Dodaj do ulubionych

Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski ?

30.04.17, 07:38
cytat z pewnej ankiety w której są tego kogoś przedstawione myśli,co prawda nie bezpośrednie,bo to cytaty,ale skoro coś takiego cytował niegdyś to musiał mieć coś podobnego na myśli.
wpolityce.pl/polityka/123543-tusk-w-ankiecie-znaku-w-1987-r-polskosc-kojarzy-mi-sie-sie-z-przegrana-z-pechem-wywoluje-u-mnie-niezmiennie-odruch-buntu
A zatem cytuję te jego przemyślenia:

Tak, polskość kojarzy się z przegraną, z pechem, z nawałnicami. I trudno, by było inaczej. "Czym jest nasze życie?" - pisał Andrzej Bobkowski w Szkicach Piórkiem (ile w nich trafnych uwag o polskości!). - Nawijaniem na kawałki tekturki krótkich kawałków nitki bez możności powiązania ich ze sobą. Gdzie mam szukać metryki urodzenia mojego dziadka? Gdzie odnaleźć ślad prababki? Do czego przyczepić cofającą się wstecz myśl? Do niczego - do opowiadań, prawie do legend tego kraju, który wynajął sobie w Europie pokój przechodni i przez dziesięć wieków usiłuje urządzić się w nim z wszelkimi wygodami i ze złudzeniem pokoju z osobnym wejściem, wyczerpując całą swą energię w kłótniach i walkach z przechodzącymi. Jak myśleć o urządzeniu tego pokoju ładnymi meblami, bibelotami, serwantkami, gdy ciągle błocą podłogę, rozbijają i obtłukują przedmioty? To nie jest żucie, to ciągła tymczasowość życia motyla i dlatego w charakterze naszym jest może tyle cech przypominających tego owada. Jakim cudem mamy być mrówkami?...

- wynajął pokój przechodni,no to PO co w takim pokoju zamierza być prezydentem ???
Że tak się spytam.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 07:43
      Jak najbardziej. I mam nadzieję, że będzie.
      M.
      • erka-4 a ja trzymam kciuki... 30.04.17, 07:54
        ...żeby z tego pokoju zniknął i nie jest to moja nadzieja w gorąca wiara,że tak się stanie.
        A wszem i wobec wiadomo,że wiara czyni cuda.

mariner4 napisał:

> Jak najbardziej. I mam nadzieję, że będzie.
        > M.
        >

- w innym wątku już wyjaśniałem czyją matką jest nadzieja,a zatem życzę POwodzenia.
        • 99venus Re: a ja trzymam kciuki... 30.04.17, 08:01
          Każdy głupek w to wierzy.
        • yoma Re: a ja trzymam kciuki... 30.04.17, 15:18
          Karetka, jednym zdaniem poproszę: dlaczego TY zwialeś z pokoju przechodniego?
    • j-k Dej se piva i dej pokoj... Bronek... 30.04.17, 07:49
      byl Prezydentem z nominacji i jakies swoje 5 lat przezyl...

- to i Donek da sobie rade kolejne 5 lat - zwlaszcza, ze ma jusz praktyke :)
      • erka-4 nie twierdziełem... 30.04.17, 08:04
        j-k napisał:

> byl Prezydentem z nominacji i jakies swoje 5 lat przezyl...
        >
        > - to i Donek da sobie rade kolejne 5 lat - zwlaszcza, ze ma jusz praktyke :)

...że sobie nie da rady,jedynie PO co ma się męczyć z tymi nienormalnymi.
        Czy on jest jakiś ekshibicjonistą i musi zdobywać wszystkie kominy ?
      • taniarada Re: Dej se piva i dej pokoj... Bronek... 30.04.17, 10:15
        j-k napisał:

> byl Prezydentem z nominacji i jakies swoje 5 lat przezyl...
        >
        > - to i Donek da sobie rade kolejne 5 lat - zwlaszcza, ze ma jusz praktyke :)
        Bronek był .Olek był .Bolek był i wystarczy to dla tego kraju.
    • kfugktru23 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 07:56
      Wolę takiego niż tego który głosi tysiącletnią rzeszę nad Wisłą.
    • wadera3 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 08:01
      Z ciekawości przeczytałam, bardzo mądre i głębokie przemyślenia, których wyraźnie nie pojmujesz. Nie każdy ma dar rozumienia.
      Mam nadzieję, że Tusk będzie kandydował i wygra.
      • erka-4 no to niech zaczną Francuzi przykładowo. 30.04.17, 08:13
        Ja nie twierdziłem,że przemyślenia nie są mądre,ale jeżeli ktoś uważa,że Polak mieszka w pokoju jemu nienależnym,to sam sobie o sobie opinie wystawia.
        Można być kosmoPOlitą,ale niech to wszyscy zrobią.
        Czy Polacy mają być pierwsi ?
        Dziękuję za takie pierwszeństwo,nie zamierzam wyjść na durnia.
        • kfugktru23 Re: no to niech zaczną Francuzi przykładowo. 30.04.17, 08:16
          Mam tworzyć Rzeszę nad Wisłą?
        • wadera3 Re: no to niech zaczną Francuzi przykładowo. 30.04.17, 08:18
          erka-4 napisał:

>
          > Dziękuję za takie pierwszeństwo,nie zamierzam wyjść na durnia.

Hmmm...na pewno?
        • man_sapiens Re: no to niech zaczną Francuzi przykładowo. 01.05.17, 09:48
          > mieszka w pokoju jemu nienależnym,

Żabciu, a gdzie to jest powiedziane w przytoczonym tekście? Przeczytaj jeszcze raz, zmarszcz mocno brwi, natęż rozumek.
    • aniechto.only Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 08:16
      Ktoś jaki, pisi intelektualisto? Nie jesteś w stanie własnymi słowami wybełkotać co Tuskowi zarzucasz?Tłumaczenia na wolski nie załączyli? Co za pech.
      • erka-4 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 08:58
        aniechto.only napisała:

> Ktoś jaki, pisi intelektualisto? Nie jesteś w stanie własnymi słowami wybełkot
        > ać co Tuskowi zarzucasz?Tłumaczenia na wolski nie załączyli? Co za pech.

- nic mu nie zarzucam,jedynie stwierdzam,że jest kosmoPOlitą,a zatem jako taki nie może być prezydentem w państwie narodowym,bo narodowi taki nie służy.
        • aniechto.only Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 09:46
          > - nic mu nie zarzucam,jedynie stwierdzam,że jest kosmoPOlitą,a zatem jako taki
          > nie może być prezydentem w państwie narodowym,bo narodowi taki nie służy.

No proszę, kosmopolita, ulubiony zarzut komuchów ze Stalinem na czele, wiecznie żywy. Widać, że wychowałeś się na Żołnierzu Wolności i Trybunie Ludu, piskomuszku.
          Swoją drogą jakim ignorantem trzeba być, żeby zarzucać komuś kosmopolityzm, bo zacytował Bobkowskiego, człowieka który był wzorcem patrioty na obczyźnie
          • erka-4 Wanda... 30.04.17, 11:31
            aniechto.only napisała:

> Swoją drogą jakim ignorantem trzeba być, żeby zarzucać komuś kosmopolityzm, bo
            > zacytował Bobkowskiego, człowieka który był wzorcem patrioty na obczyźnie

...także wzorową patriotką była,a nawet szefową wszystkich polskich patriotów,jeżeli dobrze pamiętam.
            A co ten twój Bobkowski mógł wiedzieć o Polsce skoro jej nigdy nie czuł ???

Polscy patrioci to ci co między Wandą i Bobkowskim się mieszczą,oni żyli i żyją Polską,jeśli ich wcześniej w ziemi potajemnie nie zakopali.
            • mariner4 Re: Wanda... 01.05.17, 07:10
              Wanda nie dlatego skoczyła do Wisły, że nie chciała Niemca, tylko dlatego, ze jej Niemiec nie chciał.
              M.
        • 99venus Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 09:50
          Co to znaczy państwo narodowe?
          Po wczorajszej defiladzie pomiotu po Adolfie,ochranianym przez policję ,niektórzy mają wyraźne wzmożenie patriotyczno-narodowe.
          • erka-4 a co ci nie pasuje ? 30.04.17, 11:51
            99venus napisał:

> Co to znaczy państwo narodowe?
            > Po wczorajszej defiladzie pomiotu po Adolfie,ochranianym przez policję ,niektór
            > zy mają wyraźne wzmożenie patriotyczno-narodowe.
            >

Każdy naród musi mieć swoje mięso armatnie,dlaczego Polakom takie prawo odbierasz ?
            Myślisz,że w obronie Ojczyzny stanie POUBecki dziadek lub moherowa babka ?
            Lub qrwa z parasolką.
            • mariner4 Re: a co ci nie pasuje ? 01.05.17, 10:40
              A ty?
              M.
    • titerlitury Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 09:59
      Opisz proszę swoimi słowami co oznacza ta metafora przechodniego pokoju.
      • erka-4 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 11:42
        titerlitury napisała:

> Opisz proszę swoimi słowami co oznacza ta metafora przechodniego pokoju.

- ja wiem co to znaczy i co Tusk miał na myśli skoro taki cytat mu przyszedł do głowy a ty jeśli nie wiesz to radzę się spytać Tuska w okresie kampanii przedwyborczej za dwa lata.
        Lepiej wiedzieć niż w ciemno wybierać,żeby się POtem nie obudzić z ręką w nocniku PO wyborach.

Ja wiem,że nigdy nie będę głosował na Tuska,nigdy w życiu,wolałbym to życie utracić niźli się tak zbłaźnić.
        • titerlitury Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 11:45
          Skoro wiesz to napisz. Tak 2-3 zdania.
          • erka-4 nie zamierzam Tuskowi... 30.04.17, 11:54
            titerlitury napisała:

> Skoro wiesz to napisz. Tak 2-3 zdania.

...robić antyreklamy.
            Nie jestem świnią.

• titerlitury Re: nie zamierzam Tuskowi... 30.04.17, 12:07
              Nie przejmuj się. Po prostu napisz jak to rozumiesz, jak mówiłam: 2-3 proste zdania wystarczą.
          • taniarada Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:32
            titerlitury napisała:

> Skoro wiesz to napisz. Tak 2-3 zdania.
            Może ja .Nie jestem tak wyszczekany jak ty.Lata przebywania na forach GW. Ale spróbuję . Zejść z kominów i wskoczyć na urząd premiera nie łatwa sztuka. Ale przy pomocy mediów wszystko da się zrobić . Nawet autostradę wydłuży się do samego nieba .
            • titerlitury Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:54
              Taniu. Nie pisz o swoich rojeniach, wręcz katrinę i napisz co oznacza metafora pokoju w cytowanym fragmencie.
              • erka-4 między młotem a kowadłem... 01.05.17, 06:35
                titerlitury napisała:

> Taniu. Nie pisz o swoich rojeniach, wręcz katrinę i napisz co oznacza metafora
                > pokoju w cytowanym fragmencie.

...taki pokój mamy.
                Tuskowi łatwiej do kowadła się przykleić skoro jest takim jakim był jego dziadek,inni z młotem trzymają sztamę,a Polak jest jak zwykle klepany.
                A zatem przyjaciół mamy przeważnie dalej.
                Nadzieja matką głupich jest,ale nie da się żyć bez niej,a zatem:
                Niech żyje Ameryka,w niej nadzieja ostatnia,póki co,przepraszam za wyrażenie,Iwany i Szkopy się z nią liczą,to i nam nie POdskoczą.
                Zginąć zawsze zdążymy,spieszyć się nie ma potrzeby.
                PO co to komuś ułatwiać.

Ja mam przynajmniej uciechę jak patrzę na ten polski kabaret tysiącletni,w którym Polak "polaka" wyśmiewa i pada na deski sceny z honorem.
                Honor zawsze się liczył i liczy,bo bez honoru jest się szmatą,która służy do mycia tej sceny.
                • m.c.hrabia Re: między młotem a kowadłem... 01.05.17, 07:28
                  Ja mam przynajmniej uciechę........

jeszcze większa uciecha, gdy chłop zaczyna o honorze perorować ,he,he,he,he.....
                • titerlitury Re: między młotem a kowadłem... 01.05.17, 08:54
                  Po co ten słowotok, prosiłam o 2-3 zdania o tym co miał na myśl Tusk pisząc o przechodnim pokoju, w jakim jest Polska, bo przecież na podstawie tego fragmentu dezawuujecie jego moralne kwalifikacje do pełnienia funkcji prezydenta RP. Dlaczego więc nie napiszesz wprost, że albo tej przenośni nie rozumiesz, albo w istocie poetycko i dosadnie opisuje ona dzieje Polski, tylko wypisujesz jakieś swoje urojenia i jeszcze piszesz, że się cieszysz z tragizmu położenia i historii Polaków. Kto dał ci prawo do oceniania innych? Kto dał ci prawo do wypisywania bzdur wyssannych z brudnego palucha unurzanego w realiach ignorancji i pychy? Kto uczynił cię arbitrem w kwestii cudzego honoru?
                  • erka-4 Re: między młotem a kowadłem... 01.05.17, 12:27
                    Każdy swój honor ma taki na jaki zasłużył sobie.

Nawet ta poUBecka bandycka swołocz.

telewizjarepublika.pl/zobacz-protest-bylych-sb-kow-pod-sejmem-na-zywo,47858.html

Były sobie jakieś tam ścieżki zdrowia,ale wszystko odbywało się z pełną kulturą.
                    • titerlitury Re: między młotem a kowadłem... 01.05.17, 14:00
                      Co ma do tego Tusk i spekulacje, że wystartuje w wyborach prezydenckich w 2020? Co ma do tego cytowany fragment, którego znaczenia dotąd nie raczyłeś wyjaśnić? Jak bardzo żałośnie jeszcze będziecie ujadać i obrzucać ludzi fekaliami w których się z takim upodobaniem nużacie? Załamywać rzeczywistość? Niszczyć porządnych ludzi? Co jest z wami nie tak, że tak nienawidzicie?
                      • m.c.hrabia Re: między młotem a kowadłem... 01.05.17, 14:17
                        titerlitury napisała:

Co jest z wami nie tak, że tak nienawidzicie?

ot, chłop-polski, żywemu nie przepuści.
    • taniarada Ludzie nie promujcie kogoś kto nie ma szans 30.04.17, 10:09
      Jaki ma elektorat KOD z Kijowskim i 70- letnimi kobietami z czerwonymi kartkami . Bez śmiechu mi tu.Przecież na trzydziestu fotelach znaleziono ślady trotylu . Jak mu to udowodnią to będzie siedział razem z Wykopacz .Schetyna go nie lubi ,na kieckę Małgośki cały elektorat PO się będzie składał . Żenada.
      • erte2 Re: Ludzie nie promujcie kogoś kto nie ma szans 30.04.17, 10:28
        taniarada napisało:
        Przecież na trzydziestu fotelach znaleziono ślady trotylu

Nie na trzydziestu, a na trzystu. Że co, że tutka nie miała trzystu foteli? No to co z tego - trzystu i basta...
      • romullos Re: Ludzie nie promujcie kogoś kto nie ma szans 30.04.17, 16:30
        taniarada napisał(a):

> . Bez śmiechu mi tu.Przecież na trzydziestu fotelach znaleziono ślady trotylu [...]

Laska, jak na razie to podokomisja szuka rozpaczliwie, chcąc cokolwiek znaczącego znaleźć.
    • erte2 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 10:40
      erka-4
      misiaczku, to jest głęboko patriotyczny i mądry tekst, jakże różny od prymitywnego pojmowania patriotyzmu przez różnych "genetycznych patriotów" i głupoli bezmyślnie przyozdabiających bejsbole symbolem Polski Walczącej. Bo patriotyzm nie polega na głoszeniu tromtadrackich hasełek, owijaniu się biało-czerwoną i wymachiwaniu tępą szabelką. Patriotyzm to jest taka mądra miłość do swojego kraju która nie jest ślepa, ale widzi jego błędy i niedostatki i che je naprawić. A bez dobrej diagnozy nie ma mowy o wyleczeniu.
      • erka-4 Diagnozę już dokonano. 30.04.17, 11:34
        Obecnie trwa POważna operacja.
        • yoma Re: Diagnozę już dokonano. 30.04.17, 12:01
          Dokonać kogo czego. Języka się już zapomniało?
    • wariant_b Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 11:06
      A tobie z czym się kojarzył PRL?
      • pies_na_czarnych Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 11:47
        Chyba tylko z pieluchami wielorazowego użytku. On chyba nawet PGR-u w swojej wsi nie pamięta.
        • taniarada Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:27
          pies_na_czarnych napisała:

> Chyba tylko z pieluchami wielorazowego użytku. On chyba nawet PGR-u w swojej ws
          > i nie pamięta.
          > Terowe były dobre .Dzieci się wychowało .Samochód można było wypolerować .Ufarbować na czerwono i jakiemuś komuchowi podrzucić .
          • taniarada Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:35
            taniarada napisał(a):

> pies_na_czarnych napisała:
            >
            > > Chyba tylko z pieluchami wielorazowego użytku. On chyba nawet PGR-u w swo
            > jej ws
            > > i nie pamięta.
            > > Terowe były dobre .Dzieci się wychowało .Samochód można było wypolerować
            > .Ufarbować na czerwono i jakiemuś komuchowi podrzucić .
            Tetrowe miało być .sorry .
    • yoma Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:00
      Karetka, co cię obchodzi, kto w innym kraju będzie prezydentem, imigrancie?
    • man_sapiens Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:02
      erka-4 napisał:
      > cytat z pewnej ankiety

Szkoda, że w szkole nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem...
      • taniarada Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:25
        man_sapiens napisał:

> erka-4 napisał:
        > > cytat z pewnej ankiety
        >
        > Szkoda, że w szkole nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem...
        > Stary chwyt resortowych .Nauka w szkole .A samemu na stopniach średnich czyli trojkach przeleciało się przez lata.A nie mówiąc o dopuszczeniu do matury.
        • mao111 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:31
          Takich resortowych jak Kaczyński, Ziobro, Terlecki, czy Cenckiewicz...
          • taniarada Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:34
            mao111 napisał:

> Takich resortowych jak Kaczyński, Ziobro, Terlecki, czy Cenckiewicz...
            Rozumiem że nie masz matury .Siadaj dwója .
            • mao111 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 12:41
              Nie kłam. Ty nic nie rozumiesz Wania.
        • erte2 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 30.04.17, 16:22
          taniarada napisało:.
          A samemu na stopniach średnich czyli trojkach przeleciało się przez lata.A nie mówiąc o dopuszczeniu do matury.
          Tak brzydko donosisz na braci kaczyńskich? A fe...
    • alistair-p Jak cię czytam to jestem za aborcją 30.04.17, 13:53
      Państwo wywaliło na twoje kształcenie kupę kasy,wszystko w błoto.Może to dziedziczne obciążenie?
      • taniarada Re: Jak cię czytam to jestem za aborcją 30.04.17, 14:00
        alistair-p napisał:

> Państwo wywaliło na twoje kształcenie kupę kasy,wszystko w błoto.Może to dziedz
        > iczne obciążenie?
        Policzymy te państwa .A i B .Za kim opcja ?
    • ukos Konstytucja określa, kto ma prawo być prezydentem 30.04.17, 14:39
      Konstytucja, a nie jakiś PiSdzielec, choćby najbardziej porypany i najgłębiej tę konstytucję mający, prawie tak głęboko jak jego PrezesPan.
      • erka-4 zaczynają rozumieć... 01.05.17, 06:59
        ...że z tą konstytucją to była pokomunistyczna ściema.
        Komuniści mieli upaść ale na cztery łapy,w tym miała im konstytucja iść z POmocą.

ukos napisał:

> Konstytucja, a nie jakiś PiSdzielec, choćby najbardziej porypany i najgłębiej t
        > ę konstytucję mający, prawie tak głęboko jak jego PrezesPan.

- pomaleńku coraz większa ilość Polaków dojrzewa do tego,że POkomunistyczną konstytucję należy zmienić pilnie.
        Czyżbyś zaPOmniał jak POparańcy w czerwcu 2015 roku na konstytucję zrobili zamach ?
        A zatem co to za konstytucja była,że sobie na zamach POzwoliła ?
        • ave.duce Jakich zmian w Konstytucji RP 01.05.17, 08:02
          chcieliby ci Polacy z tobą włącznie?
        • wadera3 Re: zaczynają rozumieć... 01.05.17, 10:40
          Zauważyłeś, że ci się caps w jakimś momencie załącza samoistnie? na jednej sylabie, znam dobry serwis komputerowy, jakby co.
    • eiran Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 01.05.17, 09:49
      Pan Bóg miał słuszne pretensję do Styki, że zamiast malować go dobrze, maluje go na kolanach. Złodziejaszkowi erka-4 nie podoba się, że Tusk nie pisał o Polsce leżąc krzyżem.
    • taniarada Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 01.05.17, 14:18
      Tusk nigdy nie zostanie prezydentem .Chyba że ludzie stracą pamięć . Reakcję Tuska i totalnej opozycji można byłoby z biedą usprawiedliwić, gdyby nie to, że w sytuacji zamieszczenia w Der Spiegel wizerunku Jarosława Kaczyńskiego w stroju esesmana, zaś Donalda Trumpa jako wzorca faszyzmu – żaden Tusk, żaden Schetyna, żaden Petru i cała zgraja resortowych dzieci nie podniosła podobnego larum! Przeciwnie. Polsko-języczne media z lubością informują Polaków, jak się wulgarnie obchodzi zagranica z Jarosławem Kaczyńskim oraz z rządem PIS ! Opluwanie Jarosława Kaczyńskiego i PIS wylało się z niemieckich gazet na niemieckie ulice, czego przykładem jest lutowa parada w Dusseldorfie.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/mpyton/donald-tusk-w-mundurze-esesmana

• erka-4 a ja do tego dodam uwagę delikatną... 02.05.17, 07:04
        ...i z góry przepraszam jeśli któregoś uczciwego Niemca obrażę,"szwabstwu" wyrosły rogi a Polaka obowiązkiem te rogi jest POdstrugać.
        Nie może tak być jak było do tej POry,że "szwab"pluł Polakowi w gębę,a Polak się oblizywał.
        Z taką POstawą nalezy skończyć czym prędzej.
        Może jest trudno być Niemcowi i Polakowi pzryjacielem,bo posiadamy różnorakie zaszłości historyczne,lecz partnerem być można jedynie wystarczy dobra wola.
        Czyli należy przestać kłamać oraz mataczyć,o to prosi,piszę wyraźnie,PROSI,Niemca Polak w imię ewentualnej przyszłej przyjaźni.
        Na kłamstwie nie zbuduje się nigdy,piszę wyraźnie,NIGDY,przyjaźni.

A zatem "szwaby" przestańcie w końcu kłamać.
        • kfugktru23 Re: a ja do tego dodam uwagę delikatną... 02.05.17, 07:11
          To na czym polega to kłamstwo?
          • erka-4 Re: a ja do tego dodam uwagę delikatną... 02.05.17, 07:42
            kfugktru23 napisał:

> To na czym polega to kłamstwo?

Dear Sir,

We are writing in order to draw your attention to the fact that unclear and highly confusing statements, which bear a sign of defamation appear in numerous articles published by the Times of Israel.

www.timesofisrael.com/hitlers-tipping-point-when-extermination-of-the-jews-became-official-nazi-policy/
            “Auschwitz” is also the name of a book that Rees published over a decade ago.In it, Rees argues that until the Hungarian Jews were deported to Auschwitzin the summer of 1944, the death camp in Poland was still only playing a relatively minor role, overall, in the murder of Europe’s Jews.

(mythical Nazis)

An intriguing part of Rees’s book is his determination to figure out when the collective set of initiatives we now call the Final Solution became official Nazi policy.

fr.timesofisrael.com/pourquoi-les-nazis-sont-tout-sauf-representatifs-de-la-banalite-du-mal/
            Auschwitz, c’est aussi le nom d’un livre que Rees a publié il y a une dizaine d’années. Rees y raconte l’histoire des juifs hongrois déportés à Auschwitzdurant l’été 1944. Il y explique que jusqu’à cette vague de déportation, le camp de la mort ne jouait qu’un rôle mineur dans le meurtre des juifs d’Europe.

(mythical nazis)

Le livre de Rees est intriguant, notamment quant à sa détermination à comprendre à quel moment les initiatives collectives que nous appelons aujourd’hui la Solution finale est devenue la politique officielle des nazis.

(previous version)

Auschwitz, c’est aussi le nom d’un livre que Rees a publié il y a une dizaine d’années. Rees y raconte l’histoire des juifs hongrois déportés à Auschwitzdurant l’été 1944. Il y explique que jusqu’à cette vague de déportation, le camp de la mort polonais ne jouait qu’un rôle mineur dans le meurtre des juifs d’Europe.

www.timesofisrael.com/idf-chief-visits-auschwitz-birkenau-ahead-of-holocaust-remembrance-day/
            IDF Chief of Staff Gadi Eisenkot, along with hundreds of representatives from the Israeli army, visited the Auschwitz-Birkenau death camp in Poland on Sunday, ahead of Holocaust Remembrance Day, which began this evening

After the visit to Auschwitz-Birkenau, which included a march down the train tracks leading into the death camp, Eisenkot wrote in the site’s guestbook: “My first visit to Poland as IDF chief of staff, seeing the evil up close and the great difficulty in understanding it, the death machine and the serial murder of our nation.

Micky Goldman, who was an inmate in Auschwitz-Birkenau in 1943, traveled with Eisenkot’s group.

One survivor who gave testimony mentioned seeing a youth receiving 80 lashes by an SS officer in the Przemyśl ghetto in Poland.

The incident inspired a documentary by Israeli poet Haim Gouri, called “The 81st Blow.” Goldman received 80 blows from the Nazi officer, the metaphorical 81st blow came from his own people, who until the trial refused to listen to the testimonies of Holocaust survivors.

Photographs description

IDF Chief Lt. Gen. Gadi Eisenkot signs the guest book at the Auschwitz-Birkenau concentration camp in Poland on April 23, 2017, ahead of Holocaust Remembrance Day. (IDF Spokesperson’s Unit)

IDF Chief Lt. Gen. Gadi Eisenkot leads a military delegation to the Auschwitz-Birkenau concentration camp in Poland on April 23, 2017, ahead of Holocaust Remembrance Day. (IDF Spokesperson’s Unit)

Prof. Simcha and Lea Goldin, the parents of Lt. Hadar Goldin whose body is believed to be held by Hamas in the Gaza Strip, visit the Auschwitz-Birkenau concentration camp in Poland on April 23, 2017, ahead of Holocaust Remembrance Day. (IDF Spokesperson’s Unit)

President President Reuven Rivlin (C) poses for a group picture with former judge Gabriel Bach (C-top), former minister Rafi Eitan (L-top) and Mickey Goldman, who was a member of a special police unit (Bureau 06) during a ceremony at the presidential compound in Jerusalem marking 55 years since the trial of Nazi war criminal Adolf Eichmann, on January 27, 2016. (AFP/GALI TIBBON)

blogs.timesofisrael.com/es-war-nicht-uns/
            „When we Jews blamed the French government for the arrest and deportation toPolish death camps of thousands of French Jews, her reply was the same as the reply of the German couple.”

It was the French police who knocked on doors, arrested Jewish inhabitants, assembled them in the Val d’Hiv, sent some to the concentration camp in Nancy and escorted thousands of others to sealed trains destined for Poland.

At least, anti-Jewish Poland produced more Righteous Gentiles, honored by Yad Vashem in Jerusalem, who hid, sheltered and protected more Jews than any other occupied country.

www.timesofisrael.com/the-unknown-story-of-moroccan-holocaust-survivors/
            However, a mellah wasn’t exactly like a Polish ghetto because the gates were not locked, people were not prevented from going in and out, and because most Moroccan Jews lived in mellahs even before the war. In addition, Jews weren’t forced into the mellahs in all Moroccan cities.
            • kfugktru23 Re: a ja do tego dodam uwagę delikatną... 02.05.17, 07:44
              A co swoimi słowami? Jeśli chciałbym dyskutować z tamtą stroną to bym to zrobił!!!
            • erka-4 c.d. 02.05.17, 07:46
              www.timesofisrael.com/historians-reject-netanyahus-claim-allies-could-have-saved-4-million-from-holocaust/
              The P-51 Mustang, a joint US-UK product, did have enough range to accompany bombers to Western Poland. But the first Mustangs were only operational in November 1943, and there were only enough of them for such an operation starting February 1944, said Bauer, who serves as academic adviser to Israel’s Yad Vashem Holocaust memorial and museum.

The Nazis were determined to exterminate the Jews, and would have continued to pursue that goal even if the gas chambers had been destroyed, Bauer also argued. By the end of 1943, all Nazi death camps but one — Auschwitz-Birkenau — had been closed for one reason or another. Half of the nearly six million Jews killed during the Holocaust were not gassed in concentration camps but rather killed on ditches or shot in raids on villages, Bauer pointed out.

Toward the end of October 1944, the Nazis stopped gassing people inAuschwitz because of the advancing Red Army. “And yet,” Bauer said, “until the end of the war hundreds of thousands of Jews were killed by the Germans with no gas. They didn’t need gas. It was more convenient for them, but they would have continued killing even had the concentration camps been destroyed,” he said.

The Allies only truly grasped the scope of the horrors of Auschwitz in June 1944, when a report of two escapees reached Washington. The failure to plan a bombing campaign at that point, while most likely futile, is a moral stain on the allied powers, Bauer said. “They might not have saved a single human live, but they would have made a statement that they care.”

It is often argued that bombing Auschwitz might have been a more successful way of slowing the pace of the systematic annihilation of Jews and Roma, but military historians have long asserted that airstrikes were impossible before the summer of 1943 — as Bauer explained — and that the bombed railways would in any case have been repaired quickly.

blogs.timesofisrael.com/the-battle-for-memory/
              Concomitantly, there is a trend to present Poles as a nation of victims and rescuers. Of course Poland suffered greatly under the yoke of the Nazis, but Polish suffering did not translate into solidarity with Jews. The arithmetic gymnastics that are employed to extrapolate from the 6,706 Polish Righteous among the Nations and conclude that at least a million Poles were involved in rescue, are just that, gymnastics. It is true that more Righteous among the Nations have been recognized in Poland than any other country, but that is because Poland had by far the largest Jewish community under Nazi domination, and it is not because Poland was a nation of rescuers.

blogs.timesofisrael.com/a-letter-to-my-children-on-their-trip-to-poland/
              Although my Zionistic feelings have always been strong going to Poland multiplied my Zionistic fervor by about a million. It changed my feelings about who I am , where I came from and where we are going. It was a life changing, priceless trip.

The other day when we went to the shiva house for little Hallel Yaffa H”YD her mother told us in a relatively detailed way how she was murdered. Specifics about the stabbing. And at first I wanted to cover my ears and not listen to the horrific details bc I didn’t want to have the image in my head, I did not want to know the horror. But then I thought that if Hallel’s mother has to know the details then I too have to know the details. We all have to know the details bc she must not suffer alone. We all have to share in her suffering. By sharing in her suffering maybe somewhere, somehow we can change something, or learn something. Even if it is just to be a more compassionate person. Well this is how I feel about Poland. Some people actually think we should not go to Poland. We should not bring tourism and economy there. But I think that the benefits of witnessing our history far outweigh the negatives of bringing money into Poland. If every survivor has to live every moment of his life with the images of the atrocities he experienced and witnessed burned into his brain then we too MUST try to feel at least a small part of what happened to our people.

Then I wrote my letter to Saba and Savta thanking them for sending me to spend a year here learning and then to Poland-where I saw the deep, deep hole that the Jewish people almost got completely lost in. Where we saw the worst of humanity, the most cruel and vicious things that one group of people could do to another-and simply bc we are Jews. The dirt I brought back from Auschwitz was holy dirt-dirt from the place were so many precious souls were brutally murdered. A little tangible piece of the horrors we suffered in the holocaust.

Entire letter clearly suggests that Poland is responsible for the Holocaust and suffering of Jewish nation. Germany is whitewashed completely, but Polish state from the victim has been trasfered into murderer. We do not accept such actions.

A few facts:

Nazism means National Socialism, and it does refer to a certain nation, in this case it is German National Socialism policy.
              Auschwitz concentration camp – definition
              “Konzentrationslager Auschwitz” (KL Auschwitz, German for "Auschwitz Concentration Camp") was the name of a state run German concentration camp established by the German Nazis in 1940 during the Second World War on the outskirts of the town of Oświęcim. The town was incorporated into the Third Reich along with this part of the German-occupied Poland.

There were only Jewish ghettos set up by Germans in German-occupied Poland.
              “Anti-Jewish Poland” - The newly independent Second Polish Republic had a large and vibrant Jewish minority. By the time World War II began, Poland had the largest concentration of Jews in Europe although many Polish Jews had a separate culture and ethnic identity from Catholic Poles. Some authors have stated that only about 10% of Polish Jews during the interwar period could be considered "assimilated" while more than 80% could be readily recognized as Jews
              About 85% of Jews in Poland did not speak Polish.
              In Western Europe the automatic death sentence for help rendered to Jews did not exist and applying it to a whole family or neighbors was unthinkable. The reign of terror that organized in Poland was completely isolated, and unimaginable in the West. Those who were executed are not usually recognized as “Righteous.” They were generally murdered with the Jews they harbored, so there were no Jewish witnesses, while the Polish witnesses were not taken into consideration. Only in very rare cases (25 that were known in 1999), when a Jew managed to escape death and lived long enough to make the proper deposition in an Israeli consulate or at Yad Vashem in Jerusalem, (the State Tribunal of Israel) could the rescuers be recognized as “Righteous Among the Nations.”
              Complete exclusion of Polish suffering.
              From among 1.3 million Auschwitz deportees, at least 1.1 million were murdered:

900 thousand Jews murdered in the gas chambers immediately on arrival at the camp;
              Of the 400 thousand prisoners registered in the camp, 200 thousand people died there. They included almost 100 thousand Jews, 70 thousand Poles, 21 thousand Roma, 14 thousand Soviet prisoners of war and more than 10 thousand prisoners of other nationalities.

During the Second World War as a result of the German aggression and its consequences approximately six million Polish citizens died:

Avoiding description including the name of a designer an
              • erka-4 Re: c.d. 02.05.17, 07:49
                During the Second World War as a result of the German aggression and its consequences approximately six million Polish citizens died:

Avoiding description including the name of a designer and executor of German National Socialism genocidal ideology and suggesting that Poland is responsible for Jewish suffering is unaccaptable confusion and bears a sign of hate speech towards Polish nation, historical revisionism and Holocaust denial.

I therefore wish to endorse the request by the Polish League Against Defamation and urge you to remove defamatory and unclear expressions from the Website under your administration within 3 days.

Sincerely, ( tu złóż swój szanowny podpis )

- ale wcześniej sobie poczytaj co podpisujesz,żebyś na doornia nie wyszedł.
                • eiran Re: c.d. 02.05.17, 07:51
                  Chyba nie chciałbyś zasugerować, że sam przeczytałeś?
                  • m.c.hrabia Re: c.d. 02.05.17, 08:39
                    eiran napisał:

> Chyba nie chciałbyś zasugerować, że sam przeczytałeś?
                    >
                    :))
                  • erka-4 Re: c.d. 02.05.17, 09:37
                    eiran napisał:

> Chyba nie chciałbyś zasugerować, że sam przeczytałeś?
                    >

- sam nie,bo ja znam jedynie ruski i łacinę,ale wnuczka mi wszystko pięknie przetłumaczyła.
                    • eiran Re: c.d. 02.05.17, 09:40
                      No to spróbuj opowiedzieć, tak z grubsza, o co chodzi. Kto jest, według twojej wnuczki, adresatem tej elukubracji?
                      • erka-4 tak krótko ? 02.05.17, 09:43
                        eiran napisał:

> No to spróbuj opowiedzieć, tak z grubsza, o co chodzi. Kto jest, według twojej
                        > wnuczki, adresatem tej elukubracji?
                        >

No to krótko,są to Żydzi,którzy przeszli na niemieckie usługi.
                        • eiran Re: tak krótko ? 02.05.17, 09:47
                          W którym miejscu tego "listu" został określony jego adresat? Komu zostanie on doręczony w wersji z twoim podpisem?
                          • titerlitury Re: tak krótko ? 02.05.17, 09:56
                            Próbujesz aryan uzyskać odpowiedź niemożliwą do uzyskania z racji na to do kogo swoje zapytanie kierujesz. Ale z pewnością nie trzeba Ci tego tłumaczyć :)
                          • erka-4 no,skoro się tak zainteresowałeś... 02.05.17, 10:03
                            eiran napisał:

> W którym miejscu tego "listu" został określony jego adresat? Komu zostanie on d
                            > oręczony w wersji z twoim podpisem?
                            >

...to służę adresem:

raphael@timesofisrael.com
                            • eiran Re: no,skoro się tak zainteresowałeś... 02.05.17, 10:08
                              To jest imię czy nazwisko? Kobieta, mężczyzna?
                              • erka-4 Re: no,skoro się tak zainteresowałeś... 02.05.17, 10:11
                                eiran napisał:

> To jest imię czy nazwisko? Kobieta, mężczyzna?
                                >

- to będzie adresat twojego ewentualnego listu.
                                • eiran Re: no,skoro się tak zainteresowałeś... 02.05.17, 10:15
                                  Innymi słowy, kolportujesz list, ale nie masz pojęcia kim jest jego adresat. Masz wprawdzie adres mailowy, ale nie wiesz do kogo należy.
                                  • erka-4 jak to nie wiem ? 02.05.17, 14:23
                                    eiran napisał:

> Innymi słowy, kolportujesz list, ale nie masz pojęcia kim jest jego adresat. Ma
                                    > sz wprawdzie adres mailowy, ale nie wiesz do kogo należy.
                                    >

- skoro wiem.
                                    www.facebook.com/pg/RaphaelAhrenTOI/about/
                                    • eiran Re: jak to nie wiem ? 02.05.17, 14:30
                                      Widzę że wnuczka znowu dziadkowi pomogła. A w sprawie jakiego artykułu pana Ahrena ten żarliwy protest? Będzie wnuczka umiała znaleźć?
                                      • erka-4 Re: jak to nie wiem ? 02.05.17, 18:51
                                        eiran napisał:

> Widzę że wnuczka znowu dziadkowi pomogła. A w sprawie jakiego artykułu pana Ahr
                                        > ena ten żarliwy protest? Będzie wnuczka umiała znaleźć?
                                        >

- nie ma czasu,wyjechała z koleżankami harcerkami do Warszawy na jutrzejsze obchody Święta Polskiej Konstytucji 3-go Maja.
                                      • erka-4 Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 07:31
                                        eiran napisał:

> Widzę że wnuczka znowu dziadkowi pomogła. A w sprawie jakiego artykułu pana Ahr
                                        > ena ten żarliwy protest? Będzie wnuczka umiała znaleźć?
                                        >

...razem spędzimy to wielkie polskie Święto.
                                        Przy okazji rozwiązał mój i twój problem z językiem angielskim:

Odbiorca:
                                        jbc@jewishbooks.org
                                        josephhelmreich@gmail.com

Tytuł wiadomości:
                                        A request to remove defamatory content

Treść wiadomości:

Dear Sir or Madam,

On the website of which you are the person in charge www.jewishbookcouncil.org/_blog/The_ProsenPeople/ , on March 13, 2017 in the article "Writing What You Know—Or What You Don't " (www.jewishbookcouncil.org/_blog/The_ProsenPeople/post/writing-what-you-know-or-what-you-do-not) , and in the “Featured Content” column the following defamatory expression has been published: “Polish concentration camps” (in reference to the Nazi German concentration camps). This expression is a direct attack utilizing hate speech against the Polish nation and has the attributes of the Holocaust Denial, as it disclaims the German perpetration of the Holocaust.

The atrocities, including mass murder, committed during the Holocaust against Jews on the Polish soil were planned, organized and executed by German occupiers.

In accordance with the international law, all liability for those criminal acts and persecutions falls on occupation authorities – in this case, those of the Third German Reich.

Urge you to remove the defamatory expression from the website under your administration.

Sincerely ( tu wpisz swoje nazwisko )

- i na jeden z wyżej podanych adresów wyślij.

jeżeli byś miał jakiś problem z tą angielska treścią to podaję treść taką na jaką mi syn przetłumaczył:

Odbiorca:
                                        Jbc@jewishbooks.org
                                        Josephhelmreich@gmail.com

Tytuł wiadomości:
                                        Żądanie usunięcia treści obraźliwych

Treść wiadomości:

Szanowny Panie, Szanowna Pani,

Na stronie internetowej, na której jesteś osobą odpowiedzialną www.jewishbookcouncil.org/_blog/The_ProsenPeople/, w dniu 13 marca 2017 r. W artykule "Pisanie co wiesz - albo co nie" (http: //www.jewishbookcouncil.org/_blog/The_ProsenPeople/post/writing-what-you-know-or-what-you-do-not-not), a w kolumnie "Wyróżnione treści" opublikowano następujący obraźliwy wyraz: " Polskich obozach koncentracyjnych "(w odniesieniu do hitlerowskich niemieckich obozów koncentracyjnych). Wyrażenie to jest bezpośrednim atakiem wykorzystującym mowę nienawiści wobec narodu polskiego i ma atrybuty negacji Holokaustu, gdyż ignoruje niemieckie sprawstwo Holokaustu.

Okropności, w tym masowe mordy, popełnione podczas Holokaustu przeciwko Żydom na polskiej ziemi, zostały zaplanowane, zorganizowane i wykonane przez niemieckich okupantów.

Zgodnie z prawem międzynarodowym wszelka odpowiedzialność za te przestępstwa i prześladowania spoczywa na organach okupacyjnych - w tym przypadku w Trzeciej Rzeszy Niemieckiej.

Wzywam do usunięcia zniesławiającego wyrażenia z witryny pod twoją administracją.

Z poważaniem
                                        • eiran Re: Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 07:56
                                          Poproś syna, żeby ci przetłumaczył:

Although he is an auslander or foreigner, Peter is required to join the Hitler-Jugend youth corps and imagines becoming a pilot in the Luftwaffe, but he cannot escape his Polish origins, particularly when he witnesses the brutal treatment of Polish workers who are beaten, starved and eventually sent east to Nazi concentration camps.

Może skorzystać z tego samego tłumacza google, co wcześniej.
                                          • erka-4 Re: Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 08:36
                                            Wszak między oszustami bywają uczciwi.
                                            Chodzi o treści fałszywe,z których blogi i artykuły muszą się oczyścić.
                                            Bo jeżeli nie to z sądem będą miały do czynienia.
                                            Żydzi innych dyscypliny nauczyli,Polacy także sobie z oszustami,krętaczami,manipulatorami sobie poradzą.
                                            • eiran Re: Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 08:47
                                              Problem w tym, że bezmyślnie rozsyłasz "protest" w sprawie tekstu skorygowanego dawno temu.
                                              • erka-4 Re: Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 13:37
                                                eiran napisał:

> Problem w tym, że bezmyślnie rozsyłasz "protest" w sprawie tekstu skorygowanego
                                                > dawno temu.
                                                >

- protest wysłałem w stosownym terminie,a ciebie poinformowałem o tych fałszerstwach jedynie,tak przy okazji,co wypłynęło w trakcie naszej dyskusji.
                                                Ciebie nikt do protestu nie zmusza.

p.s.

mówisz że tekst skorygowano dawno temu,nie sprawdzałem,bo nie jest to moja rolą,ja mam protestować a efekt protestu sprawdzają ci do których to należy.
                                                Tak przy okazji spytaj tych zaKODowanych a dowiesz się,że większość z nich nie wie o co w tych protestach chodzi.
                                                Mateusz,zdeklarowany wróg płacenia alimentów a za Mateuszem kobiet setki tysięcy po ulicach biega i go wspiera,uważasz,że te kobiety wiedzą po co manifestują ?
                                                Jeżeli wiedzą,to im współczuję,a jeśli nie,hmmm,no to są idiotki.

Ja wiem w jakim celu protestuję.
                                                Uczę oszustów i krętaczy prawdy.
                                                Nawet może być po terminie.
                                                Prawdy nigdy za wiele.
                                                • katrina1945 Re: Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 16:27
                                                  erka-4 napisał:

> Prawdy nigdy za wiele.

Otóż to.
                                                  Prawdy nigdy za wiele i nigdy na nią za późno,jednakże skoro przyszła stosowna pora to lepiej prawdzie szansę dać już teraz i nie odwlekać,bo kłamstwo się utrwala i mózgi Polakom lasuje.
                                                • wariant_b Re: Syn przyjechał w odwiedziny ... 03.05.17, 18:59
                                                  > - protest wysłałem w stosownym terminie

Protest Reduty Dobrego Imienia ciągle wisi na stronie solidarni2010.pl
                                                  www.solidarni2010.pl/34904-jewish-book-council---wezwanie-do-sprostowania.html
                                                  • erka-4 wieloletnie "błędy" historyczne... 04.05.17, 07:03
                                                    wariant_b napisał:

> > - protest wysłałem w stosownym terminie
                                                    >
                                                    > Protest Reduty Dobrego Imienia ciągle wisi na stronie solidarni2010.pl
                                                    > www.solidarni2010.pl/34904-jewish-book-council---wezwanie-do-sprostowania.html

- czyżbyś uważał,że to coś napisane w marcu obecnego roku "wisi" na stronie internetowej od 2010 roku ?
                                                    Właśnie w tym problem mają też także Żydzi,że od lat kłamią i oszukują,i nadal kłamać nie zamierzają,toteż moją i naszą rolą jest im te błędy wypominać,hmmm,błędy ?
                                                    Czy coś z premedytacją zamierzone błędem być może ?
                                                    Nie sądzę.
                                                    Ale nie jest to aż takie ważne.
                                                    Mnie interesuje bardziej dlaczego oni,ci Żydzi,ofiary wojny Polakom podobne w taką profaszystowską wpisuja się narrację ???
                                                    Dziwne to bardzo.
                                                    Niemcom dziwić się nie ma najmniejszego powodu,bo oni cel mają jasny i w pełni świadomy,a celem jest relatywizowanie o nich bandyckiej historii,ale dlaczego Żydzi im w tym pomagają to ja pojąć absolutnie nie potrafię.
                                                    O co im chodzi ?
                                                    Czy ktoś mi potrafi to wytłumaczyć ?
                                                  • eiran Re: wieloletnie "błędy" historyczne... 04.05.17, 08:48
                                                    Przecież ty kompletnie nie rozumiesz, co czytasz. Poproś może jakieś dziecko żeby ci wyjaśniło.
                                                  • erka-4 o co ci chodzi ? 04.05.17, 12:07
                                                    eiran napisał:

> Przecież ty kompletnie nie rozumiesz, co czytasz. Poproś może jakieś dziecko że
                                                    > by ci wyjaśniło.
                                                    >

Przecież wyraźnie napisałem "ci Żydzi" czyli mi nie o tamtych chodzi.
                                                    Wszak uczciwi bywają także między Żydami.
                                                  • eiran Re: o co ci chodzi ? 04.05.17, 20:53
                                                    wariant_b 03.05.17, 18:59
                                                    Protest Reduty Dobrego Imienia ciągle wisi na stronie solidarni2010.pl
                                                    www.solidarni2010.pl/34904-jewish-book-council---wezwanie-do-sprostowania.html

a na to złodziejaszek erka-4:

- czyżbyś uważał,że to coś napisane w marcu obecnego roku "wisi" na stronie internetowej od 2010 roku ?

Co trzeba mieć w głowie, żeby tak kompletnie nie rozumieć tego, na co się odpowiada? Swoją drogą, to przerażające, że tacy funkcjonalni analfabeci jak erka-4 mają w wyborach tyle samo głosów, co normalnie czytający ludzie. A jak przegrają, bo nie potrafią zrozumieć broszury wyborczej, płaczą że im wybory sfałszowali.
                                                  • erka-4 Re: o co ci chodzi ? 05.05.17, 06:43
                                                    eiran napisał:

> wariant_b 03.05.17, 18:59
                                                    > Protest Reduty Dobrego Imienia ciągle wisi na stronie solidarni2010.pl
                                                    > www.solidarni2010.pl/34904-jewish-book-council---wezwanie-do-sprostowania.html
                                                    >

>
                                                    > a na to złodziejaszek erka-4:
                                                    >
                                                    > - czyżbyś uważał,że to coś napisane w marcu obecnego roku "wisi" na stronie
                                                    > internetowej od 2010 roku ?
                                                    >

>
                                                    >
                                                    > Co trzeba mieć w głowie, żeby tak kompletnie nie rozumieć tego, na co się odpow
                                                    > iada? Swoją drogą, to przerażające, że tacy funkcjonalni analfabeci jak erka-4
                                                    > mają w wyborach tyle samo głosów, co normalnie czytający ludzie. A jak przegraj
                                                    > ą, bo nie potrafią zrozumieć broszury wyborczej, płaczą że im wybory sfałszowal
                                                    > i.

- słuchaj kochasiu,wariant właśnie taką dał odpowiedź,żeby to wyglądało,że protest wisi od 2010 roku,dla tych,którzy się nie zagłębiają głębiej w dyskusji treści.

A z tymi kartami wyborczymi,które księgą oszusta można by nazwać,to niezły był numer,mnie nie nabrali POkomunistyczni oszuści.
                                                    Jednakże trzeba im przyznać,że do kombinowania i oszukiwania to oni mają POtężny talent.
                                                  • eiran Re: o co ci chodzi ? 05.05.17, 07:01
                                                    Wariant wcale nie dał takiej odpowiedzi, jedynie półanalfabeta mógłby tak ją zrozumieć. Ale najkwyraźniej trafiło na półanalfabetę.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 02.05.17, 08:45
      A dlaczegóż miałby nie mieć prawa, skoro obecnie prezydentem jest człowiek uważający, że polskie władze to potomkowie ubeków, czym obraża miłościwie nam rządzących?
      • man_sapiens Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 02.05.17, 09:40
        > czym obraża miłościwie nam rządzących?

I ich wyborców (którzy są też jego wyborcami).
      • erka-4 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 02.05.17, 09:40
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> A dlaczegóż miałby nie mieć prawa, skoro obecnie prezydentem jest człowiek uważ
        > ający, że polskie władze to potomkowie ubeków, czym obraża miłościwie nam rządz
        > ących?
        >
        - ale on miał na myśli jedynie "wybraną szczególną " POUBecką KASTĘ,czyli część tej trzeciej władzy.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 02.05.17, 09:46
          Tak samo Tusk miał na myśli co innego niż ty usiłujesz mu przypisać, neonazistko katrina.
          • erka-4 niech ci Bóg wybaczy... 02.05.17, 10:08
            religijnych.uczuc.obraza napisał:

neonazistk o katrina.

...ten twój błąd totalny.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: niech ci Bóg wybaczy... 02.05.17, 10:13
              Kto?
    • 99venus Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 02.05.17, 14:33
      Oczywiście,że TAK!Prezydentem powinien być człowiek myślący a nie bezmyślna i bezwolna marionetka.
    • wilk_z_wolfow Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 02.05.17, 19:37
      Ja tez mam dosc czczenia
      porazek a szczegolnie Powstania Warszawskiego .
      Owszem ,wience,wiazanki kwiatow na cemntarzach i male uroczystosci , zeby pokolenia pamietaly i wyciagaly wnioski , ale rozdymane uroczystosci do kosmicznych granic
      to juz jest niestrawialne .
      Podobne odczucia mialem zwiazku z 22 lipca
      i 1 maja .Szczegolnie 1 maja ,bylo dla mnie
      ordybarnym zawlaszczeniem historii.
      Podobnie jest dzisiaj , retoryka Kaczynskiego i jego podnozkow jest nie do obrony .
      Ludzie coraz bardziej zastanawiaja sie co bedzie dalej ,czy Macierewicz uruchomi swoje
      oddzialy przeciw spoleczenstwu , czy temu ktory uczciwie prowadzi firme ,nie zabierze sie
      majatku ?
      A.Duda ponoc niezlomny rycerz , daje do zrozumienia , ze jest tylko i wylacznie guma do zucia w ustach Kaczynskiego.
      Niech ten niezlomny walenie sie toporem w
      przylbice .

• xystos Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 03.05.17, 09:14
      od czasow transformacji L.Kaczynski
      byl pierwszym Polakiem Prezydentem RP

mam na mysli czynnik genetyczno-rasowy
      nie religijny
      • xystos Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 03.05.17, 09:17
        R.Sikorski powiedzial;
        "Wies Kaczynskim stoi"sic

ja dodam;
        reszcie parti wies zwisa
      • titerlitury Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 03.05.17, 10:43
        Zwija się stąd nazisto śmierdzący
    • buldog2 Re: Czy ktoś taki ma prawo być prezydentem Polski 04.05.17, 08:44
      Długie to i nie czytałem. Z góry popieram główną tezę: PISie popychadło, nibyprezydent techniczny ds. technicznych nie jest prezydentem Polski. Ostatnio sam to przyznał.
      • erka-4 jest Prezydentem Polski tylko... 04.05.17, 12:13
        ...i wszystkim Polakom musi to wystarczyć.

buldog2 napisał:

> Długie to i nie czytałem. Z góry popieram główną tezę: PISie popychadło, nibypr
        > ezydent techniczny ds. technicznych nie jest prezydentem Polski. Ostatnio sam t
        > o przyznał.
        >

- nie manipuluj,on stwierdził,że nie jest Prezydentem wszystkich Polaków,bo przecież jest to nierealne.
        Gdyby twierdził jak ty mówisz to byłby kłamcą fałszywym.
        Chciałbyś mieć kłamcę za Prezydenta ?
        • titerlitury Re: jest Prezydentem Polski tylko... 04.05.17, 14:08
          erka-4
          > Chciałbyś mieć kłamcę za Prezydenta ?

Nasze chęci są nieznacznie w obliczu faktów.
        • buldog2 Re: jest Prezydentem Polski tylko... 05.05.17, 00:35
          On nie jest moim prezydentem, sam tak powiedział.
          Za to jest kłamcą i zaprzańcem.
        • marta596 Re: jest Prezydentem Polski tylko... 05.05.17, 01:41
          erka-4 napisał:

> Gdyby twierdził jak ty mówisz to byłby kłamcą fałszywym.

A tak jest kłamcą prawdziwym!
          Nareszcie dziadek cuś skumał!:D
          • erka-4 Re: jest Prezydentem Polski tylko... 05.05.17, 06:56
            marta596 napisała:

> erka-4 napisał:
            >
            > > Gdyby twierdził jak ty mówisz to byłby kłamcą fałszywym.
            >
            > A tak jest kłamcą prawdziwym!
            > Nareszcie dziadek cuś skumał!:D
            >

Prezydent wyraźnie stwierdził,że nie jest możliwe być Prezydentem wszystkich Polaków,a gdyby stwierdził,że jest dla wszystkich,jak chce przykładowo buldog,to wówczas byłby kłamcą fałszywym,bo potwierdzał by nieprawdę.
            • titerlitury Re: jest Prezydentem Polski tylko... 05.05.17, 08:48
              Masz rację co do tego, że jest praktycznie niemożliwe zadowalanie wszystkich wyborców. Co do tego nie ma wątpliwości: zawsze znajdzie się grupa ludzi z czegoś niezadowolona, z innym poglądem na daną sprawę. Ale w tym haśle o prezydencie wszystkich Polaków chodzi o coś innego, a mianowicie o postawę głowy państwa, która miałby na celu budowanie porozumień, konsensusu pomiędzy różnymi grupami, troska o mniejszości itd. Słowem prezydent nie musi się wszystkim podobać, ale powinien starać się dbać o interesy wszystkich, podejmować wyważone decyzję, nie zawsze zgodne z interesem własnego zaplecza politycznego. I dlatego też prezydent przed zaprzysiężeniem składa zwyczajowo legitymację partyjną
              Obecny prezydent nawet nie udaje, że taka filozofia urzędu jest mu bliska, a nawet otwarcie mòwi, że nie ma zamiaru podejmować żadnych wysiłków zmierzających do zakopywania podziałów. Dlatego, wybacz, ale jest najgorszą osobą jaka w najnowszej historii na tym urzędzie zasiadała, choć teoretycznie najlepiej wykształconą.
              Okazuje się także, że jest politykiem krótkowzrocznym i naiwnym: oczywiście PiS nie wystawi w kolejnych wyborach innego kandydata, ale tymi 30% nie da rady wygrać nawet I tury, jeśli cały obóz antypisowskich zjednoczy się wokół jednej kandydatury. Duda już dziś pędzi ku klęsce odwołując się wyłącznie do betonowego elektoratu pisowskiego , nie budując porozumień, a nawet nie szukając dialogu z pozostałymi grupami społecznymi. Chciałoby się powiedzieć, że czeka go po prostu zapomnienie, ale niestety dla niego jego postawa i delikatny konstytucyjne będą miały w przyszłości dużo poważniejsze konsekwencje niż mrok niepamięci i wstydu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka