Dodaj do ulubionych

Po co mu to?

15.10.16, 09:40
Ciało mojego brata będzie ekshumowane jako jedno z pierwszych, jeśli nie pierwsze.
Po co mu to, co chce udowodnić, to po pierwsze, a po drugie, ON nie jest jego rodziną, tylko jego bliskim krewnym, chyba że, PiS w nocy zmienił nomenklaturę powiązań rodzinnych, i teraz każdy pociotek to rodzina, a nie ta którą się zakłada, co za debile, a edia przytakują temu ułomnemu człowieczkowi, który na trupie brata chce uspokoić sumienie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20840045,jaroslaw-kaczynski-cialo-mojego-brata-bedzie-ekshumowane-jako.html
Obserwuj wątek
    • czekam.na.lewice Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:44
      "ON nie jest jego rodziną"
      Całkowity odlot.
      • czan-dra Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:49
        A jest?
        Albo jesteś samotny, albo nie znasz się na powiązaniach rodzinnych, RODZINĘ SIĘ ZAKŁADA, sprawdź jak to jest, a potem przeproś, albo nie, nie przepraszaj, i tak cię wyłączam, więc to bezcelowe.
        • czekam.na.lewice Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:52
          czan-dra napisał:

> A jest?
          > Albo jesteś samotny, albo nie znasz się na powiązaniach rodzinnych, RODZINĘ SIĘ
          > ZAKŁADA, sprawdź jak to jest, a potem przeproś, albo nie, nie przepraszaj, i t
          > ak cię wyłączam, więc to bezcelowe.
          Jest.
        • behemot17-13 Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:54
          Nie masz racji.
          • czekam.na.lewice Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:58
            behemot17-13 napisał:

> Nie masz racji.
            On to wie. Jak rozmówcę obraża, robi się nerwowy i mówi, że i tak nie przeczyta odpowiedzi :) tzn, że wie, że nie ma racji.
          • pies_na_czarnych Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:11
            behemot17-13 napisał:

> Nie masz racji.

Zależy według jakiej ustawy. W Polsce hierarchia inaczej wyglada według prawa karnego i inaczej według prawa cywilnego.
            W wielu językach istnieją nawet oddzielne słowa określające rodzine tą założona i rodzine dalsza, czyli krewnych, do których zalicza się rownież rodziców i rodzeństwo.
          • czan-dra Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:19
            Na początek weźmy to co mówi na ten temat kościół katolicki, Kościół katolicki przyjmuje definicję rodziny zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego, według którego "Mężczyzna i kobieta połączeni małżeństwem tworzą ze swoimi dziećmi rodzinę"
            • behemot17-13 Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:28
              Czandro, nie pisz mi, że ktoś coś wpisał w jakieś ramy. Masz siostrę, brata?

Przecież jakby pójść tędy, matka, ojciec też nie rodzina.
              • czan-dra Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:32
                W ten sposób to mojego szwagra teścia brat, to tez rodzina, jak tak liczymy, to pół Polski to moja rodzina, mnie uczono, że rodzinę się zakłada.
                • behemot17-13 Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:44
                  Proszę. Się oddalam z tego tematu.
                  • xystos Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:48

zadufany niewdzięcznik !
                • snajper55 Re: Po co mu to? 15.10.16, 11:27
                  czan-dra napisał:

> W ten sposób to mojego szwagra teścia brat, to tez rodzina, jak tak liczymy, to
                  > pół Polski to moja rodzina, mnie uczono, że rodzinę się zakłada.

Wcale nie. Ty ze szwagrem do żadnej jednej rodziny nie należycie, w odróżnieniu od ciebie i twojego rodzeństwa (należycie do rodziny założonej przez waszych rodziców).

S.
            • snajper55 Re: Po co mu to? 15.10.16, 11:25
              czan-dra napisał:

> Na początek weźmy to co mówi na ten temat kościół katolicki, Kościół katolicki
              > przyjmuje definicję rodziny zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego, według
              > którego "Mężczyzna i kobieta połączeni małżeństwem tworzą ze swoimi dziećmi ro
              > dzinę"

Czyli dzieci małżeństwa to rodzina. Na przykład bracia. Gdyż należą do rodziny założonej przez swych rodziców.

S.
              • czan-dra Re: Po co mu to? 15.10.16, 11:34
                Ale gdy ja założę rodzinę, to oni stają się najbliższymi krewnymi, a nie rodziną, bo taką założyłem i tworzę.
                • czekam.na.lewice Re: Po co mu to? 15.10.16, 17:04
                  czan-dra napisał:

> Ale gdy ja założę rodzinę, to oni stają się najbliższymi krewnymi, a nie rodzin
                  > ą, bo taką założyłem i tworzę.
                  >
                  Przecież możesz powiedzieć pomyliłem się. Każdemu to się zdarza.
            • czekam.na.lewice Re: Po co mu to? 15.10.16, 15:30
              czan-dra napisał:

> Na początek weźmy to co mówi na ten temat kościół katolicki, Kościół katolicki
              > przyjmuje definicję rodziny zgodnie z Katechizmem Kościoła Katolickiego, według
              > którego "Mężczyzna i kobieta połączeni małżeństwem tworzą ze swoimi dziećmi ro
              > dzinę"
              Uparty, leminży dzieciak z 2 chadecji.
    • pies_na_czarnych Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:49
      Niech sobie brata wyciąga z sarkofagu jeżeli ma takie życzenie. Od innych bez pozwolenia najbliższych wara.
      • pies_na_czarnych Re: Po co mu to? 15.10.16, 09:51
        pies_na_czarnych napisała:

> Niech sobie brata wyciąga z sarkofagu jeżeli ma takie życzenie. Od innych bez p
        > ozwolenia najbliższych wara.
        >

Oczywiście najpierw musi zapytać o zgodę córkę "poległych"
    • zapijaczony_ryj Pewnych zachowań nie da się wytłumaczyć 15.10.16, 10:00
      moze chce go jeszcze raz zobaczyć i przeprosić za ten ostatni telefon, czyli wyrzuty sumienia?
      Choć wątpię by ktoś kto tak źle życzy kobieto mmiał jakiekolwiek sumienie.
      Normalny człowiek nigdy takiego zakłócania spokoju zmarłych i braku dla nich szacunku, nigdy nie zrozumie
    • adam111115 Re: Po co mu to? 15.10.16, 10:39
      Umiłowany przywódca już świruje bez zahamowania. Pytanie jak to się (niestety dla nas) skończy...
    • j-k calkowicie popieram 15.10.16, 11:06
      moze z w zwiazku z tym nie wroci juz na WAWEL
      i zrobia mu MAUZOLEUM (obojetne gdzie, byleby nie na Placu Defilad w Warszawie)
      wikimapia.org/54766/pl/Pa%C5%82ac-Kumsusan-Mauzoleum-Kim-Ir-Sena#/photo/115831
      • taniarada Re: calkowicie popieram 15.10.16, 15:46
        j-k napisał:

> moze z w zwiazku z tym nie wroci juz na WAWEL
        > i zrobia mu MAUZOLEUM (obojetne gdzie, byleby nie na Placu Defilad w Warszawie)
        > wikimapia.org/54766/pl/Pa%C5%82ac-Kumsusan-Mauzoleum-Kim-Ir-Sena#/photo/115831
        Może wróci.Wtedy ty będziesz miał polewę .Ogólnie cię podziwiam za wyrozumiałość z czan-drą.Taki jesteś zgodny.
    • taniarada @czan-dra 15.10.16, 15:42
      Koniecznie się owiń w liścia kapusty.Normalnie to przekracza wszystkie normy .Nieetykiety i normalne ludzkie zachowanie.Ty chyba jesteś nienormalny.Ale mogę się mylić.To może być dziedziczne .Zapisz sobie w kajeciku.Jak mój post nadasz do moderacji.
      • czan-dra Re: @czan-dra 15.10.16, 16:18
        czopku, celowo z małej, ty i twój malutki rozumek jakoś nie pasuje do tego forum, nie czujesz tego?
        A od dziedziczności się odwal, bo jak zacznę grzebać w twoich przodkach, to wyjdzie żeś syn osła.
        • czekam.na.lewice Re: @czan-dra 15.10.16, 17:05
          czan-dra napisał:

> czopku, celowo z małej, ty i twój malutki rozumek jakoś nie pasuje do tego foru
          > m, nie czujesz tego?
          > A od dziedziczności się odwal, bo jak zacznę grzebać w twoich przodkach, to wyj
          > dzie żeś syn osła.
          Jesteś niezrównoważony. Masz problem z emocjami.
    • yoma Re: Po co mu to? 15.10.16, 16:39
      I jak mu wyjdzie, że na Wawelu leży noga Błasika i siedem kilo Gosia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka