Dodaj do ulubionych

Profesorze Zimmermann!

17.11.15, 23:04
Wielu jeszcze takich Dudów ma pan na składzie? Pytam, bo najwyższy czas rozejrzeć się za następnym Dudą, który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego. A zresztą po co czekać? Niech zrobi to już dziś.
Łączę różne wyrazy, ale sukcesów w pracy wychowawczej i dydaktycznej nie gratuluję.
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:07
      witek.bis napisał:

> Wielu jeszcze takich Dudów ma pan na składzie? Pytam, bo najwyższy czas rozejrz
      > eć się za następnym Dudą, który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego. A zresztą po
      > co czekać? Niech zrobi to już dziś.
      > Łączę różne wyrazy, ale sukcesów w pracy wychowawczej i dydaktycznej nie gratul
      > uję.

Kiedy Kraków przeprosi za Dudę?
    • pies_na_czarnych Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:09
      Jak ci ludzie mogą w lustro spoglądać!
    • lionold Re: "Profesorze Zimmermann!" Powiem tak: 17.11.15, 23:13
      Moje doktory świadczą o mnie. Niestety potwierdza pan moja opinię jaka mam od pewnego czasu nie tylko o doktorach ale i o profesorach. To już zaczynają być profesfory!
    • yoma Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:15
      > który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego. 

Nie ułaskawia się skazanych przez Trybunał Stanu ;)
      • douglasmclloyd Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:17
        yoma napisała:

> > który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego. 
        >
        > Nie ułaskawia się skazanych przez Trybunał Stanu ;)

TS się zlikwiduje.
        • ave.duce Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:22
          douglasmclloyd napisał:

> yoma napisała:
          >
          > > > który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego. 
          > >
          > > Nie ułaskawia się skazanych przez Trybunał Stanu ;)
          >
          > TS się zlikwiduje.
          >

Nie ma potrzeby. Posadzi się tam Kukiza. W końcu miał w programie społeczną kontrolę nad sądami (i prokuraturą) - niech się sprawdzi w TS.
          • yoma Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:27
            No przestań, to nie będzie można ułaskawić Dudy...
            • ave.duce Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:33
              yoma napisała:

> No przestań, to nie będzie można ułaskawić Dudy...

Oj tam, oj tam - Duda teraz zwróci się o pomoc do... Dudapomocy i ułaskawi się sam prewencyjnie na wieki wieków ament.
              • yoma Re: Profesorze Zimmermann! 18.11.15, 00:38
                W sensie bez grzechu poczęty?
                • ave.duce Re: Profesorze Zimmermann! 18.11.15, 08:03
                  To też, ale niezłomna zapobiegliwość cechuje tego typka - dowodzi tego, np., trzymanie się etatu asystenta na UJ.
      • snajper55 Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:21
        yoma napisała:

> > który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego. 
        >
        > Nie ułaskawia się skazanych przez Trybunał Stanu ;)

Duda ułaskawia nieskazanych prawomocnym wyrokiem to kto mu zabroni ułaskawić skazanego przez TS? No kto?

S.
      • witek.bis Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:22
        Skazanych - nie... Ale takich, których sprawa dopiero jest w toku, to chyba można. Ułaskawienie Kamińskiego, który nie został jeszcze prawomocnie skazany, otwiera całkiem nowe horyzonty :-)
        • yoma Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:26
          Jak się nazywał ten film, co to łapali przestępców, zanim dopuścili się czynu? :)
          • witek.bis Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:30
            Może Raport mniejszości? :-)
            • yoma Re: Profesorze Zimmermann! 17.11.15, 23:32
              O to to :)
    • witek.bis Sami wybierzmy sobie Dudę II 17.11.15, 23:27
      W związku z uporczywym milczeniem prof. Zimmermanna proponuję, byśmy sami wybrali sobie Dudę Drugiego (albo Dudę Drugą, oczywiście). Wnioskując z usytuowania postaci na tej fotografii, można przyjąć, że Duda I nie był w tej katedrze kimś specjalnie wyróżniającym się, a więc nie będzie chyba kłopotu ze znalezieniem godnego następcy lub następczyni.

images.slideplayer.pl/1/404413/slides/slide_9.jpg
      • douglasmclloyd Re: Sami wybierzmy sobie Dudę II 17.11.15, 23:31
        witek.bis napisał:

> W związku z uporczywym milczeniem prof. Zimmermanna proponuję, byśmy sami wybra
        > li sobie Dudę Drugiego (albo Dudę Drugą, oczywiście). Wnioskując z usytuowania
        > postaci na tej fotografii, można przyjąć, że Duda I nie był w tej katedrze kimś
        > specjalnie wyróżniającym się, a więc nie będzie chyba kłopotu ze znalezieniem
        > godnego następcy lub następczyni.
        >
        > images.slideplayer.pl/1/404413/slides/slide_9.jpg

Proponuję trzeciego z prawej w pierwszym rzędzie.
        • yoma Re: Sami wybierzmy sobie Dudę II 17.11.15, 23:35
          A ja p. Gawareckiego. Uzasadnienie: ma wesołą buźkę.
          • witek.bis Re: Sami wybierzmy sobie Dudę II 17.11.15, 23:39
            A ja wybrałbym którąś z tych uroczych pań, tylko że nie mam serca nazwać żadnej z nich... Dudą Drugą. :-(
          • ave.duce Re: Sami wybierzmy sobie Dudę II 17.11.15, 23:40
            Mój typ administratywistki na Dudę II to pani Renata.
          • marta596 Re: Sami wybierzmy sobie Dudę II 18.11.15, 02:01
            A ja p. Prusa. Uzasadnienie:nazwisko.
      • axyzaa W trzecim szeregu, czubek głowy ledwo wystaje 17.11.15, 23:44
        Faktycznie, zajebisty lider.
    • axyzaa Re: Profesorze Zimmermann! 18.11.15, 00:16
      Ułaskawienie niewinnego - PiS-owska koncepcja prawa wykładowcy z Nowego Tomyśla przycinającego na delegacjach. UJ gratulujemy absolwenta. Tomasz Lis
      • kotek.filemon Re: Profesorze Zimmermann! 18.11.15, 00:45
        Och, jak PiSdy wyły ze szczęścia od połowy września co najmniej na myśl o tym, że Lisowi obetną kitę. Tymczasem Lis to póki co jedyny dziennikarz, który dobitnie i bezpardonowo wali między oczy rządzącej Polską ekipie szuj i kanalii. Dziękuję.
    • witek.bis Bardzo, dziękuję za odpowiedź, panie Profesorze... 03.12.15, 17:33
      ...bo chociaż nie odpowiedział Pan, ilu takich Dudów ma Pan jeszcze w zanadrzu, to przynajmniej otwarcie powiedział Pan, że ten jeden Duda godny jest ubolewania.

- Ubolewam, że jest on absolwentem naszego wydziału. Pisał u mnie doktorat, znam go 20 lat i jest on dobrym prawnikiem, ale dobry prawnik powinien wiedzieć co to jest demokratyczne państwo prawne, co to jest Trybunał Konstytucyjny i co to jest konstytucja - mówi Zimmermann i dodaje, że "niestety Andrzej Duda brnie coraz bardziej - do dziś licząc złamał konstytucję trzy razy".

Zdaniem profesora, Duda złamał konstytucję ułaskawiając Mariusza Kamińskiego, nie zaprzysięgając trójki sędziów Trybunału Konstytucyjnego wybranych przez poprzedni Sejm i zaprzysięgając czterech sędziów wybranych wczoraj przez obecny Sejm.

wiadomosci.wp.pl/kat,9972,title,Prof-Jan-Zimmermann-prezydent-zlamal-Konstytucje-przynajmniej-trzykrotnie,wid,18021940,wiadomosc.html?ticaid=1160da
      • mn7 Re: Bardzo, dziękuję za odpowiedź, panie Profesor 03.12.15, 17:51
        Te trzy przypadki są niewątpliwe.
      • lepkie.lapki Re: Bardzo, dziękuję za odpowiedź, panie Profesor 03.12.15, 17:56
        Krótka lista (patrz: spuścizna LK) się kroi.
      • douglasmclloyd Kiedy prof. Wojciech Nowak wywali PiSduda z roboty 03.12.15, 18:02
        Dziwię się, że jeszcze tego nie zrobił.
    • uu1 Re: Profesorze Zimmermann! 03.12.15, 18:03
      Pytam, bo najwyższy czas rozejrzeć się za następnym Dudą, który ułaskawi kiedyś tego dzisiejszego.
      Przecież może sam siebie ułaskawić.
      -------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka