mariner4 04.08.15, 15:56 biznes.interia.pl/wiadomosci/news/w-i-polroczu-strata-gornictwa-wegla-kamiennego-wyniosla-1,2143340,4199 Górnicy stają się pasożytami. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Coś z tym fantem trzeba zrobić 04.08.15, 16:09 Górnicy stają się pasożytami. tasiemcami są już od czasów Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Coś z tym fantem trzeba zrobić 04.08.15, 16:15 Masz rację, ale gdy się ich wykopie, to co z nimi zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Coś z tym fantem trzeba zrobić 04.08.15, 16:20 to co z nimi zrobić? powiem szczerze obchodzi mnie tyle, co ich obchodziło gdy padało FSO czy Ursus, czyli c.h.u.j. Odpowiedz Link Zgłoś
stelmachlukasz Re: Coś z tym fantem trzeba zrobić 04.08.15, 16:34 Temat typowo trollowski. Polskie górnictwo jest w doskonałej kondycji a upada przez POwską machinę dreniującą nasz kraj. W 2012 roku same koszty zarządu Kampanii Węglowej S.A. (największej spółki węglowej w Europie) wyniosły lekko licząc 12,8 mld zł na wynagrodzenia prezesów. - "Mówię ci, żenada z tym całym górnictwem i z tą gospodarką, po prostu takie zaniedbania... Prawda jest taka, że właściciel, czyli Ministerstwo Gospodarki, generalnie w dupie miało całe górnictwo przez całe siedem lat. Były pieniądze, a oni, wiesz, pili, lulki palili, swoich ludzi poobstawiali, sam wiesz, ile zarabiali i nagle pierdyknęło." - słyszymy w ujawnionej przez tygodnik "Do Rzeczy" rozmowie Elżbiety Bieńkowskiej z szefem CBA Pawłem Wojtunikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To jest chciejstwo PiSiora 04.08.15, 17:31 Pożyjemy to zobaczymy. Górnictwo węglowe z kopalń głębinowych pada na całym świecie. Odkrywek nie da się pokonać. Modły i zaklęcia nic nie dadzą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To prawda, ale 04.08.15, 17:29 Stocznie padały, i podobne gadanie było słychać wokół. Teraz bez pomocy z budżetu, Związków Zawodowych się odradzają. Człowiek ma już taką naturę, że jak może liczyć na jakieś wsparcie, to zabija to jego inicjatywę. Podobnie jest z koniecznymi reformami. Jak się tylko da je ominąć, to wola reform maleje. Dopiero jak jest nóż na gardle coś się zaczyna ruszać. Rokowania dla górnictwa są marne. Ropa znów leci w dół. No to węgiel też. Jak wygra PiS to też sobie z tym pasztetem nie poradzi. Z ponurą satysfakcją będę patrzał na palenie opon przed Szydłem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Nie górnicy, tylko złodzieje ze spółek węglowych i 04.08.15, 17:35 mariner4 napisał: > biznes.interia.pl/wiadomosci/news/w-i-polroczu-strata-gornictwa-wegla-kamiennego-wyniosla-1,2143340,4199 > Górnicy stają się pasożytami. > M. Zwiazki zawodowe Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Trudno od górników wymagać, żeby 04.08.15, 17:53 posypali sobie głowy popiołem. Ale korzystali z durnych przywilejów radośnie, więc mnie jest trudno im współczuć. Dosyć dopłacania do górnictwa. Trzeba po prostu opracować plan wygaszania wydobycia. Teraz jest czas na to, a nie jak w końcu wybuduje się siłownie jądrowe na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś