Dodaj do ulubionych

Podłość przedsiębiorców

17.11.16, 18:41
Podli i chorzy z nienawiści do Prawdziwych Polaków kapitaliści i krwiopijcy postanowili wstrzymać inwestycje, zahamować rozwój i wyrzec się spodziewanych zysków tylko po to żeby sabotować "dobrą zmianę" i zaszkodzić rozwojowi Polski pod światłymi rządami kaczyńskiego i spółki. Ponoć niektórzy są nawet skłonni zbankrutować, dać sobie zlicytować te rezydencje, Maybachy i złote sedesy.
Wyraźnie odebrało im rozumy.

Ale może ja się mylę, może rozum odebrało komuś zupełnie innemu... ?
Obserwuj wątek
    • pav2 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 18:44
      Upaństwowić, znacjonalizować. Guru Naczelnika Iljicz poradził sobie z kapitalistami i wyzyskiwaczami
      • kfugktru23 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 18:49
        Myślisz że to utopia? Wenezuelska fabryka amerykańskiej firmy Kimberly-Clark ogłosiła ostatnio, że z powodu kryzysu ekonomicznego i braku pieniędzy obywateli na zakupy wstrzymuje produkcję artykułów higieny, m.in. m.in. papieru toaletowego i pieluch, a więc podstawowych towarów. W odpowiedzi na to minister pracy Wenezueli Oswaldo Vera ogłosił... natychmiastową okupację zakładu. Jak stwierdził - na wniosek ok. tysiąca pracowników. Nakazał też wznowienie produkcji.
        • rzewuski1 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 19:56
          Idziemy ta droga niestety.
        • pav2 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 20:19
          Utopia? Ja tylko czytam myśli Genialnego Stratega. Toczka w toczkę zgodne z myślami twórców Najszczęśliwszego Narodu na wschodzie Polski. Wrogów "dobrej zmiany" będzie przybywać. Idea Genialnego jest znakomita, tylko Naród tego nie rozumie. Każdy niezależny przedsiębiorca, artysta, naukowiec itd. to potencjalny wróg "dobrej zmiany". Celem Geniusza jest jest uzależnić wszystkich od swojej woli, łaski. On jest zbawcą tego błądzącego Narodu. Aby zbawić Naród Polski Geniusz jest gotowy poświęcić nawet siebie samego. Jego żywiołem jest walka, a celem zniszczenie wroga. Niektórzy jeszcze pomiatają takich zbawców. Za nimi też poszło miliony wyznawców. Historia się powtarza. Oby powtórzyła się tylko farsą.
    • kfugktru23 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 18:46
      Rząd beztrosko wydaje pieniądze, które nawet jeszcze nie pojawiły się w budżecie. Nie chodzi mi nawet o recenzowanie sensu takich programów jak 500Plus, jak podwyższanie płacy minimalnej, czy kosztowne dla finansów państwa obniżenie wieku emerytalnego. W kolejnym roku rząd zaplanował jeszcze większą demolkę finansów. Już podzielił pieniądze których nie ma. A za rogiem czai się już Janosik z pałą na bogatych oto odpowiedź
      • erte2 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 19:13
        Po prostu szczujnia. Szczucie bogatych na biednych i odwrotnie, ateistów na katolików, katolików na żydów, muzułmanów na prawosławnych, dużych na małych, grubych na chudych...
        Wśród podłych i cynicznych ludzi kaczyński jest wyjątkiem. Bo nawet wśród nich zdarzają sie tacy o resztkach przyzwoitości, odrobinie rzetelności i pozostałościach sumienia. jarosław kaczyński jest pozbawiony nawet tych resztek i pozostałości; jest do końca cynicznym sku...synem który jest gotowy na wszystko aby tylko zdobyć i utrzymać władzę.
    • indeed4 Gazetkowy standard 17.11.16, 19:19

shitstorm z wyrwanego z kontekstu zdania, a pelikany łykają te prostackie manipulacje jak żaba kit.

twitter.com/japowiedzialem/status/799313957676716032

> Ale może ja się mylę, może rozum odebrało komuś zupełnie innemu... ?

Owszem - jeśli dobrze pomyślisz, może nawet zajarzysz komu :-)

• kfugktru23 Re: Gazetkowy standard 17.11.16, 19:35
        Poza dziwnym językiem nic te wypowiedzi nie różni.
        • indeed4 Jakoś wierzę Beacie Szydło :-) 17.11.16, 20:02
          "Beata Szydło wyjaśniała, skąd się wzięły ostatnie dane z gospodarki wskazujące na spadek inwestycji.

- Mamy problem w tej chwili, jeśli chodzi o realizację inwestycji, wynikający m.in. z tego powodu, że nasi poprzednicy nie pozostawili gotowych projektów, które moglibyśmy od razu, kiedy przejęliśmy władzę, realizować. Chodzi mi o inwestycje publiczne. Teraz te projekty już są, są gotowe, inwestycje rozpoczęły się - dodała premier.

Jej zdaniem innym powodem spadku inwestycji publicznych jest "spowolnienie w samorządach". Jak wskazała, samorządy nie realizują inwestycji w takim stopniu, jak przewidywał rząd. - Słyszałam z różnych ust, źródeł i różnych stron Polski, że jest taka filozofia w niektórych samorządach kierowanych przez Platformę i PSL, żeby na złość władzy nie realizować tych inwestycji tak, jak powinny one przebiegać zgodnie z harmonogramem - wyjaśniła. Jej zdaniem każdy samorządowiec, który wie, że ma służyć swoim wyborcom, powinien budować drogi czy mosty.

Premier zaznaczyła też, że innym poważniejszym problemem samorządów jest to, że są one "dość mocno zadłużone, bo przez poprzednie lata kredytowano się, żeby realizować inwestycje". - Poradzimy sobie z tym i ta dynamika wzrostu inwestycyjnego, myślę, że już po pierwszym kwartale 2017 r. będzie dużo wyższa - zadeklarowała"

wyborcza.pl/1,75398,20988332,szydlo-o-podatkach-i-realizacji-obietnic-z-expose-na-pytania.html#ixzz4QIIRim00
          • kfugktru23 Re: Jakoś wierzę Beacie Szydło :-) 17.11.16, 20:05
            A ja uważam że powody są inne. Po pierwsze samorządy robią sobie rezerwy na wypadek kolejnych pomysłów PiS których koszty będą ponosić - jak likwidacja gimnazjów. Po drugie to dobra zmiana w zarządzaniu - nowi muszą mieć czas na rozruch a nowy kierownik patrzy na ręce i nikt nie chce się wychylać.
            • indeed4 Przypomnijcie mi, moi drodzy 17.11.16, 20:16

ile razy już przerabialiśmy scenariusz, że Kaczyński mówi coś, za co jest w mediach wyszydzany i wściekle atakowany, a po jakimś czasie się okazuje, że miał rację? :-)

> A ja uważam

Nie "uważasz" tylko wyczytałeś - słyszałem to samo w radiu dziś rano.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnijcie mi, moi drodzy 17.11.16, 20:23
                Ja przypomnę: zero. Przypomnę np. jego bredzenie o strefach szariatu w Szwecji.
                • dystans4 Re: Przypomnijcie mi, moi drodzy 18.11.16, 00:31
                  Miał, miał rację, nie mów że nie!
                  Pamiętam marcowy wieczór i marsz z pochodniami, na którym odniósł się do opinii, że w Smoleńsku była katastrofa: "ale my wiemy, jak było naprawdę!".
                  buldog.

--
                  Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot.
              • adam111115 Re: Przypomnijcie mi, moi drodzy 18.11.16, 07:19
                a po jakimś czasie się okazuje, że miał rację? :-)

A to dobre! Kiedy i gdzie miał rację? Bo jego hasła to zazwyczaj obrzucenie goownem całych dużych grup z ustalonym zarzutem i podtekstem (Niemcy, uchodźcy, wyborcy PO, teraz przedsiębiorcy) .

A wiadomo że w całej dużej grupie znajdzie się przykład pasujący do tezy ot np rudy to fałszywy. Z pewnością w populacji rudych jest kilku fałszywych ale jest ich tyle samo ile w populacji szatynow
            • erte2 Re: Jakoś wierzę Beacie Szydło :-) 17.11.16, 20:42
              kfugktru23 napisał:

A ja uważam że powody są inne. Po pierwsze samorządy robią sobie rezerwy na wypadek kolejnych pomysłów PiS których koszty będą ponosić - jak likwidacja gimnazjów. Po drugie to dobra zmiana w zarządzaniu - nowi muszą mieć czas na rozruch a nowy kierownik patrzy na ręce i nikt nie chce się wychylać.

Po pierwsze - w samorządach nie ma żadnego "nowego kierownika" bo tam na szczęście jeszcze "dobra zmiana" nie dotarła i misiewicze nie rządzą.
              Po drugie - przytłaczająca większość samorządów to koalicje PO-PSL; pisie mają w tym nie wielki udział, a inwestycje na szczeblu samorządowym wymagają współdziałania z administracją państwową; dsalej nie muszę tłumaczyć.
              A po trzecie (o czym nie pamiętamy) w Urzędach Marszałkowskich od prawie roku trwa nieustająca kontrola CBA, a wiemy wszyscy jak się pracuje (a szczególnie podejmuje decyzje) w takiej atmosferze.
            • x2468 Re: Jakoś wierzę Beacie Szydło :-) 17.11.16, 22:19
              Nie zapominaj o ABW u każdego sołtysa.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jakoś wierzę Beacie Szydło :-) 17.11.16, 20:14
            Wiadomo że jej wierzysz. Chociaż pieprzy takie androny że aż głowa boli.
            • x2468 Re: Jakoś wierzę Beacie Szydło :-) 17.11.16, 22:21
              Nie za darmo zwą ich ciemnym ludem.
      • szwampuch58 Re: standard kartofli zaczyna sie: 17.11.16, 20:07
        Czlowiek z drabinkom palnie "babola" w mediach a kacze cyngle zaczynajOm "prasowac" kaczego babola,buhahahaha
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Gazetkowy standard 17.11.16, 20:13
        Coś w stylu wyrywania z kontekstu słów Komorowskiego że wszystko się zmieni bo prezydent gdzieś poleci? To był iście gazetkowy standard.
      • adam111115 Re: Gazetkowy standard 18.11.16, 07:21
        No i znalazł się przedstawiciel ciemnego luda! To indyk. Swoją drogą cały dzień wam zajęło pisanie tłumaczenia kaczego bełkotu?
      • erte2 Re: Gazetkowy standard 18.11.16, 09:49
        indeed4
        żuczku, to "wyrwane z kontekstu" jest waszym stałym zaklęciem na wytłumaczenie kolejnej idiotycznej lub wrednej wypowiedzi któregoś z waszych "prominentów". "Wyrwane z kontekstu" seryjne idiotyzmy macierewicza, "wyrwane z kontekstu" sławetne ziobrowe o tym panu "który już nikogo życia nie pozbawi", "wyrwane z kontekstu" bzdury waszczykowskiego, "wyrwana z kontekstu" "dojna zmiana" (za to maliniak przynajmniej półgębkiem przeprosił).
    • lumpior Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 19:37
      Najpodlejsi są z firmy z krzyżem na dachu,tam jest dochód a zero podatków,za to ulg,zwolnień i dotacji wiele.To najbogatsza sekta. No NaczelnikuPanie do roboty.
    • taniarada Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 19:46
      erte2 napisał: Jeśli byś się orientował to w Polsce panuje układ zamknięty.I po roku czasu badziewia zrobionego przez Platformę nikt cudo twórczo nie odbuduje.Większość i tak spółek uciekła do Czech.I to za Platformy .Doradca podatkowy dr Jacek Zieliński porównał te warunki do sytuacji w Polsce, stwierdzając, iż wielu biznesmenów ucieka obecnie do Czech, gdzie system podatkowy jest prostszy. Podatek CIT wynosi 19 proc., zaś PIT 15 proc., przy czym istnieją liczne ulgi i przywileje dla przedsiębiorców.

- Czechy są atrakcyjną alternatywą dla Polaków chcących założyć działalność gospodarczą – potwierdził dr Andrzej Dmowski, adwokat i doradca podatkowy. - Pierwszy kluczowy element to szybkość założenia spółek kapitałowych w Czechach – procedura jest dużo łatwiejsza niż w Polsce. Obowiązują tam minimalne wymogi związane ze sprawozdawczością podatkową, może się to odbywać w pełni elektronicznie – dodał.

- Poza tym zakup np. samochodu przez spółkę czeską daje możliwość odliczenia przez nią np. podatku akcyzowego, który został zapłacony. Nawet jeśli spółka faktycznie nie rozpoczęła działalności gospodarczej, ale już nabyła np. samochody, to od razu przysługuje jej prawo do zwrotu zapłaconego podatku akcyzowego – zauważył dr Dmowski.Pisać idiotyzmy każdy może nawet hajter po ukończeniu studiów i siedzący na bezrobociu.Po nowym roku to się zmieni ,chyba że jakiś minister PIS dostanie oświecenia ,czyli pomroczność jasną.
      • erte2 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 22:20
        taniarada
        A gdzie i kiedy misiaczku ja to napisałem? Jakiś link, wskazówka albo w ogóle coś?
    • snajper55 Skoro przedsiębiorcy 17.11.16, 19:53
      czyli, nie bójmy się tego słowa, kapitaliści nie chcą inwestować swoich pieniędzy, to rząd zrobi to za nich. Ten kapitał zrodził się z pracy chłopów, robotników i inteligencji pracującej, więc jest jej własnością. Własnością Narodu polskiego a własnością Narodu polskiego decyduje Rząd polski a nie jakiś niepogodzony w wynikiem wyborów (a w zasadzie z dziejową koniecznością) złośliwy kapitalista.

Nie będą nam kapitaliści wsadzać kija w szprychy rozwoju naszej Ojczyzny!

S.
      • kfugktru23 Re: Skoro przedsiębiorcy 17.11.16, 20:07
        A jak inwestycje będą nie trafione to naród będzie żarł trawę i korę z drzew?
        • snajper55 Re: Skoro przedsiębiorcy 17.11.16, 20:16
          kfugktru23 napisał:

> A jak inwestycje będą nie trafione to naród będzie żarł trawę i korę z drzew?

A to już zmartwienie narodu. Nie podobała się narodowi ciepła woda w kranie, to będzie miał zimną.

S.
      • szwampuch58 Re: Skoro przedsiębiorcy 17.11.16, 20:10
        "Prezes PiS już wie, że nie da się rządzić 38–milionowym, dużym krajem, opierając się tylko na poparciu środowisku skupionym wokół Radia Maryja, czy ludziach niewykształconych, do których przemawiają prymitywne slogany i propaganda. Nie jestem optymistą; ten rząd jest głuchy na argumenty. Dopiero jak się gospodarka zawali i nie będzie z czego płacić emerytur, może ludzie w Polsce przejrzą na oczy." rzecze grono polskich kapitalistow zwane Związek Przedsiębiorców i Pracodawców.
        • kfugktru23 Re: Skoro przedsiębiorcy 17.11.16, 20:25
          Czyli wariant Grecki gdy emeryci w bankomatach nie znaleźli pieniędzy. A Grecja miała miękką poduszkę Euro.
    • kfugktru23 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 21:04
      Słowa Kaczyńskiego o przedsiębiorcach wyglądają na objaw paranoi. nawet najciemniejszy lud nie uwierzy, że przedsiębiorcy nie inwestują na złość Kaczyńskiemu i PiS-owi.
      • indeed4 Który "najciemniejszy" lud 17.11.16, 21:19

ten, który pod dyktando najjaśniejszej Wyborczej szydził, kiedy Kaczyński ostrzegał przed Putinem i histeryzował, że "rusofobiczny kurdupel" naraża na szwank przyjacielskie stosunki z Rosją? :-)
        • czekam.na.lewice Re: Który "najciemniejszy" lud 18.11.16, 06:17
          indeed4 napisał:

>
          > ten, który pod dyktando najjaśniejszej Wyborczej szydził, kiedy Kaczyński ostrz
          > egał przed Putinem i histeryzował, że "rusofobiczny kurdupel" naraża na szwank
          > przyjacielskie stosunki z Rosją? :-)
          Mowa jest o gospodarce !
    • zbychu51 Re: Podłość przedsiębiorców 17.11.16, 22:45
      A nie za dużo PIS podatków na kapitalistów nakłada? Bo w budżecie państwa brakuje środków na 500+? Więc ja się nie dziwię postawie kapitalistów.
    • czekam.na.lewice Re: Podłość przedsiębiorców 18.11.16, 06:16
      Szczególnie po wstrzymaniu przetargów w kolejnictwie, inwestycji w OZE oraz uruchomienia dotacji unijnych. Szkodnicy są znani.
    • rodzinny_europejczyk Re: Podłość przedsiębiorców 18.11.16, 07:41
      Tylko ze inwestycje spółek Skarbu Państwa na pewno też r/r spadły skoro PiS najpierw zajmował się w nich glownie wstawianiem misiewiczow, a teraz zajmuje się ich kontrolowaniem.
    • man_sapiens Re: Podłość przedsiębiorców 18.11.16, 10:01
      A mnie słowa naczalnika martwią bardzo. Bo oznaczają, że
      - jest gorzej niż ogłoszono i będzie jeszcze gorzej i Kaczyński już kreuje winnych poza sobą i poza stowarzyszeniem pisiewiczów (tak samo jak w sprawie katastrofy smoleńskiej).
      lub
      - Kaczyński myśli tak naprawdę i będzie się mścić na przedsiębiorcach czyli na gospodarce czyli na nas wszystkich

Co gorsze, jedno nie wyklucza drugiego
      • czekam.na.lewice Re: Podłość przedsiębiorców 18.11.16, 10:14
        man_sapiens napisał:

> A mnie słowa naczalnika martwią bardzo. Bo oznaczają, że
        > - jest gorzej niż ogłoszono i...).
        > lub
        > - Kaczyński myśli tak naprawdę i będzie się mścić na przedsiębiorcach czyli na
        > gospodarce czyli na nas wszystkich
        Zgoda ale jedną uwagą ... już to robi. Czas przyszły jest niewłaściwy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka