Dodaj do ulubionych

gratuluję Polakom rządu ich marzeń

09.11.15, 14:06
teraz czas na spełnianie obietnic wyborczych

mam nadzieję, że rzecznikiem rządu będzie Jacek Kurski, pasuje jak ulał

i proszę nie marudzić - taki rząd naród wybrał :-)
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:10
      Od jutra Polacy nastawiają budziki na 05.55h
      • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:12
        skoro lubią... :-)
        • szwampuch58 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:17
          wiem,sarkasmus ale mimo wszystko gratulacji nie przyjmuje
          • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:24
            żaden sarkazm, naprawdę myślę, że Polacy mają taki rząd, na jaki zasługują
            • krzyzowkadnia Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:30
              ja sie ciesze z tego rządu. lepszy niż Popaprańce. A tym, którzy są tak bardzo niezadowoleni, radzę przenieść się do Brukselki, do kochanego tuska
              • wagonetka ty, krzyżówko, nie wyganiaj Polaków z Polski, 09.11.15, 14:32
                bo nie taki tuzy jak ty wcześniej bebzskutecznie próbowały - Moczarowi i tak nie dorównasz :-)
              • szwampuch58 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 15:16
                Twoje prawo do uciechy ........ wybrales to "Szydlo" to masz ,o efektach wyboru ekipy"teraz k...my" pogadamy za 3-4 miesiace
                • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 15:17
                  no coś ty, ja wybierałam PiS? nie obrażaj mnie :-)
                  • szwampuch58 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 15:20
                    z drzewka nie wynika ze wybralas,to do tego "wyganiacza" przeciez
                    • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 15:24
                      o, przepraszam :-)
              • ukos Nie tobie, bucu PiSdacki, wybierać mi miejsce 19.11.15, 15:15
                krzyzowkadnia napisał(a):

> ja sie ciesze z tego rządu. lepszy niż Popaprańce. A tym, którzy są tak bardzo
                > niezadowoleni, radzę przenieść się do Brukselki, do kochanego tuska

Do zsyłek tęskno, bolszewicka mendo?
                • xystos Re: Nie tobie, bucu PiSdacki, wybierać mi miejsce 19.11.15, 16:04

Zsylki na Sybir to wynalazek Carow
                  byly bardziej humanitarne niz sowieckie
                  gulagi

W sprawach Rosji bardziej niz w sprawach innych mocarstw ,albo czarne albo biale i zadnych niuansow.

ZEN
            • snajper55 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:30
              wagonetka napisał(a):

> żaden sarkazm, naprawdę myślę, że Polacy mają taki rząd, na jaki zasługują

Też tak uważam, choć żal mi tych, którzy nie wiedzą co czynią. A raczej co uczynili. Ale się dowiedzą.

S.
              • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:33
                i tu zgodzę się z tobą - jak zwykle zresztą
            • horpyna4 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:34
              Trochę masz racji, bo w przeciwnym razie powinni byli zmobilizować się i nie dopuścić do takiej sytuacji. Widocznie większości taki rząd odpowiada, a przynajmniej tak się im wydaje - na razie. Bo giełda już zareagowała, będzie płacz i zgrzytanie zębów.

No i obciach przed całym światem. Ciekawe, jak długo wytrzyma to wszystko gospodarka, ostatnio stawiana za wzór...
              • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:35
                Polacy wybrali, Polacy muszą ponieść odpowiedzialność

nie ma inaczej
                • kotek.filemon Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:37
                  wagonetka napisał(a):

> Polacy wybrali, Polacy muszą ponieść odpowiedzialność
                  >
                  > nie ma inaczej

Ciemny lud na każdym centymetrze kwadratowym grzbietu musi odczuć pisdacki bicz. Trudno, Polska musi przejść przez okres Wielkiej PiSdy, aby (miejmy nadzieję) wyjść z tego wzmocniona.
                  • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:40
                    może coś dobrego z tego wyniknie, ale ja nie bardzo w to wierzę :-)
                    • kotek.filemon Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 15:29
                      Wyniki tegorocznych wyborów wskazują, że Polacy mają pamięć bieżącą akwariowego gupika. Trudno, trzeba za to zapłacić.
                • snajper55 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:42
                  wagonetka napisał(a):

> Polacy wybrali, Polacy muszą ponieść odpowiedzialność

Niestety, w tym przypadku będziemy ponosić odpowiedzialność zbiorową. Mniejszość społeczeństwa popełniła błąd - zapłaci za niego całe społeczeństwo. No, prawie całe, niektórzy frukta zgarną.

S.
                  • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:45
                    czego najbardziej brakowało w PRL-u?
                    wolnych wyborów

wolne wybory mamy i robimy z nich użytek taki, na jaki nas stać

nie ma co się zżymać: taka gmina
                    • erte2 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 16:45
                      <iframe width="640" height="360" src="www.youtube.com/embed/jFJQD0sX7bw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
                • mietowe_loczki Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 23:05
                  No ale kiedy się wszystko posypie, kto będzie winien? Myślisz, że zauważą relację przyczynowo-skutkową między swoim wyborem a burdelem, który nam sprawią?
                  • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 10.11.15, 07:29

Jezeli uniewazni sie wrogie przejecia mienia narodowego,zmiejszy kadre urzednicza o 60%,
                    i opodatkuje sie tych ktorzy podatkow de facto nieplacili-wtedy juz w pierwszej kadencji obecnych sil rzadzacyh Polacy odczuja poprawe swego bytu.

ZEN
                    • mietowe_loczki Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 10.11.15, 18:33
                      xystos napisał:

>
                      > Jezeli uniewazni sie wrogie przejecia mienia narodowego,zmiejszy kadre urzednic
                      > za o 60%,

Zaraz umrę ze śmiechu. Mówisz o tych 2-3 nowych ministerstwach, które zostaną/zostały utworzone?
                      • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 10.11.15, 19:25

..mnie tez szczena by opadla,ale trzeba miec jakis cel i gnebic zlodzieji ,tych z bylego WSI przedewszystkiem.

ZEN
                  • wagonetka Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 10.11.15, 10:10
                    mietowe_loczki napisała:

> No ale kiedy się wszystko posypie, kto będzie winien? Myślisz, że zauważą relac
                    > ję przyczynowo-skutkową między swoim wyborem a burdelem, który nam sprawią?

będziemy winni my, Polacy, rząd nie spadł z nieba.
                    czy wyborcy PiS-u zauważą tę relację? oczywiście nie, ale nie zmienia to faktu, że taki jest nasz wspólny wybór
            • marta596 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 21:19
              10/10
    • j-k znam Jarka Kurskiego... przyjemny Facio. 09.11.15, 14:42
      wagonetka napisał(a):
      > mam nadzieję, że rzecznikiem rządu będzie Jacek Kurski, pasuje jak ulał

- istotnie :)
      znam Jarka Kurskiego...
      Potrafi uzasadnic kazda decyzje - kazdego Rzadu :)
      • wagonetka Jacek Kurski na rzecznika koniecznie! 09.11.15, 14:48
        bez niego ten skład rządu jest jakby niepełny
        • x2468 Re: Jacek Kurski na rzecznika koniecznie! 19.11.15, 23:55
          Bez Jarka czy Jacka?
          • kardiolog Re: Jacek Kurski na rzecznika koniecznie! 20.11.15, 08:27
            Bez Jacka ale jak widać na zawsze z Macierewiczem. Ot, Polska...racja...stanu w 2015/6R.
            Bo
    • kaczaduda Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 14:50
      ciemniaki już się cieszą
    • sclavus A ja... 09.11.15, 14:54
      ... wyborcom PiS składam najgorsze wyrazy współczucia i serdecznie współczuję wszystkim, którzy na PiS* nie głosowali...

* - PiS i Gowina z Ziobrą i ich kanapami
      • wagonetka nie marudź, 09.11.15, 15:01
        mamy wolny kraj i wolny wybór

ludzie chcą Macierewicza i Ziobrę i już :-)
        • sclavus Re: nie marudź, 09.11.15, 15:04
          Gdzie indziej napisałem, że po ogłoszeniu wyniku wyborów, Polska obudziła się z palcem w nocniku... i że po ujawnianiu składu rządu, zanurzy w tym naczyńku całą łapę... z przymusu!
          Wygrałem!
          Nie pomyliłem się!
          Nie marudzę - stwierdzam!!! :)
          • wagonetka Re: nie marudź, 09.11.15, 15:05
            widocznie Polacy dobrze czują się wewnątrz nocnika
            • sclavus Re: nie marudź, 09.11.15, 15:34
              Nie dopisałaś: nocnika pełnego... obietnic!
              Bo na to poszli!
    • gelimer Pożyjemy, zobaczymy. 09.11.15, 16:40
    • axyzaa Adrian Zandberg tez gratuluje 09.11.15, 16:51

Bankier z grupy Santander, ex-korwinista, fani likwidacji bezpłatnego leczenia i studiów... Pozdrowienia dla wierzących w socjalny rząd PiS
    • gelimer Ich? 09.11.15, 17:54
      O Polakach w trzeciej osobie?
    • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 18:01
      Za gratulacje dziekujemy,ale prosze sie niepodlizywac,wiecie kto bedzie ministrem sprawiedliwosci.

ZEN
      • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 18:05

..aacha,czy ktos wie kto bedzie przewodzil
        zespolowi sledczemu w sprawie zamachu smolenskiego ?

ZEN
    • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 09.11.15, 18:07

.. czy ktos zna stosunek zydow w przyszlym rzadzie a ile % bylo ich w nierzadzie PO ?

ZEN
    • pol_2015 Re: Rząd jest super! 09.11.15, 19:54
      W środowiskach kryminalnych panika...
    • tadzap Re: Dziekuję,POzdrawiam. 09.11.15, 22:04

Wreszcie normalnie.
    • wagonetka skumbrie w tomacie 10.11.15, 10:13
      Raz do gazety „Słowo Niebieskie”
      (skumbrie w tomacie skumbrie w tomacie)
      przyszedł maluśki staruszek z pieskiem.
      (skumbrie w tomacie pstrąg)

— Kto pan jest, mów pan, choć pod sekretem!
      — Ja jestem król Władysław Łokietek.

Siedziałem — mówi — długo w tej grocie,
      dłużej nie mogę… skumbrie w tomacie!

Zaraza rośnie świątek i piątek.
      Idę w Polskę robić porządek.

Na to naczelny kichnął redaktor
      i po namyśle powiada: — Jak to?

Chce pan naprawić błędy systemu?
      Był tu już taki dziesięć lat temu.

Także szlachetny. Strzelał. Nie wyszło.
      Krew się polała, a potem wyschło.

— Ach, co pan mówi? —jęknął Łokietek;
      łzami w redakcji zalał serwetę.

— Znaczy się, muszę wracać do groty,
      czyli że pocierp, mój Władku złoty!

Skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie!
      Chcieliście Polski, no to ją macie!

KIG, 1936
    • zapijaczony_ryj Rząd jest jednoosobowy 10.11.15, 13:23
      Kaczor ma w dziobie wszystkich urzędników, a w kuprze wszystkich Polaków
      • stanczyk-5 kiedy Nos Swietego Bartlomieja ? 10.11.15, 17:59
        kiedy dorzynanie po watachy ?

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
        Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
    • wagonetka kosz za chamstwo 11.11.15, 16:26
      bo za głupotę się nie karze
      • gelati Wielkie dzieki:)))))))))))))))))))))))) 12.11.15, 11:10
        Szkoda , ze twoj zalosny skowyt slychac w tle. Naucz sie z tym zyc.
        :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Alleluja!
    • cronny Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 12.11.15, 14:15
      wagonetka napisał(a):

>
      > i proszę nie marudzić - taki rząd naród wybrał :-)

Zaraz zaraz - wagonetko - na kandydatów PiS do sejmu głosowało 5 711 587 osób. To chyba ciut mniej niż "naród"
      Naród liczy 37 424 459 osób.
      Nie glosowały na PiS 31 712 772 osoby.
      To prawda, że owa większość, która przez swą bierność dopuściła to tego nieszczęścia, że - w odróżnieniu od sytuacji w społeczeństwie, gdzie zwolennicy PiS stanowią mniejszość - PiS ma większość w sejmie i senacie - póki co jest "milcząca". Ale do czasu.
      Tak, czy owak, nie utrwalaj przez powtarzanie kłamstwa, że to "naród" wybrał rząd. Rząd, tak jak uprzednio prezydenta - wybrał Jarosław Kaczyński. To jego scenariusz i reżyseria oraz jego ekipa aktorska.
      I - pamietajmy, że ostrzegł, iż ta jego nowa władza "będzie słuchać społeczeństwa".
      To sprawa powazna, bo - jak go znam - nie żartował. Koordynację słuzb przeznaczonych do "słuchania społeczeństwa" powierzono doświadczonemu funkcjonariuszowi i prowokatorowi ze spółdzielni "gumowe ucho", więc trzeba będzie uważać...
      • wagonetka drogi cronny 12.11.15, 14:41
        ten "naród" i cała reszta to oczywiście kpina

kpina z nas, Polaków, którzy nadają się do czasów wzniosłych ale w czasach zwyczajnych zwykle burzą

może to dlatego, aby móc cierpieć od nowa?
        • xystos Re: drogi cronny 12.11.15, 18:17

..to sie zgadza,polacy to najlepsi demonterzy wladzy - od Bolka Smialego po czasy nam.wspolczesne.

ZEN
      • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 12.11.15, 18:13

Cronny,nieumiesz przegrywac,policz ile procent otrzymala PO w swych najlepszych wyborach,wtedy tez nie narod na te sile glosowal ?

Wzorem Belgi udzial w wyborach powinien byc obligatoryjny,prog dla parti 10% a dla koalicji 15%
        wtedy polska mialaby mocny parlament i mocne rzady ktore wybral caly (!) narod.

ZEN
        • cronny PiS to więcej niż partia, to stan umysłu 12.11.15, 21:46
          A wszechwładny prezes tej partii nie ukrywa, że jego idée fixe jest sprawienie, by państwowy aparat edukacji, propagandy i represji narzucał Polakom ów PiSowski stan umysłu jako obowiązujący (bo jedynie słuszny) ideologiczny paradygmat.
          Coś tak, jak w PRL komuchy wciskały marksizm-leninizm.
          A mnie ten cały kaczystowski kit wisi niskim kalafiorem i powiewa równie obojętnie jak wówczas wisiał mi i powiewał "materializm dialektyczny" i "naukowy socjalizm".

Czy przegrałem? Wszyscy, przegrali. I ci, którzy nie głosowali na PiS przegrali. I ci, którzy głosowali na PiS tez przegrali. Teraz wydaje się im, że wygrali, ale po krótkiej euforii odczują skutki życia w autorytarnym państwie represyjnym na własnej skórze.

Póki co, jak mniemam - zalążkiem obywatelskiego oporu i samoobrony bedzie ( jak to już nieraz w Polsce bywało) - wspólnota śmiechu i drwin z nonsensów nadetęj władzy.

• czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 17.11.15, 09:56
          xystosie. Jeśli mówimy, że PiS wybrało ok. 18 % potencjalnych wyborców to nie kwestionujemy, że podobnie (przy takim samym systemie wyborczym i podobnej frekwencji) "niedemokratycznie" wybrana została PO.
          Popieram twój pogląd - udział w wyborach powinien być obowiązkowy , próg dla partii podniesiony.
          Dodam - zniesiony powinien bycsystem Donta ...ustalania wyników wyborów.
      • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 16.11.15, 22:49
        cronny napisał :
        "Zaraz zaraz - wagonetko - na kandydatów PiS do sejmu głosowało 5 711 587 osób.
        > To chyba ciut mniej niż "naród"
        > Naród liczy 37 424 459 osób.
        > Nie glosowały na PiS 31 712 772 osoby. "

Przygotowałem wpis. Czytam wcześniej inne wpisy. Mój zdublował by CRONNY Twoją wypowiedź. Dlatego go nie publikuję.
        Demokracja jest ułomna.
        Partia rządząca samodzielnie wybrana została przez ZALEDWIE 18 % Wyborców.
        I to upoważnia do bełkotania - Naród nas wybrał

• basiadrian Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 13.11.15, 09:09
      dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/szymborska-uratuje-polske,183622.html bez komentarza
      • gelati Dzisiaj tez się ciesze 13.11.15, 11:07
        Im dalej w las tym mniej POszycia.
        • cronny Teżem rad że nas prezes ubogacił Dudą i Szydłą 14.11.15, 01:17
          Ja jestem zachwycony GENIALNYM STRATEGIEM jeszcze bardziej niż umiłowany Duda.
          • ave.duce Re: Teżem rad że nas prezes ubogacił Dudą i Szydłą 22.11.15, 09:52
            A Duda z Szydłą ubogacają lud czym prędzej a to nerwuskiem Kamińskim, a to Qr..skim, a to Piotrowiczem. Takie kfiatki wolskie.
    • tomek22s Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 14.11.15, 18:03
      Nasz rząd nas nie zawiedzie, takie są<a href="redia.pl/fakty" title="fakty" target="_blank">twój anchor</a>
      • kardiolog Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 17.11.15, 00:09
        Dla rozumiejacych niemiecki:
        Polnische Provokation
        16.11.2015 17:07 Uhrvon Christoph von Marschall24 Kommentare
        Polens neue nationalkonservative Regierung ist vereidigt worden. Sie beginnt ihre Arbeit in einem beunruhigend antieuropäischen Geist. Ein Kommentar.

Ist es Dilettantismus oder Absicht? Polen macht es seinen Freunden in Europa schwer, guten Willen zu bewahren. Die Wahlsieger von der nationalpopulistischen PiS (Recht und Gerechtigkeit) wussten, dass sie bei der Kabinettsbildung unter verschärfter Beobachtung stehen. Vor einem Jahrzehnt, während ihrer ersten Regierung von 2005 bis 2007 unter den Zwillingen Lech und Jaroslaw Kaczynski, waren sie schwierige Partner für Deutschland und die EU.
        Wer gehofft hatte, dass die um eine Generation jüngeren Führungspersonen von heute – der neue Präsident Andrzej Duda und die am Montag vereidigte Regierungschefin Beata Szydlo – daraus gelernt haben, sieht sich enttäuscht. Ihr Handeln wirkt, als legten sie es im Rausch ihrer absoluten Parlamentsmehrheit darauf an, ihre EU-Partner vor den Kopf zu stoßen. Oder als fehle ihnen der Mumm, sich mit „Präses“ Jaroslaw Kaczynski, der grauen Eminenz der Partei, anzulegen. Wann, wenn nicht jetzt, gestützt auf ihren eindrucksvollen Wahlsieg?
        Die Nachrichten der vergangenen Tage aus Polen wirken wie eine fortgesetzte Provokation. Die neue Regierung besteht aus ganz viel alter Garde, die sich gleich daran macht, lauter schlechte Erinnerungen zu wecken. Antoni Macierewicz, der schon mehrfach mit kruden antisemitischen und antikommunistischen Thesen von sich reden machte, wurde als Verteidigungsminister aufgestellt. Und zeigt prompt, dass er sich für Regierungsämter nicht eignet. Erneut zitiert er die „Protokolle der Weisen von Zion“ – eine plumpe Fälschung von Antisemiten – als angeblich seriöse und hoch interessante Erklärung der Weltlage. In anderen Ländern wäre er damit diskreditiert. In Warschau wurde er am Montag dennoch vereidigt.
        Am Sonntag kündigte der designierte Kultusminister Piotr Glinski an, dass die Regierung die Kontrolle über wichtige Medien anstrebe. Ausländische Verlage, die den Zeitungsmarkt dominieren – und in der Praxis parteipolitisch unabhängiger agieren als polnische Verleger es täten – will er zurückdrängen. Und die öffentlich-rechtlichen Fernseh- und Radiosender offenbar zu Propaganda-Instrumenten machen. Glinskis Vorschläge zur neuen Führungsstruktur sollen direktes Durchgreifen erleichtern. Und was meint er mit der Forderung, sie müssten „wirklich staatlich“ werden und „eine Mission“ verfolgen?
        Ebenfalls am Wochenende kassierte der künftige Europaminister Konrad Szymanski Polens Zusagen bei der Verteilung von Flüchtlingen. Angesichts des Terrors in Paris sei es zu gefährlich, sie zu erfüllen. Die bisherige Regierung unter Premierministerin Ewa Kopacz von der liberalen Bürgerplattform (PO) hatte versprochen, 6500 Flüchtlinge aufzunehmen.
        Auch im Außenministerium wurde die Chance auf Vertrauensbildung durch Nominierung eines proeuropäischen Vertreters der nächsten Generation vertan. Witold Waszczykowski, ein Veteran aus der ersten PiS-Regierung, sagt, in der Politik gegenüber Deutschland seien Korrekturen nötig.
        Entweder hat die neue Mannschaft in Warschau keine außenpolitischen Berater, die sie vor Peinlichkeiten bewahren. Oder sie haben offenkundig nichts zu sagen.
        • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 17.11.15, 14:48

PiS byl trudnym partnerem dla Niemiec dawniej.a trudniejszym bedzie teraz po
          zamachach paryskich,Angela nawazyla
          piwa i chce nim polakow napoic,to sie nigdy
          nieuda nawet.gdyby przyszlo poddac EU transformacji/demontarzowi.

ZEN
          • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 17.11.15, 16:54

PiS było trudnym partnerem dla Niemiec dawniej.a trudniejszym będzie teraz po
            zamachach paryskich,Angela nawarzyłapiwa i chce nim Polaków napoić,to się nigdy
            nie uda nawet gdyby przyszło poddać EU transformacji/demontażowi.
            • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 17.11.15, 20:41

oo,dostalem piontke od ciebie ?

ZEN
              • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 18.11.15, 11:35
                xxystos napisał: .... oo,dostalem piontke od ciebie ?
                ???????????
                A myslałem, że ..........przybijesz piątkę ze mną.
                Mam skrzywienie zawodowe . Poprawiłem bo nie potrafię spokojnie czytać teksty z błędami.
                • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 18.11.15, 11:58

jedz na emigracje a po 30stu latach bedziesz pamietal jedynie polski alfabet a po 40stu latach bedziesz pisal heroglifami
                  ostatni urlaub w polsce w 1999.roku
                  Od kilkunastu lat jestem nieruchomoscia-nigdzie niejezdze,jedynie i-net mi pozostal gdyz telewizji nielubie
                  Mozesz sobie wyobrazic ze na maturze w 1969 zaliczylem jezyk polski,noo ale to bylo technium
                  dwa tygodnie po maturze emigracja.

ZEN
                  • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 18.11.15, 12:16
                    No to już Cię podziwiam. Za bieżącą i trafną na ogół ocenę sytuacji w Polsce i na świecie. Poza tym , chyba jesteś lingwistą ?

Życzę zdrówka. :)
                    • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 18.11.15, 15:55
                      Moja obecna ocena sytuacji.jest tylko moim poboznym zyczeniem jak u wiekszosci forumowych literatow,marzy mi sie.powrot do ojczyzny wiec.czesto idealizuje,wazne dla mnie sa Wartosci Chrzescijanskie-jak kazdy stary Diabel stalem sie religijny.

Wazna jest komunikacja z ludzmi roznych kultur i jezykow,ta umiejetnosc to jeszcze nie lingwistyka to zyciowa koniecznosc.

Z jednego jestem zadowolony,ze ja juz nic niemusze.

Pzdr

ZEN
    • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 18.11.15, 08:05

Patrzajcie ludziska juz sroda,jeszcze dwa dni
      a nowy rzad z duma moze oswiadczyc ze
      zaliczyl swoj pierwszy tydzien.

aach jak ten czas szybko ucieka

ZEN
    • x2468 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 19.11.15, 23:44
      O spełnieni obietnic nie ma mowy. Nadszedł czas wykończyć tych którzy bezczelnie śmią spełnienia tych obietnic.
      • xystos Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 20.11.15, 11:51

Masz zwidy lub bezczelnie klamiesz,Narod
        pokocha obecna sile rzadzaca,w przyszlych
        wyborach sila ta osiagnie ~70% oddaych glosow

PiS z Narodem a Narod z PiS-em !

ZEN
        • kardiolog Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 20.11.15, 12:00
          O tu masz rację 100/100
        • x2468 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 20.11.15, 21:20
          Nie wymyślaj ta siła osiągnie 98,8% tak jak kompartia w ZSRR
          • taniarada Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 21.11.15, 10:00
            Podsumowując, można szczekać a karawana się toczy.Ci co nie wybierali i płaczą za nepotyzmem się wpisali .Brakuje jeszcze paru nazwisk.Będzie dobrze. Kupić sobie nieprzemakalny worek na łzy.Bez Was życie się toczy.I proszę się nie pozagryzać .Bo założę kagańce.
            • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 21.11.15, 10:27
              taniarada napisał(a):
              > Podsumowując, można szczekać a karawana się toczy.Ci co nie wybierali i płaczą
              > za nepotyzmem się wpisali .Brakuje jeszcze paru nazwisk.Będzie dobrze. Kupić s
              > obie nieprzemakalny worek na łzy.Bez Was życie się toczy.I proszę się nie pozag
              > ryzać .Bo założę kagańce.

Wg mnie . PiSowska karawana ruszyła a za nią wołania o prawo i sprawiedliwość.
              Wołają ludzie, to jest ważne. Zaś Psy niestety, szczekają na krzyczących.
              Płaczą i apelują o opamiętanie - przeciwnicy TKM i nepotyzmu, propaństwowy, demokraci.
              Worka na łzy nie trzeba (bo płakanie nie ma sensu), trzeba codzienne żmudne, cierpliwe,
              napiętnowanie wszelkiego zła, kłamstw, bezprawia, prywaty, nepotyzmu, stosowania
              TKM, szkodzenia państwu i obywatelom.
              Popierani takimi radami PiS-owcy mogą (faktycznie) gryźć. Gdyby tak było. Jestem przekonany, że społeczeństwo przyjrzy na oczy i.... nałoży im kagańce.
              • taniarada Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 21.11.15, 21:57
                czuk1 napisał: Nie znam kundla ,ale ze zwykłej ludzkiej życzliwości odpiszę.Normalnie mój post prze fabrykowałeś na swoje .Nic od siebie .Jakieś zwykle ujadanie bez sensu i składu .Bez odbioru .I nie pozdrawiam
        • x2468 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 01.12.15, 20:31
          Już trzeci bliźniak Dorn tak twierdził, zaraz po jego słowach 4 republika pomroczna dostała kopa w zadek.
    • zuzkazuzka111 a dzięki :-) większość jest zadowolona 22.11.15, 07:17
      bo większość wybrała.
      Znaczna większość.
      • kardiolog Re: a dzięki :-) większość jest zadowolona 22.11.15, 09:58
        Dzień bez qu

dniem straconym.

Aby znać człowieka, wystarczy poznać samego siebie; aby poznać ludzi, trzeba żyć pośród nich.
        Stendhal
    • czarnaplyta Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 22.11.15, 18:49
      Szczerze? Zawsze będzie w Polsce źle bo naród dużo gada i narzeka, a jak przychodzi do głosowania, to albo PO albo PIS. Teraz PIS pokazuje już swoje od pierwszego dnia. Chcą być wszędzie w każdej instytucji łącznie z Trybunałem. To jest jakaś masakra, trzeba uciekać z tego kraju chyba niedlugo...
      • taniarada Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 22.11.15, 18:54
        czarnaplyta napisał(a): Szczerze ? Wynocha .Tylko nie do Polonii Amerykańskiej oni też nie lubią PO/
        • cronny Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 23.11.15, 00:07
          PO można nie lubić, ale to co teraz wyprawiają ci kaczyści z PiSu budzi niesmak i obrzydzenie.
          • taniarada Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 23.11.15, 08:55
            cronny napisał:

> PO można nie lubić, ale to co teraz wyprawiają ci kaczyści z PiSu budzi niesmak
            > i obrzydzenie.
            Nie widziałem wcześniej twojego nicku ,byś nie lubił lub narzekał .A ja na odwrót walczyłem z nepotyzmem oszustwem i zakłamaniem .I poglądów nie zmieniłem .I ja znowu inaczej ,bardzo dobry ruch Kaczyńskiego .Do tej pory najlepszy polski polityk .Można go bezkarnie opluwać ,ale nic to nie zmieni.Miałeś, chamie, złoty róg,
            miałeś, chamie, czapkę z piór:
            czapki wicher niesie,
            róg huka po lesie,
            ostał ci się ino sznur,
            ostał ci się ino sznur. "
            Stanisław Wyspiański "Wesele"
            • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 23.11.15, 10:18
              Tania rada i tania (a więc byle jaka) opinia.
              Za wcześnie mówić , że Kaczyński to najlepszy polityk, bo niewiele dobrego zrobił dla Polski Teraz dopiero ma okazje si e sprawdzić , bo (trzeba przyznać) genialnie wprowadził swoja partię do rządzenia Polską. Są jednak obawy, że to hochsztapler. Zresztą poprzednie rządy PiS są tego powodem.
              • taniarada Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 23.11.15, 11:10
                czuk1 napisał:

> Tania rada i tania (a więc byle jaka) opinia.
                > Za wcześnie mówić , że Kaczyński to najlepszy polityk, bo niewiele dobrego zrob
                > ił dla Polski Teraz dopiero ma okazje si e sprawdzić , bo (trzeba przyznać) ge
                > nialnie wprowadził swoja partię do rządzenia Polską. Są jednak obawy, że to hoc
                > hsztapler. Zresztą poprzednie rządy PiS są tego powodem.
                Lepszy nick mój bo zastrzeżony .Czuków1 takich tu na kopy .Kocą się i znikają .Wracając do Kaczyńskiego czym więcej plucia tym moja radość wzrasta ,że mądry i odpowiedzialny.I do tego katolik. Nie pękaj będzie dobrze.Chyba ,że cię wcześniej szlak trafi ze złości.I bez odbioru bo nie ma z kim.
                • czuk1 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 23.11.15, 18:16
                  Czuków1 nie ma na kopy , nie spotkałem kogoś takiego w sieci. Sam zmieniałem ten login od 2003 roku , tylko jeden raz - na skutera . I drugiego takiego nikt nie ma. Pan Prezes Kaczyński , Polityk - konserwatysta i socjalista. Można sobie wyobrazić, że nowym zarządcom Polski wyjdzie to co obiecali narodowi i nie będzie to ze szkodą dla Polski. Zadanie jest jednak jest bardzo trudne. Trzeba rządzić "demokratycznie", prawnie i sprawiedliwie . Na starcie tego nie widać.
                  Też bez odbioru .... nie lubię się z koniem kopać.
          • remik.bz A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 23.11.15, 13:21
            cronny napisał:

> PO można nie lubić, ale to co teraz wyprawiają ci kaczyści z PiSu budzi niesmak
            > i obrzydzenie.

Bardzo jestem ciekaw co takiego budzi niesmak i obrzydzenie. Bo ja , szczerze Ci powiem, to na wiekszość posunięc nowej władzy mam tylko jeden komentarz : "no wreszcie" !
            • taniarada Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 23.11.15, 20:41
              remik.bz napisał:

> cronny napisał:
              >
              > > PO można nie lubić, ale to co teraz wyprawiają ci kaczyści z PiSu budzi n
              > iesmak
              > > i obrzydzenie.
              >
              > Bardzo jestem ciekaw co takiego budzi niesmak i obrzydzenie. Bo ja , szczerze C
              > i powiem, to na wiekszość posunięc nowej władzy mam tylko jeden komentarz : "no
              > wreszcie" !
              I dodaj .Więcej proszę .To goście z Czersko-Wiertniczej zaczną szczytować. Pozdrawiam.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 24.11.15, 08:27
              Obrzydzenie budzi ułaskawianie przestępców tylko dlatego że to koleżkowie partyjni. Ponoć tyle niesprawiedliwych wyroków w Polsce a prezydencina znajduje tylko swoich koleżków.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 24.11.15, 08:59
              Remik skoro już jesteś to napisz nam czy gdy idziesz ze swoim ojcem do lekarza to nie ma już kolejek do specjalistów i na zabiegi i czy nastąpiła już dobra zmiana w służbie zdrowia.
            • czuk1 Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 24.11.15, 10:34
              Remik.bz piszesz: ...."na wiekszość posunięc nowej władzy mam tylko jeden komentarz : "no wreszcie" !

Mój pogląd jest modyfikowany - na wiekszość posunięc nowej władzy - zgodnych z prawem - mam tylko jeden komentarz : "no wreszcie" !
              • taniarada Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 24.11.15, 19:17
                czuk1 napisał:

> Remik.bz piszesz: ...."na wiekszość posunięc nowej władzy mam tylko jeden kom
                > entarz : "no wreszcie" !
                >
                > Mój pogląd jest modyfikowany - na wiekszość posunięc nowej władzy - zgodnyc
                > h z prawem
                - mam tylko jeden komentarz : "no wreszcie" !
                No i gitara czuk1 ,czuk 2 .Byłeś przez dwie kadencje poniżany i pogardzany .Towarzysze z Nieobywatelskiej obżerali się w knajpie i a BOR na dokładkę przywoził im fast foody.A ty cierpiałeś .Napisz koniecznie komu z PIS przywozi koryto BOR .To też pocierpię .
                • fredi07 Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 24.11.15, 22:20
                  To nie jest rząd Polski tylko jarka.
                  Jasio pyta ojca:
                  -Tato co to jest paradoks?
                  -Idź spytaj matkę czy by dała za 100 S
                  Jasio wraca :
                  -Mama mówi,że by dała a dziadek to słyszał i powiedział, ze też by dał.
                  Widzisz synu mamy k...ę i p....a i ani dolara w domu. I to jest paradoks.

• czuk1 Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 24.11.15, 22:31
                  Tania rada. Te insynuacje , jakieś obraźliwe wypociny zostaw innym. Możesz je wykorzystać dla nich jako tanią radę. Ja jestem wolny człowiek, wyrosłem ponad twój PiS i wszelkie inne partie. Źle rządziła PO+PSL...od co najmniej 6-7 lat totalnie krytykowałem te rządy, jednocześnie krytykowałem (okazało się teraz, że słusznie) PiS , partię Milera, mniej Palikota. Mozna to sprawdzić w sieci.
                  Napisałem dlatego - Mój pogląd jest modyfikowany - na większość posunięć nowej władzy - zgodnych z prawem
                  Chyba tego nie rozumiesz ? Tłumaczę " z polskiego na nasze".
                  Kiedy mamy nowe władze - jako państwowiec - popierał będę wszystkie ich poczynania , pod warunkiem by były zgodne z prawem. Zgadzam się więc na większość zamiarów PiS. Nie mogę się zgodzić z tymi decyzjami które (już na starcie) są niezgodne z prawem.
                  Nie wykonam też Twojego rozkazu: Napisz koniecznie komu z PIS przywozi koryto BOR .To też pocierpię
                  1. Ja nie cierpię z powodu nowej władzy.
                  2. Nic nie wiem i nie chcę wiedzieć o przekrętach finansowych polityków, "korytach"
                  wożonych wcześniej i teraz. "Wożone koryto" pozbawia (w moich
                  oczach) mojego zaufania do każdego z polityków, gdyż traktuję jako moich
                  pełnomocników do rządzenia zgodnie z prawem i zasadami sprawiedliwości.
                  • taniarada Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 25.11.15, 09:21
                    Człowieczku mały czuk1 ,czuk 2 .Twoje zakłamanie i hipokryzja ,aż ci tryska z pyska .Ja do ciebie nie pisałem i nie atakowałem personalnie .To ty z ryjkiem wyskoczyłeś ,boś ty taki pływak polityczny .Gdzie dają tam płyniesz.To nie jest mój PIS człowieku marny.Jak PO źle rządziła to ino piskałeś ,ja walczyłem z bezprawiem . Jeszcze na dobre zaczął rządzić PIS ,a ty już jęczysz .Chłopak się ze mnie śmieje ,że użeram się z gó...arzami na GW.Wcześniej udawałeś ,że cierpisz .Teraz cierp ,ale to nie twoja wina .To wina wyborców ,że wybrali tę partię .Bez odbioru.
                    • kardiolog Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 25.11.15, 11:56
                      Mój wpis do wątku podwieszam pod wpis najnowszy bez odniesienia się do jego treści czy podtytułu.

Po przestudiowaniu polskiej prasy i roznych decyzji nowego polskiego rządu wypada mi w tym miejscu podziękować forumowiczom iż uzyskany obecny stan był możliwy dzięki Waszemu aktywnemu udziałowi w listach dyskusyjnych.
                      Tak, dzięki Waszym aktywnym komentarzom nieraz wspomaganym dla wzmocnienia dodatkowymi nickami, dzięki wieloletniemu i wciąż powtarzajacemu się podkreslaniu jak beznadziejnym był rząd PO, jego przedstawiciele, jak właściwym jest rząd PiS z wartościami-osiągneliscie cel: staliscie się współtwórcami nowego politycznego krajobrazu po 25.10.15.
                      Dzięki Wam wielu niezdecydowanych czytelników czy widzów zasugerowało się Waszymi opiniami i prowadzonymi na setki wpisów wątkami i podjęło wg Was właściwą decyzję. Dzięki Waszemu aktywnemu uczestnictwu na najbardziej poczytnych forach opinii, dzięki zaangażowaniu w tropienie afer, nazywaniu poszczególnych złych polityków "po imieniu" tak długo i intensywnie aż wszystkich nazwiska i partie zapadły na wieki w pamięci- udalo się: osiągnięliscie sukces wyborczy. Wasz trud okupiony często zarwanymi nocami, niedopelnionymi obowiązkami zawodowymi i rodzinnymi, Wasz wkład w stworzenie nowej lepszej Polski, Polski Prawej i Sprawiedliwej nie poszedł na marne. Zarówno zwycięska partia jak i wielu Polaków, właściwie 38mln, są winni Wam dozgonna wdziecznosc. Jesteście bowiem nie tylko wspolarchitektami ich teraźniejszości ale przede wszystkim przyszłości ich dzieci. Też Gazeta Wyborcza czyli Czerska, która przymknęła oko na niektóre wpisy łamiące regulamin by tylko prawu i sprawiedliwości stało się zadość, jest współtwórcą nowego porządku politycznego w Polsce.

Dlatego teraz i ja w imieniu własnym i mojej rodziny pragnę Wam w tym miejscu podziękować. Dzięki Wam, Waszej miłości do Ojczyzny, Waszej empatii dla Polaków, Waszej niechęci do obcych chcących zniszczyć najukochanszy kraj jesteśmy dzisiaj i będziemy jutro tu, w Europie i świecie. Wasza wolę będą wypełniać Wasi emisariusze woli, reprezentanci Waszych opinii: Pani Szydło, Pan Duda, Pan Gliński, Pan Macierewicz z doradcą Panem Jenningiem i wielu innych wielkich mężów stanu.
                      Nie docenialem wcześniej siły Waszych głosów. Myliłem się. Jesteście Wielka siłą myśli i poglądów, za którą moja rodzina, ich latorosl, moi przyjaciele i ja Wam dziękujemy. Dziękujemy za przyszłość i los jaki dla nas w imię patriotyzmu, poszanowania historii i godności ludzkiej- zgotowaliscie.
                      Jednocześnie zawieszam mojego nicka w tym miejscu. Nie mam wiecej nickow, nie jestem godny by dłużej przebywać w tym miejscu. Mój nick nie jest mi już potrzebny.
                      Kardiolog
                      25.11.2015
                    • ave.duce Jakiś krzyż się należy... 25.11.15, 15:46
                      na drogę.

taniarada napisał(a):

> ja walczyłem z bezprawiem .
                      • edd.y Dziekuje! 01.12.15, 14:40
                        Z calego serca:)
                      • x2468 Re: Jakiś krzyż się należy... 01.12.15, 20:35
                        Krzyż z pozłacanego kartofla.
                        • xystos Re: Jakiś krzyż się należy... 02.12.15, 15:52
                          Nie,kartoflany pozlacany Cielec !
                  • x2468 Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 26.11.15, 00:44
                    Pewnie taniocha to chciała przekazać:
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,19232227,michalowski-o-kancelarii-kaczynskiego-30-tys-za-mieszkanie.html
                    Linka do opisu wożenia kanapek na rozkaz Dorna nie chce mi się szukać.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 02.12.15, 08:34
              Popatrz remik, pan Radziwiłł zamiast zająć się reformowaniem służby zdrowia i likwidacją wieloletnich kolejek do specjalistów na pierwszy ogień wziął in vitro bo jest uzależniony od chorej ideologii.
              • xystos Re: A co konkretnie budzi niesmak i obrzydzenie? 02.12.15, 15:50
                "..jest uzależniony od chorej ideologii."

badz tak dobry i oswiec mnie,sa tez zdrowe ideologie ?

na czym opierasz "diagnoze" ? na morfologi,EEG czy tez RTG ?

cchr.org
      • x2468 Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 01.12.15, 20:34
        Czyli tak jak u Niemców. Albo CDU/CSU albo SPD i jakoś żyją. Głosowanie na kurdupli to strata
    • maszmi Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 25.11.15, 19:44
      mają burmistrz Brzeszcz z broszką i dobrze im tak
    • pispisia Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 26.11.15, 21:26
      chcieli , mają.
      • tomjani Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 02.12.15, 10:42
        psipsia napsipsiała:

> chcieli , mają.

Psipsia, od dawna marzę tylko o Tobie! :O)
    • kaczaduda Re: gratuluję Polakom rządu ich marzeń 01.12.15, 17:54
      chcieli pisizm, mają pisizm, i dobrze im tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka