Dodaj do ulubionych

CZD, i sio pisiory

31.05.16, 21:15
pl.wikipedia.org/wiki/Instytut_%E2%80%9EPomnik_%E2%80%93_Centrum_Zdrowia_Dziecka%E2%80%9D
Obserwuj wątek
    • superspec Nie jestem z PiS. 31.05.16, 21:19
      Jak przynosi Pomnik straty to powinno się go zamknąć a jak przynosi zyski to sprywatyzować.I po kłopocie.
      • uu1 Re: Nie jestem z PiS. 31.05.16, 21:27
        superspec napisał:

> Jak przynosi Pomnik straty to powinno się go zamknąć a jak przynosi zyski to sp
        > rywatyzować.I po kłopocie.
        Kłopot w tym, że to nie wytwórnia konserw.
        ----------------------------------------
        • superspec To kompromisowo. 31.05.16, 21:35
          Niech sobie będzie państwowym Pomnikiem ale niech się bilansuję.
          • uu1 Re: To kompromisowo. 31.05.16, 21:41
            superspec napisał:

> Niech sobie będzie państwowym Pomnikiem ale niech się bilansuję.
            Zdrowie ludzkie a zwłaszcza zdrowie dzieci, to zysk odłożony w czasie.

-----------------
            • superspec Jestem chory przewlekle i nie wiem jaki 31.05.16, 21:56
              zysk ze mnie będzie odłożony w czasie. Jest raczej tak że to na mnie się zrzuca społeczeństwo polskie (zasiłek z MOPR). Moim zdaniem jak już jest tak iż państwo czyli społeczeństwo polskie jest właścicielem szpitala to niech będzie on skomercjalizowany bo tak to trzeba co i rusz oddłużać szpitale zaciągając kredyty przez państwo i przyczyniać się do wzrastania długu publicznego i deficytu budżetowego a deficyt to nic innego jak podatek nałożony na przyszłe pokolenia.
          • man_sapiens Re: To kompromisowo. 31.05.16, 21:44
            > Niech sobie będzie państwowym Pomnikiem ale niech się bilansuję

Czyli wywalić stamtąd dzieci (bo ich leczenie jest słabo opłacane prze NFZ) i niech się zajmie chirurgią plastyczną - powiększaniem piersi - bo to świetny biznes.
            • superspec Wystarczy wyrzucić pielęgniarki i sprowadzić z 31.05.16, 21:59
              Ukrainy.
              www.pb.pl/4435109,91188,coraz-wiecej-pracy-dla-ukraincow
              • nickbezznaczenia Re: Wystarczy wyrzucić pielęgniarki i sprowadzić 31.05.16, 22:06
                Ukraińskie pielęgniarki mogą oczywiście pracować za marne stawki bo są z Ukrainy.
                Po co im więcej?
                • superspec Stawki są takie na jakie społeczeństwo polskie 31.05.16, 22:13
                  właściciela tego Pomnika stać. Mam 434 złote zasiłku i nie robię zadym bo widzę ciągłe deficyty budżetowe czyli następne pokolenia będą musiały ten dług spłacić.
                • jola.iza1 Re: :) temu superspecowi 31.05.16, 22:20
                  się wszystko pozajączkowało . Ukraińskie pielęgniarki pracują w emiratach, w zachodniej europie, i w Rosji.
      • czekam.na.lewice Re: Nie jestem z PiS. 01.06.16, 07:29
        superspec napisał:

> Jak przynosi Pomnik straty to powinno się go zamknąć a jak przynosi zyski to sp
        > rywatyzować.I po kłopocie.
        W ogóle po co sobie kłopoty robić. Zrobić straty, dać lekarskiej spółce za niską cenę, Sawicką na prezesa i będzie dobrze.
        • superspec Zysk mierzy efektywność instytucji 02.06.16, 04:24
          tak było w PRL i tak jest i teraz. Z tą różnicą że za realnego Socjalizmu gdy jakaś instytucja przynosiła straty to łatano deficyt dodrukiem pieniądza czego jest mało w III RP a dużo np. w USA (emisji pieniądza). Aczkolwiek PiS może to zmienić i pójść w stronę łatania deficytów w firmach na modłę perlowską.
          • xystos Re: Zysk mierzy efektywność instytucji 02.06.16, 04:46
            RP moze łatac budzet n? amerykanski sposob.
            Nalezy tez stworzyc ZlotyTranswerowy
            z 998AU dö rozliczen
            miedzyrzadowych.

Nalezy tez poprosic Risken by ta wykupila wszystkie polskie długi
            zagraniczne
    • qwardian Re: CZD, i sio pisiory 31.05.16, 22:17
      Za symboliczną złotówkę Kościołowi Katolickiemu..
      • czekam.na.lewice Re: CZD, i sio pisiory 01.06.16, 07:30
        qwardian napisał:

> Za symboliczną złotówkę Kościołowi Katolickiemu..
        >
        Lekarze mają pierwszeństwo:) Pójdę na kompromis ...spółka lekarsko-kościelna.
        • xystos Re: CZD, i sio pisiory 02.06.16, 04:51
          ..czemu nie ? poprzednio.za symboliczną złotówkę "wyprzedany"
          Żydom własność narodu polskiego

Teraz za równie symboliczne złotówki
          należy znacjonalizowac wrogo przejęte
          dobra narodu polskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka