Dodaj do ulubionych

Co Wy NATO?

13.03.18, 08:27
19 lat temu, wbrew podpisanym porozumieniom Polska stała się członkiem NATO.
Teraz dowiadujemy się, że było to możliwe dzięki naszym wspaniałym dyplomatom. Tak więc Kaczyńscy płci obojga wraz z niezastąpionym Antonio zwanym dla zmyłki "policmajstrem" sprowadzili na nas to szczęście.
Aż strach pomyśleć co byłoby, gdyby nie NATO!
Ile środków budżetowych by się zmarnowało...
Durni Polacy wydali by te miliardy złotych na jakąś, nie daj Boże, służbę zdrowia albo jeszcze gorzej...
Aż boję się pomyśleć ilu "ruskich" najechało by nasze przychodnie i szpitale...
Teraz jest to niemożliwe bo bronią nas "terytorialsi" oraz dzielna armia amerykańska (w liczbie około 100 chłopa).
Teraz możemy żyć i nie umierać do samej śmierci...
No, a tych chorowitych darmozjadów, na emeryturach i rentach trzeba jak najszybciej odesłać na odpoczynek... wieczny!
Amen!
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 08:41
      Zapominasz o naszym antkowym wojskowym asie w rekawie :Wiara(obojetnie co to znaczy) polskiego zolnierza nas obroni
      • jot-es49 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 09:04
        Jako ateista, nie znam się na tym.
        Ale współczuję Bogu (jakimkolwiek on by nie był).
        Wszyscy zawracają mu głowę swoimi problemami i żądaniami... A to "dopomóż mi", a to "wybaw nas".
        A przecież wszyscy dostali ponoć "wolną wolę"...
        Odczepcie się w końcu od staruszka Boga!
        Róbcie wszystko na swój rachunek...
    • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 09:24
      Że co?
      Wstąpienie Polski do NATO to nie zasługa Kaczyńskich i całej pisowskiej hołoty, gdyby wtedy rządzili Polska byłaby na poziomie Ukrainy czy Serbii.
      Członkostwo w pakcie służy temu by na wojsko wydawać mniej a nie więcej.
      • pies_na_czarnych Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 09:39
        > Członkostwo w pakcie służy temu by na wojsko wydawać mniej a nie więcej.

Niestety jest odwrotnie.
        • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 09:44
          Nie jest.
          Gdyby Polska byłaby poza sojuszem musiałby wydawać znacznie więcej chyba żeby chciała liczyć na interwencje Boga czy zmiłowanie się wrogów.
          • jot-es49 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 10:36
            Nie wiem jakby zachował się Bóg, ale wiem, że wróg walczy z tymi co się bronią. Bezbronnych można zaanektować, co najwyżej, nie czyniąc im fizycznej szkody.
            Historia Polski to potwierdza!
            Unicestwiano wszelkie powstania a wszystkim pozostałym ofiarowano "wolność", naturalnie w pewnych ramach uznanych przez rządzących.
            Podobnie jak czyni to obecny obóz władzy....
            • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 11:58
              Powstańcy nie mieli broni w większości , byli bezbronni i to były w zdecydowanie akty rozpaczy wynikłe z fatalnej sytuacji kraju na który nie miało się żadnego praktycznie wpływu.
              Nie ofiarowano żadnej wolności poza podporządkowaniem i tolerowaniem sytuacji ze się jest obywatelem drugiej kategorii we własnym kraju.
              Polska ma potencjał by mieć silna armie którą by zniszczyć należało zaangażować ogromne środki , nie mówiąc o sojusznikach z którymi potencjalny agresor(w grę wchodzi obecnie tylko Rosja) musiałby się poważnie liczyć.
              • jot-es49 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 12:26
                W większości przypadków nie mieli broni. I właśnie dlatego straty były niewielkie. Materialne oczywiście, nie moralne.
                Mnie jednak chodzi o coś innego.
                Powiem szczerze, że jak już mają się wszyscy zbroić wokół mnie, wydawać miliardy tylko po to aby mnie zabić - poproszę o te kilka milionów złotych, które na mnie przypada i solennie przyrzekam, że sam, dobrowolnie, umrę... z przejedzenia i rozpusty.
                • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 19:12
                  Należy się zbroić proporcjonalnie do zagrożenia .
                  Chyba zamykasz drzwi w samochodzie czy w domu na klucz?
          • pies_na_czarnych Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 10:54
            Po co miałaby wydawać? Dzisiaj to może jest konieczne, ale jeszcze dwa lata temu Polska nie miała tylu wrogów.
            • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 12:00
              Po to mieć sprawna i dobrze wyszkolona sile zbroją.
              Amii nie stworzysz z dnia na dzień.
              Ukraińcy się o tym przekonali i stracili szmat ziemi.
              • jot-es49 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 12:54
                Nie przesadzaj z tymi ukraincami.
                Z doskonałą, sowiecką armią zrobili to samo co Antek z naszą.
                Nie chodzi mi o prostych żołnierzy - tych szkoli się szybko. Chodzi mi o oficerów, w większości i u nich i u nas szkolonych w Rosji. Pozbywając się ich właśnie odcięta została głową. Truchło które po tej operacji pozostało, nawet przy bardzo dużej dozie dobrej woli, trudno jest nazwać armią.
                Zostało mięso armatnie, bez znajomości taktyki potencjalnego wroga, bez wywiadu i sposobu jego działania u przeciwnika.
                To wszystko widać jak na dłoni właśnie na Ukrainie.
                A był czas, że Ukraińcy obok Czeczenow stanowili trzon sowieckiej armii.
                Podobnie było i w Polsce (za szeregowca Jaruzelskiego)...
                • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 19:28
                  Armia sowiecka nie była doskonała a Ukraińcy nie byli w NATO o armie się nie troszczyli , nie inwestowali i stali się łatwym celem. Takie jest życie że jak masz coś cennego i nie starasz się tego chronić to ci to zabiorą i jeszcze mrzesz dostać po głowie..
                  Z tego co pamiętam to dowódcy ukraińskiej armii pochodzili sowieckiej armii a cześć nawet przeszła na stronę Rosjan(np dowódca marynarki Ukrainy www.m.pch24.pl/ukraina--dowodca-marynarki-odwolany--przeszedl-na-strone-rosji,21445,i.html) . ZSRR przestał istnieć prawie 30 lat temu, to szmat czasu i taktyka Rosjan na pewno uległa zmianie bo to są już zupełnie inne czasy i technologia, rozpoznanie itp uległy zmianie.
                  Co nie zmienia faktu ze Pis zrobił z korpusu oficerskiego masę bezmyślny sługusów ministra obrony.
                  Awansują bierni, mierni ale wierni tzn najbardziej lizusowskie indywidua bo czy wierni tej zgrai partyjne to można mieć wątpliwości.
              • pies_na_czarnych Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 13:14
                Szwecja jest neutralnym krajem, ale radziłbym Prawdziwym z nimi nie zadzierać.
                Polska oddaje najwyższy procent PKB na NATO i wcale nie jest mocna twych grach wojennych.
      • jot-es49 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 10:46
        Nie???
        Jeszcze nie, ale w IPN już nad tym pracują.
        W 20. rocznicę wszystko będzie wyprostowane.
        Nie będzie jakiś Geremek, Buzek czy, o zgrozo, Kwaśniewski zwłaszczał sobie miejsca w historii, które należy się prawdziwym Polakom!!!
        • rzewuski1 Re: Co Wy NATO? 13.03.18, 19:38
          To będzie ciekawe, myślałem ze Polacy nie są tak ciemnym narodem ale po bredniach smoleńskich jakie szerzyła pisowska partia zmieniłem zdanie. Nie można glosować na ludzi którzy kłamią w żywe oczy nawet w błahej sprawie bo tym samym dajesz wolną rękę do łajdactw i złodziejstw na niepopstrykaną do tej pory skale.
    • wagonetka żałosne 13.03.18, 12:38
      podpinać się pod cudze zasługi to oznaka wyjątkowej małości

dno

• jot-es49 Re: żałosne 13.03.18, 13:09
        A to jest o wiele bardziej skomplikowany problem.
        Po II wojnie światowej, kto mógł podnosił Ojczyznę z ruin. Nieliczni liczyli na szybką kolejną wojnę i sami próbowali ją wywołać.
        Dziś tych pierwszych nazywa się komunistycznymi zdrajcami a ci drudzy to bohaterowie.
        Może z tych ruin Polska podźwignęła się przez ostatnie dwa lata, a tylko mnie komunistycznemu zdrajcy zdawało się inaczej...

A do.dna jeszcze daleko....
        • pies_na_czarnych Re: żałosne 13.03.18, 13:17
          i to dno jest bardzo grząskie. Nie ma szans aby się od niego odbić.
    • j-k a my NATO - jak na lato. 13.03.18, 19:37
      jot-es49 napisał:
      > 19 lat temu, wbrew podpisanym porozumieniom Polska stała się członkiem NATO.

nie bylo zadnych porozumien, ze Polska nie moze byc w NATO...
      .- byly porozumienia tylko co do tego, ze wojska NATO nie moga na stale stacjonowac
      w Polsce.
      i na stale nie stacjonuja.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka