volupte 18.08.16, 10:11 ,,Chcącemu nie dzieje się krzywda"progressforpoland.com/rolnicy-chcieli-populistycznej-ustawy-to-teraz-slono-za-to-placa/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sverir Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 11:18 Jeżeli słono za to płacą, to mi ich w ogóle nie jest szkoda. Na marginesie, związkowców z zagłębia miedziowego i tych, których zwolnią przy restrukturyzacji kopalń, też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 11:50 I bardzo dobrze,że zapłacą i zapłaczą.Głupota kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 11:55 az43 napisał: > I bardzo dobrze,że zapłacą i zapłaczą.Głupota kosztuje. Problem tylko w tym, że głupcy zagłosowali, a płacą wszyscy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 11:57 Głupcy zagłosowali za PiS ale inni głupcy zostali w domach.A najwieksi spłodzili prawnego bekarta i są zadowoleni.Na tym polega Dobra Zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 12:11 "Problem tylko w tym, że głupcy zagłosowali, a płacą wszyscy" Głosowanie na PiS to jedno, popieranie (i pożądanie) populistycznej ustawy to drugiej. Wielu na PiS nie głosowało, ale ustawy chcieli. I byłaby tak samo do dupy, jak ustawa platformiana, bo w pewnej mierze PiS powtórzył rozwiązania Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 12:14 sverir napisał: > Głosowanie na PiS to jedno, popieranie (i pożądanie) populistycznej ustawy to d > rugiej. Wielu na PiS nie głosowało, ale ustawy chcieli. Ich chcenia nie ma na nic wpływu. Nikt się ich chceniami nie kieruje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 12:18 Nie? PiS uchwalił ustawę wbrew oczekiwaniom rolników? Bo myślę, że chciał ich tym kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Chcieli to mają. 19.08.16, 11:57 Jeżeli głupcy(?) zdołali wygrać wybory parlamentarne to,znaczy że owi głupcy są większością w RP3!? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Spekulanci protestują ! 18.08.16, 12:26 I trudno się temu dziwić. Jeden z przykładów, jak dalece zaszła Rzeczpospolita w swoim upadku. Tu o cenach nieruchomości (mieszkania, domy, ziemia) decydują spekulanci. Ty Polaczku siedź cicho ! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Spekulanci protestują ! 18.08.16, 12:31 Kupcy a nie spekulanci. Nie ma kupca , nie ma spekulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Spekulanci protestują ! 18.08.16, 14:23 Znaczy się spekulant mi dyktuje, za ile kupuję mieszkanie, dom, ziemię? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Spekulanci protestują ! 18.08.16, 19:05 Przypuszczasz, że w towarzystwie deweloperów nie ma zmowy cenowej. Ceny na nieruchomości powstają głównie na zasadzie - tyle mogą mi dać. I niestety przeważnie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Spekulanci protestują ! 18.08.16, 19:10 Przypuszczam, że mogę kupić mieszkanie na rynku wtórnym. Ale gdzie spekulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Spekulanci protestują ! 18.08.16, 21:00 sverir napisał: > Przypuszczam, że mogę kupić mieszkanie na rynku wtórnym. Ale gdzie spekulacja? 5 lat temu kupiłem na rynku wtórnym za mniej niż 3400 zł/m2. Kup teraz na rynku wtórnym mieszkanie poniżej 5000 zł/m2 we Wrocławiu. Nie ma na rynku pierwotnym to wtórny rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Spekulanci protestują ! 19.08.16, 10:47 sverir napisał: > Ale gdzie spekulacja? Inwestujesz 3.4 po pięciu latach masz zwrot 5. Kiedyś chałupy po sprzedaję. Dzieciaki nie koniecznie muszą żyć we Wrocławiu. Ja też będę znikał do Czech na emeryturze. Mam już upatrzony www.google.pl/maps/place/Dědov,+549+57+Teplice+nad+Metují,+Czechy/@50.5659191,16.1827178,15z/data=!4m2!3m1!1s0x470e5def6683d2d7:0x9d891ec271647152?sa=X&dg=dbrw&newdg=1 Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Spekulanci protestują ! 19.08.16, 11:33 " Inwestujesz 3.4 po pięciu latach masz zwrot 5. Kiedyś chałupy po sprzedaję" Pełne pytanie powinno brzmieć: No dobrze, ale w jakim momencie spekulanci decydują, za ile kupię mieszkanie? To, że ktoś chce sprzedać za 300 tysięcy nie oznacza, że za tyle kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: Spekulanci protestują ! 18.08.16, 20:14 Rynek wtórny wyznaczający ceny na pierwotnym już zlikwidowaliście? Hoho... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 15:39 volupte napisał: > ,,Chcącemu nie dzieje się krzywda"progressforpoland.com/rolnicy-chcieli-populistycznej-ustawy-to-teraz-slono-za-to-placa/ Ta ustawa była szkodliwa i "chora" od samego już pomysły. Klasyka PiSowska. Z powodu kilkudziesięciu wielkich przedsiębiorców rolnych np. z Warszawy, którzy kłuli w oczy swoim bogactwem i majątkiem mających bolszewicką mentalność pisiorów, powstała ustawa, która szkodzi małym. Tak jest ze wszystkimi krokami PiS w dziedzinie makrogospodarki. Czy to są nowe koncesje na LPG czy OZE , czy z niszczeniem małych sklepów itd. itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Chcieli to mają. 18.08.16, 20:19 Ludzik zmieniłeś pracodawce? :) Odpowiedz Link Zgłoś