Dodaj do ulubionych

O co chodzi Kaczyńskiemu?

13.11.16, 12:05
„Wyciągamy rękę do tych wszystkich, którzy niezależnie od różnic chcą silnej Polski, silnej Europy, chcą, by nasza cywilizacja chrześcijańska trwała, zwyciężała i rozszerzała się”.
Czym jest cywilizacja chrześcijańska, bo jako żywo nie spotkałem się z takim określeniem, a może to ta jego nowomowa, jak BRETIX, węgiel i inne węglowodany, to teraz nadszedł czas na cywilizacją chrześcijańską, wydawało mi się że żyję w cywilizacji zachodniej w której religią wiodącą jest chrześcijanizm, ale skoro ten nadpolak tak powiedział, to będzie obowiązujące.
Obserwuj wątek
    • boblebowsky Re: O co chodzi Kaczyńskiemu? 13.11.16, 12:16
      Typowy przykład zawłaszczania. Jak cywilizacja to tylko chrześcijańska, reszta to dzicz.
      • czan-dra Re: O co chodzi Kaczyńskiemu? 13.11.16, 12:24
        Ale czym to się je, czym to się charakteryzuje, budowlami w stylu gotyckim? Nawet nazwa gotycki jest zapożyczona z nazwy Gotów, czyli coś brzydkiego. Osobiście wolę dzicz, jest prawdziwsza.
        • boblebowsky Re: O co chodzi Kaczyńskiemu? 13.11.16, 12:34
          czan-dra napisał:

> Ale czym to się je, czym to się charakteryzuje, budowlami w stylu gotyckim? Naw
          > et nazwa gotycki jest zapożyczona z nazwy Gotów, czyli coś brzydkiego. Osobiści
          > e wolę dzicz, jest prawdziwsza.

Mylenie i zawłaszczanie pojęć na potrzeby swoich kompleksów to standard i niczego ponad to nie ma co się doszukiwać.
    • mariner4 Re: O co chodzi Kaczyńskiemu? 13.11.16, 12:29
      Chyba sam już nie wie. Alzheimer powoli postępuje.
      Na mój gust za wolno.
      M.
    • pkt4a Re: O co chodzi Kaczyńskiemu? 13.11.16, 14:48
      tu się zgina dziób pingwina oblechu jeden

www.facebook.com/events/855175567917803/
      apostazja.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka