Dodaj do ulubionych

Amok w mediach mainstreamowych

25.11.15, 06:03
Na celowniku tym razem Kukiz, bo on tez nie pasuje do wizji nowoczesnego Europejczyka. I co gorsza, ma wysokie notowania w rankingu zaufania spolecznego.
Anna Dabrowska szykowala sie do ataku na Kukiza za gest przy skladaniu slubowania poselskiego. Dziennikarka Polityki zadzwonila do posla uprzejmie do informujac o tym, ze te trzy palce to symbol Ku-Klux-Klanu.
Pawel Kukiz zareagowal szybko na Facebooku piszac:
"Bezczelność "dziennikarzy" tzw. lewicowej prasy nie zna granic. Właśnie rzuciłem słuchawką w trakcie rozmowy z panią Anną Dąbrowską z "Polityki". Zapytała mnie, czy świadomie podczas zaprzysiężenia na Wiejskiej położyłem na sercu palce układając je... w kształcie litery" K".
Czekam, aż kiedyś zadzwonią z pytaniem czy 4 psy i 6 kotów, które posiadam (o kanarkach nie wspomnę) to wynik moich preferencji seksualnych..."

Wszystko mozliwe Panie Pawle. Stare przyslowie powiada: Jak sie chce psa uderzyc, to kij sie zawsze znajdzie".
Ciekawe jest kto nastepny na liscie salonu.

PS Czy ktos juz wie, kto stanowi te grupe podpisana jako "Zespol TVP.info pod listem w obronie standartow Karoliny L. Chodzi mi o nazwiska.
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 07:09
      Amok idioty.
      Pan wokalista użył tego symbolu świadomie czy nieświadomie? Tak trudno mu odpowiedzieć?
      Rozumiem, że mu się synapsy w głowie przegrzewają, gdy musi wymyślić odpowiedź, ale w ciągu paru godzin powinno się udać i nawet jego umysł dałby radę wyprodukować odpowiedź.

Panie Kukiz, następujące odpowiedzi są możliwe:
      1. O Kukiz mać, nie wiedziałem, że to symbol KKK, dziękuję, że mi pani redaktor zwróciła uwagę.
      2. Tak, możecie mnie pocałować w Kukiza ze swoją moralnością, jestem zwolennikiem KKK. Dlatego też wprowadziłem do Sejmu tylu nacjonalistów ilu tylko się dało.

Proszę wybrać, a jak pan poseł nie daje rady to rzucić monetą.
      • wojciech.2349 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 07:23
        Nie widzę w wypowiedziach Kukiza jakichkolwiek
        adresów rasistowskich i do tego do KKK.

KKK został ośmieszony i wątpię by ktoś do tego ruchu nawiązywał.
        • man_sapiens Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 07:49
          > Nie widzę w wypowiedziach Kukiza jakichkolwiek
          > adresów rasistowskich i do tego do KKK.

To czemu pan poseł Kukiz nie dał dziennikarce Polityki odpowiedzi w wariancie 1? Rozum mu się przegrzał?
          • az43 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 07:55
            1.Bądźmy szczerzy:Kukiz to pospolity cham.Jemu się cały czas wydaje,że występuje na estradzie w tłumie małolatów.
            2.Przegrzanie rozumu jest możliwe jedynie w przypadku posiadania go.
          • wojciech.2349 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:01
            Kukiz nie widział powodów by się usprawiedliwiać, coś tłumaczyć,... .
            Źle zrobił?
            • man_sapiens Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:16
              Widział powód do chamskiego zachowania?
              • wojciech.2349 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:19
                man_sapiens napisał:

> Widział powód do chamskiego zachowania?
                ----------------------
                Nawiązanie dziennikarki do KKK ustawiło rozmowę.
                Dostało jej się słusznie.
                • az43 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 09:01
                  Za co?
                  Za to,że Kukiz nie potrafi panować nad emocjami?Poseł to nie przedszkolak,niech się przyzwyczai,że będzie traktowany nie jak świeta krowa.
            • katrina1945 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 11:53
              wojciech.2349 napisał(a):

> Kukiz nie widział powodów by się usprawiedliwiać, coś tłumaczyć,... .
              > Źle zrobił?

- i tak sporo zrobił POdnosząc słuchawkę.
              Wyobraź sobie mój drogi,gdyby tak ze stu było takich dociekliwych i do słuchawki twojej się dobijało.
              Toż to nie tylko brak kultury,a wręcz chamstwo POspolite.
          • sverir Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 10:00
            > To czemu pan poseł Kukiz nie dał dziennikarce Polityki odpowiedzi w wariancie 1?

Bo pytanie było głupie.
      • 141288bs Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:02
        Popieram nacjonalistow,bo nie znosze idiotow typu man_sapiens.
        • man_sapiens Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:18
          Cała przyjemność po mojej stronie.
          Gdybyś mnie lubił czułbym się nieswojo.
        • erte2 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:28
          141288bs napisał:

> Popieram nacjonalistow,bo nie znosze idiotow typu man_sapiens.
          Widzisz kubuś, gdybyś się choć trochę kiedyś czegoś nauczył to podobnych idiotyzmów byś nie wypisywał.
          1. "man_sapiens" w wolnym tłumaczeniu (z dwóch języków) to znaczy "człowiek myślący", a więc z założenia nie idiota.
          2. Przeciwstawiając "człowieka myślącego" nacjonalistom klasyfikujesz ich jako "ludzi niemyślących" (co jest zresztą zgodne z prawdą, ale chyba nie o to ci chodziło).
          3. Z wieloletniego doświadczenia wiem że ludzi myślących, wykształconych, inteligentnych i przyzwoitych gawiedź i motłoch ma w pogardzie, czego wyrazem są pogardliwe określenia typu "inteligencik", "herbaciarz" czy "inteligent szpagatowy". Tzw. "klasę robotniczą" nauczyła tego komuna wieloletnią indoktrynacją i to pokutuje do dziś. Jesteś tego ewidentnym przykładem.

P.S. Czy cokolwiek z tego zrozumiałeś? Podejrzewam że niewiele, ale cóż, to nie twoja wina. Taki się urodziłeś.
        • az43 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 09:03
          Czy możesz to napisać o mnie?Takie wypowiedzi zwolennika dziczy nacjonalistycznej nobilitują.
      • zoil44elwer Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 10:16
        man_sapiens napisał:

> Amok idioty.
        > Pan wokalista użył tego symbolu świadomie czy nieświadomie? Tak trudno mu odpow
        > iedzieć?
        > Rozumiem, że mu się synapsy w głowie przegrzewają, gdy musi wymyślić odpowiedź,
        > ale w ciągu paru godzin powinno się udać i nawet jego umysł dałby radę wyprodu
        > kować odpowiedź.
        >
        > Panie Kukiz, następujące odpowiedzi są możliwe:
        > 1. O Kukiz mać, nie wiedziałem, że to symbol KKK, dziękuję, że mi pani redaktor
        > zwróciła uwagę.
        > 2. Tak, możecie mnie pocałować w Kukiza ze swoją moralnością, jestem zwolenniki
        > em KKK.
        > Proszę wybrać, a jak pan poseł nie daje rady to rzucić monetą.
        KKK...
        KucKucK(KuKułKa)
        Ku-Kiz-Klan=Ku-Klux-Klan?
    • aniechto.only Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 07:15
      Ku Klux Kukiz rulez. Tak mu się wydaje.

• jureek Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:35
      mara571 napisała:

> PS Czy ktos juz wie, kto stanowi te grupe podpisana jako "Zespol TVP.info pod l
      > istem w obronie standartow Karoliny L. Chodzi mi o nazwiska.

A Tobie już wiadomo, jaka to renomowana firma audytorska przeprowadzała audyt w kancelarii prezydenta, czy nadal jest to tajemnicą?
    • erte2 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:36
      mara571
      żabciu - podejrzewam że Kukiz wykonał ten gest rzeczywiście nieświadomie i bezwiednie. Bo po pierwsze - on w ogóle niewiele wie (a jeśli kiedyś coś wiedział to wóda już mu dawno mózg wyżarła). A po drugie - mogło to być spowodowane brakiem kontroli nad odruchami czyli najzwyklejszą delirką.
      • yoma Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 12:22
        Nie delirka, lecz polineuropatia. Zakończenia nerwów obwodowych zniszczone wieloletnim używaniem alkoholu. Kto nie wierzy, niech sobie wygugla.
    • erte2 Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:42
      mara571 napisała:
      PS Czy ktos juz wie, kto stanowi te grupe podpisana jako "Zespol TVP.info pod listem w obronie standartow Karoliny L. Chodzi mi o nazwiska.

Na każdym przesłuchaniu każdy esbek zawsze pytał mnie o nazwiska, adresy, telefony.
      Esbecka mentalność jest dziedziczna?
    • kotek.filemon Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 08:57
      Maruś, pisiurku słodki, zmiana kodu...
      Teraz szmaty "niezależne" spod znaku Słowo Niezależne sp. z o. o. i Fratria sp. z o. o. to reżimowe gadzinówki, a Polityka to medium niezależne.
      • mara571 koteczku 25.11.15, 10:11
        niezaleznosc bierze sie ze sposobu finansowania.
        Jak dobrze wiesz, sprzedaz nie pokrywa kosztow, wiec reklama wspomaga kase wydawnictwa.
        W Polsce rzad i instytucje panstwowe wydawaly setki milionow zlotych na tzw kampanie i ogloszenia. Powszechnie wiadomo jak te pieniadze byly dzielone.
        Przypomne jeszcze tasmy z Krawcem, ktory opowiadal o swojej rozmowe z Klesykiem. Kiedys J.K. mial zapytac szefa PZU dlaczego daje ogloszenie do Wsieci i Do rzeczy. Odpowiedz Klesyka byla oczywista: te tygodniki tez czytaja potencjalni klienci PZU.
        Towarzystwo przy stole sie turlalo ze smiechu. Czesci z tych panow nie jest juz do smiechu.
        Czy Newsweek na siebie zarabia nie wiem. Wiem, ze zarowno Newsweek jak i Fakt oraz Dziennik Gazeta prawda sa oczkiem w glowie centrali Springera w Berlinie, a dokladnie jej zarzadcy Mathiasa Döpfnera.
        Co do Polityki: oni sie sprytnie uwlaszczyli na poczatku transformacji i czesci kosztow nie maja. Przyznaje, ze nie potrzebuja inwestora zagranicznego, co w polskich warunkach jest rzadkie, maja swoja linie zblizona do elit i nie probuja ratowac sie i nakladu skandalizujacymi tekstami, tak jak to robia inni. W tym sensie mozna ich okreslic jako "niezaleznych".
        Slowo gadzinowka jest u mnie zerejstrowane dla tabloidow.
        • kotek.filemon Re: koteczku 25.11.15, 10:17
          mara571 napisała:

> niezaleznosc bierze sie ze sposobu finansowania.

Otóż właśnie o tym pisałem.
        • yoma Re: koteczku 25.11.15, 12:25
          >W Polsce rzad i instytucje panstwowe wydawaly setki milionow zlotych na tzw kampanie i ogloszenia. 

Kurcze, ciągle to słyszę od pisiurków, a czy pisiurki mogłyby mi pokazać te ogłoszenia rządowe? Czytam dajmy na to GW i nie widzę.
    • sverir Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 10:02
      Świętojebliwi widzą Chrystusa na toście, a lewica wszędzie gesty i symbole rasistowskie, faszystowskie lub nazistowskie.
      • ayran Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 10:08
        Tu się muszę, przy całej antypatii do Kukiza i jakiegoś tam uznania dla 'Polityki', zgodzić.
        Pomysł, że Kukiz miałby promować Ku-Klux-Klan jest tak absurdalny, że nie mogę się nadziwić, jak dziennikarka w miarę poważnego pisma, mogła go potraktować serio.

Żeby chociaż Hamas:

elderofziyon.blogspot.de/2014/06/idf-creates-its-own-three-finger-symbol.html#.VlV6ik1dEw4
    • mietowe_loczki Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 10:04
      Amok w niezależnej, tv republika, radiu Maryla i w sieci? O czym ty piszesz i dlaczego znów się czepiasz mediów opozycyjnych?
    • pol_2015 Re: To że lewactwo jest debilne to fakt powszechnie znany 25.11.15, 10:15
      Gdyby Kukiz ustosunkował się do lewackich zniżyłby się do ich poziomu nb poziomu szympansa.

Lewactwo jest w stanie posądzić nawet starożytnych Rzymian
      że ci byli nazistami z racji posługiwania się symbolem krzyża ognia.

Lewactwo to nie światopogląd tylko jednostka chorobowa spowodowana stosowaniem lsd.
    • remik.bz Dziennikarak nie wie co znaczy KKK ? 25.11.15, 10:18
      mara571 napisała:

> Anna Dabrowska szykowala sie do ataku na Kukiza za gest przy skladaniu slubowan
      > ia poselskiego. Dziennikarka Polityki zadzwonila do posla uprzejmie do informuj
      > ac o tym, ze te trzy palce to symbol Ku-Klux-Klanu.
      > układając je... w kształcie litery" K".

Pani Anna Dabrowska to nie dziennikarak tylko z koziej d.py trąba. Powinna wiedzieć , że trzy palce ułożone w kształcie litery K to symbol Klubu Konsumentów Kotletów. No , ale jak ktos po nowoczesnemu żre wyłącznie ośmoirniczki ......
    • tw_wielgus Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 10:23
      Lewactwu dupa cierpnie i puszczają nerwy. Taka jest moja diagnoza.
      Ale na całe szczęście Krzysiek Czabański już szykuje listy funkcjonariuszy medialnych do weryfikacji.
      • jureek Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 11:06
        tw_wielgus napisał:

> Ale na całe szczęście Krzysiek Czabański już szykuje listy funkcjonariuszy medi
        > alnych do weryfikacji.

Stary pezetperowiec będzie weryfikował. Wesołych czasów doczekaliśmy.
        • tw_wielgus Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 11:21
          Znaczy fachowiec. A poza tym odpokutował grzechy znacznie głębiej niż Misiek Kamiński.
          • jureek Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 11:26
            tw_wielgus napisał:

> Znaczy fachowiec.

Dokładnie tak. Tak jak Szmit pirat-drogowy jest fachowcem od dróg.
            • sverir Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 12:03
              > Dokładnie tak. Tak jak Szmit pirat-drogowy jest fachowcem od dróg.

Już Korczak pisał, że minister rolnictwa mieszkał na wsi, a minister kolei spóźnił się na spotkanie, bo dojeżdża do pracy pociągiem. Rząd fachowców.
      • mietowe_loczki Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 11:23
        Niepokojąca fiksacja analna u prawicowców. Ciekawe, z czego wynika. Hmmm.
        • kotek.filemon Re: Amok w mediach mainstreamowych 25.11.15, 11:30
          mietowe_loczki napisała:

> Niepokojąca fiksacja analna u prawicowców. Ciekawe, z czego wynika. Hmmm.

Zwyczajne zahamowanie rozwoju emocjonalnego i intelektualnego na fazie analnej. Co prawda psychoanaliza klasyczna mocno się już zestarzała, ale do prawaków nadwiślańskich pasuje jak ulał, emocjonalnie i intelektualnie banda dwulatków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka