behemot17-13 30.10.16, 09:11 Full wypas -www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/rzad-kupuje-telefony-za-25-mln-zl/rsrbp0q Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 09:19 Nie afera, zwykła rozrzutność i widzimisię rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 09:23 behemot17-13 napisał: > Nie afera, zwykła rozrzutność i widzimisię rządzących. A na czym ta rozrzutność polega ? Na ogłoszeniu publicznego zamówienia. Poprzednicy nie rozbili tego i używali najtańszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 09:26 Dobra zmiana, nie na koszt podatnika/nie kosztem podatnika. Ale co mnie poprzednicy? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 09:32 behemot17-13 napisał: > Ale co mnie poprzednicy? No właśnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Etui 30.10.16, 11:01 To na czym k...wa ma polegać dobra zmiana skoro tamci rozrzutni i ci rozrzutni? Tobie też obiecali telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 13:12 kfugktru23 napisał: > To na czym k...wa ma polegać dobra zmiana skoro tamci rozrzutni i ci rozrzutni? > Tobie też obiecali telefon? Z tym telefonem to mnie przyłapałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 10:38 > A na czym ta rozrzutność polega ? Na tym, ze normalny czlowiek wymienia telefon gdy ten mu sie zepsuje, lub gdy aparat jez bardzo stary. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Etui 30.10.16, 19:45 czekam.na.lewice napisał: > behemot17-13 napisał: > > > Nie afera, zwykła rozrzutność i widzimisię rządzących. > A na czym ta rozrzutność polega ? > Na ogłoszeniu publicznego zamówienia. > Poprzednicy nie rozbili tego i używali najtańszych :) Rząd powinien używać bezpiecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Etui 30.10.16, 20:34 x2468 napisał: > Które nie są bezpieczne? Popytaj informatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Etui 01.11.16, 22:04 Z Twojego wpisu wynika że są niebezpieczne więc skoro tak uważasz to powinieneś wiedzieć. Ja używam starą Nokie i IPhona S5. To drugi IPhon. Do poprzedniego zapomniałem hasła i nikt nie potrafił go odblokować. Nawet firma Apple. Mogę ci go sprezentować, jest prawie nie używany. Parę miesięcy temu FBI próbowało sądownie wymusić na Apple przekazanie kodów źródłowych pozwalających dostać się do zawartości telefonu pewnego gangstera. Jak widać z tego nawet tak potężna organizacja jaką bez wątpienia jest FBi tego nie potrafiło a wiec telefony chyba są bezpieczne? Nawet te nie najnowsze Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Etui 01.11.16, 23:23 x2468 napisał: > Z Twojego wpisu wynika że są niebezpieczne więc skoro tak uważasz to powinieneś > wiedzieć. > Ja używam starą Nokie i IPhona S5. To drugi IPhon. Do poprzedniego zapomniałem > hasła i nikt nie potrafił go odblokować. Nawet firma Apple. Mogę ci go sprezent > ować, jest prawie nie używany. > Parę miesięcy temu FBI próbowało sądownie wymusić na Apple przekazanie kodów źr > ódłowych pozwalających dostać się do zawartości telefonu pewnego gangstera. Jak > widać z tego nawet tak potężna organizacja jaką bez wątpienia jest FBi tego ni > e potrafiło a wiec telefony chyba są bezpieczne? Nawet te nie najnowsze Zawartość telefonu Gangstera odczytano. Gdzie FBI nie może tam pomoże Izrael. Zwykły stary telefon wyświetlał Ci ordynarnienie treść np. SMS z banku w nią nie ingerując. Samrtfony to ułomne "komputery", które można zawirusować i zmusić do robienia tego co chce ich nowy władca. Choćby do podmiany numerów kont - inne konto wyświetla inne wysyła. A zawirusować łatwo. Choćby naklejką z kodem "kreskowym" na mieście. Kod przekieruje Cię na odpowiednią stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Rząd powinien używać bezpiecznych 01.11.16, 22:24 Sądząc po specyfikacji przetargu chodzi o najnowsze i najbardziej wypasione - a nie o najbardziej bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Symbian bez Java 30.10.16, 19:44 czekam.na.lewice napisał: > Ja pierniczę...ale afera. Masz konto w banku, powie Ci to każdy informatyk. Tu chodzi o coś więcej niż wyczyszczenie Ci konta bankowego do zera. Chodzi i bezpieczeństwo państwa. Skandynawowie mieli zawsze proste i niezawodne rozwiązania. Weźmy przeglądarkę Opera na Presto. W tym roku okazała się wersja 12.18. (vox populi vox Dei) Silnik komórki z Google, Silnik przeglądarki z Google. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Etui 30.10.16, 09:25 To Fakt napisał? Ten to w atakowaniu rządu pierwsze miejsce na liście po Wyborczej.PO czyli partia oszustów .Sprawa nazywana MEGA przekrętem, polska kupuje gaz od Rosji, płacąc 400 dolarów za 1000 m3 , Polska sprzedała prawa do gazu łupkowego za 1% wartości za 5,63 złotego za 1000 m3 . Szacuje się, że straciliśmy na tym 2 biliony złotych. Sprzedaliśmy, bo nie mamy obecnie technologii wydobycia.Komorowski o wydobywaniu gazu mówił: Nie warto, bo mamy dobry kontrakt z Rosją.Za te pieniądze to każdy obywatel w Polsce powinien dostać darmowy telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 09:29 Wiesz, masz rację, zaatakowałem rząd gadżetem, przepraszam i obiecuję poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Etui 30.10.16, 11:30 No właśnie. Na władzę należy się zamachiwać kiełbikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Etui 30.10.16, 10:41 Dziś na dyżurze głupia rada i wiosna? A może jeden przelogowywujący się? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 11:01 adam111115 napisał: > Dziś na dyżurze głupia rada i wiosna? A może jeden przelogowywujący się? Masz atak :( Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Etui 30.10.16, 11:05 Wiosna dała głos. Teraz się przeloguj na głupią radę Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 12:53 adam111115 napisał: > Wiosna dała głos. Teraz się przeloguj na głupią radę Odbiło Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Etui 30.10.16, 14:13 czekam.na.lewice napisał: > adam111115 napisał: > > > Wiosna dała głos. Teraz się przeloguj na głupią radę > Odbiło Ci. Gość umie tylko beknąć .O odbijaniu nie ma mowy, Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Etui 30.10.16, 11:03 Nie, Polska nie sprzedała gazu pod ziemią. A dziś PiSięta kradną, wyłudzają i marnotrawią najwięcej i jak tylko się da. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Oni ukradli Express Wieczorny zgodnie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Etui 01.11.16, 22:29 To ten co podpisał kontrakt na gaz przeciepnął się z pis do PO? A wydawał się najlepszym kolesiem Kaczyńskiego. Sekretarz porzucił sekretarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 10:39 Oprócz telefonów firma, która wygra przetarg ma dostarczyć ładowarki samochodowe, etui do smartfonów oraz karty pamięci po 16 GB. To na jaki ch... zawracaja dupe Apple? Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Etui 30.10.16, 10:43 "PiS chce wydać na nie aż 2,5 mln zł. Jeden aparat będzie więc kosztował podatnika… 3,7 tys. zł!" Jeżeli to prawda, to rządzą nami wyjątkowe sku...syny. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Co za pierdoły, tutaj masz ciekawe info 30.10.16, 10:57 www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/warszawa-lubiezne-czyny-w-parku-czlowieka-kaminskiego/8f6gs3l pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Co za pierdoły, tutaj masz ciekawe info 30.10.16, 11:11 Zapewne na spotkaniach pisich urzędasów robił furrorę....... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Co za pierdoły, tutaj masz ciekawe info 30.10.16, 11:17 Moze nie byl taki przystojny jak agent T. i musial przejsc na reczne... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Dziwi mnie tylko jedno 30.10.16, 11:25 czemu środowiska LGBT nie protestują? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Dziwi mnie tylko jedno 30.10.16, 11:26 Co ma piernik do wiatraka? Gdybys zapytal o srodowisko onanistow to jeszcze mialoby sens. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Jak to co? 30.10.16, 11:33 Skoro środowiska te domagaja się promowania i akceptacji powaznych odchyleń, to tym bardziej powinny bronić uprawiających te pomniejsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jak to co? 30.10.16, 12:40 Nigdy nie slyszalem, aby w PL ktos domagal sie akceptacji seksu w miejscach publicznych. Moze sam zainicjujesz taka akcje skoro cie to az tak rajcuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jak to co? 30.10.16, 13:11 Pozostawanie w stałym związku homoseksualnym bez manifestowania się z tym, wydaje mi się zdecydowanie mniejszym odchyleniem, niż uprawianie masturbacji w parku połączone z obnażaniem się przed otoczeniem. Ale - jak rozumiem - dla ciebie jest na odwrót i oczekujesz wsparcia ze strony innych. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Jak to co? 30.10.16, 13:14 ayran napisał: > Pozostawanie w stałym związku homoseksualnym bez manifestowania się z tym, wyda > je mi się zdecydowanie mniejszym odchyleniem, a dlaczegóż to uważasz to za odchylenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jak to co? 30.10.16, 13:30 Homoseksualizm występuje w populacji znacznie rzadziej niż heteroseksualizm, i jest w związku z tym odchyleniem od normy statystycznej w podobnym stopniu, jak leworęczność, albo rudy kolor włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Jak to co? 30.10.16, 15:03 ayran napisał: > Homoseksualizm występuje w populacji znacznie rzadziej niż heteroseksualizm, i > jest w związku z tym odchyleniem od normy statystycznej w podobnym stopniu, jak > leworęczność, albo rudy kolor włosów. To pisz odchylenie statystyczne ale nie odchylenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jak to co? 30.10.16, 15:15 Gdybyś chciał podyskutować o statystyce preferencji seksualnych, to proponuję, byś poszukał sobie adekwatnego miejsca - ten wątek jest na zupełnie inny temat. Nie ma też przeszkód, byś sobie nowy wątek założył, zwłaszcza jeżeli problem odtrącenia jest dla ciebie aż tak bolesny, że potrzebujesz się nim podzielić w dyskusji o przetargu na telefony komórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Etui 30.10.16, 11:17 Przecież te debile nie są w stanie wykorzystać 10% możliwości tych smartfonów. Wyobrażacie sobie kurdupla z iPhponem w reku???? M. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 11:28 iPhone w jednej rece, a karta pamięci 16 GB w drugiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 11:33 Zapijaczony da mu do kompletu sluchawke :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 14:46 Ale umie korzystać .Ogólnie prezentujesz słaby poziom.natemat.pl/168533,z-czego-tak-smial-sie-kaczynski-wulgarny-list-kozakow-zaporoskich-ktory-przeszedl-do-historii-dyplomacji Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:20 Niedorozwojowi chodziło chyba o to, że Kaczyński umie. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:25 Racja, zbyt szybko przeglądałem wpisy, mój błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:41 Jeżeli ja to umię :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Etui 30.10.16, 13:07 "Fakt" lekko przesadził. Aż z ciekawości zajrzałem na dokumentację tego przetargu: www.bip.cuw.gov.pl/cuw/zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-zamowienia/5837,Dostawa-telefonow-komorkowych-dla-Jednostek-Administracji-Panstwowej.html Nie chce mi się nawet zaglądać do poszczególnych specyfikacji, ale jakoś nie wierzę, że zajrzał do nich dziennikarz "Faktu". 2,5 miliona wyszło najpewniej z przemnożenia liczby telefonów w przetargu przez jakąś tam średnią cenę telefonu z najwyższego segmentu, gdyby kupować go z półki w sklepie. Przetarg jest rozpisany na wiele różnych poziomów telefonów, od dużej części z nich nie są nawet wymagane tak popularne funkcje jak GPS czy dostęp do internetu. Poza tym adresatem przetargu są operatorzy, a nie firmy handlujące telefonami, tak że cena nabycia będzie znacznie niższa (ale będzie warunkowana zawarciem umowy abonamentowej) - nawet rząd nie jest w stanie wynegocjować lepszej ceny zakupu telefonu niż duży operator. Ciekawsze jest porównanie, jakie są oczekiwania wobec funkcji telefonu w zależności od instytucji, której dana partia dotyczy - jedni chcą telefonów modeli nie starszych niż luty 2016, innym wystarczają modele z 2015. Jedni chcą wielkiego ekranu dotykowego, innym wystarcza 4,5 cala. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 13:23 > ale będzie warunkowana zawarciem umowy abonamentowej Nic nie ma za darmo. Za aparat zaplacisz 1€, ale taki wiazacy abonament jest z regulu min dwoletni i rozmowy wychodza o wiele drozej niz bez aparatu. Nie wspomne o przekroczonym limicie. W normalnej firmie wymienia sie tylko aparaty zepsute lub przestarzale. Nie wyobrazam sobie, ze po przejeciu jakiejs firmy nowy wlasciciel daje calej kadrze nowe iPhone i inne cacuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:28 > W normalnej firmie wymienia sie tylko aparaty zepsute lub przestarzale. Nie wyo > brazam sobie, ze po przejeciu jakiejs firmy nowy wlasciciel daje calej kadrze n > owe iPhone i inne cacuszka. > Nowiutkie telefony – z gwarancją, ale już bez abonamentu, trafią choćby do Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu i Ministerstwa Zdrowia Konstantego Radziwiłła (59 l.) – po 15 sztuk czy Biura Rzecznika Praw Pacjenta. To ostatnie ma się wzbogacić o 7 nowych aparatów. Na telefony czeka także Ministerstwo Edukacji Narodowej Anny Zalewskiej (51 l.) czy Ministerstwo Sportu i Turystyki Witolda Bańki (32 l.). Oba resorty wezmą po 5 spośród tych najdroższych urządzeń. Trudno zrozumiec o co tu chodzi. :o Wyglada znowu na sute koryto zwlaszcza, ze: Po co urzędnikom aż tyle aparatów? Czy te, którymi obecnie dysponują, są już stare? Zapytaliśmy o to szefową Kancelarii Premiera Beatę Kempę (50 l.). Ale pani minister nie chciała z nami na ten temat rozmawiać... przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:31 Ciągle powołujesz się na wywody "Faktu". Ja im nie ufam, dlatego zajrzałem do dokumentacji przetargowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:36 Z niej wynika, ze to bedzie bardzo droga impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:41 Powinni zaczac myslec o jakims NARODOWYM operatorze, ktory pisowcom da darmowy abonament :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:46 W czasach pierwszego PiS (2005-2007) "narodowym operatorem" był Polkomtel. Którego prezesem został wtedy obecny prezes NBP. To jest o odzyskania - wystarczy postraszyć Solorza nieodnowieniem koncesji i odprzeda tyle udziałów Polkomtela, ile trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 14:07 a co z rydzykowym operatorem? Zrezygnowal? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 15:19 Lekko przesadził, fakt. Dzięki za wpis, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Etui 30.10.16, 15:49 Nie sadze, aby paniom wystarczylo te 4.5 cala... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 14:51 Tyle kosztowały wyczyny"Donaldinio"Amatorom piłki nożnej dla uprawiania tej dyscypliny wystarczy kawałek murawy i kilku innych zapaleńców. Ale nie Donaldowi Tuskowi. On, gdy chciał poharatać w gałę, był dowożony kolumną rządowych aut, miał przy sobie asystę oficerów BOR, a za wynajem obiektu sportowego płaciła PO z państwowych pieniędzy. Jak wyliczył „Super Express”, pasja byłego premiera kosztowała podatników nawet 150 tys. złotych. Tusk grywał najczęściej raz w tygodniu, zazwyczaj w czwartki lub we wtorki późnym wieczorem, na boisku na warszawskim Bemowie lub na stadionie Polonii Warszawa. Przez siedem lat urzędowania rozegrał w sumie ok. 300 meczów. Zawsze towarzyszyło mu 6 oficerów Biura Ochrony Rządu.Nie piszę o przelotach z Warszawy do Gdańska i z powrotem.Ile to by było telefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 15:50 Ale przecież ten rząd miał być lepszy. Skoro nie oszczędza to w czym jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:09 Lepszy jest w wydawaniu, w dodatku wydawaniu czegos czego jeszcze nie zarobil. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:22 a Gosiewska chce 5 milionów :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:26 Licytacja. Przebij ten obrazek - szczecin.onet.pl/minister-blaszczak-w-szczecinie-wizyta-pod-scisla-ochrona/89zrvp a przyznam ci order Misiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:48 Bizancjum q... wa :pp Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 20:19 150000 czyli dziesięć razy mniej niż obstawa I sekretarza pis, 20 razy taniej od telefonów i również20x mniej od nowych tabletów i laptopów.("0" potrzebuje minimum 5 ponieważ zwykł z laptopem wchodzić do wanny). 150 tysięcy to niewiele więcej od tego ile zapłaciła Szydło za oglądnie telewizora w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 01.11.16, 22:46 Czyli cały rok kosztował podobną kwotę do tej którą podatnik wydaje na 1 miesiąc ochrony pewnego szeregowego pośła tylko dlatego że ten jest tchórzliwym kurduplem. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 16:24 z telefonow chronionych przed podsluchem. A tak ma marginesie: jaki sens mialoby zamawianie starych typow smartfonow? PS Nastolatki w Polsce zadaja nowego smartfona najpozniej po dwoch latach. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 16:30 No masz, stare smartfony i nowe etui. Nowe komunikatory, nowe etui, damy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 16:50 > z telefonow chronionych przed podsluchem. Nie wystarczy, ze sobie ryja zasłonią? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 18:56 Pisze o innym problemie. Przed kilku laty istniala w Düsseldorfie, ktora miala patent na czipa szyfrujacego rozmowy. Korzystali z dotacji dla innowacyjnych firm od rzadu NRW. Takie telefony mialy wazne osoby w panstwie, koncernowe szychy. Potem chlopaki przyjely oferte amerykanska i sprzedaly firme. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 19:22 W przypadku smartfonow nie jest potrzebny do tego zaden specjalizowany chip. Wystarczy system operacyjny z zabezpieczonym jadrem w zrootowanym telefonie. Kompresja sygnalu audio z mikrofonu oraz jego szyfrowanie jest wykonywane na poziomie procedury systemowej. To nie jest banalne zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 19:33 Standardem jest zabezpieczenie telefonów vipów .Gady ze Smoleńska ukradli telefon satelitarny prezydenta śp. Lecha.niepoprawni.pl/blog/romek-m/xxxvi-telefon-od-prezydenta-kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 20:05 www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/rzad-kupuje-telefony-za-25-mln-zl/rsrbp0q Odpowiedz Link Zgłoś
thomsoro Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 01.11.16, 18:30 Secusmart oferowal tylko oprogramowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 20:07 > PS Nastolatki w Polsce zadaja nowego smartfona najpozniej po dwoch latach. Tylko dzieci rzadacych :p Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 19:37 behemot17-13 napisał: > Full wypas -www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/rzad-kupuje-telefony-za-25-mln-zl/rsrbp0q Szczególnie Macierewicz spec od parówek. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:32 Tamte ( 6-ka) tez juz sie same anihilowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:36 nazimno napisał: > Tamte ( 6-ka) tez juz sie same anihilowaly. Podobnie jak Tesle. Akumulator największa zmorą jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:38 Akumulator np. w Priusie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:50 nazimno napisał: > Akumulator np. w Priusie jest OK. W porównaniu do ogniw? Najprostszą ciekłym/stałym (skondensowanym) źródłem energii jest metanol. Nie wymaga ciśnienia innego niż atmosferyczne, jest tani około 50 razy bardziej wydajny w stosunku do masy niż najbardziej zaawansowany akumulator. Ładowanie strzykawką smartfona raz na rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 21:40 Ci, co sobie daja w zyle beda miec jak znalazl takie doladowanie telefonu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 21:43 nazimno napisał: > Ci, co sobie daja w zyle beda miec jak znalazl takie doladowanie telefonu !!! Metanol w żyłę? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 21:52 Chodzi o sprawnosc pielegniarki w robieniu zastrzykow. A tu masz cos na temat ogniw pcworld.com/article/2894172/smartphone-dead-fuel-cells-offer-instant-power-anywhere.html Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 22:00 nazimno napisał: > Chodzi o sprawnosc pielegniarki > w robieniu zastrzykow. Czasy się zmieniły. Strzykawkę kupisz za 20-50 groszy. Igłę w podobnej cenie w aptece. Ja wybieram jak najgrubsze igły mają, a potem szprycuję np. schab macerą, bo nie chce mi się czekać doby lub więcej nim się "dobry" zrobi. Bierzesz suche mięso. Sporządzasz macerę. Po wystudzeniu wstrzykujesz w mięso i od razu do piekarnika - miód w gębie. Zwykła brytfanna, żadne tam rękawy do pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Etui 30.10.16, 20:29 To potrzebny bedzie ekran o przekatnej ponad 5 cali czyli tzw. phablet. Wyjdzie jeszcze drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Etui 01.11.16, 18:34 Szklo powiekszajace im nie wystarczy? :) Odpowiedz Link Zgłoś