tanebo2.0 01.02.18, 14:33 To Maciej Świrski, wiceprezes skompromitowanej Polskiej Fundacji Narodowej, ma odpowiadać za najbardziej kontrowersyjne zapisy z nowej ustawy o IPN – wynika z informacji Onetu. tylko dlaczego zgadza się na to Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adalberto3 Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 14:45 Chcą mieć wyłączne prawo do cierpień wywołanych przez II WS. Holocaust-Industrie w dalszym ciągu działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpasin Tak. 01.02.18, 16:43 Holokaust chcą na maksa wycisnąć. Aż do ostatniej kropli. O Niemcach już nic nie mówią, gdyż Niemcy im za rostrzelanych i zagazowanych już zapłacili i interes dobiegł tam już do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Tak. 01.02.18, 19:31 Interes nie dobiegł do końca, bo są jeszcze ludzie, którzy przeżyli Holokaust. Większość żyje w Izraelu. Dostają miesięczne renty wprost z niemieckiego budżetu (prawie 400 mln Euro rocznie). Dodatkowo potrafią jeszcze wyciągnąć fundusze na opiekę domową. Stocznia w Kilonii budowała łodzie podwodne dla Izraela. Budżet niemiecki dopłacał. Dodatkowo łodzie zostały wyposażone w urządzenia konieczne do wystrzeliwania rakiet z głowicami atomowymi. Do przyjaźni z Izraelem trzeba dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Re: Tak. 01.02.18, 19:52 adalberto3 napisał: > Interes nie dobiegł do końca, bo są jeszcze ludzie, którzy przeżyli Holokaust. > Większość żyje w Izraelu. Dostają miesięczne renty wprost z niemieckiego budżet > u (prawie 400 mln Euro rocznie). -------------------------------------------------- Z polskiego budżetu też dostają; 50 000 x 1200 E/rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tak. 01.02.18, 21:10 rabbi.rozencwajg napisał(a): > adalberto3 napisał: > > > Interes nie dobiegł do końca, bo są jeszcze ludzie, którzy przeżyli Holok > aust. > > Większość żyje w Izraelu. Dostają miesięczne renty wprost z niemieckiego > budżet > > u (prawie 400 mln Euro rocznie). > -------------------------------------------------- > Z polskiego budżetu też dostają; 50 000 x 1200 E/rocznie Kto dostaje te 100 euro miesięcznie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Tak. 03.02.18, 21:09 sierpasin napisał: > Holokaust chcą na maksa wycisnąć. Aż do ostatniej kropli. > O Niemcach już nic nie mówią, gdyż Niemcy im za rostrzelanych i zagazowanych ju > ż zapłacili i interes dobiegł tam już do końca. www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-02-03/szef-msz-niemiec-bierzemy-na-siebie-pelna-odpowiedzialnosc-za-holokaust/?ref=aside_najnowsze Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:08 adalberto3 napisał: > Chcą mieć wyłączne prawo do cierpień wywołanych przez II WS. Holocaust-Industri > e w dalszym ciągu działa. Dokładnie,,sam Izrael ma sporo pod pazurami.. W przypadku getta łódzkiego, którego żydowskim zarządcą był wyjątkowy zbrodniarz Chaim Rumkowski, ta współpraca trwała aż do likwidacji getta w połowie 1944 roku. Na terenie tego getta Niemcy utworzyli obóz dla małych dzieci polskich, w którym funkcje kapo pełnili żydzi. Do obozu tego trafiło około 12 - 20 tysięcy polskich dzieci, z czego – w tym, według propagandy, "wzorowo zarządzanym" obozie – w wyniku strasznych warunków oraz z powodu sadyzmu nadzorców prawie wszystkie polskie dzieci zginęły (ocalało jedynie mniej niż tysiąc). Pamięć o niemieckim obozie dla polskich dzieci na terenie łódzkiego getta, a szczególnie o jego umiejscowieniu i o żydowskich oprawcach, długo była starannie zacierana, co w dużym stopniu ma miejsce do dzisiaj. (O tym obozie: nowahistoria.interia.pl/polska-walczaca/news-maly-oswiecim-oboz-dla-polskich-dzieci-w-lodzi,nId,1566897 (link is external)) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:14 Lepiej się czujesz gdy na Zydow poplujesz? Czy tylko plucie na Zydow sprawia ci przyjemność? A na mankietów albo łysych? E, nie. Ty chyba tylko Żydów nienawidzisz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:20 Skoro oni mówią że to my jesteśmy autorami holokaustu to ja im przypominam kto w tym brał udział. Napisałem trzy słowa od siebie, reszta to cytat i nie jest to po to aby im dokopać,,,ale po to aby sobie przypomnieli także o własnych Żydowskich obywatelach.. Zaprzeczysz tym faktom? To słucham.. Czekam na argumenty.. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:36 lech1966 napisał: > Skoro oni mówią że to my jesteśmy autorami holokaustu Nie łżyj bezczelnie. Nikt czegoś takiego nie mówi. Pretensje są o negowanie polskiego współudziale w Zagładzie, który jest faktem. > to ja im przypominam kto w tym brał udział. Bzdura. Żydzi w Izraelu zaczytana się twoimi wypocinami. Piszesz to dla swojej perwersyjnej przynemnosci. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:40 snajper55 napisał: > lech1966 napisał: > > Bzdura. Żydzi w Izraelu zaczytana się twoimi wypocinami. Piszesz to dla swojej > perwersyjnej przynemnosci. Czyli nic nie masz na obronę tego "wzorowego obozu" zarządzanego przez żydów???? Ps. Jak możesz to pisz po polsku bo nie bardzo wiem co masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:50 lech1966 napisał: > snajper55 napisał: > > > lech1966 napisał: > > > > Bzdura. Żydzi w Izraelu zaczytana się twoimi wypocinami. Piszesz to dla s > wojej > > perwersyjnej przynemnosci. > > Czyli nic nie masz na obronę tego "wzorowego obozu" zarządzanego przez żydów??? A dlaczego mam w tym wątku kogoś bronić??? Bo ty masz ochotę polpluć na Żydów? A ja mam twoją plwocinę zbierać? Normalny jesteś? > Ps. Jak możesz to pisz po polsku bo nie bardzo wiem co masz na myśli. Piszę o tym, że nie piszesz do żadnych Żydów, bo nie wiem czy choć jeden Żyd czyta te twoje wypociny. Piszesz dla własnej perwersyjnej przyjemności. A pisze na smartfonie, który czasem wie lepiej jak jakieś słowo powinno wyglądać. Człowiek inteligentny by się tego domyslił. S. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 21:56 Mimo wszystko pisz po polsku, no chyba że... ale wtedy wypadałoby zrobić commingouta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 22:00 snajper55 napisał: > > Czyli nic nie masz na obronę tego "wzorowego obozu" zarządzanego przez ży > dów??? > > A dlaczego mam w tym wątku kogoś bronić??? Ale czepiać się niewiadomo czego to masz powody i fakt że żydzi nie są lepsi nie ma dla ciebie znaczenia? Jesteś polakiem czy żydem?? Będzie łatwiej wymieniać myśli. > Piszę o tym, że nie piszesz do żadnych Żydów, bo nie wiem czy choć jeden Żyd cz > yta te twoje wypociny. Mnie to zwisa czy oni czytają, ale liczę na to że tacy "wolnomyśliciele" jak ty przeczytają i choć na moment się zastanowią o czym piszą i komu robią dobrze "tą targowicą". Piszesz dla własnej perwersyjnej przyjemności. A pisze n > a smartfonie, który czasem wie lepiej jak jakieś słowo powinno wyglądać. Człowi > ek inteligentny by się tego domyslił. Zenio uważa się za mądrego i też czasem nie może się domyśleć co znaczy jakieś słowo w języku polskim. Ja znów nie znam cyrylicy i nie zaspokoję twoich oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 22:17 lech1966 napisał: > Ale czepiać się niewiadomo czego to masz powody Nie czepiam się, tylko wypowiadam się na temat konfliktu polsko-izraelskiego. O tym jest ten wątek, a ty tego tematu unikasz jak ognia. > fakt że żydzi nie są lepsi nie ma dla ciebie znaczenia? Nie są ani lepsi, ani gorsi i nie ma to najmniejszego znaczenia w wątku o negowaniu polskiego współudziału w Zagładzie, bo to jest przyczyną wspomnianego konfliktu. > Jesteś polakiem czy żydem?? Będzie łatwiej wymieniać myśli. A jakie to ma znaczenie??? Polakiem będzie ci łatwiej czy z Żydem??? Jestem Polakiem. > Mnie to zwisa czy oni czytają, ale liczę na to że tacy "wolnomyśliciele" jak ty > przeczytają i choć na moment się zastanowią o czym piszą i komu robią dobrze " > tą targowicą". Jaką targowicą? Mam kłamać że Polacy to niewinne lelije i nie mają nic wspólnego z Zagładą? Otóż mają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 22:37 snajper55 napisał: > Nie czepiam się, tylko wypowiadam się na temat konfliktu polsko-izraelskiego. O > tym jest ten wątek, a ty tego tematu unikasz jak ognia. Nie unikam tego tematu, ale moje argumenty są przez ciebie całkowicie pomijane, więc nie oczekuj że twoje doczekają się zauważenia. I,,,, nie rozumiem o co ta wojna???. Skoro jedni i drudzy mają pokręcone karty historii. Zamiast wymieniać dyplomatyczne ciosy mogliby zacząć rozmawiać. > Nie są ani lepsi, ani gorsi i nie ma to najmniejszego znaczenia w wątku o negow > aniu polskiego współudziału w Zagładzie, bo to jest przyczyną wspomnianego konf > liktu. A ty dalej swoje. To nie my wymordowaliśmy żydów w Oświęcimiu,. Ty widzisz nasz współudział w zagładzie żydów,,a ja widzę udział obywateli Żydowskich w tej samej zagładzie Żydów i Polaków. Prawda nie jedną ma twarz. pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCdischer_Ordnungsdienst. nowahistoria.interia.pl/polska-walczaca/news-maly-oswiecim-oboz-dla-polskich-dzieci-w-lodzi,nId,1566897 > > A jakie to ma znaczenie??? Polakiem będzie ci łatwiej czy z Żydem??? Jestem Pol > akiem. Wołałbym żebyś był Żydem, wtedy byłoby dla mnie jasne że bronisz swojego narodu i szanowałbym tę obronę, widzisz wszystkie narody na świecie w obliczu zagrożenia się łączą, jedynie my Polacy utopilibyśmy sąsiada w przysłowiowej łyżce wody. Jesteśmy obrzydliwym narodem pod tym względem. > > Mnie to zwisa czy oni czytają, ale liczę na to że tacy "wolnomyśliciele" > jak ty > > przeczytają i choć na moment się zastanowią o czym piszą i komu robią do > brze " > > tą targowicą". > > Jaką targowicą? Mam kłamać że Polacy to niewinne lelije i nie mają nic wspólneg > o z Zagładą? Otóż mają. Ale kłamać że wyłącznie my polacy odpowiadamy za holokaust już ci nie przeszkadza. Dziwne to twoje poczucie sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 I znów kłamiesz 02.02.18, 13:24 lech1966 napisał: > Nie unikam tego tematu, ale moje argumenty są przez ciebie całkowicie pomijane, Nie podałeś żadnego argumentu za tym, aby mówienie o polskim współudziale w Zagładzie powinno być karane. > więc nie oczekuj że twoje doczekają się zauważenia. I,,,, nie rozumiem o co ta > wojna???. Skoro jedni i drudzy mają pokręcone karty historii. Zamiast wymienia > ć dyplomatyczne ciosy mogliby zacząć rozmawiać. O to, że jedni, Polacy, chcą ustawowo zabronić mówić o swoich winach. > A ty dalej swoje. To nie my wymordowaliśmy żydów w Oświęcimiu,. A ktoś tak twierdzi??? Za to wymordowaliśmy w Jedwabnem i innych miejscach, biorąc udział w Zagładzie. A teraz chcemy zakazać o tym mówienia. > Ty widzisz nasz współudział w zagładzie żydów,,a ja widzę udział obywateli Żydowskich w > tej samej zagładzie Żydów i Polaków. Prawda nie jedną ma twarz. Ale w tym wątku rozmawiamy o próbie zanegowania przez Polaków naszego udziału. Nie o udziale Żydów, do których wciąż maniakalnie wracasz wbrew tematowi wątku. > Wołałbym żebyś był Żydem, wtedy byłoby dla mnie jasne że bronisz swojego narodu > i szanowałbym tę obronę, widzisz wszystkie narody na świecie w obliczu zagroże > nia się łączą, jedynie my Polacy utopilibyśmy sąsiada w przysłowiowej łyżce wod > y. Jesteśmy obrzydliwym narodem pod tym względem. Ależ właśnie bronię swego narodu przed zakłamaniem, wstydem, przed hańbą, jaką na nasze głowy sprowadza ta ustawa. > Ale kłamać że wyłącznie my polacy odpowiadamy za holokaust już ci nie przeszkad > za. Dziwne to twoje poczucie sprawiedliwości. I znów łżesz jak bura suka. Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że wyłącznie Polacy odpowiadają za Zagładę. Natomiast faktem jest, iż Polacy współuczestniczyli w Zagładzie. I nie da się tego zakłamać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: I znów kłamiesz 02.02.18, 14:39 Cały czas piszę o tym samym snajper. Pisze o tym że nie jesteśmy całkowicie czyści. Ale piszę też o tym że nie tylko my odpowiadamy za mordy na Żydach. Ustawa miała na ceku karanie tych którzy mówią "Polskie obozy śmierci" Bo to całkowita nieprawda. To nie były nasze obozy i nie my byliśmy w nich katami. Mam na myśli hitlerowskie obozy na terenie Polski, a nie całkowite wybielanie Polski i Polaków ze zbrodni wojennych. Łączy nasze narody ta sama historia, ale trzeba być uczciwym wobec faktów a nie pomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: I znów kłamiesz 02.02.18, 19:21 By byc uczciwym wobec faktow,nie wolno przemilczec win jednych i drugich. - Zydzi tez mordowali,ale o tych "czynach"jest cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I znów kłamiesz 03.02.18, 16:44 > Zydzi tez mordowali, ale o tych "czynach"jest cisza. No to pobierz dane z Yad Vashem lub od polskich historyków i opublikuj. Żydzi, tak jak i my, ścigali i karali zdrajców i kolaborantów. Ale ciągle jeszcze nie znają pojęcia "żołnierze wyklęci". Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Re: I znów kłamiesz 03.02.18, 17:30 wariant_b napisał: Żydzi, tak jak i my, ścigali i karali zdrajców i kolaborantów. ------------------------------------------------------------------------- Pyerdolisz jak pobity! www.upadeknarodu.cba.pl/zagiew.html Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: I znów kłamiesz 03.02.18, 18:23 rabbi.rozencwajg napisał(a): > www.upadeknarodu.cba.pl/zagiew.html Czyżby Stowarzyszenie Patriotyczne "Grunwald" odżyło? Witamy chłopców-Moczarowców. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Znów kłamiesz 03.02.18, 18:07 lech1966 napisał: > Cały czas piszę o tym samym snajper. Pisze o tym że nie jesteśmy całkowicie czy > ści. To dlaczego mamy karać tych, któzy o tym będą mówić? > Ale piszę też o tym że nie tylko my odpowiadamy za mordy na Żydach. A ktoś tak twierdzi??? > Ustawa miała na ceku karanie tych którzy mówią "Polskie obozy śmierci" Znów kłamiesz. Ustawa mówi o tym, że nie wolno mówić o współudziale Polaków w Zagładzie. > Bo to całkowita nieprawda. To nie były nasze obozy i nie my byliśmy w nich katami. Mam na > myśli hitlerowskie obozy na terenie Polski, a nie całkowite wybielanie Polski i Po > laków ze zbrodni wojennych. Ustawa przewiduje kary dla tych, którzy nie będą twierdzili, iż Polska jest idealnie biała. Dlatego jest ta cała afera. > Łączy nasze narody ta sama historia, ale trzeba być uczciwym wobec faktów a nie > pomówień. A polski rząd nie chce być uczciwy, chce zakazać mówienia o polskich związkach z Zagładą. Ta postawa rządu hańbi nas wszystkich. S. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 01.02.18, 23:38 lech1966 napisał: > Czyli nic nie masz na obronę tego "wzorowego obozu" zarządzanego przez żydów??? Ciocia głową pokiwała, Otworzyła szeroko oczy ze zdumienia: Oj, Lesiu, Lesiu! Ty chyba pod tę nową ustawę podpadasz! To 3 lata więzienia? Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że Izrael ofiarnie broni Cię przed więzieniem, bo te rzucane w pościkach "fakty" z przedziwnym sensem Ci się chromolą, a ty taki niewdzięczny żeś Leś? Zguglowałam pierwsze z brzegu nazwisko z linkowanego przez Ciebie tekstu: pl.wikipedia.org/wiki/Edward_August Spojrzyj łaskawie w ten link. Żydowski... folksdojcz z SS???!! pl.wikipedia.org/wiki/Sydonia_Bayer O, w Wiki jest także nota o obozie, tu link: pl.wikipedia.org/wiki/Ob%C3%B3z_przy_ul._Przemys%C5%82owej_w_%C5%81odzi Stoi w niej jak byk, że organizacyjnie obóz nie miał nic wspólnego z gettem, choć był na jego terenie, więc Rumkowskiego tu wtryniałeś wybitnie na próżno. Komendantem był szef łódzkiej policji kryminalnej SS-Sturmbannfehrer Karl Ehrlich. Szczególnie polecam fragment: Schemat Organizacyjny Obozu - esesmani, foksdojcze i kolaboranci o mało żydowskich nazwiskach: Józef Nowak, Boratyński, Józef Borkowski, Feliks Stankiewicz i Józef Rynkowski. A to chyba ten fragment o "żydowskich kapo", o których coś wspominałeś: "W obozie miały miejsce dwie epidemie. W 1943 roku duru brzusznego i tyfusu plamistego. Początkowo władze obozowe usiłowały zataić pierwszą epidemię, ale wobec wzrostu zachorowań sprowadzono z getta czeskiego pediatrę, dr. Vogla. Mimo chęci pomocy nie mógł wiele zdziałać ze względu na brak jakichkolwiek leków. Z powodu coraz liczniejszych zgonów ogłoszono kwarantannę, a chorych zaczęto wywozić do specjalnie w tym celu utworzonego szpitala w getcie przy ul. Matrossenstrasse (obecnie ul. Organizacji Wolność i Niezawisłość), opróżnionego na polecenie władz niemieckich w trybie pilnym z pacjentów żydowskich. Ogółem zostało tu umieszczonych ok. 280 dzieci, wśród których, w wyniku troskliwej opieki żydowskich lekarzy, którzy obawiali się przeniesienia epidemii na teren getta, co mogło mieć katastrofalne skutki dla niego, nie zanotowano tu żadnego przypadku śmiertelnego. Po zakończeniu leczenia wszystkie umieszczone tu dzieci powróciły do obozu." Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 02.02.18, 00:05 Nie za dużo wymagasz? Co innego wkleić linki do wklejenia, a co innego przeczytać ze zrozumieniem, co się wkleja. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 02.02.18, 00:14 magdolot napisała: > pl.wikipedia.org/wiki/Edward_August > Spojrzyj łaskawie w ten link. > Żydowski... folksdojcz z SS???!!\ Nie ma nic o narodowości E. Augusta. Wiki ani nie potwierdza ani nie zaprzecza. Edward August urodził się jako syn Juliusza Augusta oraz Michaliny z domu Szuster w Łodzi. > > pl.wikipedia.org/wiki/Sydonia_Bayer > O, w Wiki jest także nota o obozie, tu link: > pl.wikipedia.org/wiki/Ob%C3%B3z_przy_ul._Przemys%C5%82owej_w_%C5%81odzi > Stoi w niej jak byk, że organizacyjnie obóz nie miał nic wspólnego z gettem, ch > oć był na jego terenie, więc Rumkowskiego tu wtryniałeś wybitnie na próżno. Kom > endantem był szef łódzkiej policji kryminalnej SS-Sturmbannfehrer Karl Ehrlich. > Szczególnie polecam fragment: Schemat Organizacyjny Obozu - esesmani, foksdojc > ze i kolaboranci o mało żydowskich nazwiskach: Józef Nowak, Boratyński, Józef B > orkowski, Feliks Stankiewicz i Józef Rynkowski. No cóż, uwierzyłem artykułowi który przeczytałem. Na chwilę obecną nie mam nic do dodania. Jutro jeszcze poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 02.02.18, 09:47 lech1966 napisał: > Nie ma nic o narodowości E. Augusta. Wiki ani nie potwierdza ani nie zaprzecza. > > > Edward August urodził się jako syn Juliusza Augusta oraz Michaliny z domu Sz > uster w Łodzi. Znalazłem taką stronę gdzie nazwisko Szuster jest uznawane jako Żydowskie. chabad.org.pl/chabad-lubawicz/spisane-dawniej-i-dzis/921-zydowskie-nazwiska Skąd więc pojawiły się żydowskie nazwiska? Co wspólnego ze sobą mają takie nazwiska, jak np Kohen a Lewin, Szuster a Sandler ? Mógł więc nasz pan August mógł mieć pochodzenie Żydowskie. Moje możliwości poszukiwawcze kończą się w tym momencie. Z resztą nie to jest ważne bo nie jestem antysemitą. Tu zaś jest dość sensownie udokumentowana współpraca Żydów z hitlerowskim SS. Nie mam żadnych możliwości weryfikacji tej treści, ale jeśli ktoś chce i znajdzie czas to chętnie poczytam sprostowania. ptto.wordpress.com/2013/06/21/zydzi-na-uslugach-hitlera-zydowscy-agenci-gestapo/ Nie jest moim celem obrażanie czy pomawianie narodu Żydowskiego o kolaboracje czy współpracę z hitlerowcami. Ale jestem zdecydowanie przeciw stwierdzeniom że to wyłącznie my Polacy jesteśmy autorami czy wykonawcami holokaustu. A wojna dyplomatyczna pomiędzy Polską a Izraelem do tego się aktualnie sprowadza. Ta wojna jest nie potrzebna, ale potrzebne i konieczne jest uzgodnienie historycznych faktów i sprostowanie co i o co każdy z tych narodów jest oskarżany. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 03.02.18, 16:03 Gratuluję. Serdecznie. Pan August aby móc zostać SS-manem musiał być folksdojczem lepszego sortu. Były 4 kategorie folksdojczów i zakwalifikowanie do jednej z dwóch najwyższych oznaczało przyznanie obywatelstwa Rzeszy. Do SS byle kogo nie brano, bo to była śmietanka nazistowskich patriotów, duma narodowa i oczko w głowie hitleryzmu.Tyle na temat pana Augusta. I dodatkowy podziw, że antysemicki Polak może z takim zaangażowaniem bronić esesmana, Niemca (!) skazanego za zbrodnie wojenne na polskich dzieciach, patrząc paszportem - w najlepszym wypadku polskiego renegata i sadystycznej szui. Jak już dojdziesz do wniosku, że Żydzi sami sobie zmontowali Szoa w celu pastwienia się nad polskimi dziećmi, to się serdecznie popukaj. Nie wiem, czy wiesz, Lesiaczku, że Łódź tym się różniła od Generalnej Guberni, że ją wcielono do Rzeszy, a Polaków z Łodzi wysiedlano i na ich miejsce sprowadzano Niemców Bałtyckich w ramach zagospodarowywania tzw. Lebensraumu. Dlatego na przykład, żeby daleko nie szukać, moja rodzina wypierdzielona przez Niemców na zbity pysk z Łodzi okupację przeżyła w Iwoniczu. Ale to taki detal. Niemniej jednak warto znać kilka detali. Nie chce mi się dłużej pisać, ale naprawdę, Lesiu, guglując w necie DA SIĘ porównywać teksty na dany temat i skutecznie odsiewać kłamliwe rzygowiny od tekstów trzymających się kupy. Pierwsza sprawa, to porównywanie FAKTÓW podawanych w publikacjach, druga to analiza sosu jakim są podlane. W tej sprawie zajęło mi to jakieś pół godziny włącznie z nabyciem wiedzi kto od kogo kopiował i se wklejał i co. Powiem jeno, że podpadasz pod najnowszą ustawę IPN, bo publikujesz kłamstwa, mijasz się z faktami i oskarżasz polskich obywateli i to obywateli, którzy padli ofiarą hitleryzmu [tak, mówię o Żydach z getta łódzkiego, polskich obywatelach stanowiących polski naród] i którzy nie wstaną z grobu, żeby Ci dać po ryju, choćby dlatego że grobów nie mają. Oskarżasz ich o zbrodnię na polskich dzieciach popełnioną przez Niemców i polskich renegatów, którzy się w poczet hitlerowskiego narodu niemieckiego zapisali ochoczo świadomie się wypisując z narodu polskiego. Nie wiem czy zauważyłeś taki smakowity detal, że więźniami tego obozu były w dużej mierze dzieci ludzi, którzy odmówili zapisania się na Volkslistę i za odmowę zostali wysłani do obozów koncentracyjnych, a te dzieci zostały tak właśnie za ową odmowę ukarane. A kto te dzieci pilnie dręczył i zabijał?! Oprawcy tych dzieci byli folksdojczami. Folksdojczami lepszego sortu, tymi co na tę samą listę nie tylko się zapisali ochoczo, ale także z całych sił próbowali pokazać, że zasługują na to wspaniałe wyróżnienie z masy polskich podludzi. Taki folksdojcz, Lesiu, mógł sobie żyć jak pączek w maśle na przykład ustawiając się w kolejce po jakiś żydowski interes przez władzę "zaryzowany", mógł dostać bez problemu i za darmochę [czytaj: skoorwienie się podpisaniem Volkslisty] sklep, kamienicę, fabryczkę i żyć spokojnie, niewinnie i dostatnio. Nie musiał wstępować do SS i zostawać oprawcą, to trzeba było CHCIEĆ zrobić. Tyle, bo już naprawdę chce mi się rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 03.02.18, 20:01 Nie twierdzę że było tak jak napisało źródło. Ale nie trzeba było być wyjątkowym folksdojczem aby być w Wermachcie czy nawet w SS. Nawet Newsweek o tym pisze. www.newsweek.pl/swiat/zydzi-w-szeregach-wehrmachtu,69204,1,1.html A tu przykład oficera SS. Ten drugi artykuł ma wiele odnośników do innych opracowań i przypisów które można w każdej chwili zweryfikować. ptto.wordpress.com/2013/06/21/zydzi-na-uslugach-hitlera-zydowscy-agenci-gestapo/ Najbardziej kontrowersyjny chyba to przypadek Elke Sirewiza. Załatwił on sobie fałszywe papiery na nazwisko Fritz Scherwitz. Został członkiem NSDAP. Służył w SS jako Obersturmführer. Był komendantem obozu koncentracyjnego w Lenta pod Rygą na Łotwie. Osobiście nadzorował mordy Żydów i gwałcił Żydówki.1 A co do twojego twierdzenia,,,, jesteś w błędzie, nie byłem,,nie jestem ani nigdy nie będę antysemitą. Mam znajomych wśród Żydów i nigdy nie było pomiędzy nami żadnych niejasności w tej kwestii. Uważam że to sztucznie nadmuchany balon. Podejrzewam jednak że wielu przyzwoitych Polaków, neutralnych do tej pory w tej kwestii, dzięki tej wojnie dyplomatycznej usztywni swoje poglądy,,,,ale do mówienia o powszechnym Polskim antysemityzmie jeszcze daleka droga. Nawet jeśli ktoś coś za dużo powie w tym czasie to jest to zwyczajna reakcja obronna i cała ta wojna przysporzy Żydom więcej przeciwników niż zwolenników. Ja w każdym razie nie akceptuję stwierdzenia o "Polskich obozach śmierci" Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 03.02.18, 22:10 lech1966 napisał: > Nie twierdzę że było tak jak napisało źródło. Ale nie trzeba było być wyjątkowym > folksdojczem aby być w Wermachcie czy nawet w SS. Nawet Newsweek o tym pisze. W Wehrmachcie służyło ok. 225 tysięcy obywateli przedwojennej Polski i jeszcze dodatkowo 150 tysięcy Niemców narodowości polskiej. I są to raczej dane niedoszacowane, niż przeszacowane. Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie pod koniec wojny składały się głównie z dezerterów i jeńców wojennych (kwestię "wartości bojowej" pominę). Nie będziemy się licytować, kto był większym zbrodniarzem, czy nasz polski Niemiec Erich von dem Bach-Zelewski, czy jakiś Żmudzin, Litwin bądź Niemiec pochodzenia żydowskiego i czy pacyfikacja Powstania Warszawskiego to coś więcej, czy może coś mniej niż kierowanie warsztatem pracy przymusowej w gettcie w Rydze. de.wikipedia.org/wiki/Fritz_Scherwitz Nie wytknę ci nawet tego, że państwo Izrael i jego obywatele nie kolaborowali z Hitlerem, bo podobnie jak Polski nie było go wtedy, więc mówienie o odpowiedzialności państwa i narodu żydowskiego za Holocaust jest bez sensu. I jeszcze jedno - zarówno część Polaków, czy to w III Rzeszy czy w Polsce jaki i Żydów w Niemczech czuła się i uważała za Niemców. Ich honor, duma a może nawet wiara kazały im walczyć o potęgę kraju, który właśnie wstał z kolan. Ale jedno jest tu prawdą - Amerykański historyk, zresztą o korzeniach niemiecko-żydowskich napisał historię Żydów na służbie Hitlera. Mam nadzieję, że jakiemuś IPN wraz z jego porąbaną ustawą nie uda się nie dopuścić do tego, by ktoś napisał podobne dzieło o Polakach. Tego wymaga nasza pamięć narodowa, którą nie wszyscy rozumieją tak jak ty i Partia rządząca PZPR, PiS czy jakaś inna. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 03.02.18, 19:08 Ty z pewnością byłeś swojego czasu szychą w PZPR. Znam takich dwóch ex sekretarzy, kiedyś bili żony że ośmieliły się pójść do kościoła, dzisiaj noszą baldachim na procesjach i plują na Żydów. Bo to nie oni byli "właścicielami " PRL lecz okupant czyli wtedy Ruscy, dzisiaj Żydzi. Ta chęć zatarcia śladów zawiodła ich z za własne pieniądze obstalowanym krzyżem do Auschwitz- Birkenau, na słynne żwirowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 03.02.18, 18:45 A gdzie byli Polacy? Gdzie był kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Za konflikt odpowiada sam Izrael. 03.02.18, 19:07 x2468 napisał: > A gdzie byli Polacy? Gdzie był kościół? Biskupi zamawiali piwo. Po pięć piw na łba. img.sadistic.pl/pics/a9f5bdf288db.jpg S. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 01.02.18, 15:11 odpowiada glupota rzadzacych Izraelem Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kto odpowiada za konflikt z Polska? 01.02.18, 15:29 ten, kto go wywolal, czyli Izrael. Polska nic nie chce od Izraela - to Izrael ciagle czepia sie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Kto odpowiada za konflikt z Polska? 01.02.18, 15:36 A na czym polega ten atak? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Kto odpowiada za konflikt z Polska? 01.02.18, 15:38 tanebo2.0 napisał(a): > A na czym polega ten atak? spytaj Netaniahu, albo przeczytaj jego atak na Polske - to sie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Kto odpowiada za konflikt z Polska? 03.02.18, 21:15 j-k 01.02.18, 15:38 - spytaj Netaniahu, albo przeczytaj jego atak na Polske Nataniahu od prawie roku łudził izraelską opinię publiczną, że sprawa przyjęcia ustawy na Wiejskiej jest przez niego dobrze kontrolowana, że ona jest bezpieczna i konsultowana z ich ambasador w Polsce, a przed kilkoma dniami dodał, że wspólna grupa polsko-izraelska ustali ostateczny kształt tej ustawy jeszcze przed jej przyjęciem przez Sejm. Teraz opozycja zarzuca mu kłamstwa, że owe jego "trzymanie ręki na pulsie" to było zdradzieckie ułożenie się z PiS(em). A teraz, kiedy ustawa podpisana i nawet wspólna bilateralna komisja się nie zebrała, za całokształt Nataniahu w swoim kraju jest goniony do narożnika i nie wiadomo czy nie czeka go nawet KO! Myślisz, że PiS mógłby wcześniej znaleźć w Izraelu lepszego sprzymierzeńca jak Baniamina? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Kto odpowiada za konflikt z Polska? 01.02.18, 19:01 Jestem za tym by dac sobie spokoj z Izraelem,jest sporo narodow z ktorymi mozna przyjaznic sie i wspolpracowac w kazdej dziedzinie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kto odpowiada za konflikt z Polska? 01.02.18, 19:10 Masz namysli narod panstwa Escobar? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Moze inaczej: 01.02.18, 19:10 moze inaczej: Polska jest wazniejsza dla Izraela, niz Izrael dla Polski - wiec specjalnie tym obecnym konfliktem nie ma sie co przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kto odpowiada za konflikt z Polska? 03.02.18, 19:12 Z 100 narodami Rosji i Białorusią? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 01.02.18, 15:31 jaki tam Świrski. To tem pbrzydliwy kurdupel. M. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 01.02.18, 15:43 nie gra absolutnie zadnej roli jak nazywa sie szczegolowo ten idiota z tej ferajny..Odpowiada PiS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sierpasin Izrael za to odpowiada. 01.02.18, 16:40 Nigdy nie wstawiał się za Polską, gdy jakieś dupki gadały o Polskich Obozach Zagłady. A teraz to nawet Weiss gdzieś mocno bardzo swoja głowę w piach wsadził i udaje, że go nie ma zamiast Polski bronić. Taki to przyjaciel Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Po Niemcach nawet tak nie jezdza... 01.02.18, 16:53 od czasu gdy zgarneli od nich spora kase. zrozumiale, ze chodzi im o to samo z Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Izrael za to odpowiada. 01.02.18, 19:06 czy zyd moze byc przyjazny?,nigdy,pozoruje przyjazn by pozniej wykorzystac materialnie...w naszym przypadku,chodzi o przechwycenie reparacji za II WS Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Izrael za to odpowiada. 01.02.18, 19:17 Numerkowy donosicielu, czy wtedy też byłeś szmalcownikiem? Mój dziadek był w AK, AK takich załatwiało równo. I słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Izrael za to odpowiada. 01.02.18, 20:27 141288bs napisał: > czy zyd moze byc przyjazny?,nigdy,pozoruje przyjazn by pozniej wykorzystac mate > rialnie...w naszym przypadku,chodzi > o przechwycenie reparacji za II WS Może i znam większość takich. Działamy na siebie raczej inspirująco. Do kupy z Chińczykami tworzymy całkiem zgrany trójkąt. Żydzi to normalni ludzie. Chore mają państwo. W państwie tym główną rolę odgrywa nacjonalizm, by nie rzec faszyzm. Tak, Żyd w Izraelu może być faszystą mordując innych Semitów ze względów nacjonalistycznych. Trochę usprawiedliwiają ich Czesi. Gdy po bitwie pod Białą Górą, Germanie wyrżnęli 3/4 Czechów Ci czekali spokojnie, po drodze ubiwszy Reinharda Heydricha. Aż do 1945 kiedy to problem Germanii przestał istnieć w Czechach. W 2 miesiące 3 mln wypędzonych. 150 tysięcy zaginęło. Ponoć Łaba była czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To Pravda. 01.02.18, 20:47 inocom napisał: Trochę usprawiedliwiają ich Czesi. Gdy po bitwie pod Białą Górą, Germanie wyrżn > ęli 3/4 Czechów Ci czekali spokojnie, po drodze ubiwszy Reinharda Heydricha. A > ż do 1945 kiedy to problem Germanii przestał istnieć w Czechach. W 2 miesiące 3 > mln wypędzonych. 150 tysięcy zaginęło. To pravda. czeska policja w 1945 gonila Giermancow palami - az do granicy w Polsce to byla kultura. Wysiedlanych Niemcow grzecznie wsadzano w wagony kolejowe, a nawet mogli zabrac ze soba to - co uniesli. I to mimo bezmiaru zbrodni wojennych Niemcow w Polsce, ktore w Czechach byly niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 01.02.18, 17:01 Z kapelusza go wyciagneli? Przeciez wszyscy widza kto jest odpowiedzialny za ten kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol oczywiście Polska bo nie chce się zgodzić 01.02.18, 18:30 na wszystko czego chce(w swoim interesie) nasz dotychczasowy wielki przyjaciel Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Czapka-niewidka 01.02.18, 19:18 Chyba jesteś jeszcze głupszy, niż karekta. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czapka-niewidka 03.02.18, 19:19 Obaj stanowią limes bezdennej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol a może i dobrze ,że się tak stało.... 01.02.18, 19:59 przez wiele lat lansowana(przynajmniej wPolsce) była oficjalnie wersja sympatii i bliskości dwóch państw W stosunku do Izraela Polska wykonała wiele przyjaznych gestów,takich jak opieka nad żydowskimi cmentarzami, budowa muzeum Polin , wypłata świadczeń emerytalno-rentowych , przyznanie polskich paszportów dla wielu tysięcy izraelczyków, nawet tych, których z polską nic już praktycznie nie łączy. w imie dobrych stosunków przymykała też oczy choćby na specyficzne zachowanie uczestników izraelskich pielgrzymek do Auschwitz może czas po prostu powiedzieć,że obie nacje obopólnie aktualnie nie darzą się miłością.a i w przeszłości nie było inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
piq jesteś głupia,.... 01.02.18, 22:51 ...żadne inne państwo tak ochoczo nie sprzedawalo Polsce zaawansowanych technologii wojskowych. Zrobienie z rosomaków najlepszych KTO w Afganistanie i Iraku, licencja na "spike'i" czy pociski do tarczy rakietowej to pierwsze z brzegu przykłady, ćwierćinteligentko. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: jesteś głupia,.... 02.02.18, 22:50 ochoczo. pecunia non olet ćwoku.był geszeft to sprzedali tłumolu Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: jesteś głupia,.... 03.02.18, 19:23 Ty tego nie zrozumiesz lecz pieniądze to nie wszystko. Zaawansowanych technologi nie sprzedaje się byle komu.Nawet za największe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 01.02.18, 20:03 Gender y mamuśka i wegetarian Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Izrael, a właściwie jego premier. 03.02.18, 19:24 Dwóch przygłupów Jaki i Ziobro pod auspicjami starego cynika lachociąga. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jak to kto? Jerzy Urban! :) 01.02.18, 20:16 tanebo2.0 napisał(a): Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? Jak to kto? Jerzy Urban! :) Doskonały, jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 01.02.18, 21:12 tanebo2.0 napisał(a): Nie Maciek, tylko Benek Netanjahu. W końcu to on odwołał swojego ambasadora z Polski a nie Polska swojego z Israela. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Jest pytanko druchu z emama 01.02.18, 21:40 Dlaczego na teren obozu Auschwitz wolno wnosić flagi Izraela?Po to nie jest Polski obóz zagłady amen . Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jest pytanko druchu z emama 03.02.18, 19:26 Polskie zamiast tych z Hakenkreuzem? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Hejka druhu 01.02.18, 22:04 Żydzi to oszuści anie przyjaciele.Dla nich tylko dolary i szekle się liczą.To oszuści i złodzieje.Dostali jakąś kasę od Niemców i jest wojna polsko -żydowska. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Nie bylo by tego giewaltu - 01.02.18, 23:26 gdyby Polska pokazala ile to nasz narod wycierpial przez Zydow.Tacy jak Minc,Berman,Michnik Stefan,Morel,Wolinska.A co sie dzialo w gettach,kim byli ci"gorliwi"dozorcy w czarnych mundurach? -Byli gorsi niz niemcy,znecali sie nad swoimi wspolbracmi wierzac,ze niemcy ich oszczedza za "wierna"sluzbe. - To trzeba pokazywac i naglasniac.Nie pozwolmy by jakis parch poslugiwal sie klamstwem dla osiagniecia swoich korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Wszystko zostanie pokazane. 02.02.18, 00:14 141288bs napisał: > gdyby Polska pokazala ile to nasz narod wycierpial przez Zydow.Tacy jak Minc,Be > rman,Michnik Stefan,Morel,Wolinska.A co sie dzialo w gettach,kim byli ci"gorliw > i"dozorcy w czarnych mundurach? -Byli gorsi niz niemcy,znecali sie nad swoimi w > spolbracmi wierzac,ze niemcy ich oszczedza za "wierna"sluzbe. - To trzeba pokaz > ywac i naglasniac.Nie pozwolmy by jakis parch > poslugiwal sie klamstwem dla osiagniecia swoich korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ja pamiètam jak Tusk z Komorowskim 02.02.18, 00:21 Chcieli lasy państwowe sprzedać by dla Żydków się kasa znalazła.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ja pamiètam jak Tusk z Komorowskim 02.02.18, 00:28 > Chcieli lasy państwowe sprzedać by dla Żydków się kasa znalazła.Amen. Pewnie Tomaszewski? Kogo to dziwi, że chciał sprzedać kuzynom? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja pamiètam jak Tusk z Komorowskim 03.02.18, 19:34 Komorowski z Tuskiem nie sprzedali lecz zrobił to Kaczyński z Szyszką i Rydzykiem. Zwiększyli 4x wyrąb i sprzedali ( i i nadal sprzedają Niemcom). Każdy który jeździ na Zachód widzi setki ciężarówek wiozących z Polski drewno do Niemiec. + i wcześniejsze emerytury kosztują. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja pamiètam jak Tusk z Komorowskim 03.02.18, 19:29 Raczej dla leniwych Polaczków z pis którym ciągle mało, każda sumę potrafią przepić i przeżreć. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Ambasador Izraela 01.02.18, 23:24 Dziś ją odwołali, bracia w obrzezaniu. Za zasługi na Forum Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ambasador Izraela 01.02.18, 23:34 > Dziś ją odwołali... My na szczęście nie mamy ambasadora w Izraelu. Ale może pan prezydent gdzieś poleci, to się mianuje. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kto odpowiada za konflikt z Izraelem? 03.02.18, 18:39 Dyktator Kaczyński osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś