Dodaj do ulubionych

Agresywni platformersi

03.06.18, 18:28
Mieszkam w niewielkim mieście, gdzie rządzi Platforma, gdzie dookoła jest pełno platformersów, tak wielu, że wcale nie czuje się, że PO jest w opozycji. I od dawna zauważyłem, że Platforma jest w specyficzny sposób agresywna. Wszystko odbywa się kulturalnie, ale platformersi są bardzo ekspansywni ekonomicznie, gardząc innymi grupami. Dążą do poczucia wyższości i jakiegoś takiego nazizmu. Bo przecież nazizm był areligijny, choć nieco konserwatywny. Platformersi budują nowe bloki, ale też przejmują mieszkania po ludziach eksmitowanych za długi czynszowe.
PO wcale nie jest odpowiednikiem Partii Demokratycznej w USA. To partia zamożniejszych, po prostu, tych, których stać na duże zakupy.
Spójrzmy na polityków: Sikorski, taki wojskowy trochę typ, w końcu przeszedł z PIS-u do PO; Schetyna jest podobno synem egzekutora AK z czasów wojny. To tutaj towarzystwo wokół red. Michnika też jest czasem nieprzyjemnie agresywne.
Co to za formacja tak naprawdę i historycznie skąd się wzięła w Polsce?
Mamy tu też pisowskich urzędników i robotników, ale są trzymani krótko; też zresztą wydają mi się szorstcy w obejściu.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 18:54
      Co się przejmujesz. Ważne jest, że partia taka jak republikanie w USA jest u władzy tylko tyle, że nie ma tam jeszcze zamożnych tak jak w USA, ale niedługo już będą. Jeszcze trochę zostało do rozkradzenia, a później już tylko High Life.
      • zdybex Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:14
        Sikorski za służbę w obcym wojsku w Afganistanie powinien zgodnie z polskim prawem siedzieć. Skądinąd to to uciekinier z Polski i ciekawe ile dostał za służbę Jej Królewskiej Mości. Dla mnie to ewenement. Człowiek obcego wywiadu został i ministrem obrony i ministrem spraw zagranicznych duzego państwa w Europie. I przeskakiwał z partii do partii zgodnie z zadaniami zlecanymi przez mi 8 , mi 9 czy innego pracodawcy w GB. A u nas ślepi? Kamiński w dupie był i gó... widział, należał do tzw kamieniarzy. On i jego kumple opanowali szczyty wszelkich tzw służb. A znali się na powielaczach i na tym koniec. Nawet nie amatorzy. I mam wrażenie, ze tak im zostalo.
        • adam111115 Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:46
          Radek był w Afganistanie jako wysłannik BBC pisowski przygłupie.
          • nazimno Re: Agresywni platformersi 07.06.18, 08:41
            a ty nosiles za nim "mikrofon i kamere"...
            • adam111115 Re: Agresywni platformersi 07.06.18, 10:22
              A coś w temacie?
              • nazimno Re: Agresywni platformersi 07.06.18, 11:12
                Wal smialo, widac, ze wiesz wszystko.
      • m.c.hrabia Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:24
        a tak z ciekawości ,gdzie zaopatrujesz się w "zioło"?
    • netfan Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:09
      Formacja prounijna, i Tusk też na wysokim stanowisku w UE.
      • netfan Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:17
        Platformersi zapatrzeni są w USA i Anglię, lubią czasem ostre, wulgarne żarty. Są liberalni obyczajowo niewątpliwie, choć potrafią też chodzić do kościoła.
        • netfan Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:56
          Onet jest przeżarty tym sposobem myślenia. Dużo kolorowego bajkowego świata, a unikanie wszelkich problemów. Onet niemiecki od 2012. Ale z kolei prasa codzienna w rękach niemieckich (zanikająca) skupia się na rozwiązywaniu praktycznym problemów dnia codziennego. Małego biznesu jest tu mnóstwo, bardzo dużo też domków jednorodzinnych wybudowanych w latach 70., 80. Może było dużo wyjazdów do Niemiec do pracy, choć nie stykam się z takimi ludźmi.
          • netfan Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 20:07
            Jest to taka postawa totalnego egoizmu. Niemniej firmy sponsorują wydarzenia dla mieszkańców. Myślenie PIS-owskie z księżmi, mrokiem jest odległe o 200 km (tak naprawdę kilkadziesiąt). Wiem, że w historii te tereny były taką ziemią niczyją w rodzaju Dzikiego Zachodu, daleko od ośrodków władzy.
    • alistair-p Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:10
      Schetyna i Sikorski to twoi sąsiedzi?Interesuje mnie też co to znaczy "nieprzyjemnie agresywny".Czy to znaczy że jest jakaś przyjemna odmiana agresji?Pachnie mi to zabawami sado-maso w wykonaniu nie należących do PO.
      • zdybex Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:19
        Schetyna to z Wrocławia z dziada i pradziada? Czy raczej potomek skrzypka na dachu?
        • alistair-p Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:32
          No proszę,nie dość że z Wrocławia to do tego obciążony muzycznym talentem.Z tego co wiem,to PiSuarom najlepiej wychodzą gorzkie żale na fujarze.
        • 141288bs Re: Agresywni platformersi 07.06.18, 08:20
          Schetyna jest wnukiem banderowca.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Agresywni platformersi 07.06.18, 08:28
            Miał powiązania z tą banderówą i zetempówą-Walentynowicz?
    • netfan Re: Agresywni platformersi 03.06.18, 19:43
      Miasto kręci się gospodarczo, czuć to w powietrzu na co dzień, więc powstaje galeria handlowa. Rolnicy z okolicznych 8 wsi (PSL) też przyjeżdżają samochodami na zakupy. Mieszkańcy pochodzą w dużej mierze z przedwojennej polskiej Litwy. Obecnie są bardzo pewni siebie, powstają nowe fabryki. Wpływy niemieckie są tak naprawdę nikłe, a mniejszość niemiecka marginalizowana, wręcz nie chce trzymać z PO.
    • 141288bs Platforma Obywatelska juz... 06.06.18, 23:45
      nie istnieje...zostala po niej awanturnicza zgraja.
      • yoma Re: Platforma Obywatelska juz... 07.06.18, 00:19
        Pisiątko kochane, ale autor tak po twojej bazie i linii :)
    • zapijaczony_ryj Co ty PiS-dolisz? 07.06.18, 08:35

Kto w otoczeniu Michnika jest agresywny?
      Agesywne to jest otoczenie Naczelnego idioty, takie jak tow Piotrowic, Kloconoga , maglara Pawłowicz, Jojo, Ogrodnik, czy Sasin, albo jaki. A najbardziej agresywnym to jest sam Zawistny Kurdupel, któro pokazał to nawet na trybunie sejmowej wyzywał posłów opozycji w trybie bez żadnego trybu, a prowadzący Jojo bał mu się przerwać. Natomiast PiSia swołocz nagrodziła to jego chamstwo owacjami na stojąco!!!
      • matigrypl Re: Co ty PiS-dolisz? 07.06.18, 19:25
        Ty ryju jako naczelny mądrala pełowski chyba nie wiesz że wiedza bez logiki jest nic niewarta! Ostatnio dyskusja w szeregach peło dotyczy; No właśnie tego czaskoskiego że histeryk, agresywny i gada głupoty podobne do twoich. Następny pełowiec orzekł że proponowany ten z taką końską mordą też histeryk i nerwus i na prezydenta Warszawy się nie nadaje. Można wymieniać jako niezwykle agresywnych i nadających się do zainteresowania nimi opieki społecznej z uwagi na to ze co na wystawie to i w sklepie. Trudno mi sobie wyobrazić jak traktuje bliskich szrek,myszka agresorka, misiło, vunder lih, kamasz i cała masa im podobnych pełowców? Mogę się założyć o co chcesz że twoja rodzina też nie ma z tobą lekko!
        • 141288bs Minela 16:26,moge pisac 07.06.18, 23:29
          ...regulamin nietykiety o tej godzinie odblokowal mnie.Zablokowanie odbylo sie za sprawa eirana i jego pytania o >zlepek frazesow<,ale po pewnym czasie doszedl do wniosku,ze zadal
          glupie pytanie,bedac gramotnym. I stalo sie. - Wylecial watek gramotnego eirana i moj niegramotnego,...mozna rzec ewenement przypadku w tle.Ale,ale,wyrzucenie watkow okazalo sie
          nie zalatwiac sprawy gramotnego,...zostawal by dalej w klopocie swego niefortunnego pytania.
          I tu pomocnym bylo zablokowanie numerkowego,czyli mnie. Okazalo sie jednak,ze gramotnosc nie jest tak gramotna za jaka sie ma...trzeba myslec przed pisaniem a nie po.
          • nazimno Re: Minela 16:26,moge pisac 08.06.18, 08:44
            Moderatora mozna przetestowac metoda
            znacznikow. Reakcja na tresc jest ujawnieniem
            albo sposobu myslenia albo polecen
            nadredakcji lub obu stymulatorow
            dzialajacych rownolegle.
            Po pewnym czasie schemat jego dzialania
            staje sie przejrzysty.
            Tyle.
      • netfan Re: Co ty PiS-dolisz? 08.06.18, 10:24
        Ratujcie Redaktora Michnika, który znalazł się w poważnym niebezpieczeństwie.
        Został silnie zaatakowany z dwóch stron.
        Trump kazał mu całkowicie i radykalnie odciąć się od Rosji.
        Jednocześnie mafia, z którą kiedyś walczył, wrobiła go w kradzież pieniędzy należących do Rosji.
        Jednym słowem jest wystawiany Putinowi jako naczelny wróg, co jest wiarygodne, skoro współpracuje z Nawalnym.
        Redaktor ma trudny charakter, jednak nie życzę mu źle.
        • buldog2 Re: Co ty PiS-dolisz? 08.06.18, 11:04
          Myślałem, że jesteś po prostu nierozgarnięty. A ty nie dość, że dureń, to i swołocz. Podobnie jak lesiu i reszta łebbrygady pis.
          A durniem jesteś skończonym, skoro uważasz że zrobisz tu na kimkolwiek wrażenie. Co najwyżej wymioty u wrażliwych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka