zapijaczony_ryj Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 09:10 Wielcy szybko odchodzą. PiSim ulżyło Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 09:14 Szkoda. To była mądra kobieta. RIP M. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 10:28 Słucham tok fm w drodze do pracy. Będzie mi brakowało Paradowskiej. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 10:31 Będzie mi Jej bardzo brak. Nie tylko mądrych, bardzo profesjonalnych i obiektywnych komentarzy, ale i olimpijskiego spokoju. Z Jej odejściem znów trochę skarlał świat, bo w moim świecie Janina Paradowska była od zawsze. Nigdy mnie nie zawiodła, była autorytetem, opoką. Wątpię czy ktoś Ją zdoła zastąpić... Bardzo dziękuję za te wszystkie lata i strasznie mi żal, że nie mogło ich być więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
filant2008 Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 11:29 Wielka szkoda, będzie nam jej brakowało... P.S. Czy ktoś wie jaki jest tytuł utworu, który został nadany po informacji o nagłej śmierci, przez redaktora Głogowskiego ? mniej więcej 8:50 do 9:00 dziś? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 13:05 Kiedy Paradowska rozpoczynała pracę w TOK FM - to już ładnych parę lat temu - miała duże problemy z radzeniem sobie z mikrofonem. Fatalnie wychodziły jej przeglądy pracy, słychać było szelest papieru i czasami przez dobrych kilkadziesiąt sekund nie potrafiła znaleźć fragmentu, których zamierzała omówić. Nauczyła się tego całkiem nieźle, podobnie jak rozmów z gośćmi w studio, choć ich dobór był dość jednostronny. Jedynym pisowcem, z którym - wedle mojej pamięci - rozmawiała w TOK FM, był Ludwik Dorn, jeszcze jako wicepremier w rządzie PiS. Jeśli chodzi o pisanie w "Polityce", to najlepiej wychodziło jej to w latach 80. i 90. Później było już gorzej, a może po prostu wcześniej wypadała dobrze na tle otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 22:03 ayran napisał: ....Jeśli chodzi o pisanie w "Polityce", to najlepiej wychodziło jej to w latach 80 . i 90. Później było już gorzej, a może po prostu wcześniej wypadała dobrze na tle otoczenia. Coś ci się pozajączkowało. Po pierwsze - Janina Paradowska dołączyła do zespołu "Polityki" w roku 1991, a więc nie było jej tam za komuny w latach '80. Po drugie - lekturę "Polityki" zawsze zaczynam od Mizerskiego, a potem czytam znakomitą krótka analizę sytuacji pióra właśnie Paradowskiej. Niestety, dzisiaj przeczytałem ją ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: zmarła Paradowska. 30.06.16, 06:03 Jeśli chodzi o okres jej pracy, to faktycznie moja pomyłka. Natomiast nie przekonuje mnie dowód, że Mizerskiego i jej teksty są najlepsze w tygodniku, bo od ich czytania zaczynasz. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: zmarła Paradowska. 01.07.16, 14:57 Natomiast nie przekonuje mnie dowód, że Mizerskiego i jej teksty są najlepsze w tygodniku, bo od ich czytania zaczynasz. A czemu miałby to być dowód? Miałeś prawo wyrazić swoją opinię, miał erte2 wyrazić swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 13:07 [*] Bardzo Jej będzie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa.nostra Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 13:44 Jaki będzie miała pogrzeb? I czy Michnik zaszczyci? Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: zmarła Paradowska. 29.06.16, 15:12 bardzo przykre gdyby nie to, ze nie wierze w spiskowa teorie dziejów i inne takie, pomyślałabym że pislam uderzył w nasze mądre babki - najpierw Czubaszek, teraz Paradowska.. [']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Swołocz, to swołocz 30.06.16, 07:22 natemat.pl/183805,chciala-to-umarla-ciesze-sie-jakby-polska-wygrala-z-portugalia-upadek-w-komentarzach-o-smierci-paradowskiej Co tu dodawać? M. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Swołocz, to swołocz 01.07.16, 15:04 Jest demokracja to i są wpisy .Można je tolerować lub nie.Ale po co to ogłaszać na tym wątku mariner4.Ja pamiętam śmierć Kaczyńskiego Lecha i jego małżonki .Jakie były wpisy.Bo tak dobrze pamiętasz jeszcze komunę.Mam wyszukać i wkleić.Niech zmarłej ziemia lekka będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: zmarła Paradowska. 30.06.16, 17:00 jak ja lubiłam jej posłuchać rano w czwartek. Taka mądra, spokojna, dowcipna i z trafnymi komentarzami. I ten charakterystyczny głos. R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś