wesolyromekmmv 27.01.16, 18:41 Pierwszy oskaržony leming ? www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/arabski-oskarzony-w-sprawie-smolenska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wsk175 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 18:53 Cyrk dla głupiej pisiej gawiedzi, zamiast obiecanych pińcet. Odpowiedz Link Zgłoś
0zdunka Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 19:17 on jest niewinny, on tylko wykonywał rozkazy Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: tez tak mysle 27.01.16, 23:15 Żebyś wiedział, że tak będzie. Powie, że realne rozkazy wydawała kancelaria prezydenta, chyba Sasin. Rząd był wykonawcą dyrektyw administracji prezydenta. I to kolejny przykład przerażającej bolszewickiej głupoty PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: tez tak mysle 28.01.16, 05:41 Bardzo możliwe Buldog, że tak będzie i w ogóle, że taka jest prawda. Przyznaj jednak, że 6 lat to wystarczający okres dla , jak to mówią lemingi, znaczącego państwa europejskiego, aby wyjaśnić tę kwestię do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: tez tak mysle 28.01.16, 19:38 przecież przyczyny katastrofy dawno zostały wyjaśnione. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: tez tak mysle 29.01.16, 06:32 mn7 napisała: > A co jest jeszcze niewyjaśnionego? Pisałem to wyrażnie. Nie jest wyjaśnione, drobiazg po drobiazku , jaki był proc es decyzyjny składający się na ten lot. Na przykład kto odpowiada za to, że latali tym samolotem ludzie bez uprawnień, kto odpowiada za to , że dowódcy chyba wszystkich sił wojskowych znaleźli się w jednym samolocie i szereg innych tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: tez tak mysle 29.01.16, 07:40 Za pierwsze odpowiadał Błasik, za drugie powinien odpowiedzieć Łopiński. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: tez tak mysle 29.01.16, 07:48 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Za pierwsze odpowiadał Błasik, za drugie powinien odpowiedzieć Łopiński. > Zapytano mnie co jest jeszcze do wyjaśnienia. Starając się, przychodzi to z trudem, traktować większość forumowiczów poważnie, odpowiedziałem. Oczekuję wyjaśnienia tych spraw poprzez sąd. Przerzucanie się hejterów i trolli z frakcji POPiSu czy Błasik, czy Klich, czy Sasin mnie nie interesuje. Interesuje mnie prawne orzeczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: tez tak mysle 30.01.16, 07:35 Zasłanianie się tu sądem nic nie da. Wiadomo że generalicję do jednego samolotu pakował Łopiński a dowódcą lotnictwa był Błasik. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: tez tak mysle 30.01.16, 07:50 mn7 napisała: > Wszystko to jest od dawna wiadome. Dla nawiedzonych z jednej czy drugiej strony z góry jest wszystko wiadome. Jak widać Ty do nich należysz. Osobiście wolę wyroki sądu orzekające o winie lub braku winy. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: tez tak mysle 30.01.16, 07:59 Iloma wyrokami o braku twojej winy dysponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: tez tak mysle 30.01.16, 11:22 mn7 napisała: > Iloma wyrokami o braku twojej winy dysponujesz? Nie przygotowywałem tej wyprawy. Wypowiedziałem się na temat co są warte Twoje czy innych "wyroki" kto jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 19:30 Pan prezydent uwolni sąd od tej politycznej sprawy ułaskawiając Arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 19:31 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Pan prezydent uwolni sąd od tej politycznej sprawy ułaskawiając Arabskiego. > Dobre ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 19:53 Emerytowany górnik artexe napisałby po którymś ze swych poprzednich nicków, że jest tylko oskarżony a w?ec caly czas niewinny, tak jak Mariusz Kamiński. Poza tym to skandal wypuszczać człowieka dzięki któremu sądy uniewinniły patriotów zatrzymanych w 2008 r. w ramach akcji widelec. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 19:54 Tfu, nie wypuszczać a oskarżać. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 19:55 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Emerytowany górnik artexe napisałby po którymś ze swych poprzednich nicków, że > jest tylko oskarżony a w?ec caly czas niewinny, tak jak Mariusz Kamiński. > Poza tym to skandal wypuszczać człowieka dzięki któremu sądy uniewinniły patrio > tów zatrzymanych w 2008 r. w ramach akcji widelec. > Pan Arabski też jest niewinny. Oskarżony ale niewinny. Miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
0zdunka Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd id 27.01.16, 19:59 i nie jest niewinnym górnikiem do którego policja strzelała Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd id 27.01.16, 20:12 Piszesz o tej akcji Witosa z grudnia 1923 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd id 27.01.16, 20:13 Zwłaszcza że to po jego telefonie sądy uniewinniały zatrzymanych w akcji widelec. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 27.01.16, 20:20 ... Sasin będzie krzywoprzysięgał przed sądem?? *** A tak nawiasem, to o co oskarża się Arabskiego? (tylko bez ogólników, w rodzaju: nie dopatrzył) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd id 27.01.16, 20:30 A tak nawiasem, to o co oskarża się Arabskiego? ze nasrał na wycieraczkę kartofla. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice tu wypowiedział się intelektualista z PO i KOD 28.01.16, 05:42 m.c.hrabia napisał: > A tak nawiasem, to o co oskarża się Arabskiego? > > ze nasrał na wycieraczkę kartofla. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 15:04 Gdybyś ta jeszcze miał choć ćwiarteczkę tego rozumu co wesołości. Arabski nie jest oskarżonym lecz stroną w procesie cywilnym śmieszny misiu o bardzo małym rozumku. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice zabawny ciemniak z lemingowa 28.01.16, 17:02 x2468 napisał: > Gdybyś ta jeszcze miał choć ćwiarteczkę tego rozumu co wesołości. Arabski nie j > est oskarżonym lecz stroną w procesie cywilnym śmieszny misiu o bardzo małym ro > zumku. Śmiesznym misiem o bardzo małym rozumku jesteś Ty i jak widać nawet ćwiartki mózgu nie masz. Przepraszam za chamstwo , normalnie nie jestem takim prostakiem, ale cytowałem Ciebie. Pan Arabski nie jest stroną ale jest oskarżonym nie w procesie cywilnym ale w procesie karnym z prywatnego aktu oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 17:43 Faktem jest że rozpieprzył się samolot z najwyższymi władzami- generałami i załogą. Zginęło wielu ludzi związanych z polityką, i tych nie związanych. Wypłacono ogromne odszkodowania (pewnie tylko dla wybranych).. "Niezależna" prokuratura prowadzi śledztwo wiele lat i nic z niego nie wynika, nie ma winnego tej sytuacji choć błędów popełniono mnóstwo. Czy wrak jest konieczny aby zbadać czy ktoś świadomie, czy nieświadomie nie przyczynił się do tej katastrofy?? Czy wszystko wokół zostało wyjaśnione,,i czy naprawdę nie ma winnych? Przy wypadkach komunikacyjnych zawsze musi być winny,,a przy lotniczych nie ma winnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 17:50 Ja chciałbym poznać orzeczenie sądu kto odpowiada formalnie za wpakowanie do samolotu dowódców wszystkich chyba sił/służb wojskowych w Wojsku Polskim w jeden samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 18:46 lech1966 napisał: > Wypłacon > o ogromne odszkodowania (pewnie tylko dla wybranych).. Po co ta chamska insynuacja? > "Niezależna" prokuratura > prowadzi śledztwo wiele lat i nic z niego nie wynika Po co to kłamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 21:02 mn7 napisała: > lech1966 napisał: > > > Wypłacon > > o ogromne odszkodowania (pewnie tylko dla wybranych).. > > Po co ta chamska insynuacja? Jaka insynuacja??? Stwierdzam fakt że każdy z nas ma JEDNO TYLKO ŻYCIE Skoro masz lepszą wiedzę na ten temat to podaj ile odszkodowania dostał np. mąż "przykładowej" stewardesy/ żona pilota,,kogoś z obsługi. Ja tego naprawdę nie wiem i stąd ta wątpliwość.. Bo ile dostali członkowie rodzin znanych osób wszyscy wiedzą- podawały to media..Wyprowadź mnie z błędu > > "Niezależna" prokuratura > > prowadzi śledztwo wiele lat i nic z niego nie wynika > > Po co to kłamstwo? A co wynikło?? Jakiś akt oskarżenia?? Jakieś wnioski procesowe?? Zaznaczam że to druga katastrofa lotnicza,, po katastrofie Casy w Mirosławcu...Do tej pory nikt nie jest winny tych dwóch katastrof. Gdybym ja rozbił na ulicy w mieście swój własny samochód, kupiony przecież za własne pieniądze to na pewno musiałbym się gęsto tłumaczyć,,a gdybym powiedział że go rozbiłem bo chciałem,,, to pewnie czekała by mnie obserwacja w psychiatryku. A tu dwa samoloty rozbite, ponad 100 osób zginęła w wypadkach i cisza... Sorry ale coś tu nie gra. Podwójne standardy to "niezależna" prokuratura za czasów PO...Ja jako obywatel nie godzę się na to.. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 21:18 Katastrofa pod Mirosławcem też niby niewyjaśniona? Tylko splunąć... Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 21:24 mn7 napisała: > Katastrofa pod Mirosławcem też niby niewyjaśniona? > Tylko splunąć... PO 1....Zanim spluniesz to podaj proszę wysokość odszkodowania z mojego pytania wyżej.. PO 2 Daj linka gdzie jest wyjaśniona przyczyna katastrofy z Mirosławca bo jakoś wszyscy rozkładają ręce,,a tobie najlepiej wychodzi zaklinanie faktów Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 29.01.16, 08:05 "podaj ile odszkodowania dostał np. mąż "przykładowej" stewardesy/ żona pilota,,kogoś z obsługi. Ja tego naprawdę nie wiem i stąd ta wątpliwość.." To jest właśnie insynuacja - nie wiesz, ale sugerujesz, że nie dostali nic. "Bo ile dostali członkowie rodzin znanych osób wszyscy wiedzą- podawały to media." Podawały też, że Skarb Państwa wypłacił 270 osobom po 250 tysięcy złotych, a to tylko krąg rodzice, małżonkowie, dzieci. W niektórych przypadkach wypłacono dodatkowe odszkodowanie osobom spoza tego kręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 29.01.16, 08:58 sverir napisał: > "podaj ile odszkodowania dostał np. mąż "przykładowej" stewardesy/ żona pilota, > ,kogoś z obsługi. Ja tego naprawdę nie wiem i stąd ta wątpliwość.." > > To jest właśnie insynuacja - nie wiesz, ale sugerujesz, że nie dostali nic. Nie sverir,,sugeruję że życie (które każdy ma tylko jedno) tych innych osób zostało wycenione inaczej. Nic ponad to. Nie mniej odszkodowania zostały wypłacone a w kwestii wyjaśnienia przyczyn drepczemy w miejscu.. > "Bo ile dostali członkowie rodzin znanych osób wszyscy wiedzą- podawały to medi > a." > > Podawały też, że Skarb Państwa wypłacił 270 osobom po 250 tysięcy złotych, a to > tylko krąg rodzice, małżonkowie, dzieci. W niektórych przypadkach wypłacono do > datkowe odszkodowanie osobom spoza tego kręgu. Dziękuję,,zaspokoiłeś moją ciekawość. Jednak nie zmienia to faktu j/w. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice umiesz 28.01.16, 18:17 x2468 napisał: > Gdybyś ta jeszcze miał choć ćwiarteczkę tego rozumu co wesołości. Arabski nie j > est oskarżonym lecz stroną w procesie cywilnym śmieszny misiu o bardzo małym ro > zumku. Umiesz POwiedzieć przepraszam, miałeś rację ? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: umiesz 28.01.16, 18:35 Rozumiesz? odolany.info/prawo-po-sasiedzku-zaczynamy/ Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: umiesz 28.01.16, 18:40 x2468 napisał: > Rozumiesz? > odolany.info/prawo-po-sasiedzku-zaczynamy/ > Ja tak ale Ty dalej nie rozumiesz. Zapytaj może jutro , pojutrze jakiegoś prawnika skoro aż tak duże masz problemy z elementarną wiedzą prawną. Podkreślam, że to nie jest sprawa cywilna jak napisałeś a osoba oskarżona nie jest stroną ale oskarżonym. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: umiesz 28.01.16, 19:09 Oskarżony jest w procesie karnym. Arabski staje przed sadem jako pozwany. "Sąd Okręgowy w Warszawie odmówił właśnie umorzenia pozwu wniesionego przez rodziny ofiar katastrofy przeciwko 5 funkcjonariuszom publicznym. Akt oskarżenia wniesiono pod koniec stycznia ubiegłego roku.". Nawet wesoły koń powinien widzieć ze nie oskarżony lecz pozwany. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: umiesz 28.01.16, 19:41 No i dlaczego brniesz? Chodzi o sprawę karną, toczoną na podsatwie tzw. subsydiarnego aktua oskarżenia oskarżycieli prywatnych. Zajrzyj sobie do art. 55 i 330 k.p.k. W zacytowanym przez ciebie wykwicie dziennikarskiego nieuctwa jest przecież zresztą mowa o akcie oskarzenia. A nazywanie oskarzenia "pozwam" to statra maniera nieuków, której u nich nie wykorzenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: umiesz 28.01.16, 19:43 Przepraszam, oczywiście oskarżycieli posiłkowych. oskarżyciele prywatni występują w sprawach z oskarzenia prywatnego, na przykład o zniesławienie albo zniewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: umiesz 29.01.16, 06:37 Brnie ponieważ nie potrafi napisać : sorki , pomyliłem się a więc jest upartym i niedokształconym bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice kolejny zaczadzony ;) 28.01.16, 19:12 mn7 napisała: > Kim jest oskarżony, jeśli nie stroną? Organem? Przypomnę Ci, skoro się wtrąciłeś, o co idzie. Leming napisał : "Arabski nie jest oskarżonym lecz stroną w procesie cywilnym śmieszny misiu o bardzo małym rozumku." Rozumiesz. czy jeszcze bardziej wyjaśniać ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: umiesz 28.01.16, 19:51 Oskarżony zawsze jest pozwanym-pozwany oskarżonym. Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: umiesz 28.01.16, 20:04 zoil44elwer 28.01.16, 19:51 Oskarżony zawsze jest pozwanym-pozwany oskarżonym. yoma 28.01.16, 19:54 Zwłaszcza w sprawie o rozwód ;) no i w sądzie pracy tyż ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: umiesz 28.01.16, 20:21 A w administracyjnym to już bez wódki nie razbieriosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: umiesz 28.01.16, 21:19 zoil44elwer napisał: > Oskarżony zawsze jest pozwanym-pozwany oskarżonym. A cóż to za brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: umiesz 29.01.16, 06:35 mn7 napisała: > zoil44elwer napisał: > > > Oskarżony zawsze jest pozwanym-pozwany oskarżonym. > > A cóż to za brednie? Otóż to ! Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: umiesz 29.01.16, 06:34 zoil44elwer napisał: > Oskarżony zawsze jest pozwanym-pozwany oskarżonym. Nie spotkałem nigdy na procesie lub w jakichkolwiek innych okolicznościach aby mówiono pozwany na oskarżonego. Filozofujesz. Ponadto cytowałem już. Tu nie chodzi o użycie słowa pozwany ale zanegowanie przez tego upartego i zaczadzonego leminga, że Arabski jest tu oskarżonym...a nie jest ? Napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
chudaduda Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 18:37 A ty go juz skazujesz? to dobra zmiana z praworzadnosci na lincz? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 30.01.16, 12:57 chudaduda napisała: > A ty go juz skazujesz? to dobra zmiana z praworzadnosci na lincz? Chyba jest różnica pomiędzy skazanym a oskarżonym. Co ma piernik do wiatraka.. Mało tego można być skazanym nieprawomocnie i nadal być domniemanym niewinnym. Dopiero wyrok prawomocny zmienia ten status na winnego,,,ale też do czasu np. pomyślnej kasacji wyroku.. Pleciesz głupoty nie z tej planety. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 30.01.16, 13:22 lech1966 napisał: > Chyba jest różnica pomiędzy skazanym a oskarżonym. Co ma piernik do wiatraka.. To nie do Ciebie ale do zapartego trolla:) , który osobiście i pod innymi nickami uważa inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd id 30.01.16, 15:52 czekam.na.lewice napisał(a): > lech1966 napisał: > > Chyba jest różnica pomiędzy skazanym a oskarżonym. Co ma piernik do wiatr > aka.. > To nie do Ciebie ale do zapartego trolla:) , który osobiście i pod innymi nicka > mi uważa inaczej. Ja nie ciebie krytykuje tylko tą "chudądude", Twoich postów nie komentuje bo się z nimi zgadzam. Coś się dzieje że skryptem tu na FK, czasem odpowiedz ląduje w innym miejscu niż chciałby autor i raz wyświetli się bezpośrednio pod postem na który odpowiadasz,,a innym razem wyskakuje w dowolnym miejscu omijając kolejność wątku, i stąd takie jaja wychodzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 30.01.16, 13:23 lech1966 napisał: > Chyba jest różnica pomiędzy skazanym a oskarżonym. Co ma piernik do wiatraka.. > Mało tego można być skazanym nieprawomocnie i nadal być domniemanym niewinnym. > Dopiero wyrok prawomocny zmienia ten status na winnego,,,ale też do czasu np. p > omyślnej kasacji wyroku.. > Pleciesz głupoty nie z tej planety. Akurat to nie ja. Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi skasujcie Link Cytuj Odpowiedz x2468 28.01.16, 15:04 Gdybyś ta jeszcze miał choć ćwiarteczkę tego rozumu co wesołości. Arabski nie jest oskarżonym lecz stroną w procesie cywilnym śmieszny misiu o bardzo małym rozumku. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 18:38 Arabski powinien już dawno nie wstawać. Powinien tylko leżeć albo siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oskarżony Arabski, proszę wstać sàd idzi 28.01.16, 22:33 Dlaczego? Bo po jego telefonie sądy pouniwinniały zatrzymanych w akcji widelec? Odpowiedz Link Zgłoś