Dodaj do ulubionych

Wizyta Karola W. pseud.JP 2

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 23:38
Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie swoją kasę?
Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne pilnie-
jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?
Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieniądze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Konstabl Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 23:43
      Nie ten ton kolego... Nie jestem klerem. Dawka religii jest warta więcej niż
      10000000 litrów coca-coli. A zapraszał prezydent RP nie kler. Wstyd za tak
      postawione pytanie. Najpierw winienieś zarządać od Narodu by przestał się
      deklarować jako w 90% kato... Ubliżasz demokracji
    • kimmjiki Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 12.04.02, 23:49
      A pewnie, ze ich nie stac, dlatego chca go tutaj. Nie mam nic przeciwko, z
      jednym zastrzezeniem - z jakiej racji ja mam do tego doplacac? Niech sie
      Kosciol wykosztuje, w koncu to jego gosc, a nie moj. Gdyby tak do Polski
      przyjechal Dalajlama propagowac Buddyzm za nasze pieniadze, to wole nie myslec,
      co by sie dzialo - rzad musialby sie chyba podac do dymisji za takie cos. Ale
      jak przyjezdza papiez, to nie ma sprawy - panstwo zaplaci. I dziwic sie, ze
      Polska jest takim zadupiem i na dodatek Iranem Europy, jak to niektorzy, bez
      wielkiej przesady, okreslaja...
      • Gość: Konstabl Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 23:58
        Nie jestem katolikiem, lecz uważam buńczuczne głosy niekatolików przeciwnych
        JPII i jego wizytom za plebejską niekulturalną taniochę. Podkreśle jeszcze raz,
        wbrew demokracji - dopóki 90% Polaków deklaruje się...
        • Gość: elwer Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 00:25
          Gość portalu: Konstabl napisał(a):

> Nie jestem katolikiem, lecz uważam buńczuczne głosy niekatolików przeciwnych
          > JPII i jego wizytom za plebejską niekulturalną taniochę. Podkreśle jeszcze raz,
          >
          > wbrew demokracji - dopóki 90% Polaków deklaruje się...

Gdzie te 90% ? Wedlug jakich statystyk ? Chyba znanego ojca z Torunia.
        • Gość: Ania Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.upc.chello.be 13.04.02, 10:55
          To nie Polacy sie deklaruja to KK deklaruje na podstawie tych,ktorzy sa
          ochrzczeni i tym samym zarejestrowani jako katolicy.Miedzy innymi licza i
          mnie .Ale ja nie mam na to wplywu.
          • Gość: Piotr Re: Ania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 16:05
            O znów się wypowiedziała głupia kura
            • Gość: UB Re: Ania- pomozemy tobie IP: *.btpl.org 14.04.02, 18:42
            • Gość: Ania Re: Dudus IP: *.upc.chello.be 14.04.02, 22:04
              Gość portalu: Piotr napisał(a):

> O znów się wypowiedziała głupia kura

Czesc Dudus jak ty musisz teskniec za Osa az mi cie szkoda.
          • Gość: kk Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 12:12
            Liczą, tak jak stara komuna, miliony ton produkcji. A że wszystko zdycha, to
            inna sprawa.
        • kimmjiki Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 13.04.02, 17:04
          Niech sie deklaruje. Ale niech nie zmusza pozostalych 10% do dokladania sie do
          tego. Skoro tych katolikow jest az tylu (w co nie wierze, ale to inna sprawa),
          to na pewno stac ich na zlozenie sie na pielgrzymke.
    • Gość: Konstabl Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.acn.waw.pl 13.04.02, 00:01
      JP II jest jednym z przywódców duchowych ludzkości i każda wizyta czy to dalaj
      lamy czy ajatollaha czy rabina czy papieża - to radość duchowa. Przetańcie
      liczyć te wasze grosze na stereo/frugo/szpitale leszcze.....
      • Gość: Kraken Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.ipt.aol.com 13.04.02, 01:45

> JP II jest jednym z przywódców duchowych ludzkości i każda wizyta czy to dalaj
        > lamy czy ajatollaha czy rabina czy papieża - to radość duchowa.

-KR-moze dla ciebie-dla budzetu biednego kraju to przeklenstwo,jak rowniez dla
        tych wszystkich,ktorych ta wizyta dotknie bezposrednio(utrudnienia w ruchu i
        takie tam) a ktorzy nie zycza sobie obecnosci tego zwyrodnialego starucha

Przetańcie
        > liczyć te wasze grosze na stereo/frugo/szpitale leszcze.....

-Kr. Penie,lepiej przeliczac je na bzdurne bazyliki, niepotrzebne krzyze czy
        drogi meki panskiej-prawda??
        • Gość: pol Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 12.31.53.* 13.04.02, 02:14
          Pamietam dobrze ,ze pierwszym, ktory oglosil zaproszenie JPII do Polski byl
          Glemp, a dopiero jakis tydzien pozniej powtorzyl to w Watykanie
          Kwasniewski.Wiec kto zaprosil JPII?Ale dajmy juz spokoj kto kogo zaprosil.Moim
          zdaniem sposob finansowania tej wizyty jest bardzo prosty.Wszyscy
          katolicy ,ktorzy chca tej wizyty powinni sie zlozyc i dac na tace podczas
          mszy.Jezeli jest ich 90% nie powinno z tym byc zadnego problemu, a moze jeszcze
          cos zostanie.W ten oto prosty sposob wszyscy beda zadowoleni.Amen.
        • Gość: Ewawa Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 217.153.32.* 17.04.02, 13:05
          Gość portalu: Kraken napisał(a):

> ktorzy nie zycza sobie obecnosci tego zwyrodnialego starucha

Mam nadzieję że twoi rodzice nie zasłużyli sobie na takie określenie. Tak o
          bliskich?
      • kagan1 Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 13.04.02, 11:03

> JP II jest jednym z przywódców duchowych ludzkości i każda wizyta czy to dalaj
        > lamy czy ajatollaha czy rabina czy papieża - to radość duchowa. Przetańcie
        > liczyć te wasze grosze na stereo/frugo/szpitale leszcze.....
        K: W takim razie ja sie wole do tej "ludzkosci" NIE zaliczac,
        jesli maja mi przywodzic stetryczali papieze, czy tez fanatyczni
        rabini czy ajjatalochowie! :(

• Gość: fiki Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 193.178.143.* 22.05.02, 10:07
        JP II jest jednym z przywodcow duchowych ludzkosci?
        Co ty bredzisz, wystarczy na niego spojrzec.
        Ledwo sie rusza i niewiadomo co tam mamroli pod nosem.

fiki
    • agniecha_72 Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 13.04.02, 03:15
      Gość portalu: elwer napisał(a):

> Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie swoją kasę?
      > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne pilnie
      > jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?
      > Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieniądze?

Jezeli sie stawia jakies zarzuty (nawet w formie pytan) to trzeba najpierw
      sprawdzic stan faktyczny. Prawda jest taka, ze to prezydent panstwa zaprasza a
      nie jak to nazwales "kler". W tym przypadku zaproszenie wystosowal tez premier
      panstwa. Wiec na przyszlosc mam do Ciebie rade - zanim zabierzesz sie do atakow
      na jakas grupe sprawdz najpierw jaka jest procedura.
    • Gość: Palme TORTAMI i POMIDORAMI w BIALEGO KNURA ! ...... IP: 172.16.1.* 13.04.02, 09:13
      Jak sie wpierdoli do Polski znowu ze swoimi jebnietymi naukami.....
      Kamieniami w tego Wadowickiego wieprza...
      • kagan1 Re: TORTAMI i POMIDORAMI w BIALEGO KNURA ! ...... 13.04.02, 11:06
        Gość portalu: Palme napisał(a):

> Jak sie wpierdoli do Polski znowu ze swoimi jebnietymi naukami.....
        > Kamieniami w tego Wadowickiego wieprza...
        K: Zal kamieni, lepiej nimi drogi brukowac! Pomyjami i ekstrementami
        w tego samozwanczego zydowskiego tyrana z Watykanu!
      • Gość: Karol Re: TORTAMI i POMIDORAMI w BIALEGO KNURA ! ...... IP: *.d.dial.de.ignite.net 13.04.02, 16:25
        Jestes IDIOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Kagan Re: TORTAMI i POMIDORAMI w BIALEGO KNURA ! ...... IP: *.vic.bigpond.net.au 15.04.02, 09:56
          Gość portalu: Karol napisał(a):

> Jestes IDIOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          K: ladnie sie wyrazasz o swym guru z Wadowic (pardon, z Watykanu - oba na "W") ;)

• Gość: Pol Chciałbyś vline kgb-isto ale dawno już daliście d. IP: 212.244.106.* 01.07.02, 15:16
        więc teraz możesz tylko siąść i płakać
    • kagan1 Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 13.04.02, 11:01

> Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie swoją kasę?
      > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne
      > pilniejsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim
      > przepychem?
      K: Goje zawsze placili za wizyty zydowskich dygnitarzy!

• Gość: # Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.04.02, 11:11
        Mam wniosek do sciskajacych wybiorczo portfele.
        Ja Wam oddam z kilka wizyt Papieza a Wy mi oddajcie
        za wizyty Chruszczowa,Brezniewa,Lumumby,KirImSena, Castro, Dalajlamy, Ziwkowa,
        Picka, Gottwalda,......oraz za dluzsza wizyte
        ..... Rokossowskiego.

I tak nie bedziecie -kwita :)))

Moze stworzcie jakas "access list" i przkazcie swemu Kwasniewskiemu
        i Millerowi - bo jak sadze na nich oddaliscie glosy ?
        • Gość: waldi Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 11:16
          przecież Śląsk zawsze był czerwony. Zawsze miał fory za komuny to się odwdzięcza
          • Gość: # Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.04.02, 12:06
            Czytalem przez 45 lat o Czerwonym Zaglebiu.
            A Slaskowi odwdziecza sie Warszawka.
            Podobnie Katowicom jak Wroclawiowi.
            Nie slyszales o FOS, zabytkach a nawet bruku
            wywozonym na odbudowe stolicy ?
        • Gość: Kagan Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.vic.bigpond.net.au 15.04.02, 10:08
          Gość portalu: # napisał(a):
          > Mam wniosek do sciskajacych wybiorczo portfele.
          > Ja Wam oddam z kilka wizyt Papieza a Wy mi oddajcie
          > za wizyty Chruszczowa,Brezniewa,Lumumby,KirImSena, Castro, Dalajlamy, Ziwkowa,
          > Picka, Gottwalda,......oraz za dluzsza wizyte Rokossowskiego.
          K: Ile raz Nikita Sergiejewicz byl w Polsce? Niektore wizyty byly zreszta calkiem owocne, jak ta w roku
          1956... Od Lumumby ci wara, bo tacy jak ty go podstepnie zamordowali, i od tego czasu w Kongo trwaja
          ciagle zamieszki! Widziales np. program o Lumumbie w BBC World? Kim Ir Sen tez byl u nas bodajze raz
          i to krotko! Dalajalama przyjezdza wszedzie za pieniadze CIA! Casrto jest zas witany w wielu stolicach
          swiata: gdyby nie mial on tak olbrzymiego poparcia na Kubie, to by sie nie utrzymal przy wladzy, mimo
          upadku ZSRR! A za Marszalka Rokossowskiego Wojsko Polskie bylo najsilniejsze w historii! Byl
          to zreszta najwybitniejszy wojskowy polskiego pochodzenia! Za jego "wodzostwa" mielismy czolgi lepsze
          niz Niemcy, odzrutowe bombowce i mnostwo mysliwcow, nie gorszych niz amerykanskie itp. itd. A
          zobacz, jak wyglada WP obecnie?! Bez najmniejszych szans z Bundeswechra.
          W 1939 Niemcy pokonali nas mniej wiecej w 2 tygodnie, dzis Niemcy dotarli by w pare dni do Warszawy,
          ktorej zreszta nie byloby komu bronic... :(
          Kagan prawdziwy z Australii
          PS Ani na Kwasa, ani na SLD/MiIlera NIE glosowalem. W ogole od paru lat NIE glosuje,
          choc glosowanie jest obowiazkowe w Australii... :)
          • Gość: joly Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 192.168.5.* 15.04.02, 12:32
            Kagan! Aleś pierd...ął z tym wychwalaniem lat 50-tych. Jeszcze trochę i
            będzie "...szybcy, zwarci, gotowi. Najlepsza kawaleria świata...). Nie wiem ile
            masz lat, ale nie czujesz bluesa tamtych czasów.

A co do meritum sprawy: za każdym razem pocieszam się, że jest to już na
            szczęście ostatnia wizyta białego Dziadka, i niestety zawsze się, kur.a, mylę...
            To już chyba niedługo?
        • Gość: Ewawa Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 217.153.32.* 17.04.02, 13:08

> Mam wniosek do sciskajacych wybiorczo portfele.
          > Ja Wam oddam z kilka wizyt Papieza a Wy mi oddajcie
          > za wizyty Chruszczowa,Brezniewa,Lumumby,KirImSena, Castro, Dalajlamy, Ziwkowa,
          > Picka, Gottwalda,......oraz za dluzsza wizyte
          > ..... Rokossowskiego.
          >
          > I tak nie bedziecie -kwita :)))
          >
          > Moze stworzcie jakas "access list" i przkazcie swemu Kwasniewskiemu
          > i Millerowi - bo jak sadze na nich oddaliscie glosy ?

I jeszcze za Owsiaki,Wiktory,TVP.Czekam na zwrot.

• Gość: prowokat zapraszli Miller i Kwasu IP: 192.168.0.* 13.04.02, 16:42
      • Gość: Kagan Re: zapraszli Miller i Kwasu IP: *.vic.bigpond.net.au 15.04.02, 09:57
        Jak nisko upadla PZPR! Myslalem, ze dno osiagnela 13/12/1981, a tu okazuje sie,
        ze pod tym dnem sa jeszcze kolejne dna... :(
        • Gość: Kagan Re: zapraszli Miller i Kwasu IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 10:20
          PZPR upadła wtedy , gdy ty wyjechałeś. Gdybys tego nie zrobił nie byłoby FALLEN
          ANGEL.
          • Gość: KAGAN.AU Re: zapraszli Miller i Kwasu IP: *.vic.bigpond.net.au 15.04.02, 10:25
            Gość portalu: Kagan napisał(a):

> PZPR upadła wtedy , gdy ty wyjechałeś. Gdybys tego nie zrobił nie byłoby FALLEN ANGEL.
            K: Upadla, bo nie chcieli sie mnie sluchac... :(
    • mario2 Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 15.04.02, 10:32
      Nie lepiej za ten szmal troche walow przeciwpowodziowych wyremontowac> Przeciez
      wizyta Wielkiej Kremowki, to jak kataklizm powodzi- jest nieunikniona i
      nadszarpuje budzet panstwa!

A propos. Wielka Kremowka i tak by przyjechala na zaproszenie czerwonego bereta-
      Macharskiego. On zaprasza- my placimy.
    • indris Naród tego chce 15.04.02, 10:55
      Zwrócono tu już uwagę, że JP II zapraszał nie tylko "kler" ale i prezydent,
      skądinąd nie klerykał. Otóż tak już jest w systemach demokratycznych, że
      powinny się one stosować do życzeń większości, bo jednomyślności nie ma nigdy.
      Możnaby się np. zapytać, dlaczego z publicznych pieniędzy mają być finansowane
      transmisje z Mundialu, skoro na pewno znajdą się Polacy temu przeciwni. Otóż
      uważam, że wizyty JP II, i to współfinansowanej ze środków publicznych, życzy
      sobie zdecydowana większość. Elwer akurat nie - i to jego dobre prawo. Ale jest
      w mniejszości.
      • mario2 Re: Naród tego chce 15.04.02, 10:58
        Nie tylko Elwer jest temu przeciwny. Zdecydowana wiekszosc ludzi racjonalnie
        myslacych tez nie chce w katastrofalnej sytuacji publicznych finansow wydawac
        szmalu na oltarze, pomniki, windy wyworzace na oltarze i wiele innych duperel
        towarzyszacych temu zbiorowemu zdebileniu!

• indris Re: Naród tego chce 15.04.02, 11:06
          Skąd wiesz czego chce większość SPOŁECZEŃSTWA ? Bo domyślam się, że
          za "racjonalnie myślących" uznajesz tych, którzy myślą podobnie jak TY. Czy
          ktoś przeprowadził kakiekolwiek wiarygodne badania opinii na ten temat ?
          Domyślać się mogę, że zrobiła to kancelaria prezydencka, bo Kwas nie
          ryzykowałby zadarcia z większością opinii publicznej, ale wyników nie
          ogłoszono. W każdym razie myślę, że wyrażając SWOJE zdanie nie powinno sie go
          automatycznie przypisywac większości chyba, że ma się na to jakieś dowody.
          • mario2 Re: Naród tego chce 15.04.02, 11:18
            Pokrewne badania byly zrobione. postawiono pytanie:
            Gdyby przyszlo Ci sie opodatkowac na rzecz kosciola, ktorego jestes baranem,
            tfu- owieczka. Wiesz jakie byly wyniki?

AZ 50% czlowkow KK NIE placilaby daniny!

Z kosciolow innych protestanci chca sie opodatkowac w 80%
            prawoslawni w prawie 90%

Niech mi nikt nie pierdoli, ze wizyty Wielkiej Kremowki chce WIEKSZOSC
            spoleczenstwa.
            Co do rzadzacych naszym krajem. Dupki chce za zafundowanie wycieczki Bialej
            Kremowce i zaniechanie debaty o wychowaniu sexualnym, tudziez o zlagodzeniu
            ustawy antyaborcyjnej kupic od "czerwonych beretow" poparcie w referendum
            prounijnym. Moim zdaniem - znajac chciwosc i przewrotnosc KK obudza sie znowu z
            reka w nocniku!
          • Gość: Kagan.Au Czy naród tego chce? IP: *.vic.bigpond.net.au 15.04.02, 11:38
            indris napisał(a):

> Skąd wiesz czego chce większość SPOŁECZEŃSTWA ? Bo domyślam się, że
            > za "racjonalnie myślących" uznajesz tych, którzy myślą podobnie jak TY. Czy
            > ktoś przeprowadził kakiekolwiek wiarygodne badania opinii na ten temat ?
            K: Co znaczy wiarygodne?
            Jesli zapytasz sie:
            1. Czy uwazasz, ze Polsce potrzebny jest autorytet osoby, bedacej poza polityka, osoby
            znanej i powazanej na swiecie?
            2. Czy uwazasz, ze Ojciec Swiety jest wlasnie takim autorytetem?
            3. Czy uwazasz, ze wizyta Ojca Swietego bylaby pozytywnym wydarzeniem dla Polakow?
            4. Czy jestes wiec za zaproszeniem Ojca Swietego do Polski?
            To wiekszosc odpowie TAK!
            Ale jak sie zapytasz:
            1. Czy zgadzaszsz sie, ze stwierdzeniem, ze sytuacja gospodarcza Polski jest trudna?
            2. Czy uwazasz, ze rzad Polski powinien wiecej oszczedzac na wydatkach reprezentacyjnych?
            3. Czy zgadasz sie z twierdzeniem, ze wizyty zagranicznych mezow stanow pociagaja za soba wydatki,
            na ktore nie stac obecnie budzetu panstwa?
            4. Czy zgadasz sie z twierdzeniem, ze sfinansowanie wizyty Papieza moze pociagnac za soba ciecia
            buzdzetowe w ochronie zdrowia i oswiacie?
            5. Czy, pomimo powyzszego, jestes wciaz za zaproszeniem Papieza do Polski, mimo iz byl On u nas tak
            niedawno?
            To wtedy znacznie mniej osob odpowie TAK!

> Domyślać się mogę, że zrobiła to kancelaria prezydencka, bo Kwas nie
            > ryzykowałby zadarcia z większością opinii publicznej, ale wyników nie
            > ogłoszono.
            K: Wiadomo dlaczego! "Na dwoje babka wrozyla"... :)

>W każdym razie myślę, że wyrażając SWOJE zdanie nie powinno sie go
            > automatycznie przypisywac większości chyba, że ma się na to jakieś dowody.
            K: Patrz wyzej... :(

• Gość: Ewawa Re: Naród tego chce IP: 217.153.32.* 17.04.02, 13:12
          mario2 napisał(a):

> Nie tylko Elwer jest temu przeciwny. Zdecydowana wiekszosc ludzi racjonalnie
          > myslacych tez nie chce w katastrofalnej sytuacji publicznych finansow wydawac
          > szmalu na oltarze, pomniki, windy wyworzace na oltarze i wiele innych duperel
          > towarzyszacych temu zbiorowemu zdebileniu!
          >

Prowadziłeś badania opinii publicznej? Ja wiem że papiez jest na pierwszym
          miejscu jeśli chodzi o autorytety. Myślę, ze przy ich gwałtownym deficycie w
          Polsce wspaniale że przyjeżdża do nas ten wielki człowiek.

• Gość: odys Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 213.158.195.* 15.04.02, 11:30

> Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne pilnie
      > -
      > jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?

widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zdaniem to
      dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi, Polacy na
      tym korzystają pod każdym względem, najpierw duchowo, no bo on ma coś do
      powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Polaków, którzy
      robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyść jest też
      bardziej prozaiczna, naród przy okazji takich wizyt się integruje, nabywa swego
      rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić język, wejść na
      trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas lepiej
      kontrastować z otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież

• Gość: Ania Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.upc.chello.be 15.04.02, 11:33
        Gość portalu: odys napisał(a):

> Gość portalu: elwer napisał(a):
        >
        > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie swoją
        > kasę?
        > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne p
        > ilnie
        > > -
        > > jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?
        > > Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieniądze?
        >
        > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zdaniem to
        > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi, Polacy n
        > a
        > tym korzystają pod każdym względem, najpierw duchowo, no bo on ma coś do
        > powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Polaków, któr
        > zy
        > robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyść jest też
        > bardziej prozaiczna, naród przy okazji takich wizyt się integruje, nabywa swego
        >
        > rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić język, wejść na
        >
        > trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas lepiej
        > kontrastować z otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież
        >

Ile to juz wizyt papieza bylo.Czy Polacy stali sie lepsi?Przestali
        krasc ,mordowac ,przestali sie klocic miedzy soba?
        • mario2 Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 15.04.02, 11:38
          Nie- ale za to kler nakradl sie w tym czasie wystarczajaco duzo.
          Po co mi wizyta kogos, kto w kierowanej przez siebie instytucji toleruje
          molestowanie sexualne, pedofilie itp.?
          Czyy moze to sa te wartosci o ktorych pisze nasz przedmowca?
        • Gość: odys Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 213.158.195.* 15.04.02, 12:15
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: odys napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: elwer napisał(a):
          > >
          > > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie s
          > woją
          > > kasę?
          > > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na i
          > nne p
          > > ilnie
          > > > -
          > > > jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepy
          > chem?
          > > > Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieniądze?
          > >
          > > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zdaniem
          > to
          > > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi, Pol
          > acy n
          > > a
          > > tym korzystają pod każdym względem, najpierw duchowo, no bo on ma coś do
          > > powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Polaków,
          > któr
          > > zy
          > > robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyść jest te
          > ż
          > > bardziej prozaiczna, naród przy okazji takich wizyt się integruje, nabywa
          > swego
          > >
          > > rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić język, wej
          > ść na
          > >
          > > trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas lepiej
          >
          > > kontrastować z otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież
          > >
          >
          > Ile to juz wizyt papieza bylo.Czy Polacy stali sie lepsi?Przestali
          > krasc ,mordowac ,przestali sie klocic miedzy soba?

Aniu, czy sądzisz, że wizyty papieża spowodowały, że Polacy zaczęli więcej kraść,
          mordować, zaczęli się więcej kłocić między sobą? Chciałabyś się licytować,
          myślisz, ze papież kieruje się jakimiś statystykami czy sondami w tym względzie?
          jeśli coś tłumaczysz dzieciom brojącym na podwórku to czy nie kierujesz się
          własnym rozsądkiem i poczuciem przyzwoitości i bazując na tym wskazujesz im coś
          wg ciebie wlasciwego, czy to, że część z nich ma to gdzieś, żle świadzczy o
          tobie?
          Oczywiście, że możemy papieżowi stawiać jakieś swoje wymagania ale czy nie
          uważasz,że on sam ustawił sobie poprzeczkę bardzo wysoko?

• Gość: Ania Re: Do Odysa IP: *.upc.chello.be 15.04.02, 12:20
            Ja nic takiego nie pisalam.To Ty napisales,ze po kazdej wizycie papieza Polacy
            staja sie lepsi duchowo.Ja napisalam,ze tak nie jest bo to jest prawda.Jak
            kradli tak kradna jak zabijali tak zabijaja.Papiez nie ma wplywu to co chcialam
            napisac a z tym sie zgodziles.A juz twieerdzenie,ze staja sie lepsi to przesada.
            • Gość: odys Re: Do Odysa IP: 213.158.195.* 15.04.02, 12:46

> Ja nic takiego nie pisalam.To Ty napisales,ze po kazdej wizycie papieza Polacy
              > staja sie lepsi duchowo.Ja napisalam,ze tak nie jest bo to jest prawda.Jak
              > kradli tak kradna jak zabijali tak zabijaja.Papiez nie ma wplywu to co chcialam
              >
              > napisac a z tym sie zgodziles.A juz twieerdzenie,ze staja sie lepsi to przesada
              > .

sądzisz, że Polacy nie są lepsi po tych wizytach bo dalej kradną itd; może masz
              rację a może nie to trudne do zweryfikowania i to nie ma nic do rzeczy, z
              pewnoscią natomiast znajdą sie ludzie w ktorych zajdzie jakaś przemiana; możemy
              powymieniać sie jakimiś przykładami jak dobre słowo i szlachetne przesłanie
              dziala na ludzi, obok tego zawsze będzie zło, niegodziwość i co z tego? Nie bądz
              jak pies ogrodnika
        • Gość: Ewawa Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 217.153.32.* 17.04.02, 14:52

>
          > >
          > > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie s
          > woją
          > > kasę?
          > > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na i
          > nne p
          > > ilnie
          > > > -
          > > > jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepy
          > chem?
          > >
          > > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zdaniem
          > to
          > > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi, Pol
          > acy n
          > > a
          > któr
          > > zy
          > > robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyść jest te
          > ż
          > swego
          > >
          > > rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić język, wej
          > ść na
          > >
          > > trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas lepiej
          >
          > > kontrastować z otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież
          > >
          >
          > Ile to juz wizyt papieza bylo.Czy Polacy stali sie lepsi?Przestali
          > krasc ,mordowac ,przestali sie klocic miedzy soba?

Nie rozumiem takiego argumentu? Komu przeszkadza papież? Jeśli jest on tak ważny
          dla wielu Polaków to dlaczego do Polski ma nie przyjeżdzać?
          Porównaj koszty kampani telewizyjnych np. Owsiaka, spędy takie jak Wiktory. To
          jest to co ma kształtować polską kulturę. No chyba że bb. To zrozumiem..
      • Gość: Crotalus Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 157.25.121.* 15.04.02, 11:36

> Gość portalu: elwer napisał(a):
        >
        > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie swoją
        > kasę?
        > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne p
        > ilnie
        > > -
        > > jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?
        > > Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieniądze?
        >
        > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi, Polacy n
        > a
        > powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Polaków, któr
        > zy
        > bardziej prozaiczna, naród przy okazji takich wizyt się integruje, nabywa swego
        >
        > rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić język, wejść na
        >
        >

Odys nie wysilaj się. Baranom nie ma co tłumaczyć pewnych rzeczy. Do nich nic nie
        trafia. Nawet nie wiedziałem, że ludzie mogą być tak głupi, a jednak.
        • Gość: Ania Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.upc.chello.be 15.04.02, 11:39
          Sluchaj BARANIE zamiast obrazac to moze odpowiedz na postawione przeze mnie
          pytanie.Gdzie widzisz te pozytywne efekty te zmiany duchowe.Czy to,ze obrazasz
          ludzi to jest ta twoja przemiana?
          • Gość: Crotalus Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 157.25.121.* 15.04.02, 11:44

> Sluchaj BARANIE zamiast obrazac to moze odpowiedz na postawione przeze mnie
            > pytanie.Gdzie widzisz te pozytywne efekty te zmiany duchowe.Czy to,ze obrazasz
            > ludzi to jest ta twoja przemiana?

Ja obrażam ludzi bo jestem złym człowiekiem. Nie widzę żadnych efektów przemiany
            duchowej, ale większość chce tego przyjazdu. Jest demokracja, więc niech przybywa
            JPII.

• Gość: Ania Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.upc.chello.be 15.04.02, 11:48
              Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
              >
              > > Sluchaj BARANIE zamiast obrazac to moze odpowiedz na postawione przeze mni
              > e
              > > pytanie.Gdzie widzisz te pozytywne efekty te zmiany duchowe.Czy to,ze obra
              > zasz
              > > ludzi to jest ta twoja przemiana?
              >
              >
              >
              > Ja obrażam ludzi bo jestem złym człowiekiem. Nie widzę żadnych efektów przemian
              > y
              > duchowej, ale większość chce tego przyjazdu. Jest demokracja, więc niech przyby
              > wa
              > JPII.
              >
              A co odbylo sie juz jakies referendum?A jak wiekszosc jest za zmiana ustawy
              aborcyjnej to wtedy nie ma demokracji.Ciekawe podejscie do demokracji.
              • Gość: Crotalus Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 157.25.121.* 15.04.02, 11:55

> Gość portalu: Crotalus napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                > >
                > > > Sluchaj BARANIE zamiast obrazac to moze odpowiedz na postawione przez
                > e mni
                > > e
                > > > pytanie.Gdzie widzisz te pozytywne efekty te zmiany duchowe.Czy to,ze
                > obra
                > > zasz
                > > > ludzi to jest ta twoja przemiana?
                > >
                > >
                > >
                > > Ja obrażam ludzi bo jestem złym człowiekiem. Nie widzę żadnych efektów prz
                > emian
                > > y
                > > duchowej, ale większość chce tego przyjazdu. Jest demokracja, więc niech p
                > rzyby
                > > wa
                > > JPII.
                > >
                > A co odbylo sie juz jakies referendum?A jak wiekszosc jest za zmiana ustawy
                > aborcyjnej to wtedy nie ma demokracji.Ciekawe podejscie do demokracji.

A czy ja coś mówiłem o aborcji. Jak większość jej będzie chciała to nie będę miał
                nic do gadania i moje zdanie nie będzie się liczyło.

• Gość: Ania Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.upc.chello.be 15.04.02, 12:00
                  Ale to katolicka poslanka pani Nowina Konopczyna powiedziala,ze demokracja
                  demokracja ale o takich sprawach jak aborcja to przypadkowe spoleczenstwo nie
                  moze sie wypowiadac.Ty tez jestes chyba katolikiem.Myslalam,ze wszyscy katolicy
                  to dobrzy ludzie.Alez to sie czlowiek moze pomylic.
                  • Gość: Crotalus Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 157.25.121.* 15.04.02, 12:12

> Ale to katolicka poslanka pani Nowina Konopczyna powiedziala,ze demokracja
                    > demokracja ale o takich sprawach jak aborcja to przypadkowe spoleczenstwo nie
                    > moze sie wypowiadac.Ty tez jestes chyba katolikiem.Myslalam,ze wszyscy katolicy
                    >
                    > to dobrzy ludzie.Alez to sie czlowiek moze pomylic.

Nie obchodzi mnie co miała do powiedzenia Nowina Konopczyna.
                    Katolik to określenie na człowieka, który w niedziele biega do kościoła, Biblię
                    przeczytał w dzieciństwie i nic nie pamięta. Wydaje mu się, że Piłat to jakieś
                    wzgórze. Normalny, ani zły ani dobry człowiek. Wierzy w Boga. Spraw katolikowi
                    lekki ból w imię wiary to od razu przestanie wierzyć w Boga.
                    Ja nie jestem katolikiem. Wiem tylko, że Bóg jest.

• Gość: asia Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 192.168.5.* 15.04.02, 13:12
                    Widzę Aniu, że masz cholerną cierpliwość do tego Crotalusa, czy jak mu tam.
                    Dyskusja z tego typu frajerami to jak plucie świni w pysk: cały czas będzie
                    odpowiadać, że to pada deszcz. Szkoda nerwów...
                    • Gość: Crotalus Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 157.25.121.* 15.04.02, 13:35
                      Gość portalu: asia napisał(a):

> Widzę Aniu, że masz cholerną cierpliwość do tego Crotalusa, czy jak mu tam.
                      > Dyskusja z tego typu frajerami to jak plucie świni w pysk: cały czas będzie
                      > odpowiadać, że to pada deszcz. Szkoda nerwów...

Znasz mnie dziewczynko, że tak mówisz?

• Gość: Kagan.Au Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.vic.bigpond.net.au 15.04.02, 11:47
          Gość portalu: Crotalus napisał(a):

>
          > >
          > > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za nie swoją
          > > kasę?
          > > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema na inne pilnie
          > > > - jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?
          > >
          > > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zdaniem to
          > > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi, Polacy na
          > którzy robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyść jest też
          > swego> rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić język, wejść na
          > > trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas lepiej kontrastować z
          otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież
          K: BZDURY! Jaki to "specjalny gosc"? Nawet nie sposob zrozumiec, co on wlasciwie
          pod nosem mruczy... :( On nie ma NIC do przekazania poza tanimi komunalami. Nie jest
          w stanie nawet zakonczyc stosunkowo malej wojny w Palestynie, wiec ucieka do Polski,
          bo tu najwiecej naiwnych baranow (pardon, owieczek)...:(
          A to, ze media wtedy padaja na kleczki, swiadczy tylko o ich niedojrzalosci, bo w krajach
          o zaawansowanej demokracji, taka wizyta pociaga za soba mnostwo kontrowersji oraz demonstracje
          "anty", bo calkowita zgoda, to oznaka totalitaryzmu! I to bardzo zly przyklad dla mlodziezy, ktora
          w ten sposob nie ma szansy uczyc sie demokracji!
          Jesli chcecie, aby Polska byla oaza ciemnogrodu, zacofania i braku demokracji, to zapraszajcie
          tego Brzeniewa Watykanu... :(
          • Gość: Kagan.AU Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 12:18
            Prawdziwe Kagany z Australii będa oglądać JP 2 !!
          • Gość: Kagan.AU Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 12:19
            Gość portalu: Kagan.Au napisał(a):

>
            > > Gość portalu: odys napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: elwer napisał(a):
            > > >
            > > > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za
            > nie swoją
            > > > kasę?
            > > > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema
            > na inne pilnie
            > > > > - jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim
            > przepychem?
            > > > > Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieni
            > ądze?
            > > >
            > > > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zd
            > aniem to
            > > > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi
            > , Polacy na
            > > > tym korzystają pod każdym względem, najpierw duchowo, no bo on ma coś
            > do
            > > > powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Pol
            > aków,
            > > którzy robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyś
            > ć jest też
            > > > bardziej prozaiczna, naród przy okazji takich wizyt się integruje, na
            > bywa
            > > swego> rodzaju dojrzałości a media chcąc niechcąc muszą trochę zmienić
            > język, wejść na
            > > > trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas
            > lepiej kontrastować z
            > otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież
            > K: BZDURY! Jaki to "specjalny gosc"? Nawet nie sposob zrozumiec, co on wlasci
            > wie
            > pod nosem mruczy... :( On nie ma NIC do przekazania poza tanimi komunalami. Nie
            > jest
            > w stanie nawet zakonczyc stosunkowo malej wojny w Palestynie, wiec ucieka do Po
            > lski,
            > bo tu najwiecej naiwnych baranow (pardon, owieczek)...:(
            > A to, ze media wtedy padaja na kleczki, swiadczy tylko o ich niedojrzalosci, bo
            > w krajach
            > o zaawansowanej demokracji, taka wizyta pociaga za soba mnostwo kontrowersji or
            > az demonstracje
            > "anty", bo calkowita zgoda, to oznaka totalitaryzmu! I to bardzo zly przyklad d
            > la mlodziezy, ktora
            > w ten sposob nie ma szansy uczyc sie demokracji!
            > Jesli chcecie, aby Polska byla oaza ciemnogrodu, zacofania i braku demokracji,
            > to zapraszajcie
            > tego Brzeniewa Watykanu... :(
            > Kagan nieprawdziwy z Australii

• Gość: # Do Kagana # IP: *.wroclaw.tpnet.pl 15.04.02, 12:46
              Kagan!

Czy Ty moze chodzisz po Ziemi do gory nogami?
              Krew Ci od tego naplynela do oczu az sie zrobily calkiem czerwone.
              To taka popularna przypadlosc u naukowcow w zachodnich uczelniach.
              Do dzis podziwiaja ZSRR - wypisz wymaluj jak Ty.
              Madrosc a wyksztalcenie. Rozumiesz ?
              • Gość: Kagan.au Re: Do Kagana # IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:22

> Kagan!
                >
                > Czy Ty moze chodzisz po Ziemi do gory nogami?
                > Krew Ci od tego naplynela do oczu az sie zrobily calkiem czerwone.
                > To taka popularna przypadlosc u naukowcow w zachodnich uczelniach.
                > Do dzis podziwiaja ZSRR - wypisz wymaluj jak Ty.
                > Madrosc a wyksztalcenie. Rozumiesz ?
                K: Na tym watku dyskutujemy planowany najazd czarnych z watykanu (pod wodza
                "bialego" starucha) na Polske, a nie moja inteligencje!
                Jak nie masz kontrargumentow, to sie NIE kompromituj atakujac mnie ad personam!

• Gość: Kagan.au Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:26
              K (prawdziwy):
              BZDURY! Jaki to "specjalny gosc"? Nawet nie sposob zrozumiec, co on wlasciwie
              pod nosem mruczy... :( On nie ma NIC do przekazania poza tanimi komunalami. Nie
              jest w stanie nawet zakonczyc stosunkowo malej wojny w Palestynie, wiec ucieka
              do Polski, bo tu najwiecej naiwnych baranow (pardon, owieczek)...:(
              A to, ze media wtedy padaja na kleczki, swiadczy tylko o ich niedojrzalosci, bo
              w krajach o zaawansowanej demokracji, taka wizyta pociaga za soba mnostwo kontrowersji oraz
              demonstracje "anty", bo calkowita zgoda, to oznaka totalitaryzmu! I to bardzo zly przyklad dla mlodziezy,
              ktora w ten sposob nie ma szansy uczyc sie demokracji!
              Jesli chcecie, aby Polska byla oaza ciemnogrodu, zacofania i braku demokracji,
              to zapraszajcie tego Brzeniewa Watykanu... :(
              Kagan prawdziwy z Australii (*.au)
              UWAZAJCIE NA FALSZYWYCH KAGANOW Z POLSKI (*.PL) !
          • Gość: odys Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 213.158.195.* 15.04.02, 12:38

>
            > > Gość portalu: odys napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: elwer napisał(a):
            > > >
            > > > > Mam pytanie do kleru.Czy nie wstyd wam zapraszać swego szefa za
            > nie swoją
            > > > kasę?
            > > > > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy niema
            > na inne pilnie
            > > > > - jsze potrzeby?Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim
            > przepychem?
            > > > > Czy nie stać was na wyjazd do szefa i oglądać go za własne pieni
            > ądze?
            > > >
            > > > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zd
            > aniem to
            > > > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi
            > , Polacy na
            > > > tym korzystają pod każdym względem, najpierw duchowo, no bo on ma coś
            > do
            > > > powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Pol
            > aków,
            > > którzy robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyś
            > ć jest też
            > > > bardziej prozaiczna, naród przy okazji takich wizyt się integruje, na
            > bywa
            > język, wejść na
            > > > trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas
            > lepiej kontrastować z
            > otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież
            > K: BZDURY! Jaki to "specjalny gosc"? Nawet nie sposob zrozumiec, co on wlasci
            > wie
            > pod nosem mruczy... :( On nie ma NIC do przekazania poza tanimi komunalami. Nie
            > jest
            > w stanie nawet zakonczyc stosunkowo malej wojny w Palestynie, wiec ucieka do Po
            > lski,
            > bo tu najwiecej naiwnych baranow (pardon, owieczek)...:(
            > A to, ze media wtedy padaja na kleczki, swiadczy tylko o ich niedojrzalosci, bo
            > w krajach
            > o zaawansowanej demokracji, taka wizyta pociaga za soba mnostwo kontrowersji or
            > az demonstracje
            > "anty", bo calkowita zgoda, to oznaka totalitaryzmu! I to bardzo zly przyklad d
            > la mlodziezy, ktora
            > w ten sposob nie ma szansy uczyc sie demokracji!
            > Jesli chcecie, aby Polska byla oaza ciemnogrodu, zacofania i braku demokracji,
            > to zapraszajcie
            > tego Brzeniewa Watykanu... :(
            > Kagan prawdziwy z Australii

jesteś synu kolejną ofiarą zacofania, i wstecznego analfabetyzmu, ale cię nie
            żałuję bo to jest jak z alkoholizmem, żeby przestać się staczać trzeba najpierw
            zaakceptować fakt, ze jest się uzależnionym a u ciebie zdaje sie nie ma co na to
            liczyć; papież mówi niewyrażnie bo jest schorowanym starcem, ale mówi głębokie i
            przemyślane zdania; jeśli zaś chodzi o bełkot to wystarczy poczytać niejakiego
            kagana; właciwie mógłbyś otworzyć jakąś szkołę bełkotu, masz na tym polu
            niezaprzeczalne osiągnięcia, nawet palme nie jest w stanie ci dorównać;
            wizytom papieża towarzyszy życzliwość i jest tak nawet w przypadku krajów
            prawosławnych czy muzułmańskich; chłodne przyjęcie zdarza się bardzo rzadko ale
            nawet wówczas przeciwnicy strają się tonować swoją agresję, wiadomo gość
            wyjątkowy i przez grzeczność okazywaną każdemu gościowi traktuje się go z
            szacunkiem

• Gość: # Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.wroclaw.tpnet.pl 15.04.02, 12:50
              Co miales z religii?
              Czy Lumumba byl przed Toba na tym samym szkoleniu ?
              Nie wiedzialem, ze to Twoj idol. Bylbym go oszczedzil.
              • Gość: Kagan.Au Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 12:51
                JA znam Lumumbę
                • Gość: Kagan.au Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:04

> JA znam Lumumbę
                  K: A ja znam oszoloma z adresu *.tlsa.pl!
            • Gość: Kagan.au Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:19
              > Czy pozostała częsć narodu musi bulić na wizytę goscia gdy nie ma na inne pilniejsze potrzeby?
              > Czy jeżeli dojdzie do wizyty musi to być z takim przepychem?

> > widzę, że cię to strasznie boli, że papież został zaproszony; moim zdaniem to
              > > dość specjalny gość, oprawa jaka temu towarzyszy wcale mnie nie dziwi,
              > > Polacy na tym korzystają pod każdym względem, najpierw duchowo, no bo on ma coś
              > > do powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Polaków,
              > > którzy robią różne głupie rzeczy, głupio żyją- to dość cenny dar; korzyść jest też
              > > język, wejść na trochę subtelniejszy poziom; chamstwo w twoim stylu zaczyna wówczas
              > > lepiej kontrastować z otoczeniem co ma pozytywny wpływ na młodzież

K: BZDURY! Jaki to "specjalny gosc"? Nawet nie sposob zrozumiec, co on wlasciwie
              pod nosem mruczy... :( On nie ma NIC do przekazania poza tanimi komunalami . Nie
              jest w stanie nawet zakonczyc stosunkowo malej wojny w Palestynie, wiec ucieka
              do Polski, bo tu najwiecej naiwnych baranow (pardon, owieczek)...:(
              A to, ze media wtedy padaja na kleczki, swiadczy tylko o ich niedojrzalosci, bo
              w krajach o zaawansowanej demokracji, taka wizyta pociaga za soba mnostwo kontrowersji
              oraz demonstracje "anty", bo calkowita zgoda, to oznaka totalitaryzmu! I to bardzo zly przyklad dla
              mlodziezy, ktora w ten sposob nie ma szansy uczyc sie demokracji!
              Jesli chcecie, aby Polska byla oaza ciemnogrodu, zacofania i braku demokracji,
              to zapraszajcie tego Brzeniewa Watykanu... :(

jesteś synu kolejną ofiarą zacofania, i wstecznego analfabetyzmu,
              K: "synu", to za komuny mowili do poborowych w komisjach poborowych!
              Dla ciebie, katolicki fanatyku, ja jestem PAN KAGAN! :)

.. ale cię nie żałuję bo to jest jak z alkoholizmem, żeby przestać się staczać trzeba najpierw
              zaakceptować fakt, ze jest się uzależnionym a u ciebie zdaje sie nie ma co na to
              liczyć;
              K: Atakujesz mnie ad personam, bo NIE masz merytorycznych argumentow, a jeno nieracjonalne
              przeswiadczenie, o tym, ze masz racje. Ale poniewaz nie wiesz czemu mialbys miec te racje, stad
              uciekasz sie do jedynych argumentow ludzi glupich, czyli do ataku ad personam... ZAL MI CIEBIE, tepy
              katolicki oszolomie, ktoremu kler zrobil takie pranie mozgu, ze odebral cala inteligencje... :(

... papież mówi niewyrażnie bo jest schorowanym starcem, ale mówi głębokie i
              przemyślane zdania;
              K: Jak jest schorowanym starcem, to powinien dawno temu przejsc na emeryture, a NIE trzymac sie
              stolka jak Hitler czy Stalin, az do nedznej zwierzecej smierci... :(
              I daj mi przyklad jednego zdania JPII, ktore NIE jest bezsensownym, wypranym z jakiegolwiek
              znaczenia komunalem... Latwo jest mowic o pokoju czy sprawiedliwosci, trudniej jest ten
              pokoj czy sprawiedliwosc zaprowadzic! Byle chlystek, jak np. Wojtyla, potrafi gadac o pokoju,
              ale zaprowadzic go potrafia tylko wybitne jednostki, do ktorych ten zidiocialy staruch z Wadowic sie na
              pewno NIE zalicza!

... jeśli zaś chodzi o bełkot to wystarczy poczytać niejakiego
              kagana; właciwie mógłbyś otworzyć jakąś szkołę bełkotu, masz na tym polu
              niezaprzeczalne osiągnięcia, nawet palme nie jest w stanie ci dorównać;
              K: Znow atakujesz mnie ad personam, bo na moje argumenty NIE masz odpowiedzi! :)
              No coz, jestes katolikiem, a to wiele wyjasnia! :(

.. wizytom papieża towarzyszy życzliwość i jest tak nawet w przypadku krajów
              prawosławnych czy muzułmańskich; chłodne przyjęcie zdarza się bardzo rzadko ale
              nawet wówczas przeciwnicy strają się tonować swoją agresję, wiadomo gość
              wyjątkowy i przez grzeczność okazywaną każdemu gościowi traktuje się go z
              szacunkiem
              K: Najlepiej takiego kontrowersyjnego goscia NIE zapraszac!
              A ja NIE jestem dyplomata, wiec mowie i pisze, co mysle. Klamstwo NIE lezy
              w mej naturze, bo NIE jestem katolikeim, jak np. ten obludnik Wojtyla! :)
              • Gość: odys Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: 213.158.195.* 17.04.02, 14:20
                kagan, Pan Kagan, jełop, zakompleksiony chłopiec z Australii- mnie tam wszystko
                jedno, ale tobie synu nie wszystko jedno; opanuj się, nie zrób sobie z tak
                błahego powodu krzywdy; jako antidotum na twe sterane nerwy radzę zastosować
                stary wypróbowany sposób wszystkich buraków świata, daj komuś w mordę
      • Gość: elwer Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 20:48

> a
        > powiedzenia i przekazania, słowa papieża mają swoją wagę więc dla Polaków,
        E:Czy ty rozumiesz cos z tego co szepta ten starszy pan?
        >
        >
        E:Czy młodzieżą nazywasz te staruszki stanowiące zaplecze polityczne o. rydzyka?

• mario2 Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 17.04.02, 14:29
          Wez Ty sie synek ciuli w leb, abo sie se mnom na piwo umow!
    • Gość: CCC Apel !!! IP: 213.77.91.* 16.04.02, 14:00
      Witam wszystkich i apeluję o odrobinę zdrowego rozsądku.
      Omawiano tu kilka spraw postaram się nawiązać do każdej z nich:

1. Pieniądze z podatków niestety nie mogą być wydawane tak ,żeby zadowolić
      WSZYSTKICH. Pacyfiści muszą płacić podatki na utrzymanie wojska. Ludzie którzy
      nigdy nie mieli do czynienia z sądami muszą płacić na ich utrzymanie itp.
      O tym jak wydawać pieniądze z podatków decyduje WIĘKSZOŚĆ (przez wybranych
      przedstawicieli) a nie WSZYSCY. Prezydent i premier zadecydowali ,że trzeba
      Jana Pawła 2 zaprosić (i pokryć koszty wizyty) bo tak chce WIĘKSZOŚĆ.

2. Co mogą zrobić przeciwnicy wizyty. Proste założyć partię "Prawdziwej
      Twardogłowej i Bardzo Ateistycznej Lewicy". Przekonać do swojego programu ludzi
      wygrać wybory i NIE zapraszać Papieża. Proste prawda ???
      Więc drodzy debile zamiast marudzić i miotać obelgi weźcie się do roboty
      (może uda się wam uzyskać wynik wyższy niż 0.00005 %)

3. Popularność Jana Pawła II. Tu sprawa jest bardzo prosta. Ktoś z dyskutantów
      zauważył ,że Kwaśniewski blisko współpracuje z ludźmi "od sondaży" i badania
      opinii publicznej. Czyli albo Polacy popierają wizytę Jana Pawła II albo
      Kwaśniewski zwariował.

4. Jeżeli kogoś zapraszamy to ponosimy pewne koszty związane z tą wizytą.
      Czytając wypowiedzi przeciwników wizyty dochodzę do jednego wniosku. Współczuję
      gościom których zapraszają do swoich domów.

Ps. Ile podatków co roku wpłaca popierająca wizytę większość. Moim zdaniem
      wystarczyło by na 10 000 takich wizyt.

Pozdrawiam wszystkich (z wyjątkiem fanatyków)
      CCC
      • Gość: Ciocia Re: Apel !!! IP: *.tnt4.b2.uunet.de 16.04.02, 16:43
        Uwazam dyskusje za bezprzedmiotowa.Z tego co widze JP2 i tak nie dozyje wizyty.
        • Gość: Kagan.au Re: Apel !!! IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 12:49
          Gość portalu: Ciocia napisał(a):

> Uwazam dyskusje za bezprzedmiotowa.Z tego co widze JP2 i tak nie dozyje wizyty.
          K: Dozyje, dozyje! Chocby mieli trupa podmalowac, wyposazyc w zdalnie sterowane "bionic" konczyny
          i do srodka wstawic radio... :(
          • Gość: pilgrzym Re: Wymiana dobr materialnych na moralne IP: *.waveform.net 17.04.02, 14:36
            Nie ma miar ktoreby pokazaly jak bardzo pozyteczna jest wizyta papieza w Polsce
            w ktorej rosnie materialne dobro i znikaja moralne wartosci.

WIZYTA PAPIEZA PRZYCZYNI SIE DO ODWROCENIA PROCESU WZROSTU ZAINTERESOWAN
            MATERIALNYMI WARTOSCIAMI I WZBUDZI PRAGNIENIE WZROSTU MORALNYCH DOBR W POLSCE
            • Gość: Kagan Re: Wymiana dobr materialnych na moralne IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 02.05.02, 07:17
              Gość portalu: pilgrzym napisał(a):

> Nie ma miar ktoreby pokazaly jak bardzo pozyteczna jest wizyta papieza w Polsce
              > w ktorej rosnie materialne dobro i znikaja moralne wartosci.
              >
              > WIZYTA PAPIEZA PRZYCZYNI SIE DO ODWROCENIA PROCESU WZROSTU ZAINTERESOWAN
              > MATERIALNYMI WARTOSCIAMI I WZBUDZI PRAGNIENIE WZROSTU MORALNYCH DOBR W POLSCE

K: Co to sa "dobra moralne" i czym sie roznia od zla moralnego, wyrzadzonego Polsce
              przez Wojtyle (bezrobocie, narkomania, przestepczosc zorganizowana - zjawiska NIE
              znane za "komuny") ? :(
      • Gość: Kagan.au Re: Apel !!! IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:03
        Gość portalu: CCC napisał(a):
        Witam wszystkich i apeluję o odrobinę zdrowego rozsądku.
        Omawiano tu kilka spraw postaram się nawiązać do każdej z nich:
        1. Pieniądze z podatków niestety nie mogą być wydawane tak ,żeby zadowolić
        WSZYSTKICH. Pacyfiści muszą płacić podatki na utrzymanie wojska.
        Ludzie którzy nigdy nie mieli do czynienia z sądami muszą płacić na ich utrzymanie itp.
        K: Wojsko, sady itp. obsluguja WSZYSTKICH! Staruch z Watykanu obsluguje zas, i to marnie,
        TYLKO KATOLIKOW!

O tym jak wydawać pieniądze z podatków decyduje WIĘKSZOŚĆ (przez wybranych
        przedstawicieli) a nie WSZYSCY. Prezydent i premier zadecydowali ,że trzeba
        Jana Pawła 2 zaprosić (i pokryć koszty wizyty) bo tak chce WIĘKSZOŚĆ.
        K: Skad wiedza, ze tak chce wiekszosc? Juz pisalem, ze wynikami sondazy tzw. opinii publicznej
        mozna dosc latwo i prosto manipulowac!

2. Co mogą zrobić przeciwnicy wizyty. Proste założyć partię "Prawdziwej Twardogłowej i Bardzo
        Ateistycznej Lewicy". Przekonać do swojego programu ludzi wygrać wybory i NIE zapraszać Papieża.
        Proste prawda ???
        K: Niekoniecznie! moga np. zarzadac REFERENDUM! Do czasu takowego referendum nalezy zawiesic
        najazd Brezniewa z Watykanu na Polske!

Więc drodzy debile zamiast marudzić i miotać obelgi weźcie się do roboty
        (może uda się wam uzyskać wynik wyższy niż 0.00005 %)
        K: Debilem jestes TY, jak nie rozumiesz, ze ta wizyta niczego dobrego Polakom NIE da!
        Wojtyle zawdzieczamy wielomilionowe bezrobocie, eksmisje na bruk, upadek polskiego
        rolnictwa i przemyslu, czego chcemy wiecej?

3. Popularność Jana Pawła II. Tu sprawa jest bardzo prosta. Ktoś z dyskutantów
        zauważył ,że Kwaśniewski blisko współpracuje z ludźmi "od sondaży" i badania
        opinii publicznej. Czyli albo Polacy popierają wizytę Jana Pawła II albo
        Kwaśniewski zwariował.
        K: Juz wam tlumaczylem, jak latwo mozna manipulowac wynikami tych sondazy!
        Po prostu Kwas i Miller uwazaja, ze lewica ich i tak poprze, bo nie maja alternatywy na lewo, zalezy im
        wiec glownie na glosach prawicy katolickiej, stad chca sie sfotografowac z papiezem z Wadowic,
        poki ten ostani jeszcze daje znaki zycia... :(
        Stalin i Hitler przepadali za fotkami z dziecmi, Kwasu i Millerek uznali, ze fotki ze staruchem
        z Wadowic sa jeszcze lepsze w "pomrocznej"... :(

4. Jeżeli kogoś zapraszamy to ponosimy pewne koszty związane z tą wizytą.
        K: Ja Wojtyly NIE zapraszalem do Polski, a jestem pelnoprawnym obywatelem RP!
        Takich jak ja sa miliony! Lekcewazenie ich moze sie okazac przykre w skutkach dla
        klasy rzadzacej!

Czytając wypowiedzi przeciwników wizyty dochodzę do jednego wniosku. Współczuję
        gościom których zapraszają do swoich domów.
        K: Cos ci sie pomylilo! Ja, jak kogos NIE lubie, to go NIE zapraszam. Czarnych od dawna
        nie wpuszczam do domu, jak jeden z nich zaczal sie zbytnio interesowac moim potomstwem... :(

Ps. Ile podatków co roku wpłaca popierająca wizytę większość. Moim zdaniem
        wystarczyło by na 10 000 takich wizyt.
        K: TAK, ale skad wtedy wziac fundusze na wojsko, milicje, drogi, szpitale, szkoly itp.?
        Watykan na pewno nam nec nie da! Oni sa od brania, a NIE od dawania!
        • Gość: Kagan.au Re: Apel Kagana !!! IP: *.tlsa.pl 17.04.02, 13:11
          Uwaga znowy fałszywy Kagan on-line.
          • Gość: Kagan.au Re: Apel Kagana !!! IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:29
            Gość portalu: Kagan.au napisał(a):

> Uwaga znowy fałszywy Kagan on-line.
            Latwo go poznac, poniewaz:
            1. Pisze z adresu *.tlsa.pl
            2. Uzywa polskich liter, np. "ł"
        • Gość: Kagan.au Uwaga na fałszywego Kagana IP: *.tlsa.pl 17.04.02, 13:13
          Fałszywy Kagan pisze z błędami ortograficznymi typu: słowo zażądac pisze
          przez "rz".

• Gość: Kagan.au Re: Uwaga na fałszywego Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 17.04.02, 13:27

> Fałszywy Kagan pisze z błędami ortograficznymi typu: słowo zażądac pisze
            > przez "rz".

Prawdziwie falszywy Kagan pisze z Polski z adresu *.tlsa.pl i uzywa polskich liter!

• Gość: Kagan.au Re: Uwaga na fałszywego Kagana IP: *.tlsa.pl 17.04.02, 13:30
              Fałszywie Prawdziwy lub Prawdziwie fałszywy Kagan robi błędy ortograficzne. To
              ganoń co nie zna ortografii.
            • Gość: Kagan.au TO jest forum Kagana !!! IP: *.tlsa.pl 17.04.02, 13:30
              I katoli oczywiście.
            • Gość: Kagan.au Szukajcie prawdziwego Kagana ..... IP: *.tlsa.pl 17.04.02, 13:31
              .....a znajdziecie
    • Gość: Jerozili Re: ODESLIJCIE GO ZA POLSKIE PIENIADZE DO.. IP: *.btpl.org 09.05.02, 17:51
      JAK WY MOZECIE GOSCIC WOJTYLE KTORY WAS PRZED SWIATEM OSKARZYL ZE JESTESCIE
      ZBRODNIARZAMI

PRZEPRASZAJAC ZYDOW ZA KRZYDWY ZADANE - WOJTYLA WYZNAL ZE POLSKA JEST
      ZBRODNIARZEM
      • Gość: Kagan Re: ODESLIJCIE GO ZA POLSKIE PIENIADZE DO.. IP: *.vic.bigpond.net.au 22.05.02, 06:43
        Gość portalu: Jerozili napisał(a):

> JAK WY MOZECIE GOSCIC WOJTYLE KTORY WAS PRZED SWIATEM OSKARZYL ZE JESTESCIE
        > ZBRODNIARZAMI
        > PRZEPRASZAJAC ZYDOW ZA KRZYDWY ZADANE - WOJTYLA WYZNAL ZE POLSKA JEST
        > ZBRODNIARZEM
        K: A czemu to Zyd mialby stac za gojami?
        • Gość: Kagan Re: ODESLIJCIE GO ZA OPOLSKIE ... IP: *.tlsa.pl 22.05.02, 08:35
          • Gość: Kagan Re: ODESLIJCIE GO ZA OPOLSKIE ... IP: *.vic.bigpond.net.au 22.05.02, 08:37

Do Gornego czy Dolnego Slaska?
            • Gość: Kagan Re: ODESLIJCIE GO ZA OPOLSKIE ... IP: *.tlsa.pl 22.05.02, 08:49
              ieutp9834765b0948b098ep0welqdho38p
              • Gość: Kagan Re: ODESLIJCIE GO ZA OPOLSKIE ... IP: *.vic.bigpond.net.au 22.05.02, 08:52

> ieutp9834765b0948b098ep0welqdho38p

???????????????????
                • Gość: Kagan Re: ODESLIJCIE GO ZA OPOLSKIE ... IP: *.tlsa.pl 22.05.02, 08:58
                  sorry
        • Gość: CONSILIU Re: ZABIERZCIE MU PASZPORT-NIECH SIEDZI W POLSCE IP: *.btpl.org 22.05.02, 17:13
          ZACHOD CZEKA KIEDY UMRZE - JAK NAJSZYBCIEJ - NIE LUBIA GO

ABY WAM NIE PRZYNOSIL WIECEJ WSTYDU - ZABIERZCIE MU PASZPORT I ZATRZYMAJCIE TE
          RELIKWIJE DLA CHWALY POLSKI A NIE KOSCIOLA
          • Gość: Kagan Re: ZABIERZCIE MU PASZPORT-NIECH SIEDZI W POLSCE IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 23.05.02, 05:30
            Gość portalu: CONSILIU napisał(a):

> ZACHOD CZEKA KIEDY UMRZE - JAK NAJSZYBCIEJ - NIE LUBIA GO
            >
            > ABY WAM NIE PRZYNOSIL WIECEJ WSTYDU - ZABIERZCIE MU PASZPORT I ZATRZYMAJCIE TE
            > RELIKWIJE DLA CHWALY POLSKI A NIE KOSCIOLA

Zatrzymajmy go dla siebie na Jasnej Gorze i bierzmy po "dularze" za ogladanie
            jego "zyjacego", a po dwa za jego zmumifikowane truchlo...
            • Gość: DrKrisK Re: ZABIERZCIE MU PASZPORT-NIECH SIEDZI W POLSCE IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 06.06.02, 07:48
              ZACHOD CZEKA KIEDY UMRZE - JAK NAJSZYBCIEJ - NIE LUBIA GO
              ABY WAM NIE PRZYNOSIL WIECEJ WSTYDU - ZABIERZCIE MU PASZPORT I ZATRZYMAJCIE TE
              RELIKWIE DLA CHWALY POLSKI A NIE KOSCIOLA
              DrKrisK
    • Gość: Katana Re: Wartosci laczyc z tymi samymi wartosciami IP: *.waveform.net 06.06.02, 14:03
      Wojtyla jest nawiekszym przyjacielem Izraela i jego obronca

PRZEPRASZAJAC ZYDOW ZA TO CO POLSKA NIE DOKONALA - RZUCIL HANBE NA POLSKE

WIEC KUPCIE MU BILET Z WARSZAWY DO IZRAELA
      I Z SZACUNKIEM ODESLIJCIE ZLOTO DO ZLOTA

• Gość: Oszolom Re: Wartosci laczyc z tymi samymi wartosciami IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 07.06.02, 07:39
        Gość portalu: Katana napisał(a):

> Wojtyla jest nawiekszym przyjacielem Izraela i jego obronca
        Jak smiwesz tak twierdzic, ty wstretny zydzie!
        >
        > PRZEPRASZAJAC ZYDOW ZA TO CO POLSKA NIE DOKONALA - RZUCIL HANBE NA POLSKE
        > WIEC KUPCIE MU BILET Z WARSZAWY DO IZRAELA
        > I Z SZACUNKIEM ODESLIJCIE ZLOTO DO ZLOTA
        Sam bys chcial smrodzie do Izraela, ale ciebie tam nie chca, jak kagana!
    • Gość: Kagan Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.vic.bigpond.net.au 14.06.02, 02:06
      Co to jest religia?
      1. Wedlug Freuda i Jonesa jest to powszechna nerwica natrectw (Zwangsneurose),
      zwiazana z roznymi tabu, np. tzw. delire de toucher. Przekroczenie tych
      nieracjonalnych regul przyprawia takiego neurotyka o nieznosny stan leku i
      niepokoju, co nazywamy "wyrzutami sumienia" (wl. "wyrzutami na sumieniu").
      Bog zas to w'g Jonesa projekcja ojca. Juz Bovet zauwazyl, ze male
      chrzescijanskie dzieci (i zapewne tez zydowskie i muzulmanskie) wyobrazaja
      sobie Boga na obraz i podobienstwo swych ojcow. Rodzina boska (Ojciec Jahwe,
      Matka Miriam, syn Jeszu i "pet" golabek czyli Duch Sw. to projekcja
      rodziny ziemskiej). Tak wiec religia to domena "ubogich duchem", ludzi
      o mentalnosci przedszkolakow...
      2. Durkheim widzi geneze religii w wobrazeniach (wl. deluzjach) zbiorowych,
      cos w rodzaju wytworu psychotycznego tlumu...
      3. Wedlug Dupreela, religia to tzw. "Technika B". "Technika A" to technika
      racjonalna: np. aby zebrac plony, rolnik sieje ziarno. Ale co ma robic ow
      rolnik, jak brak deszczu? Ucieka sie on (czesto z pomoca szamana, czarownika
      czy ksiedza) do tzw. "Techniki B", calkowicie nieracjonalnej, z braku
      dostepnej mu racjonalnej techniki typu "A".
      4. Wedlug Baleya zrodlo religii to tzw. "myslenie zyczeniowe" czyli
      "wishful thinking".
      5. Wreszcie wedlug Engelsa jest to fantastyczne odzwierciedlenie w ludzkich
      glowach sil zewnetrznych, na ktore to sily ludzie nie mieli (lub wciaz nie
      maja) wplywu. A wedlug Markksa religia to opium (narkotyk) dla ludu...
      Tanszy niz opium, nawet tanszy niz marichuana, ale znacznie bardziej
      szkodliwy...
      Kagan
      • Gość: Kagan.au Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.tlsa.pl 14.06.02, 11:16
        Co to jest religia?
        1. Wedlug Freuda i Jonesa jest to powszechna nerwica natrectw (Zwangsneurose),
        zwiazana z roznymi tabu, np. tzw. delire de toucher. Przekroczenie tych
        nieracjonalnych regul przyprawia takiego neurotyka o nieznosny stan leku i
        niepokoju, co nazywamy "wyrzutami sumienia" (wl. "wyrzutami na sumieniu").
        K: Bog zas to w'g Jonesa projekcja ojca. Juz Bovet zauwazyl, ze male
        chrzescijanskie dzieci (i zapewne tez zydowskie i muzulmanskie) wyobrazaja
        sobie Boga na obraz i podobienstwo swych ojcow. Rodzina boska (Ojciec Jahwe,
        Matka Miriam, syn Jeszu i "pet" golabek czyli Duch Sw. to projekcja
        rodziny ziemskiej). Tak wiec religia to domena "ubogich duchem", ludzi
        o mentalnosci przedszkolakow...
        2. Durkheim widzi geneze religii w wobrazeniach (wl. deluzjach) zbiorowych,
        cos w rodzaju wytworu psychotycznego tlumu...
        3. Wedlug Dupreela, religia to tzw. "Technika B". "Technika A" to technika
        racjonalna: np. aby zebrac plony, rolnik sieje ziarno. Ale co ma robic ow
        rolnik, jak brak deszczu?
        K: Ucieka sie on (czesto z pomoca szamana, czarownika
        czy ksiedza) do tzw. "Techniki B", calkowicie nieracjonalnej, z braku
        dostepnej mu racjonalnej techniki typu "A".
        4. Wedlug Baleya zrodlo religii to tzw. "myslenie zyczeniowe" czyli
        "wishful thinking".
        5. Wreszcie wedlug Engelsa jest to fantastyczne odzwierciedlenie w ludzkich
        glowach sil zewnetrznych, na ktore to sily ludzie nie mieli (lub wciaz nie
        maja) wplywu.
        K: A wedlug Markksa religia to opium (narkotyk) dla ludu...
        Tanszy niz opium, nawet tanszy niz marichuana, ale znacznie bardziej
        szkodliwy...
        Kagan Prawdziwy

• Gość: Katolik Wizyta Ojca Swietego... IP: *.vic.bigpond.net.au 29.06.02, 16:00
          ... bedzie najwiekszym wydarzeniem w historii Polski, bo
          po raz pierwszy odwiedzi na zyjacy BOG!
          Niech bedzie wiec pochwalony Bog Zyjacy wsrod nas,
          czyli Ojciec Swiety, Jan Pawel II oraz
          Maryja Wiecznie Dziewica i Owoc Jej Cnoty,
          Pan Jezus!
          Katolik Najprawdziwszy z Parafii Polskiej
          w Australii pod wezwaniem Niepokalanego Poczecia
          i Maryi Zawsze Dziewicy, Krolowej Polski oraz
          Jego Swiatobliwosci Ojca Swietego,
          Wielkiego Rodaka Naszego, Jana Pawla II!
          • diasy Re: Wizyta Ojca Swietego... 29.06.02, 17:19
            Gość portalu: Katolik napisał(a):

> ... bedzie najwiekszym wydarzeniem w historii Polski, bo
            > po raz pierwszy odwiedzi na zyjacy BOG!

"nas"??? i to mówi kolo z Australii, jasne nie twoją kasę wurzuca się w błoto,
            mnie też nie przeszkadza, jak JP2 nęka swoimi wizytami bieden kraje 3 świata, a
            co mi tam - hallellujah!

> Niech bedzie wiec pochwalony Bog Zyjacy wsrod nas,
            > czyli Ojciec Swiety, Jan Pawel II

pojebało cie? z niego taki sam bóg, jak ze mmie mother Teresa
            >oraz
            > Maryja Wiecznie Dziewica i Owoc Jej Cnoty,
            > Pan Jezus!

buuuuuhahahah, widzę że dziewice są w twoim typie

> Katolik Najprawdziwszy z Parafii Polskiej
            > w Australii pod wezwaniem Niepokalanego Poczecia
            > i Maryi Zawsze Dziewicy, Krolowej Polski oraz
            > Jego Swiatobliwosci Ojca Swietego,
            > Wielkiego Rodaka Naszego, Jana Pawla II!

czy to nazwa oddziału zamkniętego w szpitalu psychiatrycznym?

• Gość: olo Re: Wizyta Karola W. pseud.JP 2 IP: *.pl 29.06.02, 22:08

> Co to jest religia?
          > 1. Wedlug Freuda i Jonesa jest to powszechna nerwica natrectw (Zwangsneurose),
          > zwiazana z roznymi tabu, np. tzw. delire de toucher. Przekroczenie tych
          > nieracjonalnych regul przyprawia takiego neurotyka o nieznosny stan leku i
          > niepokoju, co nazywamy "wyrzutami sumienia" (wl. "wyrzutami na sumieniu").
          > K: Bog zas to w'g Jonesa projekcja ojca. Juz Bovet zauwazyl, ze male
          > chrzescijanskie dzieci (i zapewne tez zydowskie i muzulmanskie) wyobrazaja
          > sobie Boga na obraz i podobienstwo swych ojcow. Rodzina boska (Ojciec Jahwe,
          > Matka Miriam, syn Jeszu i "pet" golabek czyli Duch Sw. to projekcja
          > rodziny ziemskiej). Tak wiec religia to domena "ubogich duchem", ludzi
          > o mentalnosci przedszkolakow...
          > 2. Durkheim widzi geneze religii w wobrazeniach (wl. deluzjach) zbiorowych,
          > cos w rodzaju wytworu psychotycznego tlumu...
          > 3. Wedlug Dupreela, religia to tzw. "Technika B". "Technika A" to technika
          > racjonalna: np. aby zebrac plony, rolnik sieje ziarno. Ale co ma robic ow
          > rolnik, jak brak deszczu?
          > K: Ucieka sie on (czesto z pomoca szamana, czarownika
          > czy ksiedza) do tzw. "Techniki B", calkowicie nieracjonalnej, z braku
          > dostepnej mu racjonalnej techniki typu "A".
          > 4. Wedlug Baleya zrodlo religii to tzw. "myslenie zyczeniowe" czyli
          > "wishful thinking".
          > 5. Wreszcie wedlug Engelsa jest to fantastyczne odzwierciedlenie w ludzkich
          > glowach sil zewnetrznych, na ktore to sily ludzie nie mieli (lub wciaz nie
          > maja) wplywu.
          > K: A wedlug Markksa religia to opium (narkotyk) dla ludu...
          > Tanszy niz opium, nawet tanszy niz marichuana, ale znacznie bardziej
          > szkodliwy...
          > Kagan Prawdziwy
          >
          Jezu drogi! kagan prawdziwy, bój się boga czy w kogo tam wierzysz.
          na wszystkich możliwych forach wklejasz swoje chujowe scany ze starych
          podręczników filozofii. dobra już wiemy że potrafisz obsłużyć skaner tudzież
          skrypt do nauki filozofii na WUML-u, założę się że wiesz o czym mowa. może czas
          na trochę orginalnej twórczości. chociaż może lepiej nie.
          mam cie głęboko w dupie ale obiektywnie muszę przyznać, że twoja postawa jest
          rodzajem odreagowania tych lat gdy z papieża w sumie bezpretensjonalnego gościa
          robiono półboga do czego on sam odnosi się z niechęcią. ale tak to już jest z
          namolnymi fanami.
          co do ciebie kagan czas jakiś temu wypisywałbyś swoje posty na ścianach
          publicznych kibli, teraz masz internet i to się kurwa nazywa postęp.

to napisał olo

• Gość: Marcel Czy to nie czasem Miller go zaprosił? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 19:13
      O ile dobrze pamiętam jak Miller z wnuczką był u DJ-a Papy to zaprosił go do
      Polski. Więc chyba do niego musisz mieć pretensje, albo do wnuczki. Chyba, że
      Miller zaprosił go na polecenie kleru.
    • Gość: Terry Elwer pseudo kretyn IP: 217.153.50.* 01.07.02, 15:03
      Zastanów sie przymule i raczej patrz na ręce swoich czerwonych mocodawców na co
      wydawali przez półwiecze nasze pieniądze, a i wydają nadal. Szubrawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka