uu1 04.04.16, 10:59 Suma miejsc na polskich stadionach, na których rozgrywano mistrzostwa Europy w piłce nożnej w 2012 r., jest 2,5 raza większa niż niż suma miejsc w żłobkach i klubach dziecięcych w całej Polsce. -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Polityka prorodzinna - oczywiscie. 04.04.16, 11:18 uu1 napisała: > Suma miejsc na polskich stadionach, na których rozgrywano mistrzostwa Europy w > piłce nożnej w 2012 r., jest 2,5 raza większa niż niż suma miejsc w żłobkach i > klubach dziecięcych w całej Polsce. I to sie musi odwrocic (jak bylo za czasow PRL) - jezeli chcemy miec wiecej dzieci, niz kibicow na stadionach. a jezeli nie chcemy... to nasze ziemie wkrotce zajma inni. a potem i wspomniane stadiony. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polityka prorodzinna - oczywiscie. 04.04.16, 11:39 > I to sie musi odwrocic (jak bylo za czasow PRL) No wiesz. Przecież wtedy było powszechne zniewolenie, x razy o tym czytałem. ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Polityka prorodzinna - oczywiscie. 04.04.16, 11:45 uu1 napisała: > No wiesz. Przecież wtedy było powszechne zniewolenie, x razy o tym czytałem. tak viem, pamietam. niemowlakom w przedszkolach (w zlobku nie bylem, wienc staralem sie to gorliwoscia w przedszkolu nadrobic) czytano bajki o Leninie, przeplatane z troska tow. "Wieslawa" o ich tfurcza kontynuacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Polityka prorodzinna - oczywiscie. 04.04.16, 11:51 Tyle lat żyję - bajki lubię ogromnie, ale nie takie - nie słyszałem by w przedszkolu polskim czytano bajki o Leninie. ;) Nie było innych bajek ? ... to nie z Polakami takie numery ;) ... Brunner ! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Polityka prorodzinna - oczywiscie. 04.04.16, 11:54 a co ty na zartach sie nie znasz - Kloss? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polityka prorodzinna - oczywiscie. 04.04.16, 11:57 j-k napisał: > tak viem, pamietam. > niemowlakom w przedszkolach (w zlobku nie bylem, wienc staralem sie to gorliwos > cia > w przedszkolu nadrobic) > czytano bajki o Leninie, przeplatane z troska tow. "Wieslawa" o ich tfurcza kon > tynuacje :) Trudno się dziwić skoro w Polsce do 1989 r. językiem urzędowym był język rosyjski - wiem to z (projektu) pracy magisterskiej pewnej absolwentki UW. Autentyk. ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Polityka prorodzinna 04.04.16, 11:22 A frekwencja na tym samym poziomie:) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Polityka prorodzinna 04.04.16, 11:27 sverir napisał: > A frekwencja na tym samym poziomie:) zapewne. NATURA nie znosi prozni... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Przerobić stadiony na Mauzolea Kaczyńskiego? 04.04.16, 11:54 I robić tam spędy PiSiej swołoczy! Odpowiedz Link Zgłoś