Dodaj do ulubionych

Od czego chce nas uwolnić Kaczyński

30.03.17, 22:19
Wczoraj w Faktach po Faktach, Władysław Frasyniuk na pytanie Justyny Pochanke, dlaczego prezes PIS uważa, że Polska ciągle nie jest wolna i w takim razie od kogo/ czego chce nas uwolnić, odpowiedział: Jarosław Kaczyński chce nas uwolnić od demokracji, wolnych mediów, niezależnych sądów i od Europy.
Diagnoza Frasyniuka niestety jest celna i dokładna. Szkoda, że jakieś 30% moich rodaków jeszcze tego nie rozumie albo po prostu chcą powrotu dyktatury, tym razem już nie proletariatu i PZPR tylko PIS. W sumie na to samo wychodzi.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 30.03.17, 22:26
      Juz poprzednie krolowanie braci Kaczynskich smierdzialo zapedami do dyktatury. Dziwi mnie, ze Polacy dali sie drugi raz nabrac na te same sztuczki.
    • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 30.03.17, 22:28
      Uważam że nieco się mylisz... Twoi rodacy chcą żyć w normalnym kraju, gdzie za pracę płaci się przynajmniej tyle żeby nie trzeba było kraść aby związać koniec z końcem, w którym nie ma świętych krów, gdzie prawo sięga nawet tych "nietykalnych". Polacy chcą żyć w normalnym kraju i na europejskim poziomie..Poprzednicy tego nie gwarantowali..dlatego musieli odejść
      • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 30.03.17, 23:03
        Po pierwsze na koryto trzeba sobie zapracować. Nic nie ma za darmo. A Polskę przez 60 lat drenowała Rosja. Trudno ale 120 lat trzeba to będzie odrabiać. Chyba że zdarzy się cud i odkryjemy złoża ropa 10 razy takie jak w Dubaju. I nikt ci nic nie ukradł. No sorry ale dziś liczy się to co wyprodukujesz na rynek globalny. A jakoś Amerykanie, Chińczycy czy Australijczycy wolą kupić mercedesa a nie małego fiata. Niestety ale to co produkujemy jest mało warte. I jeszcze długo tak będzie! I żaden Morawiecki tego nie zmieni. Tak było z błękitnym laserem. Mieliśmy podbić świat ale okazało się że nie jest tak pięknie bo koszty produkcji są za wysokie. I nie dlatego że Tusk ukradło. Pewnie że łatwiej jest łyknąć bajeczkę że za nasze niepowiedzenia odpowiada ktoś inny a nie my. Ale przez to że oddaliśmy własny kraj świrom bo frustracja nas zalała możemy go stracić bo wpadnie w ruskie łapy.
        • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 30.03.17, 23:35
          kfugktru23 napisał:

> Po pierwsze na koryto trzeba sobie zapracować. Nic nie ma za darmo. A Polskę pr
          > zez 60 lat drenowała Rosja.

Przez następne prawie 30 drenowali nas rzekomo nasi przyjaciele. Długi Gierka już spłaciliśmy, A te które zaciągnęli rządzący krajem poprzednicy będą spłacane tak jak mówisz przez kolejne które prawidłowo obliczyłeś

Trudno ale 120 lat trzeba to będzie odrabiać. Chyba
          > że zdarzy się cud i odkryjemy złoża ropa 10 razy takie jak w Dubaju. I nikt ci
          > nic nie ukradł. No sorry ale dziś liczy się to co wyprodukujesz na rynek globa
          > lny. A jakoś Amerykanie, Chińczycy czy Australijczycy wolą kupić mercedesa a ni
          > e małego fiata. Niestety ale to co produkujemy jest mało warte.

Dziwne że nasi inżynierowie cenieni są na całym świecie. To popaprana POlityka prowadzi do tego że nie możemy nic wyprodukować bo manipulują nami albo Rosjanie albo Niemcy.

I jeszcze długo
          > tak będzie! I żaden Morawiecki tego nie zmieni. Tak było z błękitnym laserem.
          > Mieliśmy podbić świat ale okazało się że nie jest tak pięknie bo koszty produkc
          > ji są za wysokie. I nie dlatego że Tusk ukradło. Pewnie że łatwiej jest łyknąć
          > bajeczkę że za nasze niepowiedzenia odpowiada ktoś inny a nie my. Ale przez to
          > że oddaliśmy własny kraj świrom bo frustracja nas zalała możemy go stracić bo w
          > padnie w ruskie łapy.

Kogo masz na myśli?? Tych świrów którzy uważają że tylko oni nadają się do rządzenia? ci którzy doprowadzili do takiego stanu nasz piękny kraj? Skoro są tacy zajefajni i jedyni to dlaczego nie wygrali wyborów???
          Nawet wyborcy PO olali w ostatnich wyborach tych świrów o których piszesz kfru....
          • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 30.03.17, 23:45
            lech1966 napisał
            > Przez następne prawie 30 drenowali nas rzekomo nasi przyjaciele. Długi Gierka j
            > uż spłaciliśmy, A te które zaciągnęli rządzący krajem poprzednicy będą spłacane
            > tak jak mówisz przez kolejne które prawidłowo obliczyłeś
            I znowu pieprz... sorry ale żyłem PRL i III RO to piekło i ziemia. Wtedy była bida aż piszczało.

> Dziwne że nasi inżynierowie cenieni są na całym świecie. To popaprana POlityka
            > prowadzi do tego że nie możemy nic wyprodukować bo manipulują nami albo Rosjani
            > e albo Niemcy.
            Inżynierowie tak ale produkty już nie. Do tego trzeba kasy na reklamę.

> Kogo masz na myśli?? Tych świrów którzy uważają że tylko oni nadają się do rząd
            > zenia? ci którzy doprowadzili do takiego stanu nasz piękny kraj? Skoro są tacy
            > zajefajni i jedyni to dlaczego nie wygrali wyborów???
            > Nawet wyborcy PO olali w ostatnich wyborach tych świrów o których piszesz kfru.
            > ...
            Bo ludzie poczuli że sytuacja jest stabilna, że nic się nie zmieni, a że nudziło im się to może nie będzie lepiej ale będzie ciekawiej.
            • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 00:00
              kfugktru23 napisał:

> I znowu pieprz... sorry ale żyłem PRL i III RO to piekło i ziemia. Wtedy była b
              > ida aż piszczało.

Ja też żyłem,,długo już żyję i widziałem i widzę jak nas drenowali wcześniej,,i później.

> > Dziwne że nasi inżynierowie cenieni są na całym świecie. To popaprana POl
              > ityka
              > > prowadzi do tego że nie możemy nic wyprodukować bo manipulują nami albo R
              > osjani
              > > e albo Niemcy.
              > Inżynierowie tak ale produkty już nie. Do tego trzeba kasy na reklamę.

Reklamę? Dobry produkt się sam obroni. Pod warunkiem że nikt ci nie robi koło pióra z rządu. Ale poprzednie ekipy nie były zainteresowane niczym poza własnym nosem i obcym interesem.

> > ...
              > Bo ludzie poczuli że sytuacja jest stabilna, że nic się nie zmieni, a że nudzi
              > ło im się to może nie będzie lepiej ale będzie ciekawiej.

Ty sam w to nie wierzysz, nawet nie próbuj mi wmówić że o twój pomysł.. Zwyczajnie powtarzasz to co zostawili zleceniodawcy.
              • mariner4 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 06:36
                To rząd ma nadrukować pieniędzy?
                Podstawowa prawda jest taka. Upraszczając sprawę, to suma wszystkich dochodów ludności powinna odpowiadać sumie wartości towarów i usług na rynku. Tego nie da się przeskoczyć. Znam paru właścicieli firm i wiem, że balansują na krawędzi opłacalności. Liczy się wydajność pracy a nie to, co się "słusznie należy". Wydajność w sensie ekonomicznym, a nie że ktoś się napracuje, nawet ponad siły. Nie da się nadrobić w ciągu nawet 30 zaległości z czasu, który jako kraj straciliśmy. #0 lat to dużo, dla mnie, dla Ciebie, ale nie dla kraju.
                Kraje bogate znacznie dłużej pracowały na swój poziom życia, a i tam nawet nie wszystkim jest dobrze. Biedę można zobaczyć nawet w najbogatszych krajach świata.
                Nasi fachowcy są cenieni na świecie. Ale dlaczego? Pracując tam osiągają wydajność pracy w tych krajach, gdzie pracują. Niedawno czytałem, że twórcy "Wiedźmina" w ciągu roku sprzedali swój produkt za ponad mld PLN. Jestem pewien, że pracownicy tej firmy zarabiają porównywalnie do krajów rozwiniętych. Biorąc pod uwagę przychody, i koszty, osiągnęli bardzo dużą wydajność pracy. wydajność tylko w stosunkowo małym stopniu zależy od pracowników. To sprawa technologii, narzędzi pracy i tak dalej. A to daje pracodawca. Chęci pracowników nie wystarczą.
                To co piszę, to truizmy, ale nie wszyscy jak widać to rozumieją.
                M.
                • nazimno Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 07:02
                  Gdy chodzi o dodruk banknotow, to
                  EBC nie ma sobie rownych:

60 mld. € miesiecznie.
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 13:01
            lech1966 napisał:

(...)Przez następne prawie 30 drenowali nas rzekomo nasi przyjaciele. Długi Gierka już spłaciliśmy, A te które zaciągnęli rządzący krajem poprzednicy będą spłacane tak jak mówisz przez kolejne (...)

Spłaciliśmy ?? a ja przypuszczałam, że to pewien KTOŚ "załatwił" ich anulowanie.
            :-O
        • 141288bs Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 21:48
          To,ze jestes zmanipulowany,to az nadto widac,ale by byc tak glupim i czekac na POwrot do osmiorniczek i tesknic do kamieni kupy - trzeba zamiast mozgu miec kfugk i tru polaczane w jedno.
          • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 22:05
            Lepsza kupa kamieni niż dobra zmiana wyborcza.pl/7,155287,21569488,pkp-kto-ma-w-glowie-olej-ten-doi-kolej.html#BoxGWImg
            • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 22:08
              Dla ciebie może lepsza kupa kamieni,,,,dla mnie jest odwrotnie
              • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 22:16
                Naprawdę popierasz takie złodziejstwo? Czym różni się złodziejstwo PO od złodziejstwa PiS?
                • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 22:29
                  Niczym,,złodziejstwo to zawsze złodziejstwo. Dlatego jestem przeciw złodziejom.
                  • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 22:32
                    Tylko dlaczego popierasz tych z PiS?
                    • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 22:40
                      Od czegoś trzeba zacząć. Było tyle grubych kresek po których miało być inaczej że w to też już nie wierzę. Wszystkie rządy po 89 roku napychały sobie jedynie kieszenie i sprzedawały Polskę każdemu kto pokazał że ma parę groszy do wydania, a szaraków ale Polaków takich jak ja mieli głęboko. Nikt do tej pory nie został za to ukarany. Ja w pewnym momencie powiedziałem dość. Byłem zdecydowanym przeciwnikiem PIS do pewnego momentu,,ale zrozumiałem że tylko oni mogą coś zmienić. Sam w to nie mogę uwierzyć,,,,ale taka jest prawda..
                      • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 23:01
                        A robią to? Ilu zostało skazanych aferzystów? mają władzę od półtora roku i co? Jedyne co robią to TKM!
      • buldog2 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 00:04
        Kompletna bzdura. Ani nie jest tak, że nie sposób przeżyć nawet za pensję minimalną (na minimalnym poziomie), ani tak, że PIS cokolwiek na lepsze zmienił w układach. Tylko zapożycza i rozwala Polskę, na obecne łapówki będą pracować i drogo (kilka razy więcej) płacić za 30 lat dzieci, które dziś pieniądze dostają, te które nie dostają, też zapłacą.
        • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 00:25
          buldog2 napisał:

> Kompletna bzdura. Ani nie jest tak, że nie sposób przeżyć nawet za pensję minim
          > alną (na minimalnym poziomie),

Niektórzy nie dadzą rady przeżyć za 10 tyś/mc

ani tak, że PIS cokolwiek na lepsze zmienił w uk
          > ładach. Tylko zapożycza i rozwala Polskę, na obecne łapówki będą pracować i dro
          > go (kilka razy więcej) płacić za 30 lat dzieci, które dziś pieniądze dostają, t
          > e które nie dostają, też zapłacą.

Zobaczymy. Socjal w cywilizowanych krajach EU jest na sporo wyższym poziomie i jakoś Niemcy czy GB nie splajtowała.
          • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 07:06
            Tylko widzisz oni mają 100 razy większą od naszej gospodarkę...
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 07:41
            Przeżyć za 10 tys. za miesiąc nie mogą np. informatycy w resorcie Streżyńskiej.
          • stasi1 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 09:14
            Ale wyobraź sobie że Niemcy nie mają deficytu! W ubiegłym roku polski deficyt był 2 według wysokości w Polsce. Tegoroczny w planach jest na pierwszym miejscu w historii Polski. Wynosi dokładnie tyle ile słynna dziura Bauca. W przyszłym roku będzie większy. Tylko że wtedy nie byliśmy w UE i bezrobocie wynosiło 10 punktów % więcej
      • adam111115 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 07:03
        Tak tak. Białoruś w sumie leży w Europie więc będziesz ten poziom niedługo miał. Od rozdawnictwa żaden kraj jeszcze się nie wzbogacił. I zmień ten triumfalny ton. Pis wygrało milionem czy coś takiego głosów i tylko dlatego że klamali i oszukiwali w kampanii na potęgę.
        Proste pytanie Lechu do ciebie jako wyznawcy sekty: dlaczego Gowin nie jest MO?
        • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 08:48
          adam111115 napisał:

> Tak tak. Białoruś w sumie leży w Europie więc będziesz ten poziom niedługo miał
          > . Od rozdawnictwa żaden kraj jeszcze się nie wzbogacił. I zmień ten triumfalny
          > ton. Pis wygrało milionem czy coś takiego głosów i tylko dlatego że klamali i
          > oszukiwali w kampanii na potęgę.

Dokładnie, i to nie PIS wygrało a PO przegrało tym samym milionem głosów. Czyli nawet lemingi z POP mieli dość tej polityki. PIS nie kłamał, robi reformy i porządkuje choćby mafie reprywatyzacyjną. Dużo tego narosło przez ostatnie 8 lat. teraz trzeba przeciąć wrzoda..

> Proste pytanie Lechu do ciebie jako wyznawcy sekty: dlaczego Gowin nie jest MO?
          • adam111115 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 09:05
            "Pis nie kłamał"

I tu się kończy możliwość normalnej konwersacji z pisiorem.
            • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 11:50
              adam111115 napisał:

> "Pis nie kłamał"
              >
              > I tu się kończy możliwość normalnej konwersacji z pisiorem.

A coś na poparcie tej tezy? Ja też mogę napisać że "tu się kończy możliwość jakiejkolwiek konwersacji z lemingiem" i co z tego wynika??? ano nic Adamie.
              Ty się uczepiłeś Macierewicza, nie wiem dlaczego jeden człowiek jest ci taką solą w oku? Czy może jesteś w grupie tych pułkowników którzy teraz odeszli z wojska? Na Macierewiczu ani świat się nie zaczyna, ani tym bardziej nie kończy. Zapowiedzieli reformowanie państwa i to robią. Państwo Tuska było państwem "znajomych królika" a ja chce żyć w normalnym państwie gdzie "równość wobec prawa" to nie są puste słowa a jeszcze dziś są tacy co stoją ponad prawem.
              • adam111115 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 20:35
                Boże co za idiota!
                • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 20:54
                  Spójrz w lustro..
              • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 20:56
                Macierewicz jest tak ważny bo decyduje o najważniejszym aspekcie naszego kraju - bezpieczeństwie zewnętrznym. Jeśli rozpierd... armię to co nam zostanie wobec agresji Rosji? A Rosja jest tuż za progiem - na Ukrainie.
          • titerlitury Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 10:00
            Z porządkiem z reprywatyzacją PiS ma tyle wspólnego co PO. Gdyby nie dążenie tematu przez organizacje społeczne i prywatnych ludzi, gdyby nie resztki solidnego dziennikarstwa śledczego (i to usiądź : w GW), to o reprywatyzacji w Warszawie decydowaliby nadal ci sami ludzie, co dzielili łupy i w magistracie za Kaczyńskiego i za Waltz.
            • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 23:04
              titerlitury napisała:

> Z porządkiem z reprywatyzacją PiS ma tyle wspólnego co PO. Gdyby nie dążenie te
              > matu przez organizacje społeczne i prywatnych ludzi, gdyby nie resztki solidne
              > go dziennikarstwa śledczego (i to usiądź : w GW),

Musisz jednak przyznać że to ta "zależna" prokuratura dopiero zajęła się tym tematem. "Niezależna" prześcigała się w umarzaniu wszelkich postępowań. Przykładem może być śmierć J. Brzeskiej która sama pojechała do lasu, bez środka transportu, bez okularów które nosiła, oblała się łatwopalną cieczą i podpaliła bez zapałek czy zapalniczki. Przecież nie jest to możliwe aby podpalić się bez źródła ognia..
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 13:10
            Jakie reformy robi PiS? Wyłącznie te niepotrzebne.
            • m.c.hrabia Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 13:26
              religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Jakie reformy robi PiS? Wyłącznie te niepotrzebne.
              >

na czym polegają te niby reformy , na obsadzaniu stołków Misiewiczami tylko i wyłącznie.
              • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 15:20
                m.c.hrabia napisał:

> na czym polegają te niby reformy , na obsadzaniu stołków Misiewiczami tylko i
                > wyłącznie.

Wolne stołki zawsze były obsadzane. Czy to Misiewiczami czy Sawickimi, czy jakimiś innymi Sikorskimi.. Ciebie boli to że stołek akurat dostał Misiewicz a nie ktoś z "rodziny"
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 16:52
                  A ciebie to nie boli?
                  • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 18:15
                    Nie boli mnie to że stołek dostał Misiewicz,,jednak irytuje mnie że ciągle go zajmuje, dając tym samym powody do bicia piany..
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 18:43
                      No właśnie. A miało być lepiej.
                    • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 21:01
                      A mnie to boli. Tak jak bolały was ośmiorniczki.
                      • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 21:19
                        Teoretyczne każdy może dostać stołek ( oczywiście na miarę możliwości ) ale jeśli ktoś się nie nadaje lub popełnia zbyt dużo błędów to powinno się go wymienić. Sam nie wiem dlaczego to jeszcze trwa. Przecież mogą go na trochę schować jak Schetynę po aferze hazardowej. Choć wiadomo nie od wczoraj że go,,,no zawsze wypłynie na wierzch..
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 07:40
        No to w takim razie dlaczego PiS wygrało wybory, skoro jest zaprzeczeniem wszystkiego o czym piszesz?
        • kfugktru23 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 07:51
          Bo oszukiwało? Kto miał być ministrem obrony? A kto jest?
      • sverir Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 15:33
        "Polacy chcą żyć w normalnym kraju i na europejskim poziomie..Poprzednicy tego nie gwarantowali..dlatego musieli odejść"

Następcy też tego nie gwarantują i dlatego też będą musieli odejść.
      • sverir Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 15:33
        "Polacy chcą żyć w normalnym kraju i na europejskim poziomie..Poprzednicy tego nie gwarantowali..dlatego musieli odejść"

Następcy też tego nie gwarantują i dlatego też będą musieli odejść.
    • j-k Od Grzesia Schetyny? 30.03.17, 23:56
      no temu sie akurat nie dziwie.

tez bym chcial:
      www.grzechy-platformy.org/materialy/grzegorz-schetyna.jpg
    • wagonetka Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 13:08
      > Diagnoza Frasyniuka niestety jest celna i dokładna. Szkoda, że jakieś 30% moich rodaków jeszcze tego nie rozumie albo po prostu chcą powrotu dyktatury, tym razem już nie proletariatu i PZPR tylko PIS. W sumie na to samo wychodzi.

ale to pocieszające, że tylko 1/3 Polaków tego nie rozumie
    • sverir Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 15:36
      Frasyniuk, człowiek, który nie zamierza płacić mandatów za przekroczenie prędkości, jeżeli w jego mniemaniu ograniczenie jest niepotrzebne, a mandaty są łupieniem obywateli. To tak na marginesie.
      • m.c.hrabia Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 16:56
        a ten margines to jak się ma do wątku?
        • lech1966 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 17:00
          Tak samo jak obsadzanie "rodziną" stanowisk do nepotyzmu..
        • sverir Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 20:06
          Zastanawiam się, o jakiej demokracji Frasyniuk mówi i dopytuję, czy chodzi właśnie o tę związaną z niepłaceniem mandatów, gdy uznaje się ograniczenie prędkości za bezsensowne.
          • porannakawa01 Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 31.03.17, 20:13
            sverir napisał:

> Zastanawiam się, o jakiej demokracji Frasyniuk mówi i dopytuję, czy chodzi właś
            > nie o tę związaną z niepłaceniem mandatów, gdy uznaje się ograniczenie prędkośc
            > i za bezsensowne.

Jak to stara pierdoła Morawiecki kadził Kaczyńskiemu?
            Wola suwerena powinna stać nad prawem?
            Hłe, hłe?
            To jak widzisz działa w dwie strony.
            • sverir Re: Od czego chce nas uwolnić Kaczyński 03.04.17, 07:51
              Frasyniuk miał kłopoty z mandatami przed Morawieckiego wypowiedzią, hłe hłe. Jak widzę, to nie działa w dwie strony:))
    • taniarada Władysław 31.03.17, 23:10
      Na temat p. Frasyniuka i Jego wielkich ,, akcji " podczas Stanu Wojennego najlepiej posłuchać wypowiedzi p. A. Gwiazdy , naocznego świadka tamtych wydarzeń . Wkład tego pana jest taki , jak byłej tramwajarki p. H. Krzywonos , która przywłaszczyła sobie bezkarnie zasługi śp.p. A. Walentynowicz . Ta sama ,,prawda ".
      • titerlitury Re: Władysław 01.04.17, 08:32
        Bo pan Gwiazda w stanie wojennym sobie wsiada rano do samolotu na lotnisku w Gdańsku, leciał do Wrocławia, tam śledzi ukrywającego się pod stołkiem w kuchni u cioci Jadzi, następnie Gwiazda wsiada do pociągu i kolację już z żoną zjada, w Gdańsku. A wszystkie zasługi ze stanu wojennego, które przypisuje sobie Frasyniukiem, to wiadomo, że Jarosław Kaczyński zasłużył.
      • sverir Re: Władysław 03.04.17, 07:52
        Pan Gwiazda widać nie może wycierpieć, że nawet na prawicy nie jest symbolem oporu:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka