Dodaj do ulubionych

Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ

12.03.16, 09:15
wyborcza.pl/1,75478,19754807,dobra-zmiana-dotarla-do-centrali-nfz-bedzie-nowy-prezes.html.
Moje skierowanie na leczenie sanatoryjne poleżało sobie w NFZ od października 2014 a teraz - gdy moje miejsce na liście wskazuje, że w kwietniu powinienem był się zameldować w jakimś uzdrowisku - dostaję informację przez przeglądarkę skierowań,- że zostało po prawie 2.latach zwrócone do lekarza kierującego do weryfikacji danych medycznych. Myślę, że obsługa lecznictwa sanatoryjnego w NFZ niedługo takie weryfikacje, uwzględniając XX wieczny PESEL, będzie kierować bezpośrednio do zakładów pogrzebowych. "Dziękuję" panie Radziwiłł - nie jestem zaskoczony - po nazwisku nie mogłem się spodziewać niczego lepszego. Nieważne są trumny - ważne są stołki. Na marginesie - pan Chazan, pański kolega po fachu też podobno jest lekarzem.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 12.03.16, 09:39
      Sądzisz, ze PiS zna znaczenie słowa Dobra?
      • lionold Re: "Sądzisz, ze PiS zna znaczenie słowa Dobra?" 12.03.16, 10:39
        Nie sadzę - jak mogłeś tak pomyśleć. Ale mam taką nadzieję, że zajmie się nimi kiedyś Trybunał Stanu (po tym co piszę pewnikiem czym prędzej go zlikwidują) i Powszechne Sądy Karne. A jak polikwidują sądy i przekażą ściganie, sądzenie i wyrokowanie oraz więziennictwo w jedyne godne ręce Piotrowicza i Kryże to pozostanie nam tylko odkurzyć gilotynę i hajda na "Bastylię".
      • marbor1 Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 12.03.16, 11:34
        No jak to, przecież pan prezes to jest samo dobro.
    • xystos Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 12.03.16, 10:42
      teraz pozwij NFZ i zarzadaj godnej
      kremacji i wysypania popiolkow na
      Polskiej stronie Tatr
      • lionold Re: swoje rady sobie w PiS_dę wsadź 12.03.16, 10:49
        i czekaj na moment swojej kremacji.
        • xystos Re: swoje rady sobie w PiS_dę wsadź 12.03.16, 10:52
          Moja kremacje i pogrzeb w morzu
          juz oplacilem,to co zostanie na
          Tow.Ochrony Przyrody
          • lionold Re: co zostanie na Tow.Ochrony Przyrody 12.03.16, 11:00
            zatruwanie środowiska jest karalne
            • xystos Re: co zostanie na Tow.Ochrony Przyrody 12.03.16, 11:04
              ..i dlatego calogrzebalstwo powinno byc zabronione,ogien oczyszcza-taki krotki czysciec na ziemi.
    • yoma Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 12.03.16, 10:45
      Przynajmniej jesteś ubezpieczony. Mnie wyszło, że nie jestem, chociaż jestem, i dymaj teraz do centrali nfzu z dzieckiem na plecach po kwit, na którym pani z centrali postawi pieczątkę, że jestem.
      • xystos Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 12.03.16, 10:55
        wspolczuje,u nas wszystko wirtualnie
        wiele instytucji i bankow niema biur
        przyjec klienta,..ale mamy duzy brak
        kontaktu z zywymi ludzmi w realu
        Tylko Skype ratuje nieco sytuacje
      • lionold Re: przesadnie nie narzekam jak radzi xystos 12.03.16, 10:57
        to tylko sanatorium. Co będzie dalej? Taki forumowy pisi idiota xystos już mi załatwił miejsce w krematorium - ale on to pewnie miłosierny katolik od Rydzyka.
        • lionold Re: chociaż ja też ponoć katolik 12.03.16, 10:58
          ale już z tych którym brak sił na apostazję.
          • xystos Re: chociaż ja też ponoć katolik 12.03.16, 11:03
            Nswroconych Pan Bog kocha bardziej
            niz tych cale swe zycie wiernych.
            • dr.krisk Re: chociaż ja też ponoć katolik 12.03.16, 11:06
              Patrz prokurator Piotrowicz.....
            • lionold Re: "Nswroconych Pan Bog kocha bardziej" 12.03.16, 14:29
              Może raczej "inaczej".
        • yoma Re: przesadnie nie narzekam jak radzi xystos 12.03.16, 11:32
          Wiesz no, sana- czy krematorium, w końcu co za różnica... A pan Radziwiłł, to on nie jest już czasem min. zdrowia?

ps zdrówka życzę :)
    • don.kichote Bez paniki... 12.03.16, 11:20
      lionold napisał:

> ...dostaję informację przez przeglądarkę skierowań,- że zostało po prawie 2.latach
      > zwrócone do lekarza kierującego do weryfikacji danych medycznych.

O ile dobrze pamiętam, to miałem tak samo w w 2008 i ponad dwu letniej kolejki (jestem ze Śląska) nie straciłem. Te "procedury" są starsze niż rządy POPiS-u, zatem Radziwiłł jest tak samo winien jak Arłukowicz i poprzednicy.
      "Pisz Pan na Berdyczów"... ;-)

> Myślę, że obsługa lecznictwa sanatoryjnego i nie tylko w
      > NFZ niedługo takie weryfikacje, uwzględniając XX wieczny PESEL, będzie kierować
      > bezpośrednio do zakładów pogrzebowych.

Tu pełna a nawet "rozszerzona" zgoda z tym tylko, że i tym razem adresować to należy również i do poprzedników!
      • yoma Re: Bez paniki... 12.03.16, 11:33
        BTW mam nad tym wątkiem reklamę hipertermii onkologicznej. Bardzo śmieszne.
    • mama303 Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 12.03.16, 14:36
      od dawna tak jest.
    • j-k Moj dziadek byl mawial, ze niedobrze za dlugo zyc. 12.03.16, 14:41
      lionold napisał:
      Myślę, że obsługa lecznictwa sanatoryjnego w NFZ niedługo takie weryfikacje,
      uwzględniając XX wieczny PESEL, będzie kierować bezpośrednio do zakładów pogrzebowych.

Slusznie. Moj dziadek byl mawial, ze niedobrze za dlugo zyc.
      - bo czlek przestaje rozumiec otaczajacy go Swiat.
      • yoma Re: Moj dziadek byl mawial, ze niedobrze za dlugo 12.03.16, 15:25
        Jak widać, twój dziadek był mądrym człowiekiem.
      • pia.ed Niedobrze dlugo zyc, czlek przestaje rozumiec ... 13.03.16, 15:45
        j-k napisał:

Moj dziadek byl mawial, ze niedobrze za dlugo zyc. bo czlek przestaje rozumiec otaczajacy go Swiat.

Dobrze, ze o tym napisales, bo myslalam ze jestem jedyna osoba, ktora zaczyna sie coraz bardziej obco czuc we wspolczesnym swiecie :/
        najbardziej w swiecie techniki, bo nie mam tego co teraz modne, a jednym z wielu powodow jest to, ze nazwy sa po po angielsku, a ja z terminami technicznymi jestem "do tylu" ...

*
    • gorszysort Re: Dotknęła mnie już dobra zmiana w NFZ 13.03.16, 19:30
      zawsze jest weryfikacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka