Gość: benio IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 02:48 Skąd te gnoje mają po kilka paszportów! I ilu ich jeszcze jest ! Powinno się wszystkie miernoty prześwietlić i sprawdzić ilu sprzedawczyków rządzi w tym kraju ! Wstyd mi za Polskę!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyx Re: Paszporty !!! ZAZDROSCISZ? IP: *.rdu.bellsouth.net 18.07.01, 06:10 Bo tobie nikt nie daje drugiego paszportu? Na calym swiecie zachodnim zacheca sie ludzi do przyjmowania nowych paszportow, oczywiscie zwlaszcza tych ktorzy maja juz dosyc srodkow aby byc oplacalnymi wszedzie gdzie sa. Dziwne te drogi wolnosci po 55 latach komuny, nie? Dawniej sprzwy byly proste , bo tak malo sie wiedzialo. Teraz trzeba tak duzo zrozumiec, a niezrozumiane zjawiska wydaja sie grozne. Gość portalu: benio napisał(a): > Skąd te gnoje mają po kilka paszportów! I ilu ich jeszcze jest ! > Powinno się wszystkie miernoty prześwietlić i sprawdzić ilu sprzedawczyków > rządzi w tym kraju ! Wstyd mi za Polskę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Paszporty !!! IP: 195.136.25.* 18.07.01, 06:41 Cholera! Zawsze uczono mnie w szkole, że można mieć tylko JEDNO obywatelstwo, czyli być obywatelem tylko jednego państwa. Nie wiem i nie rozumiem jak można być lojalnym w stosunku do dwóch (lub więcej państw)!!! W ustawie samorządowej natomiast jest wyraźny zapis, że można należeć do wspólnoty mieszkańców tylko jednej gminy a w Kodeksie cywilnym w art.28, że można mieć tylko jedno miejsce zamieszkania. Czy ktoś mądry mógłby mi ten paradoks wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Paszporty !!! IP: *.rdu.bellsouth.net 18.07.01, 06:49 rico: zycie czesto czyni ustawy nierealnymi. Dlatego wiele ustaw, choc nadal istniejacych nie jest wprowadzana w zycie. W tym swiecie , gdzie ludzie maja prawo podrozowania, a rejony swiata walcza o najlepiej wyksztalconych, lub najbogatszych, paszport jest latwy do zdobycia. Gość portalu: rico napisał(a): > Cholera! Zawsze uczono mnie w szkole, że można mieć tylko JEDNO obywatelstwo, > czyli być obywatelem tylko jednego państwa. Nie wiem i nie rozumiem jak można > być lojalnym w stosunku do dwóch (lub więcej państw)!!! W ustawie samorządowej > natomiast jest wyraźny zapis, że można należeć do wspólnoty mieszkańców tylko > jednej gminy a w Kodeksie cywilnym w art.28, że można mieć tylko jedno miejsce > zamieszkania. Czy ktoś mądry mógłby mi ten paradoks wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Paszporty !!! 18.07.01, 10:30 Pojecie lojalnosci, podobnie jak honoru, nalezy do przeszlosci. W epoce postmodernizmu globalnego mamy tyle paszportow, ile sobie zalatwimy. Podobnie zon. Pieniadze zas trzymamy na Cayman Islands. Na wszelki wypadek mozna miec rowniez pare nazwisk i tozsamosci. Rico - nie badz prowincjuszem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Paszporty !!! IP: 195.116.214.* 18.07.01, 10:53 zwlaszcza jak paszport sluzy do unikniecia odpowiedzialnosci za przestepstwo to jest to przejaw postmodernizmu. urzednicy panstwowi nie powinni miec mozliwosci posiadania wielu obywatelstw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścigany Re: Paszporty !!! IP: 195.136.25.* 18.07.01, 11:48 A jak sie załatwia taki drugi paszport? Zawsze sie przyda w razie wpadki. Wysocy urzednicy państwowi mają, to ja też chcałbym coś takiego mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR Re: Paszporty !!! IP: *.man.bialystok.pl 18.07.01, 13:09 Uważam, że urzędnicy państwowi, także posłowie i senatorzy mogą legitymować się jednym - tylko i wyłącznie paszportem - dowodem osobistym Rzeczypospolitej Polskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Paszporty !!! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 18.07.01, 15:44 Jeden paszport to też za dużo !!! Paszporty powinny być przechowywane w biurach paszportowych i wydawane jedynie w uzasadnionych przypadkach. Będzie wtedy porządek i nikt nie umknie sprawiedliwości do jakiegoś Izraela czy innej Szwecji. Ach, to se ne wraci, panie Havranek !! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: do sciganego 18.07.01, 15:44 Ale wpierw, ze uzyje nowopolszczyzny, musisz zrobic przekret zeby miec kase. A z kasa to juz wszystko da sie zalatwic (postmodernizm, sam rozumiesz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol zyx nie kumasz problemu! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 15:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilian do zyxa IP: *.efekt.pl 18.07.01, 15:55 Gość portalu: zyx napisał(a): > Na calym swiecie zachodnim zacheca s > ie ludzi do > przyjmowania nowych paszportow, oczywiscie zwlaszcza tych ktorzy maja juz dosyc > srodkow aby byc > oplacalnymi wszedzie gdzie sa. Taaak, napewno. Szczegolnie ludzi w takich strategicznych ministerstwach. Slyszalem nawet ze doradca ministra obrony USA ma paszport Iracki. Wiesz co zyxie, nie kombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nj Re: do zyxa IP: 194.202.164.* 18.07.01, 16:49 no .... doradca Cartera mial np. Polski (chyba wiesz o kim mowie) poz... NJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Tyminski, Bagsik, Farmus, Wieczerzak - kto jeszcze? IP: 216.104.228.* 18.07.01, 15:39 wszyscy to obywatele swiata z wieloma paszportami. Ciekawe, kto jeszcze jest obywatelem innego panstwa, a chce rzadzic lub rzadzi w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Tyminski, Bagsik, Farmus, Wieczerzak - kto jeszcze? IP: *.proxy.aol.com 18.07.01, 17:34 Najwyzsza pora zrobic porzadek! Ze wszystkimi ktorym sie udowodni w sadzie a szczegolnie z tymi co sa przy "zlobie"--do pierdla! Zostawic im jedwabny sznurek a klucz wrzucic do Baltyku, tak blizej Szwecji aby ich kompanionom bylo trudniej znalezc! Gwarantuje, ze po roku czasu nie bedziemy wiecej slyszec o tych cwaniakach a i zycie wroci do normalnosci! Czy mamy odwage aby przestac sie certolic z nimi i wprowadzic to proste rozwiazanie w zycie? Jezeli tak, to Polska ma naprawde szanse byc jeszcze normalnym krajem za naszego zycia! Jurek z New Jersey, USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Tyminski, Bagsik, Farmus, Wieczerzak - kto jeszcze? IP: 216.104.228.* 18.07.01, 17:58 Nerwy Cie poniosly. Ja sie zastanawiam tylko, dlaczego np. obywatel Kanady reprezentuje panstwo polskie. Przeciez na czas objecia wazniejszych urzedow osoby musza przestac prowadzic interesy gospodarcze, zeby jedno z drugim sie nie klocilo. Dlaczego Polske lojalnie ma reprezentowac rownoczesnie lojalny Kanadzie i komu tam jeszcze facet? Interesow z urzedowaniem nie powinno sie laczyc, a sluzbe kilku panstwom mozna? Ja takim zaproponowalbym szukanie kariery w ONZ, a nie lapal do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYMINSKI Re: Paszporty !!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 18:12 Nie rozumiem w czym problem??? Przeciez kilka lat temu kurwa sami zescie mnie wybrali (prawie)na prezydeta,a teraz pytacie sie o paszporty,przeciez kazdy wiedzial kurwa jakie mam paszporty! STAN TYMINSKI-z uszanowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Re: Paszporty !!! IP: *.etob1.on.wave.home.com 19.07.01, 17:25 Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typowo komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie , Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z podwojnym obywatelstwem.Miliony Polakow na swiecie posiada podwojne obywatelstwo,- Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa i akceptacja miejscowych wladz. Kilka lat temu Kanada legalnie udostepniala swoje paszporty Izraelowi. Jestem przekonany , ze niektorzy goscie z SLD posiadaja paszporty bylego Zwiazku Krajow Rad. Panowie spokojnie schodzimy na ziemie - bez paniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez naiw Re: Paszporty !!! IP: 64.124.150.* 19.07.01, 17:43 Gość portalu: Naiwny napisał(a): > Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typowo > komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie , > Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z > podwojnym obywatelstwem. Czekaj, czy dobrze rozumiem: komunistyczne podejscie = wysocy polscy urzednicy miec kilka obywatelstw DOBRZE niekomunistyczne podejscie = na wysokim stanowisku w Polsce obcy obywatele ZLE Czy to miales na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Paszporty !!! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 17:53 Gość portalu: tez naiw napisał(a): > Gość portalu: Naiwny napisał(a): > > > Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typow o > > komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie > > Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z > > podwojnym obywatelstwem.Miliony Polakow na swiecie posiada podwojne > > obywatelstwo,- Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie > > obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa i akceptacja miejscowych wladz. > > Kilka lat temu Kanada legalnie udostepniala swoje paszporty Izraelowi. Jestem > > przekonany , ze niektorzy goscie z SLD posiadaja paszporty bylego Zwiazku > > Krajow Rad. Panowie spokojnie schodzimy na ziemie - bez paniki!!! > > Czekaj, czy dobrze rozumiem: > komunistyczne podejscie = wysocy polscy urzednicy miec kilka obywatelstw DOBRZE > niekomunistyczne podejscie = na wysokim stanowisku w Polsce obcy obywatele ZLE > > Czy to miales na mysli? > Jemu chodziło o to, że ilość paszportów o niczym nie świadczy. Napisał to przecież wyraźnie. >Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa <. Ważna jest narodowość, a nie ilość paszportów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Paszporty !!! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 17:56 Gość portalu: tez naiw napisał(a): > Gość portalu: Naiwny napisał(a): > > > Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typowo > > komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie, > > Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z > > podwojnym obywatelstwem.Caly komitet centralny to goscie z > > podwojnym obywatelstwem.Miliony Polakow na swiecie posiada podwojne > > obywatelstwo,- Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie > > obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa i akceptacja miejscowych wladz. > > Kilka lat temu Kanada legalnie udostepniala swoje paszporty Izraelowi. Jestem > > przekonany , ze niektorzy goscie z SLD posiadaja paszporty bylego Zwiazku > > Krajow Rad. Panowie spokojnie schodzimy na ziemie - bez paniki!!! > > Czekaj, czy dobrze rozumiem: > komunistyczne podejscie = wysocy polscy urzednicy miec kilka obywatelstw DOBRZE > niekomunistyczne podejscie = na wysokim stanowisku w Polsce obcy obywatele ZLE > > Czy to miales na mysli? > Przecież napisał wyraźnie, co miał na mysli: >Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa <. Tak więc nie ilość paszportów jest istotna, tylko narodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaber P Obywatelstwo vs Narodowosc IP: 195.94.204.* 20.07.01, 11:47 Gość portalu: snajper napisał(a): > Przecież napisał wyraźnie, co miał na mysli: >Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W > dzisiejszych czasach pojecie obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa <. > Tak > więc nie ilość paszportów jest istotna, tylko narodowość. Jak to NARODOWOSC? A co ma narodowosc do zajmowania wysokich polskich stanowisk? Obywatelami Polski sa ludzie o narodowosci polskiej, ale tez niemieckiej, ukrainskiej, bialoruskiej, tatarskiej, zydowskiej, ze nie wymienie pewnego pilkarza narodowosci powiedzmy nigeryjskiej (nie pamietam konkretnie plemienia). Jak proponujecie zastosowac narodowosc jako kryterium zdatnosci do zajmowania kierowniczych funkcji w panstwie polskim? Ktoras narodowosc wykluczyc? Ktora? Przypominam, ze w polskim sejmie polscy Niemcy maja za samo bycie polskimi Niemcami zagwarantowane kilka miejsc. Pozostale narodowosci mieszkajace w Polsce, lacznie z Polakami, musza o pozostale miejsca konkurowac ze soba. Proponujecie może haslo Polska dla Polakow? Trzebaby wtedy zdefiniowac Polaka, wyodrebnic, a reszte chyba jakos naznaczyc, czy co? Naprawde chcecie się kierowac NARODOWOSCIA???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Obywatelstwo vs Narodowosc IP: *.chello.pl 20.07.01, 12:26 Jaką narodowość ma obywatel USA, którego dziadkowie byli: Irlandczykiem, Włoszką, Polakiem, Indianką ? Faktem jest, że kilka/!/ paszportów stwarza dwu/wieloznaczną sytuację. Mam jeden paszport i nigdy, bez względu na okoliczności nie mogę powiedzieć, że jestem kimś innym niż Polakiem. U ludzi z innym paszportem, który można wymiennie stoswać na granicy lub w hotelu mogą istnieć trudności w identyfikacji, również poważny problem z lojalnością. Rozmawiając z takim człowiekiem mam prawo do zastanawiania się "jakim językiem" w tej chwili mówi ze mną. Kim jest mówiący perfekt po angielsku, z oxfordzkim akcentem Irlandczyk, szczególnie gdy będzie mi mówił o wadach i zaletach Brytyjczyków/potocznie nazywanych u nas Anglikami/. Rozumiem to, że ludzie mają prawo do kilku paszportów, ale oni mogą również mieć świadomość tego,że mam prawo do " ograniczonego zaufania"./Doradca Cartera nie miał w tamtym czasie ważnego paszportu polskiego/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Obywatelstwo vs Narodowosc IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 20.07.01, 16:42 Gość portalu: witek napisał(a): > Jaką narodowość ma obywatel USA, którego dziadkowie byli: Irlandczykiem, > Włoszką, Polakiem, Indianką ? To zależy za kogo się uważa. Za Amerykanina, Włocha czy Indianina. > Faktem jest, że kilka/!/ paszportów stwarza dwu/wieloznaczną sytuację. Mam jeden > paszport i nigdy, bez względu na okoliczności nie mogę powiedzieć, że jestem > kimś innym niż Polakiem. U ludzi z innym paszportem, który można wymiennie > stoswać na granicy lub w hotelu mogą istnieć trudności w identyfikacji, również > poważny problem z lojalnością. A Ty uważasz, że nie ma ludzi z polskim paszportem, którzy uważają się za Niemców, Żydów czy Ukraińców. I co z ich lojalnością ? Maja wszak jeden paszport. A Polscy emigranci bez polskich paszportów, którzy nadal czuli się Polakami ? > Rozmawiając z takim człowiekiem mam prawo do zastanawiania się "jakim językiem" > w tej chwili mówi ze mną. Kim jest mówiący perfekt po angielsku, z oxfordzkim > akcentem Irlandczyk, szczególnie gdy będzie mi mówił o wadach i zaletach > Brytyjczyków/potocznie nazywanych u nas Anglikami/. Rozumiem to, że ludzie mają > prawo do kilku paszportów, ale oni mogą również mieć świadomość tego,że mam > prawo do " ograniczonego zaufania"./Doradca Cartera nie miał w tamtym czasie > ważnego paszportu polskiego/. Twoje zaufanie do innych to już całkiem inna sprawa. Ale powiedz, gdy chcesz kogoś poznaćź, to o co się pytasz ? Pytasz się: kim jesteś, jaka jest Twoja narodowość ? Czy pytasz: Ile i jakie masz paszporty ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczas Re: Paszporty !!! IP: 64.124.150.* 19.07.01, 17:29 Swiete, kurwa, slowa. Kurwa,nie? PS. I chuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observat Re: Paszporty !!! IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 20.07.01, 22:33 Gość portalu: tymczas napisał(a): > Swiete, kurwa, slowa. Kurwa,nie? > > PS. > I chuj. Wybitna inteligencja.Ulubieniec wszystkich w domu i sasiedzwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Paszporty !!! IP: *.vancouver34.dialup.canada.psi.net 23.07.01, 04:56 Z tymi paszportami to drobnostka. Jak sie przegrzebie literature naukowa, to mozna tam znalesz, ze PAN TYMINSKI jest podawany jako przyklad silnego SZAMANA. Co to jest szaman i szamanizm zobaczcie na internecie albo w encyklopedi. Szaman z gornego biegu Amazonki - Polskim Prezydentem. Ale jaja. Ja nie zartuje. Dziwie sie tylko, ze tego nikt wczesniej nie wygrzebal. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKE/SE Re: MAM 2 PASZPORTY-SZUKAM PRACY W MINISTERSTWIE IP: *.telia.com 20.07.01, 15:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Eeeeee tam... IP: *.ade.iprimus.net.au 20.07.01, 16:05 Spoko. Czasy sie zmieniaja. Mam podwojne obywatelstwo, no i uwazam sie za Polaka i Australijczyka. Urodzilem sie w Polsce a wychowalem sie tutaj, i nie zamierzam wybierac jednego kraju nad drugim. No i co w tym zlego??? A moge sie zalozyc ze jestem lepszym Polakiem od wielu takich ktorzy trzymaja sie tego jednego paszportu. Niech sie trzymaja, to ich sprawa. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observat Re: Eeeeee tam... IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 20.07.01, 22:36 Gość portalu: Dave napisał(a): > Spoko. Czasy sie zmieniaja. Mam podwojne obywatelstwo, no i uwazam sie za > Polaka i Australijczyka. Urodzilem sie w Polsce a wychowalem sie tutaj, i nie > zamierzam wybierac jednego kraju nad drugim. No i co w tym zlego??? A moge sie > zalozyc ze jestem lepszym Polakiem od wielu takich ktorzy trzymaja sie tego > jednego paszportu. Niech sie trzymaja, to ich sprawa. Pozdr. I tak trzymac. Paszport to w koncu tylko kawal tektury.Co innego swiadomosc przynaleznosci. Odpowiedz Link Zgłoś