezydenta Biedronia do cyrkowych zwierzątek wytłumaczyć się nie da.
          • 13kisiel Re: Kliniczna zoofobia, proszę łaskawej pani. 17.06.15, 13:55
            zapewne Biedroń nosi buty z tektury zamiast skóry ???
            • indeed4 Tektury?! Czyli morduje roślinki 17.06.15, 14:34
              żeby sobie zrobić z nich buty. Degenerat nie wie, że roślinki czują?
          • damakier1 Re: Kliniczna zoofobia, proszę łaskawej pani. 17.06.15, 14:08
            indeed4 napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Zoofobia

No proszę - poszukać umiałeś, może i przeczytałeś, ale zrozumieć to już nie zdołałeś.

> Niczym innym awersji prezydenta Biedronia do cyrkowych zwierzątek wytłumaczyć s
            > ię nie da.

Da się, da... trzeba tylko nie mylić awersji do dręczenia zwierząt z awersją do zwierząt. Ale to już trochę myśleć trzeba by było...
            • tw_wielgus Re: Kliniczna zoofobia, proszę łaskawej pani. 17.06.15, 14:11
              Czy Biedroń jest weganinem?
              • ave.duce Mętlik 18.06.15, 08:43
                tw_wielgus napisał:

> Czy Biedroń jest weganinem?

A musi być?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157947041,157953085,Re_Mozna_bez_zwierzat_.html
                • tw_wielgus A pomyśl! 18.06.15, 09:01

• ave.duce Czyżby 18.06.15, 09:51
                    w wymienionych w linku państwach wprowadzający całkowity lub częściowy zakaz albo ograniczenia byli weganami?

Celowe wprowadzanie mętliku pojęciowego - mieszanie w forumowym kotle.
                    Miłej zabawy.
                    • tw_wielgus Re: Czyżby 18.06.15, 10:13
                      Na prawdę nie widzisz związku?
                      Upewnię się tym krótkim pytaniem.
                      Toż to zakłamanie okrutne i kołtuństwo gorsze od tego, które prezentują zacofane rydzykowe mohery. Gdyż jak można głosić, iż ze względu na cierpienia zwierząt nie wpuści się cyrku do miasta, a jednocześnie rozsmakowywać się szyneczką i innymi częściami wykrojonymi z ciał okrutnie pomordowanych zwierząt.
                      • ave.duce Brak odpowiedzi 18.06.15, 10:36
                        na zadane przeze mnie pytanie - "ustawianie" sobie dyskutanta/dyskutantki -
                        czy ktoś z forumowiczów się jeszcze na to łapie?
                        Porównanie z moherami - rydzykowne.

Jeszcze raz: miłej zabawy. Jak to pisze niejaki Indeed4/44? Aha: Pa!
                        • tw_wielgus Zupełny brak logiki w pytaniu 18.06.15, 11:03
                          Ba! Brak podstaw do poczynienia założenie jakobym "ustawia" sobie dyskutanta/dyskutantkę (obojętnie co się kryje pod tym pojęciem) skłonił mnie do otoczenia go (pytania) troskliwą zasłoną milczenia.
        • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 17.06.15, 14:09
          Chcesz wiedzieć? Otóż wku...a mnie to promowanie Biedronia. Środowisko gazeciane postanowiło z tego pederasty zrobić następnego po Dudzie prezydenta Polski. I bardzo mi się to nie podoba. Może? Jeszcze może bo jak tak dalej pójdzie to przy aplauzie głupków o lewicowych poglądach pójdę siedzieć za używanie "mowy nienawiści". Jak w "Locie nad kukułczym gniazdem" zrobicie Wielgusowi lobotomię i będzie po sprawie. Stanę się taki sam jak wy i będziemy mogli dyskutować, o tym czy ludzie powinni wchodzić na trawniki tradycyjnie przeznaczone na sralnię dla właścicieli psów.

Kogo do k..y nędzy obchodzi że ten wypolerowany picuś postanowił nie wpuszczać cyrku do miasta? Ciebie? Mieszkasz w Słupsku?
          No kogo? Dla Ciebie jest to tak ważna informacją, że jeden z najważniejszych dzienników w kraju postanowił Ci ją dostarczyć?

A co do terminologii, to gdyby wyjść od genezy słowa "homofobia" to znaczenie jakie ma ono obecnie byłoby dalekie od tego, do którego nas przyzwyczajono. W sensie znaczeniowym jest bełkotem.
          A w tym wątku -Droga Damo - nie jest mowa o Twoich ukochanych zwierzątkach tylko o tym, że prezydent Słupska postanowił zabronić Słupszczanom oglądania cyrkowych występów. Jakbyś nie zauważyła.

I jeszcze tak w drodze dojaśnienia. Ja się Twoich antykościelnych fobii nie czepiam. Nie wypominam Ci, że w każdym wątku musisz się przypieprzyć do księży. Zatem prosiłbym na przyszłość abyś delikatniej formułowała swoje spostrzeżenia, albowiem lojalnie ostrzegam: jeszcze raz popełnisz tego typu napastliwy post i poznasz stroną, z której nie jestem dumny, a przynajmniej nie zawsze.
          • damakier1 Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 17.06.15, 17:27
            tw_wielgus napisał:

> Chcesz wiedzieć? Otóż wku...a mnie to promowanie Biedronia. Środowisko gazecia
            > ne postanowiło z tego pederasty zrobić następnego po Dudzie prezydenta Polski.
            > I bardzo mi się to nie podoba. Może?

Oczywiście, że może. W takim samym stopniu, jak Środowisko gazeciane może promować Biedronia na następnego po Dudzie prezydenta.

>Jeszcze może bo jak tak dalej pójdzie to
            > przy aplauzie głupków o lewicowych poglądach pójdę siedzieć za używanie "mowy n
            > ienawiści". Jak w "Locie nad kukułczym gniazdem" zrobicie Wielgusowi lobotomię
            > i będzie po sprawie

E tam... nie ma takiej potrzeby ;)

> Kogo do k..y nędzy obchodzi że ten wypolerowany picuś postanowił nie wpuszczać
            > cyrku do miasta? Ciebie? Mieszkasz w Słupsku?
            > No kogo? Dla Ciebie jest to tak ważna informacją, że jeden z najważniejszych dz
            > ienników w kraju postanowił Ci ją dostarczyć?
            > Kogo do k..y nędzy obchodzi że ten wypolerowany picuś postanowił nie wpuszczać
            > cyrku do miasta? Ciebie? Mieszkasz w Słupsku?
            > No kogo? Dla Ciebie jest to tak ważna informacją, że jeden z najważniejszych dz
            > ienników w kraju postanowił Ci ją dostarczyć?

Tak, chociaż nie mieszkam w Słupsku, zainteresowało i ucieszyło mnie, że niezgoda na traktowanie zwierząt jak zabawki i dręczenie ich ku uciesze gawiedzi zaczyna budzić zrozumienie wśród przedstawicieli władz. Bardzo dobrze, że jeden z najważniejszych dzienników o tym poinformował, bo może mądra decyzja prezydenta Słupska da do myślenia innym samorządom w kraju.

> A co do terminologii, to gdyby wyjść od genezy słowa "homofobia" to znaczenie
            > jakie ma ono obecnie byłoby dalekie od tego, do którego nas przyzwyczajono. W s
            > ensie znaczeniowym jest bełkotem.

Zajmowałam się znaczeniem słowa zoofobia, a nie homofobia. Wybacz, ale mnie nie kojarzy się wszystko z facetami w bardzo obcisłych spodniach, o ile nie w leginsach, więc nie rozumiem czemu mielibyśmy tu nagle roztrząsać znaczenie terminu "homofobia"?

> A w tym wątku -Droga Damo - nie jest mowa o Twoich ukochanych zwierzątkach tylk
            > o o tym, że prezydent Słupska postanowił zabronić Słupszczanom oglądania cyrkow
            > ych występów. Jakbyś nie zauważyła.

Zauważyłam. Z tym, że nie zabronił słupszczanom tylko nie wpuścił cyrku do Słupska (ale to niuans). A czy ja tu wspomniałam coś o moich zwierzątkach?

> I jeszcze tak w drodze dojaśnienia. Ja się Twoich antykościelnych fobii nie cze
            > piam. Nie wypominam Ci, że w każdym wątku musisz się przypieprzyć do księży.

Chyba mnie z kimś pomyliłeś. Na pewno zdarzyło mi się skrytykować księży w jakichś konkretnych sprawach, ale na pewno nie przejawiam antykościelnej fobii i nie przypieprzam się do księży ze szczególną gorliwością.
            Za
            > tem prosiłbym na przyszłość abyś delikatniej formułowała swoje spostrzeżenia, a
            > lbowiem lojalnie ostrzegam: jeszcze raz popełnisz tego typu napastliwy post i p
            > oznasz stroną, z której nie jestem dumny, a przynajmniej nie zawsze.

Już się boję!
            • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 17.06.15, 18:14

>Ozywiście, że może. W takim samym stopniu, jak Środowisko gazeciane może promować >Biedronia na następnego po Dudzie prezydenta.
              Otóż nie, rolą gazety jest informować a nie kreować rzeczywistość. Szczególnie wtedy gdy zajmuje ona tak dominującą pozycję na rynku medialnym.

>E tam... nie ma takiej potrzeby ;)
              Oj szybko się okaże, że jest. Tak jest zawsze, gdy się ludzi o lewicowej wrażliwości dopuści do władzy ( dla przykładu Mao, Pol-pot, Stalin czy inne wybitne postacie… )

>Tak, chociaż nie mieszkam w Słupsku, zainteresowało i ucieszyło mnie, że niezgoda na >traktowanie zwierząt jak zabawki i dręczenie ich ku uciesze gawiedzi zaczyna budzić >zrozumienie wśród przedstawicieli władz. Bardzo dobrze, że jeden z najważniejszych dzienników >o tym poinformował, bo może mądra decyzja prezydenta Słupska da do myślenia innym >samorządom w kraju.
              Rozumiem że pod pojęciem zwierzęta rozumiesz nie tylko piseki, kotki i cyrkowe zwierzaczki?
              Twoje pieski, po wielogodzinnych negocjacjach przeszły na wegetarianizm? No chyba nie dajesz im mięsnych pokarmów, sporządzonych z ciał innych, bezimiennych zwierzątek? Dlaczego miliony zwierząt muszą cierpieć by osoby o podobnych do Twoich zainteresowaniach zrealizowały swoje snobistyczne zachcianki?
              ZOO zamykamy? W końcu może być ZOO bez zwierząt. Jestem w stanie sobie takie wyobrazić.

> A co do terminologii, to gdyby wyjść od genezy słowa "homofobia" to znaczenie
              > jakie ma ono obecnie byłoby dalekie od tego, do którego nas przyzwyczajono. W s
              > ensie znaczeniowym jest bełkotem.

Zajmowałam się znaczeniem słowa zoofobia, a nie homofobia. Wybacz, ale mnie nie kojarzy się wszystko z facetami w bardzo obcisłych spodniach, o ile nie w leginsach, więc nie rozumiem czemu mielibyśmy tu nagle roztrząsać znaczenie terminu "homofobia"?

Tak przez analogię. Znaczeniową analogię. Dlatego użyłem tego przykładu.
              Z tym, że wiesz co? Dochodzę do uzasadnionego wniosku, że Tobie się dwa terminy pomyliły:
              zoofobia i zoofilia. Tak by wynikało z Twojego pierwszego postu, w którym udzielałaś mi rad świetnych acz chybionych. I jeżeli moje podejrzanie jest prawdziwe to dla Twojego małżonka słowa piosenki „razem ze mną kundel bury….” musiały nabrać zupełnie nowego znaczenia.

>Zauważyłam. Z tym, że nie zabronił słupszczanom tylko nie wpuścił cyrku do Słupska (ale to >niuans). A czy ja tu wspomniałam coś o moich zwierzątkach?
              Od czegoś musiał zacząć. Prawda? I absolutnie, nie wspomniałaś, odniosłem się do Twojego zamiłowania do zwierząt.

>Chyba mnie z kimś pomyliłeś.
              Absolutnie nie, pamiętam taki wątek w którym doprowadziłaś Indeeda* do czerwoności i dotyczył on dziewictwa NMP. Kpiłaś sobie z dogmatu nienarodzonego poczęcia. To było jakiś czas temu i nie chce mi się grzebać w formowych archiwach, ale zachowałaś się w stosunku do osób wierzących b. nieelegancko, . Wybacz, że Ci to mówię, ale sprowokowałaś mnie do szczerości. Jeżeli w ten sposób rozumiemy krytykę księży za konkretne sprawy to wybacz, ale nie zrozumiałem tej pięknej alegorii niesionej słowem myśli zamieszczonej w tamtym wątku.
              Pojechałaś tak ostro że aż mnie- nałogowemu antyklerykałowi -zrobiło się głupio… Zresztą. Jeżeli sobie życzysz mogę dać na „wypominki” i poszukać innych fragmentów Twojej bogatej twórczości w dziele uświadamiana osób wierzących.

>Już się boję!
              I słusznie.

*będziesz kolejną osobą która rozczaruję, ale Indeed i ja to dwa różne byty. Jak bardzo Cię zmartwiłem Cię Holmsie?

Ps. Buciki i paseczek oczywiście ze skaju! A pokrycie na sofie w salonie tylko udaje zwierzęcą skórę. Po co udawać skoro można mieć oryginał....?!?
              • damakier1 Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 17.06.15, 21:18
                tw_wielgus napisał:

>Chyba mnie z kimś pomyliłeś.
                Absolutnie nie, pamiętam taki wątek w którym doprowadziłaś Indeeda* do czerwoności i dotyczył on dziewictwa NMP. Kpiłaś sobie z dogmatu nienarodzonego poczęcia. To było jakiś czas temu i nie chce mi się grzebać w formowych archiwach, ale zachowałaś się w stosunku do osób wierzących b. nieelegancko,

Jak Ci się nie chce grzebać, to nie stawiaj mi zarzutów bez pokrycia. Znajdź to albo przeproś.
                Jest mi dokładnie wszystko jedno, czy Ty i Indeed to jedno, czy nie.
                • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 08:47
                  Swoją droga, ten "dogmat nienarodzonego poczęcia", to jakiś zupełnie świeży wynalazek.
                  • ave.duce Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 08:57
                    ayran napisał:

> Swoją droga, ten "dogmat nienarodzonego poczęcia", to jakiś zupełnie świeży wyn
                    > alazek.

Przy tym "Duchowa Adopcja dziecka poczętego" to pikuś, pan pikuś.
                  • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 09:26
                    Pieskowi smakowała kapustka?
                    • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 10:32
                      Pisałem kiedyś, że karmię psa kapustą? Musiałem to jakoś przeoczyć.
                      • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 10:59
                        Nie, nie napisałeś również, że takowego posiadasz.
                        Niemniej, jeżeli ( jeżeli to odpowiednie słowo), to niekarmisz go pokarmami powodującymi cierpienia innych zwierząt. Mam nadzieję, że psa daje się tak ułożyć żeby z apetytem wsuwał liście kapuściane. Mylę się...?!
                        • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 11:02

• tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 13:19
                            Pewnie za a cicho mówisz, bo nic nie słyszę.
                        • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 11:06
                          Akurat pies nie jest klasycznym drapieżnikiem i ma dość długi przewód pokarmowy (w przeciwieństwie do kota czy większości zwierząt futerkowych). W związku z czym utrzymywanie go w dość dobrej kondycji na diecie czysto roślinnej jest jak najbardziej możliwe, co oczywiście nie znaczy, że będzie się ona składała wyłącznie z liści kapusty, jak zdajesz się postulować.
                          • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 13:23
                            Znakomicie. Zatem następnym dobrym pomysłem, w Słupsku, byłby zakaz sprzedaży puszek z karmą zawierającą dodatki mięsne pochodzenia zwierzęcego.
                            A o koty się nie martwmy. To mądre zwierzęta i same zrozumieją, że powinny sobie przewód pokarmowy przedłużyć.
                            • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 13:33
                              Czy kiedy władze Katalonii zabroniły corridy też tak biadoliłeś?
                              • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 13:49
                                Wiesz, co mnie to zwisa. Nie chodzę do cyrku, nie chodzę na koridę do ZOO też nie biegam.
                                Użycie w kontekście moich wypowiedzi, w tym wątku, stwierdzenia "też tak biadoliłeś" świadczy o jakimś kosmicznym nieporozumieniu, bowiem mnie to rybka. Tak samo jak mi wisiało, gdy lewaki wyły z oburzenia gdy odwołano "Golgota piknic".
                                • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 14:04
                                  Nie znam czasownika "rybkać", w związku z tym mogę nietrafnie odczytywać twoje intencje, ale na podstawie kilku twoich wpisów w niniejszym wątku trudno oprzeć się wrażeniu, że niewpuszczenie przez władze Słupska cyrku wywołuje w tobie całkiem spore wzmożenie. Nawiasem mówiąc, słupski magistrat ucieleśniany przez Biedronia wcale nie zabronił występu cyrku w mieście, a jedynie nie wyraził zgody na odpłatne udostępnienie w tym celu określonego (i wcześniej zwyczajowo przez cyrki użytkowanego) gruntu będącego w dyspozycji miasta.
                                  • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 14:17
                                    "ryba", "rybka" - tak w ramach doprecyzowania Twoich wątpliwości. Rozumiem, że miały prawo się narodzić po niefortunnym "rybać'u" rzeczywiście mogło niepotrzebnie podrażnić Twoje EEG. Wiem, że piszę niechlujnie, mam tą świadomość i nie obiecuję poprawy.

Jakże muszę Cię jednak zasmucić w kwestii wniosków. No chyba, że pojęcie "wzmożenie" rozumiemy na dwa różne sposoby.

Nawiasem mówiąc tłumaczenie, że Biedroń nie zabronił, tylko nie pozwolił, jest jeszcze zabawniejsze niż próba obrony słuszności jego postępowania.
                                    Prof. Hazan przecież też nie zakazał przeprowadzania zabiegów na terenie szpitala, prawda?
                                    • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 14:27
                                      tw_wielgus napisał:

> Nawiasem mówiąc tłumaczenie, że Biedroń nie zabronił, tylko nie pozwolił, jest
                                      > jeszcze zabawniejsze niż próba obrony słuszności jego postępowania.

To już chyba zależy od tego, co kogo bawi. Biedroń nie zabronił cyrkowi występów w Słupsku, bo jego prerogatywy na to nie pozwalają. To dość proste do ogarnięcia - niektóre fragmenty w Słupsku są własnością prywatną, inne państwową, jeszcze inne samorządową, a część zapewne mieszaną. Uprawnienia Biedronia obejmują tylko te samorządowe i na udostępnienie terenu o takim właśnie charakterze władze miasta nie wyraziły zgody.

> Prof. Hazan przecież też nie zakazał przeprowadzania zabiegów na terenie szpita
                                      > la, prawda?

Nieprawa (pomijając, że Chazan).
                                      • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 14:36
                                        Zatem przeciwdziałał w zakresie przewidzianym prawem. Gyby mu prawo pozwalało na więcej to pewnie by użył go zgodnie z swoimi przekonaniami.
                                        Powoli zaczynamy dochodzić do momentu, w którym zaczyna się krystalizować pojęcie " klauzuli sumienia" lewicujących pederastów wybranych przez lud na fotel prezydenta miasta.
                                        To b. ciekawy kierunek dyskusji i proponuję żebyśmy podążyli tym tropem.

> "Nieprawa (pomijając, że Chazan). "
                                        Jakieś pismo, zarządzenie, w tej sprawie możesz przywołać?
                                        Nie interesowałem się dogłębnie tym zagadnieniem i szczerze przyznaję, że mogłem coś przeoczyć.
                                        • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 14:45
                                          tw_wielgus napisał:

> To b. ciekawy kierunek dyskusji i proponuję żebyśmy podążyli tym tropem.

Jeśli chodzi o mnie, to mnie ten wątek zupełnie nie interesuje, gdyż nie sposób doświadczyć się przesłanek, by preferencje seksualne Biedronia miały jakikolwiek związek z jego zgodną z prawem decyzją.

> Jakieś pismo, zarządzenie, w tej sprawie możesz przywołać?

Sprawa Chazana jest w prokuraturze i - jeśli faktycznie zaczęło cię to dogłębnie interesować - musisz tam się zwrócić o dokumetancję czy też zeznania podwładnych w związku ze sprawą.
                                          • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 14:59
                                            ayran napisał:

> Jeśli chodzi o mnie, to mnie ten wątek zupełnie nie interesuje, gdyż nie sposób
                                            > doświadczyć się przesłanek, by preferencje seksualne Biedronia miały jakikolwi
                                            > ek związek z jego zgodną z prawem decyzją.

Co ty sugerujesz? Jakie preferencje seksualne? Mówimy o sumieniu, które prezydentowi Słupska podpowiedziało jak zabronić Cyrkowi występów. SUMIENIE.
                                            >
                                            >
                                            > > Jakieś pismo, zarządzenie, w tej sprawie możesz przywołać?
                                            >
                                            > Sprawa Chazana jest w prokuraturze i - jeśli faktycznie zaczęło cię to dogłębni
                                            > e interesować - musisz tam się zwrócić o dokumetancję czy też zeznania podwładn
                                            > ych w związku ze sprawą.

A jest w prokuraturze w zawiązku z wydanym przez niego zakazem wykonywania legalnych aborcji w podległym mu szpitalu? Pierwsze słyszę. Ale OK, brnij dalej...
                                            >
                                            • ayran Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 15:12
                                              O ile dobrze rozumiem, nazwałeś Biedronia "lewicującym pederastą" bez związku z jego preferencjami seksualnymi?
                                              • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 15:42
                                                Oczywiście, że bez, ale za to zgodnie ze stanem faktycznym.
                                                Przecież dla potrzeb poprawności politycznej nie będziemy zakłamywać rzeczywistości?
                • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 09:17
                  Najpierw Ty mi bądź łaskawa dowieść następującego twierdzenia:
                  "A co takiego jest z Tobą, Wielgusie, że o czym by nie była rozmowa - o zwierzętach, o cyrku, czy o czymkolwiek innym - koniec końców Tobie i tak na myśl przyjdą faceci w bardzo obcisłych spodniach, o ile nie w leginsach?"

Damy mają pierwszeństwo, przynajmniej dopóki feministki nie dojdą do przekonania, że jest to prymitywna forma dyskryminacji kobiet.
                  • damakier1 Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 10:12
                    tw_wielgus napisał:

> Najpierw Ty mi bądź łaskawa dowieść następującego twierdzenia:
                    > "A co takiego jest z Tobą, Wielgusie, że o czym by nie była rozmowa - o zwierzę
                    > tach, o cyrku, czy o czymkolwiek innym - koniec końców Tobie i tak na myśl przy
                    > jdą faceci w bardzo obcisłych spodniach, o ile nie w leginsach?"

To nie jest twierdzenie tylko pytanie. A powodów do zadania go jest aż nadto w samym tym wątku.
                    Się nie wykręcaj tylko szukaj, a jak nie znajdziesz, to przepraszaj!
                    • tw_wielgus Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 10:17
                      No dobrze. To ja też dostosuję swoją wypowiedź do potrzeb przyjętej konwencji.
                      Dlaczego, Damo, tak nienawidzisz katolików, iż wielokrotnie szydzisz ze spraw, które oni uważają za święte?
                      Jest wiele powodów do zadania Ci tego pytana w oparciu o Twoje forumowe "dokonania".
                      • damakier1 Re: Boże!!! Jak można było tego pełnego wewnętrzn 18.06.15, 11:02
                        Jest wiele powodów do zadania Ci tego pytana w oparciu o Twoje forumowe "dokonania".

Powodów jest wiele, ale znaleźć ni potrafisz ani jednego.
                        Nie chcesz przeprosić, to nie przepraszaj, ale nie brnij już dalej.
                        EOT
                        • indeed4 Wielgus, daj sobie spokój. 18.06.15, 11:32

forum.gazeta.pl/forum/w,721,143831295,143831295,Przewrot_w_nauce_Kosciola_.html

Podziwiam, że chce ci się tracić czas na tego rodzaju dysputy z "głęboko wierzącym" żelaznym elektoratem chadeckiej Platformy z FzD. ;-)
                          • tw_wielgus A czemu mam sobie odpuścić ten fan? 18.06.15, 13:18
                            Biedroń ogłosił, iż głęboko nie zgadza się na dręczenie zwierząt w cyrkach i w związku z tym nie wpuści cyrku na zarządzany przez siebie teren. Tak jakby ludzie, którzy go wybrali dali mu mandat do decydowania o tym, co im wolno oglądać, a co nie.
                            Gazeta Wyborcza, w związku z tym niezwykłym wydarzeniem postanowiła poinformować, swoich wiernych czytelników o tym interesującym pomyśle człowieka, którego rzeczona redakcja postanowiła wypromować na prezydenta RP.
                            Na forum zbiegli się miłośnicy zwierząt żeby wyrazić swoje gorące poparcie dla niezwykle słusznej /w ich ocenie/ decyzji prezydenta. Prezydenta, który wszem i wobec głosi, że jest pederastą, ale już jeżeli ktoś ( w tym wypadku ja) przypomni się o tym fakcie, to zgroza i poruta okrutna i infamia nań spada.
                            A najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że owi zadeklarowani miłośnicy zwierząt przyodziani w futra przepasane skórzanymi paskami, pomykają w skórzanych butach, w salonach rozsiadają się na pokrytych skórą kanapach, a psy swoje karmią zwłokami pomordowanych zwierząt. Już tych hamburgerów pożeranych przy grillu nie będę im nawet wypominał.

Miało nie być cyrku, a jednak jest!
                            • indeed4 Bo po małżeńskim stadle 18.06.15, 14:14
                              z którego jedno nazywa prezydenta elekta RP doodbytniczym czopkiem, a drugie publicznie dopytuje o ciupcianie NMP nie spodziewam się niczego dobrego ;-) Wzorowi wychowankowie speca od "swołoczy" i "gó...arzy" - pół-Polaka, pół-Ukraińca zionącego nienawiścią do katolicyzmu i gardzącego wszystkim co polskie.

Co do zwierzątek - rozumiem, że ujeżdżania koni również się zabroni? Tydzień temu byłem na WKKW w Sopocie, ale pikiet obrońców okrutnie dręczonych parzystokopytnych nie zauważyłem, choć to pewnie kwestia czasu. Co z konkursami agility i szkołami tresury psów?
                              • tw_wielgus Re: Bo po małżeńskim stadle 18.06.15, 14:28
                                Ujeżdżanie,,,,?! A to jeszcze wolno koniom robić? Skandal!

Porównując zachowanie peowskiego moheru (po wyborze Dudy) do tego co wyprawiał moher pisowski (po "zamachu smoleńskim") znajduję większych różnic. A gdy jak w reklamie proszku do prania skoro "nie ma różnic" to po co prać?
                                • indeed4 Re: Bo po małżeńskim stadle 18.06.15, 16:13
                                  > Ujeżdżanie?! A to jeszcze wolno koniom robić? Skandal!

Ujeżdżanie to pikuś! Szanowny kolega zapomniał o przynoszeniu piłeczki i podawaniu łapki - tresura domowych Azorków winna być karana równie surowo. Sąsiad spod piątki za uczenie Mruczka sikania do kibla i stara Kowalska z parteru za tresowanie kulawego Pikusia, żeby na rozkaz robił "hau" zasłużyli co najmniej na 3 lata paki.
                        • tw_wielgus Czemu EOT skoro tak miło się nam gada? 18.06.15, 12:50
                          Zupełnie nie rozumiem dlaczego jak diabeł święconej wody unikasz posądzenia o wojujący antyklerykalizm. Moim zdaniem w środowiskach lewicujących jest to powód do dumy. To taki komplement.

Nie muszę przepraszać, poprosiłem miejscowy oddział IPN dostałem Twoje dossier. Proszę uprzejmie, to pierwszy lepszy link z brzegu:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,155034097,155034097,Deprawator_Zalek.html
                          Wyciągnąć inne "kwity" z Twojej teczki?

A teraz Twoja kolej. Udowodnij mi proszę twierdzenie ( lub jak wolisz insynuację) zawartą w Twoim pytaniu.
                          • damakier1 Miło było, ale już mi się znudziło... 18.06.15, 14:50
                            ale skoro nalegasz, to jeszcze odpowiem: nie wiem czego niby ma dowodzić kwit dostarczony Ci przez IPN, ale na pewno nie świadczy o moim wojującym antyklerykalizmie. Poseł Żalek o ile wiem, nie jest jeszcze Święty i zakpić sobie z niego wolno? A link usłużnie przytoczony przez Indeeda to już zupełne pudło! Przecież to nie ja, a biskup Hoser podważa dogmat o niepokalanym poczęciu.

> A teraz Twoja kolej. Udowodnij mi proszę twierdzenie ( lub jak wolisz insynuacj
                            > ę) zawartą w Twoim pytaniu.

Dowód znajdziesz odrobinę wyżej, w poście skierowanym do Indeeda:

Na forum zbiegli się miłośnicy zwierząt żeby wyrazić swoje gorące poparcie dla niezwykle słusznej /w ich ocenie/ decyzji prezydenta. Prezydenta, który wszem i wobec głosi, że jest pederastą, ale już jeżeli ktoś ( w tym wypadku ja) przypomni się o tym fakcie, to zgroza i poruta okrutna i infamia nań spada.

Jakoś dziwnie nie możesz się powstrzymać, żeby w dyskusji dotyczącej zwierząt i ich praw do dobrostanu w ogólności, a w szczególności naszej zgody lub nie na występowanie zwierząt w cyrkach, nie napisać o homoseksualizmie Roberta Biedronia. Dalibóg! Jaki związek ma ten fakt ze zwierzętami i ich występami cyrkowymi? - żaden, ale Ty odniesienia do orientacji seksualnej uczyniłeś w jednym tym tylko wątku aż w kilku postach, a zapytany o definicję zoofobii, napisałeś o homofobii, tak przez analogię.
                            Wystarczy?

Teraz to już naprawdę nie licz na dalszą rozmowę.
                            • ayran Re: Miło było, ale już mi się znudziło... 18.06.15, 15:21
                              Dogmat o Niepokalanym Poczęciu Najświętszej Maryi Panny dotyczy czegoś innego, mianowicie tego, ze (zdaniem katolickich teologów) została ona obdarowana specjalnym przywilejem przyjścia na świat bez grzechu pierworodnego (jako pierwsza ludzka istota od czasów Adama i Ewy). Nie ma to nic wspólnego z tym, w jaki sposób jej syn znalazł się w jej łonie. To nie o jego poczęciu mówi się "niepokalane poczęcie".
                            • tw_wielgus Nic z tego. 18.06.15, 15:52
                              Hola, hola.... Czyżbyś już zapomniała oskarżenia, którym wprowadziłaś mnie w stan rozedrgania nerwowego graniczącego z histerią? Przeczytaj sobie genezę, to niecne oskarżenie -jakie padło z ust Twoich - w moim kierunku. Po prostu miziałem się komuś wyżalić.

A co do reszty. Naprawdę chciałem tego uniknąć, ale nie dało się

"damakier1  11.04.13, 18:44 Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz
                              (...) To już nie obowiązuje pogląd, że matka Boska poczęła Jezusa bez ciupciania?"

To chyba Twoje, prawda? Dowcipne? Podobało się?

Chciałem być miły, kulturalny, ale z i tego z tej odrobiny godności mnie brutalnie obtarłaś.
                              • indeed4 A nie mówiłem, że strata czasu? 18.06.15, 16:35
                                Zamiast przeprosić za swoje chamstwo tupeciara kolejny raz brnie dalej, odsłaniając (typowe dla obsesyjnych antykaczystów) myślowe bagienko. Obstawiam, że za moment zjawi się małżonek energicznie dowodzący, że powiedział prawdę bo A. Duda jest czopkiem, a dyskusję zamknie guru Michnik twierdzeniem, że powiedział o Kukizie "gów*niarz", bo ten jest gów*niarzem :-)))

Ten gatunek tak już ma, świetnie to skwitował Stanowski...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157639342,157639342,Byly_leming_Stanowski_o_wyborcach_Platformy.html
                                • tw_wielgus Mimo wszystko warto było. 18.06.15, 16:58
                                  Z Aryan'em odkryliśmy zjawisko cudnej urody - "klauzula lewicowego sumienia".
                                  Postanowiłem się poświęcić badaniu tego fascynującego zagadnienia.
                                  • indeed4 Re: Mimo wszystko warto było. 18.06.15, 17:25
                                    :-)))

Wszystko przed wami - wspólnie możecie jeszcze np. odkryć, że człowiek jest roślinożerny jak krowa "bo zarówno niemowlę jak i cielak w okresie wzrostu do prawidłowego rozwoju potrzebuje mięsa". Nie słyszałeś nigdy o mięsożernych cielakach? Wstyd! Nawet dziecko wie, że jak cielęta podrosną, krowy idą na polowanie i przynoszą młodym pełnowartościowe, wysokoproteinowe jedzenie.
                                    • indeed4 Re: Mimo wszystko warto było. 18.06.15, 17:29
                                      Dieta wegetariańska i inne diety niekonwencjonalne nie są rekomendowane dla niemowląt i małych dzieci (1-3 lata). Dieta wegańska i makrobiotyczna powinny być surowo zakazane dla niemowląt i małych dzieci.
      • indeed4 Skandal! Oto słupska policja Biedronia 17.06.15, 13:51

aszdziennik.pl/114969,grupa-poslow-nie-zostala-wpuszczona-do-slupska-policja-powolala-sie-na-zakaz-wjazdu-dla-cyrkow

Boże, ty widzisz i nie grzmisz...
        • ave.duce "To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty 18.06.15, 08:39
          i wydarzenia zostały zmyślone".
          • ayran Re: "To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty 18.06.15, 08:45
            Jestem głęboko przekonany, że przedmówca - o ile się odezwie - to będzie kategorycznie twierdził, że doskonale wiedział, że to żart.
            • ave.duce Re: "To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty 18.06.15, 08:59
              ayran napisał:

> Jestem głęboko przekonany, że przedmówca - o ile się odezwie - to będzie katego
              > rycznie twierdził, że doskonale wiedział, że to żart.

Indeed ;)
              W dodatku ci, którzy się na tym żarcie nie poznali, są totalnie wyzbyci z poczucia humoru.
              • ayran Re: "To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty 18.06.15, 09:02
                Poczucia humoru, którego on jest niekwestionowanym depozytariuszem.
                • ave.duce Re: "To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty 18.06.15, 16:45
                  ayran napisał:

> Poczucia humoru, którego on jest niekwestionowanym depozytariuszem.

Podobnie jak ripost ostrych jak brzytwa i błyskotliwych niczym rżnięte szkło.
                  • indeed4 Re: "To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty 18.06.15, 17:01
                    Miałaś okazję błysnąć swoim dowcipem w tym wątku, ale nie skorzystałaś - podobnie zresztą jak reszta postępowego, wyzwolonego FzD. Może teraz pójdzie ci lepiej?

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,157797625,157797625,Cykl_rodowody_Michnik_to_Zyd_ukrainski_czy_polski.html
          • indeed4 Ale serio, serio?! 18.06.15, 12:07
            Sorry - nie zauważyłem...

:-)))

PS. Uświadom mnie jeszcze nt. zoofobii jak światowej sławy autorytet w tej dziedzinie damakier1 i będzie komplet - zastanawiam się, co trzeba mieć w głowie (jakie kompleksy!) żeby w odpowiedzi na jajcarskie posty ze śmiertelną powagą wypisywać takie elaboraty.
    • kosel_maruvi Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 17.06.15, 13:21
      axyzaa napisała:

> "Dołączamy do miast wprowadzających nowe standardy"
      >
      Jezeli cyrk dziala legalnie to takie nowe standardy to zwykle widzimisie i samowola urzednikow.

Rownie dobrze mozna wprowadzic nowy Standard nie wpuszczania do miasta facetow w fatalaszkach
      • iq-ok To oczywista kwestia chyba jest. 17.06.15, 19:58
        Generalnie lokalna społeczność ma prawo decydować o tym jakie masowe imprezy będą organizowane na gruntach będących ich własnością.

Nie ma żadnego prawa, które nakazywało by udzielać zezwolenia automatycznie jeśli firma organizująca imprezę działa legalnie.
    • jola.iza1 Re: Można bez zwierząt ? 17.06.15, 16:24
      www.youtube.com/watch?v=nwPvUTpM2BU
      Można, a nawet trzeba.
      "Zakaz udziału zwierząt w przedstawieniach cyrkowych wprowadziło już wiele krajów na świecie. W Finlandii, Wielkiej Brytanii, Austrii, Szwecji, Chorwacji, Izraelu, Peru, Singapurze, Holandii, na Węgrzech, Kostaryce i w Słowenii obowiązuje całkowity zakaz wykorzystywania dzikich zwierząt w cyrkach. Grecja, Boliwia, Chiny i Brazylia poszły o krok dalej, obejmując zakazem wszystkie, nie tylko dzikie, zwierzęta. W Danii, Australii, USA, Szwajcarii, Kanadzie, Nowej Zelandii i Indiach wprowadzone zostały częściowe ograniczenia."
      • pies_na_czarnych Re: Można bez zwierząt ? 17.06.15, 18:22
        Biedny ten nasz tw_wielgus. Aż w tylu krajach podczas urlopu nie będzie mógł się podniecać patrząc na maltretowane zwierzęta. :((

Oczywiście, że można bez zwierząt:
        www.cirquedusoleil.com/en/home/shows.aspx
        • tw_wielgus Twój kot kupowałby Whiskas? 17.06.15, 18:30
          www.eioba.org/files/user11821/zdjecie3.jpg
          • pies_na_czarnych Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 17.06.15, 19:05
            Mój kot takiego świństwa nie jada :p
            • tw_wielgus Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 09:25
              Brakuje Ci świadomości. Właśnie z mięsa innych zwierzątek produkowana jest karma dla Twojego pupilka.
              Zatem posiadając domowego przytulaska przyczyniasz się do nieuzasadnionej, brutalnej, śmierci zwierząt mordowanych i zamykanych w puszkach w rzeźniach.
              • pies_na_czarnych Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 12:37
                tw_wielgus napisał:

> Brakuje Ci świadomości. Właśnie z mięsa innych zwierzątek produkowana jest karm
                > a dla Twojego pupilka.
                > Zatem posiadając domowego przytulaska przyczyniasz się do nieuzasadnionej, brut
                > alnej, śmierci zwierząt mordowanych i zamykanych w puszkach w rzeźniach.

Czy ktoś znęca się nad zwierzętami rzeźnymi przed ich śmiercią?
                • tw_wielgus Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 13:25
                  Byłeś kiedyś w rzeźni? Widziałeś jak wygląda chów przemysłowy lub jak ze zwierzętami obchodzą się drobni hodowcy? Po pytaniu jakie zadałeś wnoszę, że nie.
              • snajper55 Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 13:29
                tw_wielgus napisał:

> Brakuje Ci świadomości. Właśnie z mięsa innych zwierzątek produkowana jest karm
                > a dla Twojego pupilka.
                > Zatem posiadając domowego przytulaska przyczyniasz się do nieuzasadnionej, brut
                > alnej, śmierci zwierząt mordowanych i zamykanych w puszkach w rzeźniach.

No właśnie że uzasadnionej. I to jest ta różnica, różnica w uzasadnieniu. Różnica między radochą gawiedzi a życiem innych zwierząt (i ludzi).

S.
                • tw_wielgus Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 13:51
                  No to uzasadnij.
                  • maciejkrz85 Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 14:09
                    Oczywiście, że jest uzasadniona... tak działa świat od milionów lat- ofiara ginie, żeby drapieżnik mógł zjeść i żyć dalej. Jednocześnie słabsze osobniki są eliminowane, a te które zostają przy życiu stale ewoluują, żeby na drugi raz się nie dać złapać. I to ma sens...
                    Ale męczenie zwierzaków tylko dla zabawy jest domeną ludzi, którzy robią to nie dla podtrzymania swojego życia, ale dla czystej zabawy, ewentualnie zarobku...
                    • tw_wielgus Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 14:42
                      :))))) Od milionów lat ludzie dręczyli zwierzęta i należy przyjąc że tak właśnie działa świat.

Ps. A wyobraźmy sobie, że maleje popyt na czworonogi. Zmienia się moda, upodobania ludzi do ich świadomości zaczyna docierać, że ich zamiłowanie do pisków generuje niepotrzebny animal-holocaust. Mniej psów hodowanych w gospodarstwach domowych i wiele kochanych krów nie będzie musiało oddać swojego cennego życia w celu zaspokojenia potrzeb ludzkiego snobizmu. Przecież do cholery można hodować roślinożerne chomiki!
                      • kalllka Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 15:07
                        roślinożernych snobow/ wegan, wegetarian/ tez można genetycznie zmienić. / W czym specjalizuja się laboratoria monsanto/
                        / nie mam złudzeń, ze p. Biedron,. Jest sztucznie karmiony/

• maciejkrz85 Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 14:14
                  Poza tym moje przytulaski gdyby nie ja, żyłyby na wolności, więc i tak by zjadały słabszych...
                  Jeśli chodzi o robienie jedzenia z np. krów, to stopień brutalności się nie zmienia. Kiedyś na takie dzikie krowy polowały wilki, lwy czy inne tygrysy. I, zaskoczę Cię, nie były znieczulane przed zadaniem śmiertelnego ciosu. Drapieżnik na miejscu je zagryzał (często po krótkiej, acz bolesnej walce)... Teraz jest tak samo, z tą różnicą, że ludzie mają do tego maszyny, które w bardziej cywilizowanych krajach (nie mówię tu o Azji, bo tam jest z tym koszmar) spełniają swoje zadania w delikatniejszy sposób.
                  • tw_wielgus Re: Twój kot kupowałby Whiskas? 18.06.15, 14:45
                    Gdyby zjadały słabsze i chore osobniki byłoby to jak najbardziej naturalne. W ten sposób przyczyniałby się do procesów ewolucyjnych i spełniały rolę jaką im nadała matka natura. W obecnym układzie ( tym o którym dyskutujemy) jest to wynaturzenie.
    • wagonetka Biedroń to porządny gość 17.06.15, 16:31
      szkoda, że mało takich w polityce
    • qqazz Bo nie zamierza tolerować konkurencji 17.06.15, 19:13
      taż powszechnie wiadomo, że w przestrzeni publicznej mozna prezentować i tolerować jedynie powszechnie szanowane światopoglady i postawy, no a kto ma decydowac o tym co jest szanowane jak nie prezydent?
      W jednych miastach odrazę budzą tresowane zwierzęta w innych roznegliżowane dziwadła na platformach.

pozdrawiam
    • taziuta 1.500 zł za dręczenie zwierząt? Tylko?! 17.06.15, 20:12
      axyzaa napisała:

> "Dołączamy do miast wprowadzających nowe standardy"
      /.../

Albo tvn24 cosik przekręciło albo to nie do końca tak. Cyrk chciał zapłacić tylko 1.500 zł, a za takie pieniądze na dręczenie zwierząt Biedroń nie chciał się zgodzić. A może to ja źle zrozumiałem.? :/
      • scoutek Re: 1.500 zł za dręczenie zwierząt? Tylko?! 17.06.15, 22:23
        Ty źle zrozumiałeś
        1,500 to kasa za miejsce, na którym miał się rozbić cyrk
        Biedroń powiedział u Olejnik, że takie i żadne inne pieniądze nie są warte by dręczyć zwierzęta
    • a12avenger2 W dziecinstwie bylem swiadkiem tego, jak spory 17.06.15, 23:00
      samiec lwa, stojacy - za kratami postawionymi na te okolicznosc wokol cyrkowej areny - na tamim typowym stolku dla lwow i tygrysow, tylem do widzow, a przodem do tresera produkujacego sie na arenie, podniosl nagle ogon, rozkraczyk sie ukazujac swoje spore jadra, i trysnal ZA SIEBIE, DO TYLU (sic!) moczem! Na jakies 2-3 metry. Trysnal rozpryskujac mocz na boki. Oblam kilka, kilkanascie osob. Moczem o bardzo intensywnym "zapachu"...

Na szczescie wraz z rodzicami i rodzenstwem siedzielismy daleko... ;-)

Tyle ode mnie na ten temat... ;-)
    • haen2010 Wielkie dyskusje... 18.06.15, 09:05
      Tymczasem chodzi wyłącznie o promocję tego osobnika. Facet cierpi na nadmiar ambicji. Porzuca swoich politycznych przyjaciół bez żadnej refleksji. Dla mnie jest on nie homoś, jeno zwyczajna świnia polityczna.

Jest pierwszym przykładem tego, że ludzie mają dość rządów kościelnych komuchów i solidaruchów na przemian. Nigdy tego nie zrozumiał.

Niech Polska się broni przed osobnikami tego typu.
    • maciejkrz85 Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 18.06.15, 13:10
      No i co z tego? Tak się zastanawiam dlaczego o tym dyskutujemy... Gdzieś tam było podane, że Słupsk dołączył do miast- czyli już wcześniej włodarze innych miast robili dokładnie to samo. Ciekawe, że wcześniej nikt nie marudził, dopiero Biedronia się doczepiliście. Chyba zatem nie chodzi Wam o cyrk, tylko o to, że jest gejem :D Śmieszni jesteście, mieszkańcy Słupska go wybrali, bo najwyraźniej mu zaufali, to co on robi w czasie wolnym chyba nie powinno nikogo interesować ;P
      • 13kisiel Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 18.06.15, 13:12
        zboczony pajac...mam nadzieję że jak wygra PiS nie będzie zboczonych lewackich parad :-)))
      • maciejkrz85 Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 18.06.15, 13:15
        A jeśli ludziom ze Słupska (podkreślam ZE SŁUPSKA, a nie internetowym krzykaczom) się coś nie podoba, to zawsze mogą zrobić petycję, postrajkować... ale tego chyba nie robią :P
        Gdzie problem?
    • trylions Re: Biedroń nie wpuścił cyrku do Słupska. 18.06.15, 14:52
      Nie wpuścił to nie wpuścił. Wielka mi rzecz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka