12.12.16, 09:50
cytat:

Szef Nowoczesnej zarzucił także Merkel, że swoją decyzję o otwarciu granic powinna była skonsultować z innymi krajami. "Przybyło półtora miliona uchodźców, o wiele więcej niż jesteśmy w stanie przyjąć. Gdy podejmuje się taką decyzję, powinno się porozmawiać z europejskimi partnerami, ponieważ dotyczy to wszystkich – skrytykał Petru.

www.dw.com/pl/petru-w-die-welt-merkel-pope%C5%82ni%C5%82a-b%C5%82%C4%85d/a-36719696
No tak,w końcu i ci nowocześniejsi zrozumieli,że kanzlerz Niemiec nie jest Prezydentem UNii i że nie polski to problem skoro z Polakami nikt nie rozmawiał przed gości zaproszeniem.
Wszyscy winni rozumieć,że Polska to Polska a Niemcy to Niemcy,a UNia to tylko unia.
My gości przyjmiemy tych,których zaprosimy i nikt nie ma prawa Polakom dyktować kto zaproszenie otrzyma.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: ??? 12.12.16, 10:07
      erka-4 napisał:

> My gości przyjmiemy tych,których zaprosimy i nikt nie ma prawa Polakom dyktować
      > kto zaproszenie otrzyma.

Ale sami czujemy się dotknięci, że musimy o wizy do USA występować.

S.
      • nazimno Re: ??? 12.12.16, 10:37
        Gdyby USA zniosly wizy, statystyka polskich wyjazdow do USA zupelnie by sie pewnie nie zmienila.

Na temat amerykanskich wiz rozpowszcechnia sie tezy nie majace nic wspolnego z analiza realnej sytuacji.

• erka-4 Re: ??? 12.12.16, 13:43
        snajper55 napisał:

> Ale sami czujemy się dotknięci, że musimy o wizy do USA występować.
        >
        > S.

- może ty,bo ja nie.
        Uważam,że USA ma rację,nie może być tak,żeby byle ćwok się pchał do Ameryki,zbyt ważne to państwo,żeby je zabić ćwokami.
    • szwampuch58 Re: ??? 12.12.16, 10:26
      Wolacy, myślę że jesteście gorsi od uchodźców którymi gardzicie.
      wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,21092942,piec-lat-robot-przymusowych.html#BoxGWImg
    • mara571 odwazny ten Petru 12.12.16, 10:36
      on juz wie, ze Merkel za 3 lata odejdzie, wiec moze ja zaatakowac.
      Swoja droga tajemnica "spontanicznego" i w obecnosci dzeisiatkow kamer zaproszenia pozostaje nadal nie wyjasniona.
      Ponoc Kanzleramt nie dysponuje zadna notaka sluzbowa z rozmow Merkel z jej doradcami.
    • czekam.na.lewice Re: ??? 12.12.16, 10:55
      Trochę z opóźnieniem ale zrozumiał. Ma rację !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka