Dodaj do ulubionych

Współpracujący z PISem

23.02.16, 21:08
Robicie głupie zadymy na forum. Często byleby coś naskrobać.
Alimenty Kijowskiego, finansowanie Kodu przez Sorosa, Wałęsa, byle głośniej i dobrze, że bardzo głupio, bo wtedy faktyczne sprawy zostaną na boku.

Czy ktoś z Was wie, dlaczego popiera PIS?
Obawiam się, że prawie nikt się nie odezwie.

Bo chyba jesteście gó...arzami na posyłki.
A macie wzorce, Prezes umiejący posługiwać się kartą debetową, Prezydent prawnik na posyłki prezesa, Minister Obrony od parówek, Kurski od ciemnej masy,prof. Pawłowicz i ta cała masa.
Sami sobie pomyślcie, czy w jeszcze pół roku byłby to Was rząd, który byście dobrowolnie bronili na forum?
Obserwuj wątek
    • lauriane Re: Współpracujący z PISem 23.02.16, 21:50
      adam.eu napisał:

>
      >
      > Bo chyba jesteście gó...arzami na posyłki.
      > A macie wzorce, Prezes umiejący posługiwać się kartą debetową, Prezydent prawni
      > k na posyłki prezesa, Minister Obrony od parówek, Kurski od ciemnej masy,prof.
      > Pawłowicz i ta cała masa.
      > Sami sobie pomyślcie, czy w jeszcze pół roku byłby to Was rząd, który byście do
      > browolnie bronili na forum?
      > L. Hehe, jeszcze jeden komik dzisiaj.....
      J.C.
      • sclavus Re: Współpracujący z PISem 23.02.16, 22:42
        ... też dałeś doopy za pińcet???
        • lauriane Re: Współpracujący z PISem 23.02.16, 23:51
          sclavus napisał:

> ... też dałeś doopy za pińcet???
          L. Po co sie pytasz, za ile dalem ?
          Chcesz zweryfikowac swoje taryfy ?
          J.C.
          • adam.eu Re: Współpracujący z PISem 24.02.16, 06:19
            Lauriane, współpracujesz z PISem i tak Ci każą pisać, współpracujesz z PISem i wystarczy im, abyś cokolwiek w moim mniemaniu głupiego napisał, czy piszesz z własnego przekonania?
            Głosowałeś na PIS?
            • lauriane Re: Współpracujący z PISem 24.02.16, 22:44
              adam.eu napisał:

> Lauriane, współpracujesz z PISem i tak Ci każą pisać, współpracujesz z PISem i
              > wystarczy im, abyś cokolwiek w moim mniemaniu głupiego
              L. Hehe, skromnosc sie chwali ! ("w moim mniemaniu glupiego")
              napisał, czy piszesz z w
              > łasnego przekonania?
              > Głosowałeś na PIS?
              >L. Czy ja sie Ciebie pytam na kogo glosowales ?
              J.C.
    • mara571 sympytyzuje z PiSem 23.02.16, 21:54
      z prostej przyczyny: ta partia jest jedyna szansa Polski na zatrzymanie kompletnego rozkladu panstwa i jego struktur, bylerzadzenia uprawianego przez Tuska. Nie chce tez Stanow Zjednoczonych Europy, chce Europy Ojczyzn.
      Zyje w dwoch krajach i mam okazje porownac np wdrazanie unijnych dyrektyw w Polsce i w Niemczech. Te polskie ustawy najczesciej ida dalej niz Unia wymagala. I to w interesie okreslonego lobby. Niemcy maja gigantyczna biurokracje, ale ona dziala.
      Mam dosc wyprzedazy zdrowych firm panstwowych w rece oligarchow i zachodnch funduszy inwestycjnych. Chce innowacyjnego przemyslu, a nie montowni i galerii handlowych jako glownych miejsc pracy.
      Nie zycze sobie rowniez terroru poprawnosci politycznej, terroru ekologow i gender mainstream w zyciu publicznym.
      • adam.eu Re: sympytyzuje z PiSem 23.02.16, 22:11
        mara571 napisała:

> z prostej przyczyny: ta partia jest jedyna szansa Polski na zatrzymanie komplet
        > nego rozkladu panstwa i jego struktur, bylerzadzenia uprawianego przez Tuska.

Negatywnie oceniam PO, nie głosowałem na nich już wcześniej.
        PIS uważam zdecydowanie bardziej niebezpieczny, za szkodzący polityce i gospodarce.

> ie chce tez Stanow Zjednoczonych Europy, chce Europy Ojczyzn.

Mniej boję się dyrektyw UE od dyrektyw PIS.

> Mam dosc wyprzedazy zdrowych firm panstwowych w rece oligarchow i zachodnch fun
        > duszy inwestycjnych. Chce innowacyjnego przemyslu, a nie montowni i galerii han
        > dlowych jako glownych miejsc pracy.

Gdyby tylko o PISowi chodziło. Gdybym był o tym przekonany, to pewnie miałbym odwagę głosować na PIS. A ja trzymam się od Kaczyńskich z dala już od 20 lat co najmniej.

> Nie zycze sobie rowniez terroru poprawnosci politycznej, terroru ekologow i gen
        > der mainstream w zyciu publicznym.

Tu różnimy się w ocenie tak z grubsza. W szczegóły na razie nie wchodzę.
      • wiarus-pl Re: sympytyzuje z PiSem 23.02.16, 22:18
        Czyli prezentujesz kremlowską propagandę o Polsce.
        To jest żałosne.
        • adam.eu Re: sympytyzuje z PiSem 23.02.16, 22:37
          wiarus-pl napisał(a):

> Czyli prezentujesz kremlowską propagandę o Polsce.
          > To jest żałosne.

Na razie jako jedyna coś tu napisała.
          • sclavus Re: sympytyzuje z PiSem 23.02.16, 22:48
            ... ale nie zauważyła, że PiS już w połowie rozwalił Polskę... tak pisze, jakby było jeszcze przed wyborami...
            Jednak, jako wierny żołnierz PiS (na emigracji), nigdy nie napisze nic innego!
            • adam.eu Re: sympytyzuje z PiSem 23.02.16, 22:54
              Może w 2/3 PIS uszkodził Polskę, bo mamy trójpodział władzy. Plus przyspieszenie szkodliwości w gospodarce.
      • monalisa2016 Re: sympytyzuje z PiSem 24.02.16, 00:04
        Mara571 jak mało gdzie tu cie popieram w 100%.
        Kraje byłego bloku wschodniego z konserwatywnymi politykami jak i rządami robią dość dobrą politykę by w końcu zawłaszczonych zachodnich polityków jak i Brukselę przywołać wreszcie do porządku jak i rozsądku. Merkel (Niemcy), Faymann (Austria) muszą odejść!
        • adam.eu Re: sympytyzuje z PiSem 24.02.16, 21:25
          monalisa2016 napisał(a):

> Mara571 jak mało gdzie tu cie popieram w 100%.
          > Kraje byłego bloku wschodniego z konserwatywnymi politykami jak i rządami robią
          > dość dobrą politykę by w końcu zawłaszczonych zachodnich polityków jak i Bruks
          > elę przywołać wreszcie do porządku jak i rozsądku. Merkel (Niemcy), Faymann (Au
          > stria) muszą odejść!

Co proponujesz Niemcom i Austriakom w zamian?

Co proponujesz, jaką drogę dla Polski? Nie rozumiem Twoich intencji.

Jeżeli PIS ma dobry program, to tylko patrzeć, jak Polacy zamiast do Niemiec i do Austrii zaczną wyjeżdżać do pracy do krajów byłego bloku wschodniego.
          Albo do Polski zaczną emigrować Niemcy i Austriacy i inne zachodnie nacje.

Popieram tylko niektóre zamierzania PIS, ale jako całość, to boję się, PIS przypomina mi PRL, brak odpowiedzialności za gospodarkę, partia decyduje o wszystkim, inwigiluje wszystko w imię dobra ludu pracującego.
          Sortuje społeczeństwo.
      • x2468 Re: sympytyzuje z PiSem 24.02.16, 22:51
        "Chce innowacyjnego przemyslu, a nie montowni i galerii handlowych jako glownych miejsc pracy.
        Nie zycze sobie rowniez terroru poprawnosci politycznej, terroru ekologow i gender mainstream w zyciu publicznym."
        Ukradli hasła komunistom.
      • sverir Re: sympytyzuje z PiSem 25.02.16, 12:11
        Sympatyzuję z Twoimi życzeniami, ale zwrócę uwagę, że innowacyjność przemysłu dotychczas nie była konikiem PiS, a terror poprawności politycznej też mamy, choć skrzywiony na prawo - nie można obrażać wartości drogich konserwatystom.
    • wiarus-pl To jest norma! Tam gdzie pojawia się PiS 23.02.16, 22:15
      zaczyna się obsrywanie wszystkich i wszystkiego, a najbardziej kują w oczy ludzie sukcesu.
      Takich Prezes ze swoimi kapciowymi wyjątkowo nie trawi.
      • adam.eu Re: To jest norma! Tam gdzie pojawia się PiS 23.02.16, 22:59
        Właśnie, czy Prezes szanuje kogokolwiek nie związanego z PISem?
        • ave.duce Re: To jest norma! Tam gdzie pojawia się PiS 23.02.16, 23:26
          adam.eu napisał:

> Właśnie, czy Prezes szanuje kogokolwiek nie związanego z PISem?
          >

Pewien jesteś, że szanuje kogokolwiek z Pi$&co.?
          • buldog2 Re: To jest norma! Tam gdzie pojawia się PiS 26.02.16, 12:04
            Powiedzieć "dołączam się" to byłoby nie to, bo pytanie jest retoryczne i nadplanowe.
            Wiemy, czy Prezes szanuje kogokolwiek z PiS(b)u...

--
            Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, "Krótka historia PiS(b)". PiS(b) jak ВКП(б).
    • x2468 Re: Współpracujący z PISem 23.02.16, 22:31
      Wspolpraca z pisem to chyba gorzej niz z SB.
      • dociek Re: Współpracujący z PISem 24.02.16, 06:29
        Nie "chyba".
      • adam.eu Re: Współpracujący z PISem 24.02.16, 21:28
        x2468 napisał:

> Wspolpraca z pisem to chyba gorzej niz z SB.

Aż się sobie dziwię, że nie burzę się czytając Twój wpis.
        Inni też Cię nie potępiają.
        Coś jest nie tak.
        • x2468 Re: Współpracujący z PISem 24.02.16, 23:07
          Sam sie nad tym zastanawiam. Kiedys by mi cos takiego do glowy nie przyszlo, lecz po ostatnich wystepach pisiorstwa...
        • buldog2 Re: Współpracujący z PISem 26.02.16, 12:09
          Co więcej, nie widać, by protestowało któreś z PiSiąt. Ani jedno. To jest ciekawe...

--
          Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, "Krótka historia PiS(b)". PiS(b) jak ВКП(б).
    • ryj_zapijaczony.sponiewierany Dobre podsumowanie Świrlandii 24.02.16, 06:27
      Bo chyba jesteście gó...arzami na posyłki.
      A macie wzorce, Prezes umiejący posługiwać się kartą debetową, Prezydent prawnik na posyłki prezesa, Minister Obrony od parówek, Kurski od ciemnej masy,prof. Pawłowicz i ta cała masa.
      Sami sobie pomyślcie, czy w jeszcze pół roku byłby to Was rząd, który byście dobrowolnie bronili na forum?
    • m.c.hrabia Re: Współpracujący z PISem 24.02.16, 21:30
      Zaglądsanie w rozporek Kijowskiego ,to domena fizyka kadrowego
    • jabbaryt Re: Współpracujący z PISem 25.02.16, 11:34
      Popieram PIS bo widzę co się w tym kraju dzieje. Rozkradanie społeczeństwa tak jak na przykład ostatnio prywatyzacja Ciechu, gdzie sprzedano akcje Kulczykowi po zaniżonej cenie. Tak jest wszędzie, ustawiane przetargi, niesprawne instytucje, nepotyzm. Totalne grabienie własności publicznej przez tzw elitę polityczna i zachodnie korpo. Czy PiS będzie lepszy? Zobaczymy. Partie typu PO czy PSL nie wspominające tego Petru, żadnej nadziei na poprawę nie dawały.
      • adam.eu Re: Współpracujący z PISem 25.02.16, 21:15
        jabbaryt napisał:

> Popieram PIS bo widzę co się w tym kraju dzieje. Rozkradanie społeczeństwa tak
        > jak na przykład ostatnio prywatyzacja Ciechu, gdzie sprzedano akcje Kulczykowi
        > po zaniżonej cenie. Tak jest wszędzie, ustawiane przetargi, niesprawne instytu
        > cje, nepotyzm. Totalne grabienie własności publicznej przez tzw elitę polityczn
        > a i zachodnie korpo. Czy PiS będzie lepszy? Zobaczymy. Partie typu PO czy PSL n
        > ie wspominające tego Petru, żadnej nadziei na poprawę nie dawały.

Właśnie, czy PIS będzie lepszy?
        Uważam, że PIS ma dobre niektóre elementy swojego programu.
        Ale bardziej nie wierzę i bardziej obawiam się PISu.
        Sam skład rządu, sposób narracji, podejmowane decyzje....

A dlaczego wykluczasz Petru?
        • jabbaryt Re: Współpracujący z PISem 26.02.16, 11:56
          Petru pochodzi z tego samego środowiska co Balcerowicz i reszta tzw liberałów. A to jest najgorsza szumowina i sprzedawczyki. Petru konformista tkwiący głęboko w obecnym systemie neokolonialnym. W tej chwili układ neokolonialny nie ma za dużo nieskompromitowanych autorytetów, wiec kreuje się Petru. Już raz poleciałem głosować na to samo towarzystwo w 2005 bo obiecało 3x15%. Teraz mam lecieć bo kolejny klon krzyczy 3x16%? Co do PiS to wydaja mi się partią bardziej uczciwą. Kaczor od lat mówi to samo o OFE i PPP czy ubeckich teczkach. No i życie potwierdza, że ma rację. Obawiam się jednak że uczciwość PIS głównie wynika z autorytetu Kaczora. Jak go zabraknie to w PiSie będzie to samo co w PO.
          • buldog2 Re: Współpracujący z PISem 26.02.16, 12:13
            A ja jestem pewien, że w PiS(b) jest gorzej, niż w PO, i PiS nie zrobi nic, żeby zmieniło się na lepsze, tylko podłączy do złodziejstwa i marnotrawstwa swoich ludzi. Przykład - SKOKi, stadnina koni.

--
            PiS nie robi, tylko mówi, a jak robi, to odwrotnie, niż mówi - © Piq.
            • buldog2 Re: Współpracujący z PISem 26.02.16, 12:15
              Podkreślę, że to nie zabieg retoryczny, żeby tylko pośmiać się na Forum.
              Tak myślę i jestem absolutnie tego pewien.

--
          • adam.eu Re: Współpracujący z PISem 26.02.16, 20:28
            jabbaryt napisał:

> Petru pochodzi z tego samego środowiska co Balcerowicz i reszta tzw liberałów.
            > A to jest najgorsza szumowina i sprzedawczyki. ......................
            ......................................

Przynajmniej wydaje się, że dość logicznie pokazujesz swoje rozumowanie.

Na Petru nie głosowałem, ale rozpatrywałem i w dalszym ciągu biorę taką możliwość pod w uwagę. Słuchałem czasem jego komentarzy jeszcze dużo wcześniej, niż zaczął się imać polityki. W dużej części zgadzałem się z nimi.
            Jeżeli chodzi o samą Nowoczesną, to nie ze wszystkimi działania się zgadzam.

Zagłosowałem na Kukiza. Mimo, że ma wpadki, mimo, że już wcześniej miałem zastrzeżenia swojego wyboru nie żałuję.
            Widziałem gdzieś w internecie wystąpienie posła Jerzego Jachnika. Teraz nie chce mi się szukać, dam linka jutro. Znałem jego nazwisko i częściowo jego przeprawy z sądami. To zadecydowało, że zagłosowałem na partię Kukiza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka