Dodaj do ulubionych

Szejk z gronostajem

08.01.17, 22:26
natemat.pl/198655,pod-oslona-nocy-w-pospiechu-i-z-tajemniczym-szejkiem-w-tle-newsweek-ujawnia-szczegoly-zakupu-damy-z-gronostajem czy mi się wydaje że muzułmanie nie mogą mieć obrazów z postaciami ludzkimi?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Szejk z gronostajem 08.01.17, 23:09
      kfugktru23 napisał:

> czy mi się wydaje że muzułmanie nie mogą mieć obrazów z postaciami ludzkimi?

Koran, tak samo jak Biblia zakazuje tworzenia wizerunków ludzi i zwierząt. Chrześcijanie jednak, w odróżnieniu od muzułmanów, "zmodyfikowali" 10 przykazań otrzymanych od swego boga i usunęli z nich ten zakaz. Widocznie uważają się od niego mądrzejsi. Zresztą nie była to jedyna poprawka 10 przykazań.

S.
      • nietentego Re: Szejk z gronostajem 08.01.17, 23:22
        snajper55 napisał:

> Koran, tak samo jak Biblia zakazuje tworzenia wizerunków ludzi i zwierząt.

Ten zakaz to jakaś aberracja, szczególne kretyństwo. Narzędzie kontroli nad duszyczkami.
        • snajper55 Re: Szejk z gronostajem 09.01.17, 00:29
          nietentego napisał:

> Ten zakaz to jakaś aberracja, szczególne kretyństwo. Narzędzie kontroli nad dus
          > zyczkami.

A o cóż innego chodzi w każdej religii? A nie ma lepszej metody niż wpędzanie człowieka w poczucie winy.

S.
    • inocom Banknoty 08.01.17, 23:24
      kfugktru23 napisał:

czy mi się wydaje że muzułmanie nie mogą mieć obrazów z postaciami ludzkimi?

www.transazja.pl/pl22/kurs_waluty/SAR/rial_saudyjski#banknoty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka