Dodaj do ulubionych

Adresat już nie pracuje w KPRM

20.08.15, 07:58
natemat.pl/152089,adresat-juz-tu-nie-pracuje-czyli-jak-kancelaria-prezydenta-dudy-odsyla-list-do-prezydenta-komorowskiego

Pisiory najpierw bezczelnie wygrały wybory, potem po chamsku zrobiły audyt i nie dość im tego! Na końcu jeszcze dranie wdeptują w ziemię pokonanego Najjaśniejszego Bronisława.
--
Obserwuj wątek
    • indeed4 *KPRP 20.08.15, 08:00

• mariner4 Mżciwość jest radością malutkich człowieczków 20.08.15, 08:12
      Jak np Budyń, czyli prezydent -dewot.
      M.
      • inocom Błąd popełnił adresujący 20.08.15, 09:35
        mariner4 napisał:

> Jak np Budyń, czyli prezydent -dewot.
        > M.

Gdyby nie właził w rzyć a zaadresował na urząd czyli Prezydent RP
        problemu by nie było.
    • ave.duce Dudostwo - synonim dziadostwa bt. 20.08.15, 08:34
      • inocom Ta miał zanieść w zębach do ... 20.08.15, 09:36

ave.duce napisała:

No właśnie gdzie? Gdzie jest Komorowski?
        • jlang75 Re: Ta miał zanieść w zębach do ... 20.08.15, 10:54
          Komorowski jest zajęty... moczy kaszalota w Wigrach. List był adresowany do Komorowskiego a nie do Prezydenta RP. Może to prywatna korespondencja z kolegami z Pro civili?
          • samantha.1 Re: Ta miał zanieść w zębach do ... 20.08.15, 11:24
            jlang75 napisał:

> Komorowski jest zajęty... moczy kaszalota w Wigrach. List był adresowany do Kom
            > orowskiego a nie do Prezydenta RP. Może to prywatna korespondencja z kolegami
            > z Pro civili?

A nie w Budzie Ruskiej?
            • inocom Re: Ta miał zanieść w zębach do ... 20.08.15, 11:28
              samantha.1 napisała:

> jlang75 napisał:
              >
              > > Komorowski jest zajęty... moczy kaszalota w Wigrach. List był adresowany
              > do Kom
              > > orowskiego a nie do Prezydenta RP. Może to prywatna korespondencja z kol
              > egami
              > > z Pro civili?
              >
              > A nie w Budzie Ruskiej?

Uj go wie.
            • jlang75 Re: Ta miał zanieść w zębach do ... 20.08.15, 12:04
              Ostatni wywiad z eks preziem który popełniła wyborcza był z Mazur gdzie Komorowskiego moczył siebie i kaszalota w wodzie.
        • zapijaczony_ryj Re: Ta miał zanieść w zębach do ... 20.08.15, 12:21
          inocom napisał:

>
          > ave.duce napisała:
          >
          > No właśnie gdzie? Gdzie jest Komorowski?

Tego nikt od chamów nie wymaga.
          Wystarczyłoby zlecić jakiemuś pracownikowi, zeby przesłał do adresat.
          Nawet na koszt adresata skoro taki biedny!
      • samantha.1 Sikorstwo to dopiero dziadostwo 20.08.15, 11:21
        ave.duce napisała:

kiedy wygasiło mandat europosła następnego dnia po wyborach,
        i dlatego dziadostwa typu Sikorstwo-Kłamczostwo trzeba szybko się pozbyć!!

• kotek.filemon Re: Sikorstwo to dopiero dziadostwo 20.08.15, 11:23
          samantha.1 napisała:

> kiedy wygasiło mandat europosła następnego dnia po wyborach,

Łżesz jak zwykle, było to następnego dnia po ogłoszeniu oficjalnego wyniku wyborów.
          Przy okazji:
          Bronisław Komorowski
          Data wygaśnięcia mandatu: 08-07-2010 wybrany na Prezydenta RP 04-07-2010
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Sikorstwo to dopiero dziadostwo 20.08.15, 12:28
            Schetyna pozbawił Komora środków do życia!
    • indeed4 Z antykaczyzmu przerzucacie się na antydudzizm? 20.08.15, 08:39
      Taaa... - no cóż, płodozmian ważna rzecz.
      • indeed4 to oczywiście do antykaczystki ave. duce 20.08.15, 08:40

• ave.duce Nie nt. 20.08.15, 08:43
          Forum ze Dworum/Freedom
          • indeed4 Czyli tradycyjnie, konserwatywnie 20.08.15, 08:54
            wszystko po staremu, jak przystało na fanów chadeckiej Platformy - to pięknie, tradycja równie ważna rzecz, jeśli nie ważniejsza...
      • kotek.filemon Re: Z antykaczyzmu przerzucacie się na antydudziz 20.08.15, 08:54
        Przecież bł. dr Doda to i tak tylko figurant...
    • indeed4 Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 09:32
      jakim był otaczany przez przeciwników prezydent Lech Kaczyński tudzież przegrany w 2007 roku PiS i powiem szczerze - aż mi się łza w oku zakręciła...
      • kotek.filemon Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 09:39
        Pieluchę, indyk, pieluchę!
      • tw_wielgus Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 10:25
        Wiem pamiętam sam emanowałem usłużnym (a wręcz służalczym) stosunkiem do nieżyjącego już pana prezydenta.
        Pamiętam jak była zima, było ślisko, i Jarek jebnął o chodnik złamawszy sobie rękę i Kaczyński nakazał przebudować trotuar na podgrzewany.
        Oj ubaw był wtedy.... No mówię Ci, a ile przysporzył nam radości Jarek, jak później biegał z łapką na temblaku... Tego się nie da opowiedzieć.
        • indeed4 Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 10:51
          Nie mów nic! Wiem, że to też twoja sprawka....

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wodka-zytnia-wykorzystala-do-reklamy-zdjecie-ofiary-zomo,569778.html
          • kotek.filemon Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 10:52
            Ale czy to #winatuska, indyk?
            • indeed4 Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 10:57
              Tak dokładnie to nie wiem, po czym Janek Wiśniewski padł...
          • tw_wielgus Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 10:56
            Do takiej podłości mógł się tylko Polmos posunąć i Palikot, ale on też z Polmosu....
            • nachlany_wolak Re: Przypomniałem sobie głęboki szacunek 20.08.15, 11:14
              forum.gazeta.pl/forum/w,54,158405717,158407322,Witamy_w_Bydgoszczu.html
    • inocom O co ta jazda. 20.08.15, 09:42
      Komorowski nie zawarł umowy cywilnoprawnej z Dudą.

Gdy kupowałem mieszkanie, umówiłem się, że przez pół roku, będę zbierał korespondencję adresowaną na byłego właściciela i informował o tym telefonicznie.

Minęło pół roku i korespondencję wrzucam do zwrotów.

Obywatel nie ma obowiązku dostarczać korespondencji gdzieś w świat. Może się umówić, ale też nie na wieczność.
      • sverir Re: O co ta jazda. 20.08.15, 11:01
        > Obywatel nie ma obowiązku dostarczać korespondencji gdzieś w świat. Może się um
        > ówić, ale też nie na wieczność.

Obywatel nie jest organem, więc imię i nazwisko wybitnie definiuje adresata. W przypadku organu imię i nazwisko ma drugorzędne znaczenie (o ile w ogóle).
        • inocom Re: O co ta jazda. 20.08.15, 11:17
          sverir napisał:

> > Obywatel nie ma obowiązku dostarczać korespondencji gdzieś w świat. Może
          > się um
          > > ówić, ale też nie na wieczność.
          >
          > Obywatel nie jest organem, więc imię i nazwisko wybitnie definiuje adresata. W
          > przypadku organu imię i nazwisko ma drugorzędne znaczenie (o ile w ogóle).

To problem Poczty Polskiej. Niech szukają Komorra.
          • sverir Re: O co ta jazda. 20.08.15, 12:02
            > To problem Poczty Polskiej. Niech szukają Komorra.

No właśnie nie jestem pewien, czy to problem PP, skoro pismo adresowane jest do organu.
            • inocom Re: O co ta jazda. 20.08.15, 14:17
              sverir napisał:

> > To problem Poczty Polskiej. Niech szukają Komorra.
              >
              > No właśnie nie jestem pewien, czy to problem PP, skoro pismo adresowane jest do
              > organu.

Nie istnieje taki organ jak Pan Prezydent Bronisław Komorowski.
              • sverir Re: O co ta jazda. 20.08.15, 14:24
                > Nie istnieje taki organ jak Pan Prezydent Bronisław Komorowski.

Nie, ale istnieje urząd Prezydenta RP. Dodanie do tego imienia i nazwiska osoby aktualnie ten urząd pełniącej nie czyni jeszcze listu osobistym. W przeciwnym wypadku urzędy nie powinny rozpatrywać żadnych wniosków adresowanych nie tylko z nazwy stanowiska, ale także z imienia osoby, które stanowisko zajmuje.
                • inocom Re: O co ta jazda. 20.08.15, 14:35
                  sverir napisał:

> > Nie istnieje taki organ jak Pan Prezydent Bronisław Komorowski.
                  >
                  > Nie, ale istnieje urząd Prezydenta RP. Dodanie do tego imienia i nazwiska osoby
                  > aktualnie ten urząd pełniącej nie czyni jeszcze listu osobistym. W przeciwnym
                  > wypadku urzędy nie powinny rozpatrywać żadnych wniosków adresowanych nie tylko
                  > z nazwy stanowiska, ale także z imienia osoby, które stanowisko zajmuje.

Wiesz jaki byłby jazgot, gdyby Duda otworzył list adresowany na Komorowskiego?

Słusznie opieczętowali i odesłali.
                  • sverir Re: O co ta jazda. 20.08.15, 14:40
                    > Wiesz jaki byłby jazgot, gdyby Duda otworzył list adresowany na Komorowskiego?

Jaki? Ty przecież byś się słowem nie zająknął lub gorliwie bronił prawa do otwierania takiego listu, skoro wysłany był na adres Kancelarii. Ja na pewno bym za to nikogo nie potępił, skoro adresatem jest urząd prezydenta. Nie nazwisko przecież czyni organ organem.
                    • inocom Re: O co ta jazda. 20.08.15, 17:46
                      sverir napisał:

> > Wiesz jaki byłby jazgot, gdyby Duda otworzył list adresowany na Komorowsk
                      > iego?
                      >
                      > Jaki? Ty przecież byś się słowem nie zająknął lub gorliwie bronił prawa do otwi
                      > erania takiego listu, skoro wysłany był na adres Kancelarii. Ja na pewno bym za
                      > to nikogo nie potępił, skoro adresatem jest urząd prezydenta. Nie nazwisko prz
                      > ecież czyni organ organem.

Musisz się zdecydować, czy list był wysłany do organu, czy też imiennie. :)
                      • sverir Re: O co ta jazda. 20.08.15, 17:59
                        > Musisz się zdecydować, czy list był wysłany do organu, czy też imiennie. :)

A widzisz gdzieś jakieś niezdecydowanie?
    • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 09:45
      indeed-44 napisał:

> Pisiory najpierw bezczelnie wygrały wybory, potem po chamsku zrobiły audyt i ni
      > e dość im tego! Na końcu jeszcze dranie wdeptują w ziemię pokonanego Najjaśniej
      > szego Bronisława.

Indyk, jest takie obce ci zapewne pojęcie "przyzwoitość". Polecam sjp.pwn.pl, na tłiterku trudniej sprawdzić...
      • inocom Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:07
        kotek.filemon napisał:

> indeed-44 napisał:
        >
        > > Pisiory najpierw bezczelnie wygrały wybory, potem po chamsku zrobiły audy
        > t i ni
        > > e dość im tego! Na końcu jeszcze dranie wdeptują w ziemię pokonanego Najj
        > aśniej
        > > szego Bronisława.
        >
        > Indyk, jest takie obce ci zapewne pojęcie "przyzwoitość". Polecam sjp.pwn.pl, n
        > a tłiterku trudniej sprawdzić...

A adresat zostawił informację, gdzie przekierowywać korespondencję?

Knieje to za mało.
        • indeed4 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:22
          > Knieje to za mało.

Wystarczyło zaadresować na Ruską Budę, c'nie? Stare przysłowie mówi, że dla chcącego nic trudnego...
          • inocom Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:30
            indeed4 napisał:

> > Knieje to za mało.
            >
            > Wystarczyło zaadresować na Ruską Budę, c'nie? Stare przysłowie mówi, że dla chc
            > ącego nic trudnego...
            >

A Komorr ma obowiązek przebywać w Ruskiej Budzie?
            • indeed4 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:38
              Adres zamieszkania znali, bo Najjaśniejszy Po Wsze Czasy Panujący Bronisław Wspaniały zawarł był umowę na wynajem służbowego mieszkania z Kancelarią - mściwym pisdackim szubrawcom nie chciało się szukać i to wszystko...
              • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:53
                Mój boże! O mój Boże! Ubolewam nad tym. A teraz jeszcze nam zabiorą in vitro i inne zdobycze demokracji....
                JAk PiS wygra to straszne rzeczy będą się działy. Wiem bo słuchałem dzisiaj Tok Fm prowadzonego przez redaktor Paradowską.
                Czy premier Ewa Kopacz pomyślała żeby, po jesiennych wyborach, z Donaldem Tuskiem stworzyć polski rząd na uchodźstwie?
                • jlang75 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:01
                  A ta Paradowska to co tak napalona na in vitro? Liczy babcia że coś jej się przytrafi?
                  • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:13
                    Ona -wyobraź sobie - bohatersko stwierdziła, że się już niczego nie boi.
                    Naprawdę podziwiam, bo ja dzisiaj przez zupełny przypadek natchnąłem się na zdjęcie Magdaleny Środy i od trzech godzin nie mogę dojść do siebie.
                    • jlang75 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:16
                      Co się z tymi starszymi paniami porobiło.... jedna bardziej od drugiej. ...
                      • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:17
                        :))) rewolucja in-vitro! Dawniej wyrzucały staniki.
                    • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:17
                      tw_wielgus napisał:

> Naprawdę podziwiam, bo ja dzisiaj przez zupełny przypadek natchnąłem się na zdj
                      > ęcie Magdaleny Środy i od trzech godzin nie mogę dojść do siebie.

To może przez chwilę nie pisz? Opanujesz się trochę...
                      • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:19
                        To pisanie nerwowe, powodowane traumatycznym przeżyciem jakie stało się moim udziałem.
                        • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:25
                          Ja się oczywiście cieszę, że u was w klinice korzystacie z internetu w ramach terapii zajęciowej. Tylko dlaczego akurat na tym forum? Może na początek jakieś łatwiejsze? Dajmy na to: Małego Gościa Niedzielnego?
                          • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:30
                            "Mały Gość Niedzielny" Ty to masz chłopie fantazja seksualną, marzenia i takie wyrafinowane słownictwo.
                            Partner odwiedza Cię tylko w weekendy? Biedactwo.
                            • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:53
                              Czy jak ktoś napisze "Jadłem wczoraj flaczki na kolację" twoja odpowiedź też zawiera sugestie co do orientacji seksualnej rozmówcy?
                              • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:05
                                Jeżeli - podkreślam - jeżeli napiszesz: "Jadłem wczoraj flaczki na kolację", to moja odpowiedź będzie zawierała jedynie sugestię, że bierzesz brzydkie rzeczy do buzi.

Wybacz stary, ale jeżeli ktoś kto zdaje się być mężczyzną przybiera nick "kotek.filemon" to znaczy że sam się prosi o kłopoty.
                                • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:09
                                  Zawsze odczuwałem głęboki podziw dla twojego nieszablonowego myślenia...
                                  • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:57
                                    To nie jest kwestia myślenia a kulinarnego gustu.
                                    Uważam flaki za coś tak obrzydliwego że nie nadającego się do jedzenia. Do salcesonu mam podobny stosunek.
                • samantha.1 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:30
                  Marszałek Borusewicz ponoć oświadczył, że nie zgodzi się na coś, na co jego zgoda nie jest potrzebna a sama rzecz jest niemożliwa,hahaha:-)
    • tw_wielgus W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoicie. 20.08.15, 10:17
      Nie otworzył osobistej korespondencji kierowanej do Pana Komorowskiego

Urzędnik! - Bo tym, za których myśli portal T. Lisa przypomnę, że to nie prezydent zajmuje się korespondencją, a urzędnicy w jego kancelarii.
      • kolor Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:24
        Twoja opinia jest idiotyczna.
        • tw_wielgus Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:28
          Desperacko zaszarżowałeś. Truddno ocenić czy jest to szaleństwo czy zwykła głupota ponieważ dysponujać IQ na poziomie na jakim znalazły się wodowskazy na rzece Wiśle, przynajmniej ja nie odważyłbym się oceniać głębokości myśli wyrażonych w moim poście.
          • kolor Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:30
            Przebija z ciebie kretynku nieznajomosc prawa. I dlatego uwazam, ze piszesz kretynizmy.
            • inocom Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:32
              kolor napisał:

> Przebija z ciebie kretynku nieznajomosc prawa. I dlatego uwazam, ze piszesz kre
              > tynizmy.

A jakieś prawo nakazuje wyręczać Pocztę Polską?
            • tw_wielgus Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:46
              Jak śmiesz śmieciu małorolny zwracać się per "TY" do potomka polskiego szlachcica....:))))
      • indeed4 Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:46
        to ich najbardziej boli ;-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,158487536,158488563,za_5_lat_Duda_nie_bedzie_pracownikiem_Kancelarii.html

"Pracownik"?! Najjaśniejszy Bronisław nie pracował - wypełniał (fundamentalną dla przyszłości ukochanej Ojczyzny!) dziejową misję zapobiegania powrotowi złowrogiego kaczyzmu...
        • tw_wielgus Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 10:54
          Zacytowałeś fundamentalną feministkę, czemu?
          • indeed4 Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 11:12
            Żartujesz sobie?! To koleżanka prawicowej miętowej, żadna lewaczka ani feministka...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,158438240,158439404,Wzorcowa_leminzyca_z_FK_nagle_odkryla_w_sobie_.html
            • tw_wielgus Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 11:16
              Miętuskowa dojrzewa ideologicznie. Już jest za karą śmierci a Duda dopiero tydzień w kancelarii rządzi.
              Hmmm.... za pięć lat będziemy mieli kopię Anwad w wersji 3.0.
              • indeed4 Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 11:24
                Z dobrze poinformowanych kręgów wiem, że wkrótce obie mają wstąpić do fanklubu księdza Oko! Duda czyni cuda...
                • tw_wielgus Re: W mojej opinii urzędnik zachował się przyzwoi 20.08.15, 11:31
                  Się będzie działo. Owsiak się chowa.
    • wagonetka za 5 lat Duda nie będzie pracownikiem Kancelarii 20.08.15, 10:24
      Prezydenta

historia lubi się powtarzać
      • taniarada Re: za 5 lat Duda nie będzie pracownikiem Kancela 20.08.15, 10:32
        Optymistka.Co tak długo.W październiku nie będzie rządzić Platforma Nieobywatelska.Daj spokój.
        • kotek.filemon Re: za 5 lat Duda nie będzie pracownikiem Kancela 20.08.15, 10:37
          taniarada napisał(a):

> Optymistka.Co tak długo.

No niestety "impeachment" to trudniejsza procedura niż pamiętne wykopyrtnięcie się Prezesa Tysiąclecia o własne nogi w 2007. Także jesteśmy z bł. dr. Dodą na 5 lat na dobre i na złe.
      • jlang75 Re: za 5 lat Duda nie będzie pracownikiem Kancela 20.08.15, 11:04
        Ale to dopiero za pięć lat, oprawcę zwierząt szczęśliwie pożegnaliśmy już teraz.
    • sverir Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:41
      Pytanie brzmi, czy jest to list do Bronisława Komorowskiego, który był prezydentem, czy do prezydenta, którym był Bronisław Komorowski. W tym drugim bowiem przypadku korespondencja nie jest cudza i powinna zostać normalnie odebrana, nawet pomimo zmiany urzędującego adresata.
      • wagonetka Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:47
        prawdopodobnie to list do prezydenta, którym był Bronisław Komorowski
        • sverir Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:04
          > prawdopodobnie to list do prezydenta, którym był Bronisław Komorowski

W takiej sytuacji imię i nazwisko osoby pełniącej urząd nie powinno mieć żadnego znaczenia. Podawanie imienia i nazwiska jest w tym przypadku formą grzecznościową, ale nie wymaganą.
          • inocom Gdyby Duda otworzył tę kopertę 20.08.15, 11:30
            sverir napisał:

> > prawdopodobnie to list do prezydenta, którym był Bronisław Komorowski
            >
            > W takiej sytuacji imię i nazwisko osoby pełniącej urząd nie powinno mieć żadneg
            > o znaczenia. Podawanie imienia i nazwiska jest w tym przypadku formą grzecznośc
            > iową, ale nie wymaganą.

Nieadresowaną do niego, to byłoby Piekło.
            • sverir Re: Gdyby Duda otworzył tę kopertę 20.08.15, 11:58
              > Nieadresowaną do niego, to byłoby Piekło.

Dlatego pytam, czy adresatem jest Bronisław Komorowski, prezydent RP, czy Prezydent RP Bronisław Komorowski. Śmieszne wydaje mi się odsyłanie listów tylko dlatego, że zmienił się urzędnik sprawujący funkcję.
              • inocom Re: Gdyby Duda otworzył tę kopertę 20.08.15, 14:21
                sverir napisał:

> > Nieadresowaną do niego, to byłoby Piekło.
                >
                > Dlatego pytam, czy adresatem jest Bronisław Komorowski, prezydent RP, czy Prezy
                > dent RP Bronisław Komorowski. Śmieszne wydaje mi się odsyłanie listów tylko dla
                > tego, że zmienił się urzędnik sprawujący funkcję.

Adresatem nie był organ.
                • sverir Re: Gdyby Duda otworzył tę kopertę 20.08.15, 14:25
                  > Adresatem nie był organ.

Rozumiem, że jesteś autorem listu, znasz jego treść albo przynajmniej znasz autora listu.
              • erka-4 Uczciwość jest najważniejsza ... 26.08.15, 13:47
                Gdy ja ( czasami,bo nieczęsta to sytuacja,gdyż nie mam takich potrzeb wiele ) piszę list czyli jakieś pismo do gminy to wyraźnie piszę:

Burmistrz Miasta i Gminy
                Ni...lin

- i tylko tyle po kiego licha nazwisko.
                Nazwiskiem bym list opatrzył,gdybym donos do burmistrza wysłał ale nie mam takiej potrzeby.
                Widać ten ktoś co ten list exprezydentowi w ostatnim prawie dniu pragnął doręczyć miał jakąś ważną i potajemną sprawę do niego,trochę szkoda ,że nowy lokator z Wiejskiej okazji nie wykorzystał,dziś wiedziałby nieco więcej.
                Ale uczciwość jest najważniejsza,obcej korespondencji się nie otwiera,a adresata ma szukać Poczta Polska lub list przekazać nadawcy,oczywiście jeśli donos był nieanonimowy.

...ale czy coś takiego są w stanie zrozumieć ci co zrozumieć tego nie potrafią ?
      • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:51
        sverir napisał:

> Pytanie brzmi, czy jest to list do Bronisława Komorowskiego, który był prezyden
        > tem, czy do prezydenta, którym był Bronisław Komorowski. W tym drugim bowiem pr
        > zypadku korespondencja nie jest cudza i powinna zostać normalnie odebrana, nawe
        > t pomimo zmiany urzędującego adresata.

A nuż był to list z prośbą o ułaskawienie, a miłościwie nam panujący bł. dr Doda przecież zna się na tych sprawach...
        • indeed4 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:54
          Wnioskując po ozdabiającym kopertę uroczym kwiatuszku był to raczej pachnący liścik miłosny.
          • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:08
            Tym bardziej! Przecież nowy ulepszony Prezydent RP jest młody, zabójczo przystojny i zna 4 (słownie: cztery) języki!
            • jlang75 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:19
              To duża zmiana, bo stary nie znał nawet jednego. Chociaż lubił języki... w galarecie.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:50
      Hej indyk, a na tłiterku ani słychu o wynikach audytu finansów kancelarii? O'Szczerski nie puścił na ten temat żadnego bąka? Jedyne co podrzucili pelikanom i zadaniowcom to te notatki które miałeś za zadanie mielić dwa dni a wielgus miał w poniedziałek odgrzać ten temat?
      • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 10:58
        we wtorek...
        • nachlany_wolak Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:14
          forum.gazeta.pl/forum/w,54,158405717,158407322,Witamy_w_Bydgoszczu.html
          • m.c.hrabia Re: KPRM a kiedy tam pracował ? n/t 20.08.15, 11:18
            • nachlany_wolak Kto ? 20.08.15, 11:23
              Jak się ma pismatołuf w kanzelarii to należy się cieszyć, że chociaż PiSać umieją.
            • tw_wielgus He he he 20.08.15, 11:33
              m.c.hrabia i nachlany_wolak. Ogrodniczy komplet z "Castoramy" - dwa kołki.
              • jlang75 Re: He he he 20.08.15, 12:08
                Do zestawu potrzebny jeszcze młot... zresztą ryj się nada
              • nachlany_wolak a co z Nikonem F4S ? 20.08.15, 14:05
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:56
          Co we wtorek? Powiedzą że jest ok?
          • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:06
            A nie.. .to to powiedzą w piątek.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:23
              Pewnie 31 września. Obstawiam że trzeba będzie poprzestać na ochłapie w postaci notatek i na tym kręcić propaganję.
              • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 13:02
                31.09?
                Nie, za późno.... W tym czasie do W-wy dotrze już spragniona wrażeń członkini partyjnej młodzieżówki z opolskiego.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 13:18
                  I to ona ogłosi wyniki audytu?
                  • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 13:24
                    Bez kartki. Z pamięci.
                    • nachlany_wolak Cuś o Nikonie F4S wiadomo? 20.08.15, 14:04
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 14:05
                      W kancelarii prezydenta potrafią tego uczyć.
    • indeed4 *zapamiętale 20.08.15, 11:18
      miało być "zapamiętale wdeptują w ziemię" (Najjaśniejszego Bronisława)
    • fiu-bzdziu2010 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:32
      czy budyń może mieć klasę, czy tylko zapach i smak sztucznie stworzony??
    • mietowe_loczki Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 11:49
      Boszszszsz, co za żałosny koleś.
      • tw_wielgus Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:07
        Kto...!? Przecież równie dobrze mogła to być kobieta.
      • wagonetka Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:13
        mietowe_loczki napisała:

> Boszszszsz, co za żałosny koleś.

autor wątku?

Amerykę odkryłaś
    • fiu-bzdziu2010 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:09
      Bronek i jego pracownicy wykazali więcej klasy, nie powiedzieli Martusi - zbieraj manele i się wyprowadzaj
      Pani Martusia nie usłyszała, że tata- lokator pałacu już nie będzie w nim pracował i mogła swobodnie przez prawie trzy miesiące w nim się się kwaterować
      • kotek.filemon Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:12
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> Bronek i jego pracownicy wykazali więcej klasy, nie powiedzieli Martusi - zbier
        > aj manele i się wyprowadzaj
        > Pani Martusia nie usłyszała, że tata- lokator pałacu już nie będzie w nim praco
        > wał i mogła swobodnie przez prawie trzy miesiące w nim się się kwaterować

Jakiekolwiek inne rozwiązanie to byłby przecież przemysł pogardy...
        • fiu-bzdziu2010 Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 12:23
          i to jest różnica w klasie budynia i bula
    • zapijaczony_ryj Zwyczajne chamstwo z wyższej półki kulturowej 20.08.15, 12:10
      indeed-44 napisał:

> natemat.pl/152089,adresat-juz-tu-nie-pracuje-czyli-jak-kancelaria-prezydenta-dudy-odsyla-list-do-prezydenta-komorowskiego
      >
      > Pisiory najpierw bezczelnie wygrały wybory, potem po chamsku zrobiły audyt i ni
      > e dość im tego! Na końcu jeszcze dranie wdeptują w ziemię pokonanego Najjaśniej
      > szego Bronisława.

Cham zawsze będzie chamem, nawet jak założy najmodniejszy garnitur i nauczu=u się roli na pamięć
      • jlang75 Re: Zwyczajne chamstwo z wyższej półki kulturowej 20.08.15, 12:22
        Masz rację ryj, szczególnie że piszesz to ty koleś który jeździł pijany Syreną po Warszawie i jak odebrali mu prawko to kapował.
        • zapijaczony_ryj Re: Zwyczajne chamstwo z wyższej półki kulturowej 20.08.15, 13:27
          jlang75 napisał:

> Masz rację ryj, szczególnie że piszesz to ty koleś który jeździł pijany Syreną
          > po Warszawie i jak odebrali mu prawko to kapował.

Z tym kapowaniem to mylisz mnie z kimś z twojej rodziny!

A tak na poważnie to ja znam jednego co po gorzale nie prowadził, to ten co nie ma prawa jazdy!
          I co ma chamstwo do jazdy po pijaku?
          • jlang75 Re: Zwyczajne chamstwo z wyższej półki kulturowej 20.08.15, 16:37
            To naprawdę nie moja wina że obracasz się w towarzystwie alkoholików.
    • man_sapiens Re: Adresat już nie pracuje w KPRM 20.08.15, 13:59
      Dawniej to się nazywało: chamstwo.
      Dzisiaj: dudaizm
    • prawdawaszaboli Bredzisław Bezdomny... Pisz na Berdyczów ! :) 20.08.15, 15:11
      Do prezydęta trzeba pisać na Berdyczów...Bredzisław wynajął był swoje mieszkanko na 5 lat , licząc na kolejną kadencję w Belwederze... :)
    • a12avenger2 Bronek tym referendum otworzył puszkę Pandory; 20.08.15, 15:54
      teraz pod pałacem prezydenckim każdy polityczny świr zwołuje konf. pras. i przed tłumem kamer postuluje do prezydenta Dudy o dodanie kolejnych pytań referendalnych. Tylko dziś produkowali się Palikot z Gawkowskim i Korwin-Mikke z Wiplerem. A propos; Wipler donosi, iż 7 września wystawią rachunek Komorowskiemu i Kukizowi za nieudane referendum. Rachunek na ok. 100 mln zł... ;-)

Cóż, marnie kończy ten marny prezydent; "strażnik żyrandola"...
      • fiu-bzdziu2010 Re: Bronek tym referendum otworzył puszkę Pandory 20.08.15, 16:56
        Wipler niech sam najpierw zapłaci rachunek za nieudane referendum w Warszawie, gdy tak bardzo chciał odwolać Hankę
    • wiosnaludzikow Zastanów się 20.08.15, 19:38
      indeed-44 napisał:

> natemat.pl/152089,adresat-juz-tu-nie-pracuje-czyli-jak-kancelaria-prezydenta-dudy-odsyla-list-do-prezydenta-komorowskiego

Jeżeli zostałby wysłany list do : Jana Kowalskiego Prezesa Najwyższej Izby Kontroli i w dniu kiedy list został odebrany Kowalski już nie byłby prezesem ale byłby nowy prezes, prezes Malinowski.
      Teraz myśl . Boli ? Trudno.
      Gdyby otworzono list bo jest do NIK a tam list miłosny do Kowalskiego od narzeczonej z wakacji tylko tak ładnie zatytułowany.....
      Gdyby przekierowano list na obecny, prywatny adres byłego prezesa Kowalskiego a tam sprawa do NIK służbowa, formalne wystąpienie, a trafiłaby do osoby Kowalskiego, który już nie ma prawa dostępu do spraw NIK.
      Tak więc odesłano do nadawcy...i dobrze zrobiono. Tak powinni zrobić. Teraz nadawca zdecyduje i jak sprawa służbowa to zmieni imię i nazwisko na poprawne lub wyśle po prostu na NIK bez nazwiska w tym przypadku Pan Prezydent RP bez imienia i nazwiska albo poszuka adresu prywatnego Kowalskiego i wyśle mu ten list miłosny.
      • sverir Re: Zastanów się 21.08.15, 06:41
        > Jeżeli zostałby wysłany list do : Jana Kowalskiego Prezesa Najwyższej Izby Kontroli i w dniu
        > kiedy list został odebrany Kowalski już nie byłby prezesem ale byłby nowy prezes, prezes
        > Malinowski.

A gdyby został wysłany list do Dyrektora Izby Skarbowej Jana Kowalskiego, a dyrektorem zostałby Piotr Malinowski, a w środku byłoby odwołanie? Podawanie imienia i nazwiska osoby pełniącej funkcję jest grzecznościową formą, ale nie czyni listu prywatnym.
      • indeed4 Ależ zastanawiam się 22.08.15, 00:26
        głęboko zastanawiam, jakie trzeba mieć IQ żeby nie załapać tak oczywistej szydery...
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Ależ zastanawiam się 22.08.15, 07:36
          Pewnie trzeba być tobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka