inocom 10.08.15, 01:03 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pawel-zalewski-w-faktach-po-faktach,567277.html Uważam, że PO straciła kontakt z wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 09:20 volupte napisał: > To za drogo? Jeśli dla kogoś 500 zł płatne z podatków na dziecko to za drogo, to chyba 37000 zł na zegarek z podatków to też za drogo. Bo te misie, to się nigdy nie skalały pracą. Cały czas na garnuszku podatnika. Jak się w jednej partii skompromitują, to idą do drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:18 volupte napisał: > Ale kupił za swoje? Jak się kasę wypierze to wszystko jest za swoje. Ile wzrósł od tej działalności PKB? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:39 volupte napisał: > Pewnie wzrósł jeśli w PL go kupił. To zależy gdzie siedziba sklepu :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:44 Nie zależy. Miejskie legendy....pisdackie. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:55 volupte napisał: > Nie zależy. Miejskie legendy....pisdackie. Ile podatku zapłacił np. Lidl w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:59 inocom napisał: > volupte napisał: > > > Nie zależy. Miejskie legendy....pisdackie. > > Ile podatku zapłacił np. Lidl w Polsce? VAT muszą odprowadzać cały, a to jest spora suma. Podatek od zysku na całym świecie jest mniejszy niż ten, który płacą małe firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 12:34 pies_na_czarnych napisała: > inocom napisał: > > > volupte napisał: > > > > > Nie zależy. Miejskie legendy....pisdackie. > > > > Ile podatku zapłacił np. Lidl w Polsce? > > VAT muszą odprowadzać cały, a to jest spora suma. Podatek od zysku na całym świ > ecie jest mniejszy niż ten, który płacą małe firmy. Z VAT łaski nie czynią. W przypadku misia, który dostał środki z budżetu, można powiedzieć, że "fiskus" dał mu środki na VAT, a potem go ściągnął, jeśli akurat firma nie wykazała, że się rozbudowuje :) Środki stracone dla III RP. Mogły być przeznaczone np. na naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 13:35 . Podatek od zysku na całym świecie jest mniejszy niż ten, który płacą małe firmy" O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 14:14 volupte napisał: > . Podatek od zysku na całym świecie jest mniejszy niż ten, który płacą małe fir > my" O co ci chodzi? Tak jest. Nie wiedziałeś? Duże firmy w inny sposób "odwdzięczają" się za możliwość prowadzenia działalności. Zatrudnienie co politycy stawiają na pierwszym miejscu. Podatki, które płacą mimo, że procentowo są niższe od tych, które płacą małe firmy przynoszą setkrotnie więcej do skarbu państwa. Podwyższenie podatków wielkim firmom spowoduje ich ucieczkę do jeszcze tańszych krajów. Jak mówi stare przysłowie: chytry dwa razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 14:29 Nie wiem co ci po głowie chodzi , ale stopy podatkowe są dla wszystkich podmiotów takie same. U nas 19% od dochodu i 19% od dywidendy jesli to sp.prawa handlowego. Moze masz na mysli jakies zwolnienia czy ulgi? Owszem sa w strefach , czy np. umowy państwowe z duzymi firmami jeszcze przed inwestycja jako forma zachęty. Nie ma jednak róznych stóp podatkowych dla małych czy duzych. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 14:29 Ah to straszenie ucieczka,ma sluzyc jako usprawiedliwienie niskich podatkow.- POdobnie jak;wybierzcie PiS,a bedziecie po 5 zl placili za benzyne... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 13:33 Sprawdz sobie. Sprawdz przy okazji ile zainwestował , bo widac ze pojecia nie masz o systemie podatkowym. Lidl Polska www.krs-online.com.pl/lidl-polska-sklepy-spozywcze-sp-z-o-o-krs-164276.html musi podatki w Polsce płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 23:32 inocom napisał: > Ile podatku zapłacił np. Lidl w Polsce? inocom, czyś Ty na głowę upadł? Zegarek za 37 tysięcy w Lidl-u???? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 23:39 Przeciez zagraniczny to gdzie ma kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 12:29 > Jak się kasę wypierze to wszystko jest za swoje. Wiesz to zapewne z doświadczenia. Powszechnie wiadomo, że pieniądze pisiaków pochodzą takich imprezek jak Srebrna, FOZZ, Możejki, SKOKi itd. Ale to nie znaczy, że wszyscy kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 12:48 man_sapiens napisał: > > Jak się kasę wypierze to wszystko jest za swoje. > > Wiesz to zapewne z doświadczenia. Powszechnie wiadomo, że pieniądze pisiaków po > chodzą takich imprezek jak Srebrna, FOZZ, Możejki, SKOKi itd. Ale to nie znaczy > , że wszyscy kradną. No i? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Też mi coś! 10.08.15, 06:38 SKOKi chcesz jakiś zasmarkanym zegarkiem zasłaniać. Ministra powinno być stać na taki zegarek. Zawistny motłoch za bardzo się interesuje cudzymi portfelami. Jak ktoś coś tylko ma, to zaraz złodziej. Nigdy nie zrobiłeś przekrętu? Nawet takiego malutkiego? Z podatkiem? Nie kupiłeś bez paragonu? Nie telefonowałeś do cioci do Ameryki ze służbowego telefonu? Nie jechałeś na gapę? Nie wziąłeś z pracy służbowego długopisu? I tak dalej, i tak dalej. Nie wiem. Może nie, ale prawdopodobieństwo jest niewielkie. Myślisz, że uczciwość zależy od rozmiarów kradzieży? Brak okazji nie czyni jeszcze uczciwym. Jak ktoś odda znalezione pieniądze, to media robią z tego sensację. Najwięcej mordy o aferach prują ci, co sami są nieuczciwi, tylko nie maja okazji ukraść. Polska definicja złodzieja: "Złodziej to ten, co ukradł więcej ode mnie. P...... hipokryzja. M. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Niczego nie maskuję :) 10.08.15, 10:16 > Nigdy nie zrobiłeś przekrętu? Nawet takiego malutkiego? Z podatkiem? Nie kupiłe > ś bez paragonu? Nie telefonowałeś do cioci do Ameryki ze służbowego telefonu? N > ie jechałeś na gapę? Nie wziąłeś z pracy służbowego długopisu? I tak dalej, i t > ak dalej. Nie wiem. Może nie, ale prawdopodobieństwo jest niewielkie. Myślisz, > że uczciwość zależy od rozmiarów kradzieży? Ano nie. Nawet drukuję w domu, często służbowe rzeczy na ryzie papieru zakupionej za własne pieniądze. Dla mnie jest to po prostu nieuczciwe w stosunku do podatników. Rozumiałbym, jakby misiowi ten zegarek był niezbędny do życia. Bez niego zginie. Gdzieś jednak zaginęła zwykła przyzwoitość, a misie mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 O nic Cię nie posadzam, To pytanie 10.08.15, 11:19 ma szerszy wymiar. Ale dla mnie nic dziwnego w tym zegarku nie ma. M. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: O nic Cię nie posadzam, To pytanie 10.08.15, 11:36 mariner4 napisał: > ma szerszy wymiar. > Ale dla mnie nic dziwnego w tym zegarku nie ma. > M. Dla mnie jest. Partie finansowane są z podatków Twoich czy moich. Jakby misiu na ten zegarek zapracował, tworząc wartość dodaną PKB to bym nie pyszczył. A konsumować to byle małpa potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: O nic Cię nie posadzam, To pytanie 10.08.15, 11:47 inocom napisał: > mariner4 napisał: > > > ma szerszy wymiar. > > Ale dla mnie nic dziwnego w tym zegarku nie ma. > > M. > > Dla mnie jest. Partie finansowane są z podatków Twoich czy moich. Jakby misiu n > a ten zegarek zapracował, tworząc wartość dodaną PKB to bym nie pyszczył. > > A konsumować to byle małpa potrafi. Chłopie o czym ty piszesz? Nie tylko politycy nie tworzą wartości dodatkowej. Cena tego zegarka to jest 2/3 jego miesięcznej pensji w P EU. Zazdrościsz? To zam "rzuć" się do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A ile to kwot wolnych od podatku 10.08.15, 11:54 pies_na_czarnych napisała: > > Dla mnie jest. Partie finansowane są z podatków Twoich czy moich. Jakby m > isiu n > > a ten zegarek zapracował, tworząc wartość dodaną PKB to bym nie pyszczył. > > > > A konsumować to byle małpa potrafi. > > Chłopie o czym ty piszesz? Nie tylko politycy nie tworzą wartości dodatkowej. C > ena tego zegarka to jest 2/3 jego miesięcznej pensji w P EU. > Zazdrościsz? To zam "rzuć" się do polityki. > W RP? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: O nic Cię nie posadzam, To pytanie 10.08.15, 12:05 P EU to cos co krzewi zlodziejstwo,bo ustalanie krzywizny ogorka,dlugosci marchewki,karanie za utopie brukselska etc.etc.,nie tworzy wartosci dodatkowej. - Cala ta struktura UE to banda czerpiaca zyski z wklejania kitu w ludzkie rozumy. - Powoli,ale coraz wiecej obywateli europejczykow zaczyna to dostrzegac i nadejdzie czas skutkow dostrzegania. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Niczego nie maskuję :) 10.08.15, 20:34 Czyli oszukujesz Skarb Państwa. W ten sposób twój biedny pracodawca płaci mniejszy podatek obrotowy. Idź się wyspowiadać, tylko nie w kościele katolickim bo to oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Niczego nie maskuję :) 10.08.15, 23:40 Podatek obrotowy to przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Też mi coś! 10.08.15, 11:50 Najprosciej, tych ktorych nie stac na tak drogie zakupy,wyzwac motlochem. - Racz zauwazyc,chamie,ze na to by ten ociekajacy opas mial kase na drogie zakupy,pracuje caly narod. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Też mi coś! 10.08.15, 12:07 141288bs napisał: > Najprosciej, tych ktorych nie stac na tak drogie zakupy,wyzwac motlochem. - Rac > z zauwazyc,chamie,ze na to by ten ociekajacy opas mial kase na drogie zakupy,pr > acuje caly narod. Przestań dawać na tacę to też uzbierasz na taki zegareczek. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Też mi coś! 10.08.15, 15:01 > Racz zauwazyc,chamie,ze na to by ten ociekajacy opas mial kase na drogie zakupy,pr > acuje caly narod. Zatem każdy z nas dorzucił mniej niż 1 grosz. Myślę, że na to mniej niż 1 grosz stać nawet najuboższych. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 07:05 inocom napisał: > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pawel-zalewski-w-faktach-po-faktach,567277.html > Uważam, że PO straciła kontakt z wyborcami. Wychował się w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 08:39 inocom Dobry człowieku - żeby była jasność - nie lubię Tłustego Misia. Uważam go za hipokrytę, łgarza i przygarnięcie go do PO było błędem który się zemści. Ale... Gdyby ten jego zegarek pochodził z kradzieży, gdyby w ogóle miał jakieś niepewne "pochodzenie" to można się przyczepiać. Ale Tłusty Miś, będąc europosłem (z ramienia PiS) zarabiał dobrze, nawet bardzo dobrze, i stać go na taką fanaberię jak drogi zegarek. Jego kasa, jego decyzja, jego czasomierz. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 09:03 Zgoda. Przypomnę też od siebie, że Misiu jest podobnie jak Niesiołowski z ZChN a przyjmuje go partia mieniąca się liberalną. To błąd ? Jakiż ostrożny komentarz :) ...to ekstremalny cynizm i obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 09:16 wiosnaludzikow napisał: Zgoda. Przypomnę też od siebie, że Misiu jest podobnie jak Niesiołowski Tu się nie zgadzam. Bo Stefan Niesiołowski, przy wszystkich swoich wadach i niewyparzonym języku jest po prostu autentyczny. To co mówi, mówi z przekonaniem, a jak się zapędzi to potrafi przeprosić (jakże to rzadka cecha u naszych polityków). I nie jest hipokrytą, a jako człowiek autentycznie wierzący potrafi oddzielić wiarę od polityki a misję KK od poczynań Rydzyków, Dzięg i innych Michalików. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:34 wiosnaludzikow napisał: > Zgoda. Przypomnę też od siebie, że Misiu jest podobnie jak Niesiołowski z ZChN > a przyjmuje go partia mieniąca się liberalną. To błąd ? Jakiż ostrożny komentar > z :) ...to ekstremalny cynizm i obłuda. Zgoda. PO pismactwo ochrzcilo partią liberalną osobiście nie rozumię dlaczego. Przecież oni nawet w P EU nie są we frakcji z liberałami tylko z chrześcijanami. Co do zegarka. Mógł kupić droższy jeżeli na to go stać. 10000€ za zegarek dobrej marki to jest cena z niższej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 09:14 erte2 napisał: > Ale... Gdyby ten jego zegarek pochodził z kradzieży, gdyby w ogóle miał jakieś > niepewne "pochodzenie" to można się przyczepiać. Pochodzenie jest pewne. ?Ufundowaliśmy go wspólnie swoimi podatkami. Tak się składa, że w Polsce zegarki polityków są fundowane z legalnego źródła jakim są podatki. Tak sobie misie wymyśliły. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 15:01 > Pochodzenie jest pewne. ?Ufundowaliśmy go wspólnie swoimi podatkami. Zanim twoje podatki stały się jego zegarkiem, to przeszły dość długą drogę. I ja mogę powiedzieć, że funduję Ci obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Słowiki 10.08.15, 15:44 sverir napisał: > > Pochodzenie jest pewne. ?Ufundowaliśmy go wspólnie swoimi podatkami. > > Zanim twoje podatki stały się jego zegarkiem, to przeszły dość długą drogę. I j > a mogę powiedzieć, że funduję Ci obiad. Jak chcesz to się z tobą podzielę. A zegarek ma to do siebie, że podzielony kiepsko wygląda. Na prawdę nie rozumiem tego pędu czerwonoarmistów do zegarków. Przecież można posłuchać słowików. Z listu radzieckiego zołnierza Aleksadra Fiedotowa do matki z 9 maja 1945 r.: „Mateńko Kochana, Walu i Ludo, Pozdrawia Was wasz Sasza, żywy, zdrów i szczęśliwy. Zdobyliśmy to wielkie miasto – Breslau, który teraz nazywa się Wrocław. Wojna też się skończyła. W nocy nikt nie spał. Wszycy strzelali na wiwat, aż dziw, że nikt przy tym nie zginął. (...) Może to śmieszne Mamo, ale to o czym najbardziej marzyłem w czasie ostatnich miesięcy – to cisza. Cisza bez jazgotu kaemów i wybuchów pocisków. Cisza bez bojowych komend i jęku rannych. Nasz starszyzna wrócił już ze szpitala i znów rządzi w kompanii. Wczoraj dostałem od niego na cały dzień przepustkę. Inni w takiej sytuacji chodzą za „trofiejami“, polują na lornetki, zegarki, rowery i... nie da się ukryć, na coś do wypicia. A ja poszedłem nad płynącą tu rzekę i przez dwie godziny gapiłem się na wodę. Wieczorem zaś, po raz pierwszy w życiu, słyszałem jak w krzakach śpiewają słowiki. Nie zmogła ich nawet wojna. Czekaj mnie Mamo. Teraz już na pewno niedługo wrócę. I nigdy więcej Mateńko nie będziesz się już martwić. Twój Sasza“. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Słowiki 10.08.15, 16:03 volupte napisał: > No i skończył a łagrze. hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Słowiki 10.08.15, 18:24 > Jak chcesz to się z tobą podzielę. Dlaczego chcesz się dzielić czymś, co kupiłeś za moje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Słowiki 10.08.15, 18:59 sverir napisał: > > Jak chcesz to się z tobą podzielę. > > Dlaczego chcesz się dzielić czymś, co kupiłeś za moje pieniądze? Mam gest :) spoko, mam dwie łapy to i zarobić nimi potrafię. Nie potrzebuję nic do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Słowiki 10.08.15, 23:39 > spoko, mam dwie łapy to i zarobić nimi potrafię. Nie potrzebuję nic do Ciebie. Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania, to prędzej czy później i tak ode mnie dostaniesz, nawet jeżeli nie chcesz i nie potrzebujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Słowiki 10.08.15, 23:55 sverir napisał: > > spoko, mam dwie łapy to i zarobić nimi potrafię. Nie potrzebuję nic do Ci > ebie. > > Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania, to prędzej czy później i tak ode mnie dosta > niesz, nawet jeżeli nie chcesz i nie potrzebujesz:) Taka Karma :) Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruvi Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 10:42 inocom napisał: Dla mnie kupno lesniczowki za 20tys zl jest bardziej podejrzane niz zegarka za 37tys Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 10:53 kosel_maruvi napisał: > inocom napisał: > > Dla mnie kupno lesniczowki za 20tys zl jest bardziej podejrzane niz zegarka za > 37tys jedno i drugie za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruvi Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:14 inocom napisał: > jedno i drugie za pieniądze podatników. Gdyby przepil to by ci to nie przeszkadzalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:40 kosel_maruvi napisał: > inocom napisał: > > > > jedno i drugie za pieniądze podatników. > > Gdyby przepil to by ci to nie przeszkadzalo ? A tyle dzieci głoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:20 Głosowałes za wstapieniem do UE ? Jesli tak to nie jęcz że za pieniadze podatników. Cała tzw. strefa budżetowa zyje za pieniadze podatników , byc moze ty też. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:38 inocom napisał: > kosel_maruvi napisał: > > > inocom napisał: > > > > Dla mnie kupno lesniczowki za 20tys zl jest bardziej podejrzane niz zegar > ka za > > 37tys > > jedno i drugie za pieniądze podatników. To co? On ten zegarek od państwa bez przetargu kupił? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:41 pies_na_czarnych napisała: > inocom napisał: > > > kosel_maruvi napisał: > > > > > inocom napisał: > > > > > > Dla mnie kupno lesniczowki za 20tys zl jest bardziej podejrzane niz > zegar > > ka za > > > 37tys > > > > jedno i drugie za pieniądze podatników. > > To co? On ten zegarek od państwa bez przetargu kupił? A partie ogłaszają przetargi? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 11:56 Widzę, że nie rozumiesz o czym ja piszę. Kupując rzecz markową płacisz cenę jaka jest obowiązująca w danym kraju i jest ustalona miedzy fabrykantem i głównym dilerem danej marki. Nigdzie nie podają o jakimś specjalnym kortingu dla niego. Jest cena zapłacił i koniec sprawy. Z leśniczówką pana K. było zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 12:09 pies_na_czarnych napisała: > Widzę, że nie rozumiesz o czym ja piszę. > Kupując rzecz markową płacisz cenę jaka jest obowiązująca w danym kraju i jest > ustalona miedzy fabrykantem i głównym dilerem danej marki. Nigdzie nie podają o > jakimś specjalnym kortingu dla niego. Jest cena zapłacił i koniec sprawy. > Z leśniczówką pana K. było zupełnie inaczej. I w jednym i drugim przypadku pieniądze pochodziły z podatków. Takie mamy prawo, że bycie politykiem to extra fucha na koszt podatnika. Misiu to nie zegarmistrz światła purpurowy. Zegarmistrz Światła Purpurowy - Tadeusz Woźniak Z punktu widzenia III RP to zmarnowana kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 12:39 Czyli politycy muszą pracować za darmo i nie mogą posiadać ładnych wartościowych rzeczy. Przykładem takiego polityka jest Kaczyński. Z jego oświadczenia majątkowego wynika, że jest biedny jak mysz kościelna. Nic nie ma tylko długi. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 15:45 pies_na_czarnych napisała: > Czyli politycy muszą pracować za darmo i nie mogą posiadać ładnych wartościowyc > h rzeczy. Nie każdy musi być politykiem. Przymusu nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 16:13 inocom napisał: > pies_na_czarnych napisała: > > > Czyli politycy muszą pracować za darmo i nie mogą posiadać ładnych wartoś > ciowyc > > h rzeczy. > > Nie każdy musi być politykiem. Przymusu nie ma :) Oczywiscie każdy wybiera dla siebie odpowiedni zawód. On wybrał taki gdzie przez pół miesiąca zarobi na zegarek wartości 10 tyś€, a ty taki gdzie możesz wyładować swoje frustracje za kilka centów od wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 19:02 pies_na_czarnych napisała: > inocom napisał: > > > pies_na_czarnych napisała: > > > > > Czyli politycy muszą pracować za darmo i nie mogą posiadać ładnych > wartoś > > ciowyc > > > h rzeczy. > > > > Nie każdy musi być politykiem. Przymusu nie ma :) > > Oczywiscie każdy wybiera dla siebie odpowiedni zawód. On wybrał taki gdzie prze > z pół miesiąca zarobi na zegarek wartości 10 tyś€, a ty taki gdzie możesz > wyładować swoje frustracje za kilka centów od wpisu. To, że ktoś nie żyje na koszt podatników, nie oznacza, że jest biedny. Niestety pokutuje w społeczeństwie przekonanie, że by się dochapać zegarka, to trzeba zostać politykiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 16:02 inocom Wymienić ci tych którzy mają pieniądze z naszych podatków? Proszę, oto dalece niepełna lista: 1. Policjant 2. Żołnierz 3. Lekarz 4. Drogowiec 5. Nauczyciel (również akademicki) ....................................................... 6. Prezydent 7. Premier (oraz ministrowie) 8. Ochroniarz Kaczyńskiego 9. Katecheta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Dodam jeszcze strażaka 10.08.15, 16:04 Który czuwa, byś nie zakończył żywota zbyt szybko. A co Ci daje polityk? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz P. Zalewski dobrze mówi 10.08.15, 11:45 to jeden z niewielu polityków w PO którzy nie odlecieli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: P. Zalewski dobrze mówi 10.08.15, 11:47 qqazz napisał: > to jeden z niewielu polityków w PO którzy nie odlecieli. Reszta nie odleciała, tylko się zachowuje jak czerwonoarmijcy we Wrocławiu w maju 1945 roku. zegarki i trofea :) Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Podbijasz swój głupiutki temacik 10.08.15, 12:00 jak tenisista piłeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 12:44 15 tys. na wakacje w Toskanii a dzieci głodują. Prezydent zatracił gdzieś ludzkie oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 13:09 > 15 tys. na wakacje w Toskanii Z ochroniarzami? To jakieś last minute chyba było. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 13:17 Z man_sapiens napisał: > > 15 tys. na wakacje w Toskanii > Z ochroniarzami? To jakieś last minute chyba było. 15 tyś od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 13:37 Brak mu empatii , a tyle o niej gada. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 14:00 No widzisz? Skromne wakacje, 15 tys.... nawet nie można kupić przyzwoitego zegarka. Oszczędny ten Duda mógłby pojechać z wizytą do Peru, a wybrał Toskanię. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 14:20 Za 15 tys to wiele głodnych dzieci by się najadło. Tych dzieci o których napomknął podczas zaprzysiężenia nasz troskliwy prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 15:06 Tyle dzieci głoduje a tymczasem dwór premier Kopacz marnuje ogromne ilości pożywienia. www.fakt.pl/polityka/skandal-w-rzadowym-samolotem,artykuly,556197.html Cały catering wylądował w koszu! Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 20:19 Wiadomo to złodzieje i przewalacze kasy. Ale że uczciwy pan prezydent Duda nie podzielił się z głodnymi dziatkami tylko przewalił kasę na zachcianki pierwszej damy z klasą? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 15:07 Nawet "lodzika" stawiała tylko swoim! Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Ty też lubisz cudze zegarki i aparaty fotograficzn 10.08.15, 15:53 Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 16:04 tw_wielgus napisał: No widzisz? Skromne wakacje, 15 tys... To więcej niż kosztował zegarek Nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 16:12 Pragniesz dać do zrozumienia, że widziałeś paragon czy też tak sobie pieprzysz /zanim znowu zakażą/ bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 19:14 Czy tu, na forum, komukolwiek -cokolwiek można zakazać? Zwłaszcza pieprzenia bez sensu. / się taki nie urodził i nie urodzi/ Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 20:22 A ty masz jakieś dowody na to że Nowak dostał zegarek za pendolino? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 14:24 Co tam Toskania...Dolomity co tydzien to dopiero szpan za nasza kase. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 20:26 Duda lata co tydzień w Dolomoity? Takie zachcianki ma jego pierwsza dama z klasą? No to przebił tego po którym dziedziczy bo tamten latał co tydzień tylko do Juraty. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski50 Smiech ogarnia! I Zalewski i Kaminski byli europos 10.08.15, 15:21 lami PiS-u; . teraz zra sie o to, kto ma byc blizej PO. lszewickiego koryta: hehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Cudze zegarki to twoja specjalność ? 10.08.15, 16:07 Tacy to mówia na to sikor;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 37000 za zegerek 10.08.15, 16:21 Nisko upada ten narodek. Media zajmują się zegarkiem za obsmarkane 10 tys jewro, a narodek ma pełne gacie kisielu z podniecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stelmachlukasz Komorowski stracił kontakt z rzeczywistością 10.08.15, 19:07 inocom napisał: > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pawel-zalewski-w-faktach-po-faktach,567277.html > Uważam, że PO straciła kontakt z wyborcami. Oto wydatki kancelarii prezydenta za rządów KomoRuskiego: - na lot do Japonii wydano 1,4 mln zł - 4,5 mln zł kosztowała dostawa odznak, orderów i okuć - 50 tys. zł zapłacono przyjęcie na sto osób w Gdańsku - zestaw porcelany kosztował 65 tys zł - dekoracje z motywem wiewiórki kosztowały 28 tys W dziale kancelarii prezydenta zajmujących się zdjęciową dokumentacją zatrudniano aż 5 fotografów, z kolei w Biurze Spraw Zagranicznych etat znalazł się dla zaledwie 4 pracowników.... widać że polityka zagraniczna dla Ruskiego nie była aż tak istotna... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Komorowski stracił kontakt z rzeczywistością 10.08.15, 20:57 Kaczyński leciał do Japonii i Mongolii na gapę? P. Komorowski został przyjęty przez cesarza i przewodniczącego parlamenty, Kaczynskiego cesarz i parlamentarzyści olali niczym Prezydent Bush a wiec te wizyty były jedynie fanaberiami rodziny K. Ile kosztowała karetka pogotowia pod drzwiami Kaczynskich? Zdaje się że ponad 400000 NPL których nie miał kto zapłacić. Ile kosztowała stypa w SKOK Wołomin? Chwalili sie że ponad 130000 złotych przeżarli i przepili wybrańcy Biereckiego z pis. img1.garnek.pl/a.garnek.pl/009/437/9437381_800.0.jpg/zoo-malpa-z-czerwonym-tylek.jpg Odpowiedz Link Zgłoś