kfugktru23 08.01.17, 22:26 natemat.pl/198655,pod-oslona-nocy-w-pospiechu-i-z-tajemniczym-szejkiem-w-tle-newsweek-ujawnia-szczegoly-zakupu-damy-z-gronostajem czy mi się wydaje że muzułmanie nie mogą mieć obrazów z postaciami ludzkimi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Szejk z gronostajem 08.01.17, 23:09 kfugktru23 napisał: > czy mi się wydaje że muzułmanie nie mogą mieć obrazów z postaciami ludzkimi? Koran, tak samo jak Biblia zakazuje tworzenia wizerunków ludzi i zwierząt. Chrześcijanie jednak, w odróżnieniu od muzułmanów, "zmodyfikowali" 10 przykazań otrzymanych od swego boga i usunęli z nich ten zakaz. Widocznie uważają się od niego mądrzejsi. Zresztą nie była to jedyna poprawka 10 przykazań. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nietentego Re: Szejk z gronostajem 08.01.17, 23:22 snajper55 napisał: > Koran, tak samo jak Biblia zakazuje tworzenia wizerunków ludzi i zwierząt. Ten zakaz to jakaś aberracja, szczególne kretyństwo. Narzędzie kontroli nad duszyczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Szejk z gronostajem 09.01.17, 00:29 nietentego napisał: > Ten zakaz to jakaś aberracja, szczególne kretyństwo. Narzędzie kontroli nad dus > zyczkami. A o cóż innego chodzi w każdej religii? A nie ma lepszej metody niż wpędzanie człowieka w poczucie winy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Banknoty 08.01.17, 23:24 kfugktru23 napisał: czy mi się wydaje że muzułmanie nie mogą mieć obrazów z postaciami ludzkimi? www.transazja.pl/pl22/kurs_waluty/SAR/rial_saudyjski#banknoty Odpowiedz Link Zgłoś