czan-dra 30.09.16, 12:24 Od czasu wyborów PZU dołuje, może lepiej napisać pikuje. Koincydencja? Nie sądzę. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20769499,wartosc-pzu-leci-na-leb-na-szyje-to-najmniej-w-historii-gieldowej.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosel_maruvi Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 12:56 Dobra zmiana jak zywa. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 13:56 Inwestorzy, drobni ciułacze kochają za to PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 22:02 Klienci OFE rownież są szczęśliwi. OFE inwestowały w papiery PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Ktoś cię zmuszał do OFE, prócz Buzka i Tuska? 30.09.16, 22:40 x2468 napisał: > Klienci OFE rownież są szczęśliwi. OFE inwestowały w papiery PZU. > Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ktoś cię zmuszał do OFE, prócz Buzka i Tuska? 30.09.16, 23:06 Nikt mnie nie zmuszał, nie inwestowałem i nie mam powodu do płaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Ktoś cię zmuszał do OFE, prócz Buzka i Tuska? 30.09.16, 23:30 x2468 napisał: > Nikt mnie nie zmuszał, nie inwestowałem i nie mam powodu do płaczu. A reszta Polaków musiała "inwestować". Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 14:02 Tak się kończy obietnica nacjonalizacji spółki giełdowej. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 14:07 sverir napisał: > Tak się kończy obietnica nacjonalizacji spółki giełdowej. Raczej tak się kończy zapowiedż angazowania spolek hieldowych w abstrakcyjne projekty Morawieckiego i angazowanie w utrzymywanie górnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A upadły Raiffeisen jest bez znaczenia? 30.09.16, 22:47 czekam.na.lewice napisał: > sverir napisał: > > > Tak się kończy obietnica nacjonalizacji spółki giełdowej. > Raczej tak się kończy zapowiedż angazowania spolek hieldowych w abstrakcyjne pr > ojekty Morawieckiego i angazowanie w utrzymywanie górnictwa. Biedni bankierzy. PZU im nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: A upadły Raiffeisen jest bez znaczenia? 01.10.16, 17:21 Upadłość to ochrona wierzycieli. Zabieram głos w sprawie majątku publicznego, spółki z udziałem skarbu państwa, a nie prywatnych podmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz To bardzo dobra wiadomość dla inwestorów 30.09.16, 14:54 zwłaszcza drobnych, niski kurs to niska cena i tani zakup oraz gwarancja zysku w przyszłości jak kurs wzrośnie, jedyny dylemat to czy już kupować czy czekać jeszcze aż cena osiągnie docelowe dno. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: To bardzo dobra wiadomość dla inwestorów 30.09.16, 15:06 Taaa, a zwłaszcza dla aktualnych drobnych inwestorów, którzy stracili na tym "interesie", i będą tracić. Sądzisz, że będą tacy kamikadze? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Jakie straty? Póki nie sprzedasz akcji, to starty 30.09.16, 15:17 wirtualne. Poczekaj, aż kurs wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Jakie straty? Póki nie sprzedasz akcji, to st 30.09.16, 23:52 W naszym konkretnym przypadku piszesz bzdury: independenttrader.pl/skarb-panstwa-zabiera-dywidendy.html Dopóki reżym będzie się trzymał, nie będzie żadnego wzrostu kursu. Spółki będą tracić na wartości systematycznie, bo taka polityka reżymu PiS(bolszewików). -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Z całym szacunkiem 30.09.16, 15:23 ale coś mi się zdaje, że tak sie znasz na giełdzie jak Petru na robieniu przelewów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 17:27 Spadająca wycena wartości spółki dobrą informacją dla inwestorów? Dla spekulantów - owszem. Ale dla inwestorów? Dlaczego mają inwestować w coś, co traci na wartości? Nie znam się na giełdzie, więc może wyjaśnisz mechanizm? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 17:31 A czym się niby różnią inwestorzy od spekulantów ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 17:33 Tym czym krzesło od krzesła elektrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 22:42 sverir napisał: > Tym czym krzesło od krzesła elektrycznego. A dokładniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Z całym szacunkiem 01.10.16, 14:25 " A dokładniej?" Zgodnie ze słownikiem języka polskiego: krzesło «mebel służący do siedzenia, mający z tyłu oparcie» krzesło elektryczne «urządzenie przypominające krzesło, służące do wykonywania wyroków śmierci za pomocą prądu elektrycznego» Mam nadzieję, ze wyjaśniłem? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Z całym szacunkiem 01.10.16, 09:45 Tym czym różnią się prawo i sprawiedliwość od "Prawa" i "Sprawiedliwości". -- Zachowaj ostrożność: Anwad patrzy na ciebie - Obraza.uczuć.religijnych Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Z całym szacunkiem 01.10.16, 09:52 Niegracz, ile było wybuchów i o której? Co wybuchało, małpki czy parówki? Kto je POdłożył? -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 17:44 Każdy inwestor giełdowy to spekulant, jedyny wyjatek to ci którzy przejmuja spółki po to zeby nimi kierować. Reszta jest banalnie prosta, o czym juz pisałem, kazdy z rekinów giełdowych to powtarza zapytany o to jak odnieśc sukces na giełdzie - kupic tanio sprzedać drogo. Dlatego spadki to dobra informacja dla inwestorów - bo skoro spada to tanieje, a jak teraz tanieje to póxniej bedzie drozało, tak działa giełda. Oczywiście to zła wiadomośc dla laików albo frajerów którzy z własnej głupoty albo naciagnięci przez innych kupili drogo, cóz pozostaje im albo szybko sprzedac minimalizując straty albo czekac cierpliwie, zamrazając kapitał, az spółka się odbije. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 19:10 "Każdy inwestor giełdowy to spekulant" Na swój sposób - owszem. Są jednak tacy, którzy liczą na zysk nie ze sprzedaży akcji, tylko na przykład z dywidendy. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Z całym szacunkiem 30.09.16, 22:45 sverir napisał: > "Każdy inwestor giełdowy to spekulant" > > Na swój sposób - owszem. Są jednak tacy, którzy liczą na zysk nie ze sprzedaży > akcji, tylko na przykład z dywidendy. Rolnik liczy, że nie będzie suszy, lub zbyt obfitych deszczy. Zawsze się można ubezpieczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Z całym szacunkiem 01.10.16, 10:25 " Rolnik liczy, że nie będzie suszy, lub zbyt obfitych deszczy" Tylko kiedy liczenie rolnika sie nie sprawdza, to państwo oferuje mu szereg instrumentów, co by pomóc w jego chybionych obliczeniach. I nie wiadomo dlaczego. W czym jest gorszy od kogoś, kto inwestuje pieniądze w spółkę? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz a Soros to inwestor czy spekulant ? 30.09.16, 23:44 Są jednak tacy, którzy liczą na zysk nie ze sprzedaży akcji, tylko na przykład z dywidendy. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: a Soros to inwestor czy spekulant ? 01.10.16, 14:23 Tylu inwestorów i spekulantów, a ty tylko o Sorosie jesteś w stanie pomyśleć. Grubo, pisiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: a Soros to inwestor czy spekulant ? 01.10.16, 17:12 cienki jesteś ale widać \ że jestes płatnym funcjonariuszem/ naganiaczem jakiegos funduszu czy banku uciekasz w erystykę bo padłes jak kawka - choćby na Sorosie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: a Soros to inwestor czy spekulant ? 01.10.16, 18:04 Jestem cienki, jestem naganiaczem funduszu, banku, firmy ubezpieczeniowej i pośrednika kredytowego. Uciekam też w erystykę. A wszystko dlatego, że nie chce mi się gadać z pisiaczkami o Sorosie. Przynudzacie z tym gościem - nie wiem, może dlatego, że wywołuje to u was jakieś podniecenie? Masz w rządzie przedstawiciela spekulantów, to wasz gospodarczy guru. Bardzo dużo wie i ostatnio bardzo dużo może, nadzieja dla wszystkich. Zajmij się nim, zamiast o Sorosie gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: a Soros to inwestor czy spekulant ? 01.10.16, 18:08 a miało byc proste wyjasnienie roznicy miedzy inwestorem a spekulantem - teraz uciekasz w politykę naciągaczu Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: a Soros to inwestor czy spekulant ? 01.10.16, 18:11 "a miało byc proste wyjasnienie roznicy miedzy inwestorem a spekulantem" Prostego wyjaśnienia udzieliłem. Ty natomiast domagasz się oceny konkretnego gościa. Zaskocze Cię, ale nie znam typa. Słyszałem, że to jakiś guru pisowców, którzy widzą w nim motor wszelkich działań w Polsce. Ale poza tym? Co możesz mi o nim powiedzieć? " - teraz uciekasz w politykę" Ależ w żadnym wypadku. Wskazuję Ci gościa, którego sam oceń, czy jest spekulantem czy inwestorem. Myślę, że stać Cię na obiektywizm oceny bankiera z Twojej frakcji. A może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz a może Gracz ? 02.10.16, 08:58 a może bardziej trafny byłby podział na 3 grupy - Inwestor - Gracz - Spekulnat - ------------ A TY jaka frakcję reprezentujesz ? ja żadną choć w ostatnich wyborach zaglosowałem na Partie Razem ale w najnliższych - niekoniecznie- może na nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: a może Gracz ? 02.10.16, 09:12 "a może bardziej trafny byłby podział na 3 grupy(...)" Może nawet na 5 grup, dowolnie wybranych. To zawsze kwestia ustalenia kryteriów, w jakich się poruszamy. "A TY jaka frakcję reprezentujesz ?" Żadnej frakcji nie reprezentuję. Głosować? Jak zwykle konsekwentnie na kolejne szyldy Korwina. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: a może Gracz ? 02.10.16, 09:23 To zawsze kwestia ustalenia kryteriów, w jakich się poruszamy. . nareszcie wyjasniłes teraz rozumiem ze spekulant jest jak krzesło a Inwestor jak krzesło elektryczne może źle zrozumiałem i jest odwrotnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Z całym szacunkiem 01.10.16, 10:06 To bardzo "dobra zmiana" dla tych, którzy wiedzą wcześniej: independenttrader.pl/skarb-panstwa-zabiera-dywidendy.html (patrz zakończenie). Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: To bardzo dobra wiadomość dla inwestorów 30.09.16, 17:22 czan-dra napisał: > Taaa, a zwłaszcza dla aktualnych drobnych inwestorów, którzy stracili na tym "i > nteresie", i będą tracić. > Sądzisz, że będą tacy kamikadze? > Tak. Na tym polega ten mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 17:25 ..I bardzo dobrze jeszcze jeden dobry powód by zlikwidować ZUS emerytury z budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 17:26 xystos napisał: > > ..I bardzo dobrze jeszcze jeden > dobry powód by zlikwidować ZUS > > emerytury z budżetu Popieram ! Żądne tam kapitałowe. Socjalne! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 30.09.16, 22:10 Genialne. Zlikwidować ZUS i składki wpłacać do OFE które zainwestowały w akcje PZU. Nobel wam siem należy. I sekretarz pis was wynagrodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 09:48 I Putin. Za odkrycie "nieprzetartego szlaku", "osobyj put' ". Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz PZU nie powinan byc na Giełdzie 02.10.16, 09:29 wtedy sprawa kursów akcji byłaby nieaktualna Państwowy Zaklad Ubezpieczeń jak i Ubezpieczenia Zdrowotne to obszar zapewnienia społeczeństwu jego najważniejszych potrzeb i i domena panstwa Cele społki giełdowej i społeczenstwa są inne które wcale nie jest zainteresowne w maksymalizacji zysku spólki podobnie Straż Pożarna trudno by była spółką gieldową a jeszcze działała na rynku konkurencyjnym np. chcesz zgasic pożar ? wybierz nasza ofertę najszybciej najtaniej 3. pożar gratis Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A DB na to 30.09.16, 23:47 czan-dra napisał: > Od czasu wyborów PZU dołuje, może lepiej napisać pikuje. > Koincydencja? Nie sądzę. www.money.pl/banki/wiadomosci/artykul/problemy-deutsche-bank,216,0,2163928.html W wysłanym w piątek liście do pracowników prezes Deutsche Banku John Cryan zapewnił, że sytuacja finansowa największego niemieckiego banku komercyjnego jest korzystna, a zniżkowy w ostatnim czasie kurs jego akcji to efekt działań spekulacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A DB na to 01.10.16, 08:36 To nie koniec "świetnych" wiadomość z frontu walki pis o Misiewiczów i 4rp' W pierwszej połowie tego roku PKP Cargo poniosło prawie 200 milionów złotych strat w porównaniu do 162 milionów zysku w ubiegłym roku. To efekt wstrzymania inwestycji który z kolei jest wynikiem "dobrej (dojnej) zmiany czyli poszukiwaniu afer i wymiany kadr na np swoich uczciwych do bólu (bo z pis) sprzedawców kebabów. Róbta tak dalej, daleko zajedziecie(np na Kamczatkę) Odpowiedz Link Zgłoś
rirei Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 09:41 obiecali Polskę w ruinie, dotrzymają! Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 09:46 rirei napisał(a): > obiecali Polskę w ruinie, dotrzymają! Miejmy nadzieję, że będą tak niesłowni jak Tusk też z POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 09:52 Co to się w pustym łbie nie ulegnie. Lepiej przstań "myśleć" i poprzestań na przepisywaniu "przekazów dnia". Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 09:53 x2468 napisał: > Co to się w pustym łbie nie ulegnie. Lepiej przstań "myśleć" i poprzestań na pr > zepisywaniu "przekazów dnia". Czyich przekazów dnia. Napisz jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 09:59 x2468 napisał: > Co to się w pustym łbie nie ulegnie. Lepiej przstań "myśleć" i poprzestań na pr > zepisywaniu "przekazów dnia". > No co kundelku zaniemówiłeś ? Czyje przekazy dnia ja tu wpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 10:20 Ludzik, powiesz nam w końcu, co to jest ten POPiS? Skojarzeń mnóstwo, np. Podstawowa Organizacja Partyjna i Swołocz (bolszewicy), Paskudztwo Obwiesi PiS też może być. Bo o jakim sojuszu PiS i PO to nie ma mowy z grubsza od dekady. No, chyba że w instrukcjach i SMSach stoi, żeby tak PiSać - kłamać i mącić. Wtedy tak. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 10:22 dystans4 napisał: > Ludzik, powiesz nam w końcu, co to jest ten POPiS? Skojarzeń mnóstwo, np. Podst > awowa Organizacja Partyjna i Swołocz (bolszewicy), Paskudztwo Obwiesi PiS też m > oże być. > > Bo o jakim sojuszu PiS i PO to nie ma mowy z grubsza od dekady. > No, chyba że w instrukcjach i SMSach stoi, żeby tak PiSać - kłamać i mącić. Wte > dy tak. Czyich instrukcjach, czyich eSMSach? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 14:07 Musisz zrozumieć, że użyłem trybu, napiszę tak, żeby było Ci łatwiej zrozumieć "sosłagatelnoje nakłonienije": żeby tak PiSać. Tego się domyślam, na to samo zwraca tu uwagę wiele osób i wiele na to wskazuje. A czy w tym przypadku na pewno i kto - tego nie wiemy. To wie tylko prowadzący, agent JAR i Putin. On wie wszystko. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 15:39 dystans4 napisał: > Musisz zrozumieć, że użyłem trybu, napiszę tak, żeby było Ci łatwiej zrozumieć > "sosłagatelnoje nakłonienije": żeby tak PiSać. > Tego się domyślam, na to samo zwraca tu uwagę wiele osób i wiele na to wskazuje > . > A czy w tym przypadku na pewno i kto - tego nie wiemy. To wie tylko prowadzący, > agent JAR i Putin. On wie wszystko. W takim razie masz ograniczoną zdolność, nawet bardzo ograniczoną, do rozumienia nawet krótkich tekstów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 18:12 "Bo o jakim sojuszu PiS i PO to nie ma mowy z grubsza od dekady" Parę miesięcy temu Schetyna chciał wejść w sojusz na Dolnym Śląsku. Widać coś dostrzegł w PiS, czego nie dostrzegasz Ty:) Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Wartość PZU leci na łeb na szyję. 01.10.16, 20:03 fachowcy pisi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Inwestorzy definicja 03.10.16, 17:19 wg fachowego portalu money.pl Inwestorzy stoją przed trudnym wyborem ... Podsumowując najlepszą inwestycją na teraz może okazać się WIG20, zakup akcji amerykańskich warto rozważyć po głębszej korekcie, a od rynku europejskiego najlepiej trzymać się z dala. inwestorzy to ci co kupują akcje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Kolej na ENEA 04.10.16, 05:14 Zabawy Tchórzewskiego w energetykę również kosztują. Enea chce budować nowe elektrownie. Po przedstawieniu szczegółów nowej strategii kurs akcji Enei osiągnął historyczne dno. Read more: wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,20783530,plany-enei-wystraszyly-inwestorow-kurs-akcji-na-dnie.html#ixzz4M5B31KCu Jak już pisałem to największy dyletant w tym rządzie i najwięcej szkód w gospodarce narobi. Odpowiedz Link Zgłoś