Dodaj do ulubionych

Tusk bez ochrony wśród tłumu

08.10.18, 18:16
a gnom ma taką ochronę jak kacyk, pewnie ma większą niż Duda, a to Tusk jest znienawidzony przez pisiory, a kobold jest "zbafcom", Tusk przybijał żółwiki, cokolwiek to oznacza, z Putinem, których nikt nie widział, i teraz łazi po Krakowie, bezkarnie, dziwny ten nasz naród, Matousz obiecał każdemu miskę ryżu, a ci co, żadnego szacunku, żadnej estymy.
Obserwuj wątek
    • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 18:28
      Ja w to do końca nie wierzę - tzn, że Tusk jest po tysiąckroć bardziej wyluzowany od pisowskich bonzów, to oczywista oczywistość , ale na pewno dyskretną ochronę miał. Dobra ochrona to z resztą taka, która jest niewidoczna, tylko człowiek bez wyobraźni i z wielkimi kompleksami musi sobie dodawać powagi i znaczenia wianuszkiem drabów w kiepskich garniturach i ze słuchawkami w uszach.
      • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 18:35
        Ja w to do końca nie wierzę - tzn, że Tusk jest po tysiąckroć bardziej wyluzowany od pisowskich bonzów, to oczywista oczywistość , ale na pewno dyskretną ochronę miał.

Wężykiem, wężykiem proszę.
        Lub "noch einmal"....
      • klodawa1952 :) 08.10.18, 19:04
        titerlitury napisała:

> Ja w to do końca nie wierzę - tzn, że Tusk jest po tysiąckroć bardziej wyluzowa
        > ny od pisowskich bonzów, to oczywista oczywistość , ale na pewno dyskretną och
        > ronę miał. Dobra ochrona to z resztą taka, która jest niewidoczna, tylko człowi
        > ek bez wyobraźni i z wielkimi kompleksami musi sobie dodawać powagi i znaczenia
        > wianuszkiem drabów w kiepskich garniturach i ze słuchawkami w uszach.
        To jest wątek z projekcjami Czandra1.
      • erte2 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 21:04
        titerlitury napisała:

Ja w to do końca nie wierzę - tzn, że Tusk jest po tysiąckroć bardziej wyluzowany od pisowskich bonzów, to oczywista oczywistość , ale na pewno dyskretną ochronę miał. Dobra ochrona to z resztą taka, która jest niewidoczna, tylko człowiek bez wyobraźni i z wielkimi kompleksami musi sobie dodawać powagi i znaczenia wianuszkiem drabów w kiepskich garniturach i ze słuchawkami w uszach.

Masz oczywiście rację, bo trudno sobie wyobrazić żeby jeden z najważniejszych urzędników europejskich mógł poruszać się bez ochrony (choćby nawet bardzo chciał).
        A co do kurdupla - te goryle które go otaczaja to jest bardziej świta niż ochrona. To jest, jak słusznie napisałaś, dodawanie sobie prestiżu i ważności, takie leczenie kompleksów i jednocześnie manipulacja skierowana do ciemnego ludu: "popatrzcie jak wrogowie Ojczyzny mnie nienawidzą że aż jestem zmuszony do stosowania takich środków".
      • pies_na_czarnych Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 22:00
        Nie musisz wierzyć, ale Tusk faktycznie chodzi bez ochrony. Jeżdżąc do Polski zabiera za sobą jednego goryla. Po Brukseli chodzi bez obstawy. Kiedyś nawet widziałem go w sklepie, był sam, nawet sam później siaty targał :) Inna sprawa, że Polska jest zobowiązana go chronić i na pewno wystawili grupę goryli jego ochrony.
        Często widywałem kiedyś Guy Verhofstadt, jego syn chodził z moja córka do jednej klasy. Czasy kiedy Verhofstadt był premierem Belgii, zawsze przychodził na wywiadówki i inne imprezy w szkole bez obstawy. Tak samo chodził po mieście. Bez obstawy w jeansach i w koszulce sportowej. :) Przypomniało mi się jeszcze jak żona Verhofstada żaliła się gdy pojechała do Polski z chórem. Cały czas była przy niej polska obstawa, ale nic nie można było zrobić bo takie są przepisy bezpieczeństwa.
        • erte2 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 22:59
          pies_na_czarnych
          Niestety, ochrona jest potrzebna. Przypomnij sobie Palmego, Kennedy'ego czy choćby Wojtyłę.
          Dlatego sądzę że i Tusk takową posiada; zapewne jest dyskretna i mało widoczna, ale jest. Bo są pewne reguły, procedury i zasady które muszą być przestrzegane.
          • klodawa1952 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 06:38
            erte2 napisał:

> pies_na_czarnych
            > Niestety, ochrona jest potrzebna. Przypomnij sobie Palmego, Kennedy'ego czy cho
            > ćby Wojtyłę.
            > Dlatego sądzę że i Tusk takową posiada; zapewne jest dyskretna i mało widoczna,
            > ale jest. Bo są pewne reguły, procedury i zasady które muszą być przestrzegane
            > .
            I zapewne są przestrzegane. Psu i podobnym wydaje się, że jak czegoś nie widzi to tego nie ma.
            • pies_na_czarnych Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 23:25
              Nie muszę widzieć. Wystarczy, że czytam gazety. Po drugie Tusk zrzekł się obstawy w Belgii. Jak już napisałem do Polski jeździ z jednym góralem bo musi, a polski rząd zapewnia mu dyskretną obstawę.
              • pies_na_czarnych Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 23:31
                Jako ciekawostę przypomnę historie poprzedniego premiera Belgii Elio Di Rupo. Pewnego dnia wybrał się w Brukseli na fitness. Gdy po godzinie wrócił okazało się, że ktoś włamał się do jego samochodu i ukradł mu garnitur i laptopa. Myślisz, że byłoby to możliwe gdyby miał jak to sugerujecie „cichą ochronę”?
                • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 08:01
                  U nas też raz były kłopoty z laptopem - pod tramwaj wpadł, czy coś....
        • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 06:58
          Z tego co ja pamiętam, to on na zakupy "urywał" się zawsze, za czasów premierowania w RP także, nawet chyba borowcy mówili, że to trudny obiekt z tego względu.
          Trzeba też brać pod uwagę, że będąc już od prawie 4 lat w Brukseli, Tusk przesiąka normalnymi obyczajami, takimi jak opisywane przez ciebie wywiadówki Verhofstadta. Bo premier, polityk powinien być jednym z nas, a nie półbogiem noszonym w lektyce i pokazywany na tle rosłych eunuchów, najlepiej na podwyższeniu. Ale tu niestety odzywa się w nas ta wschodnia część naszej duszy, i dajemy sobie wmówić, że to Bizancjum z limuzynami, armią ochroniarzy, specjalnymi samolotami, rządowymi klinikami i prezydenckimi rezydencjami ze służbą to norma.
          Takie wyjście Tuskowe do ludu - z lub z niewidoczną ochroną, bo nadal nie wierzę w jej brak - to także PR, bo kontrast to publicznych wystąpień posła Jarosława Kaczyńskiego jest aż nadto widoczny i oczywisty, że nie może to być przypadek.
          • pies_na_czarnych Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 23:33
            Nic dodać, nic ująć.;)
      • haen2010 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 08:13
        Też tak uważam. Prezydent Europy bez ochrony? Tyle że nie jest nachalna i dyskretna, wtapia się w tłum. Na pewno nie jest to 2 tys policji plus prywatny pluton Kaczusia.
        • x2468 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 00:02
          Merkel ma 3 osoby ochrony. Dwóch facetów i kobieta. Na śniadanie wraz z jednym z ministrów do Cafe am Neuen See w Berlinie przyjechali dwoma limuzynami. A wokół pełno "ciapatych"terrorystów.
      • prettywoman Widzialeś Nczelnego Idiotę bez ochroniarzy? 09.10.18, 17:47
        To napisz gdzie ?
        W sejmie
        W sraczu
        w sklepie
        na ulicy
        w parki,
        na cmentarzu
        w szpitalu
        To psychopatyczny IDIOTA!
        • pies_na_czarnych Re: Widzialeś Nczelnego Idiotę bez ochroniarzy? 09.10.18, 23:35
          Kiedyś było video na YouTube pokazujące Lesia na spacerze w parku. Od goryli aż się roiło, a Kaczuś dumny w środku :D
    • m.c.hrabia Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 19:14
      a barierek nie wadziłeś ? śle-pyś.
      • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 19:18
        m.c.hrabia napisał:

> a barierek nie wadziłeś ? śle-pyś.
        >

No...racja.
      • wagonetka Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 19:24
        m.c.hrabia napisał:

> a barierek nie wadziłeś ? śle-pyś.
        >

a kordonów policji?

też nie?

• x2468 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 21:07
          Może miał mały pistolecik? Kali Kartofel zawsze ma.
          • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 21:17
            x2468 napisał:

> Może miał mały pistolecik? Kali Kartofel zawsze ma.

Dobrze,że o tym pistoleciku wspomniałeś.
            Jak dziś pamiętam wystraszone ślepia Donalda, podczas debaty z Kaczorem, jak żalił się, że Kaczor go straszył pistoletem. Fuj....ale skarżypyta.
            • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 21:40
              Tu masz filmik. Nie był przestraszony, ale spokojny i rzeczowy. Kaczyński zaskoczony, wściekły i bezradny:
              www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kaczynski-pan-jest-chory-na-wladze-tusk-pan-dla-niej-zrobi-wszystko,37018.html

Dlaczego kłamiesz? Liczysz, że nikt nie pamięta?
              • buldog2 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 21:44
                On kłamie chyba zawsze, kiedy uzna, że może.
                Na ogół się myli...
              • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 07:42
                titerlitury napisała:

> Tu masz filmik. Nie był przestraszony, ale spokojny i rzeczowy. Kaczyński zasko
                > czony, wściekły i bezradny:
                > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kaczynski-pan-jest-chory-na-wladze-tusk-pan-dla-niej-zrobi-wszystko,37018.html
                >
                > Dlaczego kłamiesz? Liczysz, że nikt nie pamięta?

Ja nie kłamię, ja widziałem w jego oczach strach.
                To właśnie Jarosław po luzacku mu odpowiedział, że to nie był pistolet - tylko pistolecik.
                Na debacie takie bzdety podnosić? to tak jakby pani Ogórek powiedziała, że ją ktoś ciągnął za włosy jak była w podstawówce.
                • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 08:11
                  Wymachiwanie bronią to jednak ciut inna bajka niż dziecięce przepychanki, choć poziom machającego i ciągnącego podobny. A to, że ty coś widzisz tam, gdzie nikt inny tego nie widzi to już insza sprawa.
                  • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 15:24
                    titerlitury napisała:

> Wymachiwanie bronią to jednak ciut inna bajka niż dziecięce przepychanki, choć
                    > poziom machającego i ciągnącego podobny. A to, że ty coś widzisz tam, gdzie nik
                    > t inny tego nie widzi to już insza sprawa.

Podobnie jak ty, każdy widzi to, co chce widzieć.
                    Powtórzę, Donaldino się nie popisał, jeżeli chodzi o jego skargę na Kaczora, podczas debaty.
                    • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 17:24
                      Dobaldinio zmiótł Jarosława z powierzchni ziemi w tej debacie.
                      • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 17:30
                        titerlitury napisała:

> Dobaldinio zmiótł Jarosława z powierzchni ziemi w tej debacie.

Według mnie, wcale nie zmiótł. Pamiętasz jak Nikodem Dyzma zareagował na słowa sędziego walki zapaśniczej? ....Powiedział...a go...wno.
                        • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 20:36
                          Co do debaty, to nie jest moja opinia li-tylko, ale powszechnie głoszonych pogląd. Tego dnia umarł premier Kaczyński, narodził się premier Tusk. Ale oczywiście możesz mieć swoje zdanie na ten temat i się nim napawać.
                          • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 21:44
                            titerlitury napisała:

> Co do debaty, to nie jest moja opinia li-tylko, ale powszechnie głoszonych pogl
                            > ąd. Tego dnia umarł premier Kaczyński, narodził się premier Tusk. Ale oczywiści
                            > e możesz mieć swoje zdanie na ten temat i się nim napawać.

Dzięki ci za to, że mogę mieć swoje zdanie. Tym właśnie się napawam.
                            Ty, napawaj się Tuskiem.
                            • titerlitury Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 22:12
                              Heh, typowe dla tzw prawaków lub prawacków (jak wolisz): oto ja oświecony, z własnym zdaniem w kontrze do zmanipulowanej ciemnoty (lemingów).
                              • gefreiter Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 06:17
                                titerlitury napisała:

> Heh, typowe dla tzw prawaków lub prawacków (jak wolisz): oto ja oświecony, z w
                                > łasnym zdaniem w kontrze do zmanipulowanej ciemnoty (lemingów).

Kolejny błąd - nie mam poglądów prawicowych. Mam "serce po lewej stronie".
                                • eiran Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 07:23
                                  To akurat twój błąd. Desperacka obrona pisiactwa w każdej sprawie oraz pod każdym nickiem, to raczej dowód serca po jednej, właściwej, pisiackiej stronie, wielonikowy rysiu
                                  • xystos Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 09:33
                                    PiS się niebroni,PiS atakuje
                                    i Kler ich POpiera,o!
                        • stasi1 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 09:03
                          Ale już więcej na żadną debatę się nie stawił. Pewnie bał się swojej druzgocącej wygranej
                          • klodawa1952 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 09:18
                            stasi1 napisał:

> Ale już więcej na żadną debatę się nie stawił. Pewnie bał się swojej druzgocące
                            > j wygranej
                            Do dzisiaj ma ten wytrzeszcz oczu , którego dostał podczas wieczoru wyborczego kiedy rywalizował o fotel i żyrandole prezydenta z Lechem Kaczyńskim.
                            • stasi1 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 17.10.18, 09:42
                              Ale stawia się na debaty, Jarek tylko do zaprzyjaźnionych dziennikarzy o których wie że nie będą nieuzgodnionych pytań zadawali
                    • x2468 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 23:56
                      Masz zupaku zwidy.
                • eiran Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 04:15
                  Nie potrafisz powstrzymać się od łgarstw. O małym pistoleciku Kaczyński nie mówił w rrakcie debaty, tylko kilka godzin później, na spotkaniu z (przyjaznymi, rzecz jasna) dziennikarzami. Taka to była oodpowiedź na luzie.
                • x2468 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 11.10.18, 12:57
                  Twoje widzenie to niepodważalny dowód na to że masz chorobliwe zwidy.
            • pies_na_czarnych Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 09.10.18, 23:39
              gefreiter napisał:

> x2468 napisał:
              >
              > > Może miał mały pistolecik? Kali Kartofel zawsze ma.
              >
              >
              > Dobrze,że o tym pistoleciku wspomniałeś.
              > Jak dziś pamiętam wystraszone ślepia Donalda, podczas debaty z Kaczorem, jak ża
              > lił się, że Kaczor go straszył pistoletem. Fuj....ale skarżypyta.

Chciałbym widzieć twoją minę w takiej sytuacji. Nawet mógłby to być malutki różowy pistolecik.

Przypominam sobie tą sprawę. Tusk powiedział coś nie tak o papieżu. Kaczor wówczas wpadł w szał. W normalnym kraju Kaczor poszedłby za to siedzieć.
              • eiran Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 10.10.18, 05:03
                To zupełnie inna historia, zresztą opowiedziana przez dziennikarza bliskiego 'niepokornym'. Piotra Zarębę, mianowicie, który był świadkiem zdarzenia. Historia w windzie była bez świadków.
    • j-k oPOzycji sie w PL nie kopie. 08.10.18, 21:23
      taka tradycja.

tylko ja to czynie i mojemu ulubiencowi , Grzesiowi S. z PO nie zaluje.

ale viem, ze bezczelny jestem.
      • buldog2 Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 08.10.18, 22:13
        Co ty, wcale nie bezczelny.
        To tylko degeneracja wywołana przez nadmierną konsumpcję Borygo, zjawisko normalne w PIS.
        • nazimno Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 08.10.18, 23:25
          Borygo jeszcze produkuja?
          To przeciez relikt komuny...
        • j-k Sugerujesz, ze moj ulubieniec Grzesio S. z PO... 09.10.18, 15:38
          chleje Borygo i dlatego nie ma nic sensownego do powiedzenia ?
      • erte2 Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 08.10.18, 23:01
        j-k napisał:
        ....ale viem, ze bezczelny jestem.

Nie misiu, nie pochlebiaj sobie. Nie jesteś bezczelny. Ty jesteś po prostu z lekka durnowaty.
        • eiran Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 05:19
          'doktorek' nie jest z lekka.durnowaty, tylko zwyczajnie głupi.
          • klodawa1952 Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 07:42
            eiran napisał:

> 'doktorek' nie jest z lekka.durnowaty, tylko zwyczajnie głupi.
            >
            Już od tak rana w pracy ? Dodatkowe budżety wyborcze w gazetce ?
            • eiran Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 07:48
              Tak się składa wielonikowy mitomanie, że chwilowo przebywam w innej strefie czasowej (GMT + 6).
            • gefreiter Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 07:54
              klodawa1952 napisał:

> eiran napisał:
              >
              > > 'doktorek' nie jest z lekka.durnowaty, tylko zwyczajnie głupi.
              > >
              > Już od tak rana w pracy ? Dodatkowe budżety wyborcze w gazetce ?

To psychopata o narcystycznej osobowości.
              Podstawowe cechy osobnika o nicku eiran- jasiu.

Osoba taka jest zadufana w sobie i uważa, że wszystko kręci się wokół niej.
              Bardzo często przecenia swoje umiejętności i zalety.
              Odczuwa wielką potrzebę przewodzenia, dominowania i zdobywania.
              Uwielbia otaczać się ludźmi znanymi, nie uważa, że każdy zasługuje na jej towarzystwo.
              Stale deprecjonuje i poniża innych ludzi.
              Nigdy nie przeprasza i nie czuje wyrzutów sumienia za zło, które wyrządza innym ludziom
              • gefreiter Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 08:04
                osobowość narcystyczna - patrz eiran - jasiu cd.

Nie liczy się ze zdaniem innych osób, uważa, że stoi ponad prawem i obyczajami.
                Nie liczy się z cudzymi emocjami i nie wykazuje empatii. Wyjątkiem są sytuacje, w których ma do danej osoby jakiś interes i chce sobie w ten sposób zaskarbić aprobatę.
                Gorszych od siebie (wedle jej oceny) traktuje z kompletnym brakiem szacunku.
                Nie umie przyznać się do błędów, za to będzie szukać winnych dookoła siebie.
                Wykorzysta każdą informację przeciwko innej osobie, żeby pokazać swoją wyższość nad nią.
                Nie widzi nigdy niczego złego w swoim zachowaniu.
                • titerlitury Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 08:38
                  No już! Otrzyj łzy, pobieraj foremki i pędem do domu, poskarżyć się mamie!
                  • gefreiter Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 08:47
                    titerlitury napisała:

> No już! Otrzyj łzy, pobieraj foremki i pędem do domu, poskarżyć się mamie!

Wydawało mi się, że nie opisuję twoich cech osobowościowych.
                    Poczułaś się jakbym opisywał ciebie?
                    • titerlitury Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 09:25
                      Mało oryginalne.
                      • gefreiter Re: oPOzycji sie w PL nie kopie. 10.10.18, 14:37
                        titerlitury napisała:

> Mało oryginalne.

Tak....według ciebie. Masz prawo do swojej opinii.
          • j-k ale pozostaje tfoim doctorem 10.10.18, 14:46
            i tego sie 3miej.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
    • x2468 Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 08.10.18, 21:25
      Ochronę zabrał Tuskowi złośliwy gnom
      media.gettyimages.com/photos/sopot-poland-25th-may-2014-polish-prime-minister-donald-tusk-votes-in-picture-id524405232
    • taniarada Jak ten łotr 08.10.18, 21:27
      Może spokojnie łazić po polskiej ziemi.Za fraki i do ciupy .Za zamordowanie polskiego prezydenta.Za wszystkie afery .Za Amber Gold.Za zabranie OFE i zasiłek pogrzebowy.Za podniesienie wieku emerytalnego.Za VAT.Za rozwalenie polskiej armii.Za żółwiki z Putinem.Jest tyle tego,że powinien wisieć.Amen.
      • dr.krisk Re: Jak ten łotr 08.10.18, 22:59
        Napisz coś jeszcze, tylko ekran ze śliny wytrzyj :)
        Nic tak mnie nie cieszy, jak takie paroksyzmy...
        • erte2 Re: Jak ten łotr 08.10.18, 23:13
          dr.krisk napisał:

Napisz coś jeszcze, tylko ekran ze śliny wytrzyj :) Nic tak mnie nie cieszy, jak takie paroksyzmy...

To prawda; to są już objawy paniki i obsesji. Bo pisie doskonale wiedzą że powrót Tuska do polskiej polityki oznacza ich natychmiastowy upadek, i to upadek mocno bolesny bo z wysokości tej drabiny na którą się wdrapali. To jest przeczucie totalnej (nomen omen) klęski, rozpadu i dezorganizacji pisiej mafii której pozostanie już tylko dintojra.
          • gefreiter Re: Jak ten łotr 09.10.18, 07:54
            erte2 napisał:

> dr.krisk napisał:
            >
            > Napisz coś jeszcze, tylko ekran ze śliny wytrzyj :) Nic tak mnie nie cieszy
            > , jak takie paroksyzmy...

>
            > To prawda; to są już objawy paniki i obsesji. Bo pisie doskonale wiedzą że powr
            > ót Tuska do polskiej polityki oznacza ich natychmiastowy upadek, i to upadek mo
            > cno bolesny bo z wysokości tej drabiny na którą się wdrapali. To jest przeczuci
            > e totalnej (nomen omen) klęski, rozpadu i dezorganizacji pisiej mafii kus

Przesadzasz erte2, Tusk do polskiej polityki nie wróci i będzie to z jego strony rozsądne wyjście.
          • x2468 Re: Jak ten łotr 10.10.18, 00:11
            To są objawy delirium.
      • erte2 Re: Jak ten łotr 08.10.18, 23:08
        taniarada napisał(a):

Może spokojnie łazić po polskiej ziemi.Za fraki i do ciupy .Za zamordowanie polskiego prezydenta.Za wszystkie afery .Za Amber Gold.Za zabranie OFE i zasiłek pogrzebowy.Za podniesienie wieku emerytalnego.Za VAT.Za rozwalenie polskiej armii.Za żółwiki z Putinem.Jest tyle tego,że powinien wisieć.Amen.

Nie przesadzaj. kaczyński nie jest odpowiedzialny za OFE, zasiłek i podniesienie wieku. No i z Putinem żółwików nie robił. Ale reszta zgadza się jak najbardziej; dodać można jeszcze łamanie konstytucji, rozwalenie państwa prawa, zniszczenie stosunków międzynarodowych i parę innych grzeszków. A wisieć może i powinien, ale w polskim prawie tej kary nie ma, choć gnom jej bardzo chciał, i jeśli zdąży ją wprowadzić to może się "załapie" jako jeden z pierwszych.

• mariner4 Re: Jak ten łotr 11.10.18, 15:20
        Podobno Drewnica jest po remoncie.
        M.
    • klodawa1952 bo Tusk nie lubi przywilejów 09.10.18, 07:10
      Co tam Tusk bez ochrony. Były lepsze numery Tuska , w które dziciaki jak czandra1wierzyły.
      Tusk zadeklarował kiedyś , chyba 2007 rok, że będzie latał rejsowymi samolotami. Publiczność szalała z zachwytu. Propagandowi szczekacze twierdzili, że (proszę się nie śmiać !) "Tusk chce pokazać, że tanie państwo będzie i że jego władza przywilejów nie lubi ".
      Pózniej trwała na tym forum batalia czy Tusk rocznie wylatywał na weekendy do domu słusznie czy nie słusznie oraz czy to kosztowało 6 czy 10 milionów zł.
      • titerlitury Re: bo Tusk nie lubi przywilejów 09.10.18, 07:22
        6 czy 10 mln to wspòlnie z Kaczyńskim Lechem, który nie stronił od weekendowych wypadów na Hel.
        • gefreiter Re: bo Tusk nie lubi przywilejów 09.10.18, 07:46
          titerlitury napisała:

> 6 czy 10 mln to wspòlnie z Kaczyńskim Lechem, który nie stronił od weekendowyc
          > h wypadów na Hel.

Ale mówimy o Tusku, który deklarował taką postawę. Nie słyszałem, żeby L.Kaczyński również coś takiego obiecał.
          • titerlitury Re: bo Tusk nie lubi przywilejów 09.10.18, 08:14
            To prawda, nie obiecywał skromności i umiarkowania. To nie w jego (i brata) naturze.
      • haen2010 Hej, kłodawa 09.10.18, 08:39
        Jest duża różnica pomiędzy lotami Tuska i np Kaczusia mało świętej pamięci. On miał żonę i rodzinę w Sopocie, w M3, która olała przenosiny do warszawskich wspaniałości na Klonowej. Pałace były zajęte przez Kaczora.

Poza tym - dwa 154M musiały latać, by nie rdzewieć - jak samochód odstawiony na parkingu.

Tusk to pantoflarz. Ciągle zakochany w Małgosi. Musiał się dostosować.
        • x2468 Re: Hej, kłodawa 10.10.18, 00:25
          To nie było do końca tak. Kartofel latał dwoma "letadłami". Leciał słynną tutką z Warszawy do Gdańska a tam już czekał specjalnie do tego celu wysłany z Warszawy helikopter który dostarczał "smakosza małpek" z lotniska im Lecha Wałęsy do Juraty. Po takiej akcji TU134 i helikopter wracały do Warszawy. A wszystko to dlatego że Kaczuś nie znosił hałasu jaki towarzyszy lotowi helikopterów.
          • pies_na_czarnych Re: Hej, kłodawa 10.10.18, 00:57
            Jego stara latała z Warszawy do Juraty wiertałotem:D
            • x2468 Re: Hej, kłodawa 11.10.18, 13:09
              Przygłucha była więc jej hałas nie przeszkadzał a przy tym miała inny charakter.
      • pies_na_czarnych Re: bo Tusk nie lubi przywilejów 10.10.18, 00:52
        Jako prezydent EU tez lata rejsowymi w dodatku klasą turystyczną.
    • klodawa1952 musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 09.10.18, 08:41
      Tak jak napisał gefreiter. Tusk nie wróci do polityki w Polsce. Ma sukces osobisty, pieniądze i emeryturę pozwalające przeżyć z rodziną wspaniałe chwile. Ponieważ nie mam takich mściwych oczu jak Tusk to życzę mu aby zaznał tych przyjemności z rodziną w tym z wieloma wnukami i wnuczkami do 100 lat.
      Musicie radzić sobie sami Dorosłe Dzieci bo królewicz na białym koniu ....nie przyjedzie. Wspomaga Was o tyle abyście się nie załamali już zupełnie.
      Ma skończyć jak Wałęsa lub Miller 1 % poparciem ?
      • gefreiter Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 09.10.18, 15:26
        klodawa1952 napisał:

> Tak jak napisał gefreiter. Tusk nie wróci do polityki w Polsce. Ma sukces osobi
        > sty, pieniądze i emeryturę pozwalające przeżyć z rodziną wspaniałe chwile. Poni
        > eważ nie mam takich mściwych oczu jak Tusk to życzę mu aby zaznał tych przyjemn
        > ości z rodziną w tym z wieloma wnukami i wnuczkami do 100 lat.
        > Musicie radzić sobie sami Dorosłe Dzieci bzi co królewicz na białym koniu ....nie p
        > rzyjedzie. Wspomaga Was o tyle abyście się nie załamali już zupełnie.
        > Ma skończyć jak Wałęsa lub Miller 1 % poparciem ?

Dokładnie o tym mówiłem w swoim poście.
        Muszą sobie radzić sami.....
        • klodawa1952 Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 09.10.18, 15:35
          gefreiter napisał:

> klodawa1952 napisał:
          >
          > > Tak jak napisał gefreiter. Tusk nie wróci do polityki w Polsce. Ma sukces
          > osobi
          > > sty, pieniądze i emeryturę pozwalające przeżyć z rodziną wspaniałe chwile
          > . Poni
          > > eważ nie mam takich mściwych oczu jak Tusk to życzę mu aby zaznał tych pr
          > zyjemn
          > > ości z rodziną w tym z wieloma wnukami i wnuczkami do 100 lat.
          > > Musicie radzić sobie sami Dorosłe Dzieci bzi co królewicz na białym koniu
          > ....nie p
          > > rzyjedzie. Wspomaga Was o tyle abyście się nie załamali już zupełnie.
          > > Ma skończyć jak Wałęsa lub Miller 1 % poparciem ?
          >
          >
          > Dokładnie o tym mówiłem w swoim poście.
          > Muszą sobie radzić sami.....
          Małę mają szanse aby sobie POradzić. dziesięciolecie negatywnej selekcji, kto zagra w piłke, kto zna się na sporcie, kto lepiej skomplementuje Donalda ten awansuje ....zrobiło swoje. U szczytu PO są najsłabsi zamiast najsilniejsi.
          • gefreiter Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 09.10.18, 15:48
            Małę mają szanse aby sobie POradzić. dziesięciolecie negatywnej selekcji, kto zagra w piłke, kto zna się na sporcie, kto lepiej skomplementuje Donalda ten awansuje ....zrobiło swoje. U szczytu PO są najsłabsi zamiast najsilniejsi

Kaczor, może tylko obcinać kupony.
            Głupsza opozycja nie mogła mu się trafić.
        • j-k Nie dadza rady... 09.10.18, 15:46
          gefreiter napisał:
          Dokładnie o tym mówiłem w swoim poście.

- bez pomocy Berlina i Merkel - nie dadza rady...
          • gefreiter Re: Nie dadza rady... 09.10.18, 15:49
            j-k napisał:

> gefreiter napisał:
            > > Muszą sobie radzić sami.....
            >
            >
            > - bez pomocy Berlina i Merkel - nie dadza rady...

Pozycja Angeli jest zaś silna jak nigdy...
      • wkkr Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 10.10.18, 13:43
        klodawa1952 napisał:

Tusk nie wróci do polityki w Polsce.
        ====================================
        Karm się złudzeniami.
        Widziałeś te mściwe wilcze oczy, zajrzałeś w nie?
        Tusk wróci bo jest mściwym sqrwielem. On rzuci wszystko tylko po to by poniżyć Kaczyńskiego a jego dwór wsadzić do więzienia.
        To jest fighter.... wojownik... berrserker.... jego przydomek to " Płomień tańczący na kurhanach wrogów".
        Tylko krew PiSu jest w stanie zaspokoić jego chore żądze.....
        • czandra1 Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 10.10.18, 13:58
          A ty zajrzałeś? Dawno mnie tak żaden z pisiorków nie rozbawił, on ma Jarosława K. tam gdzie możesz pana majstra w dupę pocałować, bo kim jest ten wasz kieszonkowy adolfik?
          Pisz pisiorku, pisz, jak na razie jesteś na topie najgłupszych pisich.
          • wkkr Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 10.10.18, 14:12
            czandra1 napisał:

> A ty zajrzałeś? Dawno mnie tak żaden z pisiorków nie rozbawił, on ma Jarosława
            > K. tam gdzie możesz pana majstra w dupę pocałować, bo kim jest ten wasz kieszon
            > kowy adolfik?
            > Pisz pisiorku, pisz, jak na razie jesteś na topie najgłupszych pisich.
            ==================================================
            Zajrzałem i zobaczyłem tam APOKALIPSĘ.
            Tusk wróci do Polski niczym 5 jeździec ZAGŁADY.
            Tusk nie spocznie do czasu aż nie wykończy ostatniego pisowca.
            Tylko zapach pisowskiej krwi jest w stanie przynieść mu ukojenie.
            • czandra1 Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 10.10.18, 14:22
              A kiedy zajrzałeś? Jakoś mnie to ciekawi, podskoczyłeś i zajrzałeś, czy zwyczajnie z przyczajki, lub, pokaż oczy wilcze szczenie rzekłeś, a on wystraszywszy się mocy w głosie twoim, pokazał, nawet zdradził przydomek, nawet nie będę próbował go powtórzyć, bo znowu zapluję ekran, ale fajne to.
              Dlaczego 5? Tak nisko go cenisz, zawiodłem się.
              • wkkr Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 12:48
                Zgooglaj sobie frazę "wilcze oczy Tuska" a sam się przekonasz.....
                Piąty bo cztery pierwsze miejsca zajęte są przez:
                wojnę, zarazę, głód i śmierć..... Za nimi kroczy Tusk....
                Bójcie się pisięta, wasz koniec już bliski.....
            • gefreiter Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 10.10.18, 14:31
              Zajrzałem i zobaczyłem tam APOKALIPSĘ.
              Tusk nie spocznie do czasu aż nie wykończy ostatniego pisowca.
              Tylko zapach pisowskiej krwi jest w stanie przynieść mu ukojenie.

Ja pierniczę, ale masz odlot.
              • wkkr Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 12:43
                Tusk powróci i urządzi rzeźnię..... Ten sqrwiel nie będzie maił litości! Wszystkie pisięta pójdą pod topór.....
                • gefreiter Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 13:59
                  wkkr napisał:

> Tusk powróci i urządzi rzeźnię..... Ten sqrwiel nie będzie maił litości! Wszyst
                  > kie pisięta pójdą pod topór.....
                  >

Z jednym słowem w twoim poście się zgadzam, że Tusk to jest squ...el.
                  • klodawa1952 Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 15:28
                    gefreiter napisał:

> wkkr napisał:
                    >
                    > > Tusk powróci i urządzi rzeźnię..... Ten sqrwiel nie będzie maił litości!
                    > Wszyst
                    > > kie pisięta pójdą pod topór.....

> Z jednym słowem w twoim poście się zgadzam, że Tusk to jest squ...el.
                    Mściwe, nienawistne oczy a stara się wyglądać na ekumenicznego polityka. Rozpętuje wokół siebie zawsze konflikt, w każdej sprawie, którą prowadzi.
                    • titerlitury Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 17:08
                      Tak. Gdzie mu tam do koncyliacyjnego, łagodnego posła Jarosława Kaczyńskiego, co nigdy nie gardzi innymi, a dla osób z którymi się nie zgadza ma zawsze dobre słowo.
                      • gefreiter Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 17:19
                        titerlitury napisała:

> Tak. Gdzie mu tam do koncyliacyjnego, łagodnego posła Jarosława Kaczyńskiego, c
                        > o nigdy nie gardzi innymi, a dla osób z którymi się nie zgadza ma zawsze dobre
                        > słowo.

Jaro nie jest ani koncyliacyjny ani łagodny.
                      • klodawa1952 Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 11.10.18, 17:32
                        titerlitury napisała:

> Tak. Gdzie mu tam do koncyliacyjnego, łagodnego posła Jarosława Kaczyńskiego, c
                        > o nigdy nie gardzi innymi, a dla osób z którymi się nie zgadza ma zawsze dobre
                        > słowo.
                        A kto ci wmówił, że Kaczyński jest koncyliacyjny ? Czy to taka inwersyjna figura , której nauczyli cię na szkoleniu dla forumowych tr o lli?
                      • wkkr Re: musicie się POgodzić Dorosłe Dzieci 14.10.18, 18:25
                        Jarosław Kaczyński jest barankiem niosącym Światu pokój.
                        Jest to ostoja dobroci, krynica miłości.
                        Jest to przywódca wszech czasów.
    • klodawa1952 Re: Tusk ma wielkie i silne poparcie 11.10.18, 15:59
      mediów papierowych i elektronicznych z Niemiec.
      Bertelsma, Springer i wiele innych.
    • 141288bs Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 11.10.18, 19:18
      Slepy nie widzi to jest oczywiste, ale to,ze popisuje sie swoja slepota, trudno uznac za samokrytyke.
    • klodawa1952 zastanów się zanim napiszesz takie bzdury 14.10.18, 20:14
      Po co, Czandra, Tuskowi jakakolwiek ochrona wszak powszechnie wiadomo, że Tusk jest dotknięty Palcem Bożym przez Ducha Świętego wg informacji od Bąkowego ministra Nowaka Sławomira.
    • adalberto3 Pewnie wśród więźniów na przepustkach. 14.10.18, 20:25
      Albo wśród wynajętych klakierów. Poszkodowany przez rządy PO-PSL zapytałby się pewnie Tuska czy czeka go jeszcze jedna sensacyjna afera.
    • pies_na_czarnych Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 15.10.18, 11:36
      www.tvn24.pl/donald-tusk-jezdzi-na-hulajnodze-ekowycieczka-po-paryzu,876040,s.html
      • xystos Re: Tusk bez ochrony wśród tłumu 15.10.18, 11:40

..ooj doigra się Tusek,polskie asfalty
        nierówne,obalić się może.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka