Dodaj do ulubionych

Żeby była jasność sprawy

11.09.15, 17:22

Szanowni Państwo,
W związku z pojawiającymi się pytaniami chcieliśmy przypomnieć, że Ruch Obywatelski na rzecz Jednomandatowych Okręgów Wyborczych nie startuje w wyborach do Sejmu RP. Natomiast uczestnicy naszego Ruchu mogą indywidualnie angażować się w różne inicjatywy. Mówi o tym między innymi to oświadczenie (jow.pl/oswiadczenie-uczestnikow-ruchu-obywatelskiego-na-rzecz-jow/).

Inicjatywa JOW Bezpartyjni jest tworzona przez wielu działaczy Ruchu JOW, którzy wcześniej prowadzili kampanię prezydencką Pawła Kukiza, a którzy później nie chcieli zgodzić się na upartyjnienie i kierunek, w którym zmierza projekt „Ruchu Kukiza”. Nie należy jednak tej inicjatywy utożsamiać z całym Ruchem JOW, w skład którego wchodzi wiele bardzo różnych środowisk.

Ruch JOW cały czas będzie prowadził działania edukacyjne, których potrzebę wyraźnie pokazało ostatnie referendum. Zapraszamy wszystkich do wsparcia tych działań, bez względu na bieżące zaangażowanie w różne inicjatywy polityczne.

Pamiętajmy, że sukces osiągniemy dopiero wtedy, gdy Polacy naprawdę zrozumieją wagę i istotę problemu systemu wyborczego – i to jest nasz główny cel.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Żeby była jasność sprawy 11.09.15, 17:24
      możesz rozjaśnić ten bełkot.
      • erka-4 nie mogę mości hrabio... 11.09.15, 18:17
        ...bo jestem prosty człowiek i nic z tego nie rozumiem,sądziłem,że ktoś taki jak hrabia mi to na moje przetłumaczy,hrabia winien umieć rozmawiać z ludem,przynajmniej ja tak myślę.
        No to jak tam,mocium panie,czyżeś pan głupszy jest od człowieka prostego ?
        • m.c.hrabia Re: nie mogę mości hrabio... 11.09.15, 18:21
          cóż, pójdę spać w nieświadomości.
          • erka-4 Re: nie mogę mości hrabio... 11.09.15, 18:37
            m.c.hrabia napisał:

> cóż, pójdę spać w nieświadomości.

- nie za wcześnie,mociumpanie ? oh,zapomniałem,że hrabia inaczej żyje niż prosty człowiek.
            Ja muszę jeszcze popracować.

Miłych snów,jaśniepanie.
            Niech się panu Duda przyśni,ah, nie będę złośliwy,bo umrzesz mi pan na zawał samotnie i nocą,lepiej niech panu się przyśni lis chytry.

No to dobranoc.

• sclavus Re: Żeby była jasność sprawy 11.09.15, 18:47
      ... olało ich 19 milionów "obywateli", po co więc mają startować???
      Ale maja rację - niech edukują tych "obywateli"... pod warunkiem wszakże, że sami są dobrze wyedukowani!!
      • wiosnaludzikow Re: Żeby była jasność sprawy 12.09.15, 08:41
        Olało też p. Komorowskiego i PO, którzy "popierali ideę JOW ale jak zwykle koniunkturalnie, obłudnie i sprzedajnie dla uczymania wadzy.
    • mara571 zycze im wszystkiego najlepszego, jesli ich celem 11.09.15, 18:53
      jest edukacja obywateli, ktorzy wycofali sie z zycia publicznego.
      Osobiscie jestem przeciwnikiem JOW i proponowalabym, aby Ruch sprawdzil zalety systemu mieszanego na przykladzie ordynacji niemieckiej.
      • erka-4 Re: zycze im wszystkiego najlepszego, jesli ich c 12.09.15, 06:02
        mara571 napisała:

> jest edukacja obywateli, ktorzy wycofali sie z zycia publicznego.
        > Osobiscie jestem przeciwnikiem JOW i proponowalabym, aby Ruch sprawdzil zalety
        > systemu mieszanego na przykladzie ordynacji niemieckiej.

- a to już nie od nich a od nas,Polaków,zależy czy uczyć się będziemy,z moich obserwacji wynika,że Polak do nauk nieskory,lecz jak go bida przyciśnie to uczy się w dzień jeden.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka