Dodaj do ulubionych

Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zamachu.

29.10.15, 09:37
Nowa posłanka PiS: W Smoleńsku na pewno nie doszło do wypadku

Jak przekonywała w Polsat News Małgorzata Wypych, wdowa po zmarłym w Smoleńsku Pawle Wypychu:

„Domyślamy się [co się stało w Smoleńsku], natomiast trudno mówić o wiedzy. Ja mam swoją wiedzę, podpartą badaniami. Na pewno nie był to wypadek. Nie było to tym, co zostało oficjalnie ustalone tuż po katastrofie smoleńskiej. Ogrom zniszczeń, którym uległ samolot, wskazuje, że działały tam olbrzymie siły. Najprawdopodobniej ten materiał – np. szkło – może tak się zachować tylko w przypadku wybuchu. Ten samolot rozpadł się na tysiące kawałków”
Obserwuj wątek
    • mao111 Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:40
      Gotowała parówki i jej pękły...?
      • mao111 Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:41
        To materiał do badań psychologicznych. Tam zginęło wielu ludzi, ale dlaczego akurat wdowy pisowskie uważają, że ktoś zamordował ich mężów?
        • kotek.filemon Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:43
          mao111 napisał:

> To materiał do badań psychologicznych. Tam zginęło wielu ludzi, ale dlaczego ak
          > urat wdowy pisowskie uważają, że ktoś zamordował ich mężów?

Szczątkami doczesnymi biednego Gosia czy Wasserwanny to pomiatano już tyle razy, że trudno zliczyć. I wciąż nie mogą się doszukać tych kul w potylicach.
    • kotek.filemon F*ck yeah! 29.10.15, 09:42
      Go on, pisiorki! Zamach!
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:43
      Te zniszczenia były tak ogromne że aż wszystkie szyby przetrwały i ruskie musieli je wybijać.
    • szwampuch58 Re: Nowa posłanka -stara lajera 29.10.15, 09:45
      Malgosia musi zaistniec wszak ma wiedze i parcie na szklo....niekoniecznie wybuchowe
    • az43 Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:47
      Posłanka nowa,głupota stara.
    • l.george.l Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:50
      Utrata bliskiej osoby jest niewyobrażalnym dramatem. Kiedy do śmierci dochodzi na skutek ludzkiej nieodpowiedzialności, tym bardziej trudno się z nią pogodzić. Myślę, że wszyscy rozumiemy ból osób, które utraciły członków swoich rodzin w smoleńskiej katastrofie. Jedne z tym sobie poradziły, inne powinny być nadal pod opieką specjalistów. Czy jest jeszcze jakiś zakład pracy poza Sejmem, do którego przyjmuje się ludzi bez uprzednich badań lekarskich i stwierdzeniu braku przeciwwskazań do wykonywania określonych funkcji?
      • erka-4 nie wysilaj się... 29.10.15, 09:58
        ...do pewnego czasu większość Polaków głowę na pieniek by położyło,że prawda sowiecka o polskim Katyniu jest jedną jedyną.
        I prawda ta trwała prawie pół wieku.
        To był dopiero psychiatryk.
        • l.george.l Re: nie wysilaj się... 29.10.15, 10:02
          W tamtym przypadku nie było możliwości zweryfikowania faktów, a tu mamy nagrania z czarnych skrzynek i wiemy, co działo się na pokładzie samolotu.
          • erka-4 słuchaj chłopie ... 29.10.15, 10:12
            ...u kogo te skrzynki wylądowały,czyżbyś zapomniał ?

Ruscy,gdyby byli uczciwi,niczego by nie tykali i natychmiast zażądali Międzynarodowej Komisji.
            Nic więcej nie mam do powiedzenia.
            Ja już prawdy nie dożyję bom za stary,ale ty może masz taką szansę,oczywiście jeśli nie masz lat więcej niż trzydzieści.
            • l.george.l Re: słuchaj chłopie ... 29.10.15, 10:17
              A nie chciałbyś dożyć ujawnienia treści rozmowy pomiędzy bliźniakami? Może w niej zawarta jest cała prawda.
              • erka-4 bardzo ... 29.10.15, 10:45
                ...chciałbym dożyć prawdy,bez względu na to czy to byli kosmici,krasnoludki czy nawet zwykłe kaczki.
                Chodzi mi tylko o prawdę.
                • kotek.filemon Re: bardzo ... 29.10.15, 10:47
                  erka-4 napisał:

> ...chciałbym dożyć prawdy,bez względu na to czy to byli kosmici,krasnoludki czy
                  > nawet zwykłe kaczki.

To były goryle. We mgle.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: bardzo ... 29.10.15, 10:50
                  Dożyłeś już prawdy i teraz możesz odejść w pokoju. Odpuszczam ci grzechy.
              • 141288bs Re: słuchaj chłopie ... 29.10.15, 10:56
                l.george.l napisał:

> A nie chciałbyś dożyć ujawnienia treści rozmowy pomiędzy bliźniakami? Może w ni
                > ej zawarta jest cała prawda.
                - ty ja pewnie znasz...uchyl rabka tej prawdy
        • religijnych.uczuc.obraza Re: nie wysilaj się... 29.10.15, 10:09
          Pewnie takie rzeczy o Katyniu musiał powtarzać Janusz Wojciechowski by dostać się na stołek komunistycznego sędziego w 1981 r.
        • erte2 Re: nie wysilaj się... 29.10.15, 23:44
          erka-4 napisał:
          ...do pewnego czasu większość Polaków głowę na pieniek by położyło,że prawda sowiecka o polskim Katyniu jest jedną jedyną.
          Drogi matole, prawdę o Katyniu znała olbrzymia większość Polaków z różnych źródeł zresztą - z przekazów rodzinnych. Wolnej Europy czy po prostu przy pomocy zwykłego myślenia. W sowieckie baki wierzyli tylko ci których przekonał ówczesny macierewicz i jego "eksperci".
          • erka-4 to w takim razie też mogę ci ... 30.10.15, 08:42
            ...po imieniu powiedzieć - dupku jeden - że MUSIAŁ byś do dziś żyć w świadomości fałszywej,gdyby takich ludzi jak Maciarewicz w Polsce nie było,otwierających oczy i serce Polakom,którzy musieli wpierw zmienić władzę,żeby prawda wyszła z grobu na dzienne światło.
            Spadaj na drzewo.
            • erte2 Re: to w takim razie też mogę ci ... 30.10.15, 09:26
              erka-4
              Drogi matole - macierewicz (nota bene wielbiciel Dzierżyńskiego Ameryki Łacińskiej Che Guevary) był tylko jednym z wielu którzy o Katyniu mówili. A prawdę o Katyniu mówili moi Rodzice, zagraniczne rozgłośnie a nawet mój nauczyciel geografii, późniejszy profesor UMK Jan Winklewski który nie bał się mówić prawdy w latach '60.
              Niestety, dzisiejszy macierewicz i jego "eksperci" bardziej przypominają komisję Burdenki której zadaniem nie było ustalenie prawdy a "udowodnienie" założonej tezy.

P.S. O powszechności tej wiedzy świadczy nawet to że w czasie kolejnego przesłuchania mojej żony (rok 1984., Małopolska w Szczecinie) prowadzący je esbek w chwili szczerości powiedział coś takiego: proszę pani, my też znamy prawdę o Katyniu.
              • erka-4 z natury staram się być grzeczny... 31.10.15, 07:17
                ...więc też będę cię tytułował,dupku drogi.
                U mnie z tym Katyniem było co nie co inaczej.
                Ja o nim się dowiedziałem od sąsiada,który był prostym wojakiem i przeszedł szlak bojowy z Wołynia do Odry,gdzie został ranny gdy stawiał słup polski graniczny i tam swą wojnę zakończył.
                Bardzo lubiłem te jego wspomnienia.Razu pewnego też o tym Katyniu mi wspomniał i prosił,abym wspomnienia nie zapomniał,ale żebym nim się nikomu nie chwalił,wszak był to rok 60-ty a ja zacząłem liceum,dobrze to pamiętam,gdyż byłem głupi jeszcze i na lekcji historii,gdy pan profesor,no tak,wówczas w liceach profesorowie wykładali,wykład oficjalny o Katyniu wygłosił,zadałem mu pytanie ,która prawda jest bardziej prawdziwa.
                Pan profesor oświadczył,że jego i żebym nie zadawał głupich pytań.
                Po lekcji zostałem zaproszony na dywanik do dyrektora liceum,tam mnie grzecznie uświadomiono,że jestem w błędzie i żebym nie opowiadał głupot.
                Więc co miałem zrobić,musiałem uwierzyć,że sąsiad mój plecie głupoty.
                Przełom mojego życia w głupocie nastąpił dopiero gdy władzę starą obalono,przepraszam,zmieniono,wszak o obaleniu nie może być mowy,dlatego uważam,że władza ma bardzo wielki wpływ na szerzenie głupoty,dlatego dobrze się stało obecnie ponieważ zaś władzę zmieniono.

ps.

nadzieje mam,że FBI Polakom pomoże,chociaż nadzieja jest matką głupich,pomóc nie może,bo gdyby wyszło szydło z worka w sprawie zamachu smoleńskiego,musiałaby nastąpić wojna USAmańsko-rosyjska,bo przecież w nim prezydent NATOwskiego państwa zginął,ale kto by się tam bił za jakąś tam Polskę,chyba idiota jakiś,Amerykanie mają swoje priorytety i trzymają z Rosją.
                A może to szydło jakiś znak daje Polakom,cholera na koniec uwierzę w jakieś czary mary.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: z natury staram się być grzeczny... 31.10.15, 10:03
                  Prezydent notowskiego państwa zginąl ale wcześniej sprzedał ruskim wieści, że na NATO złamało ruskie szyfry.
                  • niegracz Artymowicz się skompromitował=Rońda tylko palnął 31.10.15, 14:43

-pamiętacie to słynne starcie
                    po którym mendia uznały Artymowicza za Wielkiego Eksperta

tymczasem nieco póxniej to Artymowicz dał popis niekompetencji, niewiedzy a może złej woli i pozerstwa:

Istnieje pojęcie tzw krytycznej prędkości zderzenia, po której aluminium rozpada się na wiele kawałków. Ta prędkość została dwukrotnie przekroczona pod Smoleńskiem"
                    tak bzdurnie uzasadniał rozpad kaadłuba na tak wiele drobnych kawałków

ale nie będzie na ten temat Kublikacji

bo Artymowicz wspiera ruska narrqację
        • zofijkamyjka Re: nie wysilaj się... 31.10.15, 15:22
          erka-4 napisał:

> ...do pewnego czasu większość Polaków głowę na pieniek by położyło,że prawda so
          > wiecka o polskim Katyniu jest jedną jedyną.

tu tez jest jedna prawda, prezydent sie bardzo spóźnił i potem bardzo śpieszył.
    • rccc Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:51
      Pewnie że doszło

Oficjalna wersja platfusów jest dziurawa jak ser szwajcarski
      • kotek.filemon Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:53
        rccc napisał:

> Oficjalna wersja platfusów jest dziurawa jak ser szwajcarski

A nie jak parówka albo puszka?
        • rccc Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:58
          Zmierz sobie brzoze zanim zaczniesz żarty z parówki :D
          • erka-4 no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:05
            rccc napisał:

> Zmierz sobie brzoze zanim zaczniesz żarty z parówki :D

...więc prawo mam się zastanawiać,jak to możliwe,żeby przy tak niskiej wysokości jaką wskazuje złamana brzoza taki tupolew wielki wywinął na plecy orła w przeciągu ułamka sekundy ?
            Dziwne,no ale ja nie latałem samolotem,więc mam prawo się dziwić.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:08
              Dlaczego więc nie ufasz ludziom którzy się na tym znają?
              • erka-4 Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:15
                Jak można ufać ruskim smalcownikom ?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:20
                  Widocznie można skoro są tacy którzy ufają zespołowi Matierewicza.
                  • erka-4 Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:41
                    religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Widocznie można skoro są tacy którzy ufają zespołowi Matierewicza.

- ci to politycy,a tamci to ponoć fachowcy.
                    Politykom można wierzyć lub nie,a fachowiec się myli lub nie,a nawet może się specjalnie mylić,gdy go ktoś o to poprosi.
                    Dlatego też co do fachowca nie może chodzić o wiarę,a o zwykłe zaufanie.
                    Czy można mieć zaufanie do smalcownika ?
                    Tak mi oni jakoś wyglądają podejrzanie od samego początku.

Putin o Komisję Międzynarodową nie zaprosił oni także z tym wnioskiem nie wystąpili,a przecież widzieli,że gra im na nosie.

OD SAMEGO POCZĄTKU.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:44
                      Szmalcownicy Bimenda, Cieszewski albo Rońda to nie politycy, to rzekomo fachowcy. dziwne że do tej pory nie potrafili pojechać i osobiście zbadać wraku. Od początku podejrzanie mi wyglądali. Zwłaszcza że dwaj pierwsi spieprzali z Polski z esbeckimi paszportami.
                      • kotek.filemon Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:46

> Szmalcownicy Bimenda, Cieszewski albo Rońda to nie politycy, to rzekomo fachowc
                        > y. dziwne że do tej pory nie potrafili pojechać i osobiście zbadać wraku. Od po
                        > czątku podejrzanie mi wyglądali. Zwłaszcza że dwaj pierwsi spieprzali z Polski
                        > z esbeckimi paszportami.

Binienda może i jest czysty, trudno powiedzieć, ale przecież piuu bziuu Cieszewski ma pięknie nafajdane w papierach.
                        • erka-4 jest to poważne oskarżenie,koteczku... 29.10.15, 10:55
                          kotek.filemon napisał:

> Binienda może i jest czysty, trudno powiedzieć, ale przecież piuu bziuu Cieszew
                          > ski ma pięknie nafajdane w papierach.

...możesz je nieco poszerzyć ?
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: jest to poważne oskarżenie,koteczku... 29.10.15, 11:02
                            Natomiast pisanie o członkach PKBWL "ruscy szmalcownicy" to taka pieszczota słowna.
                            • erka-4 nie szmalcownicy... 29.10.15, 11:14

> Natomiast pisanie o członkach PKBWL "ruscy szmalcownicy" to taka pieszczota sło
                              > wna.

...a smalcownicy,zatem to spora różnica,a że ty masz jakieś dziwne skojarzenia to twoja sprawa.
                              Ale nie zmienia to faktu,że szli na sznurku Putina,widać tak chcieli skoro komisji światowej o pomoc nie poprosili.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: nie szmalcownicy... 29.10.15, 11:19
                                To jest bardzo ciężkie oskarżenie że szli na pasku Putina.
                                Gdyby szli na pasku Putina to nie prowadziliby własnego postępowania.
                                • erka-4 patrząc bezstronnie ruinę się widzi... 29.10.15, 22:04

nie prowadziliby własnego postępowania.

- coś tam musieli wymyślić,abyśmy my myśleli,że to nie ruina a tupolew cały w kawałkach i wykąpany.

ps.
                                  dlaczego elementy z niego kilometr przed brzozą leżały ?
                                  Jakiś wiatr je wstecz poniósł ?
                                  No i ten cud aerodynamiczny,że taki przedmiot jakim jest tupelow na wysokości metrów sześciu od ziemi powierzchni potrafi wykonać obrót o 180 stopni.
                                  Obrót ten wykonał wcześniej nim palnął w drzewo,czyli tę brzozę,ale dlaczego ?
                                  Co go tak obróciło ?
                                  Czyżby to,że Błasik wlazł do kabiny to tupolew w wyniku tego utracił stabilność lotu swego ?
                                  Cholera,jakiś ciężki był to generał,że tupolewa wytrącił z równowagi.
                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: patrząc bezstronnie ruinę się widzi... 30.10.15, 08:26
                                    erka-4 napisał:

> [i]religijnych.uczuc.obraza napisał:

> dlaczego elementy z niego kilometr przed brzozą leżały ?

Bo zaczęły odpadać.

> Jakiś wiatr je wstecz poniósł ?

Nie.

> No i ten cud aerodynamiczny,że taki przedmiot jakim jest tupelow na wysokości m
                                    > etrów sześciu od ziemi powierzchni potrafi wykonać obrót o 180 stopni.

Nie na wysokości 6 metrów a wyżej.

> Obrót ten wykonał wcześniej nim palnął w drzewo,czyli tę brzozę,ale dlaczego ?

Obrót ten wykonał po palnięciu w drzewo.

> Co go tak obróciło ?

Prawa fizyki.

> Czyżby to,że Błasik wlazł do kabiny to tupolew w wyniku tego utracił stabilność
                                    > lotu swego ?

Nie, to że Błasik wszedł do kabiny zadecydowało o tym że piloci posłuchali jego komendy "Siadajcie".

> Cholera,jakiś ciężki był to generał,że tupolewa wytrącił z równowagi.

Tupolew przygrzmocił z powodu głupoty.
                                    • erka-4 Re: patrząc bezstronnie ruinę się widzi... 30.10.15, 08:54

> Tupolew przygrzmocił z powodu głupoty.

- twojej.
                                      • religijnych.uczuc.obraza Re: patrząc bezstronnie ruinę się widzi... 30.10.15, 09:00
                                        Mojej nie, ja na L. Kaczyńskiego nie głosowałem.
                                • 141288bs Re: nie szmalcownicy... 29.10.15, 22:12

> To jest bardzo ciężkie oskarżenie że szli na pasku Putina.
                                  > Gdyby szli na pasku Putina to nie prowadziliby własnego postępowania.

- wlasne postepowanie moze byc zgodne z postepowaniem przyjaciol rosyjskich,albo pod dyktando
                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: nie szmalcownicy... 30.10.15, 08:27
                                    I takie jest postępowanie zespołu Matierewicza.
                              • piq na sznurku putina chodzi Matieriewicz,... 30.10.15, 15:03
                                ...towarzyszu RK, oraz jego zespół. "Zagraniczni eksperci" są tego najlepszym dowodem, z Cieszewskim na czele. Wy, towarzyszu RK, oraz reszta smoleńskiej swołoczy, też idziecie na pasku putina, ale z głupoty, a nie za kasę.
                          • kotek.filemon Re: jest to poważne oskarżenie,koteczku... 29.10.15, 11:40
                            Cieszewski ma akta w SB. Co prawda sąd lustracyjny orzekł w tym roku, że był "tylko figurantem", ale to bardzo ciekawe, bo dziwnym trafem "tylko figuranci" zawsze są z jednej opcji.
                            • buldog2 Re: jest to poważne oskarżenie,koteczku... 29.10.15, 22:26
                              Może byli takimi antykomunistami, że Biuro Studiów MSW torturowało pączkami z różą i herbatą z sokiem? Jeszcze zorganizowało osłonę wywiadowczą?

--
                              Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, PiS.
                              Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
                            • piq ma kryptonim, a tylko nie dało się ustalić,... 30.10.15, 00:22
                              ...czy i na kogo donosił. Sam kreuje się na podziemnego działacza i bredzi, że go SB aresztowało, ale wypuściło, a on szedł od ambasady do ambasady, aż wreszcie Kanadyjczycy umożliwili mu wyjazd. Jak miał tego dokonać bez paszportu, wejść na pokład samolotu w Warszawie - nie wyjaśnił. To agencina i szlus, nie ma wątpliwości.

Jarosław i Lech Kaczyńscy po to właśnie przywrócili sądy lustracyjne w 2006 roku, żeby się dało robić takie przewały: jest zobowiązanie, ale sąd skazuje za czyny, a nie za podpisy. PiS to ochronka dla agentów komunistycznych.

Nie bez powodu niedawno Biernacki odtajnił ponad 1000 teczek agentów, zanim odejdzie z urzędu. Będą tam jaja.
                          • piq są na Chrisa, cioteczko RK, kwity w IPNie... 30.10.15, 00:17
                            ...pod kryptonimem TW "Nil", podPiSał je 10 lutego 1982 roku, w 1983 wyjechał z kraju, a w 1985 SB uznało współpracę za zakończoną. Jego wykręty, jak to udało mu się wyjechać bez paszportu, nie trzymają się kupy, a właściwe są kupą. GRU w pośpiechu po samokompromitacji Rońdy dosłało trefnego "eksperta" tawariszczu Matieriewiczu. Coś jeszcze, cioteczko?

PS. Sakiewiczowi w odbiciu GaPola Wierzbickiemu też pomagali agenci komunistyczni Solski i Żmuda. SB z niejasnych powodów skierowało do archiwum, a następnie zniszczyło teczkę Jarosława Kaczyńskiego (to, co pokazał, to kopie z mikrofilmów z różnych źródeł z przerobioną paginacją). PiS to ubeckie ścierwo, ciociu, a może i gorzej.
                            • erka-4 Re: są na Chrisa, cioteczko RK, kwity w IPNie... 30.10.15, 08:51
                              No tośmy już wszystko ustalili,tylko nic nie wiadomo dokładnie,bo to są UBeckie papiery,z których wyraźnie wynika,że papież Wojtyła też był UBeckim agentem i komunistyczną wtyczką w Kościele Katolickim,którego rolą było komunistów rozpylić bo zapragnęli kapitalizmu.
                              Idź się leczyć.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: są na Chrisa, cioteczko RK, kwity w IPNie... 30.10.15, 08:54
                                Proszę proszę, nagle ubeckie dokumenty nie są wiarygodne...
                                • erka-4 Re: są na Chrisa, cioteczko RK, kwity w IPNie... 30.10.15, 08:58

> Proszę proszę, nagle ubeckie dokumenty nie są wiarygodne...

- a czy ja tak stwierdziłem ?
                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: są na Chrisa, cioteczko RK, kwity w IPNie... 30.10.15, 09:00
                                    Tak.
                              • mietowe_loczki Re: są na Chrisa, cioteczko RK, kwity w IPNie... 30.10.15, 09:44
                                Dziwne, że w przypadku innych osób nie ma to zastosowania. Tylko w przypadku tych, którzy są blisko PiS.
                              • piq rozumiem, że Wałęsa nie był twoim zdaniem... 30.10.15, 13:02
                                ...agentem Bolkiem, skoro ubeckie dokumenty są niewierygodne? Od czasu, gdy towarzysz Jar przedstawił swoją "teczkę", którą sam wyprodukował, rozumiem już, dlaczego zamknął przed Narodem archiwa IPNu.
                                • erka-4 Re: rozumiem, że Wałęsa nie był twoim zdaniem... 31.10.15, 06:44
                                  Są wiarygodne,dlaczego by nie,tylko umiejętnie należy je czytać.
                                  Przecież Bolek sam się do wszystkiego przyznał i wyraźnie stwierdził,że w PRL-u każdy,nawet najgłupszy mógł być agentem,bo na tym to polegał ten UBecki system,żeby żyć musiał coś tworzyć.
                                  Dlatego też należało ten system otworzyć,co się stało,jeśli masz taką potrzebę to możesz do niego zajrzeć.

Przeczytaj sobie jak to piszą niektórzy o Polakach będących żydami :

cytuję:

Lech WAŁĘSA, żyd, syjonista, choć są tacy co mówią że… Twórca polityki lewej nogi. Będąc prezydentem ukradł w UOP-ie akta „Bolka”.

Analiza listy osobistości prawej strony okrągłego stołu daje obraz bardzo przygnębiający. Było tam ok. 51 Żydów i ok. 13 Polaków, co oznacza że Żydzi kontrolowali sytuację i zadecydowali o treści układu. Poszło im to tym łatwiej, że kolaborowali z nimi tacy Polacy jak Wałęsa, Woźniakowski i Wielowiejski, całkowicie podporządkowani ich interesom. Żydzi kontrolowali też Kluby Inteligencji Katolickiej, oraz Komitet Obywatelski przy Lechu Wałęsie.

O takim składzie okrągłego stołu zadecydował sekretarz episkopatu Polski arcybiskup Bronisław Dąbrowski, Żyd. Dlatego właśnie nie było tam przedstawicieli prawdziwej opozycji prawicowej akowskiego podziemia niepodległościowego zesłańców i emigracji z Zachodu.

Takie to UBeckie metody,kim był w końcu ten Bolek Wałęsą zwany,Żyd ci on czy Polak.
                                  Lecz o co tu się spierać,wszak każdy chrześcijanin Żydem jest,bo wierzy w Chrystusa,który Żydem był w 100 procentach.

ps.
                                  no ale trochę to wszystko dziwne,czemu to w owym gorącym okresie do stołu gościnnego nie zaproszono tych AKowskich morderców ???
                                  Który duch górę miał z krążących nad tym stołem ?
                                  Proniemiecki czy może prorosyjski ?
                                  Patrząc na efekty wychodzi mi ten pierwszy.
                                  Jakoś nie bardzo myślano o Polakach w Polsce,bardziej o własnej kabzie.
                                  Polak był jedynie narzędziem,jak zwykle,ot taki chłop pańszczyźniany.
                                  • piq umiejętne odczytanie teczki "Jara",... 31.10.15, 16:02
                                    ...którą sam sfabrykował z mikrofilmów przeszukując przez 8 miesięcy archiwa IPNu, świadczy o tym, że był agentem co najmniej Biura Studiów SB MSW, a moim zdaniem nawet lepiej, bo GRU (sądząc o karierze Mamci, atakowany przez platfusów ojciec Rajmund moim zdaniem jest niewinny, został parawanem, gdy dostał szansę, że nie pójdzie do stalinowskiego pudła). Teczkę "Jara" SB z kompletnie niewiadomych przyczyn skierowało do archiwum w sierpniu 1982 i NIGDY JEJ NIE WYCIĄGNĘŁO, choć "Jar" pjawił się w bodaj dwóch lub trzech SORach po 1982 roku. Jego teczka ZNIKNĘŁA lub wylądowała w Akwarium.

W sprawie smoleńskiej PiS ewidentnie idzie po linii wyznaczonej przez rosyjskie służby, i to nie z głupoty, tylko z pełną intencją. Na bazie smoleńskiej wykopano rów w poprzek polskich obywateli, identycznie, jak to zrobiła Targowica. Widać to po wykorzystywaniu firmowych motywów rosyjskich służb: manifestacyjnej antyrosyjskości przy prorosyjskiej praktyce, "zagraniczni" eksperci (metoda propagandowa sprawdzona przez sowietów wielokrotnie), wykorzystanie profilu psychologiczno-społecznego narodów "poharatanych" przez historię, co Ziemkiewicz nazwał trafnie pisząc o Polakach "naród z traumą pourazową", które z natury są nieufne, a pogłębienie nieufności (Smoleńsk i Matieriewicz są po to, żeby ją umacniać!) stawia barierę dla rozwoju cywilizacyjnego (patrz kwestia partnerstwa publiczno-prywatnego, które zmarło w 2006 roku na fali "antykorupcyjności", a jest konieczne do zrobienia jakichkolwiek postępów wysokotechnologicznych). Pojawienie się pułkownik GRU Karacuby i agenta Cieszewskiego to błędy rosyjskich służb wynikające z niechlujstwa, bo PiSowska agentura tak dobrze działa, że czujność prowadzących trochę się stępiła.

Są silne poszlaki, chłopcze, że PC/PiS stworzono w połowie 1982 roku w rozmowach z "Jarem", który wykazywał identyczną osobowość jak Maleszka: poczucie własnej wyjątkowości i mądrości w połączeniu z kompleksami i wrażeniem niedocenienia w kręgach opozycji. Dodatkowo "Jar" nie ujawnił tożsamości TW "Dublera", który występuje w jego sfotografowanych aktach.
                    • kotek.filemon Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:45
                      erka-4 napisał:

> Czy można mieć zaufanie do smalcownika ?

Widzę, że się z tym bardzo męczysz, więc podpowiem: chodzi o "szmalcownika" i nie bardzo znaczy on to, co ty byś chciał. Ale nie szkodzi, pod rządami PiS edukacja powszechna pozakatechizmowa nie będzie priorytetem.
                      • erka-4 Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:50
                        - tak piszę,aby nikt mnie nie kojarzył z antysemityzmem.
            • rccc Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:09
              Oni nawet prawidłowo nie zmierzyli brzozy a obliczenia robili
              Kpiny!
              No i słynny metr pani Kopacz.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: no właśnie,jeszcze nie leciałem samolotem... 29.10.15, 10:12
                A co ma metr pani Kopacz do przyczyn katastrofy?
                Jak się prawidłowo mierzy brzozę? I kto tego dokonał?
              • nachlany_wolak Ty oczywiście jesteś szpecjalistom od katastrof? 29.10.15, 10:12
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 09:56
        Masz rację. Chodzi o to by nie tykać wojskowego burdelu który doprowadził do tej tragedii.
      • piq rym cym cym cym, jesteś na liście płac GRU? 30.10.15, 00:23
        Czy też jesteś tylko zwykłym bezmyślnym pisowskim durniem?
        • rccc Re: rym cym cym cym, jesteś na liście płac GRU? 30.10.15, 03:46
          Weź sobie piglet młotek i walnij w swój głupi łeb to może coś ci się rozjaśni :D
          • 141288bs Re: rym cym cym cym, jesteś na liście płac GRU? 30.10.15, 08:37
            rccc napisał:

> Weź sobie piglet młotek i walnij w swój głupi łeb to może coś ci się rozjaśni :
            > D
            - to wynik dlugoletniej pracy dla SB co nieodwracalnie pomieszalo chlopinie pod kopulka
          • piq ależ to zupełnie jasne, tawariszcz smolienszczik 30.10.15, 15:14
            ..."zespół parlamentarny" tawariszcza Antona Matieriewicza dostaje pomoc od GRU, udział Tatiany Karacuby, wysokiego oficera GRU, w bredniach swołoczy smoleńskiej, a także magicznie prędkie wynalezienie agenta Chrisa (obciążone błędem z pośpiechu - gość ma narobione w IPNie) w zastępstwie samoskompromitowanego Rońdy, o reszcie zagranicznych ekspierdów nie wspominając, doskonale o tym świadczy.
    • bogucjusz Parówkarze znów dają głos... n/t 29.10.15, 10:08
      • m.c.hrabia Re: Parówkarze znów dają głos... n/t 29.10.15, 10:13
        pliki.portalspozywczy.pl/i/04/50/46/045046_r0_620.jpg
        • m.c.hrabia Re: Parówkarze znów dają głos... n/t 29.10.15, 10:14
          www.duda.pl/img/sites/albums/5/small/parowki_wieprzowe_copy_0.jpg
          • bogucjusz Nazwa wytwórcy politpoprawna :-) n/t 29.10.15, 10:53
      • 141288bs Re: Parówkarze znów dają głos... n/t 29.10.15, 11:04
        Parowka,to parowka...jaka jest prawda smolenska w wyjasnieniu jej nie przeszkodzi .caly przemysk osmieszania
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Parówkarze znów dają głos... n/t 29.10.15, 11:08
          Jaka by prawda nie była to nie będzie przez takie Wypychowe zaakceptowana dopóki nie będzie to oficjalna wersja że zrobili to Tusk z Putinem.
        • bogucjusz Re: Parówkarze znów dają głos... n/t 29.10.15, 11:20
          Wasz wkład, towarzysze parówkarze, w "przemysk osmieszania" jest bezdyskusyjny i nader spektakularny.
    • xystos Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 11:13

..to bylo oczywiste od samego poczatku
      jak rowniez ze Rosjanie w tym nieuczestniczyli

Tragedia Smolenska to "kalka" tragedi Giblartanskiej z Sikorskim

jaka role w tej tragedi odgrywal owczesny
      marszalek Sejmu.RP ?

ZEN
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 11:30
        Ówczesny marszałek sejmu wydał zgodę na udział posłów w tej wycieczce. to była jego jedyna rola.
    • man_sapiens Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 12:14
      Ile razy można powtarzać:
      Grand Unified Smolensk Theory
      Pancerny samolot zbudowany z puszek po RedBullu, który nigdy nie wystartował z Warszawy, w sztucznej mgle nie podchodząc do lądowania wylądowałby w Smoleńsku ale wpadł w bombę helową i został obezwładniony na wysokości 36m jako że nigdy nie zszedł poniżej 100m dzięki czemu jego skrzydło ścięło brzozę, która była już ścięta tydzień wcześniej przez Putina. Po odpaleniu bomby implozyjnej w gaśnicy znajdującej się w apteczce samolotu zaskoczeni terroryści owinęli ładunek wybuchowy wokół skrzydła i zdetonowali go telefonem co spowodowało oderwanie 1 /3 skrzydła i wtedy samolot spadł na podwozie gdyż utrata takiej części skrzydła jest łatwa do opanowania i nie mogła zakłócić spokojnego lotu a jedynie spowodowała łagodny odgłos przypominający "Jebuduuuu". Wówczas tuszczy siepacze dostarczyli na miejsce wypadku kokpit który pochodził z Syberii gdzie znajdowali się pasażerowie samolotu jeszcze nie rozstrzelani przez KGB, w tym gen. Błasik który nie wyleciał nigdy z Warszawy. Co istotne, ładunek owinięty wokół skrzydła eksplodował dwa razy co łącznie z wybuchem bomby implozyjnej daje trzy wybuchy.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 12:17
        Brakuje tylko godziny o której to wszystko się wydarzyło.
    • pispisia Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 16:57
      ktoś kto kazał im lądować w kurniku we mgle, ten jest odpowiedzialny za zamach
    • romullos Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 29.10.15, 16:59
      > Jak przekonywała w Polsat News Małgorzata Wypych, wdowa po zmarłym w Smoleńsku
      > Pawle Wypychu:
      >
      > „Domyślamy się [co się stało w Smoleńsku], natomiast trudno mówić o w
      > iedzy. Ja mam swoją wiedzę, podpartą badaniami. Na pewno nie był to wypadek. Ni
      > e było to tym, co zostało oficjalnie ustalone tuż po katastrofie smoleńskiej. O
      > grom zniszczeń, którym uległ samolot, wskazuje, że działały tam olbrzymie siły.
      > Najprawdopodobniej ten materiał – np. szkło – może tak się zachowa
      > ć tylko w przypadku wybuchu. Ten samolot rozpadł się na tysiące kawałków”

Ale bełkot.
    • niegracz Wiele wskazuje ,że w Smoleńsku doszło do zamachu 30.10.15, 19:42

głosowałem na PartięRazem
      jakby ktos chciał mi cos przyPiSywać
      • aniechto.only Re: Wiele wskazuje ,że w Smoleńsku doszło do zama 30.10.15, 19:57
        Kopiłeś sobie koszulkę z Che Guevarą czy z Marksem?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Wiele wskazuje ,że w Smoleńsku doszło do zama 31.10.15, 09:58
        Nic nie wskazuje na to by w Smoleńsku doszło do zamachu.
    • xystos Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 30.10.15, 19:51

winni tego "wypadku" powinni ginac w wypadkach !!!

ZEN
      • aniechto.only Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 30.10.15, 19:59
        No i zginęli. W tym wypadku.
    • niegracz w Smoleńsku doszło do zamachu 01.11.15, 08:22
      tak jest najbardziej prawdopodobna wersja
      • m.c.hrabia Re: w Smoleńsku doszło do zamachu 01.11.15, 08:32
        najbardziej prawdopodobna wersja
        a ile było wybuchów.
        • mietowe_loczki Re: w Smoleńsku doszło do zamachu 04.11.15, 20:44
          A o której godzinie?
      • piq jeżeli już ktoś miał się zamachnąć,... 01.11.15, 09:56
        ...to Amerykanie, którzy jednego z dwóch winnych w sprawie sprzedaży "gromów" prosto w ręce GRU - El-Assira - sprzątnęli po pół roku, a ludzie drugiego - Lecha Kaczyńskiego - wśród których byli ruscy agenci, mieli jeszcze łapę położoną na papierach po WSI, których siatkę terenową Amerykanie musieli zbierać, żeby nie przejęli jej ruscy albo Al KAida.

Jedyni, którzy mieli jakikolwiek interes w zamachu na LK, to byli Amerykanie. Ruscy nie mieli w tym żadnego interesu. Chyba że taki, by podtrzymać przy życiu umierający wówczas PiS, który pilnie potrzebował kroplówki. Zwłaszcza przywództwo Jara, o którym nawet ta świnia towarzysz Sakiewkiewicz w 2009 roku pisał w desperacji, że Jar musi odejść.
        • mietowe_loczki Re: jeżeli już ktoś miał się zamachnąć,... 04.11.15, 20:50
          piq napisał:

> ...to Amerykanie, którzy jednego z dwóch winnych w sprawie sprzedaży "gromów" p
          > rosto w ręce GRU - El-Assira - sprzątnęli po pół roku, a ludzie drugiego - Lech
          > a Kaczyńskiego - wśród których byli ruscy agenci,

To ten od stoczni?
          • piq od stoczni był on albo jego brat Rabih,... 05.11.15, 01:23
            ...z którym winien sprzedaży "gromów" do Gruzji Draba z kancelarii LK miał do niedawna spółkę. Nie pamiętam już, który to był od stoczni.
    • kaczaduda Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 01.11.15, 20:27
      dobrze, że będziemy mieli w sejmie posłów i posłanki znające się zarówno na samolotach jak i katastrofach lotniczych
    • maszmi Re: Nowa posłanka PiS - W Smoleńku doszło do zama 05.11.15, 10:34
      teraz pise mogą pomóc Rosji rozwiązać zagadkę, mają super specjalistów od puszek i parówek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka