Dodaj do ulubionych

Czym się różni Piotrowicz

14.07.18, 13:42
od Gersdorf?:) Może ktoś mi to dialektycznie wytłumaczy:)

niezlomni.com/malgorzata-gersdorf-socjalistycznego-zwiazku-studentow-polskich-prezes-sn-u-nas-fragment-ksiazki-macieja-marosza-resortowe-togi/
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 13:45
      Mogę.Piotrowicz to podła szuja sprzedajna a pani prof.Gersdorf to dama.
      • superspec Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 13:53
        Jaka śliczna dialektyka elitystyczna:)
    • titerlitury Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 14:12
      Reasumując: Gersdorf była w socjalistycznym związku studentów (była też w jakiejś radzie), w latach 80-tych dostała paszport. Jej matka, także sędzia, dostała medale, takie same jak inni ludzie, którzy są wg autora bardzo źli. Ojciec był wybitnym twrócą i znawcą prawa spółdzielczego (sugestia, że współpracował w związku z tym z komunistami). To rzeczywiście straszne i oburzające. Od razu zmieniłam swoje zdanie o reformie SN! Szokujące jak ktoś z taką przeszłości może być stawiany jako kontrast to tak krystalicznej i świetlanej postaci jak prokurator w stanie spoczynku, poseł i przewodniczący sejmowej Komisji Sprawiedliwości, błogosławiony Stanisław Piotrowicz.
      • superspec Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 14:56
        Trudno znaleźć w Kraju fachowca w średnim wieku który nie był w jakimś stopniu zaangażowany w PRL.
        • titerlitury Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 14:59
          To prawda, ale widzisz drzazgę w oku bliźniego, a we własnym belki nie dostrzegasz.
          • taniarada Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 15:36
            titerlitury napisała:

> To prawda, ale widzisz drzazgę w oku bliźniego, a we własnym belki nie dostrzeg
            > asz.
            Widzimy tę drzazgę .Dlatego została wyrzucona na zbity pysk.
            • titerlitury Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 15:50
              Ale belka nieustannie was wali po głowie...
              • superspec Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 16:09
                Jestem ateistą.
                • pies_na_czarnych Re: Czym się różni Piotrowicz 16.07.18, 10:34
                  superspec napisał:

> Jestem ateistą.
                  >

Jesteś również leczonym psychiatrycznie anarchistą:D
        • aniechto.only Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 16:56
          superspec napisał:

> Trudno znaleźć w Kraju fachowca w średnim wieku który nie był w jakimś stopniu
          > zaangażowany w PRL.

No to porównajmy te stopnie:
          Piotrowicz, prokurator, oskarżał za działalność opozycyjną w stanie wojennym, był członkiem PZPR i jej egzekutywy w prokuraturze w Krośnie.
          W 1984 za wzorowa służbę dostał Brązowy Krzyż Zasługi . "Jest pracownikiem pilnym i zdyscyplinowanym, ambitnym i wydajnym" - napisano we wniosku o przyznanie.

• taniarada Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 17:19
            aniechto.only napisała:

> superspec napisał:
            >
            > > Trudno znaleźć w Kraju fachowca w średnim wieku który nie był w jakimś st
            > opniu
            > > zaangażowany w PRL.
            >
            > No to porównajmy te stopnie:
            > Piotrowicz, prokurator, oskarżał za działalność opozycyjną w stanie wojennym,
            > był członkiem PZPR i jej egzekutywy w prokuraturze w Krośnie.
            > W 1984 za wzorowa służbę dostał Brązowy Krzyż Zasługi . "Jest pracownikiem pil
            > nym i zdyscyplinowanym, ambitnym i wydajnym" - napisano we wniosku o przyznanie
            > .
            > Ale chociaż nie mówił jak towarzysz Michnik o głuchym Kiszczaku.Pan by był znakomitym ministrem w rządzie Lecha Wałęsy .🤣
            • aniechto.only Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 19:00
              Nie , Piotrowicz o Kiszczaku nie mówił. On się go tylko słuchał.
    • taniarada Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 15:33
      Wychowaniem .I nie czyta z kartki.Oraz nie ma gruntów i pół kilo złota.
      • yoma Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 15:40
        Pewnie, 5 ha ziemi i dwa domy to żadne tam grunty, nie licząc trzech samochodów.
      • natemat22 Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 16:03
        "putinrada" kłamie
        www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/byly-prokurator-prl-i-posel-pis-piotrowicz-blokuje-sasiadom-droge/0dww3nw
      • 002ryjgnojonyjaknitras Fidel, Mussolini, Lenin i Goebbels też nie czytali 16.07.18, 10:06
        taniarada napisał(a):

> Wychowaniem .I nie czyta z kartki.Oraz nie ma gruntów i pół kilo złota.

z kartki, a potrafili godzinami pieprzyć o niczym!
        Ale co to ma wspólnego z wychowaniem?
    • m.c.hrabia Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 16:06
      Gersdorf posiada JAJA
      • taniarada Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 16:55
        m.c.hrabia napisał:

> Gersdorf posiada JAJA
        >
        Tak myślałem.Druga Ania Grodzka.🤗
        • m.c.hrabia Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 17:02
          trzeba przyznać ,że błyskotliwa jesteś.
        • yoma Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 17:11
          Taniuszka... kto cudzym majątkiem wojuje, od majątku ginie, patrz wyżej, a z cudzymi jajami to samo. Mówię ci to, bo mam dobre serce i mi cię żal.
    • porannakawa01 Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 17:38
      Prof. Gersdorf w odróżnieniu od Prokuratora Stanu Wojennego niejakiego Piotrowicza kilkadziesiąt lat po upadku komuny w Sejmie nie pokrzykiwała wykazując się odwagą - Precz z komuną!
      A Piotrowicz odważnie to wykrzyczał!
      • aga-kosa Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 18:11
        Też należałam, bo jeśli chciało się coś zrobić - bo wychowana na literaturze pozytywizmu chciało się chcieć dla środowiska, dla swojej miejscowości, swojego regionu, swojego kraju - łatwiej było, kiedy się gdzieś należało. A jaki był wybór.
        Moje pokolenie wierzyło w lepsze jutro, które zależało od nas.
        Powiedzcie mi czy teraz jest lepiej, kiedy młodzież nie interesuje się tym co się w kraju dzieje.
        Najbardziej przerażające jest to, że to my wychowaliśmy takie pokolenie mówiąc: "_ myśmy tego nie mieli, to niech oni mają" aga
        • superspec Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 18:26
          Teraz też można działać. Ja działam w stowarzyszeniu osób z problemami psychicznymi.
          • 99venus Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 18:33
            Nad zwiększeniem ilości członków?
            • superspec Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 19:07
              A chcesz się zapisać?:)
              • 99venus Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 19:35
                W przeciwieństwie do ciebie nie posiadam odpowiednich kwalifikacji.
                Nie musisz odpowiadać bo na tym konczę w tym wątku.
                • superspec Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 19:47
                  Mój psychiatra mówi że nie ma ludzi zdrowych tylko są jeszcze nie zdiagnozowani.
          • erte2 Re: Czym się różni Piotrowicz 16.07.18, 09:29
            uperspec napisał:

Ja działam w stowarzyszeniu osób z problemami psychicznymi.

To wiele tłumaczy.....
            • eiran Re: Czym się różni Piotrowicz 16.07.18, 09:59
              Przypadek założyciela wątku jest oczywiście smutny, ale zważywszy, że główne źródło jego problemów to onanizowanie się na oczach dzieci w miejscach publicznych, dałbym mu spokój.
        • m.c.hrabia Re: Czym się różni Piotrowicz 14.07.18, 19:54
          Moje pokolenie wierzyło w lepsze jutro, które zależało od nas.

było dokładnie takie samo, jak dzisiejsze.
    • prawdawaszaboli Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 07:52
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23675957,dgp-sedzia-jozef-iwulski-orzekal-w-sprawach-opozycji-w-prl.html#BoxNewsLink&a=66&c=96
      ""Dziennik Gazeta Prawna" dotarł do akt IPN dotyczących orzekania pełniącego obowiązki pierwszego prezesa Sądu Najwyższego Józefa Iwulskiego. Jak pisze "DGP", z akt wynika, że sędzia co najmniej czterokrotnie był w składach sądów, które skazywały za działalność opozycyjną w stanie wojennym.
      z akt wynika, że sędzia miał uczestniczyć w wydaniu siedmiu wyroków, w których za działalność opozycyjną sądzono 16 osób, 13 skazano na kary więzienia, z czego 9 dostało wyroki w zawieszeniu. Sędzia poza jedną sprawą innych nie pamięta. Tłumaczy, że zgadzając się na nie liczył, że zostaną zmniejszone na mocy amnestii."

Sędzia kapitan WSW Iwulski "przyzwoicie" skazywał na więzienie działaczy demokratycznej opozycji. Szczery demokrata...wybitny przedstawiciel nadzwyczajnej kasty...
      • eiran Re: Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 08:16
        A jakiego działacza demokratycznej opozycji skazał na więzienie? Jedno nazwisko poproszę.
        • 99venus Re: Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 08:32
          Pewnie Piotrowicza.
      • eiran Re: Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 08:41
        www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-07-05/gpc-iwulski-byl-w-skladzie-orzekajacym-ktory-w-1982-r-skazal-dzialaczy-opozycji/
        Innymi słowy - był w składzie orzekającym, który skazał działaczy opozycji, le nie wiadomo jakich. Złożył zdania odrębne, ale to przecież nie ma znaczenia, powinien był zażyć cyjanek, albo przynajmniej wyskoczyć z okna.

A tak w ogóle, to "Gazeta Polska Codziennie", tak dla pełnego uwiarygodnienia swojej rewelacji, cytuje "Gazetę Polską".
      • wariant_b Re: Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 09:28
        Mam pytania:
        - kto w Kancelarii Prezydenta odpowiada za sprawdzanie kandydatów do nominacji podpisywanych przez prezydenta?
        - czy Kancelaria Prezydenta sprawdza kandydata samodzielnie, czy korzystając z pomocy stosownych służb?
        • pies_na_czarnych Re: Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 10:49
          SLuzby udostepniaja Kancelarii swoje czarne listy. Niedawno udostepnili taka liste nawet pannie Krysi z bazaru.
      • pies_na_czarnych Re: Przyzwoity jak sędzia kapitan Iwulski... 16.07.18, 10:47
        Jak zwykle, a u was Murzynow...
    • man_sapiens Re: Czym się różni Piotrowicz 16.07.18, 11:24
      Na początku '70 zlikwidowano ZSP i przekształcono w SZSP. Oprócz tego na uczelniach działał tylko ZMS a potem ZSMP. SZSP miał opinię względnie (na ile dało się w PRL) apoitycznego, ZMS i ZMS i ZSMP to były przedszkola PZPR. Jeżeli chciało się zrobić cokolwiek dla środowiska studenckiego (np. organizować imprezy kulturalne, rozrywkę, sport, turystykę... lub mieć wpływ na organizację zajęć i działanie uczelni), to musiało się działać w którejś z tych organizacji. ZMS/ZSMP był nie tylko obrzydliwie partyjny, ale także nieliczny i słaby na uczelniach. Do ZSP a potem SZSP należała przytłaczająca większość studentów. NZS zaczął działać dopiero w 1980 i zajmował się polityką, nie organizacją studenckiego życia (m.in. dlatego, że nie mógł).
      Tyle o Gersdorf.

Jeżeli ktoś wybrał w tamtych czasach zawód prokuratora lub sędziego i zajmował się sprawami karnymi (a nie było przymusu) to w stanie wojennym musiał się liczyć z tym, że będzie oskarżać/sądzić opozycjonistów i członków Solidarności. Przed stanem wojennym takie sprawy prowadzili wyłącznie zaufani czynownicy PZPRu, po 1980 takich spraw było tak dużo, że trafiały też to niezbyt zaangażowanych w karierę partyjną prawników. Tak więc Piotrowicz, podobnie jak inni prawnicy, miał obowiązek oskarżania antykomunistycznych opozycjonistów. Ale nie miał obowiązku robienia tego tak gorliwie, żeby za to dostawać od bolszewików w latach '80 Krzyż Zasługi i awanse. To był tylko wyraz służalczości i nadgorliwości wobec bolszewickiej dyktatury.
      Tyle o Piotrowiczu.
    • wariant_b Re: Czym się różni Piotrowicz 16.07.18, 11:34
      superspec napisał:
      > od Gersdorf?:)

Główna różnica polega na tym, że główną zaletą Piotrowicza jest to,
      że był komunistycznym prokuratorem. Podobnie jak w przypadku większości
      wybrańców prezesa pana, to że nikt normalny nie zaproponowałby takiej
      kandydatury, jest okazją do wykazania władzy i pogardy dla innych.

Być może główną zaletą następcy prof. Gersdorf będzie, podobnie jak z prezes TK
      Julią Przyłębską to, że niczym do tej pory nie potrafił się wykazać, albo to,
      jak z koordynatorem służb Mariuszem Kamińskim, że wykazał się tym, że powinien
      siedzieć lub być przedmiotem zainteresowania owych służb, a nie ich zwierzchnikiem.

Możemy zacząć obstawiać, kto najbardziej nie nadaje się na I Prezesa SN,
      żeby przewidzieć kogo prezes pan wskaże palcami KRS i prezydenta Dudy.

• pies_na_czarnych Zdaniem proPiSowskiej telewizji sędzia Gersdorf 16.07.18, 12:43
      Zdaniem proPiSowskiej telewizji sędzia Gersdorf może być potomkiem…Krzyżaków:D:D:D
      crowdmedia.pl/absurdalny-atak-na-i-prezes-sadu-najwyzszego-zdaniem-propisowskiej-telewizji-sedzia-gersdorf-moze-byc-potomkiem-krzyzakow/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka