Dodaj do ulubionych

KK - Kukiz Kabaret

18.02.18, 09:27
Jacek Wilk zawieszony w prawach członka klubu parlamentarnego Kukiz '15. Stało się tak za sprawą epistoły jaką Europoseł Kongresu Nowej Prawicy i prezes KNP, niejaki Żółtek, w jednej osobie, skierował do przewodniczącego Kukiza Pawła.
Z grubsza poszło o to, że Wilk wziąl dotację partyjną w depozyt notarialny i... kasę wydał. Poza tym doradził partii rozwiązanie z depozytem, za co partia musi zwrócić 500 tyś dotacji z PKW. Tłumaczy się, że to wszystko nagonka, bo on przecież spłacał ten depozyt w ratach (sic!). Prawnik. Adwokat. Poseł.
www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-02-16/jacek-wilk-odszedl-z-klubu-kukiz15/?ref=kafle
Tak zdegenerowanego środowiska jak to mieniące się w Polsce prawicą, to ja nawet w największym koszmarze nie mogłam wyśnić. Ale cała historia przekomiczna. Polecam zwłaszcza poemat posła Wilka na fcb:

m.facebook.com/story.php?story_fbid=1591914824191191&id=100001180673615
Pointa: prezes partii Wolność, Janusz (kuku na muniu) Korwin-Mikke wywalił Wilka z partii Wolność. Za to klub Kukiz'15 go odwiesił.

m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155395205977060&id=277681892059
Kurtyna. Publique en délire!
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 11:14
      Faktycznie jaja jak berety :D
    • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 12:14
      Depozyt spłacany (?) w ratach to pomnikowy pomysł dobrej zmiany karaluchów. Przecież nie naród dla prawa, a prawo dla narodu!
      Śmiech przez łzy.

--
      Podstawowa organizacja partyjna PIS
      • titerlitury Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 14:03
        Prawda, że mocne? Ale proponuję poczytać komentarze sympatyków w/w środowiska, to dopiero jest kabaret...
        • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 14:37
          Niezależnie od tego, co zrobił czy nie zrobił Wilk, do d z takim dziennikarstwem. Gdzie stanowisko zainteresowanego?
          • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 16:26
            Nie przekonuje mnie żądanie pełnego śledztwa dziennikarskiego w sytuacji, kiedy tekst ma charakter informacji na temat wydarzenia. Odnośnie wpisu początkowego. Wyjaśnienia na Facebooku, w których bezpośrednio przedstawione jest stanowisko drugiej strony, same bezsprzecznie budzą szereg wątpliwości. Przekonują do oceny danej we wpisie założycielskim.
            • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 17:30
              Stanowisko co do wystąpienia z klubu, nie defraudacji. Sorry, ale tak się nie robi.

Jeśli dostaję cynk od pani Zosi z Nowowiejskiej, że ukradłeś jej pińcet zeta, to najpierw pytam ciebie, co ty na to. Dopiero potem piszę tekst. Inaczej to nie jest informacja, tylko zwykłe oszczerstwo.
              • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 18:32
                Aż tak się w to nie wgryzłem, sprawy b. szemranego towarzystwa nie są tego warte. Ale czytam.
                W tekście Polsatnews stoi, że "prezydium podjęło decyzję w trybie pilnym", a nie że poseł Wilk to czy tamto (zrobił). Mógłbym tego oczekiwać, gdyby Polsat napisał, że Wilk jest winien, ale Polsat napisał tylko co zrobiło prezydium.

Jeśli czytam, że prokurator wydał nakaz zatrzymania Bulteriera w celu przesłuchania go w sprawie próby ucieczki z miejsca wypadku drogowego, tłumaczenia rzeczonego Bulteriera też mi niepotrzebne.

Tak samo, jeśli w jakiej bądź gazecie czytam, że skoku na SKOKi dokonał pis, a SKOK Wołomin reklamował sam JAR, to nie czekam na jego potwierdzenie bądź zaprzeczenie, nawet nie biorę pod uwagę tego, że coś powie albo się przyzna (choć sam tę reklamę widziałem).
                • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 18:49
                  A czytałeś ten drugi elaborat, bo depeszą tego nie nazwę?

No właśnie. Przy czym Polsatowi wydaje się, że jest kryty, to nie my, Wysoki Sądzie, my tylko podaliśmy za PAP-em! A ucho.

No dobra, to inaczej. Gdyby na miejsce "Jacek Wilk" wstawić "imię i nazwisko kogoś z opozycji, kogo cenisz", to jak byś komentował? Szczerze, pls.
                  • titerlitury Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:05
                    No ale szczerze, to się czepiasz. Polsat news podaje, że taka i taka była decyzja klubu Kukiz'15, nie analizuje sytuacji, nie stawia żadnych zarzutów. To nie jest reportaż, czy artykuł ukazujący jakąś tezę, ale zwykła krótka notka informacyjna.
                    • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:52
                      PolsatNews za PAP-em, dla ścisłości. Sorry, jest zacytowany niemal in extenso list Żółtka oskarżający Wilka o dość poważne rzeczy, co zresztą wywołało u ciebie tak święte oburzenie, że założyłaś wątek. I ani słowa, co na to rzeczony Wilk? Nawet sakramentalnego "mimo ponawianych prób nie udało nam się skontaktować z posłem Wilkiem"? To mam napisać w portalu, że Titerlitury okradła panią Zosię, bo tak mówi pani Zosia?

To ja nie chcę takiego dziennikarstwa, niezależnie od tego, kogo i której strony cyrku politycznego dotyczy. Bo pisi z kukizowcami odejdą w niepamięć, a "dziennikarstwo" zostanie.
                  • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:31
                    Zmuszony zostałem pomyśleć, a "ja nie lubię myśleć, mnie myślenie złości".
                    Pierwsze, co przyszło mi do na myśl, to że gdybym coś podobnego wyczytał o kimś takim, jak piszesz, to chyba nie byłby to nikt z polskiej polityki. Ale, załóżmy.

W takiej sytuacji powstrzymałbym się od wartościującego komentarza dopóty, dopóki sam wyrobiłbym sobie zdanie o sprawie. (tu nie jestem pewien poprawności konstrukcji zdania podrzędnego, może mnie ktoś poprawi, być może powinienem był napisać dopóki sam nie wyrobiłbym sobie zdania o sprawie).
                    • buldog2 Re: KK - Drugi elaborat 18.02.18, 19:46
                      Drugi elaborat, znaczy komentarz Wilka
                      m.facebook.com/story.php?story_fbid=1591914824191191&id=100001180673615

Przerzuciłem, nie zastanawiałem się nad każdym przecinkiem (wspomniałem, do relacji z konwentów św. Katarzyny szczególnie się nie przykładam). Odniosłem wrażenie, że specjalnie (umyślnie) został napisany tak, by czegoś nie dopowiedzieć i zostawić wolną przestrzeń, choćby w ocenach. Nieodparte wrażenie. I że gdybym się wgryzł, potrafiłbym takie miejsca i intencje wypunktować.
                      • yoma Re: KK - Drugi elaborat 18.02.18, 19:56
                        Mówiąc "elaborat" mam na myśli drugą papowską depeszę na PolsatNews, tę cytującą list Żółtka. Elaborat posła Wilka faktycznie trudny do przegryzienia...
                    • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:54
                      Napisz "aż do wyrobienia sobie zdania o sprawie" ;)
                      • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 20:23
                        Tak to łatwo : ) Ale jedna z proponowanych form powinna być poprawna. Tak przypuszczam. Która?
                        • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 20:37
                          Aż wyrobiłbym, dopóki nie wyrobiłbym.
                          • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 20:53
                            YOMA !!!

Chcesz poczytać coś o Rosji i komunizmie? Tekst Aleksandra Achijezjera.
                            Nie moje wypociny. Tylko nie wiem, czy to ciekawe (to nie prezes w siatkowych rajtkach bez stringów, horror o praktycznie każdej porze).
                            • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 20:54
                              Aha, przypomniałem sobie: Dzięki.
                              • yoma Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 21:57
                                Jeśli po polsku, po rosyjsku nie dam rady. Niezamaco :)
                • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:00
                  Nie potrafiłem odmówić sobie przyjemności poprawek i uzupełnień.

Aż tak się w to nie wgryzłem, sprawy nadzwyczaj szemranego towarzystwa nie są tego warte. Ale czytam.

W tekście Polsatnews stoi, że "prezydium podjęło decyzję w trybie pilnym", a nie że poseł Wilk to czy tamto (zrobił). Mógłbym tego oczekiwać, gdyby Polsat napisał, że Wilk winien, ale napisał tylko, co zrobiło prezydium.

Jeśli media podają, że prokurator wydał nakaz zatrzymania Bulteriera w celu przesłuchania go w sprawie próby ucieczki z miejsca wypadku drogowego, tłumaczenia rzeczonego też niepotrzebne.

Tak samo, jeśli donoszą, że skoku na SKOKi dokonał pis, a SKOK Wołomin reklamował sam JAR, nie czekam na potwierdzenie bądź zaprzeczenie ze strony JARa, nie biorę nawet pod uwagę tego, że powie coś albo się przyzna (choć sam tę reklamę widziałem).

Relacje z działalności partii i ruchów "prawicowych" niezmiennie przypominają relację z obrad Konwentu św. Katarzyny. W "dochodzeniu do prawdy" sprawiają nieprzezwyciężone trudności, niezależnie od tego ilu prawd się wysłucha na temat niezapomnianego głosowania, aktów strzelistych i innych podniosłych wydarzeń w życiu partii.

--
                  • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 20:04
                    Relacje z działalności partii i ruchów "prawicowych" niezmiennie przypominają relacjE z obrad Konwentu św. Katarzyny.
                    Było ich wiele.
                • qqazz Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:01
                  Jak widać niewiele jest ci potrzebne.

pozdrawiam
                  • buldog2 Re: KK - Kukiz Kabaret 18.02.18, 19:36
                    Prawdziwym patriotom na pewno potrzeba więcej. Marszów niepodległości, wieszania samych portretów i swastyk z samych tylko wafelków też jakby mało.

--
    • qqazz Jak zaczną umawiać się na cmentarzach 18.02.18, 19:03
      to wtedy będzie problem

pozdrawiam
      • kota7 Re: Jak zaczną umawiać się na cmentarzach 18.02.18, 19:29
        oni uznali, że już nie muszą
      • buldog2 Re: Jak zaczną umawiać się na cmentarzach 18.02.18, 19:48
        Nie ma problemu, kiedy miliardy SKOKów znikają w świetle dnia na oczach widzów. To oczywiste.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jak zaczną umawiać się na cmentarzach 20.02.18, 15:59
        A co złego jest w umawianiu się na cmentarzach?
        • titerlitury Re: Jak zaczną umawiać się na cmentarzach 20.02.18, 16:20
          Są kręgi odżegnujące się od wielowiekowej tradycji czczenia pamięci zmarłych na tradycyjnych nekropoluach i hołdujące "nowej tradycji", czyli przenoszenia obrzędowośco pod ostatnie miejsce zatrudnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka