haen2010 20.09.18, 07:25 Po obejrzeniu "Kler" Smarzowskiego. Wydaje się, że totalne załganie w ocenie realu jest nie do ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo2.0 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 07:31 Mam nadzieję. Czas wypowiedzieć konkordat, zburzyć kościoły, wprowadzić podatek od wiernych min. 50%, religia won ze szkoły a krzyż z Sejmu... Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 tylko tyle i aż tyle 20.09.18, 08:23 tanebo2.0 napisał: > Mam nadzieję. Czas wypowiedzieć konkordat, zburzyć kościoły, wprowadzić podatek > od wiernych min. 50%, religia won ze szkoły a krzyż z Sejmu... Retoryka gimnazjalna :) To forum dla dorosłych. Wystarczy aby wierni sami finansowali sobie swój kościół , a prawem do odliczenia od podatku oraz aby nie było religii w szkole państwowej. Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: tylko tyle i aż tyle 20.09.18, 08:55 klodawa1952 napisał: > tanebo2.0 napisał: > > > Mam nadzieję. Czas wypowiedzieć konkordat, zburzyć kościoły, wprowadzić p > odatek > > od wiernych min. 50%, religia won ze szkoły a krzyż z Sejmu... > Retoryka gimnazjalna :) To forum dla dorosłych. > Wystarczy aby wierni sami finansowali sobie swój kościół , a prawem do odliczen > ia od podatku oraz jak by nie było religii w szkole państwowej. > Tylko tyle i aż tyle. Dokładnie tak , jak piszesz. Po co burzyć kościoły.Kiedy wierni będą finansować kościół ze swoich podatków- kościoły opustoszeją. Ale jaka partia wprowadzi podatek kościelny? SLD nie wprowadziło, PiS i PO też tego nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: tylko tyle i aż tyle 22.09.18, 10:20 > prawem do odliczenia od podatku Jeżeli kościoły będą płacić podatki Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 08:21 haen2010 napisał: > Po obejrzeniu "Kler" Smarzowskiego. > > Wydaje się, że totalne załganie w ocenie realu jest nie do ruszenia. A Ty chwalisz Nowacką, że usiadła obok Schetyny :( Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 13:24 Moja ocena Schetyny i platfusiarni jest znana i ugruntowana. Tym niemniej uważam, że Nowacka miała niewielki wybór jeżeli chce jeszcze coś zmienić w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 13:30 haen2010 napisał: > Moja ocena Schetyny i platfusiarni jest znana i ugruntowana. Tym niemniej uważa > m, że Nowacka miała niewielki wybór jeżeli chce jeszcze coś zmienić w polityce. Jeżeli chwali się swoją lewicowością, to szukała miejsca w platfusiarni? Jak Arłukowicz?? Daj spokój Heniek. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 14:22 O ile pamiętam, to Arłukowicz był łapownik, skorumpowany posadą ministra. Przeszedł do obozu władzy. To nie jest tożsame z Nowacką. Pozwolę sobie mieć dalej szacunek do tej pani, w przeciwieństwie do wielu, wielu sprzedajnych damulek polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 14:32 haen2010 napisał: > O ile pamiętam, to Arłukowicz był łapownik, skorumpowany posadą ministra. Przes > zedł do obozu władzy. To nie jest tożsame z Nowacką. Pozwolę sobie mieć dalej s > zacunek do tej pani, w przeciwieństwie do wielu, wielu sprzedajnych damulek pol > ityki. Ja pytam Heniek , co stało się z jej "lewicowością" Nie powiesz mi chyba, że platfusy to partia lewicowa. Oglądałeś rozmowę Kuby Wątłego z M.Gretkowską na Superstacji na temat przejścia Nowackiej do platfusów? Kuba miał rację mówiąc, że jeżeli ona taka lewicowa, to mogła przejść do PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 14:38 I to by było świństwo na Arłukowicza miarę. Kluzikowej i całej galerii tych dam polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 15:14 haen2010 napisał: > I to by było świństwo na Arłukowicza miarę. Kluzikowej i całej galerii tych dam > polityki. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Gdzie Nowacka schowała swoją lewicowość przechodząc do platformy? W majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 16:49 gefreiter napisał: > Ja pytam Heniek , co stało się z jej "lewicowością" > Nie powiesz mi chyba, że platfusy to partia lewicowa. Oczywiście że nie. Lewicową partią jest PiS. A w zasadzie to bolszewicką. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 17:06 snajper55 napisał: > gefreiter napisał: > > > Ja pytam Heniek , co stało się z jej "lewicowością" > > Nie powiesz mi chyba, że platfusy to partia lewicowa. > > Oczywiście że nie. Lewicową partią jest PiS. A w zasadzie to bolszewicką. > > S. To,że PiS jest lewicowy, to ja wiem. Bolszewicka jest raczej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 17:09 gefreiter napisał: To,że PiS jest lewicowy, to ja wiem. Bolszewicka jest raczej PO. ------------------------------------------------------------------------------- A obie sa partia zydowska... Odpowiedz Link Zgłoś
annakarenina Pisałam o tym wczoraj 20.09.18, 08:48 forum.gazeta.pl/forum/w,396,166816676,166816676,Film_Kler_czy_Glinski_na_wniosek_Rydzyka_zakaze.html I pewnie tak się stanie. KK nie chce prawdy o swoich zboczeniach i złodziejstwie! Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Pisałam o tym wczoraj 20.09.18, 09:08 annakarenina napisała: > forum.gazeta.pl/forum/w,396,166816676,166816676,Film_Kler_czy_Glinski_na_wniosek_Rydzyka_zakaze.html > I pewnie tak się stanie. KK nie chce prawdy o swoich zboczeniach i złodziejstwi > e! Ile dajesz na tacę Anka? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 08:53 Warto zachować trochę umiaru. 3 miliony widzów na filmie byłoby niewiarygodnym sukcesem, który nie zdarzył się w polskim kinie od lat. Milion - też będzie niezły, choć zdarzał się w ostatnich 10 latach tylko na wielkich międzynarodowych produkcjach, ewentualnie polskich komediach romantycznych. A i tak - nawet jeśli do kin ruszy milion, to większość z tego miliona i tak będą stanowić ludzie już przekonani do wizji kleru według Smarzowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 21.09.18, 08:48 eiran napisał: > Warto zachować trochę umiaru. 3 miliony widzów na filmie byłoby niewiarygodnym > sukcesem, który nie zdarzył się w polskim kinie od lat. Milion - też będzie nie > zły, choć zdarzał się w ostatnich 10 latach tylko na wielkich międzynarodowych > produkcjach, ewentualnie polskich komediach romantycznych. A i tak - nawet jeśl > i do kin ruszy milion, to większość z tego miliona i tak będą stanowić ludzie j > uż przekonani do wizji kleru według Smarzowskiego. Co za ładunek treści :) Jaka finezyjna analiza ! Chyba z kilka godzin musiałeś googlować googlowy mądralo. PS nie kalecz niemoto języka polskiego bykami, których nie powinien już robić czwórkowy gimnazjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 21.09.18, 09:08 No l ludzikow - całą dobę ci zajęło przygotowanie tej ciętej riposty. A jakie byki udało ci się, wielonikowa niegramoto znaleźć? Odpowiedź: żadnych, ale będziesz po szczeniacku utrzymywał, że to oczywista oczywistość widoczna dla każdego, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 09:07 haen2010 napisał: > Po obejrzeniu "Kler" Smarzowskiego. > > Wydaje się, że totalne załganie w ocenie realu jest nie do ruszenia. Nie przeżywaj tego jak Andzia w parku. Kler katolicki doi swoje owieczki i państwo polskie od dawna. Społeczeństwo jest tego świadome i wcale nie musi trzeźwieć. Wierni widocznie tak chcą żyć. Po bożemu z pustą obietnicą, że na "drugim świecie" będzie lepiej. No...i ta obietnica wiecznego życia. Kościół czerpie z tego same korzyści- ludzie kupują czeki bez pokrycia od kleru. Tak będzie jeszcze długo, bo podatku kościelnego nie ośmieli się wprowadzić PiS ale i PO również. Więc kto? - Biedroń? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 09:14 w tak prymitywnym społeczeństwie , z tak zrytymi przez kk czerepami,najmniejszych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Kiedyś nazwano to Reformacją 20.09.18, 09:57 Totalny atak na Kościół jest jałowy - jak uczy historia, nie tylko polska, człowiek będzie zawsze szukał sensu życia. Polsce potrzebny jest Kościół Katolicki na wzór niemiecki i to raczej nie bawarski, lecz landów mieszanych religijnie i uwolniony od dominacji prowincji - z rozdania "jeden syn na milicjanta, drugi na księdza". Na wsi proboszcz ciągle jest jedyną wykładnią "prawd moralnych" i innej nie ma. No, nie ma i alternatywę stanowi jakiś Jakub Szela z laptopem , czy łapanie Żydów po lasach. Pisza dla uproszczenia "na wsi", ale ta wieś dawno przeniosła sie do miasta:) PS. Wiem, że to kwadratura koła. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 10:05 wytrzeźwieje,po zwycieskich wyborach do Sejmu RP powrócą kartki na alkohol destylowany-0,5 litra spirytusu 96% na kwartał,ludziska zaczną śpryt iszczędzac na własne wesela. Państwo będzie miało niższe dochody lecz wudatki też niższe będą,ewentualne dziúry budżetowe zapcha się ekstra opodatkowaniem niechrześcijan,jak podatek niewyznaniowy w Arabi Saudyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 10:58 Nie! Nie wytrzeźwieje! Nie ma szans! Powiem więcej - już widzę te moherowe "kółka różańcowe" okupujące kina, które z litanią na ustach obrzucają zbukami wszystkich podejrzanych o chęć obejrzenia filmu... Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 11:09 don.kichote napisał: > Nie! Nie wytrzeźwieje! Nie ma szans! > > Powiem więcej - już widzę te moherowe "kółka różańcowe" okupujące kina, które z > litanią na ustach obrzucają zbukami wszystkich podejrzanych o chęć obejrzenia > filmu... Tak jak ta "ruda", która drze dziób....Konstytucja,Konstytucja,Konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 11:11 I w związku z tym, rysiu, trzeba jej walnąć z plaskacza? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 16:26 Ja też popieram Trzaskowskiego z całą rodziną. to lepiej przestań , bo skończy się jak w Elblągu, zafiksowany politycznie niegraczu. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 16:36 Dobre pytanie I nie tylko o film tu chodzi. Sadze, ze nie wytrzezwieje dopoki nie umoczu lapy w nocniku po sam lokiec. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje?<a href="http://bi.im-g.pl/im/2" targe 20.09.18, 16:44 haen2010 napisał: > No, polityczny debilek jesteś. Czy Nowacka już platfusiara? Na razie to popiera > Trzaskowskiego, żeby uchronić Warszawę nie tyle przed Hunami, co zwyczajną pis > owską swołaczą. > > Ja też popieram Trzaskowskiego z całą rodziną. Nic się nie zmieniłeś Heniek. Oczywiście, że jeszcze nie przeszła, ale to kwestia niedługiego czasu. Popierasz Czaskowskiego? - nic się nie zmieniłeś. Dalej jesteś za i przeciw PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 16:45 haen2010 napisał: > Oj, stajenny. Albo raczej świniopas na pisowskim dworze. Naprawdę wierzysz w gw > iazdę byle Jakiego? Na sto procent nie jesteś warszawiakiem, tylko fornalem w p > arafialnym zadupiu. Jaki to cienias, ale Czaskowski to cienias do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 17:03 No tak. Już kapuję. Pewnie sztab wyborczy tego łysego pyskacza, co nie odróżnia mafii pisowskiej od HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 17:05 haen2010 napisał: Po obejrzeniu "Kler" Smarzowskiego. ------------------------------------------------ A gdyby nie ten film, to dalej nie wiedzialbys pysiu na jakim swiecie zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 20.09.18, 17:27 rabbi.rozencwajg napisał(a): > haen2010 napisał: > Po obejrzeniu "Kler" Smarzowskiego. > ------------------------------------------------ > A gdyby nie ten film, to dalej nie wiedzialbys pysiu na jakim swiecie zyjesz? Dobre pytanie. Heniek wrócił z Madagaskaru i ten film otworzył mu oczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Czy Polska wytrzeźwieje? 21.09.18, 09:03 kiedy można spodziewać się filmu "Lemberger Judeamt"? ,ponoć bardzo interesująca historia,dokumenty historyczne są więc można pisać scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Irlandia wytrzeźwiała 22.09.18, 08:30 A była chyba najmocniej katolickim państwem Europy. Wojny religijne zaliczały setki ofiar. Zdaje się, chwali sobie nową tożsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Czy Polska wytrzeźwieje? Może tak być. 24.09.18, 12:42 Wydaje się, że "Kler" to śnieżka. która może uruchomić lawinę. Jeszcze nie w kinach, a już wściekle atakowany. Takie rzeczy się zdarzają, choćby w Irlandii. Wiadomo jak było i jest. Urodziny, chrzest, komunia, bierzmowanie, wciskanie religii dzieciom, potem ślub i wreszcie pogrzeb. Wszystko za solidną kasę pomijając zdzierstwo z wiernych na różne bieżące potrzeby proboszcza i biskupa. Pomijając politykę od szczebla parafii skończywszy na sługusach mafii watykańskiej z pałaców rządowych i prezydenckich. Zawsze z nadaniami i obfitą kasą zdartą z każdego podatnika. Nie może być inaczej, niewielu to sobie wyobraża. A tymczasem - zwyczajni łajdacy, pijusy, gęsto przetykani zboczeńcami, bez nawet elementarnego morale, nie mówiąc o zwyczajnej przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Jak zwykle 24.09.18, 13:00 zbolszewizowe katolactwo dostrzega tylko zewnętrzną, materialną stronę obecności "zarazy palestyńskiej" na ziemiach polskich; kłamstwa, obłuda, malwersacje, posożytnictwo, morderstwa, gwałty, itp., natomiast nikt nawet się nie zająknął nad największą szkodą jaką katolicyzm wyrządził Polsce i Polakom, mianowicie totalne pranie mózgu i zanik myślenia racjonalnego w tym kraju. Był jednak człowiek który ten "zdemaskował" i opisał. Jan Stachniuk i jego "Chrześcijaństwo i ludzkość" toporzel.pl/ksiazka.php?id=18 Odpowiedz Link Zgłoś