30.10.16, 09:11
Full wypas -www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/rzad-kupuje-telefony-za-25-mln-zl/rsrbp0q
Obserwuj wątek
    • czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 09:13
      Ja pierniczę...ale afera.
      • behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 09:19
        Nie afera, zwykła rozrzutność i widzimisię rządzących.
        • czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 09:23
          behemot17-13 napisał:

> Nie afera, zwykła rozrzutność i widzimisię rządzących.
          A na czym ta rozrzutność polega ?
          Na ogłoszeniu publicznego zamówienia.
          Poprzednicy nie rozbili tego i używali najtańszych :)
          • behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 09:26
            Dobra zmiana, nie na koszt podatnika/nie kosztem podatnika. Ale co mnie poprzednicy?
            • czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 09:32
              behemot17-13 napisał:

> Ale co mnie poprzednicy?
              No właśnie :)
              • kfugktru23 Re: Etui 30.10.16, 11:01
                To na czym k...wa ma polegać dobra zmiana skoro tamci rozrzutni i ci rozrzutni? Tobie też obiecali telefon?
                • czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 13:12
                  kfugktru23 napisał:

> To na czym k...wa ma polegać dobra zmiana skoro tamci rozrzutni i ci rozrzutni?
                  > Tobie też obiecali telefon?
                  Z tym telefonem to mnie przyłapałeś.
          • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 10:38
            > A na czym ta rozrzutność polega ?

Na tym, ze normalny czlowiek wymienia telefon gdy ten mu sie zepsuje, lub gdy aparat jez bardzo stary.
          • inocom Re: Etui 30.10.16, 19:45
            czekam.na.lewice napisał:

> behemot17-13 napisał:
            >
            > > Nie afera, zwykła rozrzutność i widzimisię rządzących.
            > A na czym ta rozrzutność polega ?
            > Na ogłoszeniu publicznego zamówienia.
            > Poprzednicy nie rozbili tego i używali najtańszych :)

Rząd powinien używać bezpiecznych.
            • x2468 Re: Etui 30.10.16, 20:03
              Które nie są bezpieczne?
              • inocom Re: Etui 30.10.16, 20:34
                x2468 napisał:

> Które nie są bezpieczne?

Popytaj informatyków.
                • x2468 Re: Etui 01.11.16, 22:04
                  Z Twojego wpisu wynika że są niebezpieczne więc skoro tak uważasz to powinieneś wiedzieć.
                  Ja używam starą Nokie i IPhona S5. To drugi IPhon. Do poprzedniego zapomniałem hasła i nikt nie potrafił go odblokować. Nawet firma Apple. Mogę ci go sprezentować, jest prawie nie używany.
                  Parę miesięcy temu FBI próbowało sądownie wymusić na Apple przekazanie kodów źródłowych pozwalających dostać się do zawartości telefonu pewnego gangstera. Jak widać z tego nawet tak potężna organizacja jaką bez wątpienia jest FBi tego nie potrafiło a wiec telefony chyba są bezpieczne? Nawet te nie najnowsze
                  • inocom Re: Etui 01.11.16, 23:23
                    x2468 napisał:

> Z Twojego wpisu wynika że są niebezpieczne więc skoro tak uważasz to powinieneś
                    > wiedzieć.
                    > Ja używam starą Nokie i IPhona S5. To drugi IPhon. Do poprzedniego zapomniałem
                    > hasła i nikt nie potrafił go odblokować. Nawet firma Apple. Mogę ci go sprezent
                    > ować, jest prawie nie używany.
                    > Parę miesięcy temu FBI próbowało sądownie wymusić na Apple przekazanie kodów źr
                    > ódłowych pozwalających dostać się do zawartości telefonu pewnego gangstera. Jak
                    > widać z tego nawet tak potężna organizacja jaką bez wątpienia jest FBi tego ni
                    > e potrafiło a wiec telefony chyba są bezpieczne? Nawet te nie najnowsze

Zawartość telefonu Gangstera odczytano. Gdzie FBI nie może tam pomoże Izrael.
                    Zwykły stary telefon wyświetlał Ci ordynarnienie treść np. SMS z banku w nią nie ingerując.
                    Samrtfony to ułomne "komputery", które można zawirusować i zmusić do robienia tego co chce ich nowy władca. Choćby do podmiany numerów kont - inne konto wyświetla inne wysyła.

A zawirusować łatwo. Choćby naklejką z kodem "kreskowym" na mieście. Kod przekieruje Cię na odpowiednią stronę.
            • pijatyka Re: Rząd powinien używać bezpiecznych 01.11.16, 22:24

Sądząc po specyfikacji przetargu chodzi o najnowsze i najbardziej wypasione - a nie o najbardziej bezpieczne.
      • kfugktru23 Re: Etui 30.10.16, 10:59
        A ośmiorniczki przy tym to pikuś!
      • inocom Symbian bez Java 30.10.16, 19:44

> Ja pierniczę...ale afera.

Masz konto w banku, powie Ci to każdy informatyk.
        Tu chodzi o coś więcej niż wyczyszczenie Ci konta bankowego do zera. Chodzi i bezpieczeństwo państwa.

Skandynawowie mieli zawsze proste i niezawodne rozwiązania.
        Weźmy przeglądarkę Opera na Presto.
        W tym roku okazała się wersja 12.18. (vox populi vox Dei)
        Silnik komórki z Google, Silnik przeglądarki z Google.
        Dziękuję.
    • taniarada Re: Etui 30.10.16, 09:25
      To Fakt napisał? Ten to w atakowaniu rządu pierwsze miejsce na liście po Wyborczej.PO czyli partia oszustów .Sprawa nazywana MEGA przekrętem, polska kupuje gaz od Rosji, płacąc 400 dolarów za 1000 m3 , Polska sprzedała prawa do gazu łupkowego za 1% wartości za 5,63 złotego za 1000 m3 . Szacuje się, że straciliśmy na tym 2 biliony złotych. Sprzedaliśmy, bo nie mamy obecnie technologii wydobycia.Komorowski o wydobywaniu gazu mówił: Nie warto, bo mamy dobry kontrakt z Rosją.Za te pieniądze to każdy obywatel w Polsce powinien dostać darmowy telefon.
      • behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 09:29
        Wiesz, masz rację, zaatakowałem rząd gadżetem, przepraszam i obiecuję poprawę.
        • yoma Re: Etui 30.10.16, 11:30
          No właśnie. Na władzę należy się zamachiwać kiełbikiem.
      • adam111115 Re: Etui 30.10.16, 10:41
        Dziś na dyżurze głupia rada i wiosna? A może jeden przelogowywujący się?
        • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 10:57
          Malzenstwo.
        • czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 11:01
          adam111115 napisał:

> Dziś na dyżurze głupia rada i wiosna? A może jeden przelogowywujący się?
          Masz atak :(
          • adam111115 Re: Etui 30.10.16, 11:05
            Wiosna dała głos. Teraz się przeloguj na głupią radę
            • czekam.na.lewice Re: Etui 30.10.16, 12:53
              adam111115 napisał:

> Wiosna dała głos. Teraz się przeloguj na głupią radę
              Odbiło Ci.
              • taniarada Re: Etui 30.10.16, 14:13

> adam111115 napisał:
                >
                > > Wiosna dała głos. Teraz się przeloguj na głupią radę
                > Odbiło Ci.
                Gość umie tylko beknąć .O odbijaniu nie ma mowy,
      • buldog2 Re: Etui 30.10.16, 11:03
        Nie, Polska nie sprzedała gazu pod ziemią. A dziś PiSięta kradną, wyłudzają i marnotrawią najwięcej i jak tylko się da.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
        Oni ukradli Express Wieczorny zgodnie z prawem
      • x2468 Re: Etui 01.11.16, 22:29
        To ten co podpisał kontrakt na gaz przeciepnął się z pis do PO? A wydawał się najlepszym kolesiem Kaczyńskiego. Sekretarz porzucił sekretarza.
    • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 10:39
      Oprócz telefonów firma, która wygra przetarg ma dostarczyć ładowarki samochodowe, etui do smartfonów oraz karty pamięci po 16 GB.

To na jaki ch... zawracaja dupe Apple?
      • wsk175 Re: Etui 30.10.16, 10:43
        "PiS chce wydać na nie aż 2,5 mln zł. Jeden aparat będzie więc kosztował podatnika… 3,7 tys. zł!"
        Jeżeli to prawda, to rządzą nami wyjątkowe sku...syny.
    • qqazz Co za pierdoły, tutaj masz ciekawe info 30.10.16, 10:57
      www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/warszawa-lubiezne-czyny-w-parku-czlowieka-kaminskiego/8f6gs3l

pozdrawiam
      • wsk175 Re: Co za pierdoły, tutaj masz ciekawe info 30.10.16, 11:11
        Zapewne na spotkaniach pisich urzędasów robił furrorę.......
      • pies_na_czarnych Re: Co za pierdoły, tutaj masz ciekawe info 30.10.16, 11:17
        Moze nie byl taki przystojny jak agent T. i musial przejsc na reczne...
        • qqazz Dziwi mnie tylko jedno 30.10.16, 11:25
          czemu środowiska LGBT nie protestują?

pozdrawiam
          • pies_na_czarnych Re: Dziwi mnie tylko jedno 30.10.16, 11:26
            Co ma piernik do wiatraka? Gdybys zapytal o srodowisko onanistow to jeszcze mialoby sens.
            • qqazz Jak to co? 30.10.16, 11:33
              Skoro środowiska te domagaja się promowania i akceptacji powaznych odchyleń, to tym bardziej powinny bronić uprawiających te pomniejsze.

pozdrawiam
              • pies_na_czarnych Re: Jak to co? 30.10.16, 12:40
                Nigdy nie slyszalem, aby w PL ktos domagal sie akceptacji seksu w miejscach publicznych. Moze sam zainicjujesz taka akcje skoro cie to az tak rajcuje.
              • ayran Re: Jak to co? 30.10.16, 13:11
                Pozostawanie w stałym związku homoseksualnym bez manifestowania się z tym, wydaje mi się zdecydowanie mniejszym odchyleniem, niż uprawianie masturbacji w parku połączone z obnażaniem się przed otoczeniem. Ale - jak rozumiem - dla ciebie jest na odwrót i oczekujesz wsparcia ze strony innych.
                • czekam.na.lewice Re: Jak to co? 30.10.16, 13:14
                  ayran napisał:

> Pozostawanie w stałym związku homoseksualnym bez manifestowania się z tym, wyda
                  > je mi się zdecydowanie mniejszym odchyleniem,
                  a dlaczegóż to uważasz to za odchylenie ?

• ayran Re: Jak to co? 30.10.16, 13:30
                    Homoseksualizm występuje w populacji znacznie rzadziej niż heteroseksualizm, i jest w związku z tym odchyleniem od normy statystycznej w podobnym stopniu, jak leworęczność, albo rudy kolor włosów.
                    • czekam.na.lewice Re: Jak to co? 30.10.16, 15:03
                      ayran napisał:

> Homoseksualizm występuje w populacji znacznie rzadziej niż heteroseksualizm, i
                      > jest w związku z tym odchyleniem od normy statystycznej w podobnym stopniu, jak
                      > leworęczność, albo rudy kolor włosów.
                      To pisz odchylenie statystyczne ale nie odchylenie.
                      • ayran Re: Jak to co? 30.10.16, 15:15
                        Gdybyś chciał podyskutować o statystyce preferencji seksualnych, to proponuję, byś poszukał sobie adekwatnego miejsca - ten wątek jest na zupełnie inny temat. Nie ma też przeszkód, byś sobie nowy wątek założył, zwłaszcza jeżeli problem odtrącenia jest dla ciebie aż tak bolesny, że potrzebujesz się nim podzielić w dyskusji o przetargu na telefony komórkowe.
    • mariner4 Re: Etui 30.10.16, 11:17
      Przecież te debile nie są w stanie wykorzystać 10% możliwości tych smartfonów.
      Wyobrażacie sobie kurdupla z iPhponem w reku????
      M.
      • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 11:28
        iPhone w jednej rece, a karta pamięci 16 GB w drugiej :)
        • yoma Re: Etui 30.10.16, 11:31
          A na karcie premier techniczny :)
          • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 11:33
            Zapijaczony da mu do kompletu sluchawke :)
            • wsk175 Re: Etui 30.10.16, 12:33
              Bezprzewodową. To się coordoopel zdziwi.
              • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 12:47
                Lepiej taka z grubym sznurem ;)
      • taniarada Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 14:46
        Ale umie korzystać .Ogólnie prezentujesz słaby poziom.natemat.pl/168533,z-czego-tak-smial-sie-kaczynski-wulgarny-list-kozakow-zaporoskich-ktory-przeszedl-do-historii-dyplomacji
        • behemot17-13 Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:16
          *Umiem
          • ayran Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:20
            Niedorozwojowi chodziło chyba o to, że Kaczyński umie.
            • behemot17-13 Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:25
              Racja, zbyt szybko przeglądałem wpisy, mój błąd.
              • pies_na_czarnych Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 30.10.16, 15:41
                Jeżeli ja to umię :)
            • x2468 Re: Muszę cię zmartwić marynarzu 01.11.16, 22:39
              Umie lecz nie potrafi.
    • ayran Re: Etui 30.10.16, 13:07
      "Fakt" lekko przesadził. Aż z ciekawości zajrzałem na dokumentację tego przetargu:

www.bip.cuw.gov.pl/cuw/zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-zamowienia/5837,Dostawa-telefonow-komorkowych-dla-Jednostek-Administracji-Panstwowej.html

Nie chce mi się nawet zaglądać do poszczególnych specyfikacji, ale jakoś nie wierzę, że zajrzał do nich dziennikarz "Faktu". 2,5 miliona wyszło najpewniej z przemnożenia liczby telefonów w przetargu przez jakąś tam średnią cenę telefonu z najwyższego segmentu, gdyby kupować go z półki w sklepie. Przetarg jest rozpisany na wiele różnych poziomów telefonów, od dużej części z nich nie są nawet wymagane tak popularne funkcje jak GPS czy dostęp do internetu.

Poza tym adresatem przetargu są operatorzy, a nie firmy handlujące telefonami, tak że cena nabycia będzie znacznie niższa (ale będzie warunkowana zawarciem umowy abonamentowej) - nawet rząd nie jest w stanie wynegocjować lepszej ceny zakupu telefonu niż duży operator.

Ciekawsze jest porównanie, jakie są oczekiwania wobec funkcji telefonu w zależności od instytucji, której dana partia dotyczy - jedni chcą telefonów modeli nie starszych niż luty 2016, innym wystarczają modele z 2015. Jedni chcą wielkiego ekranu dotykowego, innym wystarcza 4,5 cala.
      • pies_na_czarnych Re: Etui 30.10.16, 13:23
        > ale będzie warunkowana zawarciem umowy abonamentowej

Nic nie ma za darmo. Za aparat zaplacisz 1€, ale taki wiazacy abonament jest z regulu min dwoletni i rozmowy wychodza o wiele drozej niz bez aparatu. Nie wspomne o przekroczonym limicie.

W normalnej firmie wymienia sie tylko aparaty zepsute lub przestarzale. Nie wyobrazam sobie, ze po przejeciu jakiejs firmy nowy wlasciciel daje calej kadrze nowe iPhone i inne cacuszka.
        • pies_na_czarnych O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:28

> W normalnej firmie wymienia sie tylko aparaty zepsute lub przestarzale. Nie wyo
          > brazam sobie, ze po przejeciu jakiejs firmy nowy wlasciciel daje calej kadrze n
          > owe iPhone i inne cacuszka.
          >

Nowiutkie telefony – z gwarancją, ale już bez abonamentu, trafią choćby do Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu i Ministerstwa Zdrowia Konstantego Radziwiłła (59 l.) – po 15 sztuk czy Biura Rzecznika Praw Pacjenta. To ostatnie ma się wzbogacić o 7 nowych aparatów. Na telefony czeka także Ministerstwo Edukacji Narodowej Anny Zalewskiej (51 l.) czy Ministerstwo Sportu i Turystyki Witolda Bańki (32 l.). Oba resorty wezmą po 5 spośród tych najdroższych urządzeń.

Trudno zrozumiec o co tu chodzi. :o
          Wyglada znowu na sute koryto zwlaszcza, ze:

Po co urzędnikom aż tyle aparatów? Czy te, którymi obecnie dysponują, są już stare? Zapytaliśmy o to szefową Kancelarii Premiera Beatę Kempę (50 l.). Ale pani minister nie chciała z nami na ten temat rozmawiać... przez telefon.
          • ayran Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:31
            Ciągle powołujesz się na wywody "Faktu". Ja im nie ufam, dlatego zajrzałem do dokumentacji przetargowej.
            • pies_na_czarnych Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:36
              Z niej wynika, ze to bedzie bardzo droga impreza.
            • pies_na_czarnych Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:41
              Powinni zaczac myslec o jakims NARODOWYM operatorze, ktory pisowcom da darmowy abonament :)
              • ayran Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 13:46
                W czasach pierwszego PiS (2005-2007) "narodowym operatorem" był Polkomtel. Którego prezesem został wtedy obecny prezes NBP. To jest o odzyskania - wystarczy postraszyć Solorza nieodnowieniem koncesji i odprzeda tyle udziałów Polkomtela, ile trzeba.
                • pies_na_czarnych Re: O dupe rozbic nasze rozwazania 30.10.16, 14:07
                  a co z rydzykowym operatorem? Zrezygnowal?
      • behemot17-13 Re: Etui 30.10.16, 15:19
        Lekko przesadził, fakt. Dzięki za wpis, pozdrawiam.
      • nazimno Re: Etui 30.10.16, 15:49
        Nie sadze, aby paniom wystarczylo te 4.5 cala...

• taniarada Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 14:51
      Tyle kosztowały wyczyny"Donaldinio"Amatorom piłki nożnej dla uprawiania tej dyscypliny wystarczy kawałek murawy i kilku innych zapaleńców. Ale nie Donaldowi Tuskowi. On, gdy chciał poharatać w gałę, był dowożony kolumną rządowych aut, miał przy sobie asystę oficerów BOR, a za wynajem obiektu sportowego płaciła PO z państwowych pieniędzy. Jak wyliczył „Super Express”, pasja byłego premiera kosztowała podatników nawet 150 tys. złotych.
      Tusk grywał najczęściej raz w tygodniu, zazwyczaj w czwartki lub we wtorki późnym wieczorem, na boisku na warszawskim Bemowie lub na stadionie Polonii Warszawa. Przez siedem lat urzędowania rozegrał w sumie ok. 300 meczów. Zawsze towarzyszyło mu 6 oficerów Biura Ochrony Rządu.Nie piszę o przelotach z Warszawy do Gdańska i z powrotem.Ile to by było telefonów.
      • kfugktru23 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 15:50
        Ale przecież ten rząd miał być lepszy. Skoro nie oszczędza to w czym jest lepszy?
        • pies_na_czarnych Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:09
          Lepszy jest w wydawaniu, w dodatku wydawaniu czegos czego jeszcze nie zarobil.
      • adam111115 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:22
        a Gosiewska chce 5 milionów :PPPP
      • behemot17-13 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:26
        Licytacja. Przebij ten obrazek - szczecin.onet.pl/minister-blaszczak-w-szczecinie-wizyta-pod-scisla-ochrona/89zrvp a przyznam ci order Misiewicza.
        • pies_na_czarnych Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 16:48
          Bizancjum q... wa :pp
      • x2468 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 30.10.16, 20:19
        150000 czyli dziesięć razy mniej niż obstawa I sekretarza pis, 20 razy taniej od telefonów i również20x mniej od nowych tabletów i laptopów.("0" potrzebuje minimum 5 ponieważ zwykł z laptopem wchodzić do wanny).
        150 tysięcy to niewiele więcej od tego ile zapłaciła Szydło za oglądnie telewizora w ogródku.
      • x2468 Re: Haratanie w gałę za 150 tys. zł 01.11.16, 22:46
        Czyli cały rok kosztował podobną kwotę do tej którą podatnik wydaje na 1 miesiąc ochrony pewnego szeregowego pośła tylko dlatego że ten jest tchórzliwym kurduplem.
    • mara571 Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 16:24
      z telefonow chronionych przed podsluchem.
      A tak ma marginesie: jaki sens mialoby zamawianie starych typow smartfonow?
      PS Nastolatki w Polsce zadaja nowego smartfona najpozniej po dwoch latach.
      • behemot17-13 Re: Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 16:30
        No masz, stare smartfony i nowe etui. Nowe komunikatory, nowe etui, damy radę.
      • pies_na_czarnych Re: Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 16:50
        > z telefonow chronionych przed podsluchem.

Nie wystarczy, ze sobie ryja zasłonią?
        • mara571 ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 18:56
          Pisze o innym problemie.
          Przed kilku laty istniala w Düsseldorfie, ktora miala patent na czipa szyfrujacego rozmowy.
          Korzystali z dotacji dla innowacyjnych firm od rzadu NRW.
          Takie telefony mialy wazne osoby w panstwie, koncernowe szychy.
          Potem chlopaki przyjely oferte amerykanska i sprzedaly firme.
          • nazimno Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 19:22
            W przypadku smartfonow nie jest potrzebny do tego zaden specjalizowany chip.

Wystarczy system operacyjny z zabezpieczonym jadrem w zrootowanym
            telefonie. Kompresja sygnalu audio
            z mikrofonu oraz jego szyfrowanie
            jest wykonywane na poziomie procedury
            systemowej.

To nie jest banalne zadanie.

• taniarada Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 19:33
              Standardem jest zabezpieczenie telefonów vipów .Gady ze Smoleńska ukradli telefon satelitarny prezydenta śp. Lecha.niepoprawni.pl/blog/romek-m/xxxvi-telefon-od-prezydenta-kaczynskiego
          • pies_na_czarnych Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 30.10.16, 20:05
            www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/rzad-kupuje-telefony-za-25-mln-zl/rsrbp0q
          • thomsoro Re: ryja to chyba ty musisz zaslaniac 01.11.16, 18:30
            Secusmart oferowal tylko oprogramowanie.
      • pies_na_czarnych Re: Mnie bardziej interesuje czy rzad korzysta 30.10.16, 20:07
        > PS Nastolatki w Polsce zadaja nowego smartfona najpozniej po dwoch latach.

Tylko dzieci rzadacych :p
    • inocom A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 19:37
      behemot17-13 napisał:

> Full wypas -www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/rzad-kupuje-telefony-za-25-mln-zl/rsrbp0q

Szczególnie Macierewicz spec od parówek.
      • nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:32
        Tamte ( 6-ka) tez juz sie same anihilowaly.
        • inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:36
          nazimno napisał:

> Tamte ( 6-ka) tez juz sie same anihilowaly.

Podobnie jak Tesle.

Akumulator największa zmorą jest.
          • nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:38
            Akumulator np. w Priusie jest OK.
            • inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 30.10.16, 20:50
              nazimno napisał:

> Akumulator np. w Priusie jest OK.

W porównaniu do ogniw?

Najprostszą ciekłym/stałym (skondensowanym) źródłem energii jest metanol. Nie wymaga ciśnienia innego niż atmosferyczne, jest tani około 50 razy bardziej wydajny w stosunku do masy niż najbardziej zaawansowany akumulator. Ładowanie strzykawką smartfona raz na rok :)
              • nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 21:40
                Ci, co sobie daja w zyle beda miec jak znalazl takie doladowanie telefonu !!!
                • inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 21:43
                  nazimno napisał:

> Ci, co sobie daja w zyle beda miec jak znalazl takie doladowanie telefonu !!!

Metanol w żyłę?
                  • nazimno Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 21:52
                    Chodzi o sprawnosc pielegniarki
                    w robieniu zastrzykow.

A tu masz cos na temat ogniw

pcworld.com/article/2894172/smartphone-dead-fuel-cells-offer-instant-power-anywhere.html
                    • inocom Re: A Note 7 nie chcą? :) 01.11.16, 22:00
                      nazimno napisał:

> Chodzi o sprawnosc pielegniarki
                      > w robieniu zastrzykow.

Czasy się zmieniły. Strzykawkę kupisz za 20-50 groszy. Igłę w podobnej cenie w aptece.
                      Ja wybieram jak najgrubsze igły mają, a potem szprycuję np. schab macerą, bo nie chce mi się czekać doby lub więcej nim się "dobry" zrobi.

Bierzesz suche mięso. Sporządzasz macerę. Po wystudzeniu wstrzykujesz w mięso i od razu do piekarnika - miód w gębie. Zwykła brytfanna, żadne tam rękawy do pieczenia.
    • x2468 Re: Etui 30.10.16, 20:00
      Będą oglądać porno.
      • nazimno Re: Etui 30.10.16, 20:29
        To potrzebny bedzie ekran o przekatnej
        ponad 5 cali czyli tzw. phablet.
        Wyjdzie jeszcze drozej.
        • pies_na_czarnych Re: Etui 01.11.16, 18:34
          Szklo powiekszajace im nie wystarczy? :)
          • nazimno Re: Etui 01.11.16, 21:42
            Jakies wlasne doswiadczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka