Dodaj do ulubionych

Partio "Razem", puknij się w łeb!

10.03.16, 12:16
Ale świetny pomysł! - zawołałam na widok wyroku TK wyświetlanego na budynku URM i moja przygasła sympatia do Razem ożyła na nowo. A dziś z przykrością przeczytałam:

"Otrzymujemy pierwsze sygnały, że do naszego protestu przeciwko łamaniu Konstytucji próbują dołączyć ci, którzy łamali ją przez lata" - pisze na Facebooku Partia Razem. I dodaje: "Nie potrzebujemy skompromitowanych polityków czy to z PO, czy z innych ugrupowań, którzy pamiętają o ustawie zasadniczej tylko wtedy, kiedy wykorzystują ją do partyjnej walki".

Droga partio Razem, jesteście dopiero na początku drogi. Jeszcze nie zrobiliście niczego pozytywnego prócz tego pierwszego, świetnego happeningu. Ale tym wpisem przekreślacie jego efekt i niszczycie sympatię, jaką nim wzbudziliście.
Owszem, zarówno PO, jak i inne partie mają wiele za uszami. Ale nie ma żadnych podstaw, by stawiać je na równi z Pisem, bo żadna z nich nie burzyła demokracji w Polsce ani nawet nie przejawiała takiego zamiaru.
Swoim wpisem objawiliście własną niezdolność do bycia razem z jakąkolwiek siłą poza wami samymi, co wobec nazwania się "Razem" jest dość kuriozalne i jest wyraźną cechą wspólną właśnie z Pisem, który również nie jest zdolny do jakiejkolwiek wspólnoty we wspólnym interesie.
Partio "Razem" - zaczęliście bardzo szczytnymi hasłami i można było łączyć z wami nadzieję na powstanie prawdziwej, jakże potrzebnej nam lewicy. I taką nadzieję oraz sympatię dla was miałam. Ale gdy teraz czytam, że uważacie się za jedynych sprawiedliwych, którzy wiedzą, co jest dobre, a co złe i mają patent na szczęśliwe społeczeństwo, zaczynam się was trochę bać.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 12:25
      Ale gdy teraz czytam, że uważacie się za jedynych sprawiedliwych, którzy wiedzą, co jest dobre, a co złe i mają patent na szczęśliwe społeczeństwo, zaczynam się was trochę bać.

sami wiedzący lepiej w tym kraju ,do władzy dorwały się brunatne koszule ,
      w kolejce z jeszcze "lepszym dobrem" czekają bolszewicy.
    • kylax1 PO i PiS to jedno dziadostwo konserwatywno-prawic 10.03.16, 12:25
      owe. PO to katoprawica w wersji light, a PiS w wersji hard.
      • freies_man Re: PO i PiS to jedno dziadostwo konserwatywno-pr 10.03.16, 12:29
        kylax1 napisał:

> owe. PO to katoprawica w wersji light, a PiS w wersji hard.

Prawidłowa ocena.
        • el.commendante Re: PO i PiS to jedno dziadostwo konserwatywno-pr 10.03.16, 13:17
          Ale jeśli chodzi o anty-społeczny gospodarczy neoliberalizm to PO i Petru są tu wersją hard, a PiS wersją light. Suma sumarum więc PiS i PO to takie samo dno!
          • kylax1 Dokładnie tak. 10.03.16, 17:19
            PO i PiS to spuścizna po upadku PRL. Ci sami ludzie, dwie partie.
        • mietowe_loczki Re: PO i PiS to jedno dziadostwo konserwatywno-pr 10.03.16, 16:37
          Nieprawidłowa ocena nieprawidłowej oceny.
    • freies_man Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 12:26
      Partio "Razem" - zaczęliście bardzo szczytnymi hasłami i można było łączyć z wami nadzieję na powstanie prawdziwej, jakże potrzebnej nam lewicy. I taką nadzieję oraz sympatię dla was miałam. Ale gdy teraz czytam, że uważacie się za jedynych sprawiedliwych, którzy wiedzą, co jest dobre, a co złe i mają patent na szczęśliwe społeczeństwo, zaczynam się was trochę bać.

Masz rację, gdzie im tam do sprawiedliwości Schetyny,Kopacz i Petru.
      Małe nędzne psiaki, prawie jak pisiaki.
      • el.commendante Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:34
        freies_man napisał:

> Partio "Razem" - zaczęliście bardzo szczytnymi hasłami i można było łączyć z wa
        > mi nadzieję na powstanie prawdziwej, jakże potrzebnej nam lewicy. I taką nadzie
        > ję oraz sympatię dla was miałam.
        I co, wyobrażasz sobie że ta prawdziwa lewica ma stać w jednym szeregu z Petru, czyli antyspołecznymi liberałami, sługusami wielkich korporacji i wrogami związków zawodowych? Przecież właśnie całkowite odcięcie się od niemiłosiernie skompromitowanej PO, wrogiej zwykłym ludziom Petruczesnej, a nawet od błądzącego w ciemnościach SLD, to jedyna szansa by przekonać do siebie prosocjalny elektorat który zapewnił PiSowi zwycięstwo! Bez elektoratu pro-socjalnego PiS nawet nie będzie główną partią opozycyjną!

> Masz rację, gdzie im tam do sprawiedliwości Schetyny,Kopacz i Petru.
        > Małe nędzne psiaki, prawie jak pisiaki.
        To Schetynie, Kopaczowej i ich bandzie zawdzięczamy rządy PiSu. A Petru typowany na lidera opozycji to przepis na dłuuuugie rządy PiSu opierające się na analogicznej zasadzie jak wcześniej rządy PO (PO straszyła albo MY albo fanatycy z PiSu, PiS dzięki Petru mógłby straszyć, albo MY albo neoliberałowie, banksterzy i wrogowie szarych ludzi od Petru).
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 12:45
      Ale o co chodzi?
      • el.commendante Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 12:59
        Nic, poprostu lemingi znów mają ból dupy że lewica głosi lewicowe postulaty.
    • west-side-story Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 12:49
      Jednak TK orzekł w grudniu, że ustawa przyjęta przez poprzedni Sejm była częściowo niekonstytucyjna (co do 2 sędziów wybranych przez PO ad hoc), ciężko się więc czepiać "Razem" że grają na własną markę i podkreślenie odrębności. Ważne, że przystąpili do bitwy z PiSem, wyluzuj.
      • az43 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 12:53
        Do wygrania walki z okupacją pisowska potrzebne jest zjednoczenie sił a nie małostkowe działania opozycji.
        • el.commendante Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:25
          No i co dalej? Znowu PiS jako główna partia opozycyjna która po kolejnych wyborach znów przejmie władzę? Znowu rządy jakiegoś potworka tym razem powstałego z połączenia PO, Petru i zdrajców z lewicy, gardzących obywatelami smutasów, których jedynym argumentem do rządzenia będzie "albo my albo PiS"? To akurat będzie najlepsza droga do tego by PiS znów wrócił do władzy być może nawet z konstytucyjną większością!!
          Właśnie chodzi o to że oderwanie PiSu od władzy nic nie pomoże na dłuższą metę (jak nie pomogło w 2007). Po odsunięciu PiSu od władzy trzeba przesunąć ciężar sporu politycznego na te pozycje na których jest on we wszystkich demokratycznych krajach (lewica-prawica), a nie jak było w Polsce (prawica-ultra prawica). I tutaj spór pomiędzy lewicą a platformerską prawicą jest jak najbardziej pożądany!
          • freies_man Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:32
            No i co dalej? Znowu PiS jako główna partia opozycyjna która po kolejnych wyborach znów przejmie władzę? Znowu rządy jakiegoś potworka tym razem powstałego z połączenia PO, Petru i zdrajców z lewicy, gardzących obywatelami smutasów, których jedynym argumentem do rządzenia będzie "albo my albo PiS"? To akurat będzie najlepsza droga do tego by PiS znów wrócił do władzy być może nawet z konstytucyjną większością!!

Trudno odmówić Ci logicznego rozumowania. Chociaż.....piszesz, że oderwanie PiS od władzy spowoduje powstanie kolejnego potworka PO, Petru, masz rację, że to będzie potworek.
            W sytuacji kiedy lewica dołuje pod progiem, ten potworek to coś gorszego niż PiS.
            Przynajmniej w mojej i nie tylko mojej ocenie.
            • el.commendante Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:41
              Lewica dołuje pod progiem z następujących przyczyn:
              1. brak pluralizmu medialnego w Polsce poprzez promowanie sztucznego sporu pomiędzy prawicą a ultraprawicą
              2. brak odpowiedniej reakcji lewicy na powyższy fakt.

Lewica SLDowska mimo że była bardzo mocno ograniczana w mass-mediach wciąż starała się tym mass-mediom przypodobać, przez to była przez wielu postrzegana jedynie jako wróg a PiSu a nie też PO. I dalej popełnia ten sam błąd. Podłącza się pod KOD i co z tego ma? Niknie w tłumie gdzie pierwsze skrzypce grają Petru i PO.
              Razem postępuje tutaj jak najbardziej rozsądnie, odcina się i od PiSu i od PO, a swoich lewicowych postulatów nie zmienia tak by przypodobać się TVNowi.
      • erte2 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:08
        west-side-story napisał(a):
        .... Ważne, że przystąpili do bitwy z PiSem, wyluzuj.
        Otóż nieprawda. Nie wiem czy pamiętasz rok 1980. i lata późniejsze - wtedy warunkiem powodzenia i jego przyczyną było porozumienie wszystkich sił i środowisk o często bardzo różnych poglądach i wyobrażeniach o przyszłości, ale połączonych wspólnym celem - odebrania władzy tym którzy byli tego niegodni. A w wyborach roku '89. w jednym szeregu stali lewicowi agnostycy w rodzaju Jacka Kuronia i prawicowi katolicy tacy jak np. Andrzej Stelmachowski. I połączenie tych wszystkich sił i ludzi przyniosło zwycięstwo.
        Dziś sytuację mamy podobną - musimy zjednoczyć się przeciwko mafii sprawujacej władzę po to żeby ludzie pokroju kaczyńskiego, ziobry, macierewicza czy dudy zostali raz na zawsze przegonieni na cztery wiatry.
        • el.commendante Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:27
          erte2 napisał:

> roku '89. w jednym szeregu stali lewicowi agnostycy w rodzaju Jacka Kuronia i
          > prawicowi katolicy tacy jak np. Andrzej Stelmachowski. I połączenie tych wszyst
          > kich sił i ludzi przyniosło zwycięstwo.
          I czym to się skończyło? Totalną pacyfikacją niekomunistuycznej lewicy.
          • west-side-story Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:39
            Erte, nie pamiętam i być może masz rację, lecz Twój tok myślenia ma drobny feler:
            Zupełnie nie bierzesz pod uwagę, tego co chce partia "Razem". Oni nie chcą stać w jednym szeregu z PO i z Nowoczesną. Długo zastanawiali się czy przystąpić do bitwy o demokrację i widocznie przeważył pogląd, że przystępują ale na własnych warunkach. Ich akcja wygląda na dobrze przygotowaną, i spójną wizerunkowo, a więc jest przemyślana. Jeśli nie chcą iść z KODem, to trudno, ich sprawa. Nie ma sensu ich atakować i osłabiać uderzenia w PiS, lepsze to niż gdyby stali z boku.
            • west-side-story Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 14:12
              A poza tym oni chyba nie mają problemu z KODem, jak to próbują przedstawiać pisowcy. Nie chcą u siebie tylko polityków z innych partii.
              • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 15:07
                Wczoraj KOD też tam był, rozbił swój namiot i zwinął. Dziś KOD dołącza o 17. Masa KODowców się cieszy z protestowania razem z Razem. Ja też. I oby wyszło.
                • freies_man Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 15:14
                  magdolot napisała:

> Wczoraj KOD też tam był, rozbił swój namiot i zwinął. Dziś KOD dołącza o 17. Ma
                  > sa KODowców się cieszy z protestowania razem z Razem. Ja też. I oby wyszło.
                  >

Alimenciarz, który nie wywiązuje się ze swoich powinności, też tam jest?
                  • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:04
                    freies_man napisał:
                    > Alimenciarz, który nie wywiązuje się ze swoich powinności, też tam jest?

O ile mi wiadomo, Kurskiego nikt nie zapraszał, ale pewno i tak przylezie, albo przynajmniej przyśle przydupasów. :-)
                • scoutek Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 15:24
                  Lotka, to nie był KOD
                  KOD będzie dzisiaj
                  • damakier1 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 15:34
                    Właśnie przed chwilą usłyszałam, że KOD dołącza. Bardzo się ucieszyłam.
                    /sobie po cichu pomyślałam - ale szybko mojej rady posłuchali! ;) /
                    • erka-4 często damę od qrvy trudno odróżnić 10.03.16, 21:29
                      damakier1 napisała:

"Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
                      (aut.: ToJaJurek)

- trybunał mi damę przypomina,wszak zawsze ma rację.
                  • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:12
                    Wczoraj KOD też był, z Lemańskim. Czyli namiot miał na deszcz. A teraz się przegrupowuje, żeby tam siedzieć do skutku, czy znowu przyjdzie i pójdzie?
                    Mam wizję z "Małego Księcia" - KOD będzie przychodził codziennie i siadał troszkę bliżej tak długo aż zyska coś ze względu na kolor zboża?
            • erte2 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:09
              west-side-story
              Erte, nie pamiętam i być może masz rację, lecz Twój tok myślenia ma drobny feler: Zupełnie nie bierzesz pod uwagę, tego co chce partia "Razem". Oni nie chcą stać w jednym szeregu z PO i z Nowoczesną.

Na to przyjdzie czas później, ale najpierw trzeba się pozbyć tej zarazy która opanowała nasz kraj. To trochę tak jak z powodzią: przy budowie wałów i noszeniu worków z piaskiem wszelkie spory o miedzę, o to że Mućka weszła w szkodę czy pies sąsiada zeżarł kurę idą na bok bo trzeba się bronić przed dużo poważniejszym zagrożeniem. A w takiej sytuacji Pawlaki powinny współpracować z Kargulami, anse i dąsy zostawiwszy na później.
              • el.commendante Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:36
                erte2 napisał:

> Na to przyjdzie czas później, ale najpierw trzeba się pozbyć tej zarazy która o
                > panowała nasz kraj.
                PO już od blisko dekady posługuje się tą durną retorykę i gnoje myśleli że dzięki niej rządzić będą wiecznie. Prawda jest taka że PO i PiS to taka sama zaraza.
    • wagonetka "Razem" ma swój interes polityczny, 10.03.16, 12:56
      który polega na podkreślaniu swojej odrębności od każdego i od wszystkich - to jest taka elitarna partia
      młodzi ludzie są często bezkompromisowi, bo nie mają żadnego doświadczenia, można to zrozumieć; z wiekiem to się zmienia

ale i tak dobrze, że w końcu do nich dotarło co jest ważne a co ważniejsze
      • uu1 Re: "Razem" ma swój interes polityczny, 10.03.16, 13:03
        wagonetka napisał(a):

> który polega na podkreślaniu swojej odrębności od każdego i od wszystkich - to
        > jest taka elitarna partia
        > młodzi ludzie są często bezkompromisowi, bo nie mają żadnego doświadczenia, moż
        > na to zrozumieć; z wiekiem to się zmienia
        I wtedy staną się tacy sami jak ludzie z POPiS.

----------------------
        • wagonetka Re: "Razem" ma swój interes polityczny, 10.03.16, 13:05
          albo jak ludzie z SLD
          • uu1 Re: "Razem" ma swój interes polityczny, 10.03.16, 13:15
            wagonetka napisał(a):

> albo jak ludzie z SLD
            Albo jak ludzie z SLD.

------------------------------
    • lionold Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:01
      Żeby się puknąć okazuje się, że trzeba mieć jeszcze w co. A swoją incydentalną jedyną specjalnością nawet pomarańczowej alternatywie nie dorównają.
    • matylda1001 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:02
      Dobry przykład na to, jak jednym wpisem można do siebie zrazić życzliwych.
      • jureek Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:33
        matylda1001 napisała:

> Dobry przykład na to, jak jednym wpisem można do siebie zrazić życzliwych.

Masz na myśli wpis Damy Kier?
        Faktycznie, byłem jej życzliwy, ale zraziła mnie do siebie tymi fochami.
        • matylda1001 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 14:37
          Nie, Jurku... mam na myśli ten dziwny wpis partii "Razem".
          • jureek Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 14:57
            matylda1001 napisała:

> Nie, Jurku... mam na myśli ten dziwny wpis partii "Razem".

No to w takim razie mamy inne wpisy na myśli. Wpis partii "Razem" nie zraził mnie do niej.
            • matylda1001 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:38
              Po prostu myślałam, że jeśli "Razem" stoi po słusznej stronie, to nie będzie dążyła do podziałów po tejże słusznej stronie. Teraz wszyscy powinni się zjednoczyć w walce o demokrację. Różnice programowe partii innych niż pis pozwalają na to, żeby się dogadać w najważniejszym.
              • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:43
                matylda1001 napisała:

>Różnice programowe partii innych niż pis pozwalają na to, żeby się dogadać w najważniejszym.
                >
                Zdradż, co jest najważniejsze ?
                • matylda1001 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 23:55
                  To żadna tajemnica. Najważniejsze żeby WSPÓLNIE zmusić pisiarzy do przestrzegania prawa.
                  • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 00:10

> Najważniejsze żeby WSPÓLNIE

"Pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów protestowały dwie manifestacje: Komitetu Obrony Demokracji oraz Partii Razem"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,19749633,kod-i-razem-pod-kprm-ludziom-puszczaja-nerwy-co-mam-nie-mowic.html#MTstream

A ta dalej nie łapie, że Razem NIE CHCE WSPÓLNIE z funflami Platformy :-)))

• indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 00:21

"Do sprawy odniósł się Adrian Zandberg, który w rozmowie z Radiem Wrocław ostro odciął się od polityków Platformy, przekonując, że to oni są współwinni dzisiejszemu zamieszaniu wokół TK.

- Chcę powiedzieć bardzo jasno - to jest protest obywatelski, a to oznacza, że posłowie z byłego establishmentu, posłowie PO, nie są na naszym proteście mile widziani. Panowie z PO przyszli w nocy, chcieli polansować się przed kamerami, ale nie ma na to miejsca. Mam wrażenie, że KOD pozwolił wykorzystać się politykom establishmentu, nasz protest wykorzystać się nie pozwoli" - zaznaczył.

Zandberg podkreślił przy tym, że "w Razem nie mamy ani grama sympatii do establishmentu PO".

Teraz jaśniej, platfusie lemingi? :-)))

• czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 07:53
                        indeed4 napisał:

>
                        > Zandberg podkreślił przy tym, że "w Razem nie mamy ani grama sympatii do establ
                        > ishmentu PO".
                        >
                        > Teraz jaśniej, platfusie lemingi? :-)))
                        Jasno było już w tytułowym poście leminga. Kto nie z KOD czy z PO ten ma się puknąć w łeb czyli jest głupkiem a pisząc językiem większości lemingów na tym forum debilem.
                        • indeed-44 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 11:08

> Kto nie z KOD czy z PO ten ma się puknąć w łeb czyli jest głupkiem a pisząc językiem większości lemingów na tym forum debilem.

To oczywiste! Nie czytałeś co pisał Tomasz Lis?! Każden kto nie maszeruje w jednem szeregu z nami - obsesyjnymi antypisowcami, to ciemny kołtun jest, gópek do kwadratu oraz kryptokaczysta.

1. twitter.com/lis_tomasz/status/707867704087154688?lang=pl

2. twitter.com/lis_tomasz/status/707882144929091584?lang=pl

3. twitter.com/lis_tomasz/status/707882207801679877?lang=pl
                          • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 11:38

Obsesyjny antykaczysta Lis kompletnie nie kapuje, że większość Polaków jest normalna. Ludziom obca jest dręcząca go przypadłość - nawet jeśli część nie przepada za PiSem, nie mają najmniejszej ochoty (tak jak żelazny elektorat antyPiS) robić z siebie pajaców na marszach alimenciarza ;-)
                            • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 11:45
                              indeed4 napisał:
                              > Obsesyjny antykaczysta Lis kompletnie nie kapuje, że większość Polaków jest nor
                              > malna. Ludziom obca jest dręcząca go przypadłość - nawet jeśli część nie przepa
                              > da za PiSem, nie mają najmniejszej ochoty (tak jak żelazny elektorat antyPiS)
                              > robić z siebie pajaców na marszach alimenciarza ;-)
                              Wrzask robią przeważnie Ci co tracą. Nie mają zajęcia na wolnym rynku lub jak w przypadku Tomasza Lisa mają (media Agory) ale za mniejsze pieniądze, znacznie mniejsze pieniądze.
                              Razem nie chce się włączyć, jak twierdzi jasno Zandberg, z tego m.in. powodu a już na tym forum żołnierze KOD (nie różnią się w stylu niczym od PO) plują na RAZEM sugerując sprzyjanie pisowi i każą pukać się w czoło. To właśnie ludzie z KOD nie rozumieją demokracji.
                              • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 11:58
                                > To właśnie ludzie z KOD nie rozumieją demokracji.

Oni przede wszystkim nie rozumieją tego, że PO przegrała wybory, a Petru-Palikot jest do kitu i współpraca z nimi to dla nowych formacji żaden interes, raczej obciach - tej ich najumiłowańszej Platformy nie chce nawet pies z kulawą nogą, włącznie z Petru :-)))

"Ryszard Petru o koalicji z PO: nie będę brał za żonę osoby skompromitowanej"

• indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:04

Co do PiS - Zandberg już miesiąc temu mówił, że Razem nie da się zapędzić do "obozu antyPiS" i bardzo słusznie.

"Gdybyśmy pozwolili jako Razem zapędzić się do takiego jednego wielkiego anty-PiS-u, którego jedynym wyróżnikiem jest to, że nie jest PiS-em, to byśmy sobie zaszkodzili - podkreślił Zandberg"

www.rp.pl/Razem/160219505-Zandberg-Anty-PiS-by-nam-zaszkodzil.html

• ave.duce Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:15
                                    Dzięki za ten link - wypowiedź Zandberga wyjaśnia, o co chodzi tej partii w sprawie TK, Konstytucji, etc.

"Gdybyśmy pozwolili jako Razem zapędzić się do takiego jednego wielkiego anty-PiS-u, którego jedynym wyróżnikiem jest to, że nie jest PiS-em, to byśmy sobie zaszkodzili - podkreślił Zandberg".

b/o
                                    • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:23

Razem protestuje przeciwko PiS we własnym stylu i na własną rękę, bo nie chcą być kojarzeni z antypisowskimi pajacami od alimenciarza - co za skandal!

:-)))
                                      • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:26
                                        o politykach skompromitowanej PO, którzy uczestniczą w "obywatelskich" spędach Kijowskiego już nawet nie wspomnę
                                        • czekam.na.lewice kiedy 11.03.16, 12:33
                                          indeed4 napisał:

> o politykach skompromitowanej PO, którzy uczestniczą w "obywatelskich" spędach
                                          > Kijowskiego już nawet nie wspomnę
                                          A swoją drogą czy On już wywiązał się z zobowiązań alimentacyjnych wobec swoich dzieci ?
                                          Kiedy doczekamy się w Polsce takiego czasu, że za politykę i ruchy społeczne będą się brać Ci co wywiązują się z podstawowych obowiązków i regulują swoje zobowiązania.
                                          • indeed4 Re: kiedy 11.03.16, 12:58
                                            > A swoją drogą czy On już wywiązał się z zobowiązań alimentacyjnych wobec swoich dzieci ?

Nie chodzi tylko o to - tak jak większość KODowców Kijowski przede wszystkim jest zdeklarowanym (i sfrustrowanym po przegranej PO) platformersem, głównie dlatego nigdy nie będzie mu razem z Zandbergiem po drodze.

• matylda1001 Re: kiedy 11.03.16, 13:19
                                            czekam.na.lewice napisał(a):

> A swoją drogą czy On już wywiązał się z zobowiązań alimentacyjnych wobec swoich
                                            dzieci ?<

A Kurski? czy już wreszcie zaczął płacić alimenty na synka? Moim zdaniem niepłacenie alimentów dyskwalifikuje tego tatusia. Nie powinien pełnić żadnej funkcji publicznej.

www.fakt.pl/polityka/jacek-kurski-nie-placi-alimentow-na-dziecko-,artykuly,538905.html
                                            www.pudelek.pl/artykul/78330/kurski_od_miesiecy_nie_placi_alimentow_na_8-letniego_syna/
                                            Śp. Gosiewskiego to już w grobie niepokoić nie będę. "Byłe" dziecko dostało za skórkę "byłego" tatusia tyle, ile żywy by mu nigdy nie dał. Państwo spłaciło jego zaległości alimentacyjne z naddatkiem. O Dornie tylko wspomnę.

Grubo ponad 300 000 dzieci dostaje alimenty od państwa bo tatusiowie nie płacą, a Wy Kijowski i Kijowski... ziew.
                                            • indeed4 Re: kiedy 11.03.16, 13:40

forum.gazeta.pl/forum/w,28,160581574,160581574,Platfusieta_z_KOD_puknijcie_sie_w_leb_.html?p=160587320
                                              • matylda1001 Re: kiedy 11.03.16, 13:56
                                                No i ? Przecież nikt ich nie zmusza do "kolaboracji" z przegranymi, ale odnoszę wrażenie, że ta izolacja nie wyjdzie im na dobre.
                                                • indeed4 Re: kiedy 11.03.16, 14:28
                                                  > ta izolacja nie wyjdzie im na dobre

Przeciwnie, KOD za kilka miesięcy zdechnie, tak jak protesty na Węgrzech i wówczas będą na wygranej pozycji. Choć ja sukcesu Razemkom nie wróżę - póki co skupiają się na postulatach socjalnych, skrupulatnie ukrywając lewicowy światopogląd (promocja aborcji, małżeństw homo, niechęć do Kościoła etc.) ale wcześniej czy później to z nich wyjdzie i skończą tak samo jak Palikot czy SLD.

• matylda1001 Re: kiedy 11.03.16, 14:41
                                                    indeed4 napisał:

> Przeciwnie, KOD za kilka miesięcy zdechnie<

Podobną nadzieję mieli komuniści przed 1980 rokiem. "Solidarność" też miała zdechnąć a okazało się, że ich zmiotła. Teraz też będzie podobnie. Ja bym Polski do Węgier nie porównywała bo to tylko Kurdupel czerpie z nich wzorce, społeczeństwo jakby mniej.
                                                  • indeed4 Re: kiedy 11.03.16, 14:46

forum.gazeta.pl/forum/w,28,160475412,160475412,Na_Wegrzech_w_2014_protestowalo_100_tys_ludzi.html?p=160475587

Bye, biedulko od alimenciarza :-)

EOT.
                                      • matylda1001 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:50
                                        indeed4 napisał:

>> Razem protestuje przeciwko PiS we własnym stylu i na własną rękę, bo nie chcą być kojarzeni z antypisowskimi pajacami od alimenciarza - co za skandal!<

W takim razie jasnym jest, że w razie wejścia "Razem" do przyszłego Sejmu, partia ta nie będzie zdolna do zawiązania jakiejkolwiek koalicji, bo tak naprawdę w każdym widzi wroga. Chcą zachować polityczne dziewictwo, a od tego już tylko krok do politycznego staropanieństwa. Szkoda by było, bo mądra lewica jest Polsce bardzo potrzebna.
                                        Co do alimenciarza... Zastanawiam się ilu z tych, którzy chociażby na tym Forum dyskredytują Kijowskiego z powodu niepłacenia alimentów, ma podobne problemy z płaceniem własnych alimentów. jakoś tak już jest, że "łap złodzieja" najgłośniej krzyczą inni złodzieje.
                                        • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:55
                                          matylda1001 napisała:
                                          > Co do alimenciarza... Zastanawiam się ilu z tych, którzy chociażby na tym Forum
                                          > dyskredytują Kijowskiego z powodu niepłacenia alimentów, ma podobne problemy z
                                          > płaceniem własnych alimentów. jakoś tak już jest, że "łap złodzieja" najgłośni
                                          > ej krzyczą inni złodzieje.
                                          Mógłby jednak stanowić dobry przykład przy tych podłych krytykach i "oszczercach" skoro się bierze za działalność publiczną.
                                          • matylda1001 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 13:25
                                            Jego alimenty to sprawa jego żony, Sądu i komornika. Mnie cudze prywatne sprawy nie interesują.
                                            • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 14:18

wyborcza.pl/1,75968,17767124,Nieplacenie_alimentow_to_przemoc.html
                                            • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 16:25
                                              matylda1001 napisała:

> Jego alimenty to sprawa jego żony, Sądu i komornika. Mnie cudze prywatne sprawy
                                              > nie interesują.
                                              To nie wiesz co to jest demokracja. Widocznie KOD, który tu wspierasz promuje taką putinowską demokrację.
                                              Nikogo nie obchodzi , w demokracjach, prywatne sprawy alimentacyjne itp. dotąd dopóki nie staje się osobą publiczną z własnej i świadomej woli. Kijowski jest osobą publiczną i to zmienia sytuację. Sprawa jak traktuje swoje dzieci, jakie są jego finanse itp. nie jest już tylko jego sprawą....n o chyba, że codzi o demokrację putinowską.
                                        • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 14:42

> w razie wejścia "Razem" do przyszłego Sejmu, partia ta nie będzie zdolna do zawiązania jakiejkolwiek koalicji, bo tak naprawdę w każdym widzi wroga.

Przypomnij sobie Błękitny Marsz z 2007 - politycy PO wówczas jasno dali do zrozumienia, że nie życzą sobie obecności SLD. Czy to znaczy, że nie byli zdolni do zawiązania koalicji?

• indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 16:44

"Zapał ostudził sekretarz generalny PO ogłaszając: "To jest nasz marsz!". Kropkę nad i postawił Niesiołowski. Jak zwykle niedościgniony w głupocie, chamstwie, prostactwie i nienawiści. Błękitny Marsz jest nur für? Wśród wykluczonych znalazły się feministki, lesbijki, lewacy, geje, ludzie o różnych upodobaniach (sic!) i orientacjach, Biedroń, Środa, Szczuka i Senyszyn"

senyszyn.blog.onet.pl/2006/10/09/blekitny-marsz-po-co/

• el.commendante PO to takie samo barachło jak PiS, 10.03.16, 13:16
      o ich pseudo-nowoczesnym bękarcie, którego pierwszą zgłoszoną ustawą był pomysł gnojenia ZZ, nie wspominając. To za rządów PO rozpleniły się śmieciówki których jednym z patologicznych skutków jest odebranie wielu pracownikom prawa do płatnego urlopu. To za rządów PO zniszczono powszechny system opieki zdrowotnej odbierając obywatelom ich konstytucyjne prawo do bezpłatnej opieki medycznej. To PO zaczęło majstrować przy TK jeszcze przed PiSem. Poza tym nic nie zrobili w kierunku przestrzegania konstytucji w temacie konstytucyjnego prawa do zrzeszania się pracowników w ZZ (dziś w większości firm zwalnia się za to z pracy), konstytucyjnego rozdziału kościoła od państwa (w tej kwestii wręcz klerykalizowali Polskę). Zapis o społecznej gospodarce rynkowej też za PO stawał się coraz bardziej pustym zapisem.
      Poza tym dziki anty-spoleczny kapitalizm jaki promowała PO i totalna pogarda wobec wszystkich gorzej sytuowanych obywateli (co zresztą wy lemingi powszechnie też reprezentujecie na tym forum) spowodowały że ogromna część społeczeństwa wolała już zagłosować na tych fanatyków z PiS niż na platfusich łapudraków. I dziś to właśnie Partia Razem ze swoim zdrowym socjalnym programem jest jedyną szansą na odebranie elektoratu PiSowi!
      • freies_man Re: PO to takie samo barachło jak PiS, 10.03.16, 13:36
        Poza tym dziki anty-spoleczny kapitalizm jaki promowała PO i totalna pogarda wobec wszystkich gorzej sytuowanych obywateli (co zresztą wy lemingi powszechnie też reprezentujecie na tym forum) spowodowały że ogromna część społeczeństwa wolała już zagłosować na tych fanatyków z PiS niż na platfusich łapudraków. I dziś to właśnie Partia Razem ze swoim zdrowym socjalnym programem jest jedyną szansą na odebranie elektoratu PiSowi!

Witaj na pokładzie.
      • czekam.na.lewice zgoda 10.03.16, 16:44
        Zgadzam się z jedynym komunistą na tym forum.
        Też tak uważam.
    • bogucjusz "Razem" ma tyle wspólnego z nazwą, co PiS. n/t 10.03.16, 13:37
    • gorszysort Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:39
      nie dzielcie Polaków na dobrych i złych , wystarczy , że Duda, Szydło i cały pis to robi
    • scoutek Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:48
      Masz rację Damo, jak zwykle zresztą
      teraz opozycja - bez względu na program i nazwę - winna być RAZEM
      nie ma czasu ani miejsca na pierdoły
      tu trzeba trzymać się razem
      • freies_man Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 13:54
        scoutek napisała:

> Masz rację Damo, jak zwykle zresztą
        > teraz opozycja - bez względu na program i nazwę - winna być RAZEM
        > nie ma czasu ani miejsca na pierdoły
        > tu trzeba trzymać się razem
        >

Ale dama nie chce być razem z "Razem" czego dowiodła w sposób jednoznaczny.
        • damakier1 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 14:24
          freies_man napisał:

Ale dama nie chce być razem z "Razem" czego dowiodła w sposób jednoznaczny.

Na litość boską, co w moim wpisie doprowadziło Cię do tak absurdalnego wniosku?
          • freies_man Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 14:31
            damakier1 napisała:

> freies_man napisał:
            >
            > Ale dama nie chce być razem z "Razem" czego dowiodła w sposób jednoznaczny.
            >

>
            > Na litość boską, co w moim wpisie doprowadziło Cię do tak absurdalnego wniosku?
            >

Tytuł wątku i jego uzasadnienie.
            Przeczytaj jeżeli nie pamiętasz co napisałaś.
            • damakier1 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 15:37
              Pamiętam doskonale. To może Ty przeczytaj jeszcze raz i postaraj się zrozumieć :)
        • scoutek Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 15:22
          Nie, to Razem nie chce być z nikim
      • l_zaraza_l Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 17:35
        Właśnie tak.
    • mara571 niezle sie ubawilam czytajac twoj wpis 10.03.16, 14:17
      Adam Sandberg to naprawde madry czlowiek. Swietnie wie, ze ich wykorzystacie i usuniecie w kat, a przy okazji Razem nabije sobie sporo siniakow.
      Oni sa antysystemowi i ze skorumpowanym establishmentem nie jest im po drodze.
      Tak trudno to zrozumiec?
      Ocknij sie i rozejrzyj po swiecie: zobacz co sie stalo na Slowacji w niedziele, w Hesji przy okazji wyborow komunalnych, przyjrzyj sie tlumom na wiecach Trumpa i Sandersa.
      13 marca nastepna runda w trzech landach Bundesrepubliki.
      To jest powszechny bunt w tzw pierwszym swiecie, na razie demoktratyczny, przy pomocy kartki do glosowania. Moze byc gorzej targowiczanie.
      • damakier1 Re: niezle sie ubawilam czytajac twoj wpis 10.03.16, 14:28
        mara571 napisała:

niezle sie ubawilam czytajac twoj wpis

Zawsze do usług ;)
      • religijnych.uczuc.obraza Re: niezle sie ubawilam czytajac twoj wpis 10.03.16, 14:36
        Popraw trzcionkę, nie-Targowico.
      • czekam.na.lewice Re: niezle sie ubawilam czytajac twoj wpis 10.03.16, 16:12
        mara571 napisała:

> Adam Sandberg to naprawde madry czlowiek. Swietnie wie, ze ich wykorzystacie i
        > usuniecie w kat, a przy okazji Razem nabije sobie sporo siniakow.
        > Oni sa antysystemowi i ze skorumpowanym establishmentem nie jest im po drodz
        > e
        .
        > Tak trudno to zrozumieć?
        Po prostu sraczki dostali ze strachu przed RAZEM. Wydawało się , że mają patent na sprzeciw wobec PiS i załamał się im śiato bo przecież , sam to odczuwam na forum, kto nie jest za KOD lub PO ten jest PiSowiec :) Białe i Czarne. Nikt im nie wmówi, że są inne kolory.
      • oliwa.sprawiedliwa Re: niezle sie ubawilam czytajac twoj wpis 10.03.16, 16:16
        Mara nieźle się ubawiła a ja się zdziwiłam, że można z takim tupetem nawoływać do rebelii i liczyć na pospolite ruszenie.
        Nigdy nie stanęłabym w jednym szeregu z osobą piszącą nazwiska z małej litery i określająca wybranych w demokratycznych wyborach - mafią.
        Zastanawiam się, czy nie podlega to pod prokuraturę - określenie "mafia", znaczy się
    • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:00
      Damo, zapomniałaś początku zdania, ono idzie tak:

"Walczymy o demokratyczne państwo prawne, które realizuje zasady sprawiedliwości społecznej (art.2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej), nie potrzebujemy skompromitowanych polityków PO, czy z innych ugrupowań, którzy pamiętają o ustawie zasadniczej tylko wtedy, kiedy wykorzystują ją do partyjnej walki"

To zdanie jest dalej ostre, ale trochę zmienia się jego sens. Podkreśla priorytety.

W KOD ludzie także są przeczuleni na punkcie polityków - niech przychodzą, ale niech się na nas nie lansują. Tylko, że KOD został przez polityków rozdziewiczony już w czasie pierwszego marszu i przez pewien czas płacił za to wizerunkiem "świń oderwanych od koryta". Nie dziwi mnie wobec tego przeczulenie Razem na punkcie swej cnoty. Pamiętam powszechne fffkurzenie KODerów na słowa Schetyny o wyprowadzeniu na ulicę miliona ludzi - a skąd on zamierza ich wziąć [?!], bo przecie KOD nie pójdzie za Schetyną! KOD jest multipolityczny, więc ma łatwiej. Zrzesza wyborców wielu ugrupowań i jako organizacja obywatelska jest skazany na współpracę z politykami, więc obecność na jego demonstracjach przeróżnych polityków mu nie robi tak długo, jak to nie jest monokultura partyjna.

Osobiście uważam, że naszą klasę polityczną należy po prostu wymienić. Dlatego mnie może mniej rażą wypowiedzi o skompromitowanych politykach.

Cieszą mnie natomiast próby wsparcia przez KOD protestu Razem. Oby to wyszło. Może jednak Razem nie cierpi na trwałą niezdolność do bycia razem... Pożyjemy, zobaczymy. :-)

P.S. W sobotę KODerzy są np. zaproszeni na manifę "Cała puszcza pod ochroną" organizowaną przez Krakowski Ogród Społeczny, ale biorą w niej udział na warunkach uzgodnionych z organizatorem, bez firmowych banerów, jeno z klapowymi znaczkami.
      • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:10
        magdolot napisała:
        > "Walczymy o demokratyczne państwo prawne, które realizuje zasady sprawiedliw
        > ości społecznej (art.2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej),
        nie potrzebu
        > jemy skompromitowanych polityków PO, czy z innych ugrupowań, którzy pamiętają o
        > ustawie zasadniczej tylko wtedy, kiedy wykorzystują ją do partyjnej walki"
        Dokładnie tak . Istota problemu KOD, który przez to nigdy nie będzie znaczącym ruchem społecznym. Kukiełka PO i sojuszników.
        • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:25
          KOD nie ma z tym najmniejszego problemu. Wciskanie dziecka w brzuch. I już jest na tyle znaczącym ruchem społecznym, że niektórzy dostają zmasowanej dyspepsji. Smacznego.

To Razem ma ten problem, bo Razem JEST partią. Wytłumaczyłam przystępnie. Dlaczego nie zrozumiałeś? Nie mam bladego pojęcia. :-)

P.S. Wygląda, że Razem właśnie przestaje mieć problem z KOD-em. Słusznie, bo KOD to nie partia. Nie dostałeś apdejtu, Lewiczko, czy jednak jesteś lewiczką z PiS?
          • freies_man Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:28
            magdolot napisała:

> KOD nie ma z tym najmniejszego problemu. Wciskanie dziecka w brzuch. I już jest
            > na tyle znaczącym ruchem społecznym, że niektórzy dostają zmasowanej dyspepsji
            > . Smacznego.
            >
            > To Razem ma ten problem, bo Razem JEST partią. Wytłumaczyłam przystępnie. Dlacz
            > ego nie zrozumiałeś? Nie mam bladego pojęcia. :-)
            >
            > P.S. Wygląda, że Razem właśnie przestaje mieć problem z KOD-em. Słusznie, bo KO
            > D to nie partia. Nie dostałeś apdejtu, Lewiczko, czy jednak jesteś lewiczką z P
            > iS?
            >

Poczytaj mi mamo:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19747820,sondaz-cbos-pis-37-proc-po-18-a-nowoczesna-17.html#MTstream
          • west-side-story Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:30
            Zbyt konsekwentnie i regularnie szkaluje KOD, jak na faceta którego pogięło, nie daj się ściągnąć na ten poziom.
            • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 17:13
              west-side-story napisał(a):

> Zbyt konsekwentnie i regularnie szkaluje KOD, jak na faceta którego pogięło, ni
              > e daj się ściągnąć na ten poziom.

Maniakalnie wręcz końsekwentnie. Z uporem kropli która próbuje trafić w skałę, żeby ją sobie wreszcie podrążyć do syta... Tylko ta skała, cholera, umyka. :-)
          • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 16:31
            magdolot napisała:

> KOD nie ma z tym najmniejszego problemu. Wciskanie dziecka w brzuch. I już jest
            > na tyle znaczącym ruchem społecznym, że niektórzy dostają zmasowanej dyspepsji
            > . Smacznego.
            >
            > To Razem ma ten problem, bo Razem JEST partią. Wytłumaczyłam przystępnie. Dlacz
            > ego nie zrozumiałeś? Nie mam bladego pojęcia. :-)
            >
            > P.S. Wygląda, że Razem właśnie przestaje mieć problem z KOD-em. Słusznie, bo KO
            > D to nie partia. Nie dostałeś apdejtu, Lewiczko, czy jednak jesteś lewiczką z P
            > iS?
            I znowu te POPiSowe trollowanie albo, że ktoś jest PiS , albo że leming. Śmieszni jesteście POPiSowcy, KODowcy.
            • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 17:33
              Twoja nadpobudliwość akurat w tym wątku daje do myślenia. Mocno. Twój dotychczasowy bardzo szczególny feblik w stosunku do KOD-u, dawał się od biedy przypisać do obrazka wybitnie pracowitego lewicowca. Potrafiłabym zrozumieć także reakcję w stylu: moi zadają się z KOD?! - to skandal!
              [Ja się akurat cieszę, bo moi z Razem zadają się z moimi z KOD.]

Ale w tym wątku tkwisz w zbyt dziwacznym szpagacie, by któraś z tych możliwości dobrze trzymała się kupy.
              • indeed4 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 12:18
                > Ja się akurat cieszę, bo moi z Razem zadają się z moimi z KOD

Razem nie jest obsesyjnym antyPiS-em jak najumiłowańszy KOD i co wy teraz obsesyjnie antypisowskie biedactwa z FzD zrobicie. Szpagacik? :-)
                • ave.duce Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 14:12
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,160573615,160573615,wyrok_TK_wyswietlany_na_budynku_Rady_Ministrow.html?p=160582411
      • damakier1 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 17:32
        magdolot napisała:

> Damo, zapomniałaś początku zdania, ono idzie tak:
        >
        > "Walczymy o demokratyczne państwo prawne, [...]

Nie zapomniałam. Mój cytat jest jednocześnie linkiem i zakładałam, że każdy sobie kliknie i przeczyta całość tak, jak i Ty to uczyniłaś. Przytoczyłam ten fragment, z którym polemizuję. Myślę, że postąpiłam rzetelnie i nie zasłużyłam na prztyczka ;)

Jednak w dalszym ciągu uważam, że "Razem" błądzi rzucając się w chwili obecnej do walki ze wszystkimi i stosując retorykę typu wszyscy inni jako te świnie, tylko my jedni jesteśmy święci. Wrzucanie wszystkich partii do jednego wora i obarczanie wszystkich grzechem niszczenia demokracji jest niczym innym, jak rozmiękczaniem obrazu tego, co wyczynia PiS. W świetle tego przekazu PiS staje się po prostu jedną z wielu partii, które mają to i owo na sumieniu, a to obraz tyleż fałszywy, co szkodliwy. W odróżnieniu od przedstawicieli "Razem" i wielu tu dyskutantów, którzy wypisują kalumnie pod adresem PO jako niszczycielki demokracji, ja pamiętam czasy prawdziwie niedemokratyczne i potrafię docenić ile ta PO, ale i inne partie z SLD łącznie, na rzecz budowy tejże demokracji uczyniły.
        Upieram się, że jeśli partia "Razem" zatraci się w swej walce o demokratyczne państwo prawne, które realizuje zasady sprawiedliwości społecznej (art.2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej) i wszystkich innych będzie uważać za skompromitowanych i niegodnych do wspólnego działania, to wkrótce PiS urządzi nam tu taką demokrację i sprawiedliwość społeczną, że się z rozumem nie pozbieramy. Teraz jest konieczność wspólnego działania.
        Na szczęście słyszę, że dołączają KOD-owcy. Jest nadzieja.
        • bikej5 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 17:41
          Masz 100% racji.Partia Razem powinna zmienić nazwę na Osobno.W obecnej ,bardzo trudnej sytuacji
          nie powinno być miejsca na kłótnie i niesnaski przeciwników Pislamu.To rozbija jedność przekazu,z którego pisowcy nie omieszkają skorzystać.
          Gdy będzie już normalnie,to wtedy niech się partie ,stowarzyszenie spierają o poglądy i racje.Teraz opozycja powinna być monolitem,bo inaczej przegramy tę walkę.
          • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 18:02
            10/10
            Buziaki, Bikejku!
            • bikej5 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 19:45
              :)
          • ave.duce Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 18:28
            Historia kołem się toczy - zgadzam się w 100% z tym, co napisałaś.
            • bikej5 Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 19:54
              Pislam rozsadzi opór społeczny i gospodarka.Trzeba być tylko cierpliwym:)
              • ave.duce Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 17:14
                Strasznie dużo będzie kosztować ta cierpliwość :(
          • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 18:47
            bikej5 napisała:

> Masz 100% racji.Partia Razem powinna zmienić nazwę na Osobno.W obecnej ,bardzo
            > trudnej sytuacji
            > nie powinno być miejsca na kłótnie i niesnaski przeciwników Pislamu.To rozbija
            > jedność przekazu,z którego pisowcy nie omieszkają skorzystać.
            > Gdy będzie już normalnie,to wtedy niech się partie ,stowarzyszenie spierają o p
            > oglądy i racje.Teraz opozycja powinna być monolitem,bo inaczej przegramy tę wal
            > kę.
            Właśnie Twój pogląd to fundament przegranej KOD z powodu będnej diagnozy w iście bolszewickim stylu pt : "wszyscy się łączymy w walce z imperializmem".
            Efekty widać :
            www.rmf24.pl/fakty/polska/news-najnowszy-sondaz-cztery-partie-w-sejmie-pis-na-prowadzeniu,nId,2160987
          • jola.iza1 Re: Serio serio Bikej ? 11.03.16, 03:09

> Masz 100% racji.Partia Razem powinna zmienić nazwę na Osobno.W obecnej ,bardzo
            > trudnej sytuacji
            > nie powinno być miejsca na kłótnie i niesnaski przeciwników Pislamu.To rozbija
            > jedność przekazu,z którego pisowcy nie omieszkają skorzystać.
            > Gdy będzie już normalnie,to wtedy niech się partie ,stowarzyszenie spierają o p
            > oglądy i racje.Teraz opozycja powinna być monolitem,bo inaczej przegramy tę wal
            > kę.
        • magdolot Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 10.03.16, 17:59
          Okropnie się cieszę z tego Twojego dopowiedzenia. Ludź mundry powinien pisać dużo, a niemundry - ni.

Ja uważam, że nasza klasa polityczna jest do wymiany, bo się pozarażała firmowymi mykami PiS. Została sPiSdemoralizowana. Tego żem nie dopowiedziała jasssno.

Ty pokazujesz jak się można sPiSdemoralizować zbyt mocno próbując się nie zarazić zarazą roznoszoną przez PiS. Tak otrzymujemy obydwa końce kija i wniosek, że zdrowsze są środki. Na przykład zaszczepienie się. :-)

Izolowanie się Razem od KOD mnie bolało i kaczkowate szpilki wbijane KODowi przez Razem też. Mam nadzieję, że KOD oswoi Razem i ono samo się przekona, że jest w nim sporo lewicowców. Obywatelem się jest, a elektoratem się bywa. Biedny osierocony elektorat usilnie poszukujący właściciela, co go przygarnie i utuli, to przeszłość jest. Jedyną partią, która jest właścicielem elektoratu swego jest PiS. I Razem bym ja tego elektoratu nie życzyła. :-)
    • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:08
      Macie tu przykład "demokratycznego" leminga, tradycyjnie aroganckiego - "puknij się w łeb"- który wie co jest najlepsze dla wszystkich a kto nie z nim to debil i niech się "puknie w łeb".
      Ten leming , ale i inni KODowcy, nie rozumieją, że w ten sposób właśnie, taką arogancją, wcisnęli PiSowi władzę w łapska i ....dalej, jak widać, tego nie rozumieją.
      • magdolot Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:14
        KOD-owcy wcisnęli PiS władzę w łapska?! Już z kretesem Cię pogięło?!
        • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:17
          magdolot napisała:

> KOD-owcy wcisnęli PiS władzę w łapska?! Już z kretesem Cię pogięło?!
          >
          Trzymając się precyzyjnie faktów, skoro nie akceptujesz przybliżenia, to KODowcy teraz wciskają drugą kadencję PiSowi w łapska.
          Wystarczy przeczytać aroganckie wpisy wobec RAZEM aby zauważyć, że nie ma różnicy co do wciskania władzy pisiorom kiedyż przez PO a teraz przez KOD też.
          • magdolot Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:31
            Pierdzielicie, Hipokrycie.
            Wow! Tyle piany bo Razem zwąchuje się z KOD? W czyim interesie ją bijesz tak pracowicie? Przecież nie w interesie Razem, Kiciu...
            • scoutek Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:50
              do Lotki było to @
            • czekam.na.lewice Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:53
              magdolot napisała:

> Pierdzielicie, Hipokrycie.
              > Wow! Tyle piany bo Razem zwąchuje się z KOD? W czyim interesie ją bijesz tak pr
              > acowicie? Przecież nie w interesie Razem, Kiciu...
              >
              Myszko. Nie patrzę na to jak kibole i Ty czyli kto i z kim się zwąchuje. Patrzę na argumenty i pragmatykę. Dopuszczam współpracę PiS i PO oraz RAZEM i PiS, oraz RAZEM i KOD .....ale w konkretnych celach programowych. Cel obalenia PiS bez alternatywy jest pustym celem.
              • magdolot Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 17:07
                Pada kolejny Pragmatyczny Argument! Bardzo się cieszę, że dopuszczasz współpracę kogokolwiek z kimkolwiek, bo gdybyś nie dopuszczał, nikt z nikim nie mógłby współpracować i ffffszyscy pozostaliby na wieczność monadami, prawda?

Tyle męki żeby wydusić, że: "Cel obalenia PiS bez alternatywy jest pustym celem."
                Ktoś tu chce kogoś obalać?!
                Znuff szpagat. Trudno wytrzymać w szpagacie, nie?
        • scoutek Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:27
          @
          • freies_man Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:30
            scoutek napisała:

> @
            >

I nie popuszczać do portek. Trzeba mieć koniecznie ze sobą pampersy, żeby ze śmiechu nie narobić w gacie.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19747820,sondaz-cbos-pis-37-proc-po-18-a-nowoczesna-17.html#MTstream
            • magdolot Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 16:53
              Pierwszy z brzegu komentarz z fejsu:

lukamipisze pół godziny temu

Oceniono 31 razy 17

CBOS to sondażownia rządowa!
              Jesli pani Straszydło bedzie chciała 99% to takie bedzie wynik.

za wiki:
              Powołany w 1982 przez pułkownika Stanisława Kwiatkowskiego, doradcę gen. Wojciecha Jaruzelskiego, pozostawał pod kontrolą Urzędu Rady Ministrów do 1990. Od 1997 działa na podstawie ustawy z dnia 20 lutego 1997 r. o fundacji ? Centrum Badania Opinii Społecznej (Dz. U. z 1997 r. Nr 30, poz. 163).
              Obecnie formalnie jest fundacją, nad którą nadzór sprawuje Prezes Rady Ministrów[2].

Tak dla tych którzy niedowidzą.
              nadzór sprawuje Prezes Rady Ministrów
              sprawuje Prezes Rady Ministrów
              Prezes Rady Ministrów
            • ave.duce Re: Partio "Razem", tak trzymać ! 10.03.16, 18:37
              freies_man napisał:

> I nie popuszczać do portek. Trzeba mieć koniecznie ze sobą pampersy, żeby ze śm
              > iechu nie narobić w gacie.

Specjalista od rozbawiania, popuszczania, pampersów i gaci.
      • mara571 teraz wszyscy sie zorientowali i polecieli pod 10.03.16, 19:04
        KPRM.
        Mala partia osmieszyla wielkie tluste misie.
    • jola.iza1 Re: Ło matko ! 10.03.16, 18:10
      Dama przeczytała, a posłuchała ?
      • ave.duce Re: Ło matko ! 10.03.16, 18:42
        Kogo/czego miała posłuchać?
        • jola.iza1 Re: Zandberga ? 10.03.16, 18:58
          www.radiowroclaw.pl/articles/view/50820/Adrian-Zandberg-To-dopiero-poczatek-protestu-POSLUCHAJ
          Swoją drogą powiedz mi, po co na na happening firmowany przez partię Razem przychodzą posłowie PO? Pokazać się przed kamerami ? Tym bardziej, że Zandberg kilkakrotnie mówił, że oni uczestniczą w marszach KODu, ale nie będą firmować. Nie chcą stawać obok polityków, którzy ich rozczarowali,i nie ważne czy są z PiS, PO, czy SLD.
          • ave.duce Re: Zandberga ? 10.03.16, 19:06
            Też nie podobają mi się politycy w protestach KOD (o czym pisałam), ale pogodziłam się, bo czyż politycy przestają być obywatelami? Uważam, że nie powinni pchać się na pierwszą linię i tyle. A to już zależy od kultury osobistej i wyczucia chwili.

ps. posłucham później, narka :)
            • ave.duce Re: Zandberga ? 11.03.16, 07:46
              Wysłuchałam. I zdania nie zmieniam.
              Czy wszyscy uczestnicy protestów KODu to "były establishment PO"?
              Co, np., taka ja mam wspólnego z politykami PO albo innej partii?
              A co do "Razem" - wszystko to już było, rzekł Ben Akiba...
        • damakier1 Re: Ło matko ! 10.03.16, 19:00
          No właśnie, Jolu, kogo/czego?
          • jola.iza1 Re: Ło matko :) Autora słów, które Tobą wstrząsły 10.03.16, 19:32
            Więcej, Ty nawet nie przeczytałaś Zandberga , coby rzetelnie podejść do sprawy, . Ty zwyczajnie wrzuciłaś screen jakiej durnej tendencyjnej, bo z wyrwanym z kontekstu cytatem, odpowiedzi .
            Nieładnie.
            • damakier1 Re: Ło matko :) Autora słów, które Tobą wstrząsł 10.03.16, 22:46
              Nie rozumiem, o co Ci chodzi? Niby czemu musiałam przeczytać Zandberga, żeby móc założyć ten wątek? Śledzę pilnie stronę "Razem" na FB i pisałam na podstawie tego, co tam znalazłam. Nigdzie nie sugerowałam, że odnoszę się do wypowiedzi Zandberga. Podobać Ci się nie musi.
              • jola.iza1 Re: Ło matko :) A którą stronę? 10.03.16, 23:28
                Na fejsbuku śledzisz ? Większość to grupy zamknięte, ale to pestka, skoro śledzisz :)

Screen z tłiterka znaleziony na fejsbuku ?
                Damokier1, nie pogrążaj się, proszę, bo czasami bardzo Cię cenię .
                • damakier1 Re: Ło matko :) A którą stronę? 11.03.16, 10:06
                  A wyobraź sobie, że przede mną zamknięte nie są.
    • danillko Spaślaki z PO i N chcą się bratać z prekariuszami? 10.03.16, 20:24
      Zandberg musiałby upaść na głowę, żeby wchodzić z nimi w alians...

damakier1 napisała:

"Otrzymujemy pierwsze sygnały, że do naszego protestu przeciwko łamaniu Konstytucji próbują dołączyć c
      > i, którzy łamali ją przez lata" - pisze na Facebooku Partia Razem. I dodaje: "N
      > ie potrzebujemy skompromitowanych polityków czy to z PO, czy z innych ugrupowań
      > , którzy pamiętają o ustawie zasadniczej tylko wtedy, kiedy wykorzystują ją do
      > partyjnej walki"
    • kod-kod-gdak Re: Partio "Razem", puknij się w łeb! 11.03.16, 11:17
      uchwalenie ustawy o trybunale autorstwa Rzeplińskiego, którą on sam uznał za niekonstytucyjną..... puknij sie w łeb damakier1
      • czekam.na.lewice Kijowski u Olejnej 11.03.16, 11:31
        Dzisiaj w radio ZET rano Monika Olejnik rozmawiała z panem Kijowskim liderem KOD.
        Wielka pustka.
        Za wyjątkiem hasełek o dyktaturze i paru figurek retorycznych w otoczeniu erystyki, znanych z tego forum, które są powielane jak widać nie tylko na forum ale również w mediach, to nic wartościowego w tym nie ma.
        • indeed4 Re: Kijowski u Olejnej 11.03.16, 12:15

a to widziałeś?

pbs.twimg.com/media/CdMOqKHUkAADIS_.jpg
        • czekam.na.lewice apropos wywiadu jeszcze 11.03.16, 13:10
          Ten wybitny demokrata i alimenciarz nie tylko, że nie rozumie , że na spłodzone przez siebie dzieci należy płacić ale też nie rozumie, że demokracja to jest równość wobec prawa i równość standardów. Stwierdził ten homo sovieticus,w tym wywiadzie, że niektórzy ludzie mogą więcej mając na myśli Krzywonos wrzeszczącą "kurdupel" na wiecu KOD.
          • indeed4 Re: apropos wywiadu jeszcze 11.03.16, 13:17

twitter.com/sycylia6/status/707976926384803840
            krótko i celnie ;-)
    • xystos [...] 11.03.16, 13:48
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • matylda1001 Re: kiedy 11.03.16, 14:17
      Biedaku, chyba bardzo ciężko się żyje z taką obsesją... strach lodówkę otworzyć, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka