Dodaj do ulubionych

Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem

24.02.17, 17:17
Franciszek znowu grabi sobie u PiSiorów, oraz innych najprawdziwszych z prawdziwych.

- Skandalem jest mówienie jednej rzeczy i robienie drugiej, podwójne życie we wszystkim.

Stwierdził, że spotkał się z takimi wiernymi, którzy deklarują - jak cytował papież - jestem żarliwym katolikiem, chodzę zawsze na mszę, należę do tego i innego stowarzyszenia, ale powinni też dodać - zdaniem Franciszka, że ich życie nie jest chrześcijańskie, nie płacą pracownikom właściwej pensji, wykorzystują ludzi, prowadzą ciemne interesy, piorą brudne pieniądze, prowadzą podwójne życie.

Mówił też, że kiedy przed Jezusem stanie ktoś taki zapewniając: "Chodziłem do kościoła, byłem blisko Ciebie, należałem do stowarzyszenia, dawałem datki", to usłyszy: "Tak, pamiętam te datki, wszystko to były brudne pieniądze, wszystkie ukradzione ubogim. Nie znam Ciebie".

Obserwuj wątek
    • 3kaczyjar Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 24.02.17, 17:30
      Frank aleś jebną - toć z tego wynika że u nas NIMA chrześcijan.
      • wsk175 Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 24.02.17, 17:49
        U nas w zdecydowanej większości jest pseudo katolicka trzoda.
        • szwampuch58 Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 24.02.17, 18:07
          Spada popularność ślubów kościelnych , kurna co jest
          • suender Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 24.02.17, 19:26
            szwampuch58 24.02.17, 18:07

> Spada popularność ślubów kościelnych , kurna co jest

To tylko statystyka, a ona tylko statystykuje.
            Nie wszystkie śluby kościelne są ważne. Jak młoda para tylko dla "Co powiedzą ludzie?' brała ślub, to on nic był warty był!
            Zatem prawdopodobnie liczba ważnych ślubów jest constans.

Pozdr.
        • mannaggiah Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 24.02.17, 18:18
          Taka trzoda jacy pasterze.
          • j-k nieprawda - to jeden diabel... 24.02.17, 18:33
            mannaggiah napisała:
            > Taka trzoda jacy pasterze.

nieprawda. jakos trzody zalezy tylko w polowie od pasterza.

w drugiej polowie od jakosci trawy na pastwisku.
    • szlachcic Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 24.02.17, 19:05
      Pislamostow ch...... strzela
      Oni tego papieza zamorduja
    • indeed4 Ateiści idą do piekła 24.02.17, 19:27
      więc tak się słoneczka nie podniecać.

"Papież Franciszek powiedział podczas homilii wygłoszonej 22 maja, że również ateiści mogą zostać zbawieni. Watykan zdementował jednak słowa głowy Kościoła"

wiadomosci.onet.pl/swiat/watykan-sprostowal-slowa-papieza-ateisci-ida-do-piekla/rgvsn

Francesco drugi Kaczyński - plecie w mediach co mu ślina na język przyniesie, a potem Watykan musi prostować (wpadki prezesa tłumaczyć posłowie).
      • wsk175 Re: Ateiści idą do piekła 25.02.17, 09:59
        Wole do piekła, niż do raju zboków w sutannach.....
      • szwampuch58 Re: No dobra indyczek 25.02.17, 10:05
        a ty "kupujesz " te spacery do nieba i piekla....buhahahahaha,niech cie dinozaur kopnie
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ateiści idą do piekła 25.02.17, 10:06
        Predzej do nieba pojdzie reżyser Klàtwy niż ty, indyk.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Lepiej być ateistą niż złym chrześcijaninem 25.02.17, 10:03
      Ależ ten Jezus to twardziel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka