Dodaj do ulubionych

Ciekawi mnie reakcja środowisk LGBT

24.06.17, 10:47
Czeski prawnik:
nie wolno odejść od podstawowych zasad, które konstytucja dała temu państwu.
dziennikarz:
Ale to parlament je przecież uchwalił!
Czeski prawnik:
Tak, ale nie ten. To był ten pierwszy parlament, konstytucyjny,

Konstytucja "tego państwa
art 18
Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Ciekawi mnie reakcja środowisk LGBT 24.06.17, 10:59
      Z innymi słowami wypowiedzianymi w tym wywiadzie tez się zgadzasz, czy tylko z wybranymi?
      • w11mil Re: Ciekawi mnie reakcja środowisk LGBT 24.06.17, 11:17
        dziennikarz: Przedstawiciele rządu i PiS argumentują, że w niektórych krajach Unii to właśnie parlamenty wybierają podobne instytucje.
        czeski prawnik: Takie porównania są bezprzedmiotowe, dlatego że te kraje nie miały takiej samej historii, takich samych doświadczeń, a przede wszystkim tak samo dojrzałej demokracji.

Nasz parlament nie jest dojrzały ale sędziowie są?
        • pogromca_bzdury Re: Ciekawi mnie reakcja środowisk LGBT 24.06.17, 12:17
          Gdzie w tych słowach jest coś, co dawałoby pretekst do takiego manipulanckiego przeciwstawienia?
          Rózne kraje mają rózny system wyłaniania swoich organów. Wszędzie jednak panuje (i jest przestrzegana) zasada, że wyboru tego dokonuje się ZGODNIE z tymi - z góry ustalonymi - regułami. Co tu jest niejasnego albo niezrozumiałego?
          • w11mil Re: Ciekawi mnie reakcja środowisk LGBT 24.06.17, 12:51
            pogromca_bzdury napisał:
            >wyboru tego dokonuje się ZGODNIE z tymi - z góry ustalonymi - regułami.

Kim jest ów ktoś na górze, ustalający reguły?
            • pogromca_bzdury Re: Ciekawi mnie reakcja środowisk LGBT 24.06.17, 14:22
              W tym wypadku - Sejm, zdominowany zresztą przez was - piisowców - który uchwlił ustawę o TK zawierającą tryb wyboru, który to tryb został kompletnie, w całości, przez panią Przyłębską zignorowany. Wybór ten jest więc nieskuteczny waśnie w świetle "waszej" - pisowskiej - ustawy.
              Tak przy okazji - udawanie, że się nie rozumie znaczenia słów "z góry" oznaczajacych w języku polskim pierwszeństwo czasowe to dość prymitywny chwyt.
              • w11mil hm... 24.06.17, 14:42
                pogromca_bzdury napisał:
                >znaczenia słów "z góry" oznaczajacych w języku polskim pierwszeństwo czasowe
                • pogromca_bzdury Re: hm... 24.06.17, 14:44
                  Aha. Rozumiem. Na kursie polskiego nie mieliście takich wyrażeń jak na przykład "ustalić z góry", "płatne z góry" albo "z góry zapowiedzieć"? No to marny ten kurs mieliście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka