Dodaj do ulubionych

Swietna medialna gra prezydenta Dudy

12.10.15, 20:07
Tzw media glownego nurtu staraja sie sprawic wrazenie, ze Polska nie ma prezydenta. Jesli sie pojawia w serwisach informacyjnych to np. 14 sekundowej migawce z ONZ.
Otoczenie Dudy i on sam swietnie wiedza, ze telewizja umiera smiercia naturalna, zwalszcza wsrod mlodszego pokolenia. Korzystaja wiec aktywnie z Facebooka i Twittera.
Tak tez zrobiono wczoraj przy okazji meczu Polska-Iralndia. Na zywo wstawiano do sieci nakrecone filmiki z przybycia na Stadion Narodowy do lozy VIP-ow, w czasie meczu i potem z wizyty w szatni.
Nie wiem czym sie kierowala GW, ale jeszcze w nocy ukazala sie na sport.pl relacja, ze Duda byl na meczu. I jak rano stwierdzilsmy webbrydaga, ale bez fakiby, pracowala cala noc piszac swoje posty w znanym stylu.
A teraz jestem w kropce: czy GW chciala wykorzystac duza liczbe odslon (wplywy z reklamy sa nieslychanie wazne) czy probuje za wszelka cene utrzymac swoja samobojcza linie: walic w prezydenta za wszelka cene, bo on nam zagraza.
W sumie znalazlam na portalach Agory 6 watkow poswieconych obecnosci prezydenta w ciagu 18 godzin.
Ewa Kopacz "otwierajaca" gazoport zniknlela. Pewnie dlatego, ze gazoport naprawde nie jest w stanie przyjac ani jednego metra szesciennego skroplonego metanu.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 20:17
      m.natemat.pl/559a0fbcdea65634a489eab740fbbf12,641,0,0,0.jpg
      • mara571 zacznij myslec 12.10.15, 20:25
        co sie zmienilo od tych czasow?
        Usunieto nieusuwalnych z kierownictwa G. Lato i Z.Krecine. Po dlugich i ciezkich prezesem zostal Zbigniew Boniek, czlowiek nieumoczony w krajowe interesy i interesiki mafii z PZPR.
        Wybrano innego trenera kadry, tym razem Polaka A. Nawalke. Ongis niezlego pilkarza z miedzynarodowym doswiadczeniem, ale Polaka, ktory polska dusze rozumie.
        Dokladnie takiej zmiany potrzebuje caly kraj.
        • alistair-p Re: zacznij myslec 12.10.15, 20:29
          Od razu widać,że to co się dzieje w polskim sporcie to zasługa Budynia i Zawistnego Kurdupla.Ciekawe czy Budyń wie co się dzieje w Bułgarii.Pewnie nie,a sukces o wiele większy niż w piłce kopanej.
          • mara571 sadzisz, ze prezydent nie rozmawia z Pawlem 12.10.15, 20:33
            Solochem i prof. Krzysztofem Szczerskim.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: sadzisz, ze prezydent nie rozmawia z Pawlem 12.10.15, 20:36
              Sądząc po tym co wyrabia to dużo gada z O'Szczerskim.
        • ayran Re: zacznij myslec 12.10.15, 20:32
          Tym razem Polaka, powiadasz? To Fornalik nie jest Polakiem? Ślązak? (Bo że Smuda to nie Polak, to przecież oczywiste, - na Polaka nie wołaliby Franz)
          • mara571 to Leo Leo Beenhakker mial do dyspozycji 12.10.15, 20:36
            prawie tych samych pilkarzy. I co?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: to Leo Leo Beenhakker mial do dyspozycji 12.10.15, 20:36
              Naprawdę? 7 lat temu tych samych?
              • ayran Re: to Leo Leo Beenhakker mial do dyspozycji 12.10.15, 20:39
                Tak. 7 lat temu Benhałer mógł powołać tych samych piłkarzy. Wszyscy już chodzili po tym świecie, a niektórzy nawet już grali w piłkę w seniorach.
            • szwampuch58 Re: zwracam uwage ze obowiazuje opcja: 24 12.10.15, 20:43
              druzyny awansuja do finalow,pierwszy raz,w czasach Leo awansowaly 16,nie umniejszajac sukcesu Nawalki trzeba pamietac ze bez opcji 24,czekalyby Nawalke 2 mecze jeszcze do awansu.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: zacznij myslec 12.10.15, 20:34
          No to ja nie widzę nikogo kto by dał krajowi taką zmianę.
          • mara571 a ja widze, 12.10.15, 20:51
            ale nie ma sensu dyskutowac z osobami, ktore sa chore z nienawisci wobec innej opcji politycznej.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: a ja widze, 12.10.15, 21:00
              A mimo wszystko czasami z tobą rozmawiam.
        • kotek.filemon Re: zacznij myslec 13.10.15, 09:45
          mara571 napisała:

> co sie zmienilo od tych czasow?
          > Usunieto nieusuwalnych z kierownictwa G. Lato i Z.Krecine. Po dlugich i ciezkic
          > h prezesem zostal Zbigniew Boniek, czlowiek nieumoczony w krajowe interesy i in
          > teresiki mafii z PZPR.
          > Wybrano innego trenera kadry, tym razem Polaka A. Nawalke. Ongis niezlego pilka
          > rza z miedzynarodowym doswiadczeniem, ale Polaka, ktory polska dusze rozumie.
          > Dokladnie takiej zmiany potrzebuje caly kraj.

I to wszystko za panowania bł. dr Dody! Oh, wait...
          • religijnych.uczuc.obraza Re: zacznij myslec 13.10.15, 09:48
            A Ziobro wywalił Listkiewicza, pamiętasz?
    • mara571 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 20:19
      jesli ktos nie ogladal materialu na Facebooku, to powiem, ze pierwszym witajacym prezydenta byl usmiechniety od ucha do ucha Grzegorz Schetyna.
      Z prezydentem Kwasniewskim powitanie trwalo dluzej, mialam wrazenie, ze panowie umawiali sie na spotkanie w cztery oczy, co nie byloby zlym pomyslem. I prosze mi tu pie...nie pisac, ze Kaczynski nie pozwoli. J.K. dobrze wie, ze Kwasniewski na duze doswiadczenie miedzynarodowe i doskonale wie kto z kim i dlaczego.
      Prezydent Duda byl ubrany na sportowo, skorzana kurtka, dzinsy polo lub swetr. Z tego webbrygada tez zrobila afere. Gdyby pojawil sie w garniturze pod krawatem tez bylyby pretensje.
      • kolor Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 20:21
        Budyn wygladal jak alfons.
      • marta596 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 20:39
        mara571 napisała:

> Prezydent Duda byl ubrany na sportowo, skorzana kurtka, dzinsy polo lub swetr.

Pasjonująca relacja, a przypadkiem nie wiesz czy miał na sobie stringi czy bokserki? :D
        • mara571 nie wiem 12.10.15, 20:54
          tak daleko wiedza webbrygady pod wodza fakiby nie siega.
          Na filmikach tez tego nie widac.
          • marta596 Re: nie wiem 12.10.15, 23:51
            mara571 napisała:

> tak daleko wiedza webbrygady pod wodza fakiby nie siega.

To Ty nie z BND? =O
      • erte2 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 23:57
        mara571 napisała:
        Duda byl ubrany na sportowo, skorzana kurtka, dzinsy polo lub swetr.

żabciu, sweter, sweter! Tak jest po polsku!!
    • szwampuch58 Re: rzeknij grzecznie niewiasto 12.10.15, 20:21
      jest jakakolwiek czynnosc ludzka ktorej nie opanowal swietnie ten Maliniak....bo jestem w kropce
      • mara571 zmien slownictwo to porozmawiamy 12.10.15, 20:26

• szwampuch58 Re: a SMS datarl,bo bredzisz nie po linii 12.10.15, 20:29
          "Prawicowi publicyści i internauci zarzucają telewizji Polsat, że nie doceniła obecności Andrzeja Dudy na trybunach podczas meczu Polska - Irlandia. "Nie pokazali prezydenta. Skandal!" - piszą jedni. "Pokazali, ale za mało" - uważają drudzy. "Pokazali, ale nie w najważniejszym momencie" - dodają trzeci"
          • mara571 nie korzystam z funkcji SMS 12.10.15, 20:55
            z wyjatkiem info: samolot, pociag sie spozni.
            Otrzymuje tez tylko takie.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 20:26
      Pracuje na to wszystko stado PRowców z Szafenmakerem na czele. Duda to taki wylansowany proszek do prania.
      • mara571 ten geniusz PR nazywa sie Paweł Szefernaker 12.10.15, 20:28

• religijnych.uczuc.obraza Re: ten geniusz PR nazywa sie Paweł Szefernaker 12.10.15, 20:30
          Dokładnie, to on podpowiada Dudzie jak ten ma się zachować. Np. względem kobiet. W domu tego Andżeja nie nauczono.
          • mara571 wolne zarty 12.10.15, 20:58
            malo kto wie, ze Duda ma dwie siostry, czyli w domu byla przewaga kobiet: 2:3.
            Jest tez w sieci filmik z Sejmu. Duda atakuje misnistrow, ktorzy siedza podczas gdy pani wiceminister w zaawansowanej ciazy musi stac.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: wolne zarty 12.10.15, 21:02
              Ja widziałem filmik jak ratuje dziecko z pożaru.
            • ayran Re: wolne zarty 12.10.15, 21:13
              Zgadza się. Pani wiceminister Chłoń-Domińczak odpowiedziała mu na to, że ciąża to nie choroba i sama wie lepiej, czy ma stać czy siedzieć, po czym następuje przebitka na czerwoną jak burak twarz (a zwłaszcza uszy) Dudy.
              • mara571 Re: wolne zarty 12.10.15, 21:21
                a czy, ktorys z ministrow ustapil miejsca pani wiceminister?

PS Anna, siostra Andrzeja miala w tym czasie problemy z ciaza.
                • ayran Re: wolne zarty 12.10.15, 21:26
                  mara571 napisała:

> a czy, ktorys z ministrow ustapil miejsca pani wiceminister?

Nie obejrzałaś tego dramatycznego filmu do końca?

> PS Anna, siostra Andrzeja miala w tym czasie problemy z ciaza.

Czy gdyby druga siostra miała w tym czasie problemy z gardłem, to Duda miałby pretensję, że Chłoń-Domińczak mówi?
                  • mara571 ja jestem moze staromodna, ale 12.10.15, 21:36
                    mnie w domu uczono, ze kobiecie w ciazy zawsze ustepuje sie miejsca siedzacego.
                    Moja corka, lekarka, ktora czasami jezdzi tramwajem do kliniki uniwersyteckiej, ustawicznie musi prosic studentow, zeby ustapili miejsca starszym ludziom (czesto wspierajacym sie laska) lub kobietom w ciazy.
                    Zgodnie z rodzinnymi tradycjami ja tego nauczylismy.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: ja jestem moze staromodna, ale 12.10.15, 21:43
                      Dudzie musiałby to podpowiedzieć Szafermacher.
                      • mara571 i tu sie grubo mylisz, 12.10.15, 21:46
                        ale zakladam, ze nie miales okazji zyc pare lat w Krakowie i byc wychowywanym we "wstretnej mieszczanskiej" rodzinie.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: i tu sie grubo mylisz, 12.10.15, 21:49
                          Nie mylę się, on nie wie co robić w otoczeniu kobiet. Za bardzo go zdominowały w domu.
                    • ayran Re: ja jestem moze staromodna, ale 12.10.15, 21:49
                      Z kolei ja, nie uważając bym był staro-, czy też nowomodny, nie uważałbym za właściwe domagać się od kobiety, czy to w ciąży czy nie, by usiadła, gdyby ona była innego zdania. Zresztą od mężczyzny też bym się tego nie domagał, choć tu akurat ciąża jest znacznie mniej prawdopodobna.

Nawiasem mówiąc, zastanawiam się dlaczego zechciałaś się podzielić informacją o tym, że twoja córka jest lekarką, a jeśli już jeździ tramwajem, to do kliniki uniwersyteckiej. Czy gdybyś napisała, że córka jadąc tramwajem prosi młodych ludzi o ustąpienie miejsc starszym, to znaczyłoby to coś innego?

Czy w dyskusji o sprzątaniu kup po psach należy podkreślać, że należy sprzątać po swoim psie, który jest multichampionem i zwycięzcą kilkudziesięciu wystaw w kraju i za granicą, czy wystarczyłoby napisać, że staram się sprzątać kupy mojego psa?
        • ayran Re: ten geniusz PR nazywa sie Paweł Szefernaker 12.10.15, 20:43
          To podobnie jak Beenhakker.
        • buldog2 Re: ten geniusz PR nazywa sie Paweł Szefernaker 12.10.15, 21:00
          Nie fascynuję się tym otoczeniem w najmniejszym stopniu, pomimo to jakiś geniusz PR jednak by mi się w oczy rzucił. A tu nic. Nie widzę żadnego geniusza, ani w otoczeniu technicznego (tu to nie żart) prezydenta, ani jego zwierzchnika, do którego jeździ składać meldunki nocą. Kompromitacja.
          Załamanie notowań PO szykowało się od dawna, sam uprzedzałem o tym już w 2008/2009, kiedy to najbardziej zajadłym PiSiętom podobne pomysły w głowie nie powstawały. Trzy lata temu wywiesiłem (co jakiś czas ją tu wklejam) listę błędów i zaniechań PO, które obciążają rząd i doprowadzą do zmian.

W tym co się dzieje nie ma żadnego udziału, a tym bardziej żadnej zasługi PiS. Wspominałem, PiS nie jest alternatywą, znaczy nie jest alternatywą godną. A jeśli już się nią stanie, będzie najgorszą z możliwych, jakie tylko mogą się nam przytrafić.
          • mara571 Re: ten geniusz PR nazywa sie Paweł Szefernaker 12.10.15, 21:11
            widzisz Buldogu, gdybys troche poszukal w sieci dowiedzialbys sie, ze pisieta (okreslenie pochodzace z sieci) sie caly czas przygotowywaly. Najtrudniejsze bylo przekonanie prezesa, ze jego czas minal. On sie z tym jeszcze do konca nie pogodzil, ale w glebi duszy wie, ze ten czas nadchodzi. Jesli naprawde PiS zwyciezy w wyborach, bedzie musial sie wzniesc ponad siebie, aby owocow tego zwyciestwa nie zaprzepascic.
            PO zgubil Tusk, jego egoizm i lenistwo. On swoj cel osiagnal, ale do glowy mu nie przyszlo, ze w Brukseli obowiazuja inne reguly gry. W dodatku czasy zrobily sie bardzo niebezpieczne.
            • buldog2 Re: ten geniusz PR nazywa sie Paweł Szefernaker 12.10.15, 21:57
              Przygotowywały się... - co zrobiły, urządziły poza organizacją podsłuchu i opublikowaniem kompromitujących rząd taśm?

Coś pożytecznego? Słyszałem o potrzebie uchwalenia w szybkim trybie ustawy o pensji dla żony prezydenta. Znasz inne konkrety?
              • mara571 drogi Buldogu, nie sadzilam, ze jestes az tak naiw 12.10.15, 22:34
                ny.
                Niewazne jest kto nagrywal, wazne jest to co calkiem prywatnie mniemaja o stanie polskiego panstwa ministrowie, szefowie strategicznych spolek czy nawet banku centralnego.
                I glupota niektorych z nich. Konkretny przyklad: minister infrastruktury, ktory wierzy, ze skroplony gaz z Kuwejtu mozna odebrac w Gansku.
                Od kilku lat sledzimy w sieci rozne wyklady ludzi myslacych, ktorzy chlodno analizuja niebezpieczenstwa dla Polski i szukaja innych rozwiazan. To nie sa medialne gwiazdy, ktore zabieraja glos w mass mediach i uchodza za ekspertow.
                O pensji dla Pierwszej Damy nie wiem nic. I nie sadze, aby w obecnej sytuacji ekonomicznej i politycznej cos takiego bylo mozliwe.
                Sa rozne glosy ekspertow, nie zwiazanych z PiS, ze Agata Duda mialaby szanse w przyszlosci (jesli sie dobrze "ustawi") uzyskac niezla posade w miedzynarodowych organizacjach typu charytatywnego. Ja w to nie wierze.
                PS Slyszales cos o prof. Leokadii Oreziak?
                • buldog2 Re: drogi Buldogu, nie sadzilam, ze jestes az tak 12.10.15, 23:18
                  Nie napisałem, że liczy się to, kto nagrywał, a nie to co kto powiedział. Byłem wśród tych, którzy pisali o konieczności rozliczenia tych słów i łamania Konstytucji.

Ale działanie PiSu było takie (sprowadzało się do tego), że zrobił podsłuch. A to, że coś podsłuchał, to kolejna sprawa. Mógł nie podsłuchać nic, tak jak to było po wielokroć. Od kogoś mocno wtajemniczonego wiem, że w czasie rządów PiS podsłuchiwany był każdy urząd, każda redakcja itd.

Należy żądać rozliczenia ustaleń dokonywanych podczas spotkań w knajpie (odnośnie stanowisk ministerialnych i działań NPB).
                  Ale PiSu nie można chwalić za to, że zrobił podsłuch. Możliwe są różne podejścia:
                  - złamał prawo
                  - złamał prawo, ale skutki tego były dobre
                  - działał z pobudek patriotycznych
                  - działał we własnym interesie, złamał prawo, ale skutki dla społeczeństwa były dobre.
                  Osobiście jestem za ostatnim. Dobre skutki były per accidens, zasługi w tym nie ma żadnej.

Powtórzę: konkretnie co dobrego zrobił PiS?

--
                  Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, PiS.
                  Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
    • erte2 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 20:50
      mara571 napisała:
      Swietna medialna gra prezydenta Dudy

Żabciu, problem w tym że prezydent Polski nie jest od uprawiania medialnej gry (nawet świetnej), a od zupełnie innych rzeczy. Np. od współpracy z rządem (nawet jeśli ten rząd nie jest jego ulubionym), od godnego reprezentowania Polski za granicą (a nie od wieszania na niej psów), od tonowania nastrojów społecznych a nie od podburzania motłochu, od bycia niezależnym prezydentem wszystkich Polaków a nie tylko podnóżkiem jednego kurdupla i kukiełką w jego rękach. Niestety, tych walorów pajac pełniący w Polsce rolę prezydenta nie posiada.
      PS. Znamienna i jakże adekwatna była spontaniczna reakcja Nawałki; poklepał go protekcjonalnie po ramieniu i zapewne mruknął pod nosem: "dobry Duduś, dobry..."
      • mara571 zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie ma, 12.10.15, 21:01
        ze siedzi w Palacu i pilnuje zyrandola to nie ma innego wyjscia jak korzystanie z mediow spolecznosciowych.
        I taka jest przyszlosc czy chcesz czy nie chcesz.
        • ayran Re: zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie 12.10.15, 21:05
          Przecież nie oglądałaś meczu, więc twoje twierdzenie, że Duda nie był pokazywany, jest całkowicie gołosłowne. Pomijając już ten drobny szczegół, że niezgodne z prawdą.
          • mara571 Re: zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie 12.10.15, 21:13
            z wpisowna forum pod artykulami dowiedzialam sie, ze Dude i Kwasniewskiego pokazano jeden raz.
            • ayran Re: zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie 12.10.15, 21:14
              Gdybym czytał te głupawe wpisy, to bym sprostował, bo to nieprawda - obaj byli pokazywani na początku i zaraz po przerwie.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie 12.10.15, 21:19
              Ty to masz źródła.
              • kotek.filemon Re: zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie 13.10.15, 09:52
                Ale niezależne! Niezależne!
            • erte2 Re: zabciu, jezeli media udaja, ze prezydenta nie 13.10.15, 00:04
              mara571 napisała:

z wpisowna forum pod artykulami dowiedzialam sie, ze Dude i Kwasniewskiego pokazano jeden raz.

Żabuchno, w tym meczu grali w piłkę Lewandowski, Błaszczykowski i jeszcze kilku innych (nie licząc Irlandczyków). I Polacy usiedli przed telewizorami po to żeby obejrzeć ICH, a nie dudusia czy Kwaśniewskiego. oni byli pokazani na zasadzie zielonej małpy albo pajaca w cyrku (szczególnie odnosi się to do dudusia).
              • mara571 zabawne sa te wasze tlumaczenia 14.10.15, 06:38
                czasami rzuce okiem w sobotnie popoludnie na relacje z Bundesligi. To powycinane fragmenty z transmisji robionej dla platnych kanalow. I nawet w tych wycinkach kamera pokazuje gosci trybunie. To samo w relacjach Ligi Mistrzow i reprezentacji. Ze szczegolnym upodobaniem robia to kamerzysci w Monachium, gdzie uwielbienie dla Lewego osiagnelo punkt kulminacyjny.
                Takie sa reguly gry i nikomu to nie przeszkadza.
                • ayran Re: zabawne sa te wasze tlumaczenia 14.10.15, 09:12
                  A u nas w Polsce, w sobotnie i niedzielne popołudnia, kilka milionów abonentów kablówek ma dostęp do pełnych bezpośrednich relacji z Bundesligi, które transmituje Eurosport 2, dostępny na większości platform. I jako żywo - nie przypominam sobie, by realizatorzy pokazywali VIP-ów na trybunach poszczególnych meczów częściej niż raz na mecz. Siłą rzeczy, najczęściej zdarza mi się oglądać mecze Bayernu, bo są z różnych względów najciekawsze i z pełnym przekonaniem stwierdzam, że po raz kolejny bezczelnie kłamiesz.
      • ayran obecność prezydenta na trybunach... 12.10.15, 21:03
        ... miała absolutnie kluczowe znaczenie dla jakości gry piłkarzy - tak na oko, podniosła ich zaangażowanie o co najmniej 100%. Szczególną rolę odgegrał napis "Polska" na biało-czerwonym szaliku, który był przez Głowę Państwa prezentowany we właściwy sposób, a nie do góry nogami.
        • mara571 i po co kpisz? 12.10.15, 21:26
          chlopcy walczyli. A tego nie widzielismy w 2012.
          • ayran Re: i po co kpisz? 12.10.15, 21:30
            Nie widzieliście? Też nie mieliście wykupionego abonamentu? Ja tam widziałem, że walczyli, zwłaszcza w meczu z Rosją, tyle tylko, że ten niepolski trener Smuda, źle ich ustawił do meczu z Czechami.
            • mara571 Re: i po co kpisz? 12.10.15, 22:10
              polski nie polski, to stary dylemat Slazakow. Poznalam ich wielu, chyle czola przed ich pracowitoscia, samodyscyplina i przywiazaniem do rodziny. Wspolczuje braku kreatywnosci i tego wiecznego rozdarcia miedzy Polska i Niemcami.
              Smuda jest dosc ciekawym przypadkiem, bo urodzil i wychowal sie na pograniczu "slaskosci": tej zwanej "cieszynska" i tej zwiazanej z Niemcami.
              Jestem kibicem od malego, ale wraz z komercjalizacja trace zainteresowanie. Nie jestem dzisiaj w stanie oceniac taktycznych bledow trenerskich. Mam jedynie wrazenie, ze do obydwu meczow polska druzyna przystapila z falszywymi zalozeniami taktycznymi.
              • ayran Re: i po co kpisz? 12.10.15, 22:15
                Czyli masz wrażenie, że jednak błędy taktyczne. A dopiero co twierdziłaś, że nie walczyli (czy raczej, że nie widzieliście by walczyli).

Oczywiście doceniam fakt, że w międzyczasie sprawdziłaś w wikipedii, w jakim mieście urodził się Smuda.
                • mara571 Re: i po co kpisz? 12.10.15, 22:42
                  walcze na kilku frontach.
                  Moja mama ma korzenie na Slasku Cieszynskim, jej brat to chodzaca encyklopedia Slaska Cieszynskiego i polskiej pilki noznej.
          • kotek.filemon Re: i po co kpisz? 13.10.15, 09:54
            Walczyli jak lwy. Wszystkie 6 zwycięstw w 10 meczach dzięki obecności bł. dr Dody. Oh, wait...
      • buldog2 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 21:05
        Świat się zmienia, funkcje prezydenta również i np. taki Obama (i obstawa) pełni ważne funkcje medialne. A Putin, a królowa brytyjska...
        Tyle że jeśli nawet przyzna się prezydentowi i tę funkcję, to nie powiem, by pełnił ją w sposób przyzwoity (o świetnym). To cienka jarmarczna chałtura, można użyć zapożyczenia i powiedzieć
        to w języku przełożonych PAD i Prezesa PiS - дешёвый трёп.
    • zapijaczony_ryj Pływał na basenie narodowym? 12.10.15, 21:05
      Czy jeździł po drogach , których nie ma?
    • etta2 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 21:11
      Kup sobie portret budynia, powieś nad łóżkiem i napawaj się tym "wspaniałym widokiem" do woli. Możesz nawet powzdychać.....kacza gnido!
    • axyzaa Szachrajka słynie z genialnych "kiwek" 12.10.15, 21:17
      okiwał 5 milionów Polaków. Więcej niż Ron Hubbard, twórca scjentologii. "Róbcie pieniądze. Wykorzystujcie innych ludzi i nie przebierajcie w środkach." Powiedział ten drugi, a Dudajka mógłby się pod tym podpisać.
    • sclavus Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 21:32
      ... a już myślałem, że Duda na dudzie zagrał a on tylko na shitter'ze się wyprodukował...
      :D:D:D:D:D
    • jureek Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 22:25
      A Putin to uczy latać młode żurawie...
    • plind Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 12.10.15, 23:14
      natemat.pl/157727,agata-duda-nie-chciala-patronowac-turniejowi-pilkarskiemu-dla-dzieci-miala-turniej-w-powazaniu
    • nachlany_wolak mara to wazeliniara 12.10.15, 23:18
    • kotek.filemon Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 13.10.15, 09:49
      mara571 napisała:

> Nie wiem czym sie kierowala GW, ale jeszcze w nocy ukazala sie na sport.pl rela
      > cja, ze Duda byl na meczu. I jak rano stwierdzilsmy webbrydaga, ale bez fakiby,
      > pracowala cala noc piszac swoje posty w znanym stylu.

Nie wiem skąd zdziwienie: PiSdy zawsze na posterunku sOM.

> A teraz jestem w kropce: czy GW chciala wykorzystac duza liczbe odslon (wplywy
      > z reklamy sa nieslychanie wazne) czy probuje za wszelka cene utrzymac swoja sam
      > obojcza linie: walic w prezydenta za wszelka cene, bo on nam zagraza.

Walą samym zaznaczeniem faktu jego obecności? Musi miernota z tego Dody.

> W sumie znalazlam na portalach Agory 6 watkow poswieconych obecnosci prezydenta
      > w ciagu 18 godzin.

Borzeborze! Zmowa milczenia!

> Ewa Kopacz "otwierajaca" gazoport zniknlela. Pewnie dlatego, ze gazoport napraw
      > de nie jest w stanie przyjac ani jednego metra szesciennego skroplonego metanu.

Naprawdę zniknęła? Ale naprawdę tak całkiem?
      Oczywiście, że nie jest w stanie przyjąć ani jednego metra sześciennego skroplonego metanu. Ma zacząć działać w grudniu. To przy optymistycznych założeniach, że ruscy agenci wpływu z PiSs nie uwalą jego wykończenia i odbioru pod byle pretekstem.
      • mara571 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 13.10.15, 10:11
        kotek.filemon napisał:

> mara571 napisała:
        >
        > > Nie wiem czym sie kierowala GW, ale jeszcze w nocy ukazala sie na sport.p
        > l rela
        > > cja, ze Duda byl na meczu. I jak rano stwierdzilsmy webbrydaga, ale bez f
        > akiby,
        > > pracowala cala noc piszac swoje posty w znanym stylu.
        >
        > Nie wiem skąd zdziwienie: PiSdy zawsze na posterunku sOM.

Zdziwienie budzi raczej nazwanie webbrygady pod wodza fakiby tym zaznaczonym powyzej okresleniem Koteczku
        >
        > > A teraz jestem w kropce: czy GW chciala wykorzystac duza liczbe odslon (w

> > Ewa Kopacz "otwierajaca" gazoport zniknlela. Pewnie dlatego, ze gazoport
        > napraw
        > > de nie jest w stanie przyjac ani jednego metra szesciennego skroplonego m
        > etanu.
        >
        > Naprawdę zniknęła? Ale n
        > aprawdę tak całkiem
        ?
        > Oczywiście, że nie jest w stanie przyjąć ani jednego metra sześciennego skroplo
        > nego metanu. Ma zacząć działać w grudniu. To przy optymistycznych założeniach,
        > że ruscy agenci wpływu z PiSs nie uwalą jego wykończenia i odbioru pod byle pre
        > tekstem.

Koteczku, wielkopomne wydarzenie: "otwarcie Gazoportu", premier E.K., kampania wyborcza na finiszu i zadnego wielkiego wejscia na glownej? Z czerwonym tlem?

Ktos jednak ma resztki rozumu, bo wczorajsze otwarcie, oddanie do uzytku nic nie znaczylo poza kiepskim PR.
        Wedlug podpisanego aneksu rosyjscy Wlosi maja czas do 31 maja 2016.
        • kotek.filemon Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 13.10.15, 12:00
          mara571 napisała:

> > > Nie wiem czym sie kierowala GW, ale jeszcze w nocy ukazala sie na s
          > port.p
          > > l rela
          > > > cja, ze Duda byl na meczu. I jak rano stwierdzilsmy webbrydaga, ale
          > bez f
          > > akiby,
          > > > pracowala cala noc piszac swoje posty w znanym stylu.
          > >
          > > Nie wiem skąd zdziwienie: PiSdy zawsze na posterunku sOM.
          >
          > Zdziwienie budzi raczej nazwanie webbrygady pod wodza fakiby tym zaznaczonym po
          > wyzej okresleniem Koteczku

Maruś, nie kryguj się. Wiadomo, że jeśli w komentarzach gazety.pl działa jakaś web-brygada to musi być ona z PiSu. Przecież tylko naprawdę bardzo duża suma pieniędzy jest w stanie skłonić niezłomnych ludzi (jak ty i Prezydent Doda) do choćby zajrzenia w monitor z otwartą stroną obmierzłych michnikowych merdiów.

PS: Nie zauważyłem wcześniej znaczącego pluralis maiestatis (stwierdziliśmy).

> > > Ewa Kopacz "otwierajaca" gazoport zniknlela.
          > > Naprawdę zniknęła? Ale n
          > > aprawdę tak całkiem
          ?
          > > Oczywiście, że nie jest w stanie przyjąć ani jednego metra sześciennego s
          > kroplo
          > > nego metanu. Ma zacząć działać w grudniu. To przy optymistycznych założen
          > iach,
          > > że ruscy agenci wpływu z PiSs nie uwalą jego wykończenia i odbioru pod by
          > le pre
          > > tekstem.
          >
          >
          > Koteczku, wielkopomne wydarzenie: "otwarcie Gazoportu", premier E.K., kampania
          > wyborcza na finiszu i zadnego wielkiego wejscia na glownej? Z czerwonym tlem?
          >
          > Ktos jednak ma resztki rozumu, bo wczorajsze otwarcie, oddanie do uzytku nic ni
          > e znaczylo poza kiepskim PR.
          > Wedlug podpisanego aneksu rosyjscy Wlosi maja czas do 31 maja 2016.

To szybciej niż lotnisko Berlin-Brandenburg, jeśli poszukać na twoim podwórku. Poza tym co cię uwiera? Piszą o Kopatsch - źle, nie piszą - też niedobrze...
          • mara571 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 13.10.15, 16:05
            kotek.filemon napisał:

> Maruś, nie kryguj się. Wiadomo, że jeśli w komentarzach gazety.pl działa jakaś
            > web-brygada to musi być ona z PiSu. Przecież tylko naprawdę bardzo duża suma pi
            > eniędzy jest w stanie skłonić niezłomnych ludzi (jak ty i Prezydent Doda) do ch
            > oćby zajrzenia w monitor z otwartą stroną obmierzłych michnikowych merdiów.

Kotku na glownej trwa proba lansowania towarzyszki Nowackiej.
            Tam znajdziesz glosy fakiby, hubert1454, tow chi-neng z Malmö ( jakis osrodek kultuty polskiej). Ale robia to jakos bez serca i zapalu. Najwazsza forme i wydajnosc osiagaja pod artykulami o prezesie i o PAD, bo personalny atak to ich specjalnosc i maja pelno gotowych wpisow na zasadzie copy&paste.

> PS: Nie zauważyłem wcześniej znaczącego pluralis maiestatis (stwierdziliśmy).

Kolega malzonek zrobil sie leniwy i zamiast zrobic mi sniadanie sprawdza, co nowego w sieci.
            >

> To szybciej niż lotnisko Berlin-Brandenburg, jeśli poszukać na twoim podwórku.
            > Poza tym co cię uwiera? Piszą o Kopatsch - źle, nie piszą - też niedobrze...

To nie moje podworko, a dla LOT-u to ratunek. WBBB to pierwszy sygnal upadku niemieckiego panstwa, ktory dzieki goscinnosci A.M. teraz przyspieszy.

WBBB mial byc hubem dla wszystkich bylych demoludow, tak aby Lufthansa utrzymala swoja pozycje na swiatowym rynku.
        • nachlany_wolak Ach te niemieckie pociągi, wciąż wypadają 13.10.15, 16:13
    • fiu-bzdziu2010 Re: Swietna medialna gra prezydenta Dudy 13.10.15, 11:55
      nie wiem czy taka świetna, jak Duduś z szatni się zmył, to zabawa dopiero się rozkręciła i chłopaki poszaleli i wokalnie i tanecznie

jak Duduś w szatni się pojawil to jakoś drętwo się zrobiło
    • piq Polska nie ma prezydenta tylko coś w rodzaju Bambo 13.10.15, 16:39
      ...czyli towarzysz Budyń jest czymś w rodzaju Obamy drugiej świeżości: wprawny pyskacz wiecowy, mierny lub denny jako polityk i mąż stanu. Co widać na co dzień, słychać i czuć. O jakości prezydenta decyduje kancelaria, a kancelaria naszego Buły na Polepszaczach jest merytorycznie i funkcjonalnie haniebna.

Nie wiem, czy doktor Cipka w Brodzie planuje dojście do jakiegoś impiczmentu wiedząc o własnej bylejakości, bo wszak wyszantażował sobie etatcik na UJ (żaden rektor nie podpadnie czólwemu politykowi partii, która zdecyduje o pieniądzach dla uczelni w najbliższych dwóch-trzech latach). Mimo że prezydentowi RP po kadencji przysługuje stała pensja i pieniądze na biuro, Cipka w Brodzie zablokował jakiemuś młodemu, zdolnemu a czynnemu uczonemu zrobienie doktoratu czy też pracę naukowo-dydaktyczną. Skoro już tak obnosisz się z pocieszną, a charakterystyczną dla PiSd fatalną samooceną i kompleksami pisząc o swojej córce lekarce w drodze tramwajem do kliniki uniwersyteckiej, to przynajmniej z jej relacji powinnaś wiedzieć, że tak jest, jak piszę. Chyba że córka pracuje u Niemców, to tam jest inaczej.

A emeryturę masz w ojro czy w złotówkach, koteczku? I gdzie wypracowaną?

• fiu-bzdziu2010 Re: Polska nie ma prezydenta tylko coś w rodzaju 14.10.15, 08:56
        Obama ma wdzięk i luz, nasz Duduś sili się z całej sily na ten imidż , ale z marnym skutkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka