Dodaj do ulubionych

Niech Kopacz przeprasza za siebie!

19.06.15, 17:46
Nie zamierzam odwoływać ministra Zembali - powiedziała Ewa Kopacz tak, jak powinien powiedzieć każdy silny premier w obronie dobrego ministra. Ale żeby nie było za słodko, zaraz spaprała cały efekt dodając - proszę przyjąć przeprosiny prof. Zembali.
A niby za co miałby mnie i miliony Polaków, którzy są lub będą pacjentami, prof. Zembała przepraszać? To raczej ja mam ochotę podziękować ministrowi, że swój świeżo objęty urząd traktuje przede wszystkim jako służbę pacjentom i troska o pacjenta jest dla niego najważniejsza. Nie ma najmniejszej potrzeby, żeby profesor miał przepraszać, ani żeby pani premier, podlizując się gawiedzi, łagodziła jego wypowiedź tłumaczeniem "co autor miał na myśli". Profesor Zembała powiedział to, co chciał powiedzieć i uczynił to dostatecznie jasno, żeby zrozumieć. I należy mu się za to szacunek.
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 19.06.15, 17:51
      PO popełniła błąd , po odejściu Tuska powinny zrobić wybory na szefa partii i nowy szef silną ręka objął to wszystko a tak jest słaby premier który potrafi tylko przepraszać .
      I dlatego PO przegra te wybory.
      • axyzaa Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 19.06.15, 17:57
        rzewuski1 napisał:

> PO popełniła błąd , po odejściu Tuska powinny zrobić wybory na szefa partii i
        > nowy szef silną ręka objął to wszystko a tak jest słaby premier który potrafi t
        > ylko przepraszać .
        > I dlatego PO przegra te wybory.

Powinni jutro zrobić wybory na szefa partii. Wiem, że nie odbywa się to w takim trybie, ani za bardzo nie ma na kogo zmienić (przychodzi mi do głowy albo Fedorowicz, albo Kidawa) ale jak nie ustanowią precedensu a w takim tempie będzie im spadać poparcie mogą nawet nie wejść do Sejmu.

Przy całej mojej życzliwości - ten płaczliwy głos, spanikowany ton odstrasza kolejnych ludzi. Nikt nie lubi głosować na przegranych.
    • 13kisiel Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 19.06.15, 17:54
      przeprosiła na 1 metr czy pobieżnie ?
    • superspec Ten profesor to jakiś bufon.n/t 19.06.15, 17:54

• wagonetka dlaczego bufon? 19.06.15, 17:58

• volupte Re: dlaczego bufon? 19.06.15, 19:52
          Bo nie pozwala strajkować jak ktoś chce.
          • superspec Zabrania się zabraniać.n/t 19.06.15, 20:38

• zoil44elwer Re: dlaczego bufon? 20.06.15, 11:55
            volupte napisał:

> Bo nie pozwala strajkować jak ktoś chce.
            Komuna nie pozwalała strajkować i też wyrzucała z pracy.Komuny już nie ma,kiedy nie będzie Zębali?
      • m.c.hrabia Re: Ten profesor to jakiś bufon.n/t 19.06.15, 17:59
        nie tylko ,to byłoby do wybaczenia
        " dzięki" takim kombinatorom w służbie zdrowia nigdy nie będzie lepiej.
        • superspec Zgadzam się z Tobą.:( n/t 19.06.15, 20:40

• zoil44elwer Re: Ten profesor to jakiś bufon.n/t 20.06.15, 10:55
        superspec napisał:

> Też byłbyś bufonem będąc jednocześnie prezesem spółki medycznej,dyrektorem prywatnej kliniki i publicznego Centrum Chorób Serca,szefem MZ,nadzorcą kontraktów NFZ.....Ten facet pracuje na 10 etatach przez 48 godzin na dobę więc nic dziwnego że zarabia miliony PLN rocznie.
        Dorn:Strajkujących lekarzy w "kamasze"!
        Zembala:Strajkujące pielęgniarki na bruk!
    • axyzaa Podpisuję się pod każdym słowem nt 19.06.15, 17:58
      damakier1 napisała:

> Nie zamierzam odwoływać ministra Zembali - powiedziała Ewa Kopacz tak,
      > jak powinien powiedzieć każdy silny premier w obronie dobrego ministra. Ale żeb
      > y nie było za słodko, zaraz spaprała cały efekt dodając - [url=http://www.tvn24
      > .pl/wiadomosci-z-kraju,3/kopacz-nie-odwolam-prof-mariana-zembali,552972.html][i
      > ]proszę przyjąć przeprosiny prof. Zembali.[/i][/url]
      > A niby za co miałby mnie i miliony Polaków, którzy są lub będą pacjentami, prof
      > . Zembała przepraszać? To raczej ja mam ochotę podziękować ministrowi, że swój
      > świeżo objęty urząd traktuje przede wszystkim jako służbę pacjentom i troska o
      > pacjenta jest dla niego najważniejsza. Nie ma najmniejszej potrzeby, żeby profe
      > sor miał przepraszać, ani żeby pani premier, podlizując się gawiedzi, łagodził
      > a jego wypowiedź tłumaczeniem "co autor miał na myśli". Profesor Zembała powied
      > ział to, co chciał powiedzieć i uczynił to dostatecznie jasno, żeby zrozumieć.
      > I należy mu się za to szacunek.
    • snajper55 Przepraszać? A za co??? 19.06.15, 17:59
      Profesor Zembala powiedział, że za łamanie prawa, za nielegalny strajk, za narażanie zdrowia i życia pacjentów będzie pracowników wywalać z roboty. I tak właśnie powinno się robić. Niech przepraszają ci, którzy tak nie robią, którzy patrzą przez palce na przestępcze działania związkowych bonzów.

S.
    • ave.duce Prof. Zembala - 19.06.15, 18:01
      ... "Będę prosił, by bronić i nie stygmatyzować prof. Chazana i innych ludzi. Pokazujmy rzeczy dobre. Nauczmy się, że emanacja dobrem ma przewagę nad emanacją złem, fałszem i obłudą"...

m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,18148940,Zembala_tlumaczy_sie_ze_slow_o_strajku___Wyslalem.html
      Dobro odkryć w prof. Chazanie? Syzyfowa praca.

... "Widziałam, jak moje dziecko umiera z bólu. 10 dni agonii, tyle wygrał pan Chazan" ...
      • 13kisiel Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:04
        prof spec.od zwalniania pielęgniarek...oto nowy minister PO
        • nachlany_wolak Tys lepszy od Zembali w operacjach serca 19.06.15, 18:18
          • 13kisiel Zembala jak MacGyver 19.06.15, 18:23
            3 dni w tygodniu będzie rządził w czwartki zwiedzał kraj w piątek jako operator ...czyli wszystko,czyli nic :-)))
            • nachlany_wolak Mógłbyś raz w życiu naPiSać cuś mundrego ? 19.06.15, 20:57
        • erte2 Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:57
          13kisiel
          Wypad!!!
      • wagonetka Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:05
        ave.duce napisała:

> Dobro odkryć w prof. Chazanie? Syzyfowa praca.

on mówi "Pokazujmy rzeczy dobre", czyli nie Chazana
        • axyzaa Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:08
          wagonetka napisał(a):

> ave.duce napisała:
          >
          > > Dobro odkryć w prof. Chazanie? Syzyfowa praca.
          >
          > on mówi "Pokazujmy rzeczy dobre", czyli nie Chazana
          >

inaczej "ciszej nad tym Chazanem"
        • ave.duce Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:12
          ... bronić i nie stygmatyzować prof. Chazana ...
      • damakier1 Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:12
        Dobro odkryć w prof. Chazanie? Syzyfowa praca.

ŁOmatko! Jak mu się pokićka i zamiast za ministra za świętego zacznie robić, to już znikąd nadziei...
        • ave.duce Re: Prof. Zembala - 19.06.15, 18:14
          damakier1 napisała:

> Dobro odkryć w prof. Chazanie? Syzyfowa praca.
          >
          > ŁOmatko! Jak mu się pokićka i zamiast za ministra za świętego zacznie robić, to
          > już znikąd nadziei...

Nie wierzysz w dr. elekta?!
    • remez2 Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 19.06.15, 18:28
      Minister M.Zembala powiedział coś, czego jako minister powiedzieć nie powinien. Tyle.
      > Nie ma najmniejszej potrzeby, żeby profesor miał przepraszać,
      Napisz do niego aby wycofał przeprosiny.
      • nachlany_wolak To tak samo trudne jak wycofać swój wpis tutaj 19.06.15, 18:31
      • zoil44elwer Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 20.06.15, 11:02
        remez2 napisał:

> Minister M.Zembala powiedział coś, czego jako minister powiedzieć nie powinien.
        > Tyle.
        > > Nie ma najmniejszej potrzeby, żeby profesor miał przepraszać,
        > Napisz do niego aby wycofał przeprosiny.
        Za Arłukowicza nie przeprosiła!
        Za swoje ministrowanie nie przeprosiła!
        Za marszałkowanie nie!
        Za premierowanie też nie!
    • gtxl.1 Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 19.06.15, 19:18
      Profesor Zembała powiedział to, co chciał powiedzieć i uczynił to dostatecznie jasno, żeby zrozumieć. I należy mu się za to szacunek.

No pewnie, Sienkiewicz też powiedział prawdę mówią, że to państwo działa teoretycznie, i że ogólnie to jest ch...doopa i kamieni kupa. Zgadza się co do joty.
      Nie pamiętam czy przepraszał. Właściwie za co miałby przepraszać, za powiedzenie prawdy?
      Jeżeli chodzi o Zembalę, to niepotrzebnie wyszedł przed szereg....Szpital, którego jest dyrektorem to oczko w głowie MZ i NFZ, od czasów Religii.
      Pielęgniarki tam nie zastrajkują, bo dobrze zarabiają.
      Proste, jak konstrukcja cepa.

• zoil44elwer Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 20.06.15, 11:07
        Dorn przeprosił za:Lekarzy w kamasze!
    • qqazz No mnie sie tez Minister Zembala podoba 19.06.15, 19:20
      jasno i krótko się wyraził w temacie, praca w słuzbie zdrowia to nie zamiatanie ulic tylko słuzba i pewnego rodzaju powołanie.
      Inna sprawa ze rozpiętośc zarobków w służbie zdrowia bulwersuje, lekarz za jeden dyzur czasem kasuje więcej niz pielegniarka czy ratownik medyczny za cały miesięc zasuwania na pełnych obrotach i to jest problem.

pozdrawiam
      • gtxl.1 Re: No mnie sie tez Minister Zembala podoba 19.06.15, 19:22
        jasno i krótko się wyraził w temacie, praca w słuzbie zdrowia to nie zamiatanie ulic tylko słuzba i pewnego rodzaju powołanie.

Baardzo odkrywczy ten pan profesor. Baaardzo.

• nachlany_wolak Czy ja dobrze widzę ???? 19.06.15, 20:56
          • qqazz Zalezy co widzisz 20.06.15, 11:12
            bo jak różowego smoka palącego fajkę który siedzi za twoim komputerem to źle widzisz.

pozdrawiam
      • zoil44elwer Re: No mnie sie tez Minister Zembala podoba 20.06.15, 11:50
        qqazz napisał:

> jasno i krótko się wyraził w temacie, praca w słuzbie zdrowia to nie zamiatanie
        > ulic tylko słuzba i pewnego rodzaju powołanie.
        > Inna sprawa ze rozpiętośc zarobków w służbie zdrowia bulwersuje, lekarz za jede
        > n dyzur czasem kasuje więcej niz pielegniarka czy ratownik medyczny za cały mie
        > sięc zasuwania na pełnych obrotach i to jest problem.
        >
        >
        > pozdrawiam
        Szczery facet z tego Zembali.Konstytucyjny minister nie będzie tolerował konstytucyjnego prawa do strajku?
        • qqazz Re: No mnie sie tez Minister Zembala podoba 20.06.15, 14:32
          Nie będzie tolerował odchodzenie od łózek pacjentów.

pozdrawiam
          • gtxl.1 Re: No mnie sie tez Minister Zembala podoba 20.06.15, 14:43
            qqazz napisał:

> Nie będzie tolerował odchodzenie od łózek pacjentów.
            >
            >
            > pozdrawiam

Tego nie powiedział...odnosił się do strajku pielęgniarek. Pierdolnął jak łysy grzywką o parapet....choć łon profesor.

• giulia123 Re: Niech Kopacz przeprasza za siebie! 20.06.15, 14:36
      damakier1 napisała:

> Nie zamierzam odwoływać ministra Zembali - powiedziała Ewa Kopacz tak,
      > jak powinien powiedzieć każdy silny premier w obronie dobrego ministra. Ale żeb
      > y nie było za słodko, zaraz spaprała cały efekt dodając - [url=http://www.tvn24
      > .pl/wiadomosci-z-kraju,3/kopacz-nie-odwolam-prof-mariana-zembali,552972.html][i
      > ]proszę przyjąć przeprosiny prof. Zembali.[/i][/url]
      > A niby za co miałby mnie i miliony Polaków, którzy są lub będą pacjentami, prof
      > . Zembała przepraszać? To raczej ja mam ochotę podziękować ministrowi, że swój
      > świeżo objęty urząd traktuje przede wszystkim jako służbę pacjentom i troska o
      > pacjenta jest dla niego najważniejsza. Nie ma najmniejszej potrzeby, żeby profe
      > sor miał przepraszać, ani żeby pani premier, podlizując się gawiedzi, łagodził
      > a jego wypowiedź tłumaczeniem "co autor miał na myśli". Profesor Zembała powied
      > ział to, co chciał powiedzieć i uczynił to dostatecznie jasno, żeby zrozumieć.
      > I należy mu się za to szacunek.

Może kiedy zdarzy się w twojej rodzinie, twojemu wnukowi że pan profesor zamiast podjąć się leczenia wysyła dziecko do piachu, bo mu się to ekonomicznie nie kalkuluje.. Może wtedy zrozumiesz co to za typ.
      Nadaje się na księgowego, a nie na lekarza czy ministra zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka