Dodaj do ulubionych

I śmieszno i strzaszno

01.10.16, 15:49
na dzisiejszej manifestacji pro aborcyjnej.
Śmieszno bo głupota głupotę tam pogania, protestujący penie nawet na oczy nie widzieli projektu który krytykują, pojecia zielonego nie mają o tym jak wyglada proces legislacyjny etc. etc... no i co mają znaczyc te okrzyki "precz z dyktaturą kobiet" bo ci co to krzyczą jeszcze wczoraj domagali się pewnego prawa kobiet o decydowania o sobie, takie okrzyki to świadczą o checi odebrania im prawa głosu, no chyba że ktoś nie rozumie polskiego języka to wtedymoże inaczej sobie to tłumaczyć.
Straszno bo patrząc i słuchając protestujących włos się jeży na głowie:
- niektóre wystąpienia rodem z okresu międzywojennego, podobne stroje, podobne gesty, podobna nienawiść w oczach, skrajnym ONRowcom itp. daleko do takiego zachowania;
- rozmówcom z tłumu w głowie sie nie mieści że o pewnych sprawach można rozmawiać, że w różnych sprawy mozna mieć zdanie inne niż ich, że ktos może chcieć zmieniać cos nie po ich myśli.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • podskakiwacz A po co im wiedzieć? 01.10.16, 16:03
      Od myślenia i wiedzenia są organizatorzy protestu.
      Tak ja np. ta od Petru co wydarła się tam słowami:
      "Precz z dyktaturą kobiet!!!!!!!!"
      A lewacka ciemnota na to, bardzo, bardzo gromko i z zapałem:
      Bezmózgowie totalne.
      A jak jeszcze Lewactwo Muchę z PO prześladowało tam buczeniem i przekrzykiwaniem, gdyż Lewactwo już wie, że PO już wie, że sprawę TK już przegrało i skrobanek teraz by się chciało uczepić, ale Lewactwo uważa, że ten temat pod jej jurysdykcję podlega i tego nie odpuści aby ktoś inny mógłby się na tym temacie dorobić..
      • x2468 Re: A po co im wiedzieć? 01.10.16, 19:26
        Ty nie myślisz, wystarczy że podskakujesz tak jak I sekretarzyna pis nakazuje
    • mariner4 Re: I śmieszno i strzaszno 01.10.16, 16:04
      One mają rację. Odp...cie się od damskich d...... bydlaki.
      M.
      • szwampuch58 Re: I śmieszno i strzaszno 01.10.16, 16:11
        tiny.pl/gwlpf
        • wsk175 Re: I śmieszno i strzaszno 01.10.16, 16:17
          Pisiorki kobietami gardzą.
          • szwampuch58 Re: I śmieszno i strzaszno 01.10.16, 16:23
            takie tylko tolerujOm:
            lukaniu.blox.pl/resource/mohery.jpg
      • xystos Re: I śmieszno i strzaszno 01.10.16, 16:16
        mariner4 napisał:

One mają rację. Odp...cie się od damskich d...... bydlaki.
        M.

ale jeśli sie odp....olimy to d..y
        wrzasną ze jesteśmy szowinistyczne
        sq.....syny,I jak tu rzyć Panie Mariner4?
        • qqazz Przede wszystkim 01.10.16, 16:25
          jak się mężczyźni od..lą od ich tyłków, a one będą konsekwentne i nie będą się pchały to sprawy związane z prokreacją przestaną ich dotyczyć. Więc tym bardziej należałoby pominąć ich stanowisko w przedmiotowej sprawie

pozdrawiam
      • podskakiwacz A więc też jesteś przeciw dyktaturze kobiet!!!!!!! 01.10.16, 17:16
        No gratuluję.
    • mara571 rzezywiscie i śmieszno i straszno 01.10.16, 16:14
      najpierw pare skrobanek na koszt podatnika, a potem kolo czterdziestki in vitro tez na koszt podatnika.
      • m.c.hrabia Re: rzezywiscie i śmieszno i straszno 01.10.16, 16:28
        500 na flaszkę dla degeneratów, też podatnik za sponsoruje.
        • szwampuch58 Re: rzezywiscie i śmieszno i straszno 01.10.16, 16:30
          wyjatkowa bezczena pisiura,brrrr...do tego podobno z Sosnowca
          • m.c.hrabia Re: rzezywiscie i śmieszno i straszno 01.10.16, 18:08
            żyje i skrobie się bez problemów na koszt podatnika niemieckiego, a poucza nas jak mamy żyć u siebie.
      • adam.eu Re: rzezywiscie i śmieszno i straszno 02.10.16, 18:14
        mara571 napisała:

> najpierw pare skrobanek na koszt podatnika, a potem kolo czterdziestki in vitro
        > tez na koszt podatnika.

Obrażasz całą masę kobiet :(.
        Robisz to po chamsku sugerując takie rzeczy wszystkim protestującym.
    • wagonetka wahadło się odwróci 01.10.16, 16:20
      i w miejsce w miarę rozsądnego kompromisu, jaki jest dzisiaj szala przechyli sie w drugą stronę

kobiety i rozumni mężczyźni nigdy sie nie zgodzą, aby fundamentaliści religijni zmuszali je do rodzenia niezdolnych do życia dzieci, dzieci z gwałtu oraz donaszania ciąż zagrażających życiu, nie ma takiej opcji

ci ludzie w marszu chcą tylko prawa do wyboru

to jest śmieszne i straszne?
      • qqazz Obawiam się że twoje prognozy sa oderwane 01.10.16, 16:29
        od realiów.
        wiadomosci.wp.pl/wymowne-wyniki-sondazu-dotyczacego-zaostrzenia-aborcji-w-polsce-6027388552021121a?ticaid=117cf8
        Nawet biorąc pod uwagę margines błędu na poziomie tego z wyborów i tak wychodzi nam więcej zwolenników projektu który trafił do sejmu, a patrząc na wyniki wśród najmłodszych respondentów należy przypuszczać, że dystans będzie się zwiększał.

pozdrawiam
        • wagonetka serio? 01.10.16, 16:32
          qqazz napisał:

1. twój link nie działa
          2. wyborcza.pl/1,75398,20774283,wiekszosc-polek-popiera-protesty-w-obronie-godnosci-i-praw-kobiet.html

powtarzam: kobiety nie pozwolą ubezwłasnowolnić się religijnym fundamentalistom

a ty, jako mężczyzna, w sprawie ciąz nie masz wiele go gadania - z powodów biologicznych, możesz co najwyżej wspierać własną żonę
          • xystos Re: serio? 01.10.16, 16:42
            "..a ty, jako mężczyzna, w sprawie ciąz nie masz wiele go gadania - z powodów biologicznych, możesz co najwyżej wspierać własną żonę"

noo wlasnie,do tego trzeba dwojga
            to jest ciąża ojca również!
            • yoma Re: serio? 01.10.16, 17:28
              A jaki odsetek ojców, statystycznie, umiera przy porodzie?
              • xystos Re: serio? 02.10.16, 06:53
                odsetek niewielki lecz niektorzy
                na zawal schodza
          • qqazz Re: serio? 01.10.16, 17:05
            ad.1. Działa, działa.
            ad.2. Popierać prawo do wyrazania swojej opinii w formie demonstracji/protestu to co innego niż stanowisko w sprawie, sam coraz przychylniej patrzę na same protesty, bo dzieki nim mozna dokładniej zobaczyć poziom jaki prezentują ich uczestniczy i organizatorzy. Poza tym nie wiem czy zauważyłe(a)ś ze w sondażu który przytaczasz 50% co prawde popiera protest, ale pozostałe 50% albo jest przeciwne albo ma go głęboko w 4 literach.
            -
            A w sprawach ciąż mam jak najbardziej wiele do gadania, również z powodów biologicznych bo to dzięki mnie dochodzi do ciąży i to Ja jako głowa i główny żywiciel rodziny będę współponosił jej konsekwencje.
            A moja żona ma w tej sprawie zdanie bardzo podobne do mojego.

pozdrawiam
            • wagonetka Re: serio? 01.10.16, 17:13
              u mnie nie działa

w sondażu, jaki podałam tylko 14% respondentów nie popiera "czarnego protestu"

tak, tyt jako ojciec będziesz ponosił odpowiedzialność za ciążę SWOJEJ żony i za dobrostan SWOICH dzieci

ale ciąże obcych kobiet to nie twoja sprawa
              • qqazz Serio? 01.10.16, 17:23
                14% nie popiera, 17% w ogóle się tym nie interesuje, 19% ma stosunek całkowicie obojętny, razem 50% jak by nie patrzeć.
                Może i nie byc moja sprawą ale albo wszystko albo nic, jak je bedą mordowali, gwałcili czy okradali to też nie powinna być moja sprawa choc mogę byc w pobliżu i skutecznie im w tym pomóc. Jak bedę publicznie karcił swoje dziecko to też to bedzie tylko moja sprawa.
                A tutaj jeszcze raz wklejam link z ostatniego sondażu dotyczącego projektu ustawy antyaborcyjnej:
                wiadomosci.wp.pl/wymowne-wyniki-sondazu-dotyczacego-zaostrzenia-aborcji-w-polsce-6027388552021121a?ticaid=117cf8

pozdrawiam
                • wagonetka Re: Serio? 01.10.16, 17:25
                  powiem krótko: ciąża obcej kobiety to nie twoja sprawa, tylko jej i jej partnera

tyle, bo ta rozmowa to "gadał dziad do obrazu"
                  • m.c.hrabia Re: Serio? 01.10.16, 18:11
                    tylko jej i jej partnera

w temacie partnera może coś powiedzieć, pierwszy mąż św. Martusi.
                • marbor1 Re: Serio? 01.10.16, 19:22
                  Link nie działa. Ciągle jest komunikat: "Nie ma takiej strony".
                  • qqazz Przeglądarkę musisz wymienić 02.10.16, 13:39
                    ale póki co to ci wkleję najistotniejsze kawałki:
                    "W badaniu przeprowadzonym przez IBRIS zapytano Polaków: "Czy popiera Pan(i) całkowity zakaz aborcji, z zachowaniem możliwości ratowania życia matki, jeśli jest zagrożone?". Ponad 58 proc. respondentów odpowiedziało pozytywnie. Swój sprzeciw wyraziło natomiast 30 proc. pytanych. Co ciekawe postulat uzyskał poparcie większości respondentów we wszystkich grupach wiekowych, ale najwyższe (79,2 proc.) wśród osób w wieku 18-24 lat.

Z sondażu wynika również, że karalność kobiet w przypadku celowego i świadomego dokonania przez nie aborcji popiera łącznie 47,1 proc. kobiet, podczas gdy sprzeciw wyraża 42,3 proc. respondentek. Wśród mężczyzn rozwiązanie to popiera 54,4 proc. badanych, a sprzeciw wyraża 40,5 proc."

pozdrawiam
      • mara571 wiesz, ze piszesz glupoty, ale nic nie powstrzyma 01.10.16, 16:30
        przypominam, ze gwalt nalezy natychmiast zglosic policji. Po tym nastepuje obdukcja u ginekologa, ktory bez problemu moze zapisac Escapelle.
        Polecam wizyte na neonatologii, gdzie walcza o zycie dzieci urodzonych w 5-7 miesiacu ciazy, czesto o wadze 400 g.
        • wagonetka nie mądruj się, mara 01.10.16, 16:34
          sorry, ale pisze w twoim niegrzecznym stylu

nikt nie każe kobietom poddawać się aborcji - "prawo wyboru", to tak trudno pojąć? widocznie tobie tak
          • czekam.na.lewice Re: nie mądruj się, mara 01.10.16, 16:45
            wagonetka napisał(a):

> sorry, ale pisze w twoim niegrzecznym stylu
            >
            > nikt nie każe kobietom poddawać się aborcji - "prawo wyboru", to tak trudno poj
            > ąć? widocznie tobie tak
            Też nie akceptujesz dyktatury kobiet ? :)
          • mara571 to nie jest prawo wyboru 01.10.16, 16:48
            to jest prawo do zabojstwa.
            W sytuacji dostepnosci srodkow antykoncepyjnych nie do zaakceptowania.
            • wagonetka mara, 01.10.16, 17:14
              jak zwykle wiesz, że gdzieś dzwoniło, tylko nie wiesz gdzie i co
            • qqazz Ciekawe czy zwolennicy aborcji sa konsekwentni? 01.10.16, 17:15
              mara571 napisała:
              > to jest prawo do zabojstwa.
              > W sytuacji dostepnosci srodkow antykoncepyjnych nie do zaakceptowania.

Bo jezeli tak i domagają się prawa do zabicia nienarodzonego dziecka z uwagi na to ze coś mu w nim nie odpowiada albo ze względu na okoliczności poczęcia to bedąc konsekwentnymi powinni popierac prawo rodziców do wyleczenia dziecka z ADHD czy innego łobuzerstwa przy użyciu pasa, prawo zony do potraktowania leniwego czy nadużywającego alkoholu męza wałkiem, prawo męza do wyleczenia zony z kolejnego przedłuzającego się ataku "choroby wsciekłych krów" itp. itd.

pozdrawiam
              • wagonetka ja jestem za prawem wyleczenia z głupoty 01.10.16, 17:18
                nawet siłą
                • qqazz Re: ja jestem za prawem wyleczenia z głupoty 01.10.16, 17:25
                  Niektórym paniom które widziałem w relacji na TVNie to już chyba tylko wizyta u ortopedy pozostała.

pozdrawiam
                  • wagonetka Re: ja jestem za prawem wyleczenia z głupoty 01.10.16, 17:26
                    myślę, że i tobie by pomogło
                    • czekam.na.lewice Re: ja jestem za prawem wyleczenia z głupoty 02.10.16, 05:07
                      wagonetka napisał(a):

> myślę, że i tobie by pomogło
                      WAgonetka. Może Ty zaspokoisz moją ciekawość i powiesz czy były tam ubrane na czarno : Kopacz, HGW, Pitera ?
        • adam.eu Re: wiesz, ze piszesz glupoty, ale nic nie powstr 02.10.16, 18:11
          Im osoba jest słabsza psychicznie, tym może łatwiej paść ofiarą gwałtu i tym trudniej jej będzie komukolwiek się przyznać.

I to nawet taka, która przeczyta Twojego "mądrego" posta.
          • qqazz Re: wiesz, ze piszesz glupoty, ale nic nie powstr 02.10.16, 19:08
            Teoretycznie jak piszesz, praktycznie spory odsetek "gwałtów" zwłaszcza tych zgłaszanych ze sporym opóźnieniem ma zupełnie inne podłoże, łącznie z próbą znalezienia podstawy do aborcji.

pozdrawiam
            • adam.eu Re: wiesz, ze piszesz glupoty, ale nic nie powstr 02.10.16, 21:43
              Być może spory, ale nie dominujący.
              Nie może dominować chociażby z tego powodu, że większość gwałtów nie kończy się ciążą.
              Z tego co chyba wszyscy gdzieś tam usłyszeli znaczna część gwałtów nie jest nigdzie zgłaszana.
              I Ty przypuszczam mimo takiej świadomości twierdzisz to, co jest wygodniejsze dla wytłumaczenia stanowiska PIS. Sorry nie tylko w PISie tacy posłowie są.
              Być może niektórzy z nich nie chcą w ogóle pomyśleć nad ich dotychczasową "prawdą objawioną"
        • kzet69 Re: wiesz, ze piszesz glupoty, ale nic nie powstr 02.10.16, 20:36
          Za zdolny do życia pozamacicznego płód ludzki uważa polski ustawodawca żywo urodzony płód o masie 500g i powyżej z ciąży przynajmniej 22- tygodniowej...
      • qqazz Trochę odbiegliśmy od sedna wątku 01.10.16, 17:29
        wagonetka napisał(a):
        > ci ludzie w marszu chcą tylko prawa do wyboru
        > to jest śmieszne i straszne?

Ci ludzie przede wszystkim wygadują niesamowite kocopoły i zachowują się wręcz żenująco.
        Kwestie merytoryczne to osobna kwestia.

pozdrawiam
        • czekam.na.lewice Re: Trochę odbiegliśmy od sedna wątku 01.10.16, 18:49
          qqazz napisał:

> wagonetka napisał(a):
          > > ci ludzie w marszu chcą tylko prawa do wyboru
          > > to jest śmieszne i straszne?
          >
          > Ci ludzie przede wszystkim wygadują niesamowite kocopoły i zachowują się wręcz
          > żenująco.
          To kabaret.
        • adam.eu Re: Trochę odbiegliśmy od sedna wątku 02.10.16, 21:34
          Twoje sedno nie jest sednem całej sprawy.
          Cały protest wraz z Twoim sednem nie miałby miejsca, gdyby nie próba narzucania przez PIS ryzykowania zdrowia i życia kobiet.
          • qqazz Kolejny niedoinformowany 02.10.16, 21:51
            Projekt ustawy będący zarzewiem wydarzeń które komentujemy jest projektem OBYWATELSKIM który został zaakceptowany do dalszego procedowania przez większą częsc klubu PiS, kilku posłów PO, cześć klubu Kukiz 15 i zdaje się cały PSL.
            Oczywiscie wiekszosc jego krytyków z tłumokami z nowosmiesznej na czele nie ma zielonego pojecia co jest w nim zapisane, ani jak wyglada dalszy tryb procedowania nad projektem . Oszołomy sa przekonane, ze Sejm przegłosuje go dzisiaj w nocy, Prezydent zaraz podpisze a Premier opublikuje i juz od 03.10.2016 od 06.00 CBA bedzie sprawdzało majtki każdej kobiety w wieku prokreacyjnym.

pozdrawiam
            • adam.eu Re: Kolejny niedoinformowany 02.10.16, 21:54
              Inny projekt OBYWATELSKI został odrzucony.
              Zaś ten również Twój wiadomo, jak wygląda.
    • czekam.na.lewice dość duktatury kobiet 01.10.16, 16:30
      sądziłem, że to złośliwy żart ale właśnie obejrzałem to w necie.
      Tak jednak w rzeczywiści było. Tłum kobiet pod przywództwem pani z Nowoczesna krzyczał :"dość dyktatury kobiet !".
      Ci z Nowoczesna to istny kabaret:) Sądziłem, że to tylko Petru ale to jakaś wspólna cecha nowoczesnych albo ich dealer podaje im zbyt silne prochy.
      • mara571 Re: dość duktatury kobiet 01.10.16, 16:33
        tego nauczono ich w Szkole Liderow. Sprawdz, kto tam organizuje szkolenia.
        • czekam.na.lewice Re: dość duktatury kobiet 01.10.16, 16:37
          mara571 napisała:

> tego nauczono ich w Szkole Liderow. Sprawdz, kto tam organizuje szkolenia.
          >
          Sądzę, że to wspólna cecha osobowościowa. Może marury i studia po znajomości.
          Kfruu dzisiaj, jako nowoczesny tego forum, opowiadał o katolikach w Meksyku w 1018 roku :)
      • podskakiwacz Ta .nowoczysna mogła się przejęzyczyć ale 01.10.16, 17:26
        Ta .nowoczysna mogła się przejęzyczyć, ale lemingi tam zebrane to już na pewno nie.
        Nikt tej .nowoczesnej nawet nie poprawił tylko z uporem maniaka brnęli dalej w "dość z dyktatury kobiet" i przeszli z tym do porządku dziennego i nawet mądrale z TV24 tego nie zauważyli albo zapomnieli zauważyć.
        Taka to totalna ciemnota.
        • czekam.na.lewice Re: Ta .nowoczysna mogła się przejęzyczyć ale 01.10.16, 17:33
          podskakiwacz napisał:

> Ta .nowoczysna mogła się przejęzyczyć, ale lemingi tam zebrane to już na pewno
          > nie.
          > Nikt tej .nowoczesnej nawet nie poprawił tylko z uporem maniaka brnęli dalej w
          > "dość z dyktatury kobiet" i przeszli z tym do porządku dziennego

...bo to też lemingi. Jeden leming rzuca hasło a reszta za nim biegnie.
    • adam.eu Re: I śmieszno i strzaszno 02.10.16, 07:22
      TVPis z uśmieszkiem alimenciarza Kurskiego pokazała?

A czy Ty wiesz słyszałeś że o tym, że Maria Kaczyńska była przeciwko pomysłom zmiany ustawy aborcyjnej?
      • qqazz No i co z tego? 02.10.16, 13:34
        A czy Ty słyszałeś o tym, że z szamba nie da się zrobić perfumerii?
        Poza tym wątek nie jest o merytorycznych pomysłach zmian tylko o zachowaniu, postawie i poziomie środowisk które chcą liberalizacji obecnych przepisów, sp. pani Prezydentowa Kaczyńska potrafiła bardzo taktownie sie wypowiadać w tym temacie, ci których mozna było wczoraj oglądać, prezentowali poziom poniżej bruku na którym stali.

pozdrawiam
        • adam.eu Re: No i co z tego? 02.10.16, 18:07
          Więc zwracam uwagę, że TVPis zgodnie z Twoim przekazem PIS nie ma odwagi odnieść się merytorycznie do treści protestu więc atakuje środowiska za formę protestu.

W PRL dokładnie zawsze znaleziono chuliganów którzy robili zadymy i rozbijali wystawy sklepowe.
          • qqazz Re: No i co z tego? 02.10.16, 19:02
            Akurat na Tefałenie na żywo ogladałem, w Wiadomosciach pokazali skróty i to niekoniecznie wszystkie najciekawsze i nie pisze o formie protestu jako takiej a o poziomie jaki sobą prezentowali wczoraj protestujący.
            Nawet Gazeta to odnotowała
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20775653,wpadka-poslanki-nowoczesnej-na-protescie-kobiet-teraz-probuje.html#BoxNewsLinkZ15

pozdrawiam

pozdrawiam
            • adam.eu Re: No i co z tego? 02.10.16, 21:26
              Spontaniczny, bez przygotowania ruch.
              Jestem po stronie tych nawet nieudolnych protestujących.
              A wcześniej to nawet nie przypuszczałem, że mi tak blisko do nich będzie.
              • taniarada Re: No i co z tego? 02.10.16, 21:42
                adam.eu napisał:

> Spontaniczny, bez przygotowania ruch.
                > Jestem po stronie tych nawet nieudolnych protestujących.
                > A wcześniej to nawet nie przypuszczałem, że mi tak blisko do nich będzie.
                To masz bliżej niż dalej człowieku.Geje i lesbijki walczą o prawo do aborcji.Przepraszam, ale muszę zacytować:"Coś wam się chyba w głowach popier*oliło!!"
                • kolpik124 Re: No i co z tego? 02.10.16, 21:47
                  ministrantowi trudno zrobić dzieciaka, prawda ojcze pedofilu?

nie wypowiadaj się o sprawach które znasz tylko na podstawie swojej lepkiej rączki :))))
                • belphegor-pisu Re: No i co z tego? 02.10.16, 21:47
                  Jak z twego profilu wynika sprawy poniżej pępka są twoją namiętnością.
                • adam.eu Re: No i co z tego? 02.10.16, 21:51
                  taniarada napisał(a):

> To masz bliżej niż dalej człowieku.Geje i lesbijki walczą o prawo do aborcji.Pr
                  > zepraszam, ale muszę zacytować:"Coś wam się chyba w głowach popier*oliło!!"

Twój język źle świadczy o PIS.
                  Od Ciebie dopiero się dowiedziałem, że geje i lesbijki walczą o zachowanie dotychczasowych przepisów.
                  A tak w ogóle to szanuję odmienność seksualną o ile ona nie jest narzucana i eksponowana.
                  Wolę ich język niż chociażby Twój.
                  Wolę ich neutralność, niż PISie kierownictwo w drażliwych sprawach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka