jola.iza1 31.05.16, 17:45 w Polsce , czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekam.na.lewice faszyzm = komunizm 31.05.16, 17:46 jola.iza1 napisała: > w Polsce , czyż nie ? a faszystowskie ? Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Faszyzm to skrajna prawica. 01.06.16, 13:22 pl.wikipedia.org/wiki/Skrajna_prawica Takie są fakty i skowyt głupawej konserwy tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Faszyzm to narodowa Lewica - nieuku. 01.06.16, 13:56 Prawica jest za kapitalizmem a Lewica za jego podzialem. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.k. ekonomista Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Faszyzm to narodowa Lewica - nieuku. 02.06.16, 11:34 j-k napisał: > Prawica jest za kapitalizmem > a Lewica za jego podzialem. > > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.k. > ekonomista Lewicowy,katolicki faszyzm to PiS.Chadeccy,liberalni konserwatyści to PO. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: faszyzm = komunizm 02.06.16, 15:07 czekam.na.lewice napisał: > jola.iza1 napisała: > > > w Polsce , czyż nie ? > a faszystowskie ? Tak samo towarzyszko, jak komunistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 17:47 Czyli całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 17:48 nie tylko pomniki ,trzeba przestawić czas ,przecież lat 1944-1989 nie było ot taka sobie czarna dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:18 m.c.hrabia napisał: > nie tylko pomniki ,trzeba przestawić czas ,przecież lat 1944-1989 nie było ot t > aka sobie czarna dziura. Mgr mgr historii:Komorowski,Tusk,Schetyna,Borusewicz.....zdobyli wyższe(?) wykształcenie w CZARNEJ dziurze ? Dlatego mają białe plamy w wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:25 podobnie jak drrryyy Kaczyńskie ,że o żartej, podobno prof.nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 17:50 Zacznij od wrogiego, komuszego pomnika czyli Szpitala Matki Polki a następnie weź się za Grób Nieznanego Żołnierza, nie dość ze komuszy to niepotrzebny.Wieńce i można składać pod pomnikiem poległego Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 17:52 jola.iza1 napisała: > w Polsce , czyż nie ? TAK...... Obie zbrodnicze ideologie, faszystowska i komunistyczna powinny zniknąć z naszej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:14 sun_jatsen napisał: > TAK...... > Obie zbrodnicze ideologie, faszystowska i komunistyczna powinny zniknąć z nasze > j pamięci. Aby Kaczyński mógł uważać, że nikogo takiego jak on przedtem nie było? Nie, o obu ideologiach należy pamiętać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 17:54 Witaj Jolu, wszystkie, a zwłaszcza te które upamiętniają wyzwolenie z obozu koncentracyjnego więźniów przez ruskich, przykre to. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:00 A co z komunistami z pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:09 czan-dra napisał: > Witaj Jolu, wszystkie, a zwłaszcza te które upamiętniają wyzwolenie z obozu kon > centracyjnego więźniów przez ruskich, przykre to. > W/g Schetyny to nie Ruskie 'wyzwolły' KL Auschwitz-Birkenau! Wyzwolicielami byli Ukraińcy.(z sotni OUN ?) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:36 Nie chodzi opóźniony umysłowo młotku o to kto wyzwolił lecz o pomnik który postawili komuniści. Teraz rozumiesz (rozumisz)? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Witaj Czandra 31.05.16, 18:31 Przecież pisdziatwa burzy, i chcę więcej burzyć. Staram się zrobić Im dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 20:01 czan-dra napisał: > Witaj Jolu, wszystkie, a zwłaszcza te które upamiętniają wyzwolenie z obozu kon > centracyjnego więźniów przez ruskich, przykre to. > Faktycznie przykre to, jeżeli nie chce pamiętać się o tym, że "krasnaja armia" nie wyzwalała tych obozów, by nieść prawdziwą wolność. Tak jak napisałem wcześniej - jedna zbrodnicza ideologia zwyciężyła inną zbrodniczą ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 22:47 sun_jatsen napisał: > Faktycznie przykre to, jeżeli nie chce pamiętać się o tym, że "krasnaja armia" > nie wyzwalała tych obozów, by nieść prawdziwą wolność. ... Najpierw weszli zwiadowcy. Pamiętam, że taki młody żołnierz wziął mnie wtedy na ręce. Byłam chora, wycieńczona, ale szczęśliwa. Potem oni odeszli, ale powiedzieli, że wkrótce przyjdzie Armia Czerwona. To było szczęście, radość ... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:02 Oczywista oczywistość.Zburzyć wszystkie kościoły na które zgodziła sie komuna. Niech komuchy wiedzą kto rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:09 lumpior napisał: > Oczywista oczywistość.Zburzyć wszystkie kościoły na które zgodziła sie komuna. > Niech komuchy wiedzą kto rzadzi. A kto coś takiego proponował ? Z czego kpisz ? Z dyskusji o tym czy usunąć czy nie pomniki z czerwoną gwiazdą, sierpem i młotem? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:39 Czerwoną gwiazdę sierp i młot to masz w tępym łbie.O tych symbolach autorka nawet się nie zająknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Co to są "pomniki komunistyczne"? 31.05.16, 18:11 Czy chodzi o pomniki, które postawili komuniści? Które postawiono komunistom? Jak zdefiniujemy komunistę, ab y odsiać ziarno od plew? Czy taki na przykład Waryński to komunista? S. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Co to są "pomniki komunistyczne"? 31.05.16, 18:19 snajper55 napisał: > Czy chodzi o pomniki, które postawili komuniści? > Które postawiono komunistom? > > Jak zdefiniujemy komunistę, ab y odsiać ziarno od plew? Czy taki na przykład Wa > ryński to komunista? > > S. Może spróbuj samodzielnie udzielić odpowiedzi na te pytania. Odwagi ! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Co to są "pomniki komunistyczne"? 31.05.16, 18:23 Przecież ci idioci ni widzą roznicy. www.polskaniezwykla.pl/web/place/26928,lodz-pomnik-szpital-centrum-zdrowia-matki-polki.html Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 31.05.16, 18:42 komunistów z PRL, Q chwale zniewolonej przez ruskich Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 31.05.16, 20:54 jola.iza1 napisała: > komunistów z PRL, Q chwale zniewolonej przez ruskich Polsce. No to trzeba będzie zacząć od szkół stawianych z okazji tysiąclecia czy Centrum Zdrowia Matki Polski postawione jako pomnik przez krwawy reżim bardzo złego komunisty generała Jaruzelskiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 02.06.16, 11:53 snajper55 napisał: > jola.iza1 napisała: > > > komunistów z PRL, Q chwale zniewolonej przez ruskich Polsce. > > No to trzeba będzie zacząć od szkół stawianych z okazji tysiąclecia czy Centrum > Zdrowia Matki Polski postawione jako pomnik przez krwawy reżim bardzo złego ko > munisty generała Jaruzelskiego. > > S. Gierkówka(Warszawa-Katowice),CMK(Centralna Magistrala Kolejowa),FSM Tychy,Huta Katowice,Port Północny to,przemysłowe pomniki dekady komunisty Gierka-zburzyć! Podobnie jak pomnik CCCP:PKiN im J Stalina! Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 02.06.16, 12:04 zoil44elwer napisał: > snajper55 napisał: > > > jola.iza1 napisała: > > > > > komunistów z PRL, Q chwale zniewolonej przez ruskich Polsce. > > > > No to trzeba będzie zacząć od szkół stawianych z okazji tysiąclecia czy C > entrum > > Zdrowia Matki Polski postawione jako pomnik przez krwawy reżim bardzo zł > ego ko > > munisty generała Jaruzelskiego. > > > > S. > Gierkówka(Warszawa-Katowice),CMK(Centralna Magistrala Kolejowa),FSM Tychy,Huta > Katowice,Port Północny to,przemysłowe pomniki dekady komunisty Gierka-zburzyć! > Podobnie jak pomnik CCCP:PKiN im J Stalina! > Źle mnie zrozumiałeś. Mnie chodziło o pomniki bolszewików-bandytów takich jak Dzierżyński,Lenin,Czernichowski etc Podobnie jak pomniki utrwalaczy władzy ludowej. Nie ruszałbym pomników radzieckich żołnierzy poległych na ziemiach polskich. Pałac Kultury jako pomnik sowieckiej okupacji, postulował zburzyć Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 02.06.16, 13:15 Żyłem w Polsce w latach sowieckiej OKUPACJI-1944/1989.Na polskich ulicach,placach,na wodzie i na lądzie były setki tysięcy sołdatów sowieckich okupantów.....?Dużo podróżowałem po Polsce w czasie TEJ okupacji i na palcach 2 rąk odnotowałem 7 "spotkań" z sowieckimi okupantami.Ci tzw okupanci nie budzili strachu lecz wesołość z powodu ich śmiesznych czapek. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 02.06.16, 13:20 zoil44elwer napisał: > Żyłem w Polsce w latach sowieckiej OKUPACJI-1944/1989.Na polskich ulicach,placa > ch,na wodzie i na lądzie były setki tysięcy sołdatów sowieckich okupantów.....? > Dużo podróżowałem po Polsce w czasie TEJ okupacji i na palcach 2 rąk odnotowałe > m 7 "spotkań" z sowieckimi okupantami.Ci tzw okupanci nie budzili strachu lecz > wesołość z powodu ich śmiesznych czapek. > Ja się ich bałem od kiedy się dowiedziałem jak moi krewni, zostali wywiezieni na Sybir za to, że jako mieszkańcy tej ziemi musieli odbyć staż we Wehrmachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 02.06.16, 14:38 Dla Litwina Piłsudskiego Ślonzok nie był Polokiem.Za Hitlera nie był Niymcem.Za Gomułki Ślonzocy to byli niemieccy re'wizjoniści.W dekadzie Gierka G Śląsk był polską grabieżco eksploatowaną polską kolonią.Za Jarkacza są ukrytą opcją niemiecką. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: To są wszelakie pomniki postawione przez 02.06.16, 14:52 zoil44elwer napisał: > Dla Litwina Piłsudskiego Ślonzok nie był Polokiem.Za Hitlera nie był Niymcem.Za > Gomułki Ślonzocy to byli niemieccy re'wizjoniści.W dekadzie Gierka G Śląsk był > polską grabieżco eksploatowaną polską kolonią.Za Jarkacza są ukrytą opcją niem > iecką. > No....mosz recht. I co dalej?...."Idymy na jednego"? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:20 tylko takie mają rację bytu. i.wp.pl/a/f/jpeg/23229/elk_0288.jpeg m.natemat.pl/b4f3385f9d731705931a4a5e434a943f,640,0,0,0.jpg bi.gazeta.pl/im/f2/66/11/z18244850Q,Pomnik-Chrystusa-Krola-z-brazu-autorstwa-Michala-B.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:22 w ostateczności takie faktypilskie.pl/images/stories/KAT_2012/POLITYKA/lk.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 18:31 To ma być królowa Wolski? Całkiem,całkiem niczego sobie. Takie łagodne kobiece rysy twarzy. Tylko 3 podbródków brak. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Czy mozna postawic pomnik Walesie? 31.05.16, 19:11 I gdzie byscie go chcieli? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czy mozna postawic pomnik Walesie? 31.05.16, 19:31 Wałęsa ma wiele pomników.W Gdańsku np Port Lotniczy. Natomiast pomnik Kaczynskiego koło twojego stałego miejsca pod budką z piwem abyś mógł natychmiast się zameldować kiedy twój pan Kaczyński I na ciebie zagwiżdże. x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_htHNYJUyr03D5W3xdwVmGpxtLXU4QK7X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Czy mozna postawic pomnik Walesie? 31.05.16, 20:24 x2468 napisał: > Wałęsa ma wiele pomników.W Gdańsku np Port Lotniczy. Port Lotniczy "Bolek" w Gdansku ma byc przemianowany na "Prezydenta Kaczynskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy mozna postawic pomnik Walesie? 31.05.16, 20:55 maksimum napisał: > x2468 napisał: > > > Wałęsa ma wiele pomników.W Gdańsku np Port Lotniczy. > > Port Lotniczy "Bolek" w Gdansku ma byc przemianowany na "Prezydenta Kaczynskiego". Żeby wszystkie samoloty rozbijały się na brzozach a pijani pasażerowie wpychali się do kokpitu pilotów? S. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Czy mozna postawic pomnik Walesie? 31.05.16, 21:21 maksimum napisał: > I gdzie byscie go chcieli? Jeżeli ma być pomnik Lecha Kaczyńskiego to tym bardziej powinien być pomnik Lecha Wałęsy. Ale tak naprawdę, to wystarczyłaby pamięć moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy mozna postawic pomnik Walesie? 02.06.16, 11:57 maksimum napisał: > I gdzie byscie go chcieli? We wsi Popowo. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz oczywiscie zburzyć w tym pomniki Armii Czerwonej 31.05.16, 19:30 wczoraj bezczelny ambasador Rosji stweirdził że to haniebne burzyć pomniki wdziecznosci dla A.Cz gdyż gdyby nie ZSRR to Polski by nie było na mapie świata - niestety redaktor nie przypomniał mu że To ZSRR w 1939 wymzała Polske z mapy swiata tego bękarta traktatu wersalskiego - jak się wyraził Mołotow Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: oczywiscie zburzyć w tym pomniki Armii Czer 31.05.16, 19:32 Parówki do Bimędy wysłałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: oczywiscie zburzyć w tym pomniki Armii Czer 31.05.16, 19:37 Czym różnił się faszyzm od komunizmu? Tym, że jedna zbrodnicza ideologia pokonała inną zbrodniczą ideologię? Czy jeszcze się różnił? Pytanie autorki wątku, godne pytania blondynki. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz zburzyć stalinowskie pomniki 01.06.16, 19:43 Hitler i Stalin razem rozpętali wojnę w planach Stalina nie było miejsca na Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: zburzyć stalinowskie pomniki 02.06.16, 12:01 niegracz napisał: > > Hitler i Stalin razem rozpętali wojnę > > w planach Stalina > > nie było miejsca na Polskę W planach Hitlera nie było miejsca dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: oczywiscie zburzyć w tym pomniki Armii Czer 02.06.16, 14:44 > tego bękarta traktatu wersalskiego - jak się wyraził Mołotow Jak się wyraził Lloyd George:Polska to europejska gęś. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: No to jeszcze raz, zburzyć CZD, CMP 31.05.16, 19:37 I po problemie z pielęgniarkami. Nima to tamto, albo CZD to najlepszy szpital specjalistyczny, albo pomnik komunistycznej Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: No to jeszcze raz, zburzyć CZD, CMP 31.05.16, 20:13 Ręce precz od autostrad Adolfa i jego konceptu samochodu dla ludu, z silnikiem boxster chłodzonym powietrzem, oraz buranowskich babuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Q/r/wardian, ktoś chce burzyć autostrady ? 31.05.16, 20:41 Wy, "narodowcy' wszystko byście zburzyli. Począwszy od " tysiąclatek" poprzez PNiK, skończywszy na CZD. Mylę się ? Zwyczajnie nie kochacie Polski, tak jak Jarosław Kaczyński, i cała świta kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Q/r/wardian, ktoś chce burzyć autostrady ? 31.05.16, 20:52 jola.iza1 napisała: > Wy, "narodowcy' wszystko byście zburzyli. Począwszy od " tysiąclatek" poprzez > PNiK, skończywszy na CZD. Mylę się ? > Zwyczajnie nie kochacie Polski, tak jak Jarosław Kaczyński, i cała świta koś > cioła Daleko mi do narodowca, ale wam powiem towarzyszko, że mam głęboko w d...... pomniki wdzięczności stawiane ciemiężcom naszego narodu. Wicie...rozumicie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Q/r/wardian, ktoś chce burzyć autostrady ? 31.05.16, 20:57 sun_jatsen napisał: > Daleko mi do narodowca, ale wam powiem towarzyszko, że mam głęboko w d...... po > mniki wdzięczności stawiane ciemiężcom naszego narodu. > Wicie...rozumicie? No to pokaż mi taki pomnik. Chyba, żeś z narodu wybranego... S. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Nie rozumią np. mój ojciec twierdzi że kartki 31.05.16, 20:57 były szczytem geniuszu ekonomicznego.:( Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nie rozumią np. mój ojciec twierdzi że kartki 02.06.16, 12:14 superspec napisał: > były szczytem geniuszu ekonomicznego.:( Przecież wprowadzenie "kartek" między innymi na wódkę to sierpniowy postulat Wałęsy i jego doradców! Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Upss, a nam 31.05.16, 21:24 sun_jatsen napisał: > Daleko mi do narodowca, ale wam powiem towarzyszko, że mam głęboko w d...... po > mniki wdzięczności stawiane ciemiężcom naszego narodu. > Wicie...rozumicie? www.youtube.com/watch?v=DS1g92-yH2A Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Komunizm to najbardziej nietolerancyjna religia 31.05.16, 21:29 jaką Świat widział. Wolność od religii to konieczność! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Komunizm to najbardziej nietolerancyjna relig 31.05.16, 21:55 Nierealne, ludzie chcą wierzyć w cokolwiek by nadać swojemu bytowi poczucie sensu istnienia . Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Dobrze ale po co się kurczowo trzymać 31.05.16, 22:06 nietolerancyjnej religii komunistycznej są przecież inne tolerancyjniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: No to jeszcze raz, zburzyć CZD, CMP 31.05.16, 23:05 Nie Adolfa niedouczku kościelny lecz oryginalna czeska Tatra z silnikiem konstrukcji O. Ledwinki. Oryginał stoi w Muzeum Motoryzacji w Koprywnicy(Czechy). Po wojnie VW zgodnie z wyrokiem sądu płacił CSRS odszkodowanie za kradzież auta i bezprawne jego kopiowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Mój ojciec z PZPR nieźle musiał nawiwijać,że 31.05.16, 20:44 tak ludzie nienawidzą PRL! Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu). 31.05.16, 20:48 Czas na kolejne (tysiące szkół, szpitali, bloki z milionami mieszkań, zelektryfikowane linie kolejowe, tysiące kilometrów asfaltowych dróg)? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec PRL to okres błędów i wypaczeń! 31.05.16, 20:54 Trzeba Prawdzie spojrzeć w oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Prawda jest taka ze był to najlepszy okres 01.06.16, 13:15 w całej polskiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Prawda jest taka ze był to najlepszy okres 01.06.16, 13:31 el.commendante napisał: > w całej polskiej historii. Dlatego ten system poniósł totalna porażkę w 1989 roku, zostawiając kraj z ogromnym zadłużeniem i ogromną inflacją. Tak 3maj komunistyczny apologeto. Jest mi zdecydowanie bliżej do lewicy niż do prawicy, jednak system komunistyczny oceniam ogólnie negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Porażkę to poniósł system kapitalistyczny 01.06.16, 13:54 W wyniku którego Polska stała się krajem trzeciego świata, bez rodzimego przemysłu, jako dostarczyciel półniewolniczej siły roboczej dla zagranicznych korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Porażkę to poniósł system kapitalistyczny 01.06.16, 14:01 Kiedyś taka zagraniczna korporacja miała szerokie tory aż do polskich kopalń. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Prawda jest taka ze był to najlepszy okres 02.06.16, 12:31 el.commendante napisał: > w całej polskiej historii. Najweselszy barak w obozie(demokracji ludowej) Produkcja na 200 % popytu. Ale w sklepach "nic" nie było. W sklepach nic nie było ale każdy coś kupił. Każdy coś kupił ale wszyscy narzekali że nic nie ma(ją) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 31.05.16, 20:54 el.commendante napisał: > Czas na kolejne (tysiące szkół, szpitali, bloki z milionami mieszkań, zelektryf > ikowane linie kolejowe, tysiące kilometrów asfaltowych dróg)? Uważasz, że gdybyśmy nie byli pod sowiecką okupacją, to po 1945 roku stanęlibyśmy w miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 07:24 sun_jatsen napisał: > Uważasz, że gdybyśmy nie byli pod sowiecką okupacją, to po 1945 roku stanęlibyś > my w miejscu? Do dzisiaj jeszcze gonimy jeszcze te państwa, które nie miały szczęścia zaznać tego wspaniałego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 13:55 czekam.na.lewice napisał: > sun_jatsen napisał: > > > Uważasz, że gdybyśmy nie byli pod sowiecką okupacją, to po 1945 roku stan > ęlibyś > > my w miejscu? > Do dzisiaj jeszcze gonimy jeszcze te państwa, które nie miały szczęścia zaznać > tego wspaniałego systemu. Czyli które? Meksyk, Honduras, Bangladesz? i Zmień sobie nick, bo jedynie nieudolnie prowokujesz takim podpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 14:00 el.commendante napisał: > czekam.na.lewice napisał: > > > sun_jatsen napisał: > > > > > Uważasz, że gdybyśmy nie byli pod sowiecką okupacją, to po 1945 rok > u stan > > ęlibyś > > > my w miejscu? > > Do dzisiaj jeszcze gonimy jeszcze te państwa, które nie miały szczęścia > zaznać > > tego wspaniałego systemu. > Czyli które? Meksyk, Honduras, Bangladesz? > i Zmień sobie nick, bo jedynie nieudolnie prowokujesz takim podpisem. Nick jest tylko nickiem...towarzyszu tornson, ja się nie czepiam waszego nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 02.06.16, 10:23 sun_jatsen napisał: > > Nick jest tylko nickiem...towarzyszu tornson, ja się nie czepiam waszego nicku. > Zwracaj może uwagę pod kogo jest post podwieszony. Przecież nie pisałem do ciebie, tylko do prawicowego prowokatora który pisze że czeka na lewice. Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 08:20 Uważasz, że gdybyśmy nie byli pod sowiecką okupacją, to po 1945 roku stanęlibyśmy w miejscu? Nie. Widząc co się w tym kraju wyprawia i jak ten naród myśli pewnie cofnęli byśmy się do XVII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 08:38 der-chef napisała: > Uważasz, że gdybyśmy nie byli pod sowiecką okupacją, to po 1945 roku stanęlibyś > my w miejscu? > > Nie. Widząc co się w tym kraju wyprawia i jak ten naród myśli pewnie cofnęli b > yśmy się do XVII wieku. > Dzięki sowietom doszliśmy do skraju przepaści. Profesor Chodakiewicz powiedział niedawno, że większość polskich umysłów została zniewolona. Starsze pokolenie jest jak każdy niewolnik.Sowieci Polskę zniewolili.Każdy niewolnik ma ogromne psychiczne kłopoty do wyemancypowania się tego dołka. Również należę do starszego pokolenia i dawno dałem sobie z tym radę. Powtarzam jak mantrę....obie ideologie faszyzm i komunizm były zbrodnicze i należy o nich jak najszybciej zapomnieć. Gdyby Polska po 1945 roku nie znalazła się w strefie tego zbrodniarza Stalina, poszła by do przodu w sensie rozwoju o wiele szybciej niż pod sowiecką dominacją w każdej prawie dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 10:58 Dzięki sowietom doszliśmy do skraju przepaści. Nie prawda, dzięki sobie. Profesor Chodakiewicz powiedział niedawno, że większość polskich umysłów została zniewolona. Tak przez reklamy w tiwi. Starsze pokolenie jest jak każdy niewolnik. Nie prawda. Sowieci Polskę zniewolili. Też nie prawda. Każdy niewolnik ma ogromne psychiczne kłopoty do wyemancypowania się tego dołka. Racja. Również należę do starszego pokolenia i dawno dałem sobie z tym radę. Ja też. Powtarzam jak mantrę....obie ideologie faszyzm i komunizm były zbrodnicze i należy o nich jak najszybciej zapomnieć. Nie. Należy pamiętać i wyciągać wnioski by błędów nie popełniać. Gdyby Polska po 1945 roku nie znalazła się w strefie tego zbrodniarza Stalina, poszła by do przodu w sensie rozwoju o wiele szybciej niż pod sowiecką dominacją w każdej prawie dziedzinie. Zbrodnicze systemy nie mają tu nic do rzeczy. Rozwój zależy tylko i wyłącznie od narodu, a że ten naród nie pozwala na rozwój to problem tegoż narodu. Z własnego doświadczenia wiem jak prominenci czy przełożeni potrafią blokować wszelkie dobre inicjatywy i projekty tylko dlatego że to nie są ich pomysły, tym sposobem tracimy miliardy w gotówce a także tych wk^&%$#nych co wyjechali na zachód by się spełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 01.06.16, 13:17 chorych fanatyków. Polska była wtedy bardziej niepodległa niż dziś. Więcej miała do gadania w temacie własnej gospodarki niż dziś w ramach UE. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 01.06.16, 13:18 Najwięcej o gospodarce rozmawiało się w kolejkach do rzeźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 01.06.16, 13:52 belphegor-pisu napisał: > Najwięcej o gospodarce rozmawiało się w kolejkach do rzeźnika. O tym jak wzrosło w Polsce spożycie mięsa w latach 1945-1980? Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 01.06.16, 13:59 Mówio, że przed wojną na sklepie rzeźnickim było napisane: Rzeźnik, a w sklepie było mięso. W PRL na oknie wystawowym stało napisane Mięso , a w środku był tylko rzeźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Przed wojną miękso to był luksus dla nielicznych. 02.06.16, 10:20 Na wsi nawet chleb był luksusem, wcinało się głównie ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: Przed wojną miękso to był luksus dla nieliczn 02.06.16, 10:31 To tak jak w czasach PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 02.06.16, 13:31 belphegor-pisu napisał: > Najwięcej o gospodarce rozmawiało się w kolejkach do rzeźnika. Czekałeś w kolejce do.....rzeźni'ka? Jeszcze żyjesz bo ówczesny system był niewydolny i nie wszystkie świnie zamieniły się w wieprzowinę bo były za duże kolejki do rzeźni'ka./Kto za młodu nie był socjalistą ten później był świnią.....(JP) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 02.06.16, 14:16 Czekałeś w kolejce do.....rzeźni'ka? Jeszcze żyjesz bo ówczesny system był niewydolny i nie wszystkie świnie zamieniły się w wieprzowinę.. Wężykiem, wężykiem.... Po 1989 roku świń było już pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Sowiecka okupacja roi się tylko w mózgach 01.06.16, 13:24 el.commendante napisał: > chorych fanatyków. Polska była wtedy bardziej niepodległa niż dziś. Więcej miał > a do gadania w temacie własnej gospodarki niż dziś w ramach UE. Towarzyszu....wasz fanatyzm komunistyczny jest znany na FK. Jesteście ostatnim dinozaurem. Dlaczego ten wspaniały komunistyczny system zbankrutował nawet w swojej Ojczyźnie? Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Setki już zburzono (fabryki zbudowane za PRLu 01.06.16, 22:24 Tak - zburzyć pozostałe zakłady przemyslowe zbudowane lub rozbudowane za czasów PRL - np. Orlen w Płocku, Lotos w Gdańsku, Hutę im Sendzimira (dawnej Lenina) w Krakowie, Hute Katowice w Dąbrowie Górniczej i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 31.05.16, 21:56 To trzeba by zburzyć całą Warszawę. W końcu to komuniści ją odbudowali... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 01.06.16, 07:24 kfugktru23 napisał: > To trzeba by zburzyć całą Warszawę. W końcu to komuniści ją odbudowali... ...i napluć w twarz Merkel bo to Niemcy ją zburzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 01.06.16, 08:54 Masz specyficzne poczucie humoru, godne kibola na służbie Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 01.06.16, 09:03 x2468 napisał: > Masz specyficzne poczucie humoru, godne kibola na służbie Kaczynskiego. Nie dziwi mnie, że akurat Ty tego nie zrozumiałeś ale polegało to na tym, że napisałem to w stylu kibola kfugktru23 aby zrozumiał jaką bzdurę napisał. Sądzę, że kfugktru23 to zrozumiał a Ty ...jak na załączonym obrazku :) Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 01.06.16, 19:48 Pałac kultury też zburzyli? To że inny przykład - jak myślisz jak śląsk przyjmie dekomunizację? Ziętek to ważna postać na śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 01.06.16, 19:59 kfugktru23 napisał: > Pałac kultury też zburzyli? To że inny przykład - jak myślisz jak śląsk przyjmi > e dekomunizację? Ziętek to ważna postać na śląsku. Wszystko da się zrobić, "Kopernik też była kobietą" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 02.06.16, 12:36 kfugktru23 napisał: > Pałac kultury też zburzyli? To że inny przykład - jak myślisz jak śląsk przyjmi > e dekomunizację? Ziętek to ważna postać na śląsku. Zburzyć Spodek,FSM Tychy,Hutę Katowice,CMK,Gierkówkę....bo TO zbudowano w dekadzie Gierka? Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 02.06.16, 12:53 zoil44elwer napisał: > kfugktru23 napisał: > > > Pałac kultury też zburzyli? To że inny przykład - jak myślisz jak śląsk p > rzyjmi > > e dekomunizację? Ziętek to ważna postać na śląsku. > Zburzyć Spodek,FSM Tychy,Hutę Katowice,CMK,Gierkówkę....bo TO zbudowano w dekad > zie Gierka? > Jedziesz po bandzie elwer, wymienione przykłady to nie pomniki komunistyczne. To o czym piszesz zostało zbudowane w okresie PRL. Bez względu na ocene tego okresu, nie można tego wymazać z pamięci lub zburzyć. W okresie PRL- u, budowano,szkoły,szpitale,huty,kopalnie,fabryki etc.....tego nie można kwestionować. Porażkę poniósł system ekonomiczny socjalizmu, tego nie wypróbowano nawet na zwierzętach Wiem o czym piszę, bo okres PRL przeżyłem prawie od narodzin socjalizmu zza Buga. W metryce urodzenia, w 1954 roku zmieniono mi nazwę województwa z Katowice na Stalinogród Do dzisiaj mam te metrykę. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Należy zburzyć wszystkie pomniki komunistyc 02.06.16, 14:06 > Jedziesz po bandzie elwer, wymienione przykłady to nie pomniki komunistyczne. > To o czym piszesz zostało zbudowane w okresie PRL. Bez względu na ocene tego ok > resu, nie można tego wymazać z pamięci lub zburzyć. > W okresie PRL- u, budowano,szkoły,szpitale,huty,kopalnie,fabryki etc.....tego n > ie można kwestionować. Porażkę poniósł system ekonomiczny socjalizmu, tego nie > wypróbowano nawet na zwierzętach > Wiem o czym piszę, bo okres PRL przeżyłem prawie od narodzin socjalizmu zza Bug > a. > W metryce urodzenia, w 1954 roku zmieniono mi nazwę województwa z Katowice na S > talinogród Do dzisiaj mam te metrykę. > Ja,system był tak nieludzki że nawet z Gustawa Morcinka "inicjatora" stalinogrodzkiej zmiany zrobił homosovieticusa.A propos symboli(pomników) kapitalizmu,czyż takimi pomnikami nie są:zakłady Forda,Kruppa,krwawe strajki w Chicago,huta Bankowa w Dąbrowie Górniczej,lokauty i biedaszyby....Kapitalistyczne familoki i socjalistyczne bloki z wielkiej płyty...Co do jazdy po bandzie to robiłem TO na Torkacie.Nic na to nie poradza że terozki ideom gelt i wadza ino a prowda je na wynos.Polok godny je niemodny a uczciwy niyszczynśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote A kiedy palenie książek? 01.06.16, 20:55 Przed burzeniem pomników, czy po... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A kiedy palenie książek? 01.06.16, 21:10 don.kichote napisał: > Przed burzeniem pomników, czy po... Po a przed paleniem ludzi. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Książki już dawno spalone :( 01.06.16, 23:44 Zapytaj młodych , i tych średnich o : -Odarpi syn Egigwy -Samotny biały żagiel -Wielka, większa i największa -Czuk i Hek -Timur i jego drużyna -Plastusiowy pamiętnik -Tajemniczą Wyspę I Papcia Chmiela. Tych w średnim wieku zapytaj dlaczego nie czytali : -Nędzników - Paragrafu 22 - Starej Baśni -Przygód dobrego wojaka Szwejka -Biblii I wuj wie jeszcze czego nie czytali. Książki już dawno spalono!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Nie należy zadowalać się 01.06.16, 21:14 połowicznymi rozwiązaniami. Powinno się zburzyć wszystko co powstało pomiędzy 8.05.1945 r. a 4.06.1989 r. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Nie należy zadowalać się 02.06.16, 11:15 uu1 napisała: > połowicznymi rozwiązaniami. Powinno się zburzyć wszystko co powstało pomiędzy 8 > .05.1945 r. a 4.06.1989 r. Te pomniki są burzone stopniowo od 1989 roku, pierwszy chyba runął pomnik krwawego Feliksa, zmieniają nazwy ulic komunistycznych "bohaterów". Moim zdaniem słusznie. Art.256 kk zakazuje propagowania faszyzmu lub totalitaryzmu. Ustrój komunistyczny był ustrojem totalitarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Jesteś poprostu w błędzie! 02.06.16, 12:40 sun_jatsen napisał: > Ustrój komunistyczny był ustrojem totalitarnym. Nieprawda! www.1917.net.pl/node/5886 Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Jesteś poprostu w błędzie! 02.06.16, 12:44 el.commendante napisał: > sun_jatsen napisał: > > > Ustrój komunistyczny był ustrojem totalitarnym. > Nieprawda! > www.1917.net.pl/node/5886 Przeczytałeś do końca? TK uznał za niezgodny z konstytucją fragment jednego z kwestionowanych przez SLD przepisów. Składa się on z dwóch części. Pierwsza przewiduje karanie za - jak to we wtorek określił przedstawiciel Prokuratora Generalnego - samo przygotowanie do propagowania totalitaryzmu lub nawoływania do nienawiści. Druga część tego samego przepisu przewidywała zaś karę za przygotowanie do rozpowszechniania - np. produkcję i przechowywanie - druków, nagrań lub innych przedmiotów będących "nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej". To właśnie tę drugą część kwestionowanego przez SLD przepisu Trybunał uznał za niekonstytucyjną m.in. ze względu na niejasne sformułowania. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Jesteś poprostu w błędzie! 02.06.16, 13:40 Pierwsza część nie mówi nic o komuniźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Jesteś poprostu w błędzie! 02.06.16, 14:54 el.commendante napisał: > Pierwsza część nie mówi nic o komuniźmie. Wiesz co?.....nie wiem dlaczego i tak Cię lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Zacząć od "tysiaclatek" 02.06.16, 14:26 zapijaczony_ryj napisał: > przerobić na kościoły Dobry człowieku....nikt zdrowy na umyśle nie kwestionuje, że te szkoły były budowane. Za to, chwała polskim komunistom tego okresu. Inna sprawa, to jakość nauczania...głównie najnowszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zacząć od "tysiaclatek" 02.06.16, 15:07 Mgr mgr historii:Tusk(UGd),Komorowski(UW),Borusewicz(KUL),Schetyna(UWr)-przez 8 lat tworzyli najnowszą historię Polski.Wylecieli te historyki z władzy karuzeli bo tak Polacy chcieli.Terozki prawnicy-politycy prawicy rządzą w stolicy:J Kaczyński(UW) i A Duda(UJ)Po tym poznać polityka że obwinio poprzednika.Udowodnio czynsto łon że tyn przed nim to był głomb.Idzie we to wiela pary by trwoł burdel stary. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Zacząć od "tysiaclatek" 02.06.16, 15:15 zoil44elwer napisał: > Mgr mgr historii:Tusk(UGd),Komorowski(UW),Borusewicz(KUL),Schetyna(UWr)-przez 8 > lat tworzyli najnowszą historię Polski.Wylecieli te historyki z władzy karuzel > i bo tak Polacy chcieli.Terozki prawnicy-politycy prawicy rządzą w stolicy:J Ka > czyński(UW) i A Duda(UJ)Po tym poznać polityka że obwinio poprzednika.Udowodni > o czynsto łon że tyn przed nim to był głomb.Idzie we to wiela pary by trwoł bur > del stary. > Mosz talynt elwer,...."żodyn synek z familków, ciynżko robił, nie byndzie, co zarobi to przepije...... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Zacząć od "tysiaclatek" 02.06.16, 15:21 Szkoły tysiąclatki były komunistycznymi pomnikami ! Teraz historię zastąpi PiS_dackie fałszerstwo (Wałęsa agentem) i ...religia Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Zacząć od "tysiaclatek" 02.06.16, 16:26 zapijaczony_ryj napisał: > Szkoły tysiąclatki były komunistycznymi pomnikami ! > Teraz historię > zastąpi PiS_dackie fałszerstwo (Wałęsa agentem) i ...religia > Kto ci powiedział lub napisał, że były? Potrafisz czytać ze zrozumieniem? to przeczytaj co napisałem na temat szkół budowanych w okresie socjalizmu a la ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zacząć od "tysiaclatek" 10.06.16, 14:48 Kaczory robiom story:Walesa to wielkości pozory. Odpowiedz Link Zgłoś