Dodaj do ulubionych

Paszporty !!!

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 02:48
Skąd te gnoje mają po kilka paszportów! I ilu ich jeszcze jest !
Powinno się wszystkie miernoty prześwietlić i sprawdzić ilu sprzedawczyków
rządzi w tym kraju ! Wstyd mi za Polskę!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zyx Re: Paszporty !!! ZAZDROSCISZ? IP: *.rdu.bellsouth.net 18.07.01, 06:10
      Bo tobie nikt nie daje drugiego paszportu? Na calym swiecie zachodnim zacheca sie ludzi do
      przyjmowania nowych paszportow, oczywiscie zwlaszcza tych ktorzy maja juz dosyc srodkow aby byc
      oplacalnymi wszedzie gdzie sa. Dziwne te drogi wolnosci po 55 latach komuny, nie? Dawniej sprzwy byly
      proste , bo tak malo sie wiedzialo. Teraz trzeba tak duzo zrozumiec, a niezrozumiane zjawiska wydaja sie
      grozne.

Gość portalu: benio napisał(a):

> Skąd te gnoje mają po kilka paszportów! I ilu ich jeszcze jest !
      > Powinno się wszystkie miernoty prześwietlić i sprawdzić ilu sprzedawczyków
      > rządzi w tym kraju ! Wstyd mi za Polskę!!!

• Gość: rico Re: Paszporty !!! IP: 195.136.25.* 18.07.01, 06:41
        Cholera! Zawsze uczono mnie w szkole, że można mieć tylko JEDNO obywatelstwo,
        czyli być obywatelem tylko jednego państwa. Nie wiem i nie rozumiem jak można
        być lojalnym w stosunku do dwóch (lub więcej państw)!!! W ustawie samorządowej
        natomiast jest wyraźny zapis, że można należeć do wspólnoty mieszkańców tylko
        jednej gminy a w Kodeksie cywilnym w art.28, że można mieć tylko jedno miejsce
        zamieszkania. Czy ktoś mądry mógłby mi ten paradoks wytłumaczyć?
        • Gość: zyx Re: Paszporty !!! IP: *.rdu.bellsouth.net 18.07.01, 06:49
          rico: zycie czesto czyni ustawy nierealnymi. Dlatego wiele ustaw, choc nadal istniejacych nie jest
          wprowadzana w zycie. W tym swiecie , gdzie ludzie maja prawo podrozowania, a rejony swiata walcza o
          najlepiej wyksztalconych, lub najbogatszych, paszport jest latwy do zdobycia.

Gość portalu: rico napisał(a):

> Cholera! Zawsze uczono mnie w szkole, że można mieć tylko JEDNO obywatelstwo,
          > czyli być obywatelem tylko jednego państwa. Nie wiem i nie rozumiem jak można
          > być lojalnym w stosunku do dwóch (lub więcej państw)!!! W ustawie samorządowej
          > natomiast jest wyraźny zapis, że można należeć do wspólnoty mieszkańców tylko
          > jednej gminy a w Kodeksie cywilnym w art.28, że można mieć tylko jedno miejsce
          > zamieszkania. Czy ktoś mądry mógłby mi ten paradoks wytłumaczyć?

• sceptyk Re: Paszporty !!! 18.07.01, 10:30
          Pojecie lojalnosci, podobnie jak honoru, nalezy do przeszlosci. W epoce
          postmodernizmu globalnego mamy tyle paszportow, ile sobie zalatwimy. Podobnie
          zon. Pieniadze zas trzymamy na Cayman Islands. Na wszelki wypadek mozna miec
          rowniez pare nazwisk i tozsamosci.
          Rico - nie badz prowincjuszem!
          • Gość: Green Re: Paszporty !!! IP: 195.116.214.* 18.07.01, 10:53
            zwlaszcza jak paszport sluzy do unikniecia odpowiedzialnosci za przestepstwo to
            jest to przejaw postmodernizmu.
            urzednicy panstwowi nie powinni miec mozliwosci posiadania wielu obywatelstw
            • Gość: ścigany Re: Paszporty !!! IP: 195.136.25.* 18.07.01, 11:48
              A jak sie załatwia taki drugi paszport? Zawsze sie przyda w razie wpadki.
              Wysocy urzednicy państwowi mają, to ja też chcałbym coś takiego mieć.
              • Gość: JR Re: Paszporty !!! IP: *.man.bialystok.pl 18.07.01, 13:09
                Uważam, że urzędnicy państwowi, także posłowie i senatorzy mogą legitymować się
                jednym - tylko i wyłącznie paszportem - dowodem osobistym Rzeczypospolitej
                Polskiej!

• Gość: snajper Re: Paszporty !!! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 18.07.01, 15:44
                  Jeden paszport to też za dużo !!! Paszporty powinny być przechowywane w biurach
                  paszportowych i wydawane jedynie w uzasadnionych przypadkach. Będzie wtedy
                  porządek i nikt nie umknie sprawiedliwości do jakiegoś Izraela czy innej
                  Szwecji. Ach, to se ne wraci, panie Havranek !! :)))
              • sceptyk Re: do sciganego 18.07.01, 15:44
                Ale wpierw, ze uzyje nowopolszczyzny, musisz zrobic przekret zeby miec kase. A
                z kasa to juz wszystko da sie zalatwic (postmodernizm, sam rozumiesz).
      • Gość: karol zyx nie kumasz problemu! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 15:45
      • Gość: emilian do zyxa IP: *.efekt.pl 18.07.01, 15:55
        Gość portalu: zyx napisał(a):

> Na calym swiecie zachodnim zacheca s
        > ie ludzi do
        > przyjmowania nowych paszportow, oczywiscie zwlaszcza tych ktorzy maja juz dosyc
        > srodkow aby byc
        > oplacalnymi wszedzie gdzie sa.

Taaak, napewno. Szczegolnie ludzi w takich strategicznych ministerstwach.
        Slyszalem nawet ze doradca ministra obrony USA ma paszport Iracki.

Wiesz co zyxie, nie kombinuj.
        • Gość: nj Re: do zyxa IP: 194.202.164.* 18.07.01, 16:49
          no .... doradca Cartera mial np. Polski (chyba wiesz o kim mowie)

poz...

NJ
    • Gość: ??? Tyminski, Bagsik, Farmus, Wieczerzak - kto jeszcze? IP: 216.104.228.* 18.07.01, 15:39
      wszyscy to obywatele swiata z wieloma paszportami.

Ciekawe, kto jeszcze jest obywatelem innego panstwa, a chce rzadzic lub rzadzi
      w Polsce?
      • Gość: Jurek Re: Tyminski, Bagsik, Farmus, Wieczerzak - kto jeszcze? IP: *.proxy.aol.com 18.07.01, 17:34
        Najwyzsza pora zrobic porzadek! Ze wszystkimi ktorym sie udowodni w sadzie a
        szczegolnie z tymi co sa przy "zlobie"--do pierdla! Zostawic im jedwabny sznurek
        a klucz wrzucic do Baltyku, tak blizej Szwecji aby ich kompanionom bylo trudniej
        znalezc! Gwarantuje, ze po roku czasu nie bedziemy wiecej slyszec o tych
        cwaniakach a i zycie wroci do normalnosci! Czy mamy odwage aby przestac sie
        certolic z nimi i wprowadzic to proste rozwiazanie w zycie? Jezeli tak, to
        Polska ma naprawde szanse byc jeszcze normalnym krajem za naszego zycia!
        Jurek z New Jersey, USA.
        • Gość: ??? Re: Tyminski, Bagsik, Farmus, Wieczerzak - kto jeszcze? IP: 216.104.228.* 18.07.01, 17:58
          Nerwy Cie poniosly. Ja sie zastanawiam tylko, dlaczego np. obywatel Kanady
          reprezentuje panstwo polskie. Przeciez na czas objecia wazniejszych urzedow
          osoby musza przestac prowadzic interesy gospodarcze, zeby jedno z drugim sie
          nie klocilo. Dlaczego Polske lojalnie ma reprezentowac rownoczesnie lojalny
          Kanadzie i komu tam jeszcze facet? Interesow z urzedowaniem nie powinno sie
          laczyc, a sluzbe kilku panstwom mozna? Ja takim zaproponowalbym szukanie
          kariery w ONZ, a nie lapal do pierdla.
    • Gość: TYMINSKI Re: Paszporty !!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 18:12
      Nie rozumiem w czym problem???
      Przeciez kilka lat temu kurwa sami zescie mnie wybrali (prawie)na prezydeta,a
      teraz pytacie sie o paszporty,przeciez kazdy wiedzial kurwa jakie mam paszporty!
      STAN TYMINSKI-z uszanowaniem
      • Gość: Naiwny Re: Paszporty !!! IP: *.etob1.on.wave.home.com 19.07.01, 17:25
        Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typowo
        komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie ,
        Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z
        podwojnym obywatelstwem.Miliony Polakow na swiecie posiada podwojne
        obywatelstwo,- Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie
        obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa i akceptacja miejscowych wladz.
        Kilka lat temu Kanada legalnie udostepniala swoje paszporty Izraelowi. Jestem
        przekonany , ze niektorzy goscie z SLD posiadaja paszporty bylego Zwiazku
        Krajow Rad. Panowie spokojnie schodzimy na ziemie - bez paniki!!!
        • Gość: tez naiw Re: Paszporty !!! IP: 64.124.150.* 19.07.01, 17:43
          Gość portalu: Naiwny napisał(a):

> Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typowo
          > komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie ,
          > Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z
          > podwojnym obywatelstwem.

Czekaj, czy dobrze rozumiem:
          komunistyczne podejscie = wysocy polscy urzednicy miec kilka obywatelstw DOBRZE
          niekomunistyczne podejscie = na wysokim stanowisku w Polsce obcy obywatele ZLE

Czy to miales na mysli?

• Gość: snajper Re: Paszporty !!! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 17:53
            Gość portalu: tez naiw napisał(a):

> Gość portalu: Naiwny napisał(a):
            >
            > > Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typow o
            > > komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie
            > > Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z
            > > podwojnym obywatelstwem.Miliony Polakow na swiecie posiada podwojne
            > > obywatelstwo,- Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie
            > > obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa i akceptacja miejscowych wladz.
            > > Kilka lat temu Kanada legalnie udostepniala swoje paszporty Izraelowi. Jestem
            > > przekonany , ze niektorzy goscie z SLD posiadaja paszporty bylego Zwiazku
            > > Krajow Rad. Panowie spokojnie schodzimy na ziemie - bez paniki!!!

>
            > Czekaj, czy dobrze rozumiem:
            > komunistyczne podejscie = wysocy polscy urzednicy miec kilka obywatelstw DOBRZE
            > niekomunistyczne podejscie = na wysokim stanowisku w Polsce obcy obywatele ZLE
            >
            > Czy to miales na mysli?
            >

Jemu chodziło o to, że ilość paszportów o niczym nie świadczy. Napisał to
            przecież wyraźnie. >Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie
            obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa <. Ważna jest narodowość, a nie ilość
            paszportów.
          • Gość: snajper Re: Paszporty !!! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 17:56
            Gość portalu: tez naiw napisał(a):

> Gość portalu: Naiwny napisał(a):
            >
            > > Panowie to jest belkot ! Wychodza jeszcze z Was wkladki paszportowe. Typowo
            > > komunistyczne podejscie do sprawy . Rokosowski ob. Zwiazku tylko i wylacznie,
            > > Piotr 2 obywatelstwa Edziu 3 obywatelstwa. Caly komitet centralny to goscie z
            > > podwojnym obywatelstwem.Caly komitet centralny to goscie z
            > > podwojnym obywatelstwem.Miliony Polakow na swiecie posiada podwojne
            > > obywatelstwo,- Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W dzisiejszych czasach pojecie
            > > obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa i akceptacja miejscowych wladz.
            > > Kilka lat temu Kanada legalnie udostepniala swoje paszporty Izraelowi. Jestem
            > > przekonany , ze niektorzy goscie z SLD posiadaja paszporty bylego Zwiazku
            > > Krajow Rad. Panowie spokojnie schodzimy na ziemie - bez paniki!!!
            >
            > Czekaj, czy dobrze rozumiem:
            > komunistyczne podejscie = wysocy polscy urzednicy miec kilka obywatelstw DOBRZE
            > niekomunistyczne podejscie = na wysokim stanowisku w Polsce obcy obywatele ZLE
            >
            > Czy to miales na mysli?
            >

Przecież napisał wyraźnie, co miał na mysli: >Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W
            dzisiejszych czasach pojecie obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa <. Tak
            więc nie ilość paszportów jest istotna, tylko narodowość.

• Gość: Czaber P Obywatelstwo vs Narodowosc IP: 195.94.204.* 20.07.01, 11:47
              Gość portalu: snajper napisał(a):
              > Przecież napisał wyraźnie, co miał na mysli: >Rozmawiajmy o NARODOWOSCI . W
              > dzisiejszych czasach pojecie obywatelstwo to rozszezona forma meldunkowa <.
              > Tak
              > więc nie ilość paszportów jest istotna, tylko narodowość.

Jak to NARODOWOSC? A co ma narodowosc do zajmowania wysokich polskich stanowisk?
              Obywatelami Polski sa ludzie o narodowosci polskiej, ale tez niemieckiej, ukrainskiej, bialoruskiej,
              tatarskiej, zydowskiej, ze nie wymienie pewnego pilkarza narodowosci powiedzmy nigeryjskiej (nie
              pamietam konkretnie plemienia).
              Jak proponujecie zastosowac narodowosc jako kryterium zdatnosci do zajmowania kierowniczych funkcji
              w panstwie polskim? Ktoras narodowosc wykluczyc? Ktora?
              Przypominam, ze w polskim sejmie polscy Niemcy maja za samo bycie polskimi Niemcami
              zagwarantowane kilka miejsc. Pozostale narodowosci mieszkajace w Polsce, lacznie z Polakami, musza
              o pozostale miejsca konkurowac ze soba.
              Proponujecie może haslo Polska dla Polakow? Trzebaby wtedy zdefiniowac Polaka, wyodrebnic, a reszte
              chyba jakos naznaczyc, czy co?
              Naprawde chcecie się kierowac NARODOWOSCIA????

• Gość: witek Re: Obywatelstwo vs Narodowosc IP: *.chello.pl 20.07.01, 12:26
                Jaką narodowość ma obywatel USA, którego dziadkowie byli: Irlandczykiem,
                Włoszką, Polakiem, Indianką ?
                Faktem jest, że kilka/!/ paszportów stwarza dwu/wieloznaczną sytuację. Mam jeden
                paszport i nigdy, bez względu na okoliczności nie mogę powiedzieć, że jestem
                kimś innym niż Polakiem. U ludzi z innym paszportem, który można wymiennie
                stoswać na granicy lub w hotelu mogą istnieć trudności w identyfikacji, również
                poważny problem z lojalnością. Rozmawiając z takim człowiekiem mam prawo do
                zastanawiania się "jakim językiem" w tej chwili mówi ze mną. Kim jest mówiący
                perfekt po angielsku, z oxfordzkim akcentem Irlandczyk, szczególnie gdy będzie
                mi mówił o wadach i zaletach Brytyjczyków/potocznie nazywanych u nas Anglikami/.
                Rozumiem to, że ludzie mają prawo do kilku paszportów, ale oni mogą również
                mieć świadomość tego,że mam prawo do " ograniczonego zaufania"./Doradca Cartera
                nie miał w tamtym czasie ważnego paszportu polskiego/.
                • Gość: snajper Re: Obywatelstwo vs Narodowosc IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 20.07.01, 16:42
                  Gość portalu: witek napisał(a):

> Jaką narodowość ma obywatel USA, którego dziadkowie byli: Irlandczykiem,
                  > Włoszką, Polakiem, Indianką ?

To zależy za kogo się uważa. Za Amerykanina, Włocha czy Indianina.

> Faktem jest, że kilka/!/ paszportów stwarza dwu/wieloznaczną sytuację. Mam jeden
                  > paszport i nigdy, bez względu na okoliczności nie mogę powiedzieć, że jestem
                  > kimś innym niż Polakiem. U ludzi z innym paszportem, który można wymiennie
                  > stoswać na granicy lub w hotelu mogą istnieć trudności w identyfikacji, również
                  > poważny problem z lojalnością.

A Ty uważasz, że nie ma ludzi z polskim paszportem, którzy uważają się za
                  Niemców, Żydów czy Ukraińców. I co z ich lojalnością ? Maja wszak jeden paszport.
                  A Polscy emigranci bez polskich paszportów, którzy nadal czuli się Polakami ?

> Rozmawiając z takim człowiekiem mam prawo do zastanawiania się "jakim językiem"
                  > w tej chwili mówi ze mną. Kim jest mówiący perfekt po angielsku, z oxfordzkim
                  > akcentem Irlandczyk, szczególnie gdy będzie mi mówił o wadach i zaletach
                  > Brytyjczyków/potocznie nazywanych u nas Anglikami/. Rozumiem to, że ludzie mają
                  > prawo do kilku paszportów, ale oni mogą również mieć świadomość tego,że mam
                  > prawo do " ograniczonego zaufania"./Doradca Cartera nie miał w tamtym czasie
                  > ważnego paszportu polskiego/.

Twoje zaufanie do innych to już całkiem inna sprawa. Ale powiedz, gdy chcesz
                  kogoś poznaćź, to o co się pytasz ? Pytasz się: kim jesteś, jaka jest Twoja
                  narodowość ? Czy pytasz: Ile i jakie masz paszporty ?

Pozdrawiam.
      • Gość: tymczas Re: Paszporty !!! IP: 64.124.150.* 19.07.01, 17:29
        Swiete, kurwa, slowa. Kurwa,nie?

PS.
        I chuj.
        • Gość: observat Re: Paszporty !!! IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 20.07.01, 22:33
          Gość portalu: tymczas napisał(a):

> Swiete, kurwa, slowa. Kurwa,nie?
          >
          > PS.
          > I chuj.
          Wybitna inteligencja.Ulubieniec wszystkich w domu i sasiedzwa.
      • Gość: Szaman Re: Paszporty !!! IP: *.vancouver34.dialup.canada.psi.net 23.07.01, 04:56
        Z tymi paszportami to drobnostka. Jak sie przegrzebie literature naukowa, to mozna tam znalesz, ze PAN
        TYMINSKI jest podawany jako przyklad silnego SZAMANA. Co to jest szaman i szamanizm zobaczcie na
        internecie albo w encyklopedi. Szaman z gornego biegu Amazonki - Polskim Prezydentem. Ale jaja. Ja nie zartuje.
        Dziwie sie tylko, ze tego nikt wczesniej nie wygrzebal.
        Pozdr.
    • Gość: MIKE/SE Re: MAM 2 PASZPORTY-SZUKAM PRACY W MINISTERSTWIE IP: *.telia.com 20.07.01, 15:53
    • Gość: Dave Eeeeee tam... IP: *.ade.iprimus.net.au 20.07.01, 16:05
      Spoko. Czasy sie zmieniaja. Mam podwojne obywatelstwo, no i uwazam sie za
      Polaka i Australijczyka. Urodzilem sie w Polsce a wychowalem sie tutaj, i nie
      zamierzam wybierac jednego kraju nad drugim. No i co w tym zlego??? A moge sie
      zalozyc ze jestem lepszym Polakiem od wielu takich ktorzy trzymaja sie tego
      jednego paszportu. Niech sie trzymaja, to ich sprawa. Pozdr.
      • Gość: observat Re: Eeeeee tam... IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 20.07.01, 22:36
        Gość portalu: Dave napisał(a):

> Spoko. Czasy sie zmieniaja. Mam podwojne obywatelstwo, no i uwazam sie za
        > Polaka i Australijczyka. Urodzilem sie w Polsce a wychowalem sie tutaj, i nie
        > zamierzam wybierac jednego kraju nad drugim. No i co w tym zlego??? A moge sie
        > zalozyc ze jestem lepszym Polakiem od wielu takich ktorzy trzymaja sie tego
        > jednego paszportu. Niech sie trzymaja, to ich sprawa. Pozdr.
        I tak trzymac. Paszport to w koncu tylko kawal tektury.Co innego swiadomosc
        przynaleznosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka