Dodaj do ulubionych

Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u

21.12.15, 09:45
"To, co robi PiS, to łamanie zasad państwa prawa. Ale my nie kupujemy bajki, że przez ostatnie 25 lat nasza demokracja miała się świetnie, aż przyszedł PiS i ją zepsuł. Kryzys demokracji nie zaczął się wczoraj. Ludzie, niestety, się z państwem nie utożsamiają, bo państwo zostawiło wiele grup społecznych za burtą. Ich prawa, także te zapisane w konstytucji, np. prawa pracownicze, nie były przestrzegane na co dzień. Państwo umywało ręce. Kiedy wyrzucano ludzi z pracy za założenie związku zawodowego albo wbrew prawu eksmitowano na bruk, mało kto krzyczał, że konstytucja jest łamana"

wyborcza.pl/1,75478,19376842,wazne-sa-i-chleb-i-wolnosc.html

No proszę, jeszcze inne spojrzenie. Zandberg trzyma dystans i nie bierze udziału w całej awanturze - kto wie, może i dobrze? KOD się wkrótce wypali, wtedy Razem będzie miało wolne pole do działania.

Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 09:57
      I dopiero gdy Zandberg zacznie jechać po kościele i sekcijańsatwie zaczniesz mu wmawiać że chodzi na pasku Wyborczej.
    • indeed4 o KOD 21.12.15, 10:01

"Dziś to pospolite ruszenie wielkomiejskiej inteligencji i klasy średniej. Trudno powiedzieć, czym będzie w przyszłości"

Krótkie i zwięzłe wytłumaczenie, dlaczego ten ruch długo nie przetrwa. To nie są tzw. masy, kochani - raczej margines.

• religijnych.uczuc.obraza Re: o KOD 21.12.15, 10:03
        Skoro jest przeciw KOD to Zandberg jest ok. Jak będzie przeciwko kościółkowym to będzie wstrętnym komuchem.
      • 141288bs Re: o KOD 21.12.15, 10:10
        - jest to dziecko Centrum Kontrwywiadu NATO naszpikowane bylymi agentami WSI
        dzialajcymi w strukturach FSB.

• religijnych.uczuc.obraza Re: o KOD 21.12.15, 10:12
          Kto za ciebie to wymyślił?
      • erte2 Re: o KOD 22.12.15, 08:53
        indeed4 napisał:

"Dziś to pospolite ruszenie wielkomiejskiej inteligencji i klasy średniej. Trudno powiedzieć, czym będzie w przyszłości"
        Widzisz żuczku, wszystkie polskie ruchy niepodległościowe i demokratyczne były tworzone przez inteligencję i klasę średnią - czyli te najbardziej świadome i najbardziej patriotyczne (w dobrym rozumieniu tego słowa) grupy społeczne. Wszystkie powstania, Armia Krajowa, KOR, ROPCiO, KPN, zdecydowana większość ludzi z solidarnościowego podziemia lat '80. - to wszysko byli tacy właśnie ludzie.
        Dziś tworzymy ruch antypisowski, protestujący przeciw łamaniu Konstytucji, niszczeniu demokracji i tworzeniu dyktatury. I wygramy.
        • indeed4 Re: o KOD 12.03.16, 11:09
          > I wygramy.

Węgrzy wygrali, a alimenciarze mieliby nie wygrać?! Też coś...

• ave.duce Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 21.12.15, 10:06
      • indeed4 Re: Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 21.12.15, 10:11
        Ty może nie, ale reszta pań z FzD na pewno będzie zachwycona - damakier1 wszak wielokrotnie postulowała przejęcie Platformy przez Palikota i przekształcenie jej w upragnioną tzw. prawdziwą lewicę.
        • damakier1 Re: Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 21.12.15, 12:32
          - damakier1 wszak
          > wielokrotnie postulowała przejęcie Platformy przez Palikota i przekształcenie j
          > ej w upragnioną tzw. prawdziwą lewicę.

Chyba na głowę upadłeś! Aż mi się klawiatura wytarła od przestrzegania przed głupotą Palikota.
          Co do Razem, muszę przyznać, że Ave była ode mnie mądrzejsza. Na szczęście ja szybko się uczę.
          • magdolot Re: Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 21.12.15, 13:04
            "Razem" ewidentnie nie wyczuło momentu. Niestety w stylu:
            "Gdy naród do boju wystąpił z orężem,
            panowie o czynszach radzili."
            Najpierw trzeba utrzymać demokratyczne państwo; potem się je naprawia.
            Ono wymaga naprawy, to fakt. Da się je naprawić tylko po zmarginalizowaniu PiS-u, to drugi fakt. Jeśli spokojnie poczekać aż PiS się sam zmarginalizuje to nie będzie co naprawiać, to fakt trzeci.
            Mówię to ze smutkiem, bo głosowałam na Razem.
            • marta596 Re: Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 22.12.15, 00:36
              magdolot napisała:

> Mówię to ze smutkiem, bo głosowałam na Razem.

Pamiętam, i pamiętam również, co wówczas pisałam, że obawiam się, iż w nowym sejmie przez takie dzielenie się zabraknie laickiej lewicy. Jeżeli chce się mieć wpływ na rzeczywistość to trzeba być w parlamencie, a nie poza nim. Będą na marginesie, tak jak Ikonowicz. Dziś partia Razem popełnia kolejny błąd dystansując się od działań KOD-u.Powinni posłuchać rad bardziej doświadczonych liderów dawnej opozycji, takich jak np. Andrzej Celiński, a ostatnio prof. Karol Modzelewski:

Jak pan ocenia sobotni marsz w obronie demokracji i TK, na którym nie było Partii Razem?

Entuzjastycznie. To sukces samorzutnej inicjatywy obywatelskiej, przejaw społecznej aktywności, jakiej nie było od lat. Mam na myśli nie tylko liczebność manifestacji, ale także wypowiedzi jej uczestników; nie tyle polityków, ile właśnie zwykłych obywateli, którzy porzucili bierność i wystąpili jako zbiorowy podmiot. Czegoś takiego nie widziałem od wielu lat. I to właśnie daje podstawę do optymizmu.

A nieobecność Partii Razem oceniam jako poważny błąd. Rozumiem, że odbudowa autentycznej lewicy po latach nieobecności w życiu kraju wymaga jasnego określenia własnej tożsamości, a więc także ideowego odróżnienia się od ultraliberałów, którzy dołączyli do marszu. Ale to nie powód, żeby powtarzać błędy radykalnej lewicy z lat 30. Pod wpływem marszu skłonny jestem przystąpić do Komitetu Obrony Demokracji. Do tego samego skłaniają mnie słowa prezesa PiS, że "dobrą zmianę" krytykuje "szczególny sort Polaków skażony genem narodowej zdrady". Jarosław Kaczyński ma wielu podwładnych, ale chyba nie ma przyjaciół. Przyjaciele odradziliby mu chyba używanie takich słów.

wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,title,Karol-Modzelewski-Polska-rzadzi-Kaczynski,wid,18045174,wiadomosc.html?ticaid=116291
            • man_sapiens Re: Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 22.12.15, 06:23
              Jedyne wytłumaczenie dla Zandbergów - to są młodzi ludzie, nie przeżyli PRLu. Dla nich demokracja jest czymś tak oczywistym, jak woda w kranie, nie są w stanie wyobrazić sobie wyborów innych niż demokratyczne. Tylko, to bardzo słabe wytłumaczenie dla jako tako wykształconych ludzi.
              Całą moja sympatię dla nich diabli wzięli, polityka to nie zabawa w piaskownicy, ma poważny wpływ na życie dziesiątków milionów ludzi.
              • czekam.na.lewice Re: Nie kupuję bajek Razem i Zandberga nt. bt. 22.12.15, 06:42
                man_sapiens napisał:

>polityka to nie zabawa w piaskownicy, ma poważny wpływ na życie dziesiątków milionów >ludzi.
                Dlatego stanowisko RAZEM uważam za odpowiedzialne a zachowania PiS i Obrońców Demokracji, PO, Nowoczesna za nieodpowiedzialne.
        • ave.duce Zajmij się paniami na swoim forum - 21.12.15, 23:30
          i przestań snuć domysły nt. osób piszących na FzD indeed.
          Kij ma dwa końce - i wreszcie ucho się urwie.
    • yoma Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:10
      To niech się do PiSu zaPiSzą.
      • indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:12
        Fiu, fiu... aż tak was dziewczyny wzięło na tego Petru? ;-)
        • yoma Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:15
          Nie indyk. Wzięło nas przeciw pisiom, i kanapowe partyjki będące przeciw tym, co są przeciw pisiom, nie są nam do niczego potrzebne.
          • indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:16
            Że co?!! Przed kawą to dla mnie zdecydowanie za trudne :-)
            • yoma Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:18
              Trudno, jakoś przeżyjesz.
              • indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:21
                Jednak muszę się wzmocnić kofeiną, ale żeby takie coś od samego rana?! I jeszcze Ast w telewizorze...
        • buldog2 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 12:47
          Indyk, ktoś cię pogonił z tego drugiego forum, co to je założyłeś wespół w zespół z PiS?
          Że się tak rozpaczliwie uczepiłeś sukienki Yomy. Trzymaj się go, może pożeglujesz w dobrą stronę.
          • yoma Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 22.12.15, 09:10
            Też zauważyłeś? :) Ot przyczepił się do kogo mądrego i krzyczy płyniemy.
      • bikej5 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 12:06
        ciekawe kto dał im 3%?

• indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 12:34
          Zrobili błąd, nie wskazując lidera ruchu. Jak tylko to naprawili (Zandberg na debacie) zaraz poszli w górę...
    • mao111 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:13
      Śmieszne są te dzieciaki z Razem. Ledwo pamiętają przedwczoraj...
      • czekam.na.lewice Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 12:11
        "Śmieszne są te dzieciaki z Razem. Ledwo pamiętają przedwczoraj... "
        ....
        Śmieszni są Ci co uważają, że Napieralski , Palikot lub TR czy SLD to lewica. Daj nam ....więcej takich "dzieciaków" zarówno z lewej jak i prawej strony.
    • szwampuch58 Re: Wszystko lepsze od zarazy... 21.12.15, 10:21
      ....kaczej
    • zapijaczony_ryj Kupujecie za to, że Duda i SZydło są samodzielni 21.12.15, 10:26
      Zmieńcie okulary przed kupowaniem
      • indeed4 Re: Kupujecie za to, że Duda i SZydło są samodzie 21.12.15, 10:30
        Serio? Coś o tym mówi ten gość z Razem w wywiadzie?
    • xyz_xyz1 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 10:59
      No cóż. Polakom zafundowano (zresztą zgodnie z ich pragnieniem) ustrój który opiera się na zasadach wyzysku człowieka przez człowieka. To że na zachodzie jest aktualnie nieco inaczej to zasługa paranoidalnie miedzy innymi funkcjonowania państw socjalistycznych oraz długotrwałego czasu rozwoju tak więc na zachodzie a zwłaszcza w Skandynawii jest socjalistyczny kapitalizm.
      • buldog2 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 12:44
        Tylko skończony tuman może pomyśleć, że rządy PiS zrobią z Polski drugą Japonię, Norwegię czy Finlandię.
        W Polsce PiS teoria konwergencji będzie miała zastosowanie przy badaniach podobieństw z państwami rozwiniętego i ugruntowanego socjalizmu, takimi jak Ukraina, Kazachstan, Uzbekistan, Tadżykistan, Turkmenia, Korea Północna.
    • czekam.na.lewice Ja ja tych młodych lubię:) 21.12.15, 12:03
      Obydwiema rękami podpisuję się pod stanowiskiem RAZEM :) !!!
      • indeed4 Re: Ja ja tych młodych lubię:) 21.12.15, 12:18
        Tylko że coś mało ich widać ostatnio. Właściwie zupełnie znikli, ciekawe jakie mają plany.
        • czekam.na.lewice Re: Ja ja tych młodych lubię:) 21.12.15, 12:25
          indeed4 napisał:

> Tylko że coś mało ich widać ostatnio. Właściwie zupełnie znikli, ciekawe jakie
          > mają plany.
          Media wręcz boją się ich zapraszać ponieważ mogą odebrać elektorat Obrońcom Demokracji .
          • indeed4 Re: Ja ja tych młodych lubię:) 21.12.15, 12:28
            chyba mają innego faworyta

youtubowo.pl/upload/994a2b7fc5b029656193e0f22663c97e.jpg
    • czekam.na.lewice stanowisko RAZEM, miód na moje serce 21.12.15, 12:41
      Fragment :
      " RAZEM powstało jako alternatywa dla rządzącego nami od lat duopolu. Dla nas społeczeństwo nie dzieli się na „ciemnogród” i „oświeconych” czy na „dumnych Polaków” i „tych najgorszego sortu”. ".
      Strzał w dziesiątkę !
      • indeed4 Re: stanowisko RAZEM, miód na moje serce 21.12.15, 20:30
        Od stanowiska do posłowania daleka droga ;-)
      • buldog2 Re: stanowisko RAZEM, miód na moje serce 21.12.15, 20:40
        To tylko słowa. A tzw. program, to kalka PZPR/PiS itd. podniesiona do którejś potęgi.
        Dobry program na rozwój to miały UD i UW, niestety zawsze w planach.
        • czekam.na.lewice Re: stanowisko RAZEM, miód na moje serce 21.12.15, 21:14
          buldog2 napisał:

> To tylko słowa. A tzw. program, to kalka PZPR/PiS itd. podniesiona do którejś p
          > otęgi.
          Może dokładnie nie przeczytałeś :) o ile w ogóle czytałeś.
          Są zaprzeczeniem PiS . Napisali : nie chcą demokracji "ciemnogrodu" ale i "gorszej półki".
    • volupte Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 21:17
      Chcecie bajki ? Oto bajka. Była sobie pchła szachrajka.poema.pl/publikacja/18820-pchla-szachrajka
    • czekam.na.lewice Re: Razem:dlaczego nie poparliśmy KOD 21.12.15, 21:23

- Ostatnia rzecz, której potrzebujemy, to selfie ze skompromitowanymi politykami PO. Nie damy się wepchnąć w koalicję "wszyscy przeciwko PiS", bo kryzys demokracji to konsekwencja poprzednich rządów liberałów wykluczających znaczną część społeczeństwa, które zbudowały zaplecze dla zamordystów i skrajnej prawicy. Do świata sprzed 25 października nie ma powrotu. Po kolejnych rządach biznesowo-politycznej kasty, czy to pod sztandarem PO czy Nowoczesnej, powróci nowy, jeszcze gorszy PiS, a najpewniej po prostu faszyści"
      Mądrzy ludzie.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19376842,wazne-sa-i-chleb-i-wolnosc.html#ixzz3uzMjhpyT
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Razem:dlaczego nie poparliśmy KOD 21.12.15, 21:37
        Czyli po prostu oddają wszystko swoim kolegom z pisu?
        • czekam.na.lewice Re: Razem:dlaczego nie poparliśmy KOD 22.12.15, 05:38
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Czyli po prostu oddają wszystko swoim kolegom z pisu?
          RAZEM i PiS ? Weż pigułkę.
          Po prostu KOD z twarzami aktywistów z PO plus Tomasz Lis ......to brzytwa, która nie jest mądrym ratunkiem.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Razem:dlaczego nie poparliśmy KOD 22.12.15, 08:14
            Choćby Lis albo PO twierdzili że 2+2=4 to i tak nie przyznasz im racji bo ich nie lubisz.
            • czekam.na.lewice Re: Razem:dlaczego nie poparliśmy KOD 22.12.15, 08:32
              religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Choćby Lis albo PO twierdzili że 2+2=4 to i tak nie przyznasz im racji bo ich n
              > ie lubisz.
              Nie oceniaj innych według siebie.
              PO popierałem w kilku kwestiach na tym forum. Jasno i jednoznacznie. Lisa też !
              Boli Cię Twój wizerunek jednostronnego trolla, takiego jak Ty ale czynienie mnie na obraz i POdobieństwo jest niewłaściwe i kłamliwe jak felietony Wrońskiego.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Razem:dlaczego nie poparliśmy KOD 22.12.15, 08:34
                Nie oceniam innych według siebie. Mi Lis zwisa i powiewa, nie cierpię jego "dziennikarstwa" i programów. I tak samo jak ty popierałem PO w kilku zaledwie kwestiach.
    • niegracz Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 21.12.15, 21:48

-bardzo celna argumentacja
    • niegracz KOD rozkodowany: 21.12.15, 22:14

Jeśli siły polityczne, które straciły władzę, lub te, które aspirują do jej przejęcia w przyszłości, nie zrozumieją faktycznych problemów trapiących polskie życiu społeczne i gospodarcze (niesprawne państwo, nierówności, niskie płace, utowarowienie usług społecznych, dominacja wielkich korporacji, patologiczne stosunki pracy, brak zrozumienia dla dobra wspólnego, amoralny familiaryzm, zachwianie równowagi pomiędzy kapitałem a pracą, zbytnia zależność od kapitału zagranicznego, niski stopień zaufania społecznego, unikanie płacenia podatków), pocieszając się naiwną narracją o znudzeniu jako przyczynie zmiany rządów, nie mają żadnych szans na zwycięstwo. Jeśli nie pojmą one, że neoliberalizm, który stanowił ideowe zaplecze naszych reform, zbankrutował jako doktryna i praktyka ekonomiczna oraz społeczna, mogą na zawsze pożegnać się z władzą. Mam wrażenie, że ledwo skrywana irytacja obecna w tekstach prof. Majcherka wynika z tego, że nawet on zaczyna sobie z tego zdawać sprawę.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,19377283,prostackie-oblicza-liberalizmu.html#ixzz3uzZgBeuK
      • indeed4 Re: KOD rozkodowany: 21.12.15, 23:47

Identyczną diagnozę postawił dr Żukowski

forum.gazeta.pl/forum/w,28,159916630,159916630,Plastikowy_zamach_stanu.html
      • lech1966 Re: KOD rozkodowany: 21.12.15, 23:56
        Ostatnia rzecz, której potrzebujemy, to selfie ze skompromitowanymi politykami PO. Nie damy się wepchnąć w koalicję "wszyscy przeciwko PiS", bo kryzys demokracji to konsekwencja poprzednich rządów liberałów wykluczających znaczną część społeczeństwa, które zbudowały zaplecze dla zamordystów i skrajnej prawicy. Do świata sprzed 25 października nie ma powrotu. Po kolejnych rządach biznesowo-politycznej kasty, czy to pod sztandarem PO czy Nowoczesnej,
        Cytat z linka wyżej
      • magdolot Re: KOD rozkodowany: 22.12.15, 00:22
        Jest tylko jeden szkopuł - żeby to wszystko zrobić trzeba było przejąć władzę od PO. Ryzyko, że po PiSie nie będzie co zbierać nie tylko z państwa ale i z gospodarki jest zbyt duże. Jeśli po PiSie wylądujemy w latach 90' budząc się znów pod szubienicą z wisielcem w zębach, jak to niejaki Potocki opisał w Saragossie, to tę piękną opowieść Razem trzeba będzie między bajki włożyć na następne lata, a może i pokolenie, a może na amen.

Głosowałam na Razem, ale w obecnej sytuacji podpisuję się pod Yomą:

"Wzięło nas przeciw pisiom, i kanapowe partyjki będące przeciw tym, co są przeciw pisiom, nie są nam do niczego potrzebne."

Opowieści, że KOD broni liberalizmu są pieprzeniem w bambus. Broni resztek demokracji na potem. Nie jestem zwolenniczką Petru ani Nowoczesnej, ale doceniam ich waleczność tudzież pozbieranie. Część ludzi o których Razem tak chce dbać już jest w KOD, albo chadza z KODem na ulicę. Ci którzy jeszcze naiwnie czekają na spełnienie kaczych obietnic, zapewne dołączą gdy się na nich zawiodą. Dołączą, bo tak jest wygodniej niż organizować osobny antyliberalny KOD bis. A wtedy wymarzony elektorat Razem wyląduje nie tam, gdzie Razem go sobie życzy. Klops. I cała siłaczka na marne.
        Po prostu czasem trzeba zwyczajnie iść w nogę i na podziały przez jakiś czas nie patrzeć.
        • lech1966 Re: KOD rozkodowany: 22.12.15, 00:33
          POczytaj tu Magdolocie,,zobacz na daty ,,pomyśl i wyciągnij wnioski ,,

www.aferyprawa.eu/content/fundacja_batorego.html

www.batory.org.pl/o_fundacji/o_fundatorze

pl.wikipedia.org/wiki/George_Soros

Kto uhonorował Sorosa w 2012 ? polski Krzyż Komandorski z Gwiazdą Orderu Zasługi[6][7]

To ma być KOD??? obrona demokracji??? raczej jej przeciwieństwo
          • marta596 Re: KOD rozkodowany: 22.12.15, 00:44
            lech1966 napisał:

> To ma być KOD??? obrona demokracji??? raczej jej przeciwieństwo

Masz rację Lesio, SORTHEID - BUNT NIEPOLAKÓW www.youtube.com/watch?v=fwGzix8aTY0 :D
    • krystian71 To ja juz wole ten zfrendzlaly KOD 22.12.15, 03:04
      niz komunistow od PiaszczystegoBrzegu-gdyby mial bogatszych przodkow nazywal by sie dzisziaj Goldberg.
      Tacy jak on I inne pieszczochy Sorbony zafundowaly narodowi Kambodzy holocaust na ne spotykana skale
    • pol_2015 Re: KOD to dzieło WSI 22.12.15, 09:20
      i nomenklatury postkomunistycznej
      • religijnych.uczuc.obraza Re: KOD to dzieło WSI 22.12.15, 09:28
        Nikogo już nie rusza to straszenie WSI.
      • magdolot Re: KOD to dzieło WSI 22.12.15, 10:06
        pol_2015 napisał(a):

> i nomenklatury postkomunistycznej

Piotrowicz jak Pan Bóg - norrrrmalnie wszędzie. :-)
        • czekam.na.lewice Re: KOD to dzieło WSI 22.12.15, 15:23
          magdolot napisała:

> pol_2015 napisał(a):
          >
          > > i nomenklatury postkomunistycznej
          >
          >
          > Piotrowicz jak Pan Bóg - norrrrmalnie wszędzie. :-)
          Dzisiaj poseł Nowoczesna wykrył marksistowskie tendencje u p. Pawłowicz :)
        • indeed4 Re: KOD to dzieło WSI 12.03.16, 10:55

> Piotrowicz jak Pan Bóg - norrrrmalnie wszędzie.

Chcesz sobie moja droga pogadać o Marcinie Święcickim?
          • xystos Re: KOD to dzieło WSI 12.03.16, 10:59
            Do zdartych praca recistow powiedzial
            "Umiesz nadmuchac balon?wiec umiesz go sprzedac"

Marcin Swiecicki
            (wierzacy zyd)
            • indeed4 Re: KOD to dzieło WSI 12.03.16, 11:07
              potrafisz napisać jakiś post nie o żydach?
              • xystos Re: KOD to dzieło WSI 12.03.16, 11:33
                Oczywiscie ze potrafie,wystarczy szczera deklaracja Redakcji GW forum GW sa wyjacznie dla zydolakow i innych jewreji.

Jesli tak-natychmiast likwiduje konto
                i wybywam.
    • indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 12.03.16, 02:37

> Ale my nie kupujemy bajki, że przez ostatnie 25 lat nasza demokracja miała się świetnie

I słusznie - wystarczy pogadać z Polakami, żeby wiedzieć co o tym myślą.

www.pch24.pl/cbos--juz-prawie-jedna-czwarta-polakow-sceptycznie-ocenia-ustroj-demokratyczny,39812,i.html

• indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 12.03.16, 10:23

Godzinę temu słuchałem w TVN24 Zandberga - mówił, że "miasteczko namiotowe Razem nigdy nie będzie krwawym Majdanem, choć to się niektórym politykom marzy". Czyżby jakiś pajac z KOD wyskoczył z takim pomysłem?
      • indeed4 Re: Razem: nie kupujemy bajki Platformy i KOD-u 12.03.16, 10:58

"Niech ci, którym marzy się Majdan, te marzenia zachowają dla siebie. Jestem głęboko przekonany że do tego nie dojdzie i polscy politycy mają tyle odpowiedzialności, żeby do takiej sytuacji nie dopuścić - powiedział we "Wstajesz i weekend" w TVN24 Adrian Zandberg z Partii Razem"

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zandberg-miasteczko-namiotowe-to-nie-ma-byc-majdan,626797.html

Ktoś mnie wtajemniczy, co za (pardon) kretyn publicznie mówił o Majdanie?

• indeed4 Zandberg dziś 12.03.16, 12:51

nadal konsekwentnie odcina się od PO i KOD

"Partia Razem nie przyłączy się do organizowanych w weekend w Warszawie marszów. - My jesteśmy w naszym miasteczku, ale zapraszamy wszystkich warszawiaków z jednym wyjątkiem: w miasteczku nie są mile widziani ci politycy, którzy sami podjęli działania niekonstytucyjne - stwierdził"

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zandberg-miasteczko-namiotowe-to-nie-ma-byc-majdan,626797.html

Biedni antykaczyści, tak ich spostponować :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka