Dodaj do ulubionych

Józef Pinior

30.11.15, 18:57
To jedyny człowiek, który mógłby zrobić z PO przyzwoitą opozycję. Chyba nie muszę uzasadniać. Dodam tylko, że jest nie mniej zasłużony niż Kornel Morawiecki, panowie się znają i przyjaźnią, więc pislamiści i Kukole nie mieliby pełnej dowolności w atakowaniu go, szczególnie, ze on, chociaż się z Kornelem nie zgadza to traktuje go z szacunkiem. Pinior to jedyny człowiek, który może zagrozić Petru w bycie liderem opozycji. To byłby genialny ruch ze strony PO, ale Schetynowcy nie popuszczą i rozszarpią tę partię. Za długo czekali na (w ich mniemaniu) należne im partyjne frukta. Siemoniak, przy całym szacunku nie ma jaj lidera, a Budka to chyba jakiś żart. Ten pan głosował za nieuchylaniem immunitetu Ziobrze, Kamińskiemu, a ostatnio razem z pislamistami za wyborem Piotrowicza na przewodniczącego Komisji Sprawiedliwości.

No i mina Millera byłaby bezcenna.
Obserwuj wątek
    • axyzaaa byciu nt 30.11.15, 18:58

• don.kichote No! PO też się ich własny Macierewicz należy. 30.11.15, 19:11
      Jak psu buda!

A Stefek... to tylko przeciwwaga dla "Krychy"...
    • m.c.hrabia Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:13
      jedyny człowiek, który mógłby zrobić z PO przyzwoitą opozycję

nie nie ,nie...
      • axyzaaa Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:14
        m.c.hrabia napisał:

> jedyny człowiek, który mógłby zrobić z PO przyzwoitą opozycję
        >
        > nie nie ,nie...

Czemu nie?
        • m.c.hrabia Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:21
          nie nadaje się , nigdy żaden idealista nie odegrał politycznej roli , no chyba ,że Robespierre,
          ale koniec był żałosny.
          Gdyby miał podstawy , to idealny kandydat do TK .
          • axyzaaa Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:36
            m.c.hrabia napisał:

> nie nadaje się , nigdy żaden idealista nie odegrał politycznej roli , no chyba
            > ,że Robespierre,
            > ale koniec był żałosny.
            > Gdyby miał podstawy , to idealny kandydat do TK .

Ok. Nie będę się upierać. Słuchałam go dzisiaj u Najsztuba, mówił mądrze i rozważnie, ale przy tym stanowczo i stwierdziłam, że by się nadał:-)
    • piq czyli chcesz, żeby PO stało się jeszcze bardzej UW 30.11.15, 19:16
      ...a dokładnie to przywiodło zgubę - mam wrażenie, że ostateczną - na platfusów. Unii Wolności 2 zwłaszcza młodzież już nie kupi.
      • axyzaaa A masz lepszą kandydaturę? 30.11.15, 19:19
        Jeszcze cztery lata rządów PiS, Petru ma być jedynym liczącym się przywódcą opozycji w parlamencie? Lepiej będzie jak się Platforma rozleci? Ja sama wczoraj tak twierdziałam, ale dzisiaj zmieniłam zdanie. Poza tym Pinior jako jeden z niewielu był za twardym rozliczeniem IV RP.
        • piq PO jest nie do uratowania jako brand polityczny,.. 30.11.15, 19:25
          ...a wolę Siemoniaka, który w sprawach ważnych potrafił w MONie zatrudniać kompetentnych ludzi z przeciwnego obozu, niż Piniora. W ogóle uważam, że moje pokolenie - styropianowców - musi odejść, bo nabroi jak "koledzy z legionów" przed wojną, gdy liczyły się przepychanko-koterio-zasługi, a nie zdolności i kwalifikacje. Pinior podpada pod ten schemat.

Pokolenie Jarosława - komunistycznych agentów - to musi już odejść zwłaszcza.
          • piq czekają nas rozpady i fuzje, jednym słowem /nt 30.11.15, 19:26
          • axyzaaa A Siemoniak da gwarancję, ze tej hydrze 30.11.15, 19:35
            po raz trzeci nie odrośnie łeb? Bo Pinior da.
            • piq mylisz się, w kwestiach socjalnych Pinior... 30.11.15, 19:49
              ...niczym się nie różni od PiSich, w ogóle socjaliści się świetnie na poziomie wykonawczym dogadują z katokomuną. Patrz jego kolega Bugaj. Bardzo wielu socjalistów popierało PiS, gdy wypadła z rynku politycznego UP.

No i jeszcze raz: PO jako brand została zniszczona przez własne niezgulstwo. Będą przegrupowania.
    • kotek.filemon Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:40
      W jednym się zgadzam: oddanie platformy Schetynie to gwóźdź do trumny PO.
      • axyzaaa Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:44
        kotek.filemon napisał:

> W jednym się zgadzam: oddanie platformy Schetynie to gwóźdź do trumny PO.
        >
        To gwóźdź do trumny odpisionych samorządów. Nawet nie trzeba będzie robić nowych wyborów. Samorządowcy sami gzrecznie przejdą - gęsiego.
        • kotek.filemon Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:50
          Uważam, że jedynym ratunkiem dla PO jest okopanie się we władzach samorządowych, ale są dwie komplikacje: a) mendy pisie nie cofną się przed niczym i będą próbowali ustawki na przyspieszone wybory, b) jeśli się nie uda, to będą robić maksymalnie pod górkę samorządom nieodzyskanym.
      • rzewuski1 Re: Józef Pinior 30.11.15, 19:50
        Jeśli PO zginie jej miejsce zajmie nowa silą.
        Natura nie znosi próżni.
    • czekam.na.lewice Re: Józef Pinior 01.12.15, 08:14
      axyzaaa napisał(a):

> To jedyny człowiek, który mógłby zrobić z PO przyzwoitą opozycję.
      Pinior, którego bardzo szanuję jest LEWICOWCEM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka