Dodaj do ulubionych

Marszałek Wenderlich w opałach

10.09.15, 21:14
atakują go katoliccy fundamentaliści w Sejmie.
Patryk Jaki i Beata Kempa.
Włączcie obrady sejmu.
Obserwuj wątek
    • jane-panzram Re: Marszałek Wenderlich w opałach 10.09.15, 22:25
      Co mnie ten cap łobchodzi (straciłam do niego szacunek, jak po pierwsze obrażał Ogórek, a po drugie tanio sprzedał skórę Platformie ostatnio, niech spieprza na szczaw i mirabelki).

Patryk Jaki ma dziecko z zespołem Downa, akurat jeżdżenie po nim za jego przekonania jest głupie, bo ten facet jest w tych przekonaniach przynajmniej autentyczny.
      • artexe Re: Marszałek Wenderlich w opałach 11.09.15, 06:54
        jane-panzram napisała:

> Co mnie ten cap łobchodzi (straciłam do niego szacunek, jak po pierwsze obrażał
        > Ogórek, a po drugie tanio sprzedał skórę Platformie ostatnio, niech spieprza
        > na szczaw i mirabelki).
        >
        > Patryk Jaki ma dziecko z zespołem Downa, akurat jeżdżenie po nim za jego przeko
        > nania jest głupie, bo ten facet jest w tych przekonaniach przynajmniej autentyc
        > zny.

Nie jestem fanem Wenderlicha, ale to co wczoraj zdarzyło się po godz. 20.00 w sejmie to był faktycznie atak katolickich fundamentalistów.Parę razy zwrócił uwagę wnioskodawczyni projektu zaostrzenia aborcji, żeby nie używała słów typu....zabijanie dzieci; cyt: Rozmaite lewicowe lobby dążyły (wówczas - red.) do pozostawienia jak najszerszej możliwości zabijania dzieci - powiedziała Godek, chwilę później znów mówiąc o "zabijaniu dzieci"

Co do posła Jakiego, dlaczego uważasz, że ja jeżdżę po nim i dlaczego posługujesz się argumentem, że ma chore dziecko? Sposób jaki on krytykował, pouczał marszałka sejmu, jest dla mnie nie do przyjęcia.
        Groźby o skierowanie do Komisji Etyki, dlatego że marszałek słusznie zaprotestował (bardzo grzecznie) przeciwko takim określeniom jak zacytowałem dyskwalifikują wnioskodawcę a nie Wenderlicha.
        Co to znaczy, że P.Jaki jest autentyczny w swoich przekonaniach? on ma jakiś monopol na autentyczność?
        Ja też jestem autentyczny w swoich przekonaniach i uważam, że nie należy zaostrzać i tak bardzo restrykcyjnej ustawy aborcyjnej.
        Pomimo tego, że nie jestem sympatykiem PO, to w tej sprawie przyznaję jej i SLD rację.
        Z tego też powodu, nie oddam głosu na PiS, który popiera ten projekt.
    • belphegor-pisu Dwa nicki, jeden wPiSywacz z Bydgoszczy 10.09.15, 22:34
      połeta nigdy nie wydanych (aczkolwiek zapowiadanych) dzieł połetyckich "Noc jak dzień":

www.skutecki.pl/mowibydgoszcz/ludzie.php
    • pies_na_czarnych Re: Marszałek Wenderlich w opałach 11.09.15, 02:49
      Spokojnie i bardzo profesjonalnie załatwił warcholstwo sejmowe.
    • liszl Re: Marszałek Wenderlich w opałach 11.09.15, 07:00
      Poradzi sobie, to stary wyjadacz. Nie z takimi akcjami przyszło mu się ścierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka