Dodaj do ulubionych

Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie.

26.12.16, 21:02
Mównica tak szczerze mówiąc, została zablokowana niezgodnie z prawem.
Ale czy opozycja ma jakiekolwiek prawa zdaniem Jarosława K. i kleru?
Kto szanuje sprzeczne dokumenty dokumenty dotyczące głosowania na najważniejszą ustawą sejmu dotyczącą budżetu?
Na dzisiaj to tyle moich uwag.
A wątek zakładam może za późno.
Szkoda trochę, że nikomu, mnie również, nie przyszło to głowy przed świętami.

Wyrażam poparcie dla protestu w Sejmu posłów PO i Nowoczesnej,
mimo że na żadne z tych ugrupowań nie głosowałem i na PO nie mam zamiaru głosować, ale w tej sprawie mają moje poparcie, zakładam, że nie tylko moje.
Obserwuj wątek
    • adam.eu Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 21:07
      Kochani, wykluczenie posła, ograniczenie dostępu dziennikarzy do sejmu, poparcie Was przez niby apolityczny kler w świątecznych dniach, ingerencja Jarosława K. w sprawy marszałka sejmu.
      Czy Wy tego nie uważacie za dyktaturę?
      Może odpoczęliście w święta i inaczej spojrzycie na sprawę.
      • eses2 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 21:11
        Nie, nie uważam tego za dyktaturę. PIS to socjalizm - ale z socjalistami można łatwo sobie poradzić metodami politycznymi. PO i Nowoczesna - to po prostu bandyci i kreatury, manipulatorzy wszelkiej maści. Na takiej stwory - tylko męska siła jest skuteczna. Hawk.
        • adam.eu Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 21:17
          Dziękuję za opinię.
          A potrafisz ją uzasadnić?
        • erka-4 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 06:22
          eses2 napisał:

Na takiej stwory - tylko męska siła jest skuteczna. Hawk.

- czyli Faszyzm.

• eiran Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 12:30
          eses2 napisał:

> Na takiej stwory - tylko męska
          > siła jest skuteczna. Hawk.

Jastrząb?
        • volupte Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 18:16
          To nie socjalizm tylko faszyzm w wydaniu południowoamerykańskim.
    • taniarada Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 21:19
      To nie jest protest to jest gdybanie na obalenie legalnego rządu.Dlatego taki był pisk przed świętami .Po świętach nastąpi eskalacja.A jak zostanie przekroczona cienka czerwona linia, poleje się krew.Przecież Adasiu większość z Was co popiera nie liczę tu hejterów na forum i różnych obłąkanych nawołuje do Majdanu polskiego.
      • adam.eu Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 21:21
        Przedstawiasz swoją opinię, a masz zastrzeżenie do moich argumentów?
        • x2468 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 23:33
          Zdecydowanie popieram.Rozmowa z pisią swołocza prowadzona metodami parlamentarnymi nie ma sensu co paranoicy i swołocz wielokrotnie udowodnili.
      • mariner4 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 06:24
        Rząd który postępuje nielegalnie nie jest legalny. Nawet jak tłuszcza tego chce.
        M.
      • adam.eu Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 18:29
        taniarada napisał(a):

> To nie jest protest to jest gdybanie na obalenie legalnego rządu...

Muzyka łagodzi obyczaje :P
    • mai-ra3 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 23:26
      Równiez popieram ich protest. Ostatni moment, żeby nie doszło do dyktatury. Już zniszczono TK, złamano Konstytucję, a jeśli zaraz zmienią ordynację wyborczą (wyborcza.pl/7,75398,21165373,ruch-kontroli-wyborow-proponuje-zmiany-w-systemie-wyborczym.html), to naprawdę zniszczą nasz kraj i ledwo co zdobytą demokrację i wolnosć. Jest jeszcze już trochę zapomniana sprawa mediów (kto z Was ogląda TVPiS?) sprawa zgromadzeń oraz dziennikarzy w Sejmie (obawiam się, ze po chwilowej ugodzie, przed tym 6 stycznia nie zostanie ani śladu). Jest sprawa narzucania wszystkim swoich przekonań i poglądów. Jeśli chcemy wolności, to musimy o nią walczyć, żeby PiS nam jej nie zabrał na kolejne kilka(naście? dziesiąt?) lat. Nie dajmy sie poprowadzić jak barany na rzez.
      • eses2 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 26.12.16, 23:30
        Demokracja i wolność - to oksymoron. Dużo tekstu napisałeś - ale to zwykła czcza gadanina na poziomie wyprawki gimnazjalnej.
        • adam.eu Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 06:11
          eses2 napisał:

> Demokracja i wolność - to oksymoron. Dużo tekstu napisałeś - ale to zwykła czcz
          > a gadanina na poziomie wyprawki gimnazjalnej.

A więc drugi raz już w tym wątku proponuję Ci napisać coś konkretnego.
        • mai-ra3 Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 14:54
          Cieszę się, że również już zauważasz, ze odbieranie demokracji i wprowadzanie dyktatury jednego posła jest równoznaczne z odbieraniem nam wolności (słowa, zgromadzeń, prawa do własnych przekonań i poglądów, do wolności wyznania, pozbawianie opozycji prawa głosu, usuwaniem z obrad niewygodnych posłów i pozbawianie prawa do zgłaszania poprawek).
    • qwardian Awanturnictwo, warcholstwo... 26.12.16, 23:48

i zepsute święta. Zostanie bezlitośnie pomszczone przy urnie wyborczej...
    • j-k Zdecydowanie PO.TE.PIAM protest posłów w Sejmie 27.12.16, 00:40
      a Narod w tej sprawie sie wypowie.
      • snajper55 Re: Zdecydowanie PO.TE.PIAM protest posłów w Sejm 27.12.16, 01:38
        j-k napisał:

> a Narod w tej sprawie sie wypowie.

Nie Naród, tylko obywatele, społeczeństwo, czyli ci, którzy mają prawa wyborcze. Człowiek narodowości polskiej bez polskiego obywatelstwa praw wyborczych nie ma.

S.
        • czekam.na.lewice Re: Zdecydowanie PO.TE.PIAM protest posłów w Sejm 27.12.16, 03:03
          snajper55 napisał:

> j-k napisał:
          >
          > > a Narod w tej sprawie sie wypowie.
          >
          > Nie Naród, tylko obywatele, społeczeństwo, czyli ci, którzy mają prawa wyborcze
          > . Człowiek narodowości polskiej bez polskiego obywatelstwa praw wyborczych nie
          > ma.
          >
          > S.
          i odwrotnie. Człowiek nie będący Polakiem a mający obywatelstwo polskie ....głos ma.
        • j-k hloopcze, 27.12.16, 12:34
          snajper55 napisał:
          czlowiek narodowosci polskiej bez polskiego obywatelstwa praw wyborczych nie ma.

nie ma prawie takich, hloopcze
          - wyjawszy stara Polonie Amerykanska.

• czekam.na.lewice kabaret 27.12.16, 02:55
      Najśmieszniejszy postulat to żądanie : w.o.l.n.e.g.o. .i.n.t.e.r.n.e.t.u.
      • adam.eu Re: kabaret 27.12.16, 06:21
        Być może śmieszne................
        Dzisiaj.

Ale chyba nie dziwne, że Ty na ten aspekt zwracasz uwagę.

Jakoś dziwnie nie zauważasz, że praktycznie wszyscy łącznie z lewicą domagają się powtórki głosowania w sprawie budżetu.
        • erka-4 kabaret stworzył nie przewidziane okoliczności 27.12.16, 06:53
          adam.eu napisał:

> Jakoś dziwnie nie zauważasz, że praktycznie wszyscy łącznie z lewicą domagają się powtórki głosowania w sprawie budżetu.
          >

- przesadzasz,kandydatka lewicy z kampanii przedwyborczej prezydenckiej tego się nie domaga.
          Stwierdziła w jednej z wielu swoich dyskusji,że posiedzenie Parlamentu może odbywać się w każdym innym miejscu,nawet poza budynkiem sejmu,zwłaszcza gdy do tego nieprzewidzaine okoliczności zmuszą.
          • adam.eu Re: kabaret stworzył nie przewidziane okolicznośc 27.12.16, 18:09
            Fakt, ale jakoś dziwnie od dawna kojarzę ją z PISem. Myślę, że się nie mylę.
            Ale zwróć uwagę, że nawet osobnik, co ją rekomendował na kandydatkę na prezydenta RP też uważa, że powinno się powtórzyć głosowanie dotyczące budżetu. Być może o tym nie wiesz, bo on faktycznie jest migany.
    • erka-4 trudno mi mi niektórych zrozumieć... 27.12.16, 06:39
      ...jak można POpierać opozycję totalną,która pozycję taką przyjęła od chwili urodzenia,czyli w dzień pierwszy PO nieudanych dla niej wyborach.
      Przecież to jakaś paranoja,popierać kogoś kto nic nie robi jedynie krzyczy i kwiczy.

A może ta opozycja totalna POwinna przedstawić jakiś swój program i do niego przekonała większość Polaków,bo póki co nic takiego nie widzę.
      Widzę jedno,że ona,ta opozycja w swym zacietrzewieniu totalnym złożyłaby nawet sprzeciw,gdyby dziś w Sejmie RP większość parlamentarna uchwaliła,że zrzeka się władzy.
      Opozycja totalna by się na to nie zgodziła totalnie.

Zatem jak tu gadać z przeciwnikiem totalnym ?
      Nie ma sensu.
      Sens jest jeden: robić swoje i na osłów totalnie upartych się nie oglądać.
      • erka-4 pardon... 27.12.16, 06:40
        ma być:
        Sens jest jeden: robić swoje i na posłów totalnie upartych się nie oglądać.
        • matigrypl Re: pardon... 27.12.16, 07:11
          Dla mnie jest jasne ze należy wybudować możliwie szybko drugi sejm z wszystkimi bajerami uniemożliwiajacymi totalnej garstce robienie cyrku z poważnej instytucji! Demokracja to argumenty a nie prowokacje, wrzaski i siłowe rozwiązania. W demokracji nawet najgłupsze rozwiązanie jeśli ma aprobatę musi być respektowane. A wybory przede wszystkim! Każdy malkontent rozwiązań demokratycznych na pewno demokratą nie jest choćby nie wiem jak darł ryja o swoich "demokratycznych" przekonaniach!
          • erka-4 żeby Polska była Polską... 27.12.16, 07:28
            ...pieśń ciągle aktualna.

- około 20 minuty.
            www.youtube.com/watch?v=N4hgaeUDHpg
          • m.c.hrabia Re: pardon... 27.12.16, 07:43
            matigrypl napisał(a):

> Dla mnie jest jasne ze należy wybudować możliwie szybko drugi sejm z wszystkim
            i bajerami

a po co ? wystarczy przenieś głosowania na Nowogrodzką i sprawa załatwiona.

> W demokracji nawet najgłupsze rozwiązanie jeśli ma aprobatę musi być respektowane.

tak to jest "sól" demokracji
            ciekawe tylko kogo dotyczy słówko musi.
          • adam.eu Re: pardon... 27.12.16, 18:14
            matigrypl napisał(a):

> Dla mnie jest jasne ze.............

Czyli totalna dyktatura suwerena, tak jak dyktatura proletariatu w PRL?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: trudno mi mi niektórych zrozumieć... 27.12.16, 09:55
        Piszesz katrina o tej opozycji totalnej, która na każdym posiedzeniu sejmu głosuje razem z większością parlamentarną za wieloma projektami rządowymi i tejże większości? Jak więc można ją nazywać opozycją totalną?
        • erka-4 Re: trudno mi mi niektórych zrozumieć... 27.12.16, 11:43
          Nie ściemniaj,dobrze wiesz o kim mówię.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: trudno mi mi niektórych zrozumieć... 27.12.16, 11:46
            Nie wiem. O kim piszesz?
          • adam.eu Re: trudno mi mi niektórych zrozumieć... 27.12.16, 18:16
            erka-4 napisał:

> Nie ściemniaj,dobrze wiesz o kim mówię.

Rozjaśnij.....
      • adam.eu Re: trudno mi mi niektórych zrozumieć... 27.12.16, 18:11
        erka-4 napisał:

> ...jak można POpierać opozycję totalną,.........................
        ..................................

Rozumiem Twoja wypowiedź, opozycji można i należy dokładnie i gruntownie olać.
        Jeżeli się źle zrozumiałem, to wyjaśnij.
        --
        Oby podczas kolejnych świąt kler nie wypowiadał się o polityce.
    • 141288bs Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 09:38
      Ta chuliganeria sama nie wie poco jeszcze tam siedzi - juz by wyszli,ale obawiaja sie smiechu na cala
      Polske,ba UE. Smiech bedzie i to niezaleznie od daty wyjscia.
    • marz12ka Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 09:45
      taki dowcip świąteczny :
      dlaczego posłowie opozycji zostali w sejmie na święta?
      - bo zabrakło dla nich miejsca przy żłobie ;)

• kultywator.scierniskowy A ja jestem zdecydowanie przeciwny tego typu 27.12.16, 10:52
      akcjom.
      Nie było potrzeby blokowania obrad Sejmu li tylko dlatego, że posłanki PO i Nowoczesnej chciały usiąść w fotelu i pobawić się laską marszałka.
    • moralny_karzel Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 13:14
      Mównica tak szczerze mówiąc, została zablokowana niezgodnie z prawem.
      Ale czy opozycja ma jakiekolwiek prawa zdaniem Jarosława K. i kleru?

Jeżeli została zablokowana niezgodnie z prawem, to dalsze rozważania są bez sensu.
      Jakie prawa miała opozycja można było oglądać gdy władzę sprawowali szcerbaci...czyli PO.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 13:21
        Nie miała prawa zadać pytania odnośnie zgłoszonej wcześniej poprawki do budżetu państwa?
        • sverir Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 15:07
          Niektórzy twierdzą nawet, że wyłączano jej mikrofon.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 15:09
            Kanalie!
            • sverir Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 15:16
              Przy okazji chciałem zauważyć, że poseł Andzel zajmuje 25 miejsce wg liczby wypowiedzi, z czego 3/4 to oświadczenia, wygłoszone i niewygłoszone. A to lider wśród posłów PiS. Posłowie PiS sami niewiele głos zabierają w tej kadencji, więc można domniemywać, że traktują opozycję na równo z sobą:)
      • adam.eu Re: Zdecydowanie popieram protest posłów w Sejmie 27.12.16, 18:22
        moralny_karzel napisał:

> Mównica tak szczerze mówiąc, została zablokowana niezgodnie z prawem.
        > Ale czy opozycja ma jakiekolwiek prawa zdaniem Jarosława K. i kleru?
        >
        > Jeżeli została zablokowana niezgodnie z prawem, to dalsze rozważania są bez sen
        > su.
        > Jakie prawa miała opozycja można było oglądać gdy władzę sprawowali szcerbaci..
        > .czyli PO.

Jak jeszcze potrafisz, to zastanów się, dlaczego opozycja tak postąpiła.
        Myślę, że odnośnie prawa też Ci się inne kwestie w tym parlamencie przypomną.
        Może to Ci pozwoli nieco inaczej spojrzeć na całość.
        A raczej inaczej pisać inaczej.
    • taniarada Re: Zdecydowanie nie 27.12.16, 18:33
      Plan był genialny: pod jakimś pretekstem nie dopuścić do uchwalenia budżetu. Brak budżetu oznaczałby problemy z funkcjonowaniem państwa - tym razem byłyby to rzeczywiste problemy, chaos (skwapliwie wspomagany), problemy z uruchamianiem dotacji unijnych i relokacją sił NATO. Odpowiedzialność spadałaby na rządzącą większość i wcześniejsze wybory byłby przesądzone, podobnie jak w ich wynik. "Zaprzyjaźnione media" po raz pierwszy dostałyby paliwo i z pewnością nie zmarnowałyby.
      Razwiedka, zagrożeni dożywociem po Smoleńsku i co grubszych aferach PO-PSL spośród 2605-u (link is external), WSI, 30 tys emerytów ubeckich już przebierało nóżkami.Nieograniczone możliwości prowokacji dawało aż 200 wystąpień totalnej opozycji do zaaranżowania podczas krytycznej sesji, wystąpień podobnych do tych na inauguracyjnym posiedzeniu kadencji rok temu w wykonaniu 30 posłów Nowoczesnej. Aż 10 godzin na wygenerowanie pretekstu do zablokowania mównicy i fotela Marszałka to warunki komfortowe w przypadku ludzi zurbanizowanych, bez zasad, godności i honoru, gotowych na dowolne świństwo.Przygotowane zawczasu podium dla mówców, nagłośnienie i transparenty nie zmarnowałyby się. Wystąpienia i artykuły autorytetów i ekspertów z kraju i z zagranicy potępiające reżim przytłaczałyby nas ze wszystkich stron. Kraj uratowałby Tusk przybywający wprost z Niebios na białym koniu.
      Tymczasem Gang Olsena nie wytrzymał i już po wystrzeleniu pierwszej Szczerby zablokował Sejm, zachwycony swoją przebiegłością i perspektywą powrotu do koryta. Prosta pułapka ofsajdowa PiSu podobna do tej z "czarnego marszu" zamieniła cały misterny plan w totalną klapę. Pis wycofał się ze swoich propozycji regulacji pracy mediów w Sejmie, które posłużyły jako pretekst do wytoczenia najcięższych dział. Z luf wypadały już tylko bombki świąteczne z twarzami blokujących. Stracili je chyba na zawsze.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/janko-walski/gang-olsena-w-sejmie

• adam.eu Re: Zdecydowanie nie 27.12.16, 18:35
        taniarada napisał(a):

> Plan był genialny: pod jakimś pretekstem nie dopuścić do uchwalenia budżetu.
        ......................................

Zamach stanu, jak on przebiegał?
        • 141288bs Re: Zdecydowanie nie 27.12.16, 19:29
          Chetnie juz by zrezygnowali z tej blokady,ale wstyd i smiech na caly swiat. Blizszy jest scenariusz,ze narod wreszcie wezmie sprawe w swoje rece.- Wejdzie do sejmu i wyciagnie za kolnierz na smietnik tych nierobow - narod ma takie prawo i tu imunitet nie chroni. Kazdy z poslow slubowal pracowac na rzecz dobra narodu,bez wzgledu na opcje z jakiej zostal wybrany...ma pracowac dla dobra kazdego obywatela. Trzeba juz ustawic przed budynkiem sejmu kontenery na te smieci z sali plenarnej,wkrotce przystapimy do generalnych porzadkow.
          • adam.eu Re: Zdecydowanie nie 27.12.16, 20:24
            141288bs napisał:

> Chetnie juz by zrezygnowali z tej blokady,ale wstyd i smiech na caly swiat. Bli
            > zszy jest scenariusz,ze narod wreszcie wezmie sprawe w swoje rece.- Wejdzie do
            > sejmu i wyciagnie za kolnierz na smietnik tych nierobow -............................
            ...............................................

Czyli takie ORMO Suwerenowe?
            To dlatego zdjęli barierki, aby suweren mógł tam wejść?
            Masz jeszcze coś do powiedzenia? To dawaj :-)
      • wariant_b Re: Zdecydowanie nie 27.12.16, 20:32
        > Plan był genialny: pod jakimś pretekstem nie dopuścić do uchwalenia budżetu.

A ilu głosów potrzeba, żeby przegłosować budżet?
        I ilu posłów musi być obecnych, żeby przy głosowaniu było kworum?

Czy prezydent ma obowiązek, czy prawo ogłosić wcześniejsze wybory?
        I kto w tej chwili jest nimi bardziej zainteresowany - Kaczyński czy opozycja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka