matigrypl
09.01.18, 05:35
Nazywamy tak zaskakujące sformułowanie albo twierdzenie, które, choć pozornie opiera się na poprawnych założeniach, prowadzi do sprzecznych i fałszywych wniosków, przeczy zdrowemu rozsądkowi. Słowo paradoks pochodzi z greki – paradoksos i oznacza nieoczekiwany, nieprawdopodobny, zadziwiający.
Zawsze jak oglądam występy pełowców nie mogę wyjść z zadziwienia gdy obnażają się psychicznie i przedstawiają jako dziwolągi logiczne.
Oni w kazdej dyskusji poruszają temat łamania prawa przez całą resztę świata. Paradoks w tym wypadku polega na tym że sami nie potrafią przestrzegać prawa obowiązującego w dyskusjach. Dostają histerii, wrzeszczą, nie dopuszczają do głosu interlokutorów, toczą pianę. Najczęściej w ogóle nie trzymają się clou dyskusji! Mistrzami w łamania prawa o dysputach
są jak zwykle ci co najwięcej drą ryja o łamaniu. Takie podejście powoduje kupę śmichu i wesołość u odbiorców. Urodzeni ponuracy wkurzają się niesamowicie ale ja im jestem wdzięczny za dostarczenie rozrywki i umilenie życia na które składa się tak niewiele przyjemności.