lupus.lupus 04.10.04, 16:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16344654 Musimy być na coś takiego narażeni? W rocznicę śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homosovieticus Musimy, bo Popiełuszko i po śmierci jest dla 04.10.04, 16:34 środowiska Gazety równie niebezpieczny jak Prałat Jankowski.A może nawet bardziej."Dzieciaki zbrodniarzy" i w tej materii znalazły azyl u wielkodusznego Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Musimy, bo Popiełuszko i po śmierci jest dla 04.10.04, 16:51 Oj, z księdzem Jerzym podział na Kościół "otwarty" i "zamknięty" nie przeszedłby tak łatwo, oj nie... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Musimy, bo Popiełuszko i po śmierci jest dla 04.10.04, 17:05 Ks. Jerzy fundamentalistą o ortodoksem były w Gazecie i Tygodniku nazywany. A Leszek z Sopotu na forum Kraj, ubeckim prowokatorem by Go nazwal. Wartburg - dr z resztą niewielką rozumku - o nawiedzonym ksiedzu by pisał. Słowo daję! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Musimy, bo Popiełuszko i po śmierci jest dla 05.10.04, 10:07 Panowie, jesteście niesprawiedliwi. Tę mnie zdenerwował post, do którego linka podał Lupus, ale jak niedawno oczernianop tu Kałużyńskiego, to jakoś nikt nikt narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 05.10.04, 10:00 Większość forumowiczów może zapytać Giwi o wszystko. Przy odrobinie szczęscia może nawet namówić Giwi na krótką pogawędkę. Wszyscy z wyjątkiem mnie. Giwi, ponawiam pytanie. Czy w rocznice śmierci ks. jerzego musimy czytać, że "nie zrobi już nic złego , bo nie żyje"? Prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Giwi 05.10.04, 12:02 Lupusie, tu jest wiele przykrych wpisów dla wielu osób. Gdybym chciała wszystko wycinać, to niewiele by z forum zostało. Post nie jest sprzeczny z regulaminem. W wątku o Kałużyńskim jest też wiele opinii mogących budzić sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Giwi 05.10.04, 12:09 giwi napisała: > Lupusie, tu jest wiele przykrych wpisów dla wielu osób. Gdybym chciała wszystko > > wycinać, to niewiele by z forum zostało. Post nie jest sprzeczny z regulaminem. > > W wątku o Kałużyńskim jest też wiele opinii mogących budzić sprzeciw. Giwi, Muszę wesprzeć Lupusa, bo mnie też jako katoliczkę oburza kiedy ks. Popiełuszka, ofiara politycznego mordu, osoba beatyfikowaną jest w podobny sposób traktowana. To po prostu obraża nasze uczucia i jest na to odpowiedni paragraf w konstytucji. Czy to nie wystarczy? Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Giwi 05.10.04, 12:17 Sprawa zabójstwa ks. Popiełuszki budzi i będzie budzić kontrowersje. Dla jednych jest ona "mordem politycznym" dla innych "morderstwem". Fakt beatyfikowania go nie zmienia faktu, iż echa tego wydarzenia będą powracać. Jak długo będą one jeszcze rozpatrywane podkątem "politycznych podtekstów"? Tego nie wiadomo. Ja również zgadzam się z Lupusem, że ten sposób komentowania budzi sprzeciw. Niemniej jednak, czy w imię "poprawności politycznej" należy zmykać komuś usta? Nie zbliżajmy się do "poziomu" LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Zadnen ksiadz nie jest Bogiem IP: 5.2.1D* / 203.116.61.* 05.10.04, 15:21 Nie przesadzaj z tymi uczuciami "religijnymi" kobieto. To,ze ktos mowi zle o tych,ktorych szanujemy rani tylko nasz egoizm,bo uwazamy,ze posiadamy jedynie sluszna racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Giwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:31 basiu.basiu, bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 05.10.04, 12:18 Giwi, Doskonale wiem, że nie masz tu łatwego zajęcia.Sprawiedliwie moderujesz forum ,ale to jednak przesada.Zmasakrowane ciało Kałużyńskiego wrzucono z tamy? Post nie jest sprzeczy z regulaminem, ale jest sprzeczny z dobrym smakiem i narusza uczucia innych. Jeszcze raz prosze o interwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Giwi potępiajac ofiarę mordu przyznajemy rację 05.10.04, 12:19 mordercom.Przecież kto jak kto ale Ty rozumiesz to świetnie. giwi napisała: > Lupusie, tu jest wiele przykrych wpisów dla wielu osób. Gdybym chciała wszystko > > wycinać, to niewiele by z forum zostało. Post nie jest sprzeczny z regulaminem. > > W wątku o Kałużyńskim jest też wiele opinii mogących budzić sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Giwi 05.10.04, 13:20 giwi napisała: > Lupusie, tu jest wiele przykrych wpisów dla wielu osób. Gdybym chciała wszystko > > wycinać, to niewiele by z forum zostało. Post nie jest sprzeczny z regulaminem. Owszem, jest sprzeczny. Jest sprzeczny z punktem 5. "Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe". W naszej kulturze wyrażanie (w niewybredny sposób) radości z czyjejś śmierci jest niewątpliwie "uznane powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe". Ale do usunięcia tego postu Cię namawiać nie będę, raczej do usunięcia tego punktu z Regulaminu bo jest martwy. A gdyby chcieć go ożywić, zamarłoby forum, które w większości zalewają posty podpadające pod wspomniany punkt 5. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 05.10.04, 13:33 Nic nie rozumiesz! Giwi już to kiedyś tłumaczyła. Szacunek dla męczeńskiej śmierci księdza Jerzego i pogarda dla niej sa RÓWNORZĘDNYMI myślami, które mają równy status na forum. Twoja subiektywna interpretacja regulaminu nic nie wnosi. Czym jest moralność? Jest tylko jedna? Giwi stawia mnie w niewesołej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus niedźwiedzia przysługa niby człowieka 05.10.04, 13:39 Kataryna rozumie "sporo" wiecej jak ja.Jej wypowiedż -formalnie słuszna- obmywa jednak myslenie Giwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: Giwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 23:35 kataryna.kataryna napisała: > Ale do usunięcia tego postu Cię namawiać nie będę, raczej do usunięcia tego > punktu z Regulaminu bo jest martwy. > A gdyby chcieć go ożywić, zamarłoby forum, > które w większości zalewają posty podpadające pod wspomniany punkt 5. Mam nadzieję, że to tylko lapsus językowy. Z powyższych słów wynika, ni mniej, ni więcej, że teksty naruszające pkt 5 regulaminu ożywiają to forum. Bez nich nie warto tu zaglądać - będzie wiało nudą???!!! Powiedzieć, że jestem zaskoczony, to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgodnie z regulami Zamienilem Popieluszko na Kuron - zgodnie z reg. IP: *.crowley.pl 20.10.04, 08:11 Kim byłby dziś Kuron gdyby nie umarl? Pewnie bredziłby jakiś bzdury w TVP.... Albo pisałby pełne jadu i nienawiści artykuły w Gazecie Wyborczej poszukując wrogów na każdym stanowisku w Polsce. Stałoby się z nim to samo co z inną gwiazda tamtych czasów - prałatem Adamem Michnikiem, który sam się zamienił z Symbolu na zwykłego grandziarza. A tak? Kuron już niczego złego nie zrobi - bo nie żyje. I nasi miłośnicy świętych i różnych szopek i wygłupów mają teraz zajęcie. Mogą się bawić ile tylko zechcą. Odpowiedz Link Zgłoś
shanti spróbuj cos podobnego napisac o jakims Zydzie, zar 05.10.04, 10:10 zaraz zniknie ... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: spróbuj cos podobnego napisac o jakims Zydzie 05.10.04, 10:15 Nie wiem jak to się ma z Żydami, ale o Kałużyńskim i Miłoszu były tego typu wątki, więc skończcie już tego typu komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: spróbuj cos podobnego napisac o jakims Zydzie 05.10.04, 10:24 shanti napisał: > zaraz zniknie ... Nikt nie zasługuje by tak o nim pisać.Wyznanie nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: spróbuj cos podobnego napisac o jakims Zydzie 05.10.04, 10:25 Brawo.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: spróbuj cos podobnego napisac o jakims Zydzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:35 shanti ma tracje- istnieje tu wyrazna nierownosc- ale nie dziwi, bo z gazwybu - giwi Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 05.10.04, 12:59 Obawiam się, że postanowiłaś, że ten obrzydliwy post jednak zostanie. W analogicznej sytuacji ( tej z mitomanem Herbertem) sugerowałaś, że tego typu wybrykli są równoprawnymi opiniami, forum jest ośrodkiem wymiany poglądów i myśli i z tego typu wypowiedziami można co najwyżej polemizować. Problem w tym, że nigdy nie zaakceptuję sytuacji, w której: "Popiełuszko już niczego złego nie zrobi - bo nie żyje. I nasi miłośnicy świętych i różnych szopek i wygłupów mają teraz zajęcie. Mogą się bawić ile tylko zechcą." jest traktowane jakorównorzędna myśl i korzystajaca z moderatorskiej ochrony opinia. Forum, które puszcza takie rzeczy nie jest warte funta kłaków. Nie należę do osób, które specjalnie często prosiły Cię o interwencję ( zaledwie kilka drastycznych przypadków). Tego zaakceptować nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 05.10.04, 13:54 Ja dziękuję,ja wysiadam. To też przechodzi? Beze mnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16344654&a=16349918 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16344654&a=16350195 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek a nie pisałem wyżej, iż tu sie podwójna miare stos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:56 stosuje? ale ja to rozumiem-to prywatne forum Agory, ktorej szefostwo ma okreslone poglady i sympatie, ktore w wiekszym, czy mniejszym stopniu pzrekładaja sie na decyzje giwi-i na to zgoda natomiast obłuda jest nazywanie tego -przez adminów- obiektywizmem niech maj odwage i przynaja, ze jedne poglady sa bardziej a drugie mniej akceptowane (a jakie to juz tu pisaliscie i podawaliscie przyklady)- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Giwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 15:13 Ładny wniosek płynie z tego postu; trzeba było mordować więcej księży. Profilaktycznie, tak by późnij żaden z nich nie mógł już nikogo "zaszczycić antysemickim splunięciem". Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re:Giwi takie badanie rozkładu wynaturzenia obrócą 05.10.04, 15:21 się przy najbliższych wyborach przeciw środowisku GW a dla Michnika są zapewne niedźwiedzią przysługą. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 06.10.04, 08:26 Oszalały poeta pisał o takich sytuacjach: "Nic dziwnego że nie jest oblubienicą prawdziwych mężczyzn generałów atletów władzy despotów przez wieki idzie za nimi ta płaczliwa stara panna w okropnym kapeluszu Armii Zbawienia napomina wyciąga z lamusa portret Sokratesa krzyżyk ulepiony z chleba stare słowa - a wokół huczy wspaniałe życie rumiane jak rzeźnia o poranku prawie ją można pochować w srebrnej szkatułce niewinnych pamiątek jest coraz mniejsza jak włos w gardle jak brzęczenia w uchu mój boże żeby ona była trochę młodsza trochę ładniejsza szła z duchem czasu kołysała się w biodrach w takt modnej muzyki może wówczas pokochali by ją prawdziwi mężczyźni generałowie atleci władzy despoci żeby zadbała o siebie wyglądała po ludzku jak Liz Taylor albo Bogini Zwycięstwa ale od niej wionie zapach naftaliny sznuruje usta powtarza wielkie Nie nieznośna w swoim uporze śmieszna jak strach na wróble jak sen anarchisty jak żywoty świętych" Dzisiejsza "Rz" przypomina postać Mathiasa Sindelara.Był napastnikiem fantastycznego austriackiego "Wunderteamu" z lat 30.Popełnił samobójstwo, w proteście przeciw Anschlussowi Austrii. Miał wtedy 36 lat. 36 lat.... Był mniej wiecej w moim wieku. Popełnić samobójstwo w proteście. Kogo w tych czasach stać na takie gesty? Lepiej odwrócić wzrok, udać, że się nie widzi.To tylko dyskomfort w forumowym wspaniałym życiu rumianym jak rzeźnia o poranku. Jak popełnia się forumowe samobójstwo? Strzał w skroń lub pod brodę tutaj, a może zaprosić przyjaciół do Ciemnicy i wśród muzyki, wina i zabawy otworzyć żyły? Zastanowię się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus dziesiątka z Maze 06.10.04, 08:45 Więzienie dla irlandzkich patriotów na wyspie Maze. 3 październik 1981 roku. Umiera z głodu, po trwajacym 66 dni proteście ostatni uczestnik strajku głodowego. Zagłodzili się na śmierć. Dziesięciu młodych ludzi. www.bbc.co.uk/history/war/troubles/hungerstrikes/hunger.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus ogniu krocz za mną 06.10.04, 08:54 Walenty Badylak + 18.03.1980 (Kraków) Jan Palach (* 1948 Všetaty; Praga, Plac Waclawa - 16.1.1969, + 19.1.) Jan Zajíc (* 1951 Vítkov; Praga, Plac Waclawa - + 22.1969) Romas Kalanta (Kaunas - Kowno, Przed Teatrem Muzycznym - +14.5.1972) Evžen Plocek (+kwiecien 1969) Ryszard Siwiec ( 8 wrzesień 1968 rok) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus świadkowie 06.10.04, 09:37 Stuart Higgins ( Royal Northumerland Rifles Regiment- strażnik na wyspie Maze): Tak, odwiedziła ich pewna kobieta. Była młoda, piękna, ale wie Pan tak dziwnie ubrana. Niemodnie. Byłem obecny w czasie tej wizyty. Każdemu z dziesiątki położyła dłoń na policzku i powiedziała tylko jedno zdanie. Nie wiem w jakim to języku: Dulce et decorum est pro patria mori. To tylko jedno zdanie, więc nikomu nie zgłaszałem. Po jej odejściu byli dziwnie spokojni. Irina Manclova ( kwiaciarka w Pradze): Palach? Tak pamiętam. Zanim się podpalił rozmawiał chwilę z jakąś kobietą. Ale ubrana! Takich rzeczy się już dawno nie nosi. Pocałowała go. Chwilę później się podpalił Teresa Budzanowska ( gospodyni domowa): Pamiętam tamtą uroczystość jak dziś. Mąż zabrał mnie na Stadion X-lecia na dożynki. Siedzieliśmy obok podejrzanego typa. Od samego początku wydał mi się podejrzany. Siedział z młoda kobietą. Rozmawiali szeptem. Nie słyszałam. Szeptała mu coś do ucha. Po chwili się podpalił. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Giwi 06.10.04, 10:26 Ależ Lupusie, spokojnie. Popatrz jaka piękna jesień za oknami. :-) A poważnie: usuwam głównie spamy, wulgaryzmy, rasizm, odgrażanie się komuś itp. Myśli staram się nie cenzurować. W życiu już tak jest, że różni ludzie mają różne poglądy, niekoniecznie takie jak nasze. czasami nawet szokujące. Trzeba się z tym pogodzić. Do prostowania ścieżek myślowych słuzy dyskusja. Nie odchodź z forum, proszę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Ależ Lupusie, spokojnie. Popatrz jaka piękna jesie 06.10.04, 10:38 Ależ Lupusie, spokojnie. Popatrz jaka piękna jesień za oknami. :-) Jest cos niesmacznego, ironicznego w tym usmiechu, pomimo pozniejszych slow, "Giwi"... Twoje argumenty nie pasuja do sytuacji, przepraszam za slowa, ale rzygac mi sie chce na Twoj usmiech. pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk a niech sobie idzie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:44 Sam tez obraza innych Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 06.10.04, 11:50 giwi napisała: > Ależ Lupusie, spokojnie. Popatrz jaka piękna jesień za oknami. :-) Jesień to pora samobójców. Jesień i Boże Narodzenie. > A poważnie: usuwam głównie spamy, wulgaryzmy, rasizm, odgrażanie się komuś itp. To własnie jest wulgaryzm! Pamiętam bardzo dobrze jak ja i moja rodzina (płacz matki babci) przeżywała tamte chwile. Jeśli nie potrafisz nas przed czymś takim uchronić to ja dziękuję za takie forum.Do tej pory traktowałem to miejsce jako rodzaj klubu, w którym można przejrzeć prasę, podyskutować, pokłócić się. Nie mam zamiaru tego robić stojąc po kostki w fekaliach. > > Myśli staram się nie cenzurować. W życiu już tak jest, że różni ludzie mają > różne poglądy, niekoniecznie takie jak nasze. czasami nawet szokujące. Trzeba > się z tym pogodzić. Do prostowania ścieżek myślowych słuzy dyskusja. Powtarzam do znudzenia. To nie jest pogląd.To nie jest opinia. W dodatku nie dotyczy byle kogo. Człowiek, który jest na tym forum oplunowany poświecił zycie byśmy mogli swobodnie tu dyskutować. Obawiam się jednak, że nadaremnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan a regularne opluwanie Milosza,Kuronia,Szymborskiej IP: 68.152.174.* 06.10.04, 13:48 kazdy ma swoich idioli. Popieluszke szanowalem,oczywiscie,zaznaczam.Plucie na niego jest dla mnie tak samo ohydne jak plucie na wymienionych w tytule mojego postu,moze nawet bardziej,bo w dwoch przypadkach dotyczy Noblistow,z ktorych ten kraj,ktory ma ich tak niewielu powinien byc dumny. Kuron zrobil wiecej dla Polski niz Popieluszko i UB tez go nie oszczedzal. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: a regularne opluwanie Milosza,Kuronia,Szymbor 06.10.04, 14:07 Gość portalu: Jan napisał(a): > kazdy ma swoich idioli. Popieluszke szanowalem,oczywiscie,zaznaczam.Plucie na > niego jest dla mnie tak samo ohydne jak plucie na wymienionych w tytule mojego > postu,moze nawet bardziej,bo w dwoch przypadkach dotyczy Noblistow,z ktorych > ten kraj,ktory ma ich tak niewielu powinien byc dumny. Kuron zrobil wiecej dla > Polski niz Popieluszko i UB tez go nie oszczedzal. Tym bardziej niewiarygodne są protesty kaprala Lupka, który gdzie tylko może, opluwa innych. Dla mnie jest klasycznym przypadkiem bigota. Musi mieć bożków, których czci, wynosi na piedestały nie tyle modląc się do nich, co używając ich w charakterze maczugi. Wymachuje kim popadnie - Herbertami, Popiełuszkami, nie zdając sobie nawet sprawy, jak bardzo hańbi pamięć o nich, bo przecież każdy z nich przewróciłby sie w grobie, gdyby przeczytał lupkowe peany na cześć Franco, Mussoliniego i Pinocheta. To, co tutaj wyprawia, jest obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: a regularne opluwanie Milosza,Kuronia,Szymbor 06.10.04, 14:11 wartburg4 napisał: bo przecież każdy z > nich przewróciłby sie w grobie, gdyby przeczytał lupkowe peany na cześć Franco, > > Mussoliniego i Pinocheta. > > To, co tutaj wyprawia, jest obrzydliwe... Mussoliniego? Wiesz, na codzień zarabiam między innymy tym, że ludzie wynajmują mnie by reprezentować ich gdy zostali ofiarami oszczerstw. Chcesz zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: a regularne opluwanie Milosza,Kuronia,Szymbor 06.10.04, 14:23 wartburg4 napisał: > > Tym bardziej niewiarygodne są protesty kaprala Lupka, który gdzie tylko może, > opluwa innych. Dla mnie jest klasycznym przypadkiem bigota. Musi mieć bożków, > > których czci, wynosi na piedestały nie tyle modląc się do nich, co używając ich > > w charakterze maczugi. Wymachuje kim popadnie - Herbertami, Wszystko zależy od punktu widzenia, bo np. jeśli chodzi o Herberta przecież to Ty wymachiwałeś Herbertem w celu zgnojenia Łysiaka, bo Ci się wydało, że to Lupus. Działo się to w wątku, który założył t1s by uczcić pamięć Herberta a Ty wykorzystałeś (miałeś pomoc) tamten wątek jako ring, by dołożyć komu popadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: a regularne opluwanie Milosza,Kuronia,Szymbor 06.10.04, 14:36 basia.basia napisała: > > > Wszystko zależy od punktu widzenia, bo np. jeśli chodzi o Herberta przecież > to Ty wymachiwałeś Herbertem w celu zgnojenia Łysiaka, bo Ci się wydało, że > to Lupus. Działo się to w wątku, który założył t1s by uczcić pamięć Herberta > a Ty wykorzystałeś (miałeś pomoc) tamten wątek jako ring, by dołożyć komu > popadnie! To nie ja instrumentalizowałem Herberta, Basiu, tylko lupek. I to ja zarzuciłem mu wtedy, że to robi. Że wymachuje nim jak maczugą. A dokładałem nie komu popadnie, tylko właśnie lupkowi. Bo moim zdaniem, którego do dzisiaj nie zmieniłem, zaslużył na to. > > Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: a regularne opluwanie Milosza,Kuronia,Szymbor 11.10.04, 19:03 wartburg4 napisał: > basia.basia napisała: > > > > > > > Wszystko zależy od punktu widzenia, bo np. jeśli chodzi o Herberta przeci > eż > > to Ty wymachiwałeś Herbertem w celu zgnojenia Łysiaka, bo Ci się wydało, > że > > to Lupus. Działo się to w wątku, który założył t1s by uczcić pamięć Herbe > rta > > a Ty wykorzystałeś (miałeś pomoc) tamten wątek jako ring, by dołożyć komu > > > popadnie! > > To nie ja instrumentalizowałem Herberta, Basiu, tylko lupek. I to ja zarzuciłem > > mu wtedy, że to robi. Że wymachuje nim jak maczugą. A dokładałem nie komu > popadnie, tylko właśnie lupkowi. > > Bo moim zdaniem, którego do dzisiaj nie zmieniłem, zaslużył na to. > > > > Wszyscy ,którzy myślą i czują inaczej niż Ty zasługuja żeby im "DOKŁADAĆ" ? Doł€ż sobie PIĄTĄ KLEPKĘ bo Ci jej najwyrźniej brak, FORUMOWY INTELEKTUALISTO!. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 06.10.04, 12:16 giwi napisała: > Myśli staram się nie cenzurować. Skoro tylko się starasz, zatem dopuszczasz wyjątki. Proszę Cię o ten jeden wyjątek.Nie ze względu na mnie tylko na osobę o której piszemy.Tu nie chodzi o moją pychę lub chęć postawienia na swoim. To dotyczy impen... impor..imord... W każdym razie spraw naistotniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak ludzie,ktorzy maja czelnosc bronic faszystow IP: *.rccdsb.edu.on.ca / 199.71.136.* 06.10.04, 19:42 nie powinni miec w ogole prawa glosu,bo kazda osoba ktorej bronicie wbrew waszym intencjom nabiera ksztaltu zdegenerowanego potwora. Wydaje mi sie, ze to wlasnie wy prowokujecie wstretne wypowiedzi na temat Popieluszki. Te wypowiedzi sa jakby odwetem na was,a nie na Popieluszce,ktory wszedl przeciez i tak bez waszej pomocy do historii tego kraju jako ofiara rezimu. Jestem przeciwny ideologizowaniu tej postaci,mimo calego dla niej uznania,bo robi sie to zbyt interesownie.Wolalbym aby piano peany na czesc,niestety anonimowych wciaz,ofiar SBckich oprawcow,malych,skromnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Giwi IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.10.04, 22:07 giwi napisała: Nie odchodź z forum, proszę. :-) raczej gwarantowane jest, że forum odejdzie, space na serverach leci w cenie na łeb, razem z database, cgi i webmasterzy phpnuke mnożą się na uczelniach jak mróweczki. gazeta będzie malowana jako antykatolicka, antypolska i antypatriotyczna taką jaką rzeczywiście jest. w systemie demokratycznym za wszystko się płaci skarbuniu. nie wiedziałaś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Solidaryzuję się z Lupusem 06.10.04, 11:05 Przyłączam się do jego prośby o usuniecie postów szkalujących pamięć o Ks.Jerzym Popiełuszce. Zachecam innych forumowiczów wierzących i ateistów o rozważenie poparcia dla prośby Lupusa. Powody są oczywiste.Zamordowano człowieka ze wzgledów światopogladowych. Elementarna przyzwoitość nakazuje zamordowanemu okazywać szcunek a morderców potępić.Na forum pozwala się na odwrócenie sytuacji.Tłumaczenia Giwi nie mogą przekonać myślącego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Solidaryzuję się z Lupusem 06.10.04, 11:30 Ja się z Lupusem solidaryzuję w oburzeniu, a może wstręcie raczej, do autorów tego rodzaju postów ale Giwi zostawiłabym już w spokoju bo gdyby miała wyciąć wszystkie obrzydliwości to niewiele by tu zostało. A poza tym, czy byle bydlak jest w stanie znieważyć księdza Popiełuszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: Solidaryzuję się z Lupusem 06.10.04, 12:34 "A poza tym, czy byle bydlak jest w stanie znieważyć księdza Popiełuszkę? " Tak, jest w stanie, zniewazyc nasza pamiec o nim, to za malo ? Solidaryzuje sie z Lupusem. pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Solidaryzuję się z Lupusem 06.10.04, 12:35 kataryna.kataryna napisała: > Ja się z Lupusem solidaryzuję w oburzeniu, a może wstręcie raczej, do autorów > tego rodzaju postów ale Giwi zostawiłabym już w spokoju bo gdyby miała wyciąć > wszystkie obrzydliwości to niewiele by tu zostało. Nie mam nic przeciwko temu, by niewiele zostało. Jak sobie przypomnę posty na okoliczność śmierci Jacka Kuronia, Miłosza, Kuklińskiego, te krucjaty pzreciwko Papieżowi to sądzę, że bez nich to forum byłoby bardziej cywilizowane. A poza tym, czy byle bydlak > jest w stanie znieważyć księdza Popiełuszkę? To nie chodzi chyba o księdza. Raczej o tych, którzy są zmuszeni czytać te podłości. Ja myślę, że to jest przejaw "szarej demokracji". Tak nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk To już jest nadużyciem z Pani strony ;( IP: 82.160.16.* 07.10.04, 01:39 -"Jak sobie przypomnę posty na okoliczność śmierci Jacka Kuronia, Miłosza, Kuklińskiego, te krucjaty pzreciwko Papieżowi..." Przemycanie tak kontrowersyjnej postaci jak P. Kukliński w gronie rzeczywiście godnych ludzi jest nie w porządku. Proszę nie wykorzystywać do tego dyskusji na poważny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr "wrazliwi religijnie"zadaja ciosy brutalne IP: 211.34.17.* 07.10.04, 01:47 Im sie wydaje, ze maja monopol na obrazliwosc uczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Masz zawężone pole widzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 10:56 Gość portalu: Henryk napisał: > Przemycanie tak kontrowersyjnej postaci jak P. Kukliński w gronie rzeczywiście > godnych ludzi jest nie w porządku. Łatwo zauważyć, że dla jednych płk Kukliński jest postacią kontrowersyjną, dla innych Kuroń, Miłosz, Małachowski lub Kałużyński - żeby pozostać przy zmarłych. Ty jednak tego zupełnie nie dostrzegasz. Myślisz, że masz monopol na prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Jednak to nie był lapsus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 00:40 W kwestii tu omawianej najważniejsze jest kryterium prawdy. Czy oprotestowane treści obsceniczne są li tylko ilustracją poglądów autora, czy też są również nosicielem informacji? Łatwo wykazać, że tak. Tyle tylko, że te informacje nie mają nic wspólnego z faktami. Takie "kłębowisko żmij" unurzane w wulgarnym słownictwie kwalifikuje się do reakcji prokuratora poprzez podjęcie działań z urzędu przeciwko autorom takich kalumni. Zamiast tego obserwujemy troskliwą opiekę forumowego cenzora, który stanowczo bierze w obronę treści zgodne z linią GW, nawet, jeśli są wysoce nieprzystojne. Żałosna jest ta "opieka" na Forum Kraj. Jest oczywiste, że nikt nie jest w stanie znieważyć ks. Popiełuszkę. Ale, jakie to ma znaczenie? Czy w Twoim mniemaniu niemożność znieważenia ma usprawiedliwiać tolerowanie takich zachowań? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 06.10.04, 12:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16344654&a=16437931 To też trzeba prostować dyskusją? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Giwi, rozważ następującą rzecz .... 06.10.04, 12:43 Wczoraj skasowałaś wątek, który miał w tytule: "Basia, to ubeckie ścierwo". Ja żyję i mogę się bronić (ktoś stanął w mojej obronie - Ty również). Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus zaproszenie na ucztę 06.10.04, 12:56 No cóż, pozostaje mi tylko zaprosić na pożegnalną ucztę. Zastanowię się nad terminem i powiadomię via mail osoby, które chciałbym aby zaszczyciły uroczystość. Nie znam adresu t1s, ale niech czuje sie zaproszony. Przewiduję wiele atrakcji. Taniec iberyjskich niewolnic, degustacje panońskich win i wiele niespodzianek. Pod koniec uczty napiszę list go Giwi i wpatrzony w nasze forumowe panie (zwłaszcza w jedną) skończę. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zaproszenie na ucztę 06.10.04, 13:25 lupus.lupus napisał: > No cóż, pozostaje mi tylko zaprosić na pożegnalną ucztę. Nie wiem jak inni ale ja nie przyjmuję tego do wiadomości. Sama mam regularne okresy totalnego zniechęcenia bo do pewnych zjawisk mnie życie nie przyzwyczaiło ale nie ma sensu dać bydlactwu (nie znajduję grzeczniejszego określenia na autorów takich wpisów) wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: zaproszenie na ucztę 06.10.04, 13:35 kataryna.kataryna napisała: > lupus.lupus napisał: > > > No cóż, pozostaje mi tylko zaprosić na pożegnalną ucztę. > > > Nie wiem jak inni ale ja nie przyjmuję tego do wiadomości. Sama mam regularne > okresy totalnego zniechęcenia bo do pewnych zjawisk mnie życie nie > przyzwyczaiło ale nie ma sensu dać bydlactwu (nie znajduję grzeczniejszego > określenia na autorów takich wpisów) wygrać. > Kataryna ma rację Lupusie. Nie damy się:) Będziemy z tym chamstwem walczyć i tyle. Możemy zrobić wiele rzeczy np. napisać wspólny list do Giwi z prośbą o przekazanie naczalstwu. Jeśli gazecie nie zależy na trzymanie poziomu tego forum to nas zignoruje ale może jest szansa? Ja uważam, że problem jest taki sam jak z zerem i goebbelsem Millera tzn. sytuacji publicznego zelżenia kogokolwiek. Osoby, które powinny zaprotestować nie zrobiły nic poza mętnym gadaniem o puszczeniu nerwów. Lekceważenie takch zachowań sprawia, że nasze życie publiczne sięga dna. Nie możemy się na to zgadzać. Takie rzeczy powinny się przecież spotykać z ostracyzmem. To forum jest odwzorowaniem dzikich obyczajów. Mam nadzieję, że nadchodzi kres barbarzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: zaproszenie na ucztę 06.10.04, 14:04 basia.basia napisała: > Mam nadzieję, że nadchodzi kres barbarzyństwa. Basiu, Obawiam się, że to dopiero jego świt. Rośnie nihilistyczne pokolenie, dla którego wazne jest tylko "popić, poruchać, muzy posłuchać".Chamstwo, którego tyle widać na ulicy wprost przekłada się na poziom forum. Listów do redakcji wysyłac chyba nie warto. To hydra. W miejsce skasowanego wątku powstanie dziesięć innych. Najlepiej zrobię jak zaszyję się na jakiś czas do wątku marianowego. Tam może odżyję :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: zaproszenie na ucztę IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 20:28 Lupusie, chamstwa tego nie wytną, wszak to przecież głęboce humanistyczny tekst przeciwko ksenofobii. Jak wiadomo największym wrogiem tolerancji są katofaszyści, kwestia czasu więc kiedy lewactwo weźmie sobie na sztandary iotrowskiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Do lupusa i basi 07.10.04, 15:12 Dobrze, że są tacy ludzie na tym forum, bo czasem zastanawiam się, czy dostęp do internetu mają jedynie agresywne i często prymitywne, jednostki. Zero ogłady, zero szacunku dla godności śmierci. Zresztą, po co pisać oczywistości? Wiele mogłabym dodać, ale był tu wyżej wątek o tym, żeby nie schodzić do pewnego poziomu. Poza tym, jest powiedzenie "nie dyskutuj/nie kłóć się z idiotą. Ściągnie Cię do swego poziomu i tam pobije doświadczeniem"... może kiedyś nauczę się tego stosować... Nie odchodz lupus.lupus i basia. basia... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Do lupusa i basi 08.10.04, 12:53 im13 napisała: > Dobrze, że są tacy ludzie na tym forum, bo czasem zastanawiam się, czy dostęp > do internetu mają jedynie agresywne i często prymitywne, jednostki. Zero > ogłady, zero szacunku dla godności śmierci. Zresztą, po co pisać oczywistości? > Wiele mogłabym dodać, ale był tu wyżej wątek o tym, żeby nie schodzić do > pewnego poziomu. > Poza tym, jest powiedzenie "nie dyskutuj/nie kłóć się z idiotą. Ściągnie Cię do > > swego poziomu i tam pobije doświadczeniem"... może kiedyś nauczę się tego > stosować... Nie odchodz lupus.lupus i basia. basia... Dziękuję:) Mnie po prostu chodzi o to, że poziom kultury naszego społeczeństwa jest grubo poniżej średniej europejskiej, że tak powiem. Dużo by można mówić skąd się to wzięło ale taka jest prawda i wszytskim nam powinno zależeć, by tworzyć pozytywne wzory, przeciwstawiać się barbarzyństwu i nie rozumiem dlaczego admini gazety mają inne zdanie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: Do lupusa i basi IP: *.crowley.pl 08.10.04, 17:07 basia.basia napisała: Mnie po prostu chodzi o to, że poziom kultury naszego społeczeństwa jest grubo > poniżej średniej europejskiej, że tak powiem. Dużo by można mówić skąd się to > wzięło ale taka jest prawda i wszytskim nam powinno zależeć, by tworzyć > pozytywne wzory, przeciwstawiać się barbarzyństwu i nie rozumiem dlaczego > admini gazety mają inne zdanie:( Bo są OMAMIENI jak diabli !!! A może uważają tak jak ja ,że tekściki Święcie Oburzonych to po prostu piramidalna hipokryzja ??? pozdrowionka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Do lupusa i basi 08.10.04, 19:07 Admini gazety mają dokładnie to samo zdanie, ale nie mogą za bardzo ingerować w wypowiedzi użytkowników. To jest wolne forum, taka jest cena wolności słowa. Coś za coś, niestety. Przy postaciach kontrowersyjnych jest duży rozstrzał opinii. Podobnie było przy watkach o np. płk. Kuklińskim. Był bohaterem/zdrajcą. Piszący nie przebierali w słowach. Jak myslisz, które miałam wątki usuwać, te w których pisano, że jest bohaterem, czy te które go oceniały jako zdrajcę? Jakbym nie postąpiła, byłoby źle. Każdy ma prawo mieć własne zdanie, niekoniecznie strawne dla innych. Jeśli nie ma w nim treści nieregulaminowych, nie ingeruję. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Do lupusa i basi 08.10.04, 23:23 giwi napisała: > Admini gazety mają dokładnie to samo zdanie, ale nie mogą za bardzo ingerować w > > wypowiedzi użytkowników. To jest wolne forum, taka jest cena wolności słowa. > Coś za coś, niestety. > Przy postaciach kontrowersyjnych jest duży rozstrzał opinii. Podobnie było przy > > watkach o np. płk. Kuklińskim. Ja rozumiem, że ludzie mają prawo do wyrażania opinii i mogą one być przeciwstawne, to jest jasne. Chodzi nie o to a styl ich formułowania. Po prostu "ciszej nad tymi trumnami", niezależnie od tego kto w nich leży. Uważam, i przecież nie jestem w tym osamotniona, że pastwienie się w ordynarny sposób nad zmarłymi jest o wiele gorsze niż bluzganie, lżenie itd. żyjących. To po prostu nie uchodzi i tyle. Netykieta powinna przeciwdziałać takim zachowaniom. Był bohaterem/zdrajcą. Piszący nie przebierali w > > słowach. Jak myslisz, które miałam wątki usuwać, te w których pisano, że jest > bohaterem, czy te które go oceniały jako zdrajcę? Ani te, ani te! > Każdy ma prawo mieć własne zdanie, niekoniecznie strawne dla innych. Jeśli nie > ma w nim treści nieregulaminowych, nie ingeruję. O te treści nieregulaminowe przecież chodzi! Popatrz sobie ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13556541&a=13556541 Wiem, że Cię dręczę, bardzo mi przykro. Wiem że masz nad sobą bosa. To jest do niego, te nasze uwagi. Nie mogę się z tym zgodzić: Jakbym nie postąpiła, byłoby > źle. bo to nie jest prawda. To jest kwestia Twojego/adminów wyboru: czy chcecie się narazić barbarzyńcom czy nam. > Każdy ma prawo mieć własne zdanie, niekoniecznie strawne dla innych. Jeśli nie > ma w nim treści nieregulaminowych, nie ingeruję. No więc o te treści nieregulaminowe chodzi, o ich przedefiniowanie. Nie załamuj się:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Do lupusa i basi 08.10.04, 23:35 Nie, nie załamuję się. :-) Nie powinno byc tego postu, teraz widzę po czasie. Wtedy chyba bardziej zwracałam uwagę na zarzut, że tnę niesprawiedliwie, bo dzień wcześniej był festiwal wątków antylprowskich, które wywalałam hurtowo. Na pewno pamiętasz ten okres, kiedy dzień w dzien leciały spamy. Nie twierdzę, że wszystko robię idealnie, człowiek jest istotą omylną. Naprawdę nie należy sie tu doszukiwac podtekstów. Bossa nakazującego mi cos ciąć nie mam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Do lupusa i basi 09.10.04, 00:23 giwi napisała: > Nie, nie załamuję się. :-) Nie powinno byc tego postu, teraz widzę po czasie. > Wtedy chyba bardziej zwracałam uwagę na zarzut, że tnę niesprawiedliwie, bo > dzień wcześniej był festiwal wątków antylprowskich, które wywalałam hurtowo. Na > > pewno pamiętasz ten okres, kiedy dzień w dzien leciały spamy. Tak, widziałam:( > Nie twierdzę, że wszystko robię idealnie, człowiek jest istotą omylną. Naprawdę > > nie należy sie tu doszukiwac podtekstów.Bossa nakazującego mi cos ciąć nie > mam. :-) Przepraszam, to było nieładne z mojej strony. Zaraz w Ciemno toast wzniosę a jak toast to szampanem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Do lupusa i basi IP: *.chello.pl 08.10.04, 23:39 basia.basia napisała: > Ja rozumiem, że ludzie mają prawo do wyrażania opinii i mogą one być > przeciwstawne, to jest jasne. Chodzi nie o to a styl ich formułowania. > Po prostu "ciszej nad tymi trumnami", niezależnie od tego kto w nich leży. > Uważam, i przecież nie jestem w tym osamotniona, że pastwienie się w ordynarny > sposób nad zmarłymi jest o wiele gorsze niż bluzganie, lżenie itd. żyjących. > To po prostu nie uchodzi i tyle. Netykieta powinna przeciwdziałać takim > zachowaniom. Tu się zgadazam. To tak jakby pod nekrologiem w gazecie papierowej zamieścić, np. czyjąś wypowiedź, że ten zmarły z nekrologu to był świnia i w ogóle po co drukować ten nekrolog. Przecież GW "za treść płatnych ogłoszeń nie odpowiada", więc jeśli ktoś by chciał zapłacić za taki anonos pod nekrologiem to redakcja nie powinna odmówić - w końcu mamy wolność słowa i wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Do lupusa i basi 09.10.04, 00:29 > Tu się zgadazam. To tak jakby pod nekrologiem w gazecie papierowej zamieścić, > np. czyjąś wypowiedź, że ten zmarły z nekrologu to był świnia i w ogóle po co > drukować ten nekrolog. Przecież GW "za treść płatnych ogłoszeń nie odpowiada", > więc jeśli ktoś by chciał zapłacić za taki anonos pod nekrologiem to redakcja > nie powinna odmówić - w końcu mamy wolność słowa i wolny rynek. Oni coś takiego raz zrobili. Pamiętam, że Kataryna to wychwyciła i się strasznie piekliła i my z nią. Chodziło, że jakaś znana osoba zmarła i ten nekrolog był obok czegoś w rodzaju zawiadomienia o targach Eroticon. Myślę, że redaktor odpowiedzialny oberwał za to. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: zaproszenie na ucztę 06.10.04, 20:21 basia.basia napisała: > Jeśli gazecie nie zależy na trzymanie poziomu > tego forum to nas zignoruje ale może jest szansa? Basiu, poziom Kraju zależy tylko i wyłącznie od forumowiczów. Na portalu nie ma cenzury prewencyjnej, a tylko przy niej byłyby spełnione warunki gładkiego pisania. Naprawdę tego chcesz? Kraj ma charakter wolnej trybuny i jest w pewnym sensie odbiciem życia. Można troche pomóc, nie dopisując się do dziwnych wątków. To zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia do Giwi 06.10.04, 23:28 giwi napisała: > basia.basia napisała: > > > Jeśli gazecie nie zależy na trzymanie poziomu > > tego forum to nas zignoruje ale może jest szansa? > > Basiu, poziom Kraju zależy tylko i wyłącznie od forumowiczów. Nie Giwi. Wychodzisz z założenia, że wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone. A ja zwracam uwagę na to, że wasza netykieta ma wady. I nimi się trzeba zająć. Zwracałam Ci uwagę wyżej, że wycięłaś post z tym ścierwem pod moim adresem. Dlaczego? Przecież napisałaś, że każdy ma tu prawo prezentować swoje myśli. To jak to jest? Ktoś się skarży, że wycięłaś wątek z LPR i PiS w tytule (bez żadnych bluzgów) - dlaczego? Przykro mi ale ja nie widzę specjalnej konsekwencji w działaniu Twoim czy jakiegoś innego admina. Wytłumacz mi dlaczego wolno tu obrażać księdza Popiełuszkę, Miłosza, wolno siać nienawiść, wolno używać wulgaryzmów a zdrugiej strony tnie się spamy czy wątki z niewiadomych powodów. Pomieszanie z poplątaniem. Jak to jest, że czasem coś jest obelgą, zniewagą a innym razem nie:( Na portalu nie ma > > cenzury prewencyjnej, a tylko przy niej byłyby spełnione warunki gładkiego > pisania. Naprawdę tego chcesz? Wiem, że gdzie indziej osobnicy szczególnie wyróżniający się chamstwem i nienawistnym językiem bywają "banowani" na jakiś okres a tu nic! Nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi atak. Na pewno nie da się uniknąć zderzeń z "ciemną materią" ale trzeba próbować! > Kraj ma charakter wolnej trybuny i jest w pewnym sensie odbiciem życia. > Można troche pomóc, nie dopisując się do dziwnych wątków. To zniechęca. To jest udawanie, że nie ma problemu:( Proszę, byś zwróciła przełożonym uwagę na potrzebę weryfikacji netykiety. pzdr B. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: do Giwi 07.10.04, 00:28 Tutaj też są blokowane osoby wulgarne i spamujące. Problem w tym, że nie każdego można zablokować. Posty podszywaczy wycinam. Spamy tnie się z powodów wiadomych - za to, że są spamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Pani Giwi o nieco kurtuazji proszę :) IP: 82.160.16.* 07.10.04, 01:52 O osobach spamujących? - jakoś chyba niezręcznie wyszło i to w bezpośredniej odpowiedzi forumowiczce o takie czyny często "oskarżanej" :). Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Tu powinien być legion wpisów wyrażających 06.10.04, 13:55 solidarność z Lupusowską prośbą. Gdzie są Leszki, marynaty, wartburgi, mimikry ,wiedzminy, chydy, ich1,Palnicki, Kagan, Kafar, maksimusy, Macieje, Mogiliani, Krzyś52.Gdzie Wenus99, panidolloway, gini. mercee, Emerytka, gdzie pytam? To brak potepienia z ich strony jest zachęta dla autorów szkalujacych pamięć zamordowanego człowieka, który o naszą, forumową wolność słowa, walczył przecież tylko SŁOWEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prf.A.Wsteczny Re: Tu powinien być legion wpisów wyrażających IP: *.d2.club-internet.fr 06.10.04, 18:14 nie kazdy czyta posty na tym Forum od deski do deski.(ze wzgledu na inne me zajecia nie przebywam tu systematyczni) ja, osobiscie mialem dosyc po przejsciach w zwiazku z J.Kuroniem, a dobity zostalem watkami po smierci Poety. absolutnie zgadzam sie z Wami, ze to Forum musi sie odrodzic. przeciez to wstyd, aby Kraj (bo i przede wszystkim tu zagladaja zagraniczni dziennikarze, aby wyczuc nastroje gawiedzi) byl tak szarpany, wstyd bo Kraj sie przed tym nie broni. tym milej wiec, iz od "maszynopisania" przechodzicie w sfere "dzialania". (cytaty za Rzecznikiem Prasowym Miasta Czestochowy z Forum Czestochowa: I. Lesnikowskim.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny lupus.lupus to urodzony delator ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:21 Niedoszły TW ?!!! Jak Szaniawski ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Masz całkowitą rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 00:51 Tylko dlaczego cały czas operujecie pojęciem "prośby"? W sprawie tak zasadniczej prośba jest niedopuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Tu powinien być legion wpisów wyrażających 07.10.04, 12:54 Oczywiście, że się solidaryzuję z Lupusem. GiWi powinna natychmiast usunąć to plugastwo. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot BEZ WYROZNIENIA 06.10.04, 19:34 Wpis pod tekstem o Popieluszcze jest fatalny, nie jest jednak wulgarny i niestety regulamin takie posty dopuszcza. To, ze budzi on i moje zastrzezenia jest sprawa FATALNEGO pomyslu i stosowanego rozwiazania, ze pierwszy wspis pod kazdym artykulem jest wyrozniony nawet w drzewku i ze trzeba sie odnosic do niego a nie do tekst - TO JEST PO PROSTU IDIOTYCZNE! Giwi czy tego nie mozna zmienic? Tak jak jest dotychczas powinny dalej sie rozpoczynac watki zakladane przez samych forumowiczow, ale sposob zamieszczania pierwszego postu pod tekstem powinien byc inny - BEZ WYROZNIENIA. PS Przeczytalem sobie, co w tym watku lupus powypiywal i poczulem duzy niesmak, bowiem sa na forum o wiele bardziej gorszace wpisy, obok ktorych wielu przechodzi obojetnie, w tym wypadku pomimo ze nie jest to bardzo drastyczny wpis, lupus zareagowal gwaltownie. Nie w pierwszym wpisie, napisalbym taki post podobnie, ale w nastepnych. To po prostu obluda i wybiorcza moralnosc:( Napisal: "Jak popełnia się forumowe samobójstwo? Strzał w skroń lub pod brodę tutaj, a może zaprosić przyjaciół do Ciemnicy i wśród muzyki, wina i zabawy otworzyć żyły? Zastanowię się". Co to znaczy, ze jak wpis nie zostanie wyrzucony, to tnie lupus zyly, czy sobie tylko sznyty zrobi - bo taki heroj z niego?, pisze, ze odejdzie z forum itp. - co to lupus to jakas rozchisteryzowana baba? A moze sobie zarty stroi? Chyba nie przy watku dotyczacym Popieluszki? A wiec to pewnie na powaznie... Dalej: "Większość forumowiczów może zapytać Giwi o wszystko. Przy odrobinie szczęscia może nawet namówić Giwi na krótką pogawędkę. Wszyscy z wyjątkiem mnie". Skarzy sie, ze wiekszosc forumowiczow moze o wszystko giwi zapytac, a jemu biednemu lupkowi sie nie odpowiada - po prostu zdziecinnienie, albo rozpieszczenie, albo tez od dziecka przyzwyczajenie, ze wszystko sie wokol kochanego bobaska musi krecic. Dalej: To własnie jest wulgaryzm! Pamiętam bardzo dobrze jak ja i moja rodzina (płacz matki babci) przeżywała tamte chwile. Jeśli nie potrafisz nas przed czymś takim uchronić to ja dziękuję za takie forum". A to co znowu? Moze by w tym momencie lupek zrozumial co czuja inni gdy sie obraza zmarlych, po ktorych oni placza? Czy ci inni sa niewazni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hieronim Re: BEZ WYROZNIENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 19:40 Ty chyba naprawde nie wiesz , nie zdajesz sobie sprawy jaki jestes paskudny= jakie paskudztwa wpisujesz i jakich spraw bronisz!! kazdej, ktora sluzy lewakom, michnikom; atakujesz zawsze w obludnie perfidny sposób Polaków, Kosciól, itd zastanow sie czego i kogo TERAZ bronisz??? Tych, którzy obrazaja, wiecej bezszczeszcza pamiec sp.x.Jerzego! To, ze mordercy zza biurka, zleceniodawcy, Jaruzelskie. Kiszczaki i inni zbrodniarze chodza a wolnosci, oyrtrzymuja wysokie emerytury, to inna rzecz - twoj koles michniks maczal w tym swe brudne lapy..eeech szkoda na ciebie czasu zalosny lewacki palancie Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Ty tak pod wplywem slow ks. Jerzego? 06.10.04, 19:45 Wlasnie takie posty jak twoj, burza obrzydzenie, wstret i ohyde. Szkoda, ze nie potrafisz uszanowac smierci Popieluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: BEZ WYROZNIENIA 06.10.04, 19:49 Leszku, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. O jakim wyróżnieniu pierwszego postu mówisz? Nie ma obowiązku odnoszenia się do pierwszego wpisu. Można odnosić się do tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi ps. 06.10.04, 19:52 Już rozumiem, chodzi o hierarchię. Chyba nie, to wynika z układu drzewka. Dowiem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak daj sobie spokoj IP: *.fluid.fr / *.w193-252.abo.wanadoo.fr 06.10.04, 20:01 z tym rozhisteryzowanym obronca faszystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mowa o lupusie,oczywiscie ! Leszek jest ok IP: *.super.net.pk / 203.130.30.* 06.10.04, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: BEZ WYROZNIENIA 06.10.04, 19:55 Jesli spojrzysz na drzewko, to pierwszy wpis jest wysuniety bardziej w lewo od pozostalych, a moglby nie byc. Chodziloby o to, ze po przeczytaniu tekstu, gdy ktos chcialby go skomentowac, to otwieraloby sie forum bez otwartego pierwszego postu - wszystkie bylyby w tym samym porzadku i moznaby wybrac do ktorego wczesniejszego wpisu sie odniesc, albo tez otworzyc nowa galaz. Tak jak jest teraz, to mimo wszystko trudno czasem pominac tresc pierwszego postu, ktory nieraz "ustawia" dyskusje w czalym watku. Jest w tym tez jakas forma niesprawiedliwosci, braku rownouprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot PS 06.10.04, 20:01 Np.: po kliknieciu, ze chce sie skomentowac dany tekst, nie pokazywalby sie pierwszy wpis, ale np. lead tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Trąbski Prawo wyboru forum! IP: *.adsl.tele2.no 06.10.04, 20:55 Prawo wyboru forum! Uważam że moderator ma niesamowitą odporność psyche czytając te wszystkie brednie na forum, moje również. Brak szacunku do śmierci, najsprawiedliwszego wydarzenia na ziemi wynika chyba z wieku forum, które w swej bucie młodości ( każde pokolenie je ma) śmierć postrzega jako rzecz odległą i nierealną . A tym czasem śmierć jest wokół nas cały czas i czeka jak modliszka. Zamiast żreć się i obrzucać błotem własne frustracje i lęki proponuję, aby forumowicze mogli zakładać sami wątki ze znakiem stopu agresji np. z niebieskim tytułem. Z takiego wątku usuwane by były teksty kłótliwe, agresywne itd. . Niech ci kłótliwi żyją we własnym sosie w wątkach koloru pomarańczowego i dalej się obrzucają błotem nawzajem jak lubią. Każdy wątek mógłby mieć dwie wersje, normalną i drugą z tarzaniem się w gnoju. I tak o śmierci ks. Popiełuszki płynęłyby dwa równolegle wątki tak zwany poprawny i obok wolna amerykanka. Niech zdecyduje wolny rynek na forum, które to wątki będą w przewadze, które będą żyć długo a które umrą śmiercią naturalną. Ja nie wiem czy to dobry pomysł, ale zawsze jakiś tam. Niechaj Internauci sami wybierają, w którym wątku pragną uczestniczyć i dyskutować. Kres Istoty droga chwilę długa Krótka życia pleciuga Dozgonnie nas zmienia Nie widzę przeznaczenia Nie wiem, dokąd zmierzam Mych kroków nie wymierzam Koniec świtu zawsze ten sam Przecież bardzo dobrze go znam Ostatecznie i na pewno Kostucha to życia sedno I cokolwiek uczynimy Ku rozłące się chylimy Cezary Trąbski 03-03-27 09:04:30 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Prawo wyboru forum! 06.10.04, 21:17 Gość portalu: Cezary Trąbski napisał(a): > Prawo wyboru forum! > > Uważam że moderator ma niesamowitą odporność psyche czytając te wszystkie > brednie na forum, moje również. Brak szacunku do śmierci, najsprawiedliwszego > wydarzenia na ziemi wynika chyba z wieku forum, które w swej bucie młodości ( > każde pokolenie je ma) śmierć postrzega jako rzecz odległą i nierealną . A tym > czasem śmierć jest wokół nas cały czas i czeka jak modliszka. > > Zamiast żreć się i obrzucać błotem własne frustracje i lęki proponuję, aby > forumowicze mogli zakładać sami wątki ze znakiem stopu agresji np. z niebieskim > > tytułem. Z takiego wątku usuwane by były teksty kłótliwe, agresywne itd. . > Niech ci kłótliwi żyją we własnym sosie w wątkach koloru pomarańczowego i dalej > > się obrzucają błotem nawzajem jak lubią. Każdy wątek mógłby mieć dwie wersje, > normalną i drugą z tarzaniem się w gnoju. I tak o śmierci ks. Popiełuszki > płynęłyby dwa równolegle wątki tak zwany poprawny i obok wolna amerykanka. > Niech zdecyduje wolny rynek na forum, które to wątki będą w przewadze, które > będą żyć długo a które umrą śmiercią naturalną. > > Ja nie wiem czy to dobry pomysł, ale zawsze jakiś tam. > Niechaj Internauci sami wybierają, w którym wątku pragną uczestniczyć i > dyskutować. Bardzo mi się podoba ten pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: PS 07.10.04, 14:44 Leszku, nie da się tego zmienić. Taka jest struktura wątku, a wpisy w Opiniach są takimi samymi wątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot jak to sie nie da zmienic? 07.10.04, 15:56 giwi napisała: > Leszku, nie da się tego zmienić. Taka jest struktura wątku, a wpisy w Opiniach są takimi samymi wątkami. Hm...??? Trzeba po prostu zmienic strukture w watkach znajdujacych sie pod omawianym tekstem. Niech sie komputerowcy nie lenia - nie jest to skomplikowane, wystarczy by po przejsciu ze strony z artykulem na forum u gory pojawial sie nie pierwszy post, ale forumowa wersja omawianaego tekstu jako post (np. lead lub 10 pierwszych linijek) - to zreszta bardzo by ulatwilo komentowanie artykulu bo bylby on takze "na widoku" podczas komentowania i nie trzeba by otwierac drugiego okna IE. Po to by otworzyc 1 post trzebaby w niego kliknac, a autor tego postu musialby nadac mu tytul - nie bylby on automatucznie nadawany. Watek na forum i tak moglby miec tytul artykulu. Jesli tego komputerowcy nie potrafia zrobic by dzialo sie to automatycznie, to jest tylko jeden sposob - redakcja portalu sama powinna napisac pierwszy post pod kazdym artykulem, w ktorym byloby np. bardzo krotkie streszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Masz rację Leszku da się zmienić bez trudu! 07.10.04, 16:23 Trzeba tylko napomknąc o takiej potrzebie gazetowym informatykom. GIWI do roboty!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot ??? 07.10.04, 17:12 homosovieticus napisał: > Trzeba tylko napomknąc o takiej potrzebie gazetowym informatykom. > GIWI do roboty!! Jakas pokute ci ksiadz zadal. ze po raz pierwszy od wielu miesiecy, tak normalnie zagadales? A do rzeczy. Pewnie, ze to jest proste, ale nie moze dotyczyc pojedynczych watkow, to powinno byc calosciowe rozwiazanie, a za takie racjonalizatorskie pomysly musialab portal Gazety dac informatykowi premie, dopoki mu nie powiedza, ze dostanie ekstra pieniadze, to nawet glowkowac nie zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: ??? IP: *.pool.mediaWays.net 07.10.04, 17:30 > to powinno byc calosciowe rozwiazanie, a za takie racjonalizatorskie > pomysly musialab portal Gazety dac informatykowi premie, dopoki mu nie > powiedza, ze dostanie ekstra pieniadze, to nawet glowkowac nie zacznie. Główkować? Za fryko? Jeszcze się głowa zmęczy i będzie bolała... I kto im potem zwróci, kto? Puszkin? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ??? 07.10.04, 17:41 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Główkować? Za fryko? Jeszcze się głowa zmęczy i będzie bolała... I kto im > potem zwróci, kto? Puszkin? Ja tak chcialem im tylko na ambicje wjechac i tak pod wlos... Watpie by na portalu ktos mogl samodzielnie podejmowac decyzje. Muzi byc polecenie z gory, to "od gory" a nie myszki czy giwi zalezy czy cos sie zmieni. Tam maja nowoczesne metody dyscyplinowania i motywowania pracownikow, jak ktos tego nie przestrzega to leci, nie ma zmiluj sie - no chyba, ze nazywa sie Maleszka i byl wczesniej konfidentem... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re:Pokuta dobra na wszystko 07.10.04, 17:43 leszek.sopot napisał: > homosovieticus napisał: > > > Trzeba tylko napomknąc o takiej potrzebie gazetowym informatykom. > > GIWI do roboty!! > > > Jakas pokute ci ksiadz zadal. ze po raz pierwszy od wielu miesiecy, tak > normalnie zagadales? > Sporadyczne pisanie na forum z zachowaniem savoir-vivre :( > A do rzeczy. Pewnie, ze to jest proste, ale nie moze dotyczyc pojedynczych > watkow, to powinno byc calosciowe rozwiazanie, a za takie racjonalizatorskie > pomysly musialab portal Gazety dac informatykowi premie, dopoki mu nie > powiedza, ze dostanie ekstra pieniadze, to nawet glowkowac nie zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: ??? 07.10.04, 17:59 Przepraszam, że włączyłam się do twojego tematu nie nawiązując rozmowy z Tobą, ale nie było twojej odpowiedzi na forum, jak zaczęlam pisać swój post. Chociaż z programowania uczyłam się podstaw, to jestem przekonana, że sprawa jest prosta. Ale najbardziej przykre jest to, że Giwi została potraktowana jakoś tak na odczepnego przez swoich kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: ??? 07.10.04, 18:23 Nie jest tak źle :-). Wpisy w Opiniach i wątkach zwykłych są z tego samego skryptu. W tej chwili nie przewiduje się zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot zrob dla nich ksero 07.10.04, 18:32 giwi napisała: > Nie jest tak źle :-). Wpisy w Opiniach i wątkach zwykłych są z tego samego > skryptu. W tej chwili nie przewiduje się zmian. Tak jak ja kiedys zrobilem. Tzn. napisalem cos o czym wszyscy mieli pamietac najpierw na A4 - nic nie dalo. To zrobilem powiekszenie na 4 kartkach A3, skleilem i powiesilem na scianie - kazdy widzial i nie mogl o tym zapomniec. Napisz na tej kartce: "DWA SKRYPTY DLA PORTAL - myslcie!!" Choc moim zdaniem wystarczylby jeden, gdyz to po wlozeniu tekstu na portal moglby byc od razu - automatycznie - generowany pierwszy wpis, a wic na forum dalej moglby byc tylko 1 skrypt (cokolwiek to jest). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ??? 07.10.04, 18:46 panidalloway napisała: > Przepraszam, że włączyłam się do twojego tematu nie nawiązując rozmowy z Tobą, ale nie było twojej odpowiedzi na forum, jak zaczęlam pisać swój post. Chociaż z programowania uczyłam się podstaw, to jestem przekonana, że sprawa jest prosta. Ale najbardziej przykre jest to, że Giwi została potraktowana jakoś tak na odczepnego przez swoich kolegów. Tez mi zal giwi, bo to chyba w ichniej hierarchi to taka myszka, ktora sie pogania do czyszczenia forum i gnebi za kazda wpadke, a jakis tam kierownik sobie siedzi pali papierosa za papierosem i "mysli"... jak tu unowoczesnic portal. No i wymyslil, zrobil rewolucje - zmienili ustyowanie odpowiedz cytujac i zrobili maly kosz. Zapewne pochwale dostal, a giwi do roboty pognal... Teraz po tej "rewolucji" w wygladzie forum nastepne zmiany beda... wprzyszlym roku? Bo na ten to na pewno sie juz wyczerpal limit zmian - beda argumentowac, ze wazna jest stabilnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: ??? 07.10.04, 18:56 :-) Dzięki za litościwe słowa. Zaraz ten post pokażę. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re:Czy bon ton to czy lizusostwo 07.10.04, 19:19 leszek.sopot napisał: > panidalloway napisała: > > > Przepraszam, że włączyłam się do twojego tematu nie nawiązując rozmowy z > Tobą, ale nie było twojej odpowiedzi na forum, jak zaczęlam pisać swój post. > Chociaż z programowania uczyłam się podstaw, to jestem przekonana, że sprawa > jest prosta. Ale najbardziej przykre jest to, że Giwi została potraktowana > jakoś tak na odczepnego przez swoich kolegów. > > Tez mi zal giwi, bo to chyba w ichniej hierarchi to taka myszka, ktora sie > pogania do czyszczenia forum i gnebi za kazda wpadke, a jakis tam kierownik > sobie siedzi pali papierosa za papierosem i "mysli"... jak tu unowoczesnic > portal. No i wymyslil, zrobil rewolucje - zmienili ustyowanie odpowiedz cytujac > > i zrobili maly kosz. Zapewne pochwale dostal, a giwi do roboty pognal... > Teraz po tej "rewolucji" w wygladzie forum nastepne zmiany beda... wprzyszlym > roku? Bo na ten to na pewno sie juz wyczerpal limit zmian - beda argumentowac, > ze wazna jest stabilnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: PS 07.10.04, 16:10 Jak się nie da? Może się komuś nie chcieć. To rozumiem. Ale żeby się nie dało? Załóżmy, że GW zamieści następujący tekst: „Naukowcy amerykańscy odkryli, że noszenie pary butów to rozrzutność. Wystarczy, że będziemy mieć obutą jedną stopę, a parametry cieplne organizmu będą takie same, jak przy obu stopach obutych, pod warunkiem, że but będzie wykonany ze skóry bardzo dobrego gatunku.” Wyobraźmy sobie, że pierwsza opinia będzie następująca: „Amerykańscy mordercy precz z Iraku.” Nie twierdzę wcale, że od rzeczy, ale nie po drodze dla osoby, która chciałaby przedyskutować technikę skakania przez kałuże. Wystarczyłoby, żeby zamieszczenie pierwszej opinii automatycznie wywoływało wspólny nagłówek dla całego wątku. Czyli jakoś tak: * Odkrycie * Ręce precz * A właśnie, że nie *Kałuże *Co za głupoty! * Wcale nie głupoty. Piszę całkiem poważnie i patriotycznie. Mam już dość polskich, a także gazetowyborczych niemożności. Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: PS 07.10.04, 16:12 Tak się wymądrzam, a źle mi wyszło. Odkrycie miało być wysunięte w lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Granica wolności. 06.10.04, 21:07 Czy aby nie przesadzasz? We mnie także tego typu wypowiedzi nie wywołują entuzjazmu [pomimo mojego niechętnego stosunku do kościoła]. Niemniej jednak gdzie i jak ma być usytuowana granica swobody? Czy ileś tam lat urzędu na Mysiej nie wystarczy? Może jeszcze milczałbym, gdybyś był laskaw tak krzyczeć wobec każdej nieprawości na tym forum; może zrozumiałbym Twój krzyk, gdybyś sam niekiedy nie nadużywał swobody, jaką daje Ci forum. Osobiście uważam, że Giwi i tak niekiedy jest nazbyt wyrozumiała. Ale w tym przypadku trudno mi znaleźć powód dla jej potępiania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Re: Granica wolności. IP: *.adsl.tele2.no 06.10.04, 21:12 Ja nikogo nie potepiam, ani nie namawiam do cenzury, a szyderstwo lub drwina to juz inny temat. CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus do Giwi pytanie mam! 06.10.04, 21:18 Czy znasz treśći kazań Ks.Jerzego? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 07.10.04, 19:35 homosovieticus napisał: > Czy znasz treśći kazań Ks.Jerzego? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 08.10.04, 15:48 homosovieticus napisał: > homosovieticus napisał: > > > Czy znasz treśći kazań Ks.Jerzego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:20 homosovieticus napisał: > homosovieticus napisał: > > > homosovieticus napisał: > > > > > Czy znasz treśći kazań Ks.Jerzego? Musisz uzbroić się w cierpliwość. Swoim pytaniem zmusiłeś ją do przeczytania tych kazań. A to trochę musi potrwać. Drugie rozwiązanie, nie mniej prawdopodobne, że Cię "oleje" i nie dostaniesz odpowiedzi na swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 08.10.04, 16:44 Gość portalu: stąd napisał(a): > homosovieticus napisał: > > > homosovieticus napisał: > > > > > homosovieticus napisał: > > > > > > > Czy znasz treśći kazań Ks.Jerzego? > > Musisz uzbroić się w cierpliwość. Swoim pytaniem zmusiłeś ją do przeczytania > tych kazań. A to trochę musi potrwać. > Drugie rozwiązanie, nie mniej prawdopodobne, że Cię "oleje" i nie dostaniesz > odpowiedzi na swoje pytanie. > Zdaję sobie sprawę z duzego prawdopodobieństwa,że drugie rozwiazanie Giwi uzna za najbezpieczniejsze dla siebie. Sądze,że nie jest pewna co do intencji pytajacego.Są one proste i naiwne zarazem.Znając treści kazań Ks. Jerzego, łatwiej by Jej było zrozumieć prośbę Lupusa i solidaryzujących się z nią forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 08.10.04, 18:48 Sorry, ale Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z moderowaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 09.10.04, 06:51 giwi napisała: > Sorry, ale Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z moderowaniem. > Pozdrawiam. Czy prawdą jest, że szersza wiedza ułatwiać tylko może moderowanie? Jesli tak, to moje pytanie jest zasadne a Twoja odpowiedź wynika z powierzchownego potraktowania mojego pytania. Wybaczam.:) Też pozdrawiam. I w dalczym ciągu czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 09.10.04, 15:42 homosovieticus napisał: > giwi napisała: > > > Sorry, ale Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z moderowaniem. > > Pozdrawiam. > Czy prawdą jest, że szersza wiedza ułatwiać tylko może moderowanie? > Jesli tak, to moje pytanie jest zasadne a Twoja odpowiedź wynika z > powierzchownego potraktowania mojego pytania. > Wybaczam.:) > Też pozdrawiam. > I w dalczym ciągu czekam na odpowiedź. Nie zmeniłaś zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 13.10.04, 06:40 homosovieticus napisał: > homosovieticus napisał: > > > giwi napisała: > > > > > Sorry, ale Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z moderowaniem. > > > Pozdrawiam. > > Czy prawdą jest, że szersza wiedza ułatwiać tylko może moderowanie? > > Jesli tak, to moje pytanie jest zasadne a Twoja odpowiedź wynika z > > powierzchownego potraktowania mojego pytania. > > Wybaczam.:) > > Też pozdrawiam. > > I w dalczym ciągu czekam na odpowiedź. > Nie zmeniłaś zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 19.10.04, 16:35 homosovieticus napisał: > homosovieticus napisał: > > > homosovieticus napisał: > > > > > giwi napisała: > > > > > > > Sorry, ale Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z moderowaniem. > > > > Pozdrawiam. > > > Czy prawdą jest, że szersza wiedza ułatwiać tylko może moderowanie? > > > Jesli tak, to moje pytanie jest zasadne a Twoja odpowiedź wynika z > > > powierzchownego potraktowania mojego pytania. > > > Wybaczam.:) > > > Też pozdrawiam. > > > I w dalczym ciągu czekam na odpowiedź. > > Nie zmeniłaś zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do Giwi pytanie mam! i ponawiam je! 20.10.04, 00:02 homosovieticus napisał: > homosovieticus napisał: > > > homosovieticus napisał: > > > > > homosovieticus napisał: > > > > > > > giwi napisała: > > > > > > > > > Sorry, ale Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z moderow > aniem. > > > > > Pozdrawiam. > > > > Czy prawdą jest, że szersza wiedza ułatwiać tylko może modero > wanie? > > > > Jesli tak, to moje pytanie jest zasadne a Twoja odpowiedź wyn > ika z > > > > powierzchownego potraktowania mojego pytania. > > > > Wybaczam.:) > > > > Też pozdrawiam. > > > > I w dalczym ciągu czekam na odpowiedź. > > > Nie zmeniłaś zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Giwi IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 00:41 Skąd to się ludzie takiego słownictwa uczą? "jad nienawiści"? Skąd? Wierny czytelnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prf.A.Wsteczny Jakosc Forum Tworza Forumowicze IP: *.d2.club-internet.fr 07.10.04, 09:09 Giwi napisała: >poziom Kraju zależy tylko i wyłącznie od forumowiczów. > Można troche pomóc, nie dopisując się do dziwnych wątków. To zniechęca. jak i w kazdym innym aspekcie zycia spolecznego w demokratycznym panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 07.10.04, 10:32 "W Utyce obywatele nie chcą się bronić w mieście wybuchła epidemia instynktu samozachowawczego świątynię wolności zamieniono na pchli targ senat obraduje nad tym jak nie być senatem obywatele nie chcą się bronić uczęszczają na przyśpieszone kursy padania na kolana biernie czekają na wroga piszą wiernopoddańcze mowy zakopują złoto szyją nowe sztandary niewinnie białe uczą dzieci kłamać otworzyli bramy przez które wchodzi teraz kolumna piasku poza tym jak zwykle handel i kopulacja chciałbym stanąć na wysokości sytuacji to znaczy spojrzeć losowi prosto w oczy jak Katon Młodszy patrz Żywoty nie mam jednak miecza ani okazji żeby wysłać rodzinę za morze czekam zatem jak inni chodzę po bezsennym pokoju wbrew radom stoików chciałbym mieć ciało z diamentu i skrzydła patrzę przez okno jak słońce Republiki ma się ku zachodowi pozostało mi niewiele właściwie tylko wybór pozycji w której chcę umrzeć wybór gestu wybór ostatniego słowa dlatego nie kładę się do łóżka aby uniknąć uduszenia we śnie los patrzy mi w oczy w miejsce gdzie była moja głowa" oszalały poeta Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus civis romanus sum 07.10.04, 11:26 "Szczególnym, nierzadko realizowanym typem samobójstwa było przy tym w Rzymie tzw. samobójstwo wymuszone (na rozkaz), które popełniali ludzie skazani przez władców na śmierć. Wobec nieuchronności śmierci w tym przypadku, był to zasadniczo uprzywilejowany i uważany za honorowy sposób zakończenia życia. Stąd możliwość takiego odejścia dawano przede wszystkim ludziom wybitnym i wcześniej zasłużonym dla państwa. Taka śmierć nie w pełni odpowiada pojęciu samobójczej, bowiem w sposobie jej realizacji brak jest w zasadzie elementu dobrowolności zamiaru targnięcia się na życie. Klasycznym więc przykładem czynnego (ale nie dobrowolnego) pozbawienia się życia, wobec wydanego wyroku śmierci, może być śmierć pisarza i filozofa Seneki Młodszego, nauczyciela Nerona. Seneka obraziwszy Nerona (uznając za niewłaściwe jego rozmiłowanie w oglądaniu walk gladiatorów) został oskarżony przez niego o udział w spisku Pizona i zmuszony do popełnienia samobójstwa. Zrobił to w klasycznie kombinowany sposób - ponieważ kolejno zastosowane metody nie przynosiły śmierci - najpierw "otwierając sobie żyły", potem zażywając cykutę, aż wreszcie dusząc się parą w łaźni (2, 10, 31). Z podobnego powodu - na rozkaz -zakończyli swoje życie uczestnicy sprzysiężenia przeciwko Neronowi: Petroniusz (otwarcie żył w ciepłej kąpieli) oraz Pizon i Lukan. Samobójstwo wspólne(przy użyciu noża) popełnił wraz z żoną Arią, konsul Caecinus Paetus, uczestnik nieudanego spisku przeciw innemu cesarzowi, Klaudiuszowi. Samobójczą śmiercią zginęli też niektórzy cesarze rzymscy. I tak, Neron skompromitowany przez swoje okrutne panowanie, uciekając z Rzymu przed senackim wyrokiem śmierci, wbił sobie sztylet w gardło. Inny cesarz, Marcus Oton pchnął się nożem w pierś, gdy po przegranej bitwie podjął decyzję zabicia się dla położenia kresu wojnie domowej. W trakcie spalania ciała tego cesarza wielu jego żołnierzy popełniło przy tym równocześnie wspólne samobójstwo. (2, 10, 31). Podobnie także zakończył życie Brutus Marcus Junius,jeden z zabójców Juliusza Cezara, chyba jedyny obecnie z nich powszechnie zapamiętany (dzięki ostatnim uwieczniającym jego imię słowom imperatora - "Et tu, Brute, fili ?",("contra me ?") - "I ty Brutusie synu?", "(przeciw mnie?)". Po klęsce poniesionej pod Filippi Brutus nabił się na swój miecz. Jego głowę po tym odcięto, rzucając ją przed pomnikiem Cezara. Ponieważ wcześniej zjawa zabitego Cezara przepowiedziała Brutusowi spotkanie się z nią pod Filippi, stąd powiedzenie - "Zobaczysz mnie pod Filippi"- oznacza odtąd nieuchronność spotkania z losem (ze śmiercią) (2, 10, 18, 31). Żona Brutusa Porcja poszła potem w ślady męża, zadając sobie śmierć w potwornych męczarniach, spowodowanych połknięciem rozżarzonych węgli (2). Pchnięcie się "żelazem", lub nadzianie (rzucenie) się na miecz było, obok "otwarcia żył", najpopularniejszym sposobem pozbawienia się życia przez starożytnych Rzymian, zwłaszcza wśród dowódców pokonanych w bitwie. Symptomatyczne jest, że praktycznie wogóle nie stosowano tu tak częstych np. w starożytnej Grecji, metod pozbawiania się życia (powieszenia, rzucenia się z wysokości). W takich okolicznościach śmierć "żelazem" zadali sobie generał Scypion Q. oraz Katon Młodszy Utyceński po przegranych bitwach z Cezarem, Dolabella pokonany przez Kassjusza a także Marek Antoniusz, zwyciężony pod Akcjum przez Oktawiana mąż Kleopatry Wielkiej(równocześnie z nim zabił się w ten sam sposób jego niewolnik Eros). Tak również zakończyli swoje życie: Decebal, król Daków pokonany przez cesarza Trajana, wódz rzymski Warus pobity przez Germanów i Izokrates po bitwie pod Cheroneą (2, 10, 31)." www.kms.cm-uj.krakow.pl/ArchMedSadKrym/2000/3_2000/249_260.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 07.10.04, 13:08 ...W dużej mierze sami jesteśmy winni naszemu zniewoleniu, gdy ze strachu albo dla wygodnictwa akceptujemy zło, a nawet głosujemy na mechanizm jego działania. Jeśli z wygodnictwa czy lęku poprzemy mechanizm działania złą, nie mamy wtedy prawa tego zła piętnować, bo my sami stajemy się jego twórcami i pomagamy je zalegalizować. Egzamin z męstwa zdali robotnicy w sierpniu 1980 roku, a wielu z nich zdaje go nadal. Okazali męstwo uczniowie szkoły w Miętnem, którzy odważnie stanęli w obronie krzyża Chrystusowego. Egzamin z męstwa zdali w ostatnim czasie nasi więzieni bracia, którzy nie wybrali wolności za cenę zdrady swoich i naszych ideałów. Niech na koniec będzie nam ostrzeżeniem świadomość, że naród ginie, gdy brak mu męstwa, gdy oszukuje siebie, mówiąc, że jest dobrze, gdy jest źle, gdy zadowala się tylko półprawdami. Niech na co dzień towarzyszy nam świadomość, że żądając prawdy od innych, sami musimy żyć prawdą. Żądając sprawiedliwości, sami musimy być sprawiedliwi. Żądając odwagi i męstwa, sami musimy być na co dzień mężni i odważni. ... 27.v.1984 r. fragment kazania księdza Jerzego Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Giwi 07.10.04, 13:10 "...Zasadniczą sprawą przy wyzwoleniu człowieka i narodu jest przezwyciężenie lęku. Lęk rodzi się przecież z zagrożenia. Lękamy się, że grozi nam cierpienie, utrata jakiegoś dobra, utrata wolności, zdrowia czy stanowiska. I wtedy działamy wbrew sumieniu, które jest przecież miernikiem prawdy. Przezwyciężamy lęk, gdy godzimy się na cierpienie lub utratę czegoś w imię wyższych wartości. Jeżeli prawda będzie dla nas taką wartością, dla której warto cierpieć, warto ponosić ryzyko, to wtedy przezwyciężymy lęk, który jest bezpośrednią przyczyną naszego zniewolenia. Chrystus wielokrotnie przypominał swoim uczniom: "Nie bójcie się. Nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, a nic więcej uczynić nie mogą." (por. Łk 12,4) ..." 31.10.1982 r. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Wspaniałe! 07.10.04, 14:39 Ten fragment jest kwintesencją naszego sporu z Giwi w tym wątku. > Niech na koniec będzie nam ostrzeżeniem świadomość, że naród ginie, gdy brak > mu męstwa, gdy oszukuje siebie, mówiąc, że jest dobrze, gdy jest źle, gdy > zadowala się tylko półprawdami. Jeśli tutaj wspólnie nie będziemy się starali trzymać jakiego takiego poziomu (należy przynajmniej eliminować zachowania skrajne) to pole dla barbarzyństwa będzie się rozszerzać a my będziemy współwinni przez brak sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re.GIWI trzymaj się :) IP: *.crowley.pl 07.10.04, 15:29 basia basia napisała: "Nie mam nic przeciwko temu, by niewiele zostało. Jak sobie przypomnę posty na okoliczność śmierci Jacka Kuronia, Miłosza, Kuklińskiego, te krucjaty pzreciwko Papieżowi to sądzę, że bez nich to forum byłoby bardziej cywilizowane. " ------------------------------------------------------------ Basiabasia jak zwykle nie zauważa swoich krucjat przeciwko Michnikowi,Mazowieckiemu,Kwaśniewskiemu,Millerowi,Oleksemu,Borowskiemu itd. Czekam by z takim samym oburzeniem jak w przypadku JP,zareagowała na wierszyk IzyBelki o wieszaniu komuchów na drzewach ,tekst douglasa o "warstawch piasku",tekścik GP o wieszaniu Millera i Kwacha zamiast flagi,lupusie wychwalanie faszystów i wiele ,wiele innych. Święcie Oburzeni,protestują przeciwko chamstwu TYLKO w stosunku do ludzi,których oni szanują. Bezgraniczna obłuda !!! Nawet w opinii takiego forumowego chama jak ja :) basia.basia napisała: Jeśli tutaj wspólnie nie będziemy się starali trzymać jakiego takiego > poziomu (należy przynajmniej eliminować zachowania skrajne) to pole dla > barbarzyństwa będzie się rozszerzać a my będziemy współwinni przez brak > sprzeciwu. Jeśli Święcie Oburzeni zaczną od siebie,ja się dostosuję ,a jeśli mi się nie uda, przestanę odwiedzać to forum. OBIECUJĘ !!! A na razie ,słowa otuchy dla Szanownej Giwi :) Trzymaj się i nie ulegaj naciskom żadnej ze stron ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Nie kłam wiedżminie i nie manipuluj!!! IP: *.chello.pl 08.10.04, 21:45 Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > Basiabasia jak zwykle nie zauważa swoich krucjat przeciwko > Michnikowi,Mazowieckiemu,Kwaśniewskiemu,Millerowi,Oleksemu,Borowskiemu itd. Najwyraźniej nie wiesz o czym się w tym wątku rozmawia. Ale mnie to nie dziwi, bo ty nie wiesz, co to jest szacunek dla osób, które już nie mogą się obronić. Tych, których wymieniłeś bronią zarówno ich stanowiska i przywileje, jak i oni sami potrafią zadbać (jeśli chcą) o swoje dobre imię (jeśli myslą, że je mają). I jeśli dzisiejszych, unużanych w niejasnych sprawach polityków porównujesz do polskich noblistów czy męczenników, to jesteś po prostu intelektualna sierotą. Co z resztą widać po twoich wszystkich postach. > Czekam by z takim samym oburzeniem jak w przypadku JP,zareagowała na wierszyk > IzyBelki o wieszaniu komuchów na drzewach , Zacytuj go! Mam dość twoich osczerstw pod moim adresem!!! Ja ma ten wierszyk w swoim kompie i w każdej chwili mogę go tu przywołać w całości, razem z wątkiem w którym się ukazał. Każdy będzie mógł stwierdzić, czy mówisz prawdę. Jesteś tak samo mocny jak Miller - tylko w gębie, a i to do czasu. I tak samo jak on cynicznie dowcipny. Żal mi ciebie i twoich synów. Mam nadzieję, że nie wiedzą jaki jesteś beznadziejny. > Święcie Oburzeni,protestują przeciwko chamstwu TYLKO w stosunku do > ludzi,których oni szanują. A dlaczego miałoby być inaczej? Jak można brać w obronę przed brakiem szcunku, kogoś kogo ma się w głębokiej pogardzie? Np. Miller, według mnie na szacunek nie zasługuje i sama dawałam temu wyraz. > Jeśli Święcie Oburzeni zaczną od siebie,ja się dostosuję ,a jeśli mi się nie > uda, przestanę odwiedzać to forum. OBIECUJĘ !!! A kogo tu obchodzą twoje obietnice? I zupełnie nie rozumiem, że akurat nie od ciebie ma zacząć się zmiana. Bo co? Bo ty jesteś w porzo, a inni to be? Daj przykład jak się zmieniać mamy, ty tropicielu cudzych grzechów. Obłudy poszukaj najpierw u siebie, skoro tak dobrze wiesz na czym ona polega. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Iza:) 08.10.04, 23:31 Jak długo masz zamiar być daleko? W ciemno nie gramy:( Smutno jakoś, bo i wiedźmy grasują i spokoju nie dają:) > > Święcie Oburzeni,protestują przeciwko chamstwu TYLKO w stosunku do > > ludzi,których oni szanują. I ten osobnik nazywa mnie obłudną! Szkoda z nim w ogóle gadać, bo bałwochwalczy stosunek do swoich idoli pada mu na szare komórki a poza tym nie zauważyłam, żeby czepiał się kogokolwiek innego za pisanie o nich. Wybrał sobie mnie na worek do bicia i ma dużo radości co łatwo można zauważyć po tych wszystkich "buźkach", którymi obficie raczy swoje posty do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Iza:) IP: *.chello.pl 08.10.04, 23:47 basia.basia napisała: > Jak długo masz zamiar być daleko? W ciemno nie gramy:( Nie jestem daleko. Nie mam niestety czasu na forum:( A w ciemno nie gracie, bo nikt knajpy nie otwiera. Spróbuj dzisiaj i zaproś Giwi:) > Smutno jakoś, bo i wiedźmy grasują i spokoju nie dają:) Przejmujesz się jakimiś lysym wiexminem i starchliwą wiedźma? Nie wierzę:) > > > Święcie Oburzeni,protestują przeciwko chamstwu TYLKO w stosunku do > > > ludzi,których oni szanują. > > I ten osobnik nazywa mnie obłudną! Szkoda z nim w ogóle gadać, > bo bałwochwalczy stosunek do swoich idoli pada mu na szare > komórki a poza tym nie zauważyłam, żeby czepiał się kogokolwiek > innego za pisanie o nich. Wybrał sobie mnie na worek do bicia > i ma dużo radości co łatwo można zauważyć po tych wszystkich > "buźkach", którymi obficie raczy swoje posty do mnie. Bo on wrażliwy jest - nie lubi się kopać z takimi samymi bucami jak on, bo to nudne by dla niego było. Przy nas się może trochę poduczyć w bardziej subtelnych metodach. Ale ja mam go dość od dawna, bo mało pojętny uczeń z niego i ciągle zachowuje się jak niejaki Adrian, co wiecznie miał lat 13 i 3/4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Iza:) 08.10.04, 23:52 > niejaki Adrian, co wiecznie miał lat 13 i 3/4 :) Pewnie chciał zatańczyć walca. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Iza:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 23:57 Albo wypić. ps Zerknij proszę do wątku Asera o ks. Popiełuszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Iza:) IP: *.chello.pl 08.10.04, 23:58 giwi napisała: > > niejaki Adrian, co wiecznie miał lat 13 i 3/4 :) > > Pewnie chciał zatańczyć walca. :-) > Ale kto? Adraian czy ten drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Giwi i Izo:) 08.10.04, 23:59 Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): > Nie jestem daleko. Nie mam niestety czasu na forum:( > A w ciemno nie gracie, bo nikt knajpy nie otwiera. Spróbuj dzisiaj i zaproś > Giwi:) Giwi, zapraszam serdecznie:) Mamy dobrze zaopatrzoną piwniczkę i na pewno znajdzie się coś, co lubisz:) > > > Smutno jakoś, bo i wiedźmy grasują i spokoju nie dają:) Tracimy czas na szarpaninę z jakimś złośliwym frustratem. Podejrzewam, że go żona bije i musi odreagować na mnie. Dobrze mi Lupus napisał, że on mnie podpuszcza. Już się nie dam:) > > Bo on wrażliwy jest - nie lubi się kopać z takimi samymi bucami Uważaj, bo Ci Giwi ten post wytnie jako nieregulaminowy:) Nawiasem mówiąc wiem, że to słówko ma różne znaczenia w zależności od regionu. Gdzieś tam buc to ponurak i gbur:) Gdzie indziej zaś to odpowiednik pewnego złamanego instrumentu:) Może jakieś inne jeszcze są?:) jak on, bo to > nudne by dla niego było. Przy nas się może trochę poduczyć w bardziej > subtelnych metodach. Chyba nie łapie, jakiś zafiksowany na parę pojęć w rodzaju kołtuństwo, elperactwo, oszołomstwo - ubóstwo językowe oraz brak wyobraźni:( Ale ja mam go dość od dawna, bo mało pojętny uczeń z niego > > i ciągle zachowuje się jak niejaki Adrian, co wiecznie miał lat 13 i 3/4 :) No właśnie, właśnie. Nie łapie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: Iza:) IP: *.crowley.pl 09.10.04, 20:25 Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): Ale ja mam go dość od dawna, bo mało pojętny uczeń z niego > > i ciągle zachowuje się jak niejaki Adrian, co wiecznie miał lat 13 i 3/4 :) Siemanko Zrzędliwym Staruchom :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: Iza:) Barbara :))) IP: *.crowley.pl 09.10.04, 20:21 basia.basia napisała: > Jak długo masz zamiar być daleko? W ciemno nie gramy:( > Smutno jakoś, bo i wiedźmy grasują i spokoju nie dają:) > > > > Święcie Oburzeni,protestują przeciwko chamstwu TYLKO w stosunku do > > > ludzi,których oni szanują. > > I ten osobnik nazywa mnie obłudną! Szkoda z nim w ogóle gadać, > bo bałwochwalczy stosunek do swoich idoli pada mu na szare > komórki a poza tym nie zauważyłam, żeby czepiał się kogokolwiek > innego za pisanie o nich. Wybrał sobie mnie na worek do bicia > i ma dużo radości co łatwo można zauważyć po tych wszystkich > "buźkach", którymi obficie raczy swoje posty do mnie. Basiubasiu Dulska kocham Cię !!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: Belką po oczach,a ja na to jak na lato :))) IP: *.crowley.pl 09.10.04, 20:19 Wieźmina nie było,a tu Czarownice-Myszy nieźle harcują :))) W tym wątku gadka idzie o chamstwie forumowym,między innymi. Największa Mistrzyni Chamstwa Forumowego według opinii wiedźmowatych czyli Prosta Belka, ma oczywiście sumienie czyste jak kryształ. Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): > Najwyraźniej nie wiesz o czym się w tym wątku rozmawia. Ale mnie to nie dziwi, > bo ty nie wiesz, co to jest szacunek dla osób, które już nie mogą się obronić. > Tych, których wymieniłeś bronią zarówno ich stanowiska i przywileje, jak i oni > sami potrafią zadbać (jeśli chcą) o swoje dobre imię (jeśli myslą, że je mają). > I jeśli dzisiejszych, unużanych w niejasnych sprawach polityków porównujesz do > polskich noblistów czy męczenników, to jesteś po prostu intelektualna sierotą. > Co z resztą widać po twoich wszystkich postach. ----------------------------------------------- Gość który mataczy,oczywiście znowu kręci. Basia pisała o krucjatach,to ja tez o Jej krucjatach napomknąłem. I muszę szczerze przyznać ,że raczej rzadko używa chamstwa. Częściej są to drobne manipulacje czy insynuacje.W przeciwieństwie oczywiście do Ciebie,że znowu użyję nazewnictwa Rolla,Krzywa Izo :) ----------------------------------------------- Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): Zacytuj go! Mam dość twoich osczerstw pod moim adresem!!! Ja ma ten wierszyk w > swoim kompie i w każdej chwili mogę go tu przywołać w całości, razem z wątkiem > w którym się ukazał. Każdy będzie mógł stwierdzić, czy mówisz prawdę. Jesteś > tak samo mocny jak Miller - tylko w gębie, a i to do czasu. I tak samo jak on > cynicznie dowcipny. Żal mi ciebie i twoich synów. Mam nadzieję, że nie wiedzą > jaki jesteś beznadziejny. --------------------------------------------- A ja juz dawno Ci pisałem,że Twój mąż powinien zostać wyniesiony na ołtarze ! Naprawdę jestem pełen podziwu dla Niego :) A moje,też omamione dziatki czyli córka i syn,jak przeczytają niektóte Twoje kawałki mówią "tata to jest dopiero chamstwo". Nie ściemniam,kilka razy im pokazałem .Teraz juz zabraniam,bo wystarzająco dużo chamstwa mają na codzień. I to nie tylko od wrednego wiedźmina :) I powiedziałem już ,że Twoich rynsztokowych tekścików cytować nie będę ,bo siem brzydzę :))) A jeśli kogoś to interesuje,to niech sobie wierszyka poszuka w wątku "Ciemno już",a innych Twoich "kawałków"w różnych wątkach co niemiara. --------------------------------------------------------------- Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): A kogo tu obchodzą twoje obietnice? I zupełnie nie rozumiem, że akurat nie od > ciebie ma zacząć się zmiana. Bo co? Bo ty jesteś w porzo, a inni to be? Daj > przykład jak się zmieniać mamy, ty tropicielu cudzych grzechów. Obłudy poszukaj > > najpierw u siebie, skoro tak dobrze wiesz na czym ona polega. ------------------------------------------------------------------ Ależ Śmietanko ! Ja się nie uważam za Wyrocznię Moralności na FK. Ale dla omamionych jest jasne,że jeśli ktoś domaga się wyrugowania chamstwa,to powinien zacząć od siebie,by innych do swego pomysłu przekonać. Twa obłuda jest powalająca ,na plecy ze śmiechu. Pozdrowionka dla Mataczącej Belki od ubeckiego agenta vel tchórzliwej małpy vel czerwonej świnii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje IP: *.chello.pl 10.10.04, 03:14 Miej więc tą satysfakcję:) Jednak na pożegnanie dodam, że twoje wspisy są tylko dziecinną pyskówką, godną małolata. Nie świadczą o młodości ducha ani tym bardziej ciała, ale o dziecinności i niedojrzałości. I świadczy o tym też wielokrotnie używany przez ciebie w stosunku do mnie przymiotnik "stara". Starość to przywilej, którego nie każdy ma zaszczyt zaznać, a ty używasz tego pojęcia, jakby to była największa obelga i wstyd. Jakbyś się bał i nie był emocjonalnie przygotowany do jej nadejścia. Być może niepotrzenie się obawiasz, bo być może umrzesz młodo, a być może wreszcie do niej dojrzejesz. A w ogóle to, co o mnie piszesz jest tylko wyobrażeniem twojego zafiksowanego umysłu na mój temat. Nie jest prawdą o mnie, w żaden sposób nie wpływa na moje życie i na moje samopoczucie. W związku z tym również twoja opinia o tym, czym jest chamstwo (swoją drogą ciekawe, że chyba tylko ty używasz tego określenia w tym wątku)i kto je według ciebie uprawia jest też tylko odbiciem twojego pojmowania, które sprowadza się do zasady - ja to tylko żartuję, a np. Iza to chamka. I nawet nie przyjdzie ci do głowy, że byc może jest na odwrót, albo u obu stron tak samo, więc nie ma o co się spierać. Ja, owszem, bywam złośliwa, piszę paszkwile i nie daję się zapędzić w kozi róg różnym moralnie-wszystko-wiedzącym osobnikom i czasem nawet odpowiem im w ich stylu - jak np. po twoich wielokrotnych sugestiach, że jestem rydzykową ciemnogrodzianką napisałam tylko raz, że jesteś agentem bojącym się lustracji. Zabolało wtedy, prawda? Żadnych "buziek" mi wtedy w odpowiedzi nie przysłałeś, choć napisałeś, że śmieszna jestem. Tak, jestem śmieszna, bo się nie daję zadufanym w sobie facetom - tobie, bratkowi, rolusiowi, "panu" henrykowi którzy posiedli absolutną wiedzę o tym, jak powinna zachowywać się forumowa kobieta i bardziej lub mniej subtelnie usiłują mnie do tego wizerunku przystosować. Tak więc masz problem ze mną na własne życzenie i jeśli go sobie nie odpuścisz, to kupę czasu zmarnujesz, bo będziesz walczył z czymś, co tylko w twojej głowie jest. A po przeczytaniu twojego powyższego wpisu, moje współczucie dla twoich dzieci jeszcze wzrosło i zupełnie nie obchodzi mnie czy to stwierdzenie wydaje ci się idiotyczne, czy nie. I na koniec - gdyby rzeczywiście było prawdą to, co o mnie piszesz, to nie wykręcałbyś kota ogonem i zadał sobie trud zilustrowania tej prawdy moimi wpisami. Sam jednak dobrze wiesz, że wtedy musiałbys odszczekać większość swoich twierdzeń. Nawet w ciemnogrodzkim ND i dawnej "Trybunie Ludu" czołowi pracze móżgu starali się uwiarygodnić swoja propagandę przez cytownie, oczywiście najczęściej wyrwane z kontekstu. Ciebie najwyraźniej nie stać na taki inetektualny wysiłek. I tym chamskim akcentem kończę kolejną twoją terapię. Zanim odpowiesz, pomyśl chwilę kto tu mataczy i kręci najbardziej. O ile, oczywiście, potrafisz się choć na moment wyplątać z fikcji swoich wyobrażeń. Miłego dyżuru:) p.s. następna sesja za parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł p.s. IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.10.04, 03:27 Mój mąż jest w miarę zdrowym psychcznie facetem i realnie spostrzega rzeczywistość. Poza tym ma to, czego tobie brak do oglądu całości i pewnie bardzo by się ucieszył, że tak Cię kurzam. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Typowa polemika z wiedźminem IP: *.chello.pl 10.10.04, 03:51 Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > Święcie Oburzeni,protestują przeciwko chamstwu TYLKO w stosunku do > ludzi,których oni szanują. > Jeśli Święcie Oburzeni zaczną od siebie,ja się dostosuję ,a jeśli mi się nie > uda, przestanę odwiedzać to forum. OBIECUJĘ !!! Gość który wyszedł napisał(a): A dlaczego miałoby być inaczej? Jak można brać w obronę przed brakiem szacunku, kogoś kogo ma się w głębokiej pogardzie? Np. Miller, według mnie na szacunek nie zasługuje i sama dawałam temu wyraz. Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > Ale dla omamionych jest jasne,że jeśli ktoś domaga się wyrugowania > chamstwa,to powinien zacząć od siebie,by innych do swego pomysłu przekonać Ja się nie powyżeszgo domagałam i napisałam w tym wątku, co myślę o calęj dyskusji. Gość który wyszedł napisał(a): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16381491&wv.x=2&a=16525857 Widać jak na dłoni, że wiedźmin reaguje na to, co mu się wydaje, a nie na to, co jest rzeczywiście. To wiedźmin domaga się "wyrugowania chamstwa" (ze mnie oczywiście) i namawia innych do tego, żeby zaczęli od siebie, ale jakoś nie jest w stanie sam siebie "do swego pomysłu przekonać". Kwadratura koła i obijanie piłeczki. Fajna zabawa, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: O Gościu który mataczy mimo że wyszedł :))) IP: *.crowley.pl 10.10.04, 09:37 Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): Widać jak na dłoni, że wiedźmin reaguje na to, co mu się wydaje, a nie na to, > co jest rzeczywiście. To wiedźmin domaga się "wyrugowania chamstwa" (ze mnie > oczywiście) i namawia innych do tego, żeby zaczęli od siebie, ale jakoś nie > jest w stanie sam siebie "do swego pomysłu przekonać". Kwadratura koła i > obijanie piłeczki. Fajna zabawa, no nie? --------------------------------------------- Jest jedna różnica,wiedźmin nie raz podkreslał ,że bywa chamski :) No to odbijanego Czarownico :) "A z czerwonymi się nie polemizuje - czerwonych się zwalcza," "Cierpisz na chorobę szalonych krów? To wiele wyjaśnia. Współczuję. Nawet nie mogę życzyć Ci powrotu do zdrowia, bo w tym przypadku, to niemożliwe:(" "Jednak jesteś kretyn." "Masz kompleksy, poczucie niskiej wartości? A może jesteś poprostu damski bokser forumowy? I Ty innych manier uczysz? " "Znajdź sobie w końcu rozum w głowie, to przestaniesz ryczeć jak baran i może będzie cię można nazwać homo sapiens." "A twoje przezwiska, gnojku, nadawane mnie i innym użytkownikom forum nie są ani zabawne, ani mniej obraźliwe niż to czym ja cię tutaj raczę, palancie" "Zniewag nie puszczasz płazem boś marny, zakompleksiony facet jest" "dalszą reanimację tego trupa uważam za bezcelową- Mówisz o swoim mózgu? Popieram!!!" "A mimnimum kultury, baranie to za mało, żeby daleko idące wnioski wyciągać. " "Na proste pytania odpowiedzieć nie potrafisz i podskakijesz jak pajac na gumce." "dziecinny antyklerykał, nerwowy głupek, prymitywny aagitator, itd, itp." "Do szkoły wróć ignorancie!" "Wdawało ci się, barni łbie" "Daj już spokój spamerko. Nudna jesteś. Napij się wody i idź na spacer:(" "Ptasi móżdzek zza wielkie wody nadaje:( " "Moje inwektywy są prostackie - nazywam cię świnią, baranem, capem i kretynem." I na deser Basieńka: "Ja się przecież ostatnio okrutnie zradykalizowałam! Jestem gotowa mordować, topić, torturować i pastwić się nad trupem lewicy:)))" I żeby nie było,żaden z tych Czystych Moralnie I Najsprawiedliwszych Tekstów Krynicy Forumowej czyli Prostej Belki nie był kierowany w stronę wiedźmina :))) Więcej w Twoim Belko rynsztoku, bawić się nie zamierzam :) Kończę te pogaduchy bo szkoda czasu. Było miło i pagawarilim kak cham z chamem :))))))))))))))))))))))))))))))))) Do nastepnego sabatu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: O Gościu który mataczy mimo że wyszedł :))) IP: 82.160.16.* 10.10.04, 20:29 -"Tak, jestem śmieszna, bo się nie daję zadufanym w sobie facetom - tobie, bratkowi, rolusiowi, "panu" henrykowi którzy posiedli absolutną wiedzę o tym, jak powinna zachowywać się forumowa kobieta i bardziej lub mniej subtelnie usiłują mnie do tego wizerunku przystosować." Panie "omamiony wiedźmin" - przychodzi się Panu zmagać z "Oporną:)" Materią, zadaje Pan sobie wiele trudu by to i owo forumowej Pani uświadomić (wybór Jej wypowiedzi), inteligencją Owa Pani "grzeszy" - jak najbardziej i w tym nadzieją, że uda się "zadufanym w sobie facetom" po części uświadomić Jej "jak powinna zachowywać się forumowa kobieta":) Ps. Duże litery dla podkreślenia szacunku przynależnego Paniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: O Gościu, który cytaty jest:))) IP: *.chello.pl 13.10.04, 00:48 Napisałam: "Nawet w ciemnogrodzkim ND i dawnej "Trybunie Ludu" czołowi pracze mózgu starali się uwiarygodnić swoja propagandę przez cytownie, oczywiście najczęściej wyrwane z kontekstu." Pytam gościa, który mataczy - omamionego wiedźmina: Na jakiej propagandzie się wychowałeś - czerwonej czy czarnej? Cytaty bez podania źrodła , z którego pochodzą i szerszego kontekstu wypowiedzi nie są funta kłaków warte i nikt rozsądny się do takiego materiału nie odnosi. Jeśli masz dalej ochotę na udawiadnianie mi i panu henrykowi jaka to ze mnie chamka, to podaj linki do wątków, z których zaczerpnąłeś materiał. Póki co, mogę napisać, że te wypowiedzi nie są moje - będzie to tak samo wiarygodne, jak twoje cytaty. No, to roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.basia Re: O Gościu, który cytaty jest:))) IP: *.localdomain / *.kim.pl 13.10.04, 00:58 Iza:) Ten Omamiony udowodnił ponad wszelką wątpliwość, że język masz barwny i urozmaicony, jakie piękne epitety:) On w życiu Ci nie dorówna, bo ma ubogą wyobraźnię - w kółko to kołtuństwo, dulszczyzna i ciemnogród czyli nudy na pudy:) Pozdrowionka:) ps Oczywiście pomijam meritum, cytaty wyrwane z kontekstu. Zapatrzył się pewnie na docenta Majdę:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: O Gościu, który cytaty jest:))) IP: *.chello.pl 13.10.04, 01:05 Gość portalu: basia.basia napisał(a): > Zapatrzył się pewnie na docenta Majdę:( Czyli obstawiasz czarną propagandę? To chyba niemożliwe. Ja raczej myślę, że zapatrzył się w "goebbelsa stanu wojennego":) > Pozdrowionka:) Też pozdrawiam i odpadam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: O Gościu, który cytaty jest:))) IP: *.crowley.pl 13.10.04, 02:41 Gość portalu: basia.basia napisał(a): > Iza:) > > Ten Omamiony udowodnił ponad wszelką wątpliwość, że język masz barwny > i urozmaicony, jakie piękne epitety:) On w życiu Ci nie dorówna, bo > ma ubogą wyobraźnię - w kółko to kołtuństwo, dulszczyzna i ciemnogród > czyli nudy na pudy:) Wszystko przez to,że nie stosuję epitetów. To po prostu Najczystsza Prawda,Basiubasiu Dulska :))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: O Gościu, który cytaty jest:))) 14.10.04, 00:45 Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > Gość portalu: basia.basia napisał(a): > > > Iza:) > > > > Ten Omamiony udowodnił ponad wszelką wątpliwość, że język masz barwny > > i urozmaicony, jakie piękne epitety:) On w życiu Ci nie dorówna, bo > > ma ubogą wyobraźnię - w kółko to kołtuństwo, dulszczyzna i ciemnogród > > czyli nudy na pudy:) > Wszystko przez to,że nie stosuję epitetów. > To po prostu Najczystsza Prawda,Basiubasiu Dulska > :))) Zdaje Ci się, że Twoje na wierzchu? A dulska, kołtunka, ciemnogrodzianka to co to jest TĘPAKU? Prawdą jest, że nie powinnam się po TĘPAKU spodziewać, że będzie umiał kłócić się z kimś komu do pięt nie dorasta, także pod względem operowania polszczyzną, z której zna tylko dulszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re:Dr Strosmajer o Basibasi Dulskiej :))) IP: *.crowley.pl 14.10.04, 01:18 basia.basia napisała: > Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > > > Gość portalu: basia.basia napisał(a): > > > > > Iza:) > > > > > > Ten Omamiony udowodnił ponad wszelką wątpliwość, że język masz barw > ny > > > i urozmaicony, jakie piękne epitety:) On w życiu Ci nie dorówna, bo > > > ma ubogą wyobraźnię - w kółko to kołtuństwo, dulszczyzna i ciemnogr > ód > > > czyli nudy na pudy:) > > Wszystko przez to,że nie stosuję epitetów. > > To po prostu Najczystsza Prawda,Basiubasiu Dulska > > :))) > > Zdaje Ci się, że Twoje na wierzchu? A dulska, kołtunka, ciemnogrodzianka > to co to jest TĘPAKU? Prawdą jest, że nie powinnam się po TĘPAKU spodziewać, > że będzie umiał kłócić się z kimś komu do pięt nie dorasta, także pod względem > operowania polszczyzną, z której zna tylko dulszczyznę. > Parzystokopytna Mleczna Basiubasiu Dulska,to był żart,z tym brakiem epitetów. Żart, a propos Twojej "prawdziwej prawdy", o której pisał Franek. Przekraczasz po raz kolejny granicę śmieszności. Doktor Strosmajer nigdy Cię nie poznał,niestety. Jego powiedzenie brzmiało by następująco: "Gdyby głupota mogła się unosić,Basiabasia Dulska szybowała by w przestworzach jak Niepokonane F-16" buziaczki dla końserwatywnego kołtuństwa :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re: O Gościu, który cytaty jest:))) IP: *.crowley.pl 13.10.04, 02:37 Proponuję zakończyć ten temat. Czarownice uważają wiedźmina za chama (tu się zgadzam :))) i vice versa (tu raczej Waszej sgody nie widzę). Pozostaniemy przy swoich zdaniach,więc szkoda czasu. ps. Prosta Belko,specjalnie zastosowałem cytaty bez podawania linków,byś się o to doczepiła :) Parę dni temu pewna Krzywa Iza ,na mój zarzut manipulacji moimi słowami ,odpowiedziała,że będzie cytowac jak jej się podoba. No to vice versa ,Gosciu który mataczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: O Gościu, który cytaty jest:))) IP: *.chello.pl 13.10.04, 21:51 Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > Proponuję zakończyć ten temat. Znudził ci się, czy obawiasz się, że przegrasz i na upartego, zaślepionego wiedźmina wyjdziesz? > Czarownice uważają wiedźmina za chama (tu się zgadzam :))) Cham to w pierwszym znaczeniu człowiek prosty, chłop. Dla ciebie zbyt zaszczytne to określenie - ty jesteś yntelygent w ząbek czesany. > i vice versa (tu raczej Waszej sgody nie widzę). Ja wypowiem się za siebie - Basia jest damą, ja nią nie jestem. Co to jest chamstwo i czym się objawia to temat na esej. > Pozostaniemy przy swoich zdaniach,więc szkoda czasu. Szkoda, że tak późno to zrozumiałeś, ale lepiej późno niż wcale. > ps. Prosta Belko, Prosta - czyli szczera, prostolinijna, tak? Dziękuję:) > specjalnie zastosowałem cytaty bez podawania linków,byś się oto doczepiła :) > Parę dni temu pewna Krzywa Iza ,na mój zarzut manipulacji moimi > słowami ,odpowiedziała,że będzie cytowac jak jej się podoba. Ależ ty potrafisz odwrócić kota ogonem! Wtedy komentowałam fragment postu z aktualnego wątku i każdy mógł całość od razu obejrzeć. I nie napisałam, że będę cytować, co mi się podoba, tylko komentować, ten fragment, który mnie zainteresował. Czy ty w ogóle rozumiesz co ludzie piszą? Zacytowałeś tak a nie inaczej, bo wiedziałeś, że z linkami, to zupełnie inny wydźwięk by był. I daruj sobie już te zrolowane epitety - nudny jesteś. Na nic więcej cię nie stać? > No to vice versa ,Gosciu który mataczy :) Jak widzisz nie vice versa, Gosciu który mataczy. Po raz kolejny udowodniłam ci, że spostrzegasz nie to co jest, tylko to co sobie wymyśliłeś. Żyjesz urojeniami i dlatego widzisz problemy tam, gdzie ich nie ma. Mam nadzieję, że w realu chociaż czasem łapiesz kontakt z rzeczywistością i zajmujesz się tym, co istotne i na co faktycznie masz wpływ. Na mnie wpływu nie masz. Możesz sobie tu wypisywac o mnie różne rzeczy i sugerować innym, że jestem taka czy owaka. Mojej osobowości to nie zmieni. Za duża jestem, żeby mnie taka tępa "pedagogiką" miała zreedukować lub w kompleksy wpędzić. Zajmij się lepiej wychowywaniem własnych dzieci, które przecież na codzień mają wokół siebie (!)tyle chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedzmin Re: O Belce która cytata nie jest,bo Krzywa :))) IP: *.crowley.pl 14.10.04, 01:35 Kolejne bla bla bla Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): Za > duża jestem, To siem kurna odchódź trochę,jak Ci to przeszkadza :) Mnie to ani ziębi,ani parzy. Pan B. stworzył rynsztokowe poetki,więc musiał mieć w tym jakiś cel . To i ja muszę jakoś tam akceptować wyroki boskie :) Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): Ja wypowiem się za siebie - Basia jest damą, ja nią nie jestem. Mylisz się, Basiabasia jest F-16,a Ty jestes Dekomunizacyjną Histeryczką ;))) Gość portalu: Gość który wyszedł napisał(a): Po raz kolejny udowodniłam ci _______________________________________ ze wiedzminstwo jest podniecające??? dobrej nocy Gosciu ktory molestuje ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Zobaczcie jak giwi chroni tylek SLD-owca : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=16484679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Czujność godna pozazdroszczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 05:19 Gość portalu: wlodek napisał(a): > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=16484679 yossarian18 napisał: > Kiedy ludzie się ockną i wywalą ten post(?) > komunsityczny motłoch ze salonów? Póki co, Giwi ocknęła się szybciej i wywaliła ten post na oślą ławkę. Ciekawe jakie wytłumaczenie wymyśli Giwi? A może w zamian po prostu te posty usunie? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum ODWAGA,PRACOWITOSC,UCZCIWOSC 08.10.04, 16:58 lupus.lupus napisał: > "...Zasadniczą sprawą przy wyzwoleniu człowieka i narodu jest przezwyciężenie > lęku. Lęk rodzi się przecież z zagrożenia. Lękamy się, że grozi nam cierpienie, > utrata jakiegoś dobra, utrata wolności, zdrowia czy stanowiska. I wtedy > działamy wbrew sumieniu, które jest przecież miernikiem prawdy. Przezwyciężamy > lęk, gdy godzimy się na cierpienie lub utratę czegoś w imię wyższych wartości. > Jeżeli prawda będzie dla nas taką wartością, dla której warto cierpieć, warto > ponosić ryzyko, to wtedy przezwyciężymy lęk, który jest bezpośrednią przyczyną > naszego zniewolenia. Chrystus wielokrotnie przypominał swoim uczniom: "Nie > bójcie się. Nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, a nic więcej uczynić > nie mogą." (por. Łk 12,4) ..." > > 31.10.1982 r. To sa wlasnie 2 cechy,ktore decyduja o powodzeniu jednostki i spoleczenstw: 1-Odwaga 2-Pracowitosc 3-Uczciwosc. I chyba nic dziwnego,ze menadzerowie szukajac wlasciwej osoby na wlasciwe stanowisko nie patrza glownie na kierunek wyksztalcenia lecz na wyzej wymienione cechy. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: ODWAGA,PRACOWITOSC,UCZCIWOSC 08.10.04, 17:09 maksimum napisał: > lupus.lupus napisał: > > > "...Zasadniczą sprawą przy wyzwoleniu człowieka i narodu jest przezwycięż > enie > > lęku. Lęk rodzi się przecież z zagrożenia. Lękamy się, że grozi nam > cierpienie, > > utrata jakiegoś dobra, utrata wolności, zdrowia czy stanowiska. I wtedy > > działamy wbrew sumieniu, które jest przecież miernikiem prawdy. > Przezwyciężamy > > lęk, gdy godzimy się na cierpienie lub utratę czegoś w imię wyższych > wartości. > > Jeżeli prawda będzie dla nas taką wartością, dla której warto cierpieć, w > arto > > ponosić ryzyko, to wtedy przezwyciężymy lęk, który jest bezpośrednią > przyczyną > > naszego zniewolenia. Chrystus wielokrotnie przypominał swoim uczniom: "Ni > e > > bójcie się. Nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, a nic więcej uczy > nić > > nie mogą." (por. Łk 12,4) ..." > > > > 31.10.1982 r. > > To sa wlasnie 2 cechy,ktore decyduja o powodzeniu jednostki i spoleczenstw: > 1-Odwaga > 2-Pracowitosc > 3-Uczciwosc. > > I chyba nic dziwnego,ze menadzerowie szukajac wlasciwej osoby na wlasciwe > stanowisko nie patrza glownie na kierunek wyksztalcenia lecz na wyzej > wymienione cechy. > Jaką algebrą się posługujesz Macieju? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedxmin Re: ODWAGA,PRACOWITOSC,UCZCIWOSC IP: *.crowley.pl 08.10.04, 17:25 homosovieticus napisał: Jaką algebrą się posługujesz Macieju? :) Giwi ja protestuję !!! Domagam się nożyc! Maciej może posługiwać siem taką algebrą,jaka Mu pasi. I niech homolewactwo,odfaka siem od Niego !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re:Jeśli już wątek ma tytuł Giwi,to może mały .... IP: *.crowley.pl 08.10.04, 17:40 pomniczek postawmy naszej Opiekunce ??? Kobiecie o mężnym sercu, w zapewne kształtnej piersi i anielskiej cierpliwości dla Forumowiczów Specjalnej Troski !!! Giwi kochana Ty nasza ileż Cię trzeba cenić ten tylko się dowie komu wycięłaś ,co nieco... Dziś prawość Twą w całej ozdobie, widzę i opisuję,bo tęsknie po Tobie. Panno święta ,co w Wyborczej świecisz bramie........ --------------------------------------- dobra bez bluzgów,już skończyłem :) Przepraszam za moją niewrażliwosć poetycką,brak talentu i ogólne schamienie :) pozdrowienia od naelektryzowanego wiedźmina :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re:Jeśli już wątek ma tytuł Giwi,to może mały ... 08.10.04, 18:54 :-) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re:Jeśli już wątek ma tytuł Giwi,to może mały ... 08.10.04, 18:57 giwi napisała: > :-) Dzięki. Giwi, Ty się tylko przypadkiem nie daj OMAMIĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omamiony wiedźmin Re:Jeśli już wątek ma tytuł Giwi,to może mały ... IP: *.crowley.pl 08.10.04, 19:06 goniacy.pielegniarz napisał: > giwi napisała: > > > :-) Dzięki. > > > Giwi, Ty się tylko przypadkiem nie daj OMAMIĆ! Czujność,czujność przede wszystkim Szanowny GP :))) A ja tylko kwiatek Giwi chciałem dać,bo Ona fajna laska jest !!! I to nie kwiatek ,z tych "kwiatków" w moim repertuarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re:Jeśli już wątek ma tytuł Giwi,to może mały ... 08.10.04, 19:13 Gość portalu: omamiony wiedźmin napisał(a): > goniacy.pielegniarz napisał: > > > giwi napisała: > > > > > :-) Dzięki. > > > > > > Giwi, Ty się tylko przypadkiem nie daj OMAMIĆ! > Czujność,czujność przede wszystkim Szanowny GP :))) A jakże! Omamisz i wykorzystasz:) > A ja tylko kwiatek Giwi chciałem dać,bo Ona fajna laska jest !!! To wie każdy. > I to nie kwiatek ,z tych "kwiatków" w moim repertuarze :) Nie wiedziałem, że masz jakieś inne. To chyba tylko prowizorka w celu omamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: ODWAGA,PRACOWITOSC,UCZCIWOSC 08.10.04, 21:53 > > To sa wlasnie 2 cechy,ktore decyduja o powodzeniu jednostki i spoleczenst > w: > > 1-Odwaga > > 2-Pracowitosc > > 3-Uczciwosc. > > > > I chyba nic dziwnego,ze menadzerowie szukajac wlasciwej osoby na wlasciwe > > > stanowisko nie patrza glownie na kierunek wyksztalcenia lecz na wyzej > > wymienione cechy. > > > Jaką algebrą się posługujesz Macieju? :) Ja zakladam,podobnie jak Popieluszko,ze dwie z trzech cech dobrze ulozony czlowiek powinien posiadac,a nad trzecia pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: ODWAGA,PRACOWITOSC,UCZCIWOSC 09.10.04, 06:33 maksimum napisał: > > > > To sa wlasnie 2 cechy,ktore decyduja o powodzeniu jednostki i spole > czenst > > w: > > > 1-Odwaga > > > 2-Pracowitosc > > > 3-Uczciwosc. > > > > > > I chyba nic dziwnego,ze menadzerowie szukajac wlasciwej osoby na wl > asciwe > > > > > stanowisko nie patrza glownie na kierunek wyksztalcenia lecz na wyz > ej > > > wymienione cechy. > > > > > Jaką algebrą się posługujesz Macieju? :) > > Ja zakladam,podobnie jak Popieluszko,ze dwie z trzech cech dobrze ulozony > czlowiek powinien posiadac,a nad trzecia pracuje. Zgłębiam odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Następny kwiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16586238 Wątek zniknął przed chwilą bez wieści. Na oślej ławce też go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Już go przywrócili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:15 błyskawiczna reakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Może szkoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:20 Przejrzałem ten wątek. Rzeczywiście, gdyby go usunięto, nie byłoby wielkiej straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Giwi, Lupusie i pozostali. IP: *.chello.pl 08.10.04, 22:36 Krótko - bo nie mam czasu. Przeczytałam cały wątek i wnioski mam takie - "chamstwu trzeba się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom". Żadna cenzura go nie zatrzyma, sprawi jedynie, że będziemy się pławić w fałszywym poczuciu, że go nie ma. A ten, kto pluje - jak mu się zdaje - na postać księdza Jerzego, to tak naprawdę pluje na siebie. I choć mnie też brzydzą takie posty, choć sama najchętniej bym je wycięła gdybym mogła, to uważam, że jednak powinny zostać. Byleby do wszystkich takich wyskoków stosować jedną miarę. A tak nie jest, niestety. Pamiętam - jak zmarł Małachowski, to w wątku kondolencyjnym szalał ktoś, kto najwyraźniej nie go lubił czy miał do niego żal. Jednak ta osoba nie pisała w sposób wulgarny ani nawet chamski. Po prostu była złośliwa i nie zgadzała się ani z charakterem biogramu zamieszczonego przez Gazetę, ani z czołobitnymi wpisami forumowiczów. Ta osoba miała na temat Małachowskiego własne zdanie, niezbyt przychylne, ale czymś tam uzasadnione. Wszystkie prawie posty tej osoby wyleciały. I z pewnością nie z tego powodu, że podpisane były wieloma nickami. Jeden z tych postów Giwi po moim proteście przyrówciła, a była to biografia zmarłego, którą spisał ów wielonikowiec. Nie wiem czy fakty podane przez autora były prawdziwe, ale wiele wskazywało na to, że tak. Były to jednak fakty dla GW niewygodne, bo przypominały wieloletni i podejrzany "flirt" marszałka - seniora z komunistycznym reżimem. Natomiast, co do dramatycznej (choć zapewne żartobliwej) propozycji Lupusa o forumowym samobójstwie, to uważam, że to było bardzo niesmaczne i trąci jakąś megalomanią. Takie sprawy jak samobójstwo są zbyt poważne, żeby sobie z nich robić zabawkę lub używać jako szantażu w jakiejkolwiek sprawie, zwłaszcza forumowej:( Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Giwi, Lupusie i pozostali. 08.10.04, 22:50 To było troche inaczej. Wszystkie wpisy bez wyjątku były wulgarne, to znaczy z bluzgami. Właśnie teraz przeglądałam ten wątek. A życiorys wyleciał nie za treść, tylko za wklejenie, bo był bardzo długi i w dwóch wątkach. Wystarczyło podać link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Giwi, Lupusie i pozostali. IP: *.chello.pl 08.10.04, 23:32 giwi napisała: > To było troche inaczej. Wszystkie wpisy bez wyjątku były wulgarne, to znaczy > z bluzgami. Czy wulgranością nazywasz np. "tup, tup, tup" w odpowiedzi na czyjąś pochlebną opinię o Małachowskim? Jeśli coś pkręciłam, to proszę - wklej link do tamtego wątku, bo ja nie mam teraz możliwości czasowych, żeby odnależć go w wyszukiwarce, a Ty jak piszesz, masz go pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Giwi, Lupusie i pozostali. 08.10.04, 23:37 Prosze bardzo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10393267&a=10394358 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł Re: Giwi, Lupusie i pozostali. IP: *.chello.pl 08.10.04, 23:56 Dziękuję bardzo, ale chyba i tak to niewiele da. Przecież tych wpisów, które wyrzuciałaś i tak nie sprawdzę:( Popatrzę, co zostawiłaś i ewentualne przeprosiny dla Ciebie wpiszę kiedy indziej, bo teraz już muszę zwolnić kompa:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Z boku ... 08.10.04, 23:41 Coś mi się przypomniało. Niedawno przeczytałam, że dr Majda 2 lata temu wydał książkę (dostał na nią dotację z UJ), która okazała się paszkwilem na Miłosza i Szymborską. Teraz środowisko polonistyczne UJ bije się w piersi i wyznaje, że się fatalnie wtedy zachowali - po prostu udawali, że sprawy i książki nie ma. Żadnej oficjalnej reakcji nie było. Niesławny artykuł w Naszym Dzienniku to były fragmenty tej książki. Teraz wiedzą, że gdyby wówczas zareagowali to nie mielibyśmy tej gorszącej nagonki na Miłosza. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Ten post nie obraża Popiełuszki 09.10.04, 00:02 Przeczytałem ten tekst uważnie... Nie wiedzę w nic takiego, co obrażałoby by godność Popiełuszki i pamięć o nim. Autor tego postu raczej wyraża wielką gorycz z powodu tego co się w Polsce porobiło po 1989 roku. Napisał: "Pewnie bredziłby jakiś bzdury w Radiu Maryja...." - przecież to jest oskarżenie dzisiejszego części kleru z jego naczelnym szamanem z Torunia, który usilnie próbuje zawłaszczyć sobie spuściznę po ks. Jerzym. Kościół w wielu swych miejscach stał się dziś ohydnym – z pewnością te zhańbione miejsca, to ta laicka część kościoła, którą ku nienawiści, rasizmowi i nietolerancji wiodą tacy "pasterze" jak Jankowski, Rydzyk, Bartnik i inni. Autor postu po prostu zastanawia się, porównuje drogę życiową dwu kapłanów „Solidarności”, i jeżeli uważa jak ja, że Jankowski zrobił po 1989 roku wiele złego, to domyśla się, że podobną drogą zła mógł pójść i Popiełuszko. Ja tak nie uważam, ale przecież nie wiadomo jak by się życie potoczyło... A co jest złego w tych słowach: „I nasi miłośnicy świętych i różnych szopek i wygłupów mają teraz zajęcie” – przecież to szczera prawda. Jak się popatrzy jak różni ludzie wykorzystują postać księdza, to przecież płakać się chce, że ci, którzy plują na biskupów kościoła Życińskiego, Pieronka, czy na ludzi świeckich, jak Miłosz czy Kuroń, wycierają sobie usta męczennikiem, który nie umarł jedynie za kościół i wiarę, ale za każdego walczącego o wolność. Ten post nie obraża Popiełuszki, obraża to – i słusznie – co niektórzy pod sztandarami wiary robią – a szerzą nienawiść, nacjonalizm i kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Ten post nie obraża Popiełuszki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 00:22 mogiliani napisał: > Przeczytałem ten tekst uważnie... > Nie wiedzę w nic takiego Cóż...piękna ta Twoja interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: Ten post nie obraża Popiełuszki 09.10.04, 00:32 Gość portalu: t1s napisał(a): > mogiliani napisał: > > > Przeczytałem ten tekst uważnie... > > Nie wiedzę w nic takiego > > Cóż...piękna ta Twoja interpretacja. Jak nie masz nic do powiedzenia to się odczep, chyba że jesteś rzep. Myslisz, że pycha z jaką się obnosisz, to ładna cecha? "Pycha może odłączyć nas od Boga i oddzielić od ludzi. Biblia mówi: „Powiadam wam: Ten poszedł usprawiedliwiony do domu swego, tamten zaś nie; bo każdy, kto siebie wywyższa, będzie poniżony, a kto się poniża, będzie wywyższony.” ŁUK. 18,14 (BW)" Czy wszyscy księża muszą być tacy: slovakia.humanists.net/Pycha-mini.PNG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Ten post nie obraża Popiełuszki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 00:38 mogiliani napisał: > Gość portalu: t1s napisał(a): > > > mogiliani napisał: > > > > > Przeczytałem ten tekst uważnie... > > > Nie wiedzę w nic takiego > > > > Cóż...piękna ta Twoja interpretacja. > > Jak nie masz nic do powiedzenia to się odczep, chyba że jesteś rzep. Myslisz, > że pycha z jaką się obnosisz, to ładna cecha? Dziękuję za pouczenia, wszystkie przyjmuję z pokorą. Teraz nią się będę obnosił. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: Ten post nie obraża Popiełuszki 09.10.04, 00:50 Gość portalu: t1s napisał(a): > Dziękuję za pouczenia, wszystkie przyjmuję z pokorą. Teraz nią się będę obnosił. Alleluja!! Pokora to zaleta, pycha - wada, warto o tym pamiętać. Ten, kto potrafi być skromny i pokorny jak dziecko, będzie najbardziej ceniony w niebie. Dziecięca skromność i pokora jest ceniona przez niebo. Biblia mówi: „Kto się więc uniży jak to dziecię, ten jest największy w Królestwie Niebios.” MAT. 18,4 (BW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Ten post nie obraża Popiełuszki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 01:41 Poczytam gw, bedę jeszcze naiwny jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Ten post nie obraża Popiełuszki IP: 82.160.16.* 10.10.04, 20:54 Panie "mogiliani" jeśli nie zmieni Pan "formy i treści" swoich postów i polemik, może się z moją "agnocystyczną-wg-^Bertrand Russell-1953?^?" duszą zacząć źle dziać. Chyba pozostanę przy czytaniu "oszołów", dzięki nim wiem, że Boga nie ma(w swej nieskończonej dobroci nie mógłby przecież, czegoś "takiego" podrzucać na FK), szatan((laickie(moje) określenie "dziadostwa" na FK)) zaś istnieje - ci widać i się czyta:) Zdezorientowany(na duszy:)). Henryk Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ten post nie obraża Popiełuszki 09.10.04, 00:26 Ty się mylisz. Ja czytałam tamten wątek i wiem, że ten domk i atheist (swołocz) razem sobie basowali. Obydwaj są pewni, że jakby żył to popadłby w rydzykowatość. Cieszyli się, że ubył potencjalny Rydzyk i ubolewali, że za to mamy świętego. Cały wic polega na tym: "już nic złego nie zrobi". Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: Ten post nie obraża Popiełuszki 09.10.04, 00:36 basia.basia napisała: > Ty się mylisz. Ja czytałam tamten wątek i wiem, że ten domk > i atheist (swołocz) razem sobie basowali. Obydwaj są pewni, > że jakby żył to popadłby w rydzykowatość. Cieszyli się, że > ubył potencjalny Rydzyk i ubolewali, że za to mamy świętego. > > Cały wic polega na tym: "już nic złego nie zrobi". Ale w tym poście nic nie ma, że robił, a jak nie żyje to jak ma coś dobrego lub złego zrobić? Dlatego, to obraża nie Popiełuszkę, ale to co się porobiło po jego śmierci. Może się różnimy w ocenie Jankowskiego bądź Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ten post nie obraża Popiełuszki 09.10.04, 01:03 mogiliani napisał: > basia.basia napisała: > > > Ty się mylisz. Ja czytałam tamten wątek i wiem, że ten domk > > i atheist (swołocz) razem sobie basowali. Obydwaj są pewni, > > że jakby żył to popadłby w rydzykowatość. Cieszyli się, że > > ubył potencjalny Rydzyk i ubolewali, że za to mamy świętego. > > Zagalopowałam się:)Chodziło mi o to, że intencje tego postu są nieżyczliwe. Założył z góry, że ks.Popiełuszko ewoluowałby w stronę Rydzyka. Natomiast zgadzam się z tym, że ten post nie obraża księdza a tych, dla których jest wzorem, postacią wspaniałą itd. Wcześniej już o tym pisałam. > > Cały wic polega na tym: "już nic złego nie zrobi". > Z tamtego wątku wynika, że autor postu ma za złe księdzu uprawianie polityki, co nie jest prawdą ale on tak uważa. > Ale w tym poście nic nie ma, że robił, a jak nie żyje to jak ma coś dobrego lub > > złego zrobić? Dlatego, to obraża nie Popiełuszkę, ale to co się porobiło po > jego śmierci. Może się różnimy w ocenie Jankowskiego bądź Rydzyka... > Z pewnością nie. Obaj kompromitują Kościół, mieszają w głowach tym biednym ludziom. Mam nadzieję, że jak Gocłowski poradi sobie Jankowskim to i z Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Teraz to mnie zaskoczyłaś dokumentnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 03:26 basia.basia napisała: > Obaj kompromitują Kościół, mieszają w głowach tym biednym > ludziom. Mam nadzieję, że jak Gocłowski poradi sobie Jankowskim to i z > Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Teraz to mnie zaskoczyłaś dokumentnie! 09.10.04, 21:35 Gość portalu: stąd napisał(a): > basia.basia napisała: > > > Obaj kompromitują Kościół, mieszają w głowach tym biednym > > ludziom. Mam nadzieję, że jak Gocłowski poradi sobie Jankowskim to i z > > Rydzykiem. Przejęzyczyłam się:) Miałam na myśli, że jak Gocłowski sobie poradzi z Jankowskim to kościół poradzi sobie z Rydzykiem. A sądzę tak dlatego, że najwyraźniej obawiano się, że np. parafianie spalą kurię albo coś podobnego. Nic złego się nie stało i widać, że wystarczy być stanowczym:) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Ten post jest dla BB, ale nie tylko :) 09.10.04, 08:35 basia.basia napisała: > mogiliani napisał: > > > basia.basia napisała: > > > > > Ty się mylisz. Ja czytałam tamten wątek i wiem, że ten domk > > > i atheist (swołocz) razem sobie basowali. Obydwaj są pewni, > > > że jakby żył to popadłby w rydzykowatość. Cieszyli się, że > > > ubył potencjalny Rydzyk i ubolewali, że za to mamy świętego. > > > > > Zagalopowałam się:)Chodziło mi o to, że intencje tego postu > są nieżyczliwe. Założył z góry, że ks.Popiełuszko ewoluowałby > w stronę Rydzyka. Natomiast zgadzam się z tym, że ten post nie > obraża księdza a tych, dla których jest wzorem, postacią wspaniałą > itd. Wcześniej już o tym pisałam. > > > > Cały wic polega na tym: "już nic złego nie zrobi". > > > > Z tamtego wątku wynika, że autor postu ma za złe księdzu > uprawianie polityki, co nie jest prawdą ale on tak uważa. > > > Ale w tym poście nic nie ma, że robił, a jak nie żyje to jak ma coś dobre > go > lub > > > > złego zrobić? Dlatego, to obraża nie Popiełuszkę, ale to co się porobiło > po > > jego śmierci. Może się różnimy w ocenie Jankowskiego bądź Rydzyka... > > > > Z pewnością nie. Obaj kompromitują Kościół, mieszają w głowach tym biednym > ludziom. Mam nadzieję, że jak Gocłowski poradi sobie Jankowskim to i z > Rydzykiem. Nie ma konfliktu pomiędzy Arcybiskupem a Prałatem. Inaczej rozumieją swoją służbę ludziom bo innego rozumienia się od nich wymaga. Prałat podporzadkuje się woli Biskupa ale DOBROWOLNIE obiecał nie ustapić.To swego rodzaju protest przeciw nagonce na Kośćiół (Dyduch dał sygnał)) i osobiscie na Niego.Czy słowa dotrzyma to zależy od JEGO dalszych przemyśleń, modlitwy i rozmowy z Arcybiskupem. Mnie osobiście bardzo żal Ks.Jankowskiego. Indywidualność w naszym Polskim Kościele. Niwielu jest takich i chronić ich trzeba.Ks.Rydzyka również.Nie rozumiem Twojej postawy wobec tysięcy a może milionów Polaków, którym Radio Maryja, nadaje sens w życiu i przynosi ulgę w cierpieniu. ps Co złego widzisz w takiej postawie Księdza: www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/Jankowski-ks-pralat_Kazanie-26-09-2004.htm Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ten post jest dla BB, ale nie tylko :) 09.10.04, 22:26 > Mnie osobiście bardzo żal Ks.Jankowskiego. Indywidualność w naszym Polskim > Kościele. Niwielu jest takich i chronić ich trzeba. Niestety Homo, tego rodzaju indywidualność nie służy Kościołowi, moim zdaniem. I nie jest prawdą, też moim zdaniem, że mało mamy w Kościele indywidualności dużej miary. Nie mówię o takich osobach jak Życiński czy Pieronek. Mamy wielu mądrych księży, którzy nie są osobowościami medialnymi, nie pchają się na wizję a po prostu robią swoje w parafiach i wszytkich tych miejscach, gdzie są. Widziałam przedwczoraj w Faktach jak abp Gocłowski oprowadzał po kościele św. brygidy jakąś zagraniczną wycieczkę. Stał w ich otoczeniu przed wejściem do kościoła kiedy pojawiło się parę osób wchodzących do kościoła i kobieta powiedziała do Gocłowskiego coś jakby "nie potrzebujemy tutaj żydowskiego biskupa" a męższczyzna ją wsparł:( To jest właśnie dzieło Boże ks. Jankowskiego. Wydaje mi się, że parafia straciła parafian a do św. Brygidy chodzą już tylko "wyznawcy" prałata. Wiem, że GW stanowczo za dużo miejsca poświęca prałatowi wle jest jeszcze parę innych gazet, które omawiają problem i niestety zarzut, że prałat demoralizuje ministrantów potwierdza się. Przeczytaj sobie wywiad Lisa z księdzem. Masz go tam jak na dłoni. On nic sobie nie ma do zarzucenia. A to kazanie, którego link wkleiłeś jest właśnie dowodem na to jak prałat odprawia msze. Od początku do końca kazanie poświęcone jest jego osobie, jego obronie i nawoływaniu do wsparcia jego racji przeciwko racji jego zwierzchnika. Żałosne:( > Ks.Rydzyka również. Tutaj jest nieco inna sytuacja, ponieważ RM rzeczywiście w jakimś sensie pomaga ludziom ale sam napisałeś, że RM nadaje sens ich życiu. To przecież nie radio powinno nadawać sens ich życiu ale wiara, w której trzeba ich wspomagać. A RM osobiście i przy pomocy swoich pracowników po części zamiast sprawami wiary zajmuje im głowy polityką i to w najgorszym wydaniu. Słuchałam tego nagrania, kiedy gościem "Rozmów niedokończonych" był Dudek i słyszałam "wejście" ojca Rydzyka. Był przerażający, położył kres normalnej rozmowie a zajął się tropnieniem szatana. Nie > rozumiem Twojej postawy wobec tysięcy a może milionów Polaków, Ja tym milionom współczuję serdecznie, bo te miliony wpadły w sieci przywódcy jakby sekty religijnej o nacjonalistycznym i antysemickim skrzywieniu:( Przykro mi ale tak uważam i dajmy sobie spokój z dyskusją, bo czuję że zostajemy przy swoich zdaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Ten post nie obraża Popiełuszki Ciebie zaś w .... 09.10.04, 07:18 poważnym stopniu - moim zdaniem - kompromituje intelektualnie. Słownictwo, które używasz( np.szaman) jest nie adekwatne do tego co dla wiernych robi Ks.Rydzyk.Celowo wieć do opisu działań księdza uzywasz słów o zabarwieniu pejoratywnym.Świadczy to o bogatym słownictwie i jednoczesnie o WROGIM - a wiec kompromitujacym intelektualnie - stosunku do Religii i KK.Chciałbym zebyś to zrozumiał.Obojetny stosunek do spraw wiary i Kościoła jest prawem człowieka niewierzacego w Boga i intelektualnie nie jest kompromitujacym. Wrogi zaś swiadczy o braku PODSTAWOWEJ wiedzy zarówno o ludzkiej naturze (biopsychologia)jak i o Religii jako takiej i KK jako bardzo specyficznej "instytucji" Przykładów dalszych, potwierdzajacych mój zarzut o NEGATYWNYM słownictwie jakiego uzyłeś w pościenie przytaczam ....ponieważ każdy czytający, oczytany i wrażliwy czytelnik, bez trudu je dostrzeże. Budowana w ten sposób (Urban był Mistrzem takich wrogich konstrukcji słownych) wypowiedź jest nie tylko kłamliwą w istocie ale przede wszystkim AGRESYWNĄ. koniec wymądrzania się. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani kilka homosiowych modlitw kulinarnych 10.10.04, 01:38 Homosovieticusy zasadniczo są zwierzętami domowymi, to znaczy, że nie zjadają ludzi. A nawet, jeśli zjadają, to potem bardzo się tego wstydzą. Lubią się za to wymądrzać. Muszą później to odpokutować. Oto kilka homosiowych modlitw kulinarnych. Dekalog "Jedzeniowy" 1. Nie będziesz miał innych, niż koncentratowo-homogeniczne, posiłków przed sobą. 2. Wierzyć będziesz w niezawodność i szczelność torebeczek, puszeczek, słoiczków, tubeczek. 3. Spoglądać nie będziesz na datę ważności, gdyż wiara nasza jest wieczna. 4. Propagować będziesz wiarę naszą, zawsze mając ze sobą torebeczkę lub puszeczkę. 5. Nie zabijaj głodu karmą nieczystą. 6. Gotuj zupkę tak by nie robiły się zgęstki. 7. Zawsze święcie ufaj reklamie, propagującej świętą karmę naszą. 8. Przed posiłkiem śliń się w obecności osób trzecich (niewiernych), tak, aby światłość na nich spłynęła. 9. Pamiętaj: natura to grzech. 10. Syntetyk jest absolutem. „Modlitwa poranna” Zdrowaś Chochlo, zupy pełna, Fixx z Tobą, Najszczęśliwszaś Ty między łyżkami, I najszczęśliwszy patron warzenia Twojego, garnek. Wielka Chochlo, siostro Noża, Bądź razem z nami wiernymi, Teraz i w godzinę zupy naszej. Enter. Rondlu Nasz, któryś jest w zlewie, Świeć się denko Twoje, Błyszcz pokrywko Twoja, Lśnij rączko Twoja, Jak w lodówce, tak i na kuchni. Majonezu naszego powszedniego daj nam dzisiaj I odpuść nam nasze drwiny, Jako i my odpuszczamy Ojcom schabożercom I nie wódź nas na przejedzenie, Ale nas zbaw od pieczystego. Enter. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Modlitwa dziękczynna z wymówką 10.10.04, 02:48 Bursa Andrzej Modlitwa dziękczynna z wymówką Nie uczyniłeś mnie ślepym Dzięki Ci za to Panie Nie uczyniłeś mnie garbatym Dzięki Ci za to Panie Nie uczyniłeś mnie dziecięciem alkoholika Dzięki Ci za to Panie Nie uczyniłeś mnie wodogłowcem Dzięki Ci za to Panie Nie uczyniłeś mnie jąkałą kuternogą karłem epileptykiem hermafrodytą koniem mchem ani niczym z fauny i flory Dzięki Ci za to Panie Ale dlaczego uczyniłeś mnie Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Modlitwa dziękczynna z wymówką 11.10.04, 00:43 szpikulec1 napisał: > Bursa Andrzej > > Modlitwa dziękczynna z wymówką > > Nie uczyniłeś mnie ślepym > Dzięki Ci za to Panie > > Nie uczyniłeś mnie garbatym > Dzięki Ci za to Panie > > Nie uczyniłeś mnie dziecięciem alkoholika > Dzięki Ci za to Panie > > Nie uczyniłeś mnie wodogłowcem > Dzięki Ci za to Panie > > Nie uczyniłeś mnie jąkałą kuternogą karłem epileptykiem > hermafrodytą koniem mchem ani niczym z fauny i flory > Dzięki Ci za to Panie > > Ale dlaczego uczyniłeś mnie Polakiem? > Ten też miał kompleks na punkcie swojej nacji? Gorąco polecam, bo jest co nieco a propos:) www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_041009/plus_minus_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 O celu Polaka 14.10.04, 01:40 Polaka celem: Skrucha przed Bogiem Mir z przyjacielem, A walka z wrogiem. Cześć dla siwizny, Czyste sumienie, Miłość Ojczyzny I poświęcenie. Chętnie krew własną, Dać w dobrej sprawie, Zacnie i jasno, Dążyć ku sławie. Umieć na progu Złożyć urazy, Mieć ufność w Bogu I żyć bez skazy. Trudy i znoje, Znosić z weselem, To, dzieci moje, Polaka celem. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Co masz kochać? pytasz dziecię, 14.10.04, 01:41 Co kochać Co masz kochać? pytasz dziecię, Co dla serca jest drogiego? Kochaj Boga, bo na świecie, Nic nie stało się bez Niego. Kochaj ojca, matkę twoją, Módl się za nich co dzień z rana, Bo przy tobie oni stoją, Niby straż od Boga dana. Do Ojczyzny, po rodzinie, Wzbudź najczystszy żar miłości: Toś się zrodził w tej krainie, I tu złożysz swoje kości. W czyim sercu miłość tleje, I nie toczy go zgnilizna, W tego duszy wciąż jaśnieje: Bóg, rodzina i ojczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Te są cnoty, o tym wiedz 14.10.04, 01:42 Cnoty Kardynalne Trzy są cnoty, o tym wiedz, Które trzeba w sercu strzec. Pierwsza, Wiary silna broń, Wiary, w Polski trwały byt, Że ją dźwignie Boża dłoń I na sławy wzniesie szczyt! Druga, w doli gorzkiej, zlej, Niech od zwątpień strzeże cię; Zdrój pociechy płynie z niej, A Nadzieją zowie się! Trzecia, Miłość, której siew, W serca rzucił niebios Pan, Która każe własną krew, Za ojczysty przelać łan! Te są cnoty, o tym wiedz, Któreś winien w sercu strzec! Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Pierwszy paciorek szeptały 14.10.04, 01:43 Polska mowa Ukochaj dziatwo słowo rodzinne, Skarb twój najdroższy, wspaniały! Tym słowem usta twoje niewinne, Pierwszy paciorek szeptały. A co po Bogu najdroższe dziatki! Dla duszy tkliwej i czystej: Słodkie imiona ojca i matki, Wzięłyście z mowy ojczystej. Pierwsze wrażenia, pierwsze pojęcia, Pieśń ptaszka, kwiatki w dąbrowie, Co zajmowały umysł dziecięcia, W tej tłumaczono wam mowie. Nie tylko kraj ten, w którym żyjecie, Ojczyzną waszą się zowie: Bo jest i druga ojczyzna, dziecię, Co w polskim mieści się słowie. Z głębi serc polskich, nurty żywymi, Rwie się jak rzeka wspaniała To mowa ojców, co naszej ziemi, Nazwisko "Polski" nadała. A jakież czary mowa ta mieści: Raz gromem huczy i błyska; To znów się odezwie jękiem boleści, Że aż łzy z oczu wyciska. Bo w niej się chowa moc tajemnicza, Ta czarodziejska moc wróżki: Co raz ją zmienia w pieśń Mickiewicza, To znów w hasło Kościuszki! Więc czcij to słowo, co się u świata, Okryło zasług wawrzynem! Bo kto nim gardzi albo pomiata, Ten złym Ojczyzny jest synem! Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Dzieweczko polska! Ukochaj szczerze 14.10.04, 01:44 Do polskiej dziewczynki Dzieweczko polska! Ukochaj szczerze, Prababek twoich święte pacierze; Czcij pamięć ojców, - bo ojce twoi, Dzielni rycerze w skrzydlatej zbroi, To męczennicy ojczystej sprawy, Lub bohaterzy z szańców Warszawy. A potem kmiece ukochaj chaty, Boś córą ludu, dziewczę liliowe; Bo pod ich niską strzechą przed laty, Król, ojciec chłopów, pochylał głowę. Kochaj wrzeciono, bo przy wrzecionie, Siedziała nieraz pani w koronie, I lnu pasemka składała w motki, By nimi okryć biedne sierotki. A nade wszystko miłością czystą, Kochaj, ach! kochaj, ziemię ojczystą, I gdy nadejdzie godzina czarna, Dla niej jak gołąb stań się ofiarna. Dziś jeszcze małe dziewczątko z ciebie, Co tylko lalki kolebie; Lecz gdy na wielkich łask swych zadatki Bóg da ci nosić nazwisko matki: Wtedy miast cacek, niech twój maleńki Ojcowską szablę weźmie do ręki, Rycerską zbroję włóż mu pod głowę, Do snu mu pieśni śpiewaj bojowe, Niech już w kołysce marzy zuchwale, O dawnej sławie, o przyszłej chwale! Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Dalej widzisz moja duszko 14.10.04, 01:46 W podziemiach Wawelu Czy znasz młody przyjacielu, Groby królów na Wawelu? Poznaj skarb ten dawnej cnoty, Co ozdabiał czas miniony, Najcenniejsze to klejnoty, Z całej polskiej twej Korony. Na kolanach idź mój mały, Przed te trumny marmurowe, I u szczątków dawnej chwały, Ze czcią pochyl twoją głowę. Tu nadziei żar i wiary, Niech się w sercu twym rozgości, Na ołtarzu tym ofiary, Poświęcenia i milości. Tu uczucia najgorętsze, W młodym swoim rozpal łonie, Bo tu wszystko, co najświętsze, W tym złożono Panteonie! Pod tych mrocznych wiązań stropem, Legł król kmiotów pełen chwały, Co nie szablą, ale snopem, Podparł polski tron wspaniały. Tu Jagiełło, na świątnicach Starych bogów, krzyże dźwiga; Obok cudna, z łzą na licach, W sarkofagu śpi Jadwiga! Ci co blaski Światła siali, I praw ludu wiernie strzegli: Męże czynu, hartu stali, Dwaj Zygmunci tutaj legli. Tu szczerbiona w krwawym boju, Batorego szabla świeci; A tam znowu, po dniach znoju, Syty zwycięstw, legł Jan trzeci! Dalej widzisz moja duszko, Wawrzyn wstęgą przewiązany. Tutaj spoczął nasz Kościuszko, Wódz, nad innych ukochany! Obok niego, dziecię moje, Książę Józef legł ze sławą, Co do walki, polskie woje, Marszałkowską wiódł buławą! Wszystko, wszystko tak posnęło, Jak te sławy naszej światki? Wszystko, wszystko tak minęło Jak na grobach więdną kwiatki? Precz z rozpaczą! Choć z mogiły, Roześmieje się kwiat wiośnie! Więc zaczerpmy tutaj siły, Bo z przeszłości - przyszłość rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: kilka homosiowych modlitw kulinarnych 11.10.04, 20:25 mogiliani napisał: > Homosovieticusy zasadniczo są zwierzętami domowymi, to znaczy, że nie zjadają > ludzi. A nawet, jeśli zjadają, to potem bardzo się tego wstydzą. Lubią się za > to wymądrzać. Muszą później to odpokutować. Oto kilka homosiowych modlitw > kulinarnych. > > Dekalog "Jedzeniowy" > > 1. Nie będziesz miał innych, niż koncentratowo-homogeniczne, posiłków przed > sobą. > 2. Wierzyć będziesz w niezawodność i szczelność torebeczek, puszeczek, > słoiczków, tubeczek. > 3. Spoglądać nie będziesz na datę ważności, gdyż wiara nasza jest wieczna. > 4. Propagować będziesz wiarę naszą, zawsze mając ze sobą torebeczkę lub > puszeczkę. > 5. Nie zabijaj głodu karmą nieczystą. > 6. Gotuj zupkę tak by nie robiły się zgęstki. > 7. Zawsze święcie ufaj reklamie, propagującej świętą karmę naszą. > 8. Przed posiłkiem śliń się w obecności osób trzecich (niewiernych), tak, aby > światłość na nich spłynęła. > 9. Pamiętaj: natura to grzech. > 10. Syntetyk jest absolutem. > > > „Modlitwa poranna” > Zdrowaś Chochlo, zupy pełna, Fixx z Tobą, > Najszczęśliwszaś Ty między łyżkami, > I najszczęśliwszy patron warzenia Twojego, garnek. > Wielka Chochlo, siostro Noża, > Bądź razem z nami wiernymi, > Teraz i w godzinę zupy naszej. Enter. > > Rondlu Nasz, któryś jest w zlewie, > Świeć się denko Twoje, > Błyszcz pokrywko Twoja, > Lśnij rączko Twoja, > Jak w lodówce, tak i na kuchni. > Majonezu naszego powszedniego daj nam dzisiaj > I odpuść nam nasze drwiny, > Jako i my odpuszczamy Ojcom schabożercom > I nie wódź nas na przejedzenie, > Ale nas zbaw od pieczystego. > Enter. > Jedno wydaje się być pewnym. Malarze znać się powinni na tym co robią. Twoje wypowiedzi, mogiliani, wskazuja ,że ani nie myślisz ,ani nie malujesz. Rozumiem Twój buńczuszny charakter ( E.Wilson). Z, wiedzą , niestety nie ma on nic wspólnego. Zanim wyrzucisz mój post do kosza, zastanów się i....uzupełniaj wiedzę.Możesz to TERAZ zrobić. Za lat kilka, będzie za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Giwi 15.10.04, 16:17 Giwi, podbijam wątek, tym razem w sprawie Michnika. Wiem, że osoba publiczna i tak dalej ale takie wątki są naprawdę obrzydliwe. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16732222 Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Giwi 15.10.04, 16:35 kataryna.kataryna napisała: > Giwi, podbijam wątek, tym razem w sprawie Michnika. Wiem, że osoba publiczna >i tak dalej ale takie wątki są naprawdę obrzydliwe. > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16732222 Domyslam sie,ze znowu chodzi Ci o zmiane nazwy Ronda Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Giwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 14:01 "Zło dobrem zwycięzaj" powtarzał za św. Pawłem, także podczas swojej ostatniej mszy w Bydgoszczy. Nauczał; "Prosimy Boga o nadzieję, bo tylko ludzie silni nadzieją są zdolni przetrwać wszelkie trudności. Prosimy o wewnętrzną radość, bo jest ona najgroźniejszą bronią przeciwko szatanowi, który smutny jest z urodzenia. Prosimy o wolność od zemsty i nienawiści, o tę wolność, która jest owocem miłości" Za to go zabito. Parenaście dni później, 3 listopada, żegnało go w Warszawie kilkaset tysięcy ludzi z całej Polski. Większość nie miała okazji słuchać jego nauczania, wiedzieli jednak co chciał im przekazać. Powiedział to swoją śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś