Dodaj do ulubionych

Radziecka Maciorka

06.03.16, 13:50
Bogdan Lis o Macierewiczu : Trudno było wtedy być liderem, to wiązało się z odpowiedzialnością za ludzi. Ja tych wszystkich osób, które chcą teraz zmieniać historię, tam nie widziałem. Antoni Macierewicz w 1983 roku chciał się ze mną spotkać, miał coś ważnego do powiedzenia. Wyszedł na przepustkę z obozu dla internowanych. Zwrócił się o spotkanie i ja się z nim spotkałem, a to zawsze jest problem, gdy się w podziemiu spotykasz z kimś, kto nie jest w strukturach podziemia, bo trzeba się odpowiednio ubezpieczyć. Szybko uciekłem z tego spotkania, bo uznałem go za agenta KGB. On namawiał mnie do tego, żebym się ujawnił, mówił, że “Solidarność kaputt, że to koniec z Solidarnością” - i mówię to z ręką na sercu - “że tak naprawdę jedynym ratunkiem jest, żebyśmy tak autentycznie, naprawdę pokochali ZSRR, bo tylko, jak oni nam uwierzą, że my ich kochamy, to dadzą nam więcej wolności”.
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Radziecka Maciorka 06.03.16, 14:26
      Maciorewicz to nawiększy szkodnik w Polsce. To co mówi Lis wcale mnie nie zaskoczyło.
      • mao111 Re: Radziecka Maciorka 06.03.16, 14:35
        Przecież jego idolem był towarzysz Che i Maciora wcale tego nie ukrywała.
        • douglasmclloyd Re: Radziecka Maciorka 06.03.16, 15:22
          Dlatego Maciorewicz tak zaciekle zwalcza przeciwników komunizmu.
    • uu1 Re: Radziecka Maciorka 06.03.16, 14:53
      Jeżeli B.Lis mówi prawdę, to fakt, że mówi ją po 33 latach dyskwalifikuje go ostatecznie. :- (
      -------------------
      • mao111 Re: Radziecka Maciorka 06.03.16, 14:55
        Ostatecznie? A coś go wcześniej dyskwalifikowało wstępnie?
        • uu1 Re: Radziecka Maciorka 06.03.16, 16:54
          mao111 napisał:

> Ostatecznie? A coś go wcześniej dyskwalifikowało wstępnie?
          Wolisz określenie definitywnie, nieodwołalnie?

---------------------
          Nie ma bowiem takiej podłości, dla której usprawiedliwienia nie można by znaleźć jakiegoś wzniosłego albo świętobliwego uzasadnienia
      • wiarus-pl O tym co teraz mówi Bogdan Lis wcześniej niejedna 06.03.16, 17:15
        osoba już mówiła.
    • wiarus-pl Trudno Boganowi Lisowi nie wierzyć tym bardziej, 06.03.16, 17:13
      że od lat fakty mówią same za siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka