Dodaj do ulubionych

LW znowu donosi

05.11.16, 19:25

Wałęsa apeluje do UE o pomoc w obronie demokracji w Polsce

Lech Wałęsa wezwał Unię Europejską do podjęcia "efektywnych działań" w celu ratowania demokracji w Polsce. - Domagam się efektywnych działań, łącznie z groźbą wykluczenia z Unii Europejskiej - powiedział Lech Wałęsa w wywiadzie dla weekendowego dodatku dziennika "Sueddeutsche Zeitung" poświęconego Polsce.

wiadomosci.onet.pl/swiat/walesa-apeluje-do-ue-o-pomoc-w-obronie-demokracji-w-polsce/bq2njh
Miałeś poprowadzić do zwycięstwa wodzu a zaczynasz znowu od kapowania?
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: LW znowu donosi 05.11.16, 19:32
      Popieram Walese w tym wypadku.
      • moralny_karzel Re: LW znowu donosi 05.11.16, 19:36
        pies_na_czarnych napisała:

> Popieram Walese w tym wypadku.
        >

Miał stanąć na czele opozycji a woli donosić? No cóż, ma w tym zakresie doświadczenie.
        • pies_na_czarnych Re: LW znowu donosi 05.11.16, 19:39
          Macz dziwna mentalnosc. Czy jezeli np. zobaczysz na ulicy, ze ktos zneca sie nad zwierzeciem rowniez bedziesz odwracal glowe w druga strone?
          • lech1966 Re: LW znowu donosi 07.11.16, 00:18
            Dlatego mój przedmówca nie odwraca głowy...
    • qqazz TW Bolek znowu się uaktywnił? 05.11.16, 19:43

pozdrawiam
    • erte2 Re: LW znowu donosi 05.11.16, 23:56
      No i słusznie. Przez całe lata '80. Lech Wałęsa "donosił" światu (za pośrednictwem Wolnej Europy, ale nie tylko) na komuszy reżim PRL-u, na łamanie praw człowieka, nieprzestrzeganie prawa, prześladowanie opozycji i wszystkie te draństwa których się dopuszczały komuchy. No i dzisiaj zmuszony jest robić to samo, bo znowu u władzy są bolszewicy.
      • w11mil hm... 06.11.16, 19:05
        erte2 napisał:

> No i słusznie. Przez całe lata '80. Lech Wałęsa "donosił" światu (za pośrednict
        > wem Wolnej Europy, ale nie tylko) na komuszy reżim PRL-u,

Młody człowieku, aby nie pisać głupot warto dowiedzieć czegoś na ten temat.
        Wierzę że powyższe rewelacje poznałeś z Gazety Wyborczej (jak to np że pp. Michnik i Blumsztajn byli współzałożycielami KOR) ale to żadne usprawiedliwienie.

• adam.eu Re: hm... 06.11.16, 19:19
          w11mil napisała:

> Młody człowieku, aby nie pisać głupot warto dowiedzieć czegoś na ten temat.
          > Wierzę że powyższe rewelacje poznałeś z Gazety Wyborczej (jak to np że pp. Mich
          > nik i Blumsztajn byli współzałożycielami KOR) ale to żadne usprawiedliwienie.

Nie wiem, czy akurat Twój przedmówca jest młody, to moim zdaniem mało istotne.
          Bardziej mnie interesuje, co i komu chcesz przekazać, bo już się chwalisz swoimi wiadomościomi, tyle że bez żadnych konkretów.

A jeszcze bardziej, czy aż tak ma dla Ciebie znaczenie o tym, kto chce zmobilizować UE do pomocy Polsce przeciw niebezpiecznemu przez PIS łamaniu zasad demokracji, łamania konstytucji. Nie istotniejsze są fakty? Chyba że łatwiej Ci atakować osobę, a nie fakty.
          • w11mil Re: hm... 06.11.16, 19:40
            ppor. Jan Seroczyński, notatka z 18 maja 1982 roku
            "W rozmowie na temat wprowadzenia stanu wojennego powiedział, że wprowadzenie stanu wojennego popiera. Popiera w 90 procentach decyzje gen. (Wojciecha) Jaruzelskiego. Na pytanie, dlaczego nie poprze oficjalnie działalności (Wojciecha) Jaruzelskiego, powiedział, że nie może się do tego przyznać" -
            ppor. Eugeniusz Kwapis: "(Wałęsa) uważa, że 13 grudnia to było jedyne możliwe i bardzo dobre pociągnięcie generała Jaruzelskiego"
            • mariner4 Re: hm... 06.11.16, 19:56
              Bzdura. Ale faktem jest że byli tacy co stan wojenny popierali.
              To jest imperatyw, żeby alarmować wolny świat tym co się w Polsce dzieje.
              M.
            • adam.eu Re: hm... 06.11.16, 20:02
              w11mil napisała:

> ppor. Jan Seroczyński, notatka z 18 maja 1982 roku
              > "W rozmowie na temat wprowadzenia stanu wojennego powiedział, że wprowadzenie s
              > tanu wojennego popiera. Popiera w 90 procentach decyzje gen. (Wojciecha) Jaruze
              > lskiego. Na pytanie, dlaczego nie poprze oficjalnie działalności (Wojciecha) Ja
              > ruzelskiego, powiedział, że nie może się do tego przyznać" -
              > ppor. Eugeniusz Kwapis: "(Wałęsa) uważa, że 13 grudnia to było jedyne możliwe i
              > bardzo dobre pociągnięcie generała Jaruzelskiego"

No i co chcesz powiedzieć poprzez sugestię, że taka notatka istnieje?
              Zakładam, że bez względu na jej prawdziwość atakujesz człowieka Wałęsę, a nie to, co ten człowiek mówi o niebezpiecznym łamaniu Konstytucji w Polsce.
              Dodam jeszcze, że nie mam odwagi jednoznacznie potępić wprowadzenie stanu wojennego w Polsce.
            • mietowe_loczki Re: hm... 07.11.16, 10:21
              Przed chwilą pisał coś o wierze w relacje prasowe, a teraz opiera się na esbeckich notatkach. Typowa prawicowa rozwielitka.
        • mariner4 Re: hm... 06.11.16, 19:54
          Nie! Ja dobrze pamiętam jak ówczesna opozycja "donosiła" różnym ośrodkom na świecie o łamaniu praw człowieka. Bez tego komunę by nie upadła. To tylko smutne, że znów trzeba ta metodę stosować. Mam nadzieje, że równie skutecznie.

M.
          • lech1966 Re: hm... 07.11.16, 00:21
            Mariner,,,ale komuna jeszcze nie upadła,,,czy stajesz w jej obronie??
            • mietowe_loczki Re: hm... 07.11.16, 10:23
              lech1966 napisał:

> Mariner,,,ale komuna jeszcze nie upadła,,,

O ja prdl.
        • mietowe_loczki Re: hm... 07.11.16, 10:19
          A nie przyszło ci do głowy (oczywiście, że nie), że ktoś tamte czasy doskonale pamięta i nie musi podpierać się relacjami z mediów?
    • adalberto3 Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 00:04
      Praca Gestapo polegała głównie na sprawdzaniu donosów.
      • wsk175 Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 00:17
        Dziadek ci powiedział?
        • moralny_karzel Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 07:49
          wsk175 napisał:

> Dziadek ci powiedział?

Mój dziadek zmarł 50 lat temu.
          • czekam.na.lewice Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 07:55
            moralny_karzel napisał:

> wsk175 napisał:
            >
            > > Dziadek ci powiedział?
            >
            > Mój dziadek zmarł 50 lat temu.
            Ty jesteś Adalberto ?
            • moralny_karzel Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 08:11
              czekam.na.lewice napisał:

> moralny_karzel napisał:
              >
              > > wsk175 napisał:
              > >
              > > > Dziadek ci powiedział?
              > >
              > > Mój dziadek zmarł 50 lat temu.
              > Ty jesteś Adalberto ?

Nie, nie jestem Adalberto. Nie spojrzałem na drzewko.
              • czekam.na.lewice Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 08:21
                moralny_karzel napisał:

> Nie, nie jestem Adalberto. Nie spojrzałem na drzewko.
                Zdarza się :)
        • adalberto3 Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 09:14
          "Praca Gestapo polegała głównie na sprawdzaniu donosów."
          Parę lat temu w telewizji niemieckiej jakiś historyk badający ten problem tak to przedstawił. Poszczególne oddziały terenowe miały niepełne kadry, które były nastawione wyłącznie na sprawdzanie donosów. Czy problem dotyczył wyłącznie terenu III Rzeszy, czy też obszaru anektowanego (GG), tego nie powiedziano. Ciekawy temat.
      • erte2 Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 10:06
        adalberto3 napisał:
        Praca Gestapo polegała głównie na sprawdzaniu donosów.

Jak zresztą każdej policji politycznej. Bo w każdym społeczeństwie, w każdym narodzie zawsze znajdą się osobniki które czy to ze strachu, czy to dla osiągnięcia korzyści materialnych czy innych będą donosić władzom na swoich współobywateli. Każdym władzom, a więc i tym okupacyjnym. Stąd szmalcownicy, stąd wiele wpadek żołnierzy Armii Krajowej, stąd zapełnione kazamaty UB, stąd też "sukcesy" CBA pod wodzą kamińskiego czy bejdy.
        Wielu Polaków wykazało się heroizmem w walce z okupantami, wielu narażało swe życie konspirując, ukrywając Żydów czy przekazując informacje na Zachód. Było też wielu (zdecydowana większość) którzy chcieli po prostu przeżyć nie konspirując, ale też nie donosząc czy wspólpracując z wrogiem.
        Ale była też grupa szmalcowników, agentów i po prostu nikczemników dzięki którym Gestapo, NKWD, UB, SB i pisowskie CBA mieli i mają sukcesy.
      • l_zaraza_l Re: Widocznie ma to we krwi ! 06.11.16, 17:39
        A co trzeci donos dotyczył Żydów.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,161510022,161510022,No_coz_A_moze_juz_nadszedl_czas_.html#p161511902
    • kylax1 W Polsce rządzą neofaszyści. 06.11.16, 02:48
      To trzeba donosić do krajów bardziej cywilizowanych.
    • alistair-p To nie jest donos. 06.11.16, 05:07
      Unia dokładnie wie co się dzieje w Polsce.Pan Prezydent Wałęsa prosi tylko o pomoc,na opamiętanie się czerwonej zarazy która opanowuje Polskę nie ma co liczyć.
      • moralny_karzel Re: To nie jest donos. 06.11.16, 07:53
        alistair-p napisał:
        r
        > Unia dokładnie wie co się dzieje w Polsce.Pan Prezydent Wałęsa prosi tylko o po
        > moc,na opamiętanie się czerwonej zarazy która opanowuje Polskę nie ma co liczyć
        > .

Były pan prezydent powinien wiedzieć i UE powinna wiedzieć, że obecny rząd został wybrany w demokratycznych wyborach. Co UE może zrobić z tym fantem?
        Czerwona zaraza opanowała Polskę? a nie brunatna ?

• adam.eu Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:45
          moralny_karzel napisał:

> Były pan prezydent powinien wiedzieć i UE powinna wiedzieć, że obecny rząd zost
          > ał wybrany w demokratycznych wyborach. Co UE może zrobić z tym fantem?
          > Czerwona zaraza opanowała Polskę? a nie brunatna ?

A Ty wiesz, że UE nie kwestionuje wynik demokratycznych wyborów.
          Zastanów się więc, co innego napisać, aby było zgodne z faktami.
          • moralny_karzel Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:49

A Ty wiesz, że UE nie kwestionuje wynik demokratycznych wyborów.
            Zastanów się więc, co innego napisać, aby było zgodne z faktami.

Jeżeli UE nie kwestionuje wyniku demokratycznych wyborów,to list Wałęsy jest zwykłym donosem.
            • adam.eu Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:59
              Jeżeli u Ciebie tak to się nazywa, to "według Twojego rozumowania popieram zwykły donos"
              Zaspokoiłem Twoje oczekiwania?
              • moralny_karzel Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:15
                adam.eu napisał:

> Jeżeli u Ciebie tak to się nazywa, to "według Twojego rozumowania popieram zwyk
                > ły donos"
                > Zaspokoiłem Twoje oczekiwania?

Zaspokojenie to niepotrzebne słowo.
                Wyraziłeś swoją opinię, a ja swoją.
        • erte2 Re: To nie jest donos. 06.11.16, 10:12
          moralny_karzel napisał:
          Były pan prezydent powinien wiedzieć i UE powinna wiedzieć, że obecny rząd został wybrany w demokratycznych wyborach. Co UE może zrobić z tym fantem?

Osiemdziesiąt trzy lata temu pewien rząd został również utworzony na podstawie demokratycznych wyborów. I wówczas nic z tym świat nie zrobił pomimo niepokojących sygnałów i doświadczeń sprzed kilkunastu zaledwie lat. Mam nadzieję że tym razem ten błąd się nie powtórzy.
        • mietowe_loczki Re: To nie jest donos. 07.11.16, 10:26
          A ty powinieneś wiedzieć, że o przystąpieniu do Unii zadecydowali ludzie w referendum, więc jakieś bzdety na temat donoszenia do Unię to - no właśnie - nic innego niż bzdety.
      • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:05
        alistair-p napisał:

> Unia dokładnie wie co się dzieje w Polsce.Pan Prezydent Wałęsa prosi tylko o po
        > moc,na opamiętanie się czerwonej zarazy która opanowuje Polskę nie ma co liczyć
        > .
        Nie ma na to poparcia społecznego.
        The end.
      • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:23
        alistair-p napisał:

> .
        To podobnie do czeskich czy węgierskich komunistów, którzy , jak Wałęsa, nie mając wystarczającego poparcia społecznego, prosili o pomoc Związek Sowiecki.
        Dzisiaj w demokracji wystarczy jak Wałęsa przekona do swoich propozycji...wyborców. Po prostu !
        • adam.eu Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:39

> To podobnie do czeskich czy węgierskich komunistów, którzy , jak Wałęsa, nie ma
          > jąc wystarczającego poparcia społecznego, prosili o pomoc Związek Sowiecki.
          > Dzisiaj w demokracji wystarczy jak Wałęsa przekona do swoich propozycji...wybor
          > ców. Po prostu !

Hitler przekonał wyborców, podobny miał wynik do PISu.
          Może Ciebie przekonam, że demokracja to równość trzech władz niezależnych od siebie, ustawodawcza, wykonawcza i sadownicza. Chociaż wydaje mi się, że PISowi tolerujesz PISi totalitaryzm.
          • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:46
            adam.eu napisał:

> Może Ciebie przekonam, że demokracja to równość trzech władz niezależnych od si
            > ebie, ustawodawcza, wykonawcza i sadownicza.
            Mnie do tego przekonywać nie musisz.
          • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 08:49
            adam.eu napisał:
            > Hitler przekonał wyborców, podobny miał wynik do PISu.
            Udało mu się to po akcjach terrorystycznych komunistów czyli dzisiejszego lewactwa. Dzisiaj terroryzm w tej części siata ma inną twarz ale sytuacja jest podobna. Komunistów nie ma, Ci nie mieli poparcia, ale po stronie lewactwa ..... .
            • adam.eu Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:02
              Popieram w tej sprawie Wałęsę.
              A Ty wszystkich co są przeciw PISowi nazywaj lewactwem.
              Przecież jesteś za PISem.
              • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:06
                adam.eu napisał:

> Popieram w tej sprawie Wałęsę.
                > A Ty wszystkich co są przeciw PISowi nazywaj lewactwem.
                > Przecież jesteś za PISem.
                Twój muszczek tak właśnie pracuje a raczej nie pracuje. Kto nie z nami ten z PiS :)
                Nie nazywam lewactwem tych wszystkich co są przeciwko PiSowi . Dla przykładu lewactwem nie nazywam ludzi z partii Razem, która jest przeciwna PiS i była inicjatorem protestu kobiet.
                • adam.eu Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:12
                  Mój mózg nie pamięta, gdzie Ty promujesz ludzi z partii Razem.
                  • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:13
                    adam.eu napisał:

> Mój mózg nie pamięta, gdzie Ty promujesz ludzi z partii Razem.
                    >
                    To nie moja wina ale Twoja zasada brzmi : jak są fakty to nie widzę tych faktów.
                • moralny_karzel Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:13
                  Nie nazywam lewactwem tych wszystkich co są przeciwko PiSowi . Dla przykładu lewactwem nie nazywam ludzi z partii Razem, która jest przeciwna PiS i była inicjatorem protestu kobiet.

Partia Razem nie jest partią lewicową?
                  • czekam.na.lewice Re: To nie jest donos. 06.11.16, 09:15
                    moralny_karzel napisał:

> Partia Razem nie jest partią lewicową?
                    Jest partią lewicową ale lewactwo to coś innego niż lewica.
            • czekam.na.lewice przykład terrorysty komunistycznego apropos Adolfa 06.11.16, 09:20

> adam.eu napisał:
              > > Hitler przekonał wyborców, podobny miał wynik do PISu.
              > Udało mu się to po akcjach terrorystycznych komunistów czyli dzisiejszego lewac
              > twa. Dzisiaj
              terroryzm w tej części siata ma inną twarz ale sytuacja jest podob
              > na. Komunistów nie ma, Ci nie mieli poparcia, ale po stronie lewactwa ..... .
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,162715084,162715084,Dyplpmacja_w_g_PiS.html
              Obojętnie jaką metodą.
              • mariner4 Re: przykład terrorysty komunistycznego apropos A 07.11.16, 13:25
                Kompletna bzdura.
                MN.
    • mariner4 Re: LW znowu donosi 06.11.16, 06:10
      Ja go popieram. Bez podobnej działalności przed 1989 nadal tkwilibyśmy w PRL
      PiSowka komuna musi być powstrzymana tak jak kiedyś PZPR.
      M.
      • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 06.11.16, 07:56
        mariner4 napisał:

> Ja go popieram. Bez podobnej działalności przed 1989 nadal tkwilibyśmy w PRL
        > PiSowka komuna musi być powstrzymana tak jak kiedyś PZPR.
        > M.
        Mylisz się obiektywnie.
        LW i jego środowisko mieli wtedy poparcie społeczne.
        Dzisiaj ?
        • erka-4 w demokracji ocenę wystawiają masy. 06.11.16, 08:23
          LW i jego środowisko mieli wtedy poparcie społeczne.

- tylko weź pod uwagę fakt taki,że ocenę wystawia się za całokształt,który w/g mnie jest nijaki a nawet gorszy od tego.

Dzisiaj ?

- dzisiaj ? A no tak jakoś się stało,że nie Wałęsa rozdaje wałęsówki to i POparcie spadło,taka jest kolej rzeczy,gdy się kompromitację buduje.
      • adalberto3 Polska czasami potrzebuje silnego rządu, .... 06.11.16, 09:24
        ... który porządkuje państwo. Stwierdzał to nawet sam Piłsudski - narodowa legenda.
        • czekam.na.lewice Re: Polska czasami potrzebuje silnego rządu, .... 06.11.16, 09:26
          adalberto3 napisał:

> ... który porządkuje państwo. Stwierdzał to nawet sam Piłsudski - narodowa lege
          > nda.
          To były zuuuupełnie inne czasy.
      • lech1966 Re: LW znowu donosi 07.11.16, 00:25
        mariner4 napisał:

> Ja go popieram. Bez podobnej działalności przed 1989 nadal tkwilibyśmy w PRL
        > PiSowka komuna musi być powstrzymana tak jak kiedyś PZPR.
        > M.

Mariner zdaj sobie sprawę, że właśnie popierasz komune..
    • erka-4 słaby człowiek... 06.11.16, 08:13
      ...Niemcy takich nie szanują jedynie POtrzebują.
      • erka-4 nie tylko Niemcy... 06.11.16, 08:33
        ...ale i reszta Świata,któremu Wałęsa służy jako Największy Manipulator.
        • czekam.na.lewice Re: nie tylko Niemcy... 06.11.16, 08:38
          erka-4 napisał:

> ...ale i reszta Świata,któremu Wałęsa służy jako Największy Manipulator.
          Nie jest w stanie spełniać roli manipulatora. To figurka na szachownicy lewactwa.
          • moralny_karzel Re: nie tylko Niemcy... 06.11.16, 08:43

> erka-4 napisał:
            >
            > > ...ale i reszta Świata,któremu Wałęsa służy jako Największy Manipulator.
            > Nie jest w stanie spełniać roli manipulatora. To figurka na szachownicy lewactwu
            > a.

Mógł stanąć na czele społecznego protestu, poprowadzić ludzi na barykady zamiast pisać donosy do Brukseli.Nie chce się leniowi, czy po prostu natura donosiciela przeważyła.
            • adam.eu Re: nie tylko Niemcy... 06.11.16, 08:48
              W tej sprawie popieram działanie Wałęsy.
              • erka-4 najwyższa POra z tego wyrosnąć 06.11.16, 18:19
                adam.eu napisał:

> W tej sprawie popieram działanie Wałęsy.
                >

- ja także,bo utwierdza mnie to w przekonaniu,że idiotą byłem niegdyś.
                • marta596 Re: najwyższa POra z tego wyrosnąć 06.11.16, 18:48
                  Byłeś, jesteś i będziesz.Nie zanosi się na to, abyś dziadku kiedykolwiek zmądrzał.Widać twój stwórca tak chciał.:D
    • nie_ma_sprawy Re: LW znowu donosi 06.11.16, 08:50
      oszołom, prostak cham bez jakiegokolwiek wykształcenia któremu wydaje się ze światem rządzi

Grafolodzy IPN są już w stanie potwierdzić jego kwity współpracy SBeckiej
      • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 06.11.16, 09:01
        nie_ma_sprawy napisała:

> oszołom, prostak cham bez jakiegokolwiek wykształcenia któremu wydaje się ze św
        > iatem rządzi
        >
        > Grafolodzy IPN są już w stanie potwierdzić jego kwity współpracy SBeckiej
        Nie kop leżącego.
        • nie_ma_sprawy Re: LW znowu donosi 06.11.16, 09:08
          to był i jest bandyta któremu nie przysługują żadne formy ochrony
          • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 06.11.16, 09:16
            nie_ma_sprawy napisała:

> to był i jest bandyta któremu nie przysługują żadne formy ochrony
            To nie był i nie jest bandyta.
            Widzę, że jesteś nawiedzony jak Pieluchy i Śliniaczki albo Kawa z przeciwnej Tobie strony:(
    • boblebowsky Re: LW znowu donosi 06.11.16, 10:18
      Nie podniecaj się tak, kacza tłuszcza pierwsza na skargę biegała do UE
      • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 06.11.16, 11:34
        boblebowsky napisał:

> Nie podniecaj się tak, kacza tłuszcza pierwsza na skargę biegała do UE
        No przecież piszę, że jesteście do siebie bardzo podobni !
        • boblebowsky Re: LW znowu donosi 06.11.16, 11:36

> boblebowsky napisał:
          >
          > > Nie podniecaj się tak, kacza tłuszcza pierwsza na skargę biegała do UE
          > No przecież piszę, że jesteście do siebie bardzo podobni !

Ale, że my, ja? Nie za bardzo rozumiem?
          • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 06.11.16, 17:19
            boblebowsky napisał:

> > boblebowsky napisał:
            > >
            > > > Nie podniecaj się tak, kacza tłuszcza pierwsza na skargę biegała do
            > UE
            > > No przecież piszę, że jesteście do siebie bardzo podobni !
            >
            > Ale, że my, ja? Nie za bardzo rozumiem?
            Nie rozumieć jest Ci wygodniej, Bob :)
            • boblebowsky Re: LW znowu donosi 06.11.16, 20:35

> boblebowsky napisał:
              >
              > > > boblebowsky napisał:
              > > >
              > > > > Nie podniecaj się tak, kacza tłuszcza pierwsza na skargę bieg
              > ała do
              > > UE
              > > > No przecież piszę, że jesteście do siebie bardzo podobni !
              > >
              > > Ale, że my, ja? Nie za bardzo rozumiem?
              > Nie rozumieć jest Ci wygodniej, Bob :)

To raczej twoja odpowiedź świadczy o przywiązaniu do wygody.
              • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 07.11.16, 05:38
                boblebowsky napisał:

> czekam.na.lewice napisał:
                >
                > > boblebowsky napisał:
                > >
                > > > > boblebowsky napisał:
                > > > >
                > > > > > Nie podniecaj się tak, kacza tłuszcza pierwsza na skarg
                > ę bieg
                > > ała do
                > > > UE
                > > > > No przecież piszę, że jesteście do siebie bardzo podobni !
                > > >
                > > > Ale, że my, ja? Nie za bardzo rozumiem?
                > > Nie rozumieć jest Ci wygodniej, Bob :)
                >
                > To raczej twoja odpowiedź świadczy o przywiązaniu do wygody.
                Nie pisałem tobie, że nie rozumiem.
                • adam.eu Re: LW znowu donosi 07.11.16, 07:03

> Nie pisałem tobie, że nie rozumiem.

Nie wnikam, ani nie czytałem o co Wam chodzi.
                  Ale żebyś wytłuszczał małą literę w słowie "t obie"?
                  • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 07.11.16, 07:06
                    adam.eu napisał:

>
                    >
                    > > Nie pisałem tobie, że nie rozumiem.
                    >
                    > Nie wnikam, ani nie czytałem o co Wam chodzi.
                    > Ale żebyś wytłuszczał małą literę w słowie "t obie"?
                    Bob zrozumie.
                    Na Ciebie nie liczę.
                    • adam.eu Re: LW znowu donosi 07.11.16, 07:16

> Bob zrozumie.
                      > Na Ciebie nie liczę.

Szkoda, bo nie wykluczam głosowania na jakiegoś polityka lewicowego (nie mylić lewicy z PISem)
                      • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 07.11.16, 07:18
                        adam.eu napisał:

>
                        > > Bob zrozumie.
                        > > Na Ciebie nie liczę.
                        Kombinujesz. Po prostu wymień.
                        > Szkoda, bo nie wykluczam głosowania na jakiegoś polityka lewicowego (nie mylić
                        > lewicy z PISem)
                        >
                        >
                        • adam.eu Re: LW znowu donosi 07.11.16, 07:29

> Kombinujesz. Po prostu wymień.

Dawaj listę polityków lewicy z Twoich postów. Może coś wybiorę :-)
                          • czekam.na.lewice Re: LW znowu donosi 07.11.16, 07:31
                            adam.eu napisał:

>
                            > > Kombinujesz. Po prostu wymień.
                            >
                            > Dawaj listę polityków lewicy z Twoich postów. Może coś wybiorę :-)
                            Pass.
                            Nie chcesz, nie musisz.
    • taniarada Ciekawostka 06.11.16, 10:37
      W 2012 roku w programie Jana Pospieszalskiego ”Bliżej” inny nawrócony obrońca wałęsowego charakteru Henryk Wujec, używając perfidnej słownej manipulacji, próbował przekonać Polaków, że przyczyną draństwa Wałęsy mogły być tortury i prześladowania bezpieki. Wujec mówiąc o represjach, torturach i biciu w grudniu ’70 aresztowanych stoczniowców sugerował, ze ten sam los był udziałem Wałęsy.
      Tak więc, aby nie pozostawić już żadnych wątpliwości powiem w tym miejscu jasno i publicznie, szczególnie ludziom młodym: Lech Wałęsa nigdy w życiu nie był torturowany, bity, uderzony albo choćby popchnięty przez jakiegokolwiek przedstawiciela komunistycznej bezpieki przy jakimkolwiek przesłuchaniu! Ani w roku 1970 ani kiedykolwiek później!Nie ma i nie może być żadnego opisu takiej sytuacji dlatego, że nie było takiego zdarzenia. W jednej ze swych książek Wałęsa próbował nawet sam zasugerować, że w grudniu ’70 poddany był jakiemuś traumatycznemu naciskowi. Nie mogąc znaleźć żadnego sposobu na wykazanie takiej sytuacji postanowił użyć sprytnej, jak mu się mogło wydawać, słownej zagrywki. Opowiadając o wydarzeniach z grudnia ’70, przytacza przykład swojego przesłuchania z roku 1983(!), kiedy to bezpieka zaprosiła go na rozmowę i kiedy był osobą na tyle nietykalną, że nawet jego „internowanie” zamieniono na wczasy. Nie przeszkadza mu to wcale, aby nawet to spotkanie z bezpieką przedstawiać jako traumatyczne. Wałęsa podaje, że esbecy chodzili za jego plecami co mocno go stresowało.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/4822/lech-zborowski-jest-tylko-jedna-twarz-walesy

• erka-4 miał sporo dzieci i miał prawo bać się UBecji 06.11.16, 18:40
        taniarada napisał(a):

> W 2012 roku w programie Jana Pospieszalskiego ”Bliżej” inny nawrócony obrońca w
        > ałęsowego charakteru Henryk Wujec, używając perfidnej słownej manipulacji, prób
        > ował przekonać Polaków, że przyczyną draństwa Wałęsy mogły być tortury i prześl
        > adowania bezpieki. Wujec mówiąc o represjach, torturach i biciu w grudniu ’70 a
        > resztowanych stoczniowców sugerował, ze ten sam los był udziałem Wałęsy.

- sugestia taka,taniu,całkiem może być realna.
        Lechu pod UBeckim naciskiem mógł stać się cienkim bolkiem,lecz po co to wszystko po latach ukrywał oraz mataczył co robi do dzisiaj.
        I po co wódzie z UBekami pijał w okresie kiedy pić już nie musiał.
        Po co Ciemną Nocą Zmiany swoje ??? wprowadzał ?
        Po co ratował POkomunistyczny układ ?

Tego Polak mu nigdy nie wybaczy i niech sobie pisze gdziekolwiek chce te swoje idiotyczne doniesienia,potwierdza tym swą ciemną naturę jedynie.
        Nosi Matkę Boską dziś w klapie ???,jakoś nie widać,do czego ona mu niegdyś służyła,dziś już jej nie potrzebuje ?

• prawdawaszaboli Re: LW znowu donosi 06.11.16, 10:46
      "Lech Wałęsa wezwał Unię Europejską do podjęcia "efektywnych działań" w celu ratowania demokracji w Polsce. - Domagam się efektywnych działań, łącznie z groźbą wykluczenia z Unii Europejskiej - powiedział Lech Wałęsa"

Czy tego śmiesznego ludzika ktoś jeszcze traktuje poważnie ?...
      • boblebowsky Re: LW znowu donosi 06.11.16, 10:51
        prawdawaszaboli napisał:

> "Lech Wałęsa wezwał Unię Europejską do podjęcia "efektywnych działań" w celu ra
        > towania demokracji w Polsce. - Domagam się efektywnych działań, łącznie z groźb
        > ą wykluczenia z Unii Europejskiej - powiedział Lech Wałęsa"
        >
        >
        > Czy tego śmiesznego ludzika ktoś jeszcze traktuje poważnie ?...

Na pewno na świecie traktowany jest poważniej niż twój wóc.
        • prawdawaszaboli Re: LW znowu donosi 07.11.16, 08:50
          > Czy tego śmiesznego ludzika ktoś jeszcze traktuje poważnie ?...

>Na pewno na świecie traktowany jest poważniej niż twój wóc.

Masz ciasne horyzonty (klapki na oczach)...
    • taniarada Nobel był przyznany całej Solidarności 06.11.16, 10:52
      Lech Wałęsa powinien być pozbawiony Pokojowej Nagrody Nobla, jako człowiek współpracujący ze służbami bezpieczeństwa PRL-u i szkodzący swojemu krajowi.
      W żadnym państwie opozycja nie szkodzi tak swojemu krajowi, jak to robi opozycja w Polsce. A BOLKOWI powinni odebrać Pokojową nagrodę Nobla, ponieważ ten chory człowiek , który popiera KOD nawołując do wojny domowej w swoim kraju, gotów jest przelać polską krew w imię osobistych korzyści .

• boblebowsky Re: Nobel był przyznany całej Solidarności 06.11.16, 11:02
        taniarada napisał(a):

> Lech Wałęsa powinien być pozbawiony Pokojowej Nagrody Nobla, jako człowiek wspó
        > łpracujący ze służbami bezpieczeństwa PRL-u i szkodzący swojemu krajowi.
        > W żadnym państwie opozycja nie szkodzi tak swojemu krajowi, jak to robi opozycj
        > a w Polsce. A BOLKOWI powinni odebrać Pokojową nagrodę Nobla, ponieważ ten cho
        > ry człowiek , który popiera KOD nawołując do wojny domowej w swoim kraju, gotów
        > jest przelać polską krew w imię osobistych korzyści .

Oczywiście, zabrać Wałęsie i pośmiertnie przyznać prawdziwemu twórcy Solidarność, Kaczyńskiemu.
    • x2468 Re: LW znowu donosi 06.11.16, 18:23
      Ziobro z Lajkonikiem ups Lejgutkiem nie donosili?
      • erka-4 Re: LW znowu donosi 06.11.16, 18:51
        x2468 napisał:

> Ziobro z Lajkonikiem ups Lejgutkiem nie donosili?

- to był całkowicie inny wymiar,wówczas były niezbite dowody braku w Polsce demokracji.
        Dziś demokracja ma się całkiem dobrze,jedynie TK nie jest w stanie manipulować.
        Sądzić ma prawo,tego mu nikt nie odebrał,ale nie we własnej sprawie,taki sąd należy do SUWERENA.
    • zapijaczony_ryj Raczej usiłuje bronić demokracji przed Świrem! 07.11.16, 08:57
      Donosił to PiS po każdych kolejnych przegranych wyborach , zarzucając, że polski rząd fałszuje !
    • mietowe_loczki Re: LW znowu donosi 07.11.16, 10:16
      Wy po psychoprawicy o pomoc cały czas prosicie Rosję. Kiedyś za coś takiego był stryczek. Dziś powinniście się cieszyć, że "lewactwo" zniosło karę śmierci.
    • wagonetka donosi? 07.11.16, 10:27
      znów masz problem z polszczyzną

Lech Wałęsa dzieli się swoimi opiniami w europejskiej prasie

a że jego opinie ci się nie podobają nie ma nic do rzeczy
    • religijnych.uczuc.obraza LM znowu donosi 11.05.17, 09:01
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sedzia-tk-z-nadania-pis-w-oksfordzie-czolowi-polscy-politycy-sa-skorumpowani/6l2kxtl
      Obraża za granicą Polskę i Polaków.
    • adalberto3 LW nawołuje nawet do wojny domowej. 11.05.17, 09:52
      www.dw.com/pl/lech-wa%C5%82%C4%99sa-w-die-welt-wojna-domowa-stan%C4%99-na-czele/a-19085985?maca=pol-pol-veu-volltext_Onet-12987-html-copypaste
      • religijnych.uczuc.obraza A LM donosi za granicą na Polskę i Polaków. 11.05.17, 09:58

• moralny_karzel Re: LW nawołuje nawet do wojny domowej. 11.05.17, 13:38
        Na koniec rozmowy z "Die Welt" dramatycznie zapowiada: "Chcieli mnie zastraszyć i zdyskredytować. Chcieli mnie nawet zabić, mam na to świadków. I tak jak wtedy, mogą chcieć mnie teraz zabić, ale mnie nie pokonają".

Ja cię zabiją Bolek to cię pokonają.
        Ale nikt nie chce za ciebie pójść siedzieć, więc możesz być spokojny, że nikt cię nie zabije i zostaniesz niepokonany, jako ten,który "komunem obalił własnymi rencoma".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka