Dodaj do ulubionych

Dlaczego Duduś nie zwołał w tej sprawie posiedzeni

24.09.15, 18:31
Dlaczego Duduś nie zwołał w tej sprawie posiedzenia RBN-u a następnie Rady Gabinetowej w celu próby wypracowania wspólnego stanowiska, nie omieszkał za to skrytykować działań rządu. Zero odpowiedzialności, ważniejsza jest kampania wyborcza?
Kaczyniaki tak majom?
Im na Polsce nie zależy?
Na zlecenie Ruskich?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: 3 x Bingo 24.09.15, 18:40
      prosze pani
    • mara571 odpowiadam ci: pisalabys ty i inni pelowcy, 24.09.15, 19:01
      ze prezydent wtraca sie w prace rzadu, ktoremu Konstytucja gwarantuje prawo decydowania.
      Tak ju macie: obojetnie czy wam to zlecono czy z przekonania.
      • porannakawa01 Re: odpowiadam ci: pisalabys ty i inni pelowcy, 24.09.15, 19:06
        Przecież proszą o spotkanie od momentu powołania Dudusia na Prezydenta.
        A ten s siebie durnia robi na okrągło i olewa swoje konstytucyjne obowiązki.
        • mara571 nie prosza, ale premier zada 24.09.15, 19:37
          i to publicznie. Bo jest kampania wyborcza.

Chemii pomiedzy obydwojgiem nie ma i nie bedzie.
          Byc moze przyczyny pochodza jeszcze z czasow wspolnego poslowania, a moze z 28 lutego 2015.
          Tego dnia odbyla sie pierwsza konwecja Dudy, ktora PO zaskoczyla. Konwencja Komorowskiego byla tydzien pozniej. PBK, jako PBK wyglosil nudna mowe trawe, ale wystepujaca zaraz po nim PEK walila z grubej rury:

"Z tego, że Bronisław Komorowski dobrze wykonał zadanie, był dobry prezydentem, zdaje sobie sprawę nawet Jarosław Kaczyński. On się boi prezydenta Komorowskiego i dlatego tym razem postanowił schować się za kolejnym technicznym kandydatem. Ale my wszyscy dokładnie wiemy, że to nie są czasy na debiutantów i polityków kierowanych z drugiego siedzenia. Polacy chcą takiego prezydenta, jak Bronisław Komorowski, oczekują i chcą takiego prezydenta. Rozważnego, doświadczonego i samodzielnego. Jego główny kontrkandydat nie jest ani rozważny, ani doświadczony, ani tym bardziej samodzielny.
          W Europie zbyt wiele jest głosów kwestionujących dalszy sens integracji europejskiej. Dlatego ważny jest program i filozofia. Nasza filozofia i nasza polityka w tym zakresie są jasne: jesteśmy konsekwentnie proeuropejscy. My, ludzie PO, wiemy, jak wiele znaczy zjednoczona Europa. Po raz pierwszy w Europie, za Unię Europejską, za chęć integracji przelano krew. To w imię Europy umierali na Majdanie nasi ukraińscy bracia. Z ust polityków PiS słyszymy antyeuropejskie wypowiedzi, zbyt często słyszmy te słowa, by oddawać władzę ludziom tej formacji.
          Właśnie dlatego, w tym czasie, warto w Polsce postawić pytanie: jacy ludzie odbiorą w Warszawie telefon, kiedy w nocy przyjdzie reagować na poważny telefon. Jeżeli będą to ludzie Kaczyńskiego to ciarki przechodzą po plecach. Stoją przed sobą dwie wizje Polski: nowoczesnej, dumnej z tradycji, europejskiej i stanowczej, Polski sprawiedliwej i w reszce Polski, w której przeciwnika politycznego szanuje się. Nie odmawiamy naszym kolegom z PiS-u patriotyzmu, chcemy wierzyć, że mają szczere intencje. Ale nie chcemy by patriotyzm kojarzył się z zaściankiem, zacofaniem i kłótnią.** Powiedziałam już że czasy są trudne, ta trudna sytuacja to rzeczywistość tuż za naszymi granicami. Na te trudne czasy mamy dobrego prezydenta – przy Bronisławie Komorowskim Polska będzie w bezpiecznych rękach."

Zapomniala przy tym, ze to ona jako premier ma najwieksze kompetencje.
          Zreszta od poczatku nie zdawala sobie sprawy, jakiej misji sie podjela.
          20.09.2014 oswiadczyla:
          "Wie pan, ja jestem kobietą. Ja sobie wyobrażam, co ja bym zrobiła, gdyby na ulicy nagle pokazał się człowiek, który nagle wymachuje jakimś ostrym narzędziem, albo trzymał w ręku pistolet? Pierwsza moja myśl: tam za moimi plecami jestem mój dom, tam są moje dzieci wpadam do domu, zamykam drzwi i opiekuję się własnymi dziećmi.
          –Co w takiej sytuacji zrobiłby mężczyzna? Pewnie pomyślałby: nie mam nawet porządnego kija w ręku, ale jak to, ja nie stanę i nie będę się z nim tłukł? Tylko dlatego, że on tu się odważył przyjść i grozić mojej rodzinie. Więc odpowiem jedno: Polska powinna zachowywać się jak Polska rozsądna kobieta:

Przypominam, jak ocenili jej wypowiedz Kwasniewski i Cimosiewicz.
          www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kopacz-zamyka-sie-w-domu-dla-ukrainy-to-najstraszniejszy-scenariusz,471804.html

Ona sie ustawicznie miota, histeryzuje (co zdradza jej intonacja glosu). Ponoc D. Tusk juz dawno przygotowawal ja na swoja zastepczynie, a Tusk jak Tusk kieruje sie wylacznie wlasnym interesem. A nie polskim. I dlatego wybral wlasnie Ewe Kopacz.
      • az43 Re: odpowiadam ci: pisalabys ty i inni pelowcy, 24.09.15, 19:42
        Nie odpowiadaj głupio.
    • witek.bis Re: Dlaczego Duduś nie zwołał w tej sprawie posie 24.09.15, 19:28
      Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, Pan Lech Kaczyński:

Szanowni Państwo, Panie Premierze, Panowie Premierzy, Panie i Panowie Ministrowie, najpierw kilka słów wstępu, później zrobimy techniczną przerwę i oficjalnie otworzę posiedzenie Rady Gabinetowej. Zacznijmy od tego, że Rada Gabinetowa jest instytucją nadzwyczajną. Zgodnie z art. 141 Konstytucji Rzeczypospolitej, Prezydent zwołuje ją w sprawach szczególnie ważnych. Oczywiście, określenie „szczególnie ważny" jest określeniem nieostrym i mogą być przypadki, gdy mamy do czynienia ze sporem, czy coś jest szczególnie ważne, czy nie. Ale jeżeli idzie o dzisiejszą sytuację w służbie zdrowia, to nie ma najmniejszej wątpliwości, że jest to sprawa szczególnie ważna dla obywateli i dla państwa. Stąd istnieją wszystkie konstytucyjne przesłanki, żeby Radę Gabinetową zwołać, co też uczyniłem.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/68616,rada-gabinetowa-co-do-slowa.html
      Biorąc pod uwagę to, że prezydent Andżej Duda jest duchowym synem prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który w sprawach szczególnie ważnych zwoływał posiedzenia RG, można się domyślać, że prezydent Andżej Duda nie uważa kryzysu emigracyjnego za sprawę szczególnie ważną.
      • mara571 zapomniales dodac, ze szalala epidemia grypy 24.09.15, 19:45
        Grypy, ktora doprowadzila do smierci 4 tys. osob i byly potrzebne dzialania natychmiastowe.
        W sprawie uchodzcow klamka zapadla. Na zyczenie Tuska i Merkel.

Uchodzcy przyjada pozniej i beda problemem nastepnego rzadu. Niezaleznie, kto go utworzy.
        Prezydent ma tylko jedno wyjscie: zazadac od BBN przygotowanie programu ochrony granic i wytycznych dla sluzb wobec radykalnych islamistow.
        • witek.bis Re: zapomniales dodac, ze szalala epidemia grypy 24.09.15, 19:59
          Szalała epidemia grypy, powiadasz. A mimo to nikt, nie wyłączając prezydenta Kaczyńskiego, ani razu nie wymówił słowa "epidemia", ani słowa "grypa"? No, to ciekawe, naprawdę...
    • az43 Re: Dlaczego Duduś nie zwołał w tej sprawie posie 24.09.15, 19:44
      Jako I ministrant PiS nie ma takich kompetencji.To miernota.
      • mara571 Re: Dlaczego Duduś nie zwołał w tej sprawie posie 24.09.15, 19:48
        jeden wpis to 10 czy 50 gr?
        Chyba jednak 10 gr, bo te pare slow nie zawiera zadnej mysli lub arumentow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka